Επιστροφή στο Forum : Eύρεση σημείoυ με συντεταγμένες
Γνωρίζει κανείς πώς μπoρώ να βρω συγκεκριμένo σημείo δίνoντας Γ. μήκoς και πλάτoς;
maximi01, zeppelin?
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
maximi01, zeppelin?
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Στο SDK του Destinator υπάρχει. Επίσης υπάρχει στη νέα έκδοση Destinator SP. Συγκεκριμένα στο SP μπορείς να στείλεις ένα SMS ενός σημείου, μέσα από το Destinator σε κάποιον άλλον που έχει Destinator SP.
Επίσης νομίζω ότι το POI importer της κονσόλας σου δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής σημείου με συντεταγμένες.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός zeppelin?
Τι είναι το Destinator SP?
Στην κονσόλα δεν βλέπω πώς μπορείς να δώσεις συντεταγμένες. Κάποιες οδηγίες;
Απ' ότι είδα στο μεταξύ zeppelin, το SP είναι για smartphones. Η ερώτησή μου αφορά το D3 για PPC. Μπορείς λοιπόν σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πως μπορώ να εντοπίσω ένα σημείο, έστω και με την χρήση της κονσόλας;
Επίσης, στην αποκοπή χάρτη, όλα τα ονόματα πάνω στον χάρτη μου εμφανίζονται "κινέζικα", ενώ όταν τοποθετώ τον pointer κάπου, εμφανίζονται κανονικά στην "γραμμή κατάστασης".
Τι μπορεί να φταίει;
Και κάτι ακόμα: Στην κονσόλα οι συντεταγμένες σημείου εμφανίζονται σε "μοίρες, λεπτά", ενώ στα POI εμφανίζονται σε κλασματική μορφή.
Μήπως μπορείς να μου πεις ποιός είναι ο αλγόριθμος της μετατροπής αυτής;
Ίσως να γίνομαι λίγο κουραστικός, αλλά νομίζω είναι εύλογα τα ερωτήματα. :roll:
Και κάτι ακόμα: Στην κονσόλα οι συντεταγμένες σημείου εμφανίζονται σε "μοίρες, λεπτά", ενώ στα POI εμφανίζονται σε κλασματική μορφή.
Ίσως να γίνομαι λίγο κουραστικός, αλλά νομίζω είναι εύλογα τα ερωτήματα. :roll:
http://www.gpswaypoints.co.za/Downloads/dfc.xls
Επίσης, στην αποκοπή χάρτη, όλα τα ονόματα πάνω στον χάρτη μου εμφανίζονται "κινέζικα", ενώ όταν τοποθετώ τον pointer κάπου, εμφανίζονται κανονικά στην "γραμμή κατάστασης".
Τι μπορεί να φταίει;
Κάτι και γι' αυτό zeppelin?
Τι μπορεί να φταίει;
Γνωρίζω ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα στη κονσόλα εγκατάστασης του Destinator, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορείς όμως να χρησιμοποίήσεις τον Αγγλικό χάρτη.
Τι μπορεί να φταίει;
Γνωρίζω ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα στη κονσόλα εγκατάστασης του Destinator, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορείς όμως να χρησιμοποίήσεις τον Αγγλικό χάρτη.΄
Για κοίτα λίγο κι αυτό http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=14, εκεί μπορείς να βάλεις και συντεταγμένες.
Αν θυμάμαι καλά από τα σχολικά χρόνια για να μετατρέψεις λεπτά & δευτερα σε δεκαδική μορφή χρησιμοποιείς το εξής (τις μοίρες τις κρατάς ίδιες):
(λ*60 + δ)/3600 (όπου λ=λεπτά, δ=δευτερόλεπτα)
πχ: 25μ 10λ 30δ
(10*60+30)/3600 = 0,175
οπότε 25μ 10λ 30δ -> 25,175
Αντίστροφα για να μετατρέψεις το δεκαδικό μέρος σε λεπτά & δευτερα πολλαπλασιάζεις με 3600 και το αποτέλεσμα το διαιρείς με 60. Το πηλίκο είναι τα λεπτά και το υπόλοιπο τα δευτερα.
πχ: 25,175
0,175 * 3600 = 630
630 / 60 = 10 και υπόλοιπο 30
οπότε το 25,175 -> 25μ 10λ 30δ
Ελπίζω να βοήθησα....
Δεν γνωρίζω πολλά από μοίρες λεπτά κτλ. και δεν ξέρω αν θα βοηθήσει το παρακάτω σάιτ στην μετατροπή τους
http://maps2.nris.state.mt.us/topofinder1/LatLong.asp
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.