Επιστροφή στο Forum : Mio Moov
http://img151.imageshack.us/img151/2686/95485097sr5.jpg (http://imageshack.us)
http://www.mio-tech.be/en/index.htm
Έχει κανείς υπ' όψιν του κάτι σχετικό για το λογισμικό που φαίνεται εδώ ;
Το λογισμικό μοιάζει με το navman.
http://www.navman.com/
Aυτό είναι, αναφέρεται και στο site της Mio.
http://www.mio-tech.be/en/mio-technology-press-releases-cebit2008.htm
καλησπερα παιδια....επειδη ενας γνωστος μου σκεφτεται να αγορασει το mio moov 330...με λογισμικο πλοηγησης απο τη navman....
θα θελα να μαθω καποια γνωμη για τον μηχανημα για το ποσο ενημερωμενοι ειναι οι χαρτες κ.τ.λ.
μπορει να σπασει για destinator...;;;;
θα το εκτιμησω να μαθω τη γνωμη σας.....
Δεν γνωρίζουμε το λογισμικό και τι χάρτες φοράει. 'Όταν κυκλοφορήσει θα δούμε, πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.
ευχαριστω φιλε για την απαντηση.....νομιζα πως θα χει τους στανταρ χαρτες της mio.....η ξερω γω καποιον διαφορετικο???
Με τους χάρτες της Mio που γνωρίζουμε, δεν είναι πολύ καλά τα πράγματα για Ελλάδα. Πάντως νομίζω πως έχει απλά ανακοινωθεί και δεν υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα.
Δελτίο Τύπου από την ZEGETRON
http://img401.imageshack.us/img401/7254/capturevt5.jpg (http://imageshack.us)
Νέα σειρά πλοήγησης Moov
Ημ/νία έκδοσης : 25/06/08
Ανακαλύψτε Περισσότερα με τη νέα σειρά Moov της Mio
Μοναδικό πακέτο νέων χαρακτηριστικών που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βρουν τα πάντα, παντού!
Η Mio Technology Corporation, πρωτοπόρος στην αγορά φορητών συσκευών GPS, λανσάρει την τελευταία σειρά συσκευών πλοήγησης καθώς και ένα καινοτομικό πακέτο υπηρεσιών με το όνομα MioMoreTM. Η νέα σειρά “Moov” είναι το πρώτο λανσάρισμα μετά τη συγχώνευση της εταιρίας Mio με τη Navman, και περιλαμβάνει προϊόντα βασισμένα στην εξελιγμένη τεχνολογία GPS της Mio και στο καλύτερο λογισμικό από τη Navman.
Η σειρά Moov περιλαμβάνει ένα μοναδικό συνδυασμό νέων χαρακτηριστικών που θα κάνουν την πλοήγηση πραγματική απόλαυση. Τα νέα Moov διαθέτουν τους πιο ενημερωμένους χάρτες της Ελλάδας. Με περισσότερα από 170.000 πλοηγήσιμα χιλιόμετρα, κάλυψη όλων των νομών της χώρας και 182 δήμους και κοινότητες με πλήρη χαρτογράφηση η πλοήγηση γίνεται πλέον συναρπαστική. Επιπλέον διαθέτουν προεγκατεστημένα 65.000 Σημεία Ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα ομαδοποιημένα σε εύχρηστες κατηγορίες για την καλύτερη αναζήτησή τους.
Τα νέα Moov διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο το νέο λογισμικό MioMap 2008 από τη Navman. Είναι γρήγορο, απλό και πρακτικό. Διαθέτει ανανεωμένα γραφικά και είναι φιλικό προς το χρήστη για την άνετη πλοήγηση στα μενού, την απλή εισαγωγή των διευθύνσεων και την εύκολη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος. Συνεργάζεται μαζί σας και ανταποκρίνεται γρήγορα σε κάθε σας εντολή. Το MioMap 2008 αναγνωρίζεται αυτή τη στιγμή ως το καλύτερο λογισμικό για GPS από τους ειδικούς του χώρου.
Επιπλέον η νέα σειρά της Mio παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία SiRFInstantFixII, η οποία προβλέπει που θα βρίσκονται οι δορυφόροι κατά την εκκίνηση και έτσι η λήψη του σήματος γίνεται μόλις σε 5 δευτερόλεπτα επιτρέποντας στο χρήστη να αρχίσει την πλοήγησή του αμέσως μόλις αρχίσει το ταξίδι του.
Ακόμα στα νέα αυτά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται το NavPix και το νέο πακέτο υπηρεσιών MioMoreTM για τον υπολογιστή. Το NavPix, η πλοήγηση με φωτογραφίες, επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται με φωτογραφίες, οι οποίες διαθέτουν ακριβείς συντεταγμένες και έτσι ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί απευθείας ως το σημείο στο οποίο τραβήχτηκε αρχικά η φωτογραφία. Ακόμα το MioMore software δίνει πρόσβαση σε χιλιάδες φωτογραφίες από μέρη, κτίρια και τοποθεσίες μέσω του Flickr(TM) και του NavPix website δωρεάν.
Όλα τα νέα προϊόντα της σειράς Moov διαθέτουν νέο, μοντέρνο σχεδιασμό, λεπτές γραμμές και μικρό βάρος.
Διαθέσιμα από τις αρχές του Ιουλίου θα είναι στα καταστήματα τα Moov 200 και Moov 330 με ενσωματωμένους τους χάρτες της Ελλάδας, ενώ σύντομα θα διατεθούν το Moov 330 με χάρτες της Ανατολικής Ευρώπης και το Moov 360 με χάρτες όλης της Ευρώπης.
Moov 200 Ελλάδα
Με τον τελευταίας τεχνολογίας δέκτη GPS SiRFInstantFixII, οθόνη αφής 3.5”, τον πληρέστερο χάρτη της Ελλάδας και νέο καινοτομικό software MioMap 2008 από τη Navman, το νέο Moov 200 σας πάει παντού..!
Βασικά Χαρακτηριστικά του Moov 200:
* Νέος πλήρης χάρτης της Ελλάδας
* Νέο εύκολο στη χρήση λογισμικό από τη Navman
* Νέα εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση, μικρό βάρος
* Νέος δέκτης GPS SiRFInstantFixII για ταχύτερη λήψη του δορυφορικού σήματος
* Νέο λογισμικό MioMoreTM για τον υπολογιστή σας
* Νέα βελτιωμένη φωνητική καθοδήγηση στα ελληνικά
* Ελληνικό πληκτρολόγιο
* Μετρητής ταξιδιού
* Οθόνη αφής 3.5” κρυστάλλινης διαύγειας
Moov 330 Ελλάδα
The Moov 330 διαθέτει προεγκατεστημένο τον πληρέστερο χάρτη, ευρεία οθόνη αφής 4.3”, το λογισμικό NavPix για πλοήγηση με φωτογραφίες καθώς και ένα ανανεωμένο software για εισαγωγή των διευθύνσεων και εύρεση των Σημείων Ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα.
Βασικά Χαρακτηριστικά του Moov 330:
* Νέος πλήρης χάρτης της Ελλάδας
* Νέα λεπτή σχεδίαση, μικρό βάρος
* NavPix™ photo navigation
* Ελληνικό πληκτρολόγιο
* Μετρητής ταξιδιού
* Οθόνη αφής 4.3-inch widescreen
Moov 360
Βασικά Χαρακτηριστικά του Moov 360:
* Πλήρεις χάρτες της Ευρώπης
* Νέα λεπτή σχεδίαση, μικρό βάρος
* NavPix™ photo navigation
* Ελληνικό πληκτρολόγιο
* Μετρητής ταξιδιού
* Οθόνη αφής 4.3-inch widescreen
* Bluetooth για πραγματοποίηση κλήσεων hands-free
επειδη ελλαδα δεν ειναι μονο ΑΘΗΝΑ και επειδη ολοι εχουν πληρη καλυψη στους χαρτες τους ,για να μην τρελαθουμε καλο θα ηταν οποιος εχει την δυνατοτητα να παραθετει screenshoots σε περιοχες που υποτιθεται υπαρχει πληρης καλυψη.μονο ετσι θα βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.ειναι και μια προταση στους admin να δημιουργηθει μια ενοτητα συγκρισης χαρτων..οχι μονο συσκευων.. grin1
επειδη ελλαδα δεν ειναι μονο ΑΘΗΝΑ και επειδη ολοι εχουν πληρη καλυψη στους χαρτες τους ,για να μην τρελαθουμε καλο θα ηταν οποιος εχει την δυνατοτητα να παραθετει screenshoots σε περιοχες που υποτιθεται υπαρχει πληρης καλυψη.μονο ετσι θα βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.ειναι και μια προταση στους admin να δημιουργηθει μια ενοτητα συγκρισης χαρτων..οχι μονο συσκευων.. grin1
Καλησπερα Θαναση
Καλη η προταση
καλησπερα και απο εμενα.τι εγινε και συντομευσες τα μηνυματα σου?βαρεθηκες να αγοραζεις πληκτρολογια? hysterical1
Γεια σας και από εμένα...
Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι αρκετά για την αγορά του Mio Moov 330 (φαίνεται να έχει πολύ καλό λόγο απόδοση/τιμή), έχετε βρει μήπως κάποιο site που να δίνει την κάλυψη των χαρτών του MioMap 2008; Επίσης γνωρίζει κανείς εάν οι αναβαθμίσεις θα είναι δωρεάν όπως στην NGI; Πάντως με ένα καινούργιο Navman ενός φίλου που "έπαιζα" πρόσφατα, είδα ότι το λογισμικό είναι πάρα πολύ καλό, και οι τελευταίοι χάρτες, εάν δεν θέλεις να πας στην Κάτω Ραχούλα Μεσσηνίας είναι σε καλά επίπεδα...
Πάντως τα μαγαζιά και ιδιαίτερα ένα γερμανικής προέλευσης είναι απαράδεκτα, γιατί το έχουν στους καταλόγους προϊόντων τους εδώ και 3 εβδομάδες, αλλά στο μαγαζί κανείς δεν ξέρει τίποτα αν και πότε θα έρθει...
[QUOTE=dimaries;119028]... Κάτω Ραχούλα Μεσσηνίας είναι σε καλά επίπεδα...
