PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλήματα μετά από πτώση

gepaka
29-05-08, 09:06
Καλημέρα σε όλους τους φίλους -ες.
Μετά από "πτώση" της κεντρικής μονάδας
την πήγα για service και αντικατέστησα τον παλιό σκληρό δίσκο
με νέο και τον παλιό τον έβαλα σε θήκη (Icy Box S-ATA) με usb.
Δυστυχώς αμέσως άρχισαν τα προβλήματα. Στον νέο δίσκο
δεν μπορώ να εγκαταστήσω τις ενημερώσεις από Microsoft,
ορισμένα προγράμματα πχ live messenger. Έχω card reader και δεν τον βλέπει.
Στον παλιό δίσκο διέγραψα windows, program file κλπ και άφησα καθαρά τα αρχεία.
Έχω επίσης ένα μικρό δίσκο westerm digital που όταν τον
συνδέω, κολλάει τον υπολογιστή και βγάζει Warning ότι λείπει δίσκος,ενώ του έκανα διαμόρφωση.
Όποια βοήθεια δεκτή. Σας ευχαριστώ.

kiriakost
29-05-08, 15:19
Οταν βάζουμε παράνομες κόπιες από τα ΧΡ , αυτά τραβάμε .

Δώσε 95€ στο Eshop, και πάρε μια άδεια να τελειώνεις μια και καλή .

panosha
29-05-08, 15:43
Από που προκύπτει πως ο gepaka χρησιμοποιεί παράνομες κόπιες από XP ; confused1

...αντικατέστησα τον παλιό σκληρό δίσκο
με νέο.
Αυτό τι σημαίνει, έγινε νέα εγκατάσταση των windows από την αρχή ;

kiriakost
29-05-08, 16:20
Στον νέο δίσκο
δεν μπορώ να εγκαταστήσω τις ενημερώσεις από Microsoft

Αμα έχεις μουφα ΧΡ + SP 1, δεν στήνετε ο USB Driver !!

panosha
29-05-08, 16:33
Mια χαρά στήνεται.tongue11

kiriakost
29-05-08, 18:26
Να πας να του τον στήσεις .. tongue11 (USB 2.0)

panosha
29-05-08, 19:17
Χμ, δεν ξέρω. Τώρα με το USB 2 με μπέρδεψες. Έχω κρατήσει ένα παλιό PC που ασχολείται μαζί του ο μικρός με XP (έχουμε φτάσει στο service pack 3), επειδή μερικά πράγματα σχετικά με PPC δεν τα καταφέρνω στα Vista. Έχω αγορασμένα windows XP, καθώς και αναβάθμιση σε Vista, αλλά επίσης μερικά πράγματα δεν μου πήγαιναν καλά και τα δουλεύω σπασμένα, αλλά επειδή είναι παλιό το board, είναι με USB 1.1...

gepaka
29-05-08, 20:04
Συγνώμη Αγαπητέ Kiriakost αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Ο νέος σκληρός δίσκος που εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή
είναι με αυθεντικάWindows (Sp3),
εκτός αν υπονοείς ότι στο πλαίσιoπου τον είχα αρχικά
αγοράσει και όπου τον πήγα για service διακινεί παράνομο υλικό.
Παρακαλώ να είσαι ποιο προσεχτικός άλλη φορά στα γραφόμενα σου.
Σε USB είναι ο παλιός σκληρός δίσκος που είχα στον υπολογιστή
και δεν είπα να ξαναπεράσουν σε αυτόν τα Windows
γιατί δεν ήθελα να διαγραφούν τα αρχεία που είχα.
Πάνο σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη.
Κάποια λύση υπάρχει ή θα πρέπει να κάνω Format στον
υπολογιστήκαι μετά να βάλω το recovery cd?<O:p</O:p

electro
29-05-08, 22:16
Αμα έχεις μουφα ΧΡ + SP 1, δεν στήνετε ο USB Driver !!

Καταρχην να μην λεμε οτι να 'ναι , γιατι θα μας διαβαζουν αρκετοι και θα γελανε και με το δικιο τους....Αυτο που λες δεν ισχυει.....

