Επιστροφή στο Forum : Μποϋκοτάζ στο γάλα από 9 - 14 Ιουνίου 2008
Από 9 - 14/06 δεν αγοράζουμε φρέσκο (παστεριωμένο) γάλα με τιμή λίτρου πάνω από 1,00 €
http://img161.imageshack.us/img161/9459/boycottmilkad9.jpg (http://imageshack.us)
Από 9/06 και για πάντα μπορούμε ; Δυστυχώς από τη μια δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση κι από την άλλη δε μας προστατεύει κανείς.
Προσωπικά εδώ και καιρό , αγοράζω γάλα από τα plus η lidl , με τιμή 0,98 λεπτά .
Φυσικά , φρέσκο γάλα και μάλιστα Ελληνικό !
γιατι δεν γινεται και ενα μπουκοταζ για καμια εβδομαδα και στα γραπτα μηνυματα?τους φταινε ολους οι ντοματουλες τα αγγουρακια και τα ραπανακια, αλλα το κινητο ναααααααααααααααααααααααα ολη την μερα στο αυτι......α ξεχασα τωρα εχουμε bluetooth,αλλα ποιος δημοσιογραφος θα τολμησει να προτεινει παυση κινητων???μακακας ειναι???
το φραπογαλο εχει φτασει στα 3.5-4 ευρω εγινε κανενα μπουκοταζ στις καφετεριες??για να ξαναπαει στα 2 ευρω??μπααααααααα τι ???θα χασουμε την καφεδια για χαρην της ακριβειας??.....οτι μας συμφερει και οτι μας βολευει ...
Μπράβο Αντώνη για το θέμα. Όλοι μαζί, μπορούμε!
http://www.newinka.gr/
Από εδω μπορείτε να παρακολουθείτε τα νεα μας σαν καταναλωτές. Εχουν δημιουργηθεί οργανώσεις που όσο περισσότερο τις βοηθήσουμε τόσο θα πολεμιέται η ακρίβεια και το ανάποδο...
Εκτος απο αυτό να ξέρετε οτι σαν καταναλωτές έχετε δικαιώματα και μπορείτε να κάνετε καταγγελίες ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ αν καταπατηθούν τα δικαιώματα σας (με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία) στο Υπουργείο Ανάπτυξης , Υπηρεσία καταναλωτή. τηλ 1520. Οι καταγγελίες εκει πέρα έχουμε αρκετό βάρος, και κάποιος υπάλληλος αναλαμβάνει την υπόθεσή σας. Αν έχετε δίκιο σίγουρα δικαιώνεστε.
Καλά τα λέμε ρε παιδιά αλλά πόσοι θα κάνουν κάτι?
Όλο παράπονα είμαστε και μόλις έρχετε η στιγμή να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας, το τραβάμε λές και θα καούμε.
Καμία αντίρηση?
Καλά τα λέμε ρε παιδιά αλλά πόσοι θα κάνουν κάτι?
Όλο παράπονα είμαστε και μόλις έρχετε η στιγμή να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας, το τραβάμε λές και θα καούμε.
Καμία αντίρηση?
Εκτος απο αυτό να ξέρετε οτι σαν καταναλωτές έχετε δικαιώματα και μπορείτε να κάνετε καταγγελίες ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ αν καταπατηθούν τα δικαιώματα σας (με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία) στο Υπουργείο Ανάπτυξης , Υπηρεσία καταναλωτή. τηλ 1520. Οι καταγγελίες εκει πέρα έχουμε αρκετό βάρος, και κάποιος υπάλληλος αναλαμβάνει την υπόθεσή σας. Αν έχετε δίκιο σίγουρα δικαιώνεστε.
Αν έχεις δίκιο αυτός που θα καεί δεν θα είσαι εσύ. Και άδικο να έχεις πάλι δεν καίγεσαι απλά δεν δικαιώνεσαι.
Και κάτι ακόμα για το Ελληνικό γάλα
Κάποια εταιρία έφερνε και δεν ξέρω αν φέρνει ακόμα γάλα από Σερβία κοσσοβο και τις γύρω περιοχές .
Σχεδόν κάθε βράδυ περνούσαν 3 φορτηγά από τον κεντρικό δρόμο του ουροσεβατς 3 με 3μιση το πρωί.