QUOTE]
σε ενα προγραμμα πλοηγησης που το χρησιμοποιεις στην δουλεια σου η στην βολτα σου ,η ..ΚΑΘΕ κατω ραχουλα Μεσσηνιας εχει σημασια.εκει χρειαζεσαι βοηθεια για να μην βρεθεις ..με τα αγρια θηρια.εκει εστιαζω και την αξια των προγραμματων πλοηγησης .στα αστικα κεντρα λιγο πολυ ολοι εχουν ανεκτους χαρτες.η διαφορα ειναι στις λεπτομερειες.ΕΛΛΑΔΑ ομως δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου, γιατί κι εγώ για επαγγελματικό σκοπό θα το χρησιμοποιήσω. Απλά εννοούσα ότι φαίνεται να καλυτερεύει επιτέλους η κατάσταση με τα Mio στο θέμα των χαρτών...
Σήμερα το φέρανε στα καταστήματα Πλαίσιο στη Θεσσαλονίκη και θα πάω να το δω.
Ανησυχητικό το γεγονός που διάβασα σε περιοδικό ότι η Mio συμφώνησε με τη Microsoft να ενσωματώσει το νέο λογισμικό Navigation της εταιρίας στα καινούργια μηχανάκια της. Ελπίζω να μην τρωνε κολλήματα και μπλε οθόνες...
Ξέρει κανείς εάν αλθεύει το γεγονός το οποίο έμαθα μέσα από την NGI (γνωρίζομαι με κάποια παιδιά από εκεί λόγω επαγγέλματος), ότι η εταιρία θα διαθέσει τους χάρτες της και για λογισμικό iGo/MioMap;
...Ξέρει κανείς εάν αλθεύει το γεγονός το οποίο έμαθα μέσα από την NGI (γνωρίζομαι με κάποια παιδιά από εκεί λόγω επαγγέλματος), ότι η εταιρία θα διαθέσει τους χάρτες της και για λογισμικό iGo/MioMap;
Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε? innocent1
Σήμερα έφεραν στο Media Markt Θεσσαλονίκης τα Mio Moov και είχα την ευκαιρία να "παίξω" αρκετά με ένα. Για καλή μου τύχη το είχαν δίπλα-δίπλα με το MLS Destinator 4800 και το Navigon 2110 max, οπότε μπορούσα να συγκρίνω άμεσα.
Σημειώνω ότι οι εντυπώσεις μου αφορούν μόνο την ταχύτητα των μενού και κάποια πολύ "δύσκολα" μέρη που ζήτησα από τον χάρτη. Δεν έχω εικόνα των ικανοτήτων πλοήγησης των συσκευών.
1η εντύπωση: Τα πολύ γρήγορα μενού του Moov σε σχέση με τα άλλα δύο. Όλες οι εντολές εκτελούνται άμεσα, συν το γεγονός ότι είχε και την καλύτερη οθόνη από αποψη ευκρίνειας και απόκρισης στα αγγίγματα.
2η εντύπωση: Έβαλα τον χάρτη σε κάθε συσκευή να μου βρει το Ανθοχώρι Ιωαννίνων, ένα χωριό κοντά στο Μέτσοβο, επάνω στο βουνό. Η μοναδική συσκευή που το είχε χαρτογραφημένο, και είχε δρόμο προς αυτό ήταν το Moov. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα, χωρίς όμως αυτό το γεγονός να μειώνει την αξία της πληρότητας του Destinator σε καμία περίπτωση.
3η εντύπωση: Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με αίσθηση πολυτέλειας. Το πλαστικό κομάτι στην πρόσοψη σε μορφή μαύρου ξύλου είναι μεγάλη επιτυχία.
Πήγα στο κατάστημα με σκοπό να αγοράσω το MLS 4800, τώρα όμως αρχισα να το ξανασκέφτομαι...
Θα μετρήσει βέβαια στην επιλογή μου και το εάν θα υπάρχει χρέωση για την αναβάθμιση χαρτών (στο κατάστημα δεν ήξεραν να μου πουν).
Είμαι πλέον ανάμεσα σα MLS 4800, Mio Moov 330 και Satnav 430 (αλήθεια, γνωρίζει κανείς τίποτε για αυτό;).
Σε σχέση πάντως με την παλιότερη άθλια ποιότητα χαρτών της Mio για την Ελλάδα, φαίνεται να έχουν γίνει βήματα προόδου...
Εάν κάποιος έχει και πληροφορίες για την ποιότητα πλοήγησης του Mio Moov 330 θα με βοηθούσε πολύ...
Ελπίζω οι εντυπώσεις μου να βοηθήσουν το forum...grin1
ξέρει κανείς αν το miomap 2008 θα δοθεί σαν αναβάθμιση στα παλιότερα μιο με miomap 3.3??
(οπως dest6 se dest7 )
Τελικά το αποφάσισα... Από σήμερα είμαι κάτοχος ενός Mio Moov 330. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι η πλοήγηση είναι ανέλπιστα καλή - καμία απολύτως σχέση με το MioMap v3.3. Εν καιρώ θα σας ενημερ'ωσω πως πάει...
καλησπερα και απο εμενα.τι εγινε και συντομευσες τα μηνυματα σου?βαρεθηκες να αγοραζεις πληκτρολογια? hysterical1
Γεια σου Θαναση.
Δακτυλα δεν βρισκω ευκολα στην αγορα :-)
Ψάχνοντας την έκδοση χαρτών που ζήτησε ο φίλος, έμεινα λίγο άγαλμα. Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε: χάρτες από την NGI!!!
http://home.imageshack.gr/files/6t6xfbub0wphwvb2x11q_thumb.jpg (http://home.imageshack.gr/view.php?file=6t6xfbub0wphwvb2x11q.jpg)
Μπορείς να κάνεις μερικές συγκρίσεις με τον 2008.Q1 και να μας πεις πως πάει και τι λέει το πρόγραμμα πλοήγησης ; worry1
Ψάχνοντας την έκδοση χαρτών που ζήτησε ο φίλος, έμεινα λίγο άγαλμα. Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε: χάρτες από την NGI!!!
http://home.imageshack.gr/files/6t6xfbub0wphwvb2x11q_thumb.jpg (http://home.imageshack.gr/view.php?file=6t6xfbub0wphwvb2x11q.jpg)
Αυτο που θα πρεπει να σου κανει εντυπωση εαν βλεπω καλα ειναι το 2008 Q4.
Ειναι οντως ετσι ειναι εχουμε προχωρημενα πραγματα
Για 2008.04 Aπρίλιος δηλαδή το βλέπω. blink1
ΠΟΛΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΩΝ .να δουμε τι φαγητο θα προκυψει.
Αυτο που θα πρεπει να σου κανει εντυπωση εαν βλεπω καλα ειναι το 2008 Q4.
Ειναι οντως ετσι ειναι εχουμε προχωρημενα πραγματα
δημητρη ασε το κολημα σου με το γραψιμο.ψαξε λιγο πιο εξω μιας και απο εδω μεσα δεν εχουμε ενημερωση
Για 2008.04 Aπρίλιος δηλαδή το βλέπω. blink1
Πανο Καλησπερα
Ειναι θαμπη η φωτογραφια και κατι τετοιο μοιαζει σαν 4
Ομως πρεπει να ειναι Q1+χ για να ζητας συγκριση.
Ο Απριλιος που παει?
τι θαμπη ρε δημητρη release 2008 Q4 γραφει grin1
Εγώ το βλέπω από Κρήτη για 2008.04, 2008 Απρίλιος δηλαδή. lol3
Είσαι μακριά....εγώ που είμαι πιο κοντά το βλέπω Q tease1
δημητρη ασε το κολημα σου με το γραψιμο.ψαξε λιγο πιο εξω μιας και απο εδω μεσα δεν εχουμε ενημερωση
Θανάση μου δεν βρίσκω και δεν έχω λόγο για να ψάξω
Εκτός από το να κάνω που και που το κέφι μου γράφοντας κάτι και σκοτώνοντας έτσι την ώρα μου δεν νομίζω ότι έχω τρελαθεί δα για να ψάξω να βρω που θα δώσει τους χάρτες της η τη συνεργασίες θα κάνει η GI.
Ότι θέλει ας κάνει.
Θα συνεχίσω να ταξιδεύω και ας χάνομαι όπως και με τα προγράμματα έχω χαθεί.
Κάπου θα τους δώσει . Είναι μέρος των συμφερόντων της
Στο κάτω κάτω όπου και να τους δώσει καλύτερα θα είναι από το αγαπημένο Dest.
Έλα βρε θα ενημερωθούμε που θα πάει. Μόνο που θα πάρει λίγο χρόνο.
Ξέρεις τι κόπος είναι να σπάσεις τις σφραγίδες του επτασφράγιστου μυστικού.
Αν και κάποια μικρή μάϊνα κάτι είχε πει
dimaries
...Ξέρει κανείς εάν αλθεύει το γεγονός το οποίο έμαθα μέσα από την NGI (γνωρίζομαι με κάποια παιδιά από εκεί λόγω επαγγέλματος), ότι η εταιρία θα διαθέσει τους χάρτες της και για λογισμικό iGo/MioMap;
Όσο για την θαμπάδα έχω εμπιστοσύνη στα μάτια μου αλλά η Γαλλίδα νταντά μου είχε πει να κρατώ τα προσχήματα και να μην επιμένω.
Α και για το γράψιμο είναι ανάλογα την εποχή.
Κομήτης είμαι. Εμφανίζομαι ξαφνικά και για λίγο και απέχω για πολύ.
Φιλαράκι εύχομαι καλή νύκτα σε σένα και στους αγαπημένους σου.
http://www.graphicsgrotto.com/animatedgifs/comments/daysoftheweek/goodnight/images/agcgoodnight9.gif
@ Panosha
Πάνο μου από την Κρήτη μαλλον έχει καλύτερο και ευρύτερο οπτικό πεδίο.
Εδώ μας έφαγε το νέφος.