Συγνώμη Αγαπητέ Kiriakost αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Ο νέος σκληρός δίσκος που εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή
είναι με αυθεντικάWindows (Sp3),
εκτός αν υπονοείς ότι στο πλαίσιoπου τον είχα αρχικά
αγοράσει και όπου τον πήγα για service διακινεί παράνομο υλικό.
Παρακαλώ να είσαι ποιο προσεχτικός άλλη φορά στα γραφόμενα σου.
Σε USB είναι ο παλιός σκληρός δίσκος που είχα στον υπολογιστή
και δεν είπα να ξαναπεράσουν σε αυτόν τα Windows
γιατί δεν ήθελα να διαγραφούν τα αρχεία που είχα.
Πάνο σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη.
Κάποια λύση υπάρχει ή θα πρέπει να κάνω Format στον
υπολογιστήκαι μετά να βάλω το recovery cd?<O:p</O:p

Λοιπον , δοκιμασες να αποσυνδεσεις τον παλιο σου δισκο και να λειτουργηεις το μηχανημα για λιγες ωρες να δεις αμα ειναι ολα ΟΚ? Εσενα σου εκαναν καθαρη εγκατασταση στα windows οταν τους το πηγες????

staman
29-05-08, 22:19
Να έκανες μία εγκ/ση τους drivers USB του motherboard? Λογικά δεν θα είναι απαραίτητοι αλλά...

joannaex
29-05-08, 23:13
α. Χωρίς καμία διάθεση να σε προσβάλω Κυριάκο, ότι θέμε λέμε. Τεχνικά θα σε πω μη ενημερωμένο. Αν είχε παράνομα XP μόνο οι ενημερώσεις θα έβγαζαν λάθη και όχι o Live Messenger. Όσο για το USB driver αυτό είναι παντελώς αναληθές. Για να μαζευόμαστε λίγο πριν χαρακτηρίσουμε κάποιον!
β. @gepaka. Αν παίζει η ADSL σου και έχεις το CD του motherboard μπορώ να σε βοηθήσω. Το format αποφεύγεται. Επίσης, τι ακριβώς σου έκαναν στο Πλαίσιο ως επισκευή; Άλλαξες τροφοδοτικό; Σε ποιο USB τα βάζεις;

kiriakost
30-05-08, 00:09
Μάλιστα ωραία πλακά έχουμε ... απο την μια ο Κυριάκος λέει μπαρούφες , από την άλλη κανένας δεν λέει στον άνθρωπο τι να κάνει μια και έξω, ώστε να λύσει το πρόβλημα .

Αποφάσισα να κάτσω θεατής , play ball people .. lol2

joannaex
30-05-08, 00:25
Εγώ είπα κάτι. Εσύ μάλλον δεν το κατάλαβες.

gepaka
30-05-08, 20:04
α. Χωρίς καμία διάθεση να σε προσβάλω Κυριάκο, ότι θέμε λέμε. Τεχνικά θα σε πω μη ενημερωμένο. Αν είχε παράνομα XP μόνο οι ενημερώσεις θα έβγαζαν λάθη και όχι o Live Messenger. Όσο για το USB driver αυτό είναι παντελώς αναληθές. Για να μαζευόμαστε λίγο πριν χαρακτηρίσουμε κάποιον!
β. @gepaka. Αν παίζει η ADSL σου και έχεις το CD του motherboard μπορώ να σε βοηθήσω. Το format αποφεύγεται. Επίσης, τι ακριβώς σου έκαναν στο Πλαίσιο ως επισκευή; Άλλαξες τροφοδοτικό; Σε ποιο USB τα βάζεις;

Η ADSL λειτουργεί μια χαρά και
όλα τα cd που μου έδωσαν με την αγορά του PC.
1.CD ROM ανάκτησης
2.Sseries motherboard GA-965P-S3
3.ASUS VGA Driver
Στο πλαίσιο όπως μου γράφουν στην αναφορά τεχνικού
τμήματος έγιναν τα εξής:
1.Έλεγχος λειτουργίας Hardware
2.Έλεγχος λειτουργίας Software
3.Εγκατάσταση νέου δίσκου στο PC.
4.Εγκατάσταση των Windows στον νέο δίσκο.
5.Τοποθέτηση παλιού δίσκου σε Icy Box S-ATA με usb.
Στον παλιό δίσκο διέγραψα τα πάντα (Windows, program files κλπ)
και άφησα μόνο τα προσωπικά μου αρχεία:
μουσική,εικόνες,έγγραφα κλπ.

joannaex
30-05-08, 20:25
Ωραία, μια χαρά, το 2 με ενδιαφέρει. Θα σου πω λίγο αργότερα τι θα κάνουμε. Έχεις και 9000 έτσι θα σε αφήσουμε;

gepaka
30-05-08, 20:29
Ωραία, μια χαρά, το 2 με ενδιαφέρει. Θα σου πω λίγο αργότερα τι θα κάνουμε. Έχεις και 9000 έτσι θα σε αφήσουμε;

Σε ευχαριστώ για μία άλλη φορά.
Και όχι ένα Qtek 9000 αλλά 2<!--StartFragment --> http://smilies.sofrayt.com/fsc/thumbs-up.gif

papajo
31-05-08, 12:08
Χμ, δεν ξέρω. Τώρα με το USB 2 με μπέρδεψες. Έχω κρατήσει ένα παλιό PC που ασχολείται μαζί του ο μικρός με XP (έχουμε φτάσει στο service pack 3), επειδή μερικά πράγματα σχετικά με PPC δεν τα καταφέρνω στα Vista. Έχω αγορασμένα windows XP, καθώς και αναβάθμιση σε Vista, αλλά επίσης μερικά πράγματα δεν μου πήγαιναν καλά και τα δουλεύω σπασμένα, αλλά επειδή είναι παλιό το board, είναι με USB 1.1...
Τα vista είναι πολύ μούφα panosha. Αν ήταν εύκολο να περάσω τα xp που έχω νόμιμα απο τοα παλιό laptop στο νέο(που δυστυχώς φοράει vista), τι καλά!!!! Αλλά έλα μου ντε που θέλει να είσαι expert για να τα καταφέρεις, όπως τουλάχιστον διάβασα απο δω και κει. Έχω την εντύπωση ότι η microsoft φουρνιά παρά φουρνιά βγάζει προβληματικά windows, έτσι για να πουλάει.
ΧΡ και πάλι ΧΡ και ΜΗΝ πετάτε τα παλιά pc ΟΣΟ αντέχουν. Μέχρι να βγούν καινούργια windows.

panosha
31-05-08, 12:28
Δεν έχω προβλήματα με τα Vista, τα παρακολουθώ από τις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις. Τα ίδια ακούμε κάθε φορά που βγαίνει νέο λειτουργικό σύστημα. Αν κάποιος έχει ένα σύγχρονο, γρήγορο PC δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τα Vista. Παρεμπιπτόντως, αν έχεις drivers, δεν είναι τόσο δύσκολο να περάσεις XP σε laptop.

joannaex
31-05-08, 13:06
ΑΝ έχεις drivers... μεγάλη κουβέντα.

panosha
31-05-08, 13:17
Έχω δει τα τελευταία χρόνια απίστευτες χαζομάρες σε laptop, όπως ας πούμε τους δίσκους σε FAT32, αντί NTFS. Πρώτη μου δουλειά αγοράζοντας laptop είναι το φορμάρισμα του δίσκου σε NTFS, διαγράφοντας τα πάντα (και τα αρχεία για επαναφορά) και χώρισμα του δίσκου σε δυο partitions (ένα για τα windows κι ένα για τα αρχεία). Μετά περνάω το λειτουργικό της επιλογής μου. Vista δηλαδή, εκτός κι αν έχετε τίποτα παλιό που σέρνεται.

Το καλό με τα Vista είναι πως λογικά θα βρουν όλους τους drivers και θα τους εγκαταστήσουν, χωρίς να είναι ανάγκη να ψάχνεστε (μιλάμε για νέα μοντέλα φορητών). Σε κάθε άλλη περίπτωση, σιγουρευτείτε πως έχετε στα χέρια σας όλους τούς drivers πριν ξεκινήσετε.

joannaex
31-05-08, 14:07
@gepaka δες τα PM σου.

gepaka
03-06-08, 20:10
Με ξεχάσατε....
<!--StartFragment --> <!--StartFragment --> http://smilies.sofrayt.com/fsc/sobbing.gif <!--StartFragment -->

electro
04-06-08, 22:24
Με ξεχάσατε....
<!--StartFragment --><!--StartFragment -->http://smilies.sofrayt.com/fsc/sobbing.gif <!--StartFragment -->

Λοιπον , αν και δεν μου ειχες απαντησει στο δικο μου μυνημα , κανω πως δεν το θυμαμαι.....lol3

Λοιπον εχουμε και λεμε. Δοκιμασες να αποσυνδεσεις τον usb δισκο και να δουλεψεις το μηχανημα , να δεις αμα κολαει? Επισης , σου εκαναν καθαρη εγκατασταση στα windows? Τελος οταν παρουσιαζονατι τα προβληματα στα windows που αναφερεις σου αναγραφει καποιο μυνημα λαθους?

gepaka
05-06-08, 08:27
Λοιπον , αν και δεν μου ειχες απαντησει στο δικο μου μυνημα , κανω πως δεν το θυμαμαι.....lol3

Λοιπον εχουμε και λεμε. Δοκιμασες να αποσυνδεσεις τον usb δισκο και να δουλεψεις το μηχανημα , να δεις αμα κολαει? Επισης , σου εκαναν καθαρη εγκατασταση στα windows? Τελος οταν παρουσιαζονατι τα προβληματα στα windows που αναφερεις σου αναγραφει καποιο μυνημα λαθους?

Αποσύνδεσα: καμία διαφορά.
Έγινε εγκατάσταση από την αρχή των windows στο νέο δίσκο.
Δεν βγάζει μήνυμα λάθους.

pappoulis
05-06-08, 10:29
Μήπως η θήκη που αγόρασες για να μετατρέψεις τον τον δίσκο σε USB είναι από αυτές τις ωραίες με τα πολύχρωμα φωτάκια και τον διακόπτη ρεύματος (ICE box);;;

Έχω την υποψία πως καμία από αυτές δεν πρέπει να λειτουργεί 100% σωστά. Στον υπολογιστή φίλου μου, μόλις τον συνδέει, κολλάνε τα πάντα και για να μπορέσει να λειτουργήσει πρέπει να τον αποσυνδέσει.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις τον παλιό σου δίσκο απευθείας στον υπολογιστή ως δεύτερο και να δεις πώς συμπεριφέρεται;

joannaex
05-06-08, 11:03
Δε φταίει η θήκη αλλά η απαραδάκετη εγκατάσταση που έχει κάνει το Πλαίσιο. Εδώ του είπα και έριξε τους Intel Chipset drivers από το CD του motherboard (που προφανέστατα δεν είχαν βάλει) και του έβγαλε ξανά για Activation του λειτουργικού. Πιο πάνω αν δεις, έχει και άλλα προβλήματα: Δεν μπορεί να εγκαταστήσει προγράμματα, δεν βλέπει τα USB devices, κολλάει γενικότερα...

Είτε τραγική εγκατάσταση, είτε hardware πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, δεν παραδίδεις έναν υπολογιστή σε πελάτη μετά από το service σε αυτή την κατάσταση!

pappoulis
05-06-08, 16:01
Δεν αποκλείεται, να πήραν ένα image του "παλιού" σκληρού δίσκού και να το πέταξαν στον καινούργιο, οπότε τίποτα μη σου φαίνεται περίεργο.

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως στο κομμάτι του service είναι απαράδεκτοι. Το ΠΛΑΙΣΙΟ δυστυχώς (μόνο και μόνο από την ποιότητα του service του) είναι καλό μόνο για να αγοράσει κάποιος μεμονωμένα ανταλλακτικά/περιφερειακά και όχι ολοκληρωμένα συστήματα.

electro
05-06-08, 23:32
Δεν αποκλείεται, να πήραν ένα image του "παλιού" σκληρού δίσκού και να το πέταξαν στον καινούργιο, οπότε τίποτα μη σου φαίνεται περίεργο.

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως στο κομμάτι του service είναι απαράδεκτοι. Το ΠΛΑΙΣΙΟ δυστυχώς (μόνο και μόνο από την ποιότητα του service του) είναι καλό μόνο για να αγοράσει κάποιος μεμονωμένα ανταλλακτικά/περιφερειακά και όχι ολοκληρωμένα συστήματα.

Ακριβως! Για αυτο των ρωταω!!!! Μαλλον θα πρεπει να ξαναγινει καθαρη εγκατασταση των windows για αρχη και μετα βλεπουμε! Και προς Θεου μην το ξαναπας στο Πλαισιο! Εαν δεν ξερεις να το κανεις μονος σου , πες μου να σου πω , που μπορεις να πας να σε τακτοποιησουν!

pappoulis
05-06-08, 23:38
Ομοίως...

Προσπάθησέ το εσύ και εμείς εδώ είμαστε. Εξ'άλλου, αν δε χαλάσεις δε θα μάθεις.

joannaex
05-06-08, 23:54
Το σκέφτηκα αυτό με το image και λογικά ακόμα και αυτό να έκαναν, εφόσον το μόνο hardware που άλλαξε ήταν ο δίσκος δε θα έπρεπε να έχει προβλήματα (εκτός και είχε partitions και δεν τα ξανάφτιαξαν κλπ κλπ). Νομίζω τα ξανάστησαν και όποιος το έκανε είναι για πολύ ξύλο.

Άμα δεν έχεις βρει άκρη μέχρι τη Δευτέρα που επιστρέφω, φτιάξε καφέ.

pappoulis
05-06-08, 23:59
Ή εναλλακτικά άνοιξε τα remote connections... :p