PDA

Επιστροφή στο Forum : Εντυπώσεις από το destinetor 3 για δυτική Ελλάδα.

TZIMAKOS
14-04-06, 21:06
Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας πω ότι το έχω αγοράσει πρόσφατα με ένα mio 201.
Ο λόγος που το αγόρασα ήταν γιατί ανέλαβα στην εταιρεία που δουλεύω τη δυτική Ελλάδα και δεν ήξερα αυτά τα μέρη καθόλου.
Η αφετηρία μου ήταν ο Πειραιάς και ο τερματισμός η Κόνιτσα αφού θα έπρεπε να περάσω από καμιά 20αρια χωριά.
Σαν μια γενική εντύπωση θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ καλό. Όσο αφορά τους δρόμους του επαρχιακού δίκιου θα έλεγα ότι είναι ¨άψογο¨.
Με πήγε σε πάρα πολλά χωριά χωρίς να χάσω το δρόμο και το χρόνο μου κοιτάζοντας το χάρτη της ΕΛΠΑ. Ένα χωριό μόνο δεν κατάφερα να βρω το Νεωχορι Μεσολογγίου.
Παρόλα αυτά θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις όσο αφορά κάποια μέρη
Α) στην παραλία της Λευκάδας μέσα στην πόλη με δείχνει να κινούμε μέσα στη θάλασσα (δεν έχω hovercraft αλήθεια σας λέω).
Β) στην παραλία του Αστακού μια από τα ιδία (σκεπτόμουνα να βγω από το αυτοκίνητο μην με φάνε τα ψάρια).
Γ) στην πόλη των Ιωανίνων η μονοδρομηση που υπάρχει σε πολλούς δρόμους σημειώτεον κεντρικούς στο χάρτη είναι ανύπαρκτη.
Πάντως αυτά πιστεύω ότι είναι πταίσματα μπροστά στο ότι εμένα, τον άσχετο με αυτούς τους δρόμους, με πήγε εκεί που ήθελα χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσω κάποιον περαστικό, άσε που δεν θα έβρισκα πάνω στα βουνά.
Καλό θα ήταν πάντως μπουν και άλλες πόλεις μέσα.
Ελπίζω το PN να έχει και να είναι συμβατό με το ΜΙΟ 201.
Και για να κλείσω, επειδή πιστεύω ότι πάντα δεν θα πρέπει να έχουμε μόνο παρατηρήσεις αλλά να προτείνουμε και ΛΥΣΕΙΣ θα ήθελα ταπεινά να προτείνω κάτι. Δεν θα μπορούσε η NGI με κάποιο τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη τη δική μας βέβαια, να καταγράφει και ταυτόχρονα να χαράζει στο χάρτη τους δρόμους που περνάμε; Έτσι πιστεύω ότι θα είχαμε όλοι μας πολύ ποιο γρήγορα χάρτες, έστω και χωρίς ονομασία, στα χέρια μας.

maximi01
15-04-06, 02:37
Σ΄ ευχαριστούμε για τον χρόνο σου και τις παρατηρήσεις σου. Θα ήθελα μόνο να σου επισημάνω ότι ο χάρτης που χρησιμοποίησες είναι παλιός (αρχές 2005). Αν είχες χρησιμοποιήσει τον τελευταίο 2005.Q4.3732 θα είχες πολλές ευχάριστες εκπλήξεις ως προς την πληρότητα την ακρίβεια και την ενημέρωσή του, ειδικά στην περιοχή Ιωαννίνων. Θα πρέπει όμως να φορτώσεις το Destinator PN. To forum αυτό περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι σχετικά.
Ως προς την χάραξη και συμπλήρωση, τα εργαλεία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι υψηλότερης ακρίβειας από αυτήν που επιτρέπουν τα GPS χειρός των συστημάτων πλοήγησης

TZIMAKOS
17-04-06, 01:22
maximi01 σε ευχαριστώ για την επισήμανση, όσο αφορά το χάρτη.
Όταν έκανα την αγορά του mio a201 30/3/2004 δεν ήξερα ποιος είναι ο νέος χάρτης και δεν με ενημέρωσε και κανένας εννοώ από το μαγαζί που το αγόρασα. Θα ήθελα όμως να κάνω δυο ερωτήσεις.
Α) μέσα στο πακέτο δεν υπήρχε cd με το destinator 3 ήταν προεγκατεστημενο, εάν εγώ για κάποιο λόγω το σβήσω ή χρειαστεί να το ξαναπεράσω, τι γίνετε, που θα το βρω;
Β) εάν έρθω στην εταιρεία μπορούμε να φορτώσουμε το PN με ότι τελευταίο υπάρχει από χάρτες. Είναι τελικά συμβατό με το MIO A201; Εάν το βάλουμε ότι έχω μέσα στα αγαπημένα θα χαθεί;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου εκ των προτέρων.

zeppelin
17-04-06, 11:43
Α) από τη κάρτα

Β) Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη zegetron για την αναβάθμιση του firmware πριν πάρετε το Destinator PN