Εγώ το βλέπω από Κρήτη για 2008.04, 2008 Απρίλιος δηλαδή. lol3
εχεις δικιο τωρα που ξημερωσε το βλεπω .δεν υπαρχει Q και η Gi ειναι ακομη Ngi.Mια εξηγηση ομως ειναι επιβεβλημενη.τι γυρευει ο χαρτης της Gi εκει? γιατι η Gi δεν αντιδρα ?Παρανομα ειναι φορτωμενος?αλλος χαρτης ειναι και εχουν παραποιησει το ονομα?ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Είναι κρίμα αξιόλογα μέλη σαν τον vhfu να αποχωρούν απο το forum που τόσο αγαπήσαμε. Η απώλεια είναι τεράστια. Ελπίζω κάποια άλλη στιγμή ίσως και σε κάποιο άλλο forum να ξανασυναντηθούμε...
Καληνύχτα vhfu και νάσαι πάντα καλά!!
ο δημητρης δεν ειπε οτι αποχωρει...
θα τον εχουμε .απλα δεν ειναι τακτικος γιαυτο και τα γραφει ...μαζεμενα lotpot
Εδώ η φατσούλα επιβάλλεται!!!!
http://www.zegetron.gr/website/game_news.php?newscat=Tech%20News
λέει για νέους χάρτες χωρίς να αναφέρει ονόματα.....
θαναση αφησε τις φατσουλες μην παρεξηγηθουμε.
οσο για τα υπολοιπα μην ψαχνεστε
μολις επικοινωνησα με πλαισιο και μου εδωσαν το τηλεφωνο της εταιρειας .το τηλεφωνο ειναι 2106856000.αν παρετε και ρωτησετε θα λαβετε την μεγαλοπρεπη απαντηση οτι το moon φοραει χαρτες της Gi.
καποια διαψευση η επιβεβαιωση?????
αλλιως η παροιμια
ο κοσμος τοχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι..
lol3 lol3 lol3
αν είναι έτσι περνάει χαλαρά στην πρώτη θέση των επιλογών...
(σαν να βλέπω το μέλλον κάποια καινούρια θερντ
"πως θα βάλουμε miomap2008 στο mls4800??? " ) lol3 lol3 lol3
Συγγνώμη για τη θαμπάδα της φωτογραφίας, αλλά γράφει NGI, Release 2008.04. Για κάποιον φίλο που σχολίασε κάτι περί παράνομα φορτωμένου χάρτη, από εμένα τουλάχιστον δεν είναι φορτωμένος. Το Moov δεν το έχω πειράξει, και με αυτή την ποιότητα λογισμικού και χάρτη, δεν βρισκω λόγο να το πειράξω. Είναι ταχύτατο, και το πρώτο navigation που έκανα σήμερα το πρωί ήταν άψογο. Μου έκανε εντύπωση όμως, γιατί όλοι έλεγαν ότι θα είχε μέσα χάρτες της Teleatlas. Πήρα τηλέφωνο πριν από λίγο στη Zegetron και μου επιβεβαίωσαν ότι όντως φοράει χάρτες της NGI. Πάντως αυτό μόνο σαν καλό δείγμα μπορώ να το εκλάβω από πλευράς NGI.
Και κάτι άλλο: χθες που πήγα να αγοράσω το μηχάνημα από το Πλαίσιο Καλαμαριάς (ομολογουμένος πολύ ενημερωμένος ο πωλητής), βρισκόταν εκεί και κάποιος κύριος ο οποίος μας συστήθηκε ως εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρία ανάπτυξης χαρτών, και μας είπε ότι μέσα στους επόμενους 3 μήνες το τοπίο στις συνεργασίες εταιριών χαρτών θα ξεκαθαρίσει δραματικά. Στην ερώτησή μου αν αναφέρεται σε σπάσιμο συνεργασίας μεταξύ NGI και Destinator, η απάντηση του ήταν ότι "το που θα πάει η NGI το έχεις μέσα στη σακκούλα που κρατάς".
Δεν μπορώ να πιστοποιήσω την αλήθεια των λεγόμενών του, απλά παραθέτω τη συζήτηση.
Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται καλά σαν νεα. Αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί υπάρχει αυτό το κρυφό του γεγονότος...Το γιατί δεν μιλάει κανείς...Εχουμε ανθρώπους της Gi εδώ μέσα και δεν λένε τίποτα. Απλά απίστευτη νοοτροπία, τι να πω.
ξαναδιαβασε το μηνυμα μου και μην παραποιεις αυτα που γραφω.το "παρανομα" ηταν μια υποθετικη ερωτηση στο τι μπορει να συμβαινει και οχι οτι φορτωσες παρανομα χαρτη. lol3
Φίλε μου, εγώ κατάλαβα ακριβώς τι έγραψες, διευκρίνηση προς τους υπόλοιπους ήταν... Δεν χρειάζεται να παρεξηγούμαστε , ο σκοπός μας εδώ είναι να ανταλλάσουμε πληροφορίες για να έχουμε κάθε στιγμή την καλύτερη δυνατή ενημέρωση...
Εάν πάντως παρεξηγήθηκες σου ζητώ συγγνώμη.. crymore
Ανακεφαλαιώνοντας όσα διαβάζω βλέπω μια συσκευή PNA με MioMap. Πίσω από την ονομασία αυτή βλέπω ένα νέο πρόγραμμα κι από κάτω χάρτες Gi. Θα παρακαλούσα όσους φίλους έχουν τη συσκευή στα χέρια τους, να επιβεβαιώσουν πως τα ίδια βλέπουν και να προσπαθήσουν να μεταφέρουν κάποιες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα.
Όσον αφορά το ότι δεν βλέπουμε κάποιον να μας λέει κάτι, είναι μια στάση που διακρίνω αυτή την εποχή από πολλές εταιρίες στο χώρο, κανείς δεν μιλάει. Προσωπικά δεν ανησυχώ για κάτι, σκέπτομαι, καταλαβαίνω και περιμένω. Αφού ο αντιπρόσωπος της Mio επιβεβαιώνει τηλεφωνικά, μάλλον αυτά είναι καλά νέα.
Πανο "δεν ακουσα δεν ειδα " αλλα ειχα τηλεφωνικη επικοινωνια με Πλαισιο και Zegetron.και πηρα σαφεστατη απαντηση οτι ο χαρτης ειναι της Gi.
απο τις πρωτες εκτιμησεις που ειδα στο internet προκειται για πολυ καλο προγραμμα αρα και η κινηση της Gi επιτυχης.περισσοτερα οταν το παραλαβω lol3
Όλα σε ένα
Εταιρική αλληλεγγύη θαρρώ πως το λένε ?.
Ε πρέπει να ξεστοκάρει και κάποια εταιρεία το εμπόρευμα ασχέτως εάν θα είναι ληγμένο το προϊόν.
Όσο για την ενημέρωση….. όταν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις νέες συσκευές θα σπάσει και η έβδομη σφραγίδα, κανένα μαγειρεματάκι , ε μετά κάμποσο καιρό θα μάθουμε και τα παλιά ήδη νέα αλλά με επίσημον ενδυμασίαν.
Αν και ήταν γνωστά πριν αναφερθούν για πρώτη φορά εδώ από τον iwantrealgps
Author Message Darren Posted: Thu May 22, 2008 4:45 pm
Post subject: Destinator bought by Intrinsyc Software
Canada based Intrinsyc Software International have announced they have agreed an asset purchase deal which will result in their acquiring the balance of assets in Destinator Technologies. The complicated deal involves Destinator China and Israel. Other offices in the US, Canada, Taiwan and Germany are not part of the deal.
The GPS Satellite Navigation market has become increasingly cuthroat of late with diminishing margins and price slashing by retailers causing financial headaches for all those involved. The smaller manufacturers and developers are finding it increasingly difficult to survive in the market place and whilst Destinator has a strong software product line it lacks any hardware manufacturing ability
Ε μην αρχίσουμε και τα ταξίδια πιο πίσω στον χρόνο καλά είναι μέχρι εδώ.
Φίλε TEKOSTA ευχαριστώ ,για την απρόσμενη για μένα, θετική άποψη σου και για τα καλά σου λόγια.
Φόρτωσες όμως ,καλοκαιριάτικα, στις πλάτες μου το βάρος της μεγάλης απώλειας.
Πάντα διαβάζω τα Φόρουμ αλλά συνήθως αποφεύγω να λαμβάνω μέρος στις συζητήσεις.
Καλέ μου φίλε Θανάση μάλλον μου διέφυγε να σου πω ότι τώρα μόλις μπήκα σε τροχιά και το βασικότερο ότι βρήκα και ανταλλακτικά δάκτυλα.
Τραβάω νήματα και εύχομαι
Καλό ΣάββατοΚύριακο σε όλους σας και σε μένα.
Ανανεωμένοι από Δευτέρα πάλι.
Καλά να είστε
Φιλικα
Δημήτρης Vhfu
Δημητρη φιλε καλο ΣΚ.(εγω μονο το Κ γιατι σαββατο δουλευω)..
ας μην το συνεχιζουμε.πιστευω οτι σιγουρα οι υπευθυνοι εχουν λαβει γνωση των αποψεων που ανταλλαξαμε.για να μην τοποθετουνται προφανως δεν ειναι για να μην αποκαλυφθει κατι η για να μη μας ενημερωσουν.θα εχουν σοβαρους λογους .ας κανουμε υπομονη.
εγω για να προφτασω τον Πανο ηδη παρηγγειλα ενα,θα το εχω τριτη-τεταρτη.θα σου πω τις εντυπωσεις μου
φιλικα
θανασης
Παιδιά sos. heat1Aγόρασα από Κίνα ένα άγνωστο gps με destinator.Πως θα γίνει να το ξεκλειδώσω και να βάλω miomap 2008?lotpotlol3
Τι είπες τώρα. lotpothysterical1
Παιδιά sos. heat1Aγόρασα από Κίνα ένα άγνωστο gps με destinator.Πως θα γίνει να το ξεκλειδώσω και να βάλω miomap 2008?lotpotlol3
Τι είπες τώρα. lotpothysterical1
γελάτε γελάτε αλλά έρχεται η ώρα.... tongue_move
μας δουλευεις?εχεις δει κλειδαρα να φωναζει κλειδαρα να του ανοιξει????tease1lotpot
Έχεις PM. lol2 lol2 lol2
Παιδιά Γειά σας !
Καταρχήν είμαι νέος στο forum.
Εδώ και ένα χρόνο έψαχνα τακτικά σε διάφορα sites και forum πληροφορίες για αγορά GPS και έχω διαβάσει πάρα πολλά (παρεπιπτώντος ο panosha είναι μεγάλη φίρμα και χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης εκτίμησης respect1).