στις διαφημίσεις έλεγε για φρέσκο Ελληνικό γάλα
εκτός και αν τα σύνορα τις Ελλάδος φτάνουν στην Ρωσία...
Μην με ρωτήσετε πια είναι... θα το καταλάβετε μόνοι σας όταν από την ραδιενέργεια θα φωσφορίζετε το βράδυ tongue2
...
Μην με ρωτήσετε πια είναι... θα το καταλάβετε μόνοι σας όταν από την ραδιενέργεια θα φωσφορίζετε το βράδυ
lotpot
Να υποθέσω ότι είναι στην Βόρεια Ελλάδα confused1
Να υποθέσω ότι είναι στην Βόρεια Ελλάδα confused1
όχι φίλε μου αν θα βγεις στο μπαλκόνι σου ίσως την δεις στην (γωνια της γειτονιας σου)
οχι οτι και εδώ πάνω τα πράγματα είναι καλύτερα..με τις Μακεδονικές βιομηχανίες γάλακτος lipssealed
έλα σοβαρά? bow1
Πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι κοντά στα σύνορα για λόγους μεταφοράς.worry1
Kαι να ήταν μόνο το ...γάλα
Εταιρία παραγωγής ελαιολάδου ανακατεύει το ελαιόλαδο της με ελαιόλαδο από Αλγερία και πασάρετε κυρίως στο εξωτερικό ως Ελληνικό. Είναι εύγευστο και θεωρούσα και εγώ ότι είναι από τα καλύτερα λάδια.
και μπορεί και να είναι αλλά και μόνο που ξέρω ότι ανακατεύεται με άλλο...:smt078 ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΗΣΤΕΙΑ
Εγω πάντως σκέφτομαι να αγοράσω μια αγελάδα για γάλα
να φυτέψω ελαιες για λάδι
να κάνω κοτέτσι για κανένα αυγό και κρέας
και να αρχίσω να σκάβω στον κήπο μου μπας και βγάλω πετρέλαιο..lotpotlol2
δεν γινετε τιποτα στην ελλαδα δεν υπαρχη τιποτα δεν υπαρχη κρατος οτι θελη κανει -οτι γουσταρη -οχι μονο τα καρτελ -το κρατος-αλλα και εμεις και δεν πιστευω σε κανενα μπουκοταζ-κοτουλες οταν οδηγουμε ευρωπη ελλαδα μετα αστα-25-30 ευρω διελευση ελβετια με τουνελ δπομυσ με ολαΤΟ ΧΡΟΝΟ-20 ΕΥΡΩ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ-ντοματα απο ελαδα 1 λιρα τελος φλεβαρη στο τεσκο στο λονδινο-3.50-4 στν ελλαδα-το ψωμι τα ιδια λες και η αγγλια ειναι πιο γεωργικη χωρα-οσο θα ψηφηζουμε κοματικα και οχι οτι μασ συμφερη προσωπικα καλα να παθουμε
δεν γινετε τιποτα στην ελλαδα δεν υπαρχη τιποτα δεν υπαρχη κρατος οτι θελη κανει -οτι γουσταρη -οχι μονο τα καρτελ -το κρατος-αλλα και εμεις και δεν πιστευω σε κανενα μπουκοταζ-κοτουλες οταν οδηγουμε ευρωπη ελλαδα μετα αστα-25-30 ευρω διελευση ελβετια με τουνελ δπομυσ με ολαΤΟ ΧΡΟΝΟ-20 ΕΥΡΩ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ-ντοματα απο ελαδα 1 λιρα τελος φλεβαρη στο τεσκο στο λονδινο-3.50-4 στν ελλαδα-το ψωμι τα ιδια λες και η αγγλια ειναι πιο γεωργικη χωρα-οσο θα ψηφηζουμε κοματικα και οχι οτι μασ συμφερη προσωπικα καλα να παθουμε
Προσωπικά φίλε και χωρίς παρεξήγηση δεν κατάλαβα τίποτα από όσα έχεις γράψει παραπάνω.
Κάθομαι και το διαβάζω το μήνυμα σου γύρω στο 10 λεπτο και δεν μπορώ να το συντάξω. blink1
Μέχρι που σκέφτηκα να το βάλω στο systran.