TZIMAKOS
17-04-06, 20:02
Συγνώμη για το λάθος Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ αγοράς ήταν 30/3/2006
Ισχύει το ιδιο;

zeppelin
18-04-06, 12:12
Επικοινωνήστε καλύτερα με τη Zegetron 2106856000

TZIMAKOS
19-04-06, 22:51
Επικοινώνησα και με την Zegetron και με την simplex μάντεψε τι μου είπαν…………………….(το σύστημα πιν-πον το ξέρετε;)
Τελικά επικοινώνησα με μια Εταιρεία και έναν υπάλληλο που έχει κάνει το χόμπι του εργασία, και βρήκα τη λύση και την εξυπηρέτηση που ζητούσα……………και για όσους δεν κατάλαβαν η εταιρεία ήταν η NGI και ο υπάλληλος ήταν ο zeppelin

Ps: βρε “παιδιά” της NGI μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε σοβαρά να πάρετε και καμιά αντιπροσωπεία με ppc για να βρούμε και εμείς την “υγειά μας”; Παρεμπίπτοντος σήμερα ηρθα και μου περάσατε και το PN ,ΆΨΟΓΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ από τη reception μέχρι τον Chris ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
Εντυπώσεις από το PN για οποίον ενδιαφέρεται θα έχετε μετά την πρωτομαγιά. Από αύριο αρχίζω tour Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα

scan
22-04-06, 01:42
Παρεμπίπτοντος σήμερα ηρθα και μου περάσατε και το PN

Ειχες μαζι σου την SD καρτα για να περασεις το ΡΝ και αν ναι ποια θεωρεις καλυτερη για Μιο Α201 και ΡΝ? :?:

TZIMAKOS
04-05-06, 21:01
maximi01
είχες δίκιο για το pn πολύ πιο ενημερωμένος ο χάρτης, με νέες χαράξεις επαρχιακών δρόμων και όχι μόνο.
Παρεμπιπτόντως βρήκα και το σπίτι μου στον Κόρφο τέτοια λεπτομέρεια στα δρομάκια μου έκανε εντύπωση. Βρε μπας και ο σχεδιαστής είναι από εκεί;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πάντως ορισμένα λαθάκια ακόμα υπάρχουν.
Πχ. Μπαίνοντας στη Λευκάδα από τη γεφυράκι στρίβοντας αριστερά, συνεχίζεις να βρίσκεσαι στη θάλασσα όπως και με το dest3.
Την άλλη εβδομάδα θα το δοκιμάσω και στο κομμάτι από Πρέβεζα μέχρι Κόνιτσα. Είμαι περίεργος αν διορθώθηκαν οι μονόδρομοι στα Γιάννενα.

Herc
05-05-06, 09:36
...
Τελικά επικοινώνησα με μια Εταιρεία και έναν υπάλληλο που έχει κάνει το χόμπι του εργασία, και βρήκα τη λύση και την εξυπηρέτηση που ζητούσα……………και για όσους δεν κατάλαβαν η εταιρεία ήταν η NGI και ο υπάλληλος ήταν ο zeppelin

.

Τόσο καιρό σε αυτό το forum ... αυτή ήταν η πιο απέριτη και ταυτόχρονα γλαφυρή περιγραφή αυτού που πολλοί προσπαθήσαμε συχνά να περιγράψουμε. Και πόσο αλήθεια είναι!
Μπράβο tzimako. :!: :!: :!:

chris1
05-05-06, 11:04
"...Μπαίνοντας στη Λευκάδα από τη γεφυράκι στρίβοντας αριστερά, συνεχίζεις να βρίσκεσαι στη θάλασσα όπως και με το dest3. ..."

Φίλε TZIMAKOS έχουμε διορθώσει την ακτογραμμή στη Λευκάδα (και όχι μόνο). Θα το δεις στο νέο χάρτη :wink:

TZIMAKOS
05-05-06, 17:47
Ποιο καινουργιο χαρτη update του pn;;;
βγήκε? ή θα βγεί??

zeppelin
05-05-06, 18:16
θα βγει τον Ιούλιο

TZIMAKOS
14-05-06, 16:23
Πηγαίνοντας από την Πρέβεζα προς το Καναλάκι Πρεβέζης σε ένα σημείο στο υψος της Λυγιας υπάρχει υποχρεωτική παράκαμψη μέσα από το χωριό γιατί ο κεντρικός δρόμος έχει πάθει καθίζηση. Στο σημείο αυτό στο pn δεν υπάρχει δρόμος με αποτέλεσμα κάθε ένα δευτερόλεπτο να προειδοποιεί για σχεδιασμό νέας διαδρομής.

Κάτι άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν η ngi έχει χάρτες θαλάσσιους γιατί σκεπτόμουνα να χρησιμοποιήσω το dest και για το σκάφος. Αν ναι πως θα μπορούσαμε να τους προμηθευτούμε ή τi άλλη λύση υπάρχει..
8) 8) 8)

zeppelin
15-05-06, 13:59
Σ' ευχαριστούμε για τη παρατήρηση.

Η Ngi δεν έχει ναυτικούς χάρτες.

harrysvr
16-05-06, 17:14
Πηγαίνοντας από την Πρέβεζα προς το Καναλάκι Πρεβέζης σε ένα σημείο στο υψος της Λυγιας υπάρχει υποχρεωτική παράκαμψη μέσα από το χωριό γιατί ο κεντρικός δρόμος έχει πάθει καθίζηση. Στο σημείο αυτό στο pn δεν υπάρχει δρόμος με αποτέλεσμα κάθε ένα δευτερόλεπτο να προειδοποιεί για σχεδιασμό νέας διαδρομής.

H παράκαμψη αυτή υπάρχει εδώ και 3 χρόνια, ακόμη τη φτιάχνουν...