Σήμερα το πρωϊ στη δουλειά, καθώς έπινα τη φραπεδιά :cool: :smt025 σερφάροντας στο navimania είδα το thread αυτό για το moov200, μου την "κάρφωσε" και είπα "Δεν πάει άλλο-σήμερα θα πάρω gps".
Ετσι το απόγευμα πήγα στο Πλαίσιο (Στουρνάρη) και το ΠΗΡΑ !
Ομολογώ ότι δεν περίμενα να το έχουν διαθέσιμο αλλά μάλλον στάθηκα τυχερός. Ο πωλητής είχε 2 κομμάτια "επιμελώς κρυμμένα" πίσω από 2 moov330 (στη βιτρίνα από τα νέα Mio μόνο το moov330) ενώ δεν ήξερε να πεί και πολλά πράγματα γιά αυτά.
Το πληρώνω στη γνωστή τιμή (179) και πάω σπίτι να το δω (γιατί με είχε κόψει και η λόρδα food1 tongue_move ).
Ανοίγω τη συσκευασία και εκτός από τη συσκευή, τα υπόλοιπα "συμπράγγαλά" του λιγοστά (δηλ. φορτιστής αυτοκινήτου ΜΟΝΟΝ 12V -> 5V miniUSBbigsmile, ποιοτική βάση παρμπρίζ , καλώδιο USB για PC , φυλλάδιο Quick Start Guide , το γνωστό "κουπόνι" της ΕΛΠΑ , και ένα δισκάκι Software & Documentation - DVD παρακαλώ). A! κάρτα SD ΔΕΝ ΕΧΕΙ διότι όλα είναι προεγκατεστημένα. Επίσης φυλλάδιο εγγύησης ΟΧΙ - ο πωλήτης μου είχε πει ότι ισχύει η απόδειξη καταστήματος για δύο (2) χρόνια !! :smt017
Αφού "ντερλίκωσα" :smt043, βγαίνω στο μπαλκόνι & το βάζω σε λειτουργία.
Το πολύ μέσα σε ένα (1) λεπτό βρήκε μόνο του το στίγμα μου και την οδό μου εμφανίζοντάς τα στο χάρτη ! :smt023
Αυτοί οι περίφημοι χάρτες λοιπόν είναι όντως της NGI (Release 2008.04) clap1, ενώ η έκδοση του λογισμικού είναι η MioMap 2008 v.1.0 (Build 2.0.9370334) - έτσι το γράφει.
Ο δέκτης είναι 12 καναλιών και όχι 20 (πιάνω τους 8 - περιοχή Λαμπρινή 1ος όροφος) αλλά μάλλον δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο αυτό γιατί φαίνεται να έχει καλή ευαισθησία καθώς μπαίνοντας μέσα στο σπίτι το σήμα παρέμεινε το ίδιο. Η μπαταρία του ήταν 90% φορτισμένη, αλλά παίζοντας με τη συσκευή εξαντλείται πολύ γρήγορα (μέσα σε 1 ώρα) what1. Ευτυχώς φορτίζει μιά χαρά από πρίζα σπιτιού με φορτιστές 220V σε 5V / 1A βύσματος miniUSB (είχα ένα που το είχα πάρει πάλι από το πλαίσιο με 5-6 ευρόπουλα για το mp3 player) :smt020.\\:D/
Τα μενού του είναι καλαίσθητα, ευδιάκριτα και αρκετά γρήγορα.
Αφού το φόρτισα έκανα μερικές (κοντινές) διαδρομές σε Ν.Ιωνία & Γαλάτσι και όλα πήγαν πολύ καλά.
- Ο υπολογισμός και επαναυπολογισμός της διαδρομής σχεδόν ακαριαίος thumbs up2.
- Η ακρίβεια των χαρτών αρκετά καλή αλλά λείπουν αρκετές μονοδρομήσεις.
- Οι φωνητικές εντολές ακούγονται καθαρά, έγκαιρα & αρκετά δυνατά (μάλιστα διαλέγεις από τις "Προτιμήσεις -> Γλώσσα" αν θέλεις γυναικεία ή αντρική φωνή - αλλά σαν φωνές "δε λένε". Χάθηκε να βάλουν να "λαλάει" καμιά "ναζιάρα" φωνούλα ? what1)
Και τώρα τα "άσχημα" :
Στην "Ευρεση διεύθυνσης" βάση "Οδού" μπλέκει την "π....α" με τη "βούρτσα".
Του λες να βρεί μια οδό και αυτό σου εμφανίζει αυτήν ή αυτές που μοιάζουν "λεκτικά" με αυτήν που ψάχνεις αλλά ΟΧΙ αυτήν που θες.
Και δεν έκανα λάθη στα ονόματα των οδών.
Είναι κάτι που κατά τη γνώμη μου ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ & πρέπει να διορθωθεί άμεσα. :smt076:smt021:smt070chair1
Το παρατήρησα κυρίως με τις μικρές οδούς σε γειτονιές εκτός του κέντρου.
Με τις μεγάλες γνωστές οδούς, λεωφόρους, κλπ στο κέντρο, δεν παρατήρησα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Μέχρι στιγμής αυτό είναι το σημαντικότερο μειονέκτημά του που έχω βρεί.
Συνοψίζοντας με δυό λόγια μπορώ να πω ότι είναι ένα ΠΟΙΟΤΙΚΟ & ΓΡΗΓΟΡΟ GPS.
Αυτά για την ώρα & συγνώμμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου.
Καλώς ήλθες κι ευχαριστούμε. Παρεμπιπτόντως πήρες το απόγευμα το πρώτο σου GPS και τα ξημερώματα έγραψες ΑΥΤΕΣ τις εντυπώσεις ;hysterical1
Απορώ γιατί τόση σιωπή από υπεύθυνους Gi.......
Γειά σας και πάλι.
Πόσταρα τόσο γρήγορα τις εντυπώσεις μου από το moov200, γιατί ήθελα να έχετε μιά πρώτη γνώμη όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Υστερα και από σημερινές δοκιμές που έκανα, το πρόβλημα που ανέφερα με την "Ευρεση διεύθυνσης" βάσι "Οδού" ΔΥΣΤΥΧΩΣ υφίσταται & δεν βρήκα κανένα τρόπο να το παρακάμψω crymore (μέσα μου ήλπιζα να είχα κάνει λάθος χθες λόγω κούρασης).
Και κατά τα άλλα ισχύει ότι έγραψα.
Τεσπά σας δίνω και 2 link με τα (Ελληνικά) manuals που είχε μέσα το δισκάκι γιά όποιον ενδιαφέρεται :
http://rapidshare.com/files/129164694/MapUserManual.pdf.html
(Οδηγίες Χρήσης MioMap)
http://rapidshare.com/files/129173528/ProductUserManual.pdf.html
(Εγχειρίδιο Χρήστη για Moov200 & 300 Series)
Αν έχω νεότερες εντυπώσεις ή αλλάξει κάτι, θα σας πω.
Bye !
Χρήστος Λάππας
12-07-08, 22:36
Για πρώτη φορά λοιπόν στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε πλοηγό όχι μόνο βάση χαρτών (που για την ώρα είναι μονόδρομος), αλλά και με γνώμονα το πρόγραμμα.
Καλό θα ήταν πάντως να έχουμε μια ενημέρωση από την (N)GI για το τι μέλλει γενέσθαι. Θα συνεργάζονται πλέον και με την Navigon, μόνο με την Navigon; Τι έχει παιχτεί;
Μπορεί κάποιος να ενημερώσει αναλυτικά για τις δυνατότητες του μενού, π.χ. με ποιους τρόπους δίνουμε προορισμό...
οταν το παραλαβω θα το τσεκαρω και θα ενημερωσω.πιστευω τριτη-τεταρτη να το εχωlol3
Βλέπω ότι με το αρχικό μου post άναψα φωτιές στο φόρουμ...lol3
Σε ένα ταξίδι το ΣΚ στα Ψακούδια Χαλκιδικής, το Moov 330 ήταν ακριβέστατο, με εξαίρεση τη διαδρομή μέσα στον Πολύγυρο, όπου αντίνα σε πηγαίνει γύρω από την πόλη, όπως έδειχαν οι πινακίδες, σε έβαζε μέσα από το κέντρο της πόλης. Πάντως σε κάθε περίπτωση, σε έβγαζε σωστά.
Εντυπώσεις: σαφέστατες οδηγίες, ακρίβεια στον χάρτη, ταχύτατος επαναϋπολογισμός, και γενικά, πολύ, μα πολύ γρήγορο software, όλα σε ένα στιλάτο πακέτο και σε καλή τιμή....
Από χωματόδρομους τι λέει βρε παιδιά? Θα ησυχάσουμε?
Πηγα στο FNAC στο Μαρουσι το Σαββατο και χαζεψα λιγο το Moov...Λοιπον,δεν ξερω πως τα παει εξω στο δρομο,αλλα σε καποιους υπολογισμους διαδρομης που του εβαλα,πηγαινε σφαιρα!!Διαδρομη απο κεντρο Γλυφαδας σε κεντρο Αλεξανδρουπολης,πρεπει να την υπολογισε σε 2 δευτερολεπτα περιπου!!Γενικα το μενου πηγαινε γρηγορα,ο χαρτης κυλουσε πολυ ομορφα κτλ. κτλ. Η αλλαγη απο Destinator σε Μιοmap μου φανηκε σαν την αλλαγη απο windows mobile se iPhone,απο πλευρας ταχυτητας τουλαχιστο!Και οι χαρτες οντως NGI,ηταν πολυ λεπτομερεις.
αποστολη εχω την εντυπωση πως οχι.θα δουμε ομως .μπορει το προγραμμα να διαβαζει και αλλες πληροφοριες χαρτη εκτος της κατηγοριας δρομων.
Από αυτά που διαβάζω εδώ νομίζω πως πλησιάζει η ώρα που θα δούμε το ''φως το αληθινό''.....
Ας αναμείνωμεν γιά ολίγον τι ακόμη.......
(ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι μου φαίνετε)
Χρήστος Λάππας
14-07-08, 02:21
Μερικά reviews που βρήκα στο internet εδώ (http://www.ubergizmo.com/15/archives/2008/03/mio-moov-310-review.html), εδώ (http://review.zdnet.com/navigation/mio-moov-310/4505-3430_16-32903562.html), εδώ (http://gpstracklog.typepad.com/gps_tracklog/2008/05/mio-moov-310-re.html) και εδώ (http://www.gpslodge.com/archives/018973.php).
Χονδρικά, φαίνεται ότι τα γραφικά είναι χειρότερα του NavNGo/iGo (που χρησιμοποιούσε μέχρι λίγο πριν η ΜΙΟ), το UI αρκετά καλό, ο επαναυπολογισμός διαδρομής μέτριος, ενώ μάλλον κακή είναι η υλοποίηση εύρεσης των POIs.
Γενικά, φαίνεται να στηρίζει τις πωλήσεις του περισσότερο στην χαμηλή τιμή του παρά στις ευνοϊκές κριτικές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως είναι ότι εμείς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το TomTom, αλλά με το Destinator και υπ' αυτή την έννοια είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. grin1
Α, και κάτι άλλο. Παραπάνω έγραψα για λογισμικό Navigon (ευσεβείς πόθοι), ενώ φυσικά πρόκειται για Navman.
Η τιμή του Moov 200 μέσα σε λίγες μέρες έπεσε στά 159 ευρώ (στο shop21) - έχασα 20 ευρώ crymore.
Ιδού και το σχετικό link :
http://www.shop21.gr//product/product.computers.asp?pfid=28469&prid=29303&refid=1
blink1
http://www.123market.gr/product_info.php?products_id=41510
http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=3202&v_Item=7313
Ρε παιδιά τελικά το Mio Moov έχει τους χάρτες της (N)Gi ? Θα το υποστηρίζει κανονικά η εταιρεία με αναβαθμίσεις ? Θέλω να πάρω ένα PNA και ενώ μέχρι τώρα έκλεινα προς Destinator (λόγω χαρτών NGi) τώρα που βγήκε αυτό με Miomap 2008 και χάρτες NGi το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Επειδή μέχρι τώρα είχα το ΜΙΟ C320b , τί διαφορές έχει το Miomap 3.3 με το Miomap 2008 ? Προσωπικά το Miomap 3.3 σαν περιβάλλον-γραφικά το θεωρώ κλάσης ανώτερο από το Destinator...
NEGREPONTE
16-07-08, 22:00
Σαν πρώτη εντύπωση για το mio moov 200 είναι σαν συσκευή μικρή εύχρηστη γρήγορη απόκριση δορυφορικού σήματος αλλά απο πλοήγηση απο το λίγο που το δοκίμασα δεν μου μοιάζει να φτάνει το destinator λίγο καλύτερους χάρτες από το igo 8 έχει μου φαίνεται αλλά όχι σαν του destinator-GI.Θα το δώ στην πορεία.
Δεν ξέρω αν γίνεται να αλλάξει το software, έχω διαβάσει οτι ξεκλειδώνει αλλά κάτι δεν μου ταιριάζει στην περιγραφή για την ελληνική έκδοση σε σχέση με του εξωτερικού
Γεια σας παιδια και απο μενα.
Καινουργιος και καρασχετος.clown3
Λεω να παρω ενα Μιο c220 επειδη ειναι φθηνο αλλα μαλλον κοροιδευω τον εαυτο μου γιατι το Μιο Μοοv 200 μου αρεσει περισοτερο.
Θελω να κανω μια ηλιθια ερωτηση:
Με το Μιο μπορεις μονο να δινεις προορισμο και να σου λεει τον δρομο η εχει επιλογη να σου δειχνει παντα που ακριβως βρισκεσαι και απο που περνας?lipssealed
Ακριβώς αυτό με όλα τα μηχανήματα όχι μόνο με το mio.
Ακριβώς αυτό με όλα τα μηχανήματα όχι μόνο με το mio.
OΥφ!Ωραια!
Εγω προς το παρον δεν ενδιαφερομαι για ξεκλειδωματα και κρακαρισματα (Ισως για την πρωτη βδομαδα μετα την αγορα grin1),αλλα για ενα αξιοπιστο GPS που θα με βοηθαει στην Αθηνα και οταν ταξιδευω στην Ελλαδα.Π.χ . φετος θα παω Χαλκιδικη και θα μου ηταν χρησιμο για να γυρισω δεξια -αριστερα χωρις να χανομαι/ψαχνω.
Ειμαι και επιρεπης στο χασιμο(οχι, δεν βλεπω LOST lol2)...
Mια φορα στην Κρητη ημουν απο την πλευρα που βλεπει στην Αφρικη και ηθελα να παω απο την αλλη πλευρα που βλεπει στο Αιγαιο...Υστερα απο απειρα χιλιομετρα ξαναβρεθηκα στο ιδιο σημειο που ειχα ξεκινησειhysterical1.
Το φορουμ δειχνει φανταστικο και φουλ ενημερωτικο.
Χαρηκα που γραφτηκα εδω...
Αφού είσαι επιρρεπείς στο χάσιμο και για να μην σε δούμε σε καμία φυλακή (PRISON BREAK lotpot) η γνώμη μου είναι να διαλέξεις το miomoov 200 ή το 330 ή κάποιο μηχάνημα που να φοράει destinator. Σε όλες τις περιπτώσεις να έχει χάρτες της Gi. grin1
Αφού είσαι επιρρεπείς στο χάσιμο και για να μην σε δούμε σε καμία φυλακή (PRISON BREAK lotpot) η γνώμη μου είναι να διαλέξεις το miomoov 200 ή το 330 ή κάποιο μηχάνημα που να φοράει destinator. Σε όλες τις περιπτώσεις να έχει χάρτες της Gi. grin1
lol3
Το Μιο Μοοv 200 φοραει Gi χαρτες?worry1
Γιατι στα χαρακτηριστικα λεει χαρτες Navman!blink1
Ναι. Φοράει Gi.
Φιιιου!Ωραια!
Ευχαριστω για τον χρονο σου!
Θα επανελθω συντομα με εκατομμυρια αποριες dizzy2
Λεω να το αγορασω τη δευτερα απο το πλαισιο στο Περιστερι.wave22
εδιτ:Κατεβασα το manual μην τρεμετε. :)
Πάντως αν θές την γνώμη μου, και έχεις καταλήξει στο mio, πάρε το 330. Είναι καλύτερα με μεγαλύτερη οθόνη.
Κοίτα και αυτό. Είναι φθηνότερα από το πλαίσιο. http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=3202&v_Item=7313
Πάντως αν θές την γνώμη μου, και έχεις καταλήξει στο mio, πάρε το 330. Είναι καλύτερα με μεγαλύτερη οθόνη.
Κοίτα και αυτό. Είναι φθηνότερα από το πλαίσιο. http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=3202&v_Item=7313
Γουαααου!
respect1
Kαλα τα χριστουγεννα μαζι με το diamond βλεπω να περνω και ενα 330 να δω και τα PNAαν και μαλλον θα εχω και το 701 για την δουλεια...Φοβαμε ομως πως αν συγκρινω τους δεκτες των mio με του htc θα κλαψουνε μανουλες ασχετος αν το 701 κοντευει τα 3 χρονια που σχεδιαστηκε..Αν λυθει και το προβλημα των moov με την ευρεση μεσω οδους θα ειναι πολυ καλη αγορα...Πολυ φθηνα παντως
Σήμερα έφεραν στο Media Markt Θεσσαλονίκης τα Mio Moov και είχα την ευκαιρία να "παίξω" αρκετά με ένα. Για καλή μου τύχη το είχαν δίπλα-δίπλα με το MLS Destinator 4800 και το Navigon 2110 max, οπότε μπορούσα να συγκρίνω άμεσα.
Σημειώνω ότι οι εντυπώσεις μου αφορούν μόνο την ταχύτητα των μενού και κάποια πολύ "δύσκολα" μέρη που ζήτησα από τον χάρτη. Δεν έχω εικόνα των ικανοτήτων πλοήγησης των συσκευών.
1η εντύπωση: Τα πολύ γρήγορα μενού του Moov σε σχέση με τα άλλα δύο. Όλες οι εντολές εκτελούνται άμεσα, συν το γεγονός ότι είχε και την καλύτερη οθόνη από αποψη ευκρίνειας και απόκρισης στα αγγίγματα.
2η εντύπωση: Έβαλα τον χάρτη σε κάθε συσκευή να μου βρει το Ανθοχώρι Ιωαννίνων, ένα χωριό κοντά στο Μέτσοβο, επάνω στο βουνό. Η μοναδική συσκευή που το είχε χαρτογραφημένο, και είχε δρόμο προς αυτό ήταν το Moov. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα, χωρίς όμως αυτό το γεγονός να μειώνει την αξία της πληρότητας του Destinator σε καμία περίπτωση.
3η εντύπωση: Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με αίσθηση πολυτέλειας. Το πλαστικό κομάτι στην πρόσοψη σε μορφή μαύρου ξύλου είναι μεγάλη επιτυχία.
Πήγα στο κατάστημα με σκοπό να αγοράσω το MLS 4800, τώρα όμως αρχισα να το ξανασκέφτομαι...
Θα μετρήσει βέβαια στην επιλογή μου και το εάν θα υπάρχει χρέωση για την αναβάθμιση χαρτών (στο κατάστημα δεν ήξεραν να μου πουν).
Είμαι πλέον ανάμεσα σα MLS 4800, Mio Moov 330 και Satnav 430 (αλήθεια, γνωρίζει κανείς τίποτε για αυτό;).
Σε σχέση πάντως με την παλιότερη άθλια ποιότητα χαρτών της Mio για την Ελλάδα, φαίνεται να έχουν γίνει βήματα προόδου...
Εάν κάποιος έχει και πληροφορίες για την ποιότητα πλοήγησης του Mio Moov 330 θα με βοηθούσε πολύ...
Ελπίζω οι εντυπώσεις μου να βοηθήσουν το forum...grin1
Το ΑΝΘΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ το εχει και το Destinator 7 & To iGO8 μα το iGO8 να εχει καπια δρομακια μεσα στο χοριο. ΟΧΙ οτι εγινε και τιποτα αλλα ετσι για το λογω του αληθες.!!!