φιλικά και χωρίς να θέλω να σε θίξω ο φιλος σου xroupista lol3
Από το www.in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=908692&lngDtrID=244)
Θετική η ανταπόκριση
Αφαντο το φθηνό γάλα από τα ράφια την πρώτη μέρα του μποϊκοτάζ
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/908692_b.jpg
Από νωρίς το πρωί είχε «φύγει» από τα ράφια το φθηνό γάλα
Αθήνα
Χαμόγελα στις Ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών, καθώς οι πολίτες φαίνεται να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ του γάλακτος με τιμή άνω του 1 ευρώ το λίτρο. Από την πρώτη μέρα, το φθηνό γάλα έγινε κυριολεκτικά άφαντο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Η ανταπόκριση των καταναλωτών συνεχίστηκε και τη δεύτερη ημέρα του μποϊκοτάζ, όπως επισημαίνει το ΕΛΚΕΚΑ.
«Δεχόμαστε παράπονα ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα του μποϊκοτάζ σε πολλά σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές δεν βρίσκουν γάλα με τιμή κάτω από 1 ευρώ το λιτρο. Το ΕΛΚΕΚΑ καλεί τους καταναλωτές και όταν δεν βρίσκουν φρέσκο γάλα με τιμή μικρότερη του 1 ευρώ να μην αγοράσουν καθόλου» δηλώνει το Κέντρο.
«Οι καταναλωτές πλέον αντιδρούν» δήλωσε ο Γιωργάκης Κωστής, πρόεδρος της καταναλωτικής οργάνωσης ΒΙΟ.ΖΩ. «Αν πριν από μερικά χρόνια καλούσαμε τους Έλληνες να αντιδράσουν απέχοντας από τις αγορές, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Σήμερα έχουν όλοι καταλάβει ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα στη λύση του οποίου πρέπει να συμμετάσχουν και οι καταναλωτές».
Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, σε πολλά σούπερ μάρκετ τα προϊόντα γάλακτος με τιμή κάτω του ενός ευρώ ήταν άφαντα από νωρίς το πρωί, καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να τα αγοράσουν γυρίζοντας την πλάτη στα ακριβότερα προϊόντα.
Πάντως, γάλατα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και επώνυμα με τιμή κάτω του ενός ευρώ, δεν βρίσκονται σε όλα τα σημεία πώλησης και σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μη βρίσκουν φθηνό γάλα.
Από τη δική τους πλευρά πάντως, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αν και διαθέτουν προϊόντα γάλακτος και σε τιμές χαμηλότερες του ενός ευρώ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στοιχεία για τις πωλήσεις.
«Εικόνα για το πώς κινήθηκε η αγορά του γάλακτος στα καταστήματά μας την πρώτη ημέρα του μποϊκοτάζ θα είμαστε σε θέση να έχουμε αύριο» έλεγε εκπρόσωπος μεγάλης αλυσίδας.
Υπενθυμίζεται ότι το μποϊκοτάζ ισχύει από τις 9-14 Ιουνίου.
«Πρώτο βήμα από τα κάτω κατά ακρίβειας»
Για ένα ένα πρώτο βήμα «από τα κάτω» ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ.
«Η αυτοοργάνωση των πολιτών, μέσα από ένα πλατύ καταναλωτικό κίνημα που διαμορφώνει ριζοσπαστικές καταναλωτικές συνειδήσεις - στις σημερινές συνθήκες της ασυγκράτητης ακρίβειας, των διατροφικών σκανδάλων και της υπερκατανάλωσης - είναι σε θέση να πιέσει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες για τον περιορισμό των παραπάνω φαινομένων καταδεικνύοντας τους βασικούς υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης και να στιγματίσει την λογική που θέτει τα κέρδη πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδώσει την αχαλίνωτη ακρίβεια στη διεθνή κρίση και τάχα στις 'αγκυλώσεις της αγοράς' και να την αντιμετωπίσει με γενικές αναφορές στην αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση διαλέγει στρατόπεδο και αυτό είναι στο πλευρό των οικονομικά ισχυρών και στην εξασφάλιση των κερδών τους. Κέρδη που αποκομίζονται από την εξαθλίωση των εργαζομένων, τόσο στο επίπεδο των μισθών, όσο και στο επίπεδο των συνθηκών εργασίας. Κέρδη που εξασφαλίζονται από τη μείωση της ποιότητας των τροφίμων και την ταυτόχρονη άνοδο των τιμών τους!» τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι πρωτοβουλίες ενεργοποίησης πολιτών σε συνδυασμό με την πάλη των σωματείων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι αναγκαίες για την ακύρωση της κυβερνητικής πολιτικής που ευνοεί την αισχροκέρδια και τη δημιουργία καρτέλ.
Newsroom ΔΟΛ
κατι ειναι και αυτο.ισως σιγα σιγα καταλαβουμε οτι εχουμε δικαιωματα ως καταναλωτες και γενικοτερα ως ανθρωποι γιατι στην ελλαδα μας δουλευουν ψιλο γαζι...οχι μονο οι γαλακτοβιομηχανιες αλλα και οι τραπεζες, τα supermarkets ,μεγαλα καταστηματα ηλεκτρικων κ.α.στην αγγλια ο ακτιβισμος ειναι πολυ διαδεδομενος και μοιραζουν flyers για μποικοταζ προιοντων ακομα και στο μετρο!!!
μπράβο αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι η ακριβια αντιμετωπίζετε με μέτρα που θα πάρουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του .
Γιατί αν περιμένουμε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και υπουργεία να τα βάλουν με το κεφάλαιο τότε χαθηκαμε..
Να μπορούσαμε να κάνουμε και ένα μποϋκοτάζ και στα καύσιμα
να μην αγοράζαμε βενζίνα πάνω από 1 ευρώ. τι καλά που θα ήταν..tongue2
Εγώ έχω μια απορία ρε παιδιά.
Το γάλα το φρέσκο έχει λίγες μέρες ημερομηνία λήξης.
Τι επιπτώσεις θα έχουμε το λιγμένο γάλα που θα καταναλώσουμε?
Και εννοώ αυτό που λόγο μπουκοτάζ δεν πουλήθηκε και επέστρεψε στις εταιρείες, η οποίες το πιο πιθανό ειναι να αλλάξουν ημερομηνία λήξης και να το ξανα βγάλουν στα ράφια.
Θα υπάρξει άραγε έλεγχος για κάτι τέτοιο?
Εγώ έχω μια απορία ρε παιδιά.
Το γάλα το φρέσκο έχει λίγες μέρες ημερομηνία λήξης.
Τι επιπτώσεις θα έχουμε το λιγμένο γάλα που θα καταναλώσουμε?
Και εννοώ αυτό που λόγο μπουκοτάζ δεν πουλήθηκε και επέστρεψε στις εταιρείες, η οποίες το πιο πιθανό ειναι να αλλάξουν ημερομηνία λήξης και να το ξανα βγάλουν στα ράφια.
Θα υπάρξει άραγε έλεγχος για κάτι τέτοιο?
Οχι φίλε μου είναι πιο έξυπνοι από ότι νομίζεις.
Αν ήταν έτσι θα είχαν κλήση όλες οι βιομηχανίες γάλακτος.
Το γάλα αυτό θα ξαναμπεί στο καζάνι και θα γίνει κάτι άλλο (τυρί κασέρι γιαούρτι κτλ) και θα στο πουλήσουν όχι ένα ευρώ αλλά 7
έτσι είναι φίλε μου ...όταν λέω εγώ ότι θα πάρω αγελάδα στο σπίτι εσείς γελάτε lol2lol2lotpot
Μαζί σου και εγώ.
Αν βρείς κάτι ενημέρωσέ με.
Αν παρουμε 2 μπορεί να πετύχουμε και τιμή.lotpotlotpot
Λόγο επαγγέλματος έχω άποψη για τα γάλατα.
Ακούστε λοιπόν πως πάει η ιστορία.
Γάλα το οποίο δεν έφυγε από τα ράφια των καταστημάτων και επέστρεψε στην εταιρεία δεν ξαναμπαίνει σε νέα μπουκάλια με νέα ημερομηνία. Αυτό που γίνεται είναι το εξής.