αν είναι έτσι περνάει χαλαρά στην πρώτη θέση των επιλογών...
(σαν να βλέπω το μέλλον κάποια καινούρια θερντ
"πως θα βάλουμε miomap2008 στο mls4800??? " ) lol3 lol3 lol3
Ε...βρε πως αλαζουν η καιροι.! (πλακα θα εχει να το δουμε και αυτο.!!!)
Το ΑΝΘΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ το εχει και το Destinator 7 & To iGO8 μα το iGO8 να εχει καπια δρομακια μεσα στο χοριο. ΟΧΙ οτι εγινε και τιποτα αλλα ετσι για το λογω του αληθες.!!!
Όταν θα πας εκεί λοιπόν, να το βάλεις σε πλοήγηση πεζού ώστε να βλέπεις την ακριβή σου θέση στον χάρτη (να μην διορθώνει τη θέση σου και σε βάζει πάνω στο δρόμο) να μας πεις τι απόκλιση υπάρχει σε σχέση με την πραγματικότητα και να δοκιμάσεις να πλοηγηθείς εκεί. Πες μας τα αποτελέσματα, θα έχει ενδιαφέρον.
Όταν θα πας εκεί λοιπόν, να το βάλεις σε πλοήγηση πεζού ώστε να βλέπεις την ακριβή σου θέση στον χάρτη (να μην διορθώνει τη θέση σου και σε βάζει πάνω στο δρόμο) να μας πεις τι απόκλιση υπάρχει σε σχέση με την πραγματικότητα και να δοκιμάσεις να πλοηγηθείς εκεί. Πες μας τα αποτελέσματα, θα έχει ενδιαφέρον.
Καταλαβενω πως πας να το πεξης εξηπνος (που εισαι) αλλα ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΚΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΣΟΣΤΑ. Εσυ που πηγες και ξερεις για πεσμας για τα αποτελεσματα θα έχει ενδιαφέρον. και επαναλαμβανω, ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΚΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΣΟΣΤΑ, για να μην αντηστρεψης την ερωτησει.
Δεν έχω πάει στο Ανθοχώρι, αλλά διαπιστώνοντας αυτό που περιγράφεις (σε πολλά σημεία στην επαρχία εμφανίζονται χαρτογραφημένοι περισσότεροι δρόμοι από αυτούς που βλέπουμε στο Destinator, δοκίμασα ότι σου περιγράφω παραπάνω σε όσες περιοχές έτυχε να βρεθώ, με άσχημα αποτελέσματα σχεδόν πάντα. Αν το βάλεις σε πλοήγηση πεζού θα διαπιστώσεις την λάθος θέση (μιλάω για αποκλίσεις πάνω από 50-100μέτρα) ακόμα και σε πολλά σημεία των εθνικών οδών.
Εχω ενα προβλημα με το mio MOOV330.. πηγα να κατεβασω το νεο patch greece map( που εχει τα μονα και ζυγα για τον δακτιλιο) αλλα μου βγαζει ενα μηνημα οτι η γλωσσα του δεν ειναι συμβατη με το patch που κατεβασα. κανεις καμια ιδεα? το patch ειναι απο την σελιδα την επισημη του mio. ο χαρτης ειναι GREECE 2008.04
MIO MAP 2008 V1.0 built 2.1.0254308
απο microland το πηρα.
Αναμεσα στο Mio moov 200 και mls Α3850 και sat nav 430 ποιο προτεινετε να παρω?
Απο χαρτες το Moov τι λεει?Εχει τοσο καλη καλυψη οσο και το Destinator?
Εχω ενα προβλημα με το mio MOOV330.. πηγα να κατεβασω το νεο patch greece map( που εχει τα μονα και ζυγα για τον δακτιλιο) αλλα μου βγαζει ενα μηνημα οτι η γλωσσα του δεν ειναι συμβατη με το patch που κατεβασα. κανεις καμια ιδεα? το patch ειναι απο την σελιδα την επισημη του mio. ο χαρτης ειναι GREECE 2008.04
MIO MAP 2008 V1.0 built 2.1.0254308
απο microland το πηρα.
Εγω φιλαρακι εγκατεστησα το πατς grin1 και δουλευει κανονικα..
Ακολουθησες τις οδηγιες?
http://ems00852.egain.net/system/web/view/selfservice/controller.jsp?CMD=VIEW_ARTICLE&PARTITION_ID=1&CONFIGURATION=1038&USERTYPE=1&LANGUAGE=en&COUNTRY=us&ARTICLE_ID=32121&SOURCE_FORM=SIDE_LINKS
Δλδ ρε παιδια η ιστορια του destinator ελαβε τελος??Θα κρεμασουν ετσι τοσο κοσμο που εδωσε τα λεφτακια του?Αν γινει παντος αυτο ειναι απαραδεκτο...
Είσαι εκτός θέματος.
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=9379
Δεν θα το ελεγα οτι ειμαι εκτος θεματος...Με αυτα που διαβαζω αν ισχυουν βλεπω να μην ξαναβγαινει χαρτης για destinator..Το link με το θεμα που με εδωσες το ειχα δει απτην πρωτη μερα που το postaran τελος παντον μου φενετε ολοι για mio moov θα πανε τωρα...
Θα δεχόμουν μέρος απ' όσα λες αν έβλεπα κάπου να αναφέρεται κάτι για updates χαρτών Ελλάδας για το Mio.
Καλα σιγουρα δεν ειμαι απολυτος για την Μιο οτι θα εχει συνεχης υποστηριξη με την NGI απλος παραξενευφτικα γιατι η εκδοση αυτη του χαρτη που δινουν στο mio moov δεν βγηκε για destinator ακομα..Συγουρα δεν ειναι ξεκαθαρισμενα τα πραματα ακομα...
Απο χαρτες το Moov τι λεει?Εχει τοσο καλη καλυψη οσο και το Destinator?
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ???
dreamboxgr
19-09-08, 13:49
εαν αγορασουμε μια συσκευη mio moov υπαρχει η δυνατοτητα δωρεαν αναβαθμισης τους οπως εχει η ngi ????
αυτο θα το αποφασισει η Zegetron
Να ρωτησω, στο ΜΙΟΜΑΡ2008, το υψομετρο που το δειχνει? Γιατι δεν το βλεπω-βρισκω?
ChrisAthens
21-09-08, 12:37
Να ρωτησω, στο ΜΙΟΜΑΡ2008, το υψομετρο που το δειχνει? Γιατι δεν το βλεπω-βρισκω?
Δεν το δείχνει
GIORGIO FUSINA
22-09-08, 16:31
καλησπέρα
να ρωτήσω το ΜΙΟ MOOV 360 με χάρτες δ.ευρώπης... για την ελλάδα θα έχει τους ίδιους χάρτες και κάλυψη με το MIO MOOV 330 ??? δηλ φοράει χάρτες της NGI???
ευχαριστώ
Δεν θα το ελεγα οτι ειμαι εκτος θεματος...Με αυτα που διαβαζω αν ισχυουν βλεπω να μην ξαναβγαινει χαρτης για destinator..Το link με το θεμα που με εδωσες το ειχα δει απτην πρωτη μερα που το postaran τελος παντον μου φενετε ολοι για mio moov θα πανε τωρα...
Δεν χρειαζετε να παρεις Miomoov. Παιζει με τριπλα και σε PDAinnocent1
GIORGIO FUSINA
22-09-08, 18:30
παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει στην πιο πάνω ερώτησή μου
παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει στην πιο πάνω ερώτησή μου
Γιώργο,
Πήρα το 360 και έχει όλη την ευρώπη δυτική ανατολική) και Ελλάδα.
Το 330 αφού έχει ΜΙΟΜΑΡ 2008 προφανώς θα έχει τον ίδιο χάρτη για ΕΛΛΆΔΑ
GIORGIO FUSINA
22-09-08, 22:56
το δοκίμαζα σήμερα στο πλαίσιο...παρατήρησα ότι όταν του έδινα με ελληνικό πληκτρολόγιο οδό (του σπιτιού μου) δεν μου την έβρισκε...με λατινικό όλα οκ...έτσι είναι η έκανα κάτι λάθος...????
O χάρτης Ευρώπης που έχει το 360 είναι με λατινικούς χαρακτήρες για όλες τις χώρες?Παρατήρησα ότι στον χάρτη ανατολικής ευρώπης η Ελλάδα είναι με λατινικούς χαρακτήρες και οι υπόλοιπες χώρες στην τοπική γλώσσα.Λίγο δύσκολο για έναν τουρίστα να ξέρει το κυριλικό αλφάβητο για να δώσει διεύθυνση π.χ. στην Βουλγαρία
Αναμένουμε να βγεί κάποιο patch για ελληνικούς χαρακτήρεςworry1
[QUOTE=dimaries;119028]... Κάτω Ραχούλα Μεσσηνίας είναι σε καλά επίπεδα...
QUOTE]
σε ενα προγραμμα πλοηγησης που το χρησιμοποιεις στην δουλεια σου η στην βολτα σου ,η ..ΚΑΘΕ κατω ραχουλα Μεσσηνιας εχει σημασια.εκει χρειαζεσαι βοηθεια για να μην βρεθεις ..με τα αγρια θηρια.εκει εστιαζω και την αξια των προγραμματων πλοηγησης .στα αστικα κεντρα λιγο πολυ ολοι εχουν ανεκτους χαρτες.η διαφορα ειναι στις λεπτομερειες.ΕΛΛΑΔΑ ομως δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ
Χαιρετισματα "κουμπαρε"
Ληξουρι εδω
Ληξουριωτη δες τα PM σου lotpot
Καλημέρα ,
Ρε παιδιά γιατί στα POI's που έχω κατεβάσει και φορτώσει στο 360 δεν ακούω την ηχητική ειδιποίηση ? ( πχ για κάμερα ? ) withstupid
Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνεται και στο 330 .
Ξέρει κανείς ?
Ξέρει κανεις πως μπορώ να εισάγω φωτογραφίες στη συσκευή μου? Χρειάζονται συγκεκριμένες διαστάσεις?