Οι εταιρείες αν έχουν γραμμή τυροκόμησης ή παραγωγής γιαούρτης έχει καλός το προωθούν εκεί και έτσι παίρνει παράταση. Με αυτό όμως δεν λύνεται το πρόβλημα διότι οι αγελάδες εξακολουθούν θα παράγουν γάλα, το οποίο οι εταιρείες πρέπει να προωθήσουν και αν πάλι δεν καταναλωθεί θα ξαναγίνει τυρί ή γιαούρτι .Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς διότι η κατανάλωση αυτών των ειδών (τυρί-γιαούρτηι) είναι πολύ μικρότερη από ότι το φρέσκο γάλα. Έτσι θα αρχίσουν να έχουν πρόβλημα απορρόφησης των δύο αυτών ειδών διότι θα έχουν μεγάλη προσφορά αλλά μικρή ζήτηση.
Γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία έχουν επιστραφεί ληγμένα καταλήγουν κατά 90% των ποσοτήτων τους σε χοιροστάσια ως γουρουνοτροφές. Το γουρούνι έχει μία φανταστική ιδιότητα να καταβροχθίζει τα πάντα και να τα μετατρέπει σε κρέας και λίπος
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η αύξηση που έγινε στο φρέσκο γάλα και μάλιστα έγινε από όλους του γαλακτοβιομήχανους ταυτόχρονα, από τη αρχή του νέου έτους , έγινε γιατί απλά τους επιδικάστηκαν τα πρόστιμα του καρτέλ και είναι υποχρεωμένοι να τα πληρώσουν (στην ουσία εμείς θα τα πληρώσουμε λόγο της αύξησης στην τιμή πώλησης του γάλακτος).
Θα μου πείτε δεν υπάρχει λύση; Υπάρχει μία ανέφικτη και μία εφικτή.
Η ανέφικτη είναι να γυρίσουμε όλοι στα χωρία μας και να αρχίσουμε να παράγουμε τα δικά μας τρόφιμα ,όπως έκανε ο παππούς μου και μεγάλωσε μετά τον πόλεμο 6 στόματα.
Η εφικτή είναι να προτιμούμε γάλα ιδιωτικής ετικέτας που δεν υπερβαίνει τα 0 ,90€ ανά λίτρο. Μην νομίζεται ότι αυτό το γάλα είναι υποδεέστερης ποιότητας. Απλά είναι απαλλαγμένο από κάποια περιττά έξοδα που επιβαρύνουν τα γάλατα γνωστών βιομηχανιών (έξοδα διαφήμισης 0,32€/lit έξοδα επώνυμης συσκευασίας 0,30€/lit κ.α)
Ελπίζω να βοήθησα στην ενημέρωση όλων μας
Από το www.in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=908692&lngDtrID=244)
Θετική η ανταπόκριση
Αφαντο το φθηνό γάλα από τα ράφια την πρώτη μέρα του μποϊκοτάζ
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/908692_b.jpg
Από νωρίς το πρωί είχε «φύγει» από τα ράφια το φθηνό γάλα
Αθήνα
«Η αυτοοργάνωση των πολιτών, μέσα από ένα πλατύ καταναλωτικό κίνημα που διαμορφώνει ριζοσπαστικές καταναλωτικές συνειδήσεις - στις σημερινές συνθήκες της ασυγκράτητης ακρίβειας, των διατροφικών σκανδάλων και της υπερκατανάλωσης - είναι σε θέση να πιέσει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες για τον περιορισμό των παραπάνω φαινομένων καταδεικνύοντας τους βασικούς υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης και να στιγματίσει την λογική που θέτει τα κέρδη πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδώσει την αχαλίνωτη ακρίβεια στη διεθνή κρίση και τάχα στις 'αγκυλώσεις της αγοράς' και να την αντιμετωπίσει με γενικές αναφορές στην αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση διαλέγει στρατόπεδο και αυτό είναι στο πλευρό των οικονομικά ισχυρών και στην εξασφάλιση των κερδών τους. Κέρδη που αποκομίζονται από την εξαθλίωση των εργαζομένων, τόσο στο επίπεδο των μισθών, όσο και στο επίπεδο των συνθηκών εργασίας. Κέρδη που εξασφαλίζονται από τη μείωση της ποιότητας των τροφίμων και την ταυτόχρονη άνοδο των τιμών τους!» τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι πρωτοβουλίες ενεργοποίησης πολιτών σε συνδυασμό με την πάλη των σωματείων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι αναγκαίες για την ακύρωση της κυβερνητικής πολιτικής που ευνοεί την αισχροκέρδια και τη δημιουργία καρτέλ.
Newsroom ΔΟΛ
Ας εξηγήσει κάποιος στο αφελή ΣΥΡΙΖΑ με τον πάμπλουτο ηγήτορά του ότι κάθε μορφής καπέλωμα από κόμματα οπερέτες δεν είναι αποδεκτή (το ίδιο ισχύει για τον Γιωργάκη τον Κωστάκη την Αλέκα και τον άλλο τον γραφικό τον Χίτλερ).
Οι αγώνες των καταναλωτών δεν έχουν πολιτικό χρώμα και καλό θα ήταν η ηγεσία του καταναλωτικού φορέα που ξεκίνησε αυτό το μποϊκοτάζ να βγει και να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες καπελώματος.
ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
Οι αγώνες των καταναλωτών δεν έχουν πολιτικό χρώμα και καλό θα ήταν η ηγεσία του καταναλωτικού φορέα που ξεκίνησε αυτό το μποϊκοτάζ να βγει και να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες καπελώματος.
Πολύ σωστά, αλλά με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, μάλλον παίζεις το παιχνίδι τους και τέλος πάντων αν έχεις διάθεση να βρίσεις, ας το κάνεις αλλού.
Πολύ σωστά, αλλά με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, μάλλον παίζεις το παιχνίδι τους και τέλος πάντων αν έχεις διάθεση να βρίσεις, ας το κάνεις αλλού.
????? Έχω την εντύπωση ότι για κάποιον λόγο δεν με πολύ συμπαθής.
Ενώ φαίνεται ότι επικροτείς αυτό που έγραψα στο τέλος λες ότι παίζω το παιχνίδι τους!!!!!!
Δεν έβρισα κανέναν απλά έκραξα τους πολιτικούς. Αρκετά μέλη του φόρουμ κατά καιρούς βρίζουν ή κράζουν αλλά δεν είδα ποτέ να σχολιάζεις εναντίων τους.
Δύστυχος δεν γίνεται αν είσαι συνέχεια ο θεματοφύλακας εδώ μέσα και κατά το δοκούν να σχολιάζεις με τέτοιο τρόπο τα αναγραφόμενα των μελών.
Δηλαδή η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε βρίσκει αρνητικό, πιστεύεις ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να καπελώνονται??????
Σου έθιξα μήπως τα προοδευτικά αντανακλαστικά σου??? Τι τέλος πάντων έθιξα εδώ μέσα και μου μιλάς έτσι??
Σε ότι αφορά το ‘’βρωμιάρηδες’’ αν μάθεις Ελληνικά θα δεις ότι δεν είναι βρισιά.
Και αν καθίσεις λίγο να ψάξεις θα δεις ότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο εμπλέκονται σε ‘’βρώμικες’’ υποθέσεις οπότε αυτό τους κάνει αυτομάτως ‘’βρωμιάρηδες’’
Εκτός αν τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου των Ομολόγων της Ζήμενς και τόσων άλλων τις θεωρείς καθαρές υποθέσεις
Γι αυτό σε παρακαλώ κάνε μου την χάρη και μη ασχολείσαι μαζί μου και κοίτα πότε θα περάσουν οι ημέρες να πάρεις την αδειούλα σου
Σε αυτό συμφώνησα κι επικροτώ.
Αυτό δεν είναι βρισιά, απλά με ανησύχησες γράφοντας το για το πως μπορεί να συνεχίσεις, επειδή σε είδα φορτωμένο και θυμάμαι κάποιες παλιότερες δημοσιεύσεις. Αλήθεια, με το avatar τι θέλεις να δείξεις και σε ποιον απευθύνεσαι ;
Στους πολιτικούς του τόπου μας
Λόγο επαγγέλματος έχω άποψη για τα γάλατα.
Ακούστε λοιπόν πως πάει η ιστορία.
Γάλα το οποίο δεν έφυγε από τα ράφια των καταστημάτων και επέστρεψε στην εταιρεία δεν ξαναμπαίνει σε νέα μπουκάλια με νέα ημερομηνία. Αυτό που γίνεται είναι το εξής.
Οι εταιρείες αν έχουν γραμμή τυροκόμησης ή παραγωγής γιαούρτης έχει καλός το προωθούν εκεί και έτσι παίρνει παράταση. Με αυτό όμως δεν λύνεται το πρόβλημα διότι οι αγελάδες εξακολουθούν θα παράγουν γάλα, το οποίο οι εταιρείες πρέπει να προωθήσουν και αν πάλι δεν καταναλωθεί θα ξαναγίνει τυρί ή γιαούρτι .Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς διότι η κατανάλωση αυτών των ειδών (τυρί-γιαούρτηι) είναι πολύ μικρότερη από ότι το φρέσκο γάλα. Έτσι θα αρχίσουν να έχουν πρόβλημα απορρόφησης των δύο αυτών ειδών διότι θα έχουν μεγάλη προσφορά αλλά μικρή ζήτηση.
Γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία έχουν επιστραφεί ληγμένα καταλήγουν κατά 90% των ποσοτήτων τους σε χοιροστάσια ως γουρουνοτροφές. Το γουρούνι έχει μία φανταστική ιδιότητα να καταβροχθίζει τα πάντα και να τα μετατρέπει σε κρέας και λίπος
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η αύξηση που έγινε στο φρέσκο γάλα και μάλιστα έγινε από όλους του γαλακτοβιομήχανους ταυτόχρονα, από τη αρχή του νέου έτους , έγινε γιατί απλά τους επιδικάστηκαν τα πρόστιμα του καρτέλ και είναι υποχρεωμένοι να τα πληρώσουν (στην ουσία εμείς θα τα πληρώσουμε λόγο της αύξησης στην τιμή πώλησης του γάλακτος).
Θα μου πείτε δεν υπάρχει λύση; Υπάρχει μία ανέφικτη και μία εφικτή.
Η ανέφικτη είναι να γυρίσουμε όλοι στα χωρία μας και να αρχίσουμε να παράγουμε τα δικά μας τρόφιμα ,όπως έκανε ο παππούς μου και μεγάλωσε μετά τον πόλεμο 6 στόματα.
Η εφικτή είναι να προτιμούμε γάλα ιδιωτικής ετικέτας που δεν υπερβαίνει τα 0 ,90€ ανά λίτρο. Μην νομίζεται ότι αυτό το γάλα είναι υποδεέστερης ποιότητας. Απλά είναι απαλλαγμένο από κάποια περιττά έξοδα που επιβαρύνουν τα γάλατα γνωστών βιομηχανιών (έξοδα διαφήμισης 0,32€/lit έξοδα επώνυμης συσκευασίας 0,30€/lit κ.α)
Ελπίζω να βοήθησα στην ενημέρωση όλων μας
Και για να τεκμηριώσω αυτά που λέω με φωτογραφίες κοιτάξτε τον παραγωγό του γάλακτος που αγοράζω από την αλυσίδα καταστημάτων LIDL.
Όπως θα δείτε είναι η εταιρεία Εβροφάρμα Α.Ε. των Αδελφών Παπαζηλάκη.
Αυτό το γάλα με την επωνυμία ΓΑΛΠΟ το αγοράζω από το LIDL με 0,80€ .
Το ίδιο γάλα με την επωνυμία Εβροφάρμα το αγοράζω με 1,60€.
Είναι τρελό αλλά μιλάμε για το ίδιο γάλα. Γάλα που βγήκε από το ίδιο εργοστάσιο και επεξεργάστηκε από τις ίδιες μηχανές. Έκανε το ίδιο ακριβός δρομολόγιο (Αλεξανδρούπολη –Θεσσαλονίκη) και όμως στοιχίζει 0,80€ ακριβότερα, δηλαδή 100% πάνω η τιμή του.
Όπως έγραψα και πιο πάνω η επιβάρυνση αφορά έξοδα διαφήμισης ,έξοδα για συσκευασία από επώνυμη φίρμα. (η οποία διαφημίζετε και από ένα όμορφο φωτομοντέλο).
Η μόνη λύση θα ήταν να επέμβει το υπουργείο εμπορίου και να απαγορέψει την διαφήμιση και όλα αυτά τα περιττά έξοδα που βαραίνουν το γάλα και που καμία προσφορά δεν έχουν στην ποιοτική του αναβάθμιση
http://www.postimage.org/aV1xkQnS.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=aV1xkQnS)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.