Καλησπέρα παιδιά!χτές πήρα το mio 330 moov και το έχω και φορτίζει μέχρι στιγμής 6 ώρες!το πορτοκαλί λαμπάκι ακόμα δεν έχει πρασιωίσει(το φορτίζω μέσω του υπολογιστή μου με το καλώδιο του usb) είναι η πρώτη του φόρτιση.είναι φυσιολογικό να αργεί τόσο πολύ???μήπως είναι ελλατωματικό?
αυτο που εχω παρατηρησει με το δικο μου ειναι οτι δεν φορτιζει μεσω USB
Καλησπερα δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο post αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο εσας εχει παρει θηκη για το moov 200 απο Ελλαδα.αν ναι σε ποιο καταστημα και με ποιο κοστος?
Ευχαριστω
τελικα βρεθηκε.εχει τιμη 30 ευρω και υπαρχει σε γνωστο πολυκαταστημα .στο saturn.αυταα προς ενημερωση
Καλημέρα.
Είμαι καινούργιος στο forum και ακόμα πιο καινούργιος στο χώρο των gps...
Μόλις μου πήρε δώρο η παρέα μου ένα Mio Moov 330 (το οποίο δεν έχω ακόμα καν στα χέρια μου). Το παρήγγειλαν από το pixmania, γιατί ήθελαν να έχει ευρωπαϊκούς χάρτες.
Παρουσιάστηκε, όμως, ένα μικρό προβληματάκι... Δεν έχει ελληνικούς χάρτες!!!
Ξέρει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ για τους ελληνικούς χάρτες; Μπορώ να τους βρω και να τους βάλω μόνος μου;
Ευχαριστώ
ChrisAthens
03-11-08, 11:35
Καλημέρα.
Είμαι καινούργιος στο forum και ακόμα πιο καινούργιος στο χώρο των gps...
Μόλις μου πήρε δώρο η παρέα μου ένα Mio Moov 330 (το οποίο δεν έχω ακόμα καν στα χέρια μου). Το παρήγγειλαν από το pixmania, γιατί ήθελαν να έχει ευρωπαϊκούς χάρτες.
Παρουσιάστηκε, όμως, ένα μικρό προβληματάκι... Δεν έχει ελληνικούς χάρτες!!!
Ξέρει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ για τους ελληνικούς χάρτες; Μπορώ να τους βρω και να τους βάλω μόνος μου;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα! Είμαι νέος χρήστης του forum και προσφατα αγόρασα απο pixmania το mio moov 330 europe. Όσο και αν προσπαθησα να υποχρεώσω την Μιο να μου στειλουν free τον χάρτη της Ελλάδας (είμαστε Ευρώπη και μεις) μου είπαν ό,τι η Pixmania πουλησε χάρτη Δυτ. Ευρώπης και η Ελλαδα είναι Ανατ., άρα πρεπει να αγοράσω update (+€49,95 - είναι out of stock). Τι μπορώ να κάνω για να δουλέψει? Ευχαριστώ!
Να αγοράσεις τον χάρτη από κάπου αλλού, αφού σιγουρευτείς αυτή τη φορά πως περιέχει αυτό που θέλεις.
...
Ευχαριστώ για την απάντηση, Chris...
Το έχω διαβάσει αυτό, το θέμα είναι από που ακριβώς θα μπορέσω να τους αγοράσω ή πως μπορώ να τους βρω μόνος μου και να τους εγκαταστήσω.
ChrisAthens
03-11-08, 13:41
Ευχαριστώ για την απάντηση, Chris...
Το έχω διαβάσει αυτό, το θέμα είναι από που ακριβώς θα μπορέσω να τους αγοράσω ή πως μπορώ να τους βρω μόνος μου και να τους εγκαταστήσω.
http://www.zegetron.gr/website/products.php?prid=158
Δυστυχώς οι χάρτες που μπορεις να "βρεις" δεν "τρεχουν" σε νόμιμα λογισμικά σαν το δικό σου, αλλά μόνο σε "σπασμένα", τα οποία ακόμα έχουν προβλήματα. Οπότε η λύση είναι με 50€ περίπου από το λινκ που σου έδωσα.
http://www.zegetron.gr/website/products.php?prid=158
Δυστυχώς οι χάρτες που μπορεις να "βρεις" δεν "τρεχουν" σε νόμιμα λογισμικά σαν το δικό σου, αλλά μόνο σε "σπασμένα", τα οποία ακόμα έχουν προβλήματα. Οπότε η λύση είναι με 50€ περίπου από το λινκ που σου έδωσα.
Ευχαριστώ πολύ.
Θα το κοιτάξω.
καλησπερα παιδια
αγορασα τον χαρτη της ιταλιας απο το site της mio
μου εστειλαν με e-mail ενα activation key kai mesa apo to desktop
που εχω εγκαταστησει να κανω συνδεση με usb το pc με το gps
και να ενεργοποιησω τον χαρτη.
το θεμα ειναι οτι οσο και να εψαξα δεν βρηκα πουθενα κουτι ενεργοποιησεις
του χαρτη.
μπορει καποιος να βοηθησει?
ευχαριστω.
καλησπερα παιδια
αγορασα τον χαρτη της ιταλιας απο το site της mio
μου εστειλαν με e-mail ενα activation key kai mesa apo to desktop
που εχω εγκαταστησει να κανω συνδεση με usb το pc με το gps
και να ενεργοποιησω τον χαρτη.
το θεμα ειναι οτι οσο και να εψαξα δεν βρηκα πουθενα κουτι ενεργοποιησεις
του χαρτη.
μπορει καποιος να βοηθησει?
ευχαριστω.
Υποθέτω ότι αγόρασες το activation key από το http://www.mio-tech.be/shop/product_info.php?manufacturers_id=57&products_id=1111
Διάβασες, όμως, το σημείο που λέει:
Please check before ordering if the region you want to unlock is indicated in red in the Mio More Desktop - My Maps. If the region is indicated in blue, you need to purchase also the Software& Documentation DVD. ;
Αν, λοιπόν, στο Mio More Desktop ο χάρτης της Ιταλίας είναι με μπλε χρώμα δεν αρκεί το activation key, θα πρέπει να έχεις το κατάλληλο software.
vastravoud
06-11-08, 08:58
Πρωτάρης εγώ, και κατά 99% θα αγοράσω το Moov330, έχοντας ακουσεις καλά λόγια και βρίσκοντας την τιμή λογική.
Η ερώτηση μου είναι, κατά πόσο είναι εύκολο(και συμβατό) να περαστούν τα στοιχεία των ραντάρ της τροχαίας, και κατά πόσο βοηθάει αυτό. Δηλαδή σε ειδοποιεί 2-3km πριν;
Συγνώμη αν ακούγομαι άσχετος, αλλά είμαι κιόλας! :)
Νεος στο forum και το βρισκω αρκετα κατατοπιστικο. Δεν ειμαι ειδικος στα gps αλλα απ οσα διαβασα μαθαινω περισσοτερα. Λοιπον, δεν ειχα ποτε κανενος ειδους συστημα πλοηγησης αλλα για καποιο λογο (ισως εμφανισης πρωτα απ ολα) μου αρεσε το MIO moov. Δεν εχω καταηξει πιο να αγορασω μεταξυ των 330 και 360. Ειδα οτι η μονη διαφορα εκτος απ τους χαρτες (το 330 εχει Ανατολικη Ευρωπη ή Ελλαδα και το 360 Ευρωπη) ειναι οτι το 360 εχει και bluetooth)
Τελικα απ οσα λενε ολοι εδω το Mio ειναι μια καλη επενδυση...ή κανω λαθος; Εχουν περασει περιπου 4 μηνες απο τοτε που αρχισε αυτο το topic και θελω να πιστευω οτι και η αξιοπιστια των Mio αυξηθηκε σ αυτο το διαστημα.
Υπαρχει καποια νεα εξελιξη πανω στην ποιοτητα των χαρτων τουλαχιστον του Mio 330 ασ πουμε;
Ενδιαφερομαι πολυ οι χαρτες να ειναι ενημερωμενοι καλα ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. Μενω σε ενα χωριο στην Ευβοια και δε θελω να απογοητευθω απο ενα μηχανημα που εχει τοσο καλες εντυπωσεις. Οποιος μενει επαρχια και διαθετει το συγκεκριμενο Mio θα ηθελα να μαθω ποσο ικανοποιημενος ειναι και που βρισκει αρνητικα.. Αυτα για τωρα να μη σας κουρασω για πρωτη φορα αλλα διψαω για μαθηση...
Νεος στο forum και το βρισκω αρκετα κατατοπιστικο. Δεν ειμαι ειδικος στα gps αλλα απ οσα διαβασα μαθαινω περισσοτερα. Λοιπον, δεν ειχα ποτε κανενος ειδους συστημα πλοηγησης αλλα για καποιο λογο (ισως εμφανισης πρωτα απ ολα) μου αρεσε το MIO moov. Δεν εχω καταηξει πιο να αγορασω μεταξυ των 330 και 360. Ειδα οτι η μονη διαφορα εκτος απ τους χαρτες (το 330 εχει Ανατολικη Ευρωπη ή Ελλαδα και το 360 Ευρωπη) ειναι οτι το 360 εχει και bluetooth)
Τελικα απ οσα λενε ολοι εδω το Mio ειναι μια καλη επενδυση...ή κανω λαθος; Εχουν περασει περιπου 4 μηνες απο τοτε που αρχισε αυτο το topic και θελω να πιστευω οτι και η αξιοπιστια των Mio αυξηθηκε σ αυτο το διαστημα.
Υπαρχει καποια νεα εξελιξη πανω στην ποιοτητα των χαρτων τουλαχιστον του Mio 330 ασ πουμε;
Ενδιαφερομαι πολυ οι χαρτες να ειναι ενημερωμενοι καλα ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. Μενω σε ενα χωριο στην Ευβοια και δε θελω να απογοητευθω απο ενα μηχανημα που εχει τοσο καλες εντυπωσεις. Οποιος μενει επαρχια και διαθετει το συγκεκριμενο Mio θα ηθελα να μαθω ποσο ικανοποιημενος ειναι και που βρισκει αρνητικα.. Αυτα για τωρα να μη σας κουρασω για πρωτη φορα αλλα διψαω για μαθηση...
Το 330 έχει bluetooth.
Έχω το 330 (μου το πήραν δώρο), αλλά λόγο κακής συνενόησης δεν έχει ελληνικούς χάρτες (μόνο δυτική Ευρώπη).
Στην προσπάθεια μου να βάλω ελληνικούς χάρτες είδα ότι η κάλυψη τους είναι στο 53% (δεν ξέρω αν είναι καλό ποσοστό αυτό, αλλά εμένα δε μου ακούγεται).
Επίσης, έμαθα ότι στην ελληνική αντιπροσωπία δεν έχουν έρθει ακόμα ελληνικοί χάρτες (!!!), οπότε δε μπορώ να τους αγοράσω από εδώ, ενώ στο site της Mio τους έχει τελειώσει το "εμπόρευμα" (out of stock)!!!
Γενικά έχω φάει μια τρελή απογοήτευση και σκέφτομαι σοβαρά να το επιστρέψω (το αγόρασαν απο το pixmania) και να πάρω κάτι άλλο.
dimitra1977
09-11-08, 15:26
γεια σας και απο μενα.εγω κι αν ειμαι ασχετη.πηρα το moov 330.δε ξερω αν εκανα καλι αγορα.μπορει καποιος να μου πει γιατι δε δειχνει τις καμερες?εβαλα καποια poi για καμερες αλλα δεν εχει ηχο.γιατι?και αν γινετε καποιο προγραμμα εξτρα για το ποσο διαπλαση εχουν οι δρομοι(το μεγεθος δλδ αν χωραει να περασει φορτηγο)αυτα για την ωρα ελπιζω να μη σας επρηξα.
Για να βάλεις κάμερες στο moov, μπες στο
http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx
Διάλεξε τις κατηγορίες που θέλεις, και πάτα miomoov.
dimitra1977
10-11-08, 02:22
ευχαριστω πολυ το εκανα αυτο.
Καλησπέρα είμαι νέα στο χώρο των GPS και μου έκαναν δώρο ένα Mio Moov 330 και ακόμα είμαι στη φάση της ΄"εξερεύνησής" του. Θα ήθελα να μάθω αν διαβάζει χάρτες Τoponavigator με όλους τους χωματόδρομους όλα τα μονοπάτια που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ ή αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα Mio.Ξέρω πως τα Garmin πάντως τα διαβάζουν.
Ευχαριστώ
Παιδιά καλημέρα. Μετά από πολλά σχόλια που διάβασα σχετικά με το ΜΙΟ 330, πως δηλαδή δεν μπορεί να τρέξει σωστά το destinator (κολλάει), που ήταν αρχικά η πρώτη μου επιλογή κατέληξα στο ΜΙΟ 200 που όπως λένε οι περισσότεροι είναι "δοκιμασμένο" και τρέχει το destinator χωρίς προβλήματα.
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει πως όντως με το MIO 330 δεν θα μπορέσω να τρέξω το destinator;
Είδα από κοντά και το 200 και το 330 και το 330 μου φάνηκε ποιο ωραίο επειδή είναι wide. Λένε πως το 330 ξεκλειδώνει με το Mio Pocket, απλώς δεν "παίζει" όλο το προ εγκατεστημένο λογισμικό, αλλά τι να το κάνεις αν δεν μπορείς να τρέξεις destinator.
Για να δούμε...έχει τρέξει κανείς το destinator στο ΜΙΟ 330.
Παιδια καλησπερα. Αγορα προσφατα ενα moov 330. Ολα καλα , ευκολο κ απλο μενου, καλη επικοινωνια με το χρηστη κλπ. Προσεγγιζοντας ομως το κεντρο της Αθηνας κ συγκεκριμενα μπαινοντας στο δακτυλιο, το στιγμα πανω στο χαρτη εφυγε απο το δρομο, η ενδειξη για το ονομα της λεωφορου χαθηκε και το gps δεν εδινε πλεον εντολες. Εκανα προσπαθεια για Update απο το site της μιο αλλα απλα διαπιστωσα οτι εχω την τελευταια εκδοση του miomap. Τι μπορω να κανω, υπαρχει κανεις ??
ChrisAthens
01-12-08, 20:55
Παιδια καλησπερα. Αγορα προσφατα ενα moov 330. Ολα καλα , ευκολο κ απλο μενου, καλη επικοινωνια με το χρηστη κλπ. Προσεγγιζοντας ομως το κεντρο της Αθηνας κ συγκεκριμενα μπαινοντας στο δακτυλιο, το στιγμα πανω στο χαρτη εφυγε απο το δρομο, η ενδειξη για το ονομα της λεωφορου χαθηκε και το gps δεν εδινε πλεον εντολες. Εκανα προσπαθεια για Update απο το site της μιο αλλα απλα διαπιστωσα οτι εχω την τελευταια εκδοση του miomap. Τι μπορω να κανω, υπαρχει κανεις ??
Μία φορά ποστάρουμε, όποιος το δει και μπορεί να σου απαντήση, θα το κάνει εκεί που πόσταρες την πρώτη φορα.
Η μπαταρία του δεν είναι πολύ μικρή?
Εγω παλι αντιμετωπιζω το εξης προβλημα με το Mio Moov 360.
Οταν κανω αναζητηση μιας οδου που θελω να βρω, δεν ενφανιζεται στην λιστα αποτελεσματων της αναζητησης. Οταν τελικα βρεθω στην οδο που αναζητουσα, ενφανιζεται κανονικα το ονομα της οδου που εψαχνα στο κατω μερος της οθονης οπου ενφανιζεται συνηθως η οδος στην οποια βρισκεσαι ενιοτε.
Αυτο δεν συνβαινει για τις γνωστες και μεγαλες οδους αλλα για μικρα δρομακια και στενα σε συνοικισμους.
Τι μπορει να συνβαινει? Καμια αποψη;
Εαν δεν ενφανιζοταν καθολου το ονομα της οδου, δεν θα προβληματιζομουν. Θα ελεγα ενταξη δεν την εχει...
Αλλα αφου την εχει γιατι να μην ενφανιζεται και στην αναζητηση;
stelios120
17-04-09, 17:23
καλησπερα σκευτομε να αγορασω το mio moov 150 ή το mio moov 200 αποτι ειδα δεν εχουν διαφορες και λεει οτι δειχνουν θεσεις για ρανταρ.τα εχει κανεις;μπωρειτε να μου πειτε αν αξιζει να παρω καπιο;μηπως για τα ρναταρ θελει να τα περασω εγω;οι αναβαθμισης χαρτων ειναι free και απο πιο site γινοντε;ευχαριστω
Καλισπερα παιδια εδω και μια βδομαδα ειμαι και εγω κατοχος ενος μιο 330
και διαβαζω ασταματιτα τι λενε εδω ολα τα παιδια το δοκιμασα κανα 2 φορες
εδω στον ασπροπυργο που μενο εντακσι καλο μου φενετε αν και δεν εχω
πολυ πειρα σε αυτα τα μηχανακια σε καμια δεκαρια μερες φευγο για τακσιδακι στιν μακεδονια ελπιζω να με παει καλα
ειθελα να σας ρωτισω κατι κατεβασα το αρχειακι που ειναι πιο πανω για τις καμερες ασφαλιας που εχει ποσταρι ενας φιλος διαβασα τις οδηγιες
και εψαξα στι διαδρομι που λει ο φιλος στο προγραμ φαιλσ και δεν υπαρχει τετιος φακελος μηπος μπορει καπιοσ φιλος να με φωτιση λιγο μην του κανω ζημια ευχαριστο πολυ εκ των προτερων πιο κατω βαζω της οδηγιες οπως αναφερονται στο τχτ το μηχανιμα ειναι μιο μουβ 330 με χαρτες μιο μαπ 2008
Speedcam MioMap Moov
1 Διαγράψτε όλα τα αρχεία στην διαδρομή \program files\miomap\speedcams.
2 Αντιγράψτε το αποσυμπιεσμένο αρχείο import.txt στον φάκελο speedcamsfolder
3 Επανακινήστε το Moov. Το αρχείο αυτόματα θα κάνει update στην βάση, και θα
δημιουργήσει δυο αρχεία με κατάληξη .fsx και .r12
5 Το αρχείο import.txt file μπορεί πλέον να διαγραφεί. Προσθέτοντας ένα νεο
αρχείο import.txt αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των speedcams.
δηλ δεν βρισκω το αρχειο speedcams.
μηπος υπαρχει με καποιο αλλο ονομα
Οι παραπάνω οδηγίες αναφέρουν φάκελο speedcams και όχι αρχείο.
Τον φάκελο speedcams, στην παραπάνω διαδρομή, πρέπει να τον δημιουργήσεις εσύ από τη στιγμή που πρώτη φορά κάνεις τη διαδικασία αυτή.
Επειτα συνεχίζεις από το βήμα 2.
νασε καλα φιλε μου ευχαριστο
καλισπερα παιδια βιαστικα να χαρω μου φενετε
μια βδομαδα τοχω το μηχανακι το μιο 330 και με εχει τρελανη σημερα οτι διαδρομι να του βαλω οπουδηποτε μου λει σφαλμα δεν βρετικε η διαδρομι τι συμβενει γνωριζει κατι καποιος
ευχαριστω
ενω βρισκει της τοποθεσιες
Καλησπέρα,
θελω βοήθεια αν μπορεί κάποιος να μου την δώσει.
Λοιπόν, ξεκινάω ότι έχω ένα Mio Moov 200 και προσπάθησα να το σπασω με το τελευταίο Miopocket. Η κατάληξη ήταν να μην σπάσω τίποτα και όχι μόνο αυτό να μην μπορώ να ανοίξω μετά το pna γιατί τα έχασα όλα.
Μπορεί κανείς να με βοηθήσει τι να κάνω; Εάν υπάρχει το software του κάπου και πως να το εγκαταστήσω ξανά. Θα με βοηθήσετε ταμάλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
dimitris_thass
14-10-09, 15:23
Mio Moov 500 Greece free map update
Free update of your maps to 2009.06
This update is for all Moov 500 regional Greece devices. These devices ONLY have the Greek map on the internal hard drive. After this update, you will have the new 2009.06 map
http://eu.mio.com/en_gb/4140.htm
YiangosLaurus
27-10-09, 11:05
Mio Moov 500 Greece free map update
Free update of your maps to 2009.06
This update is for all Moov 500 regional Greece devices. These devices ONLY have the Greek map on the internal hard drive. After this update, you will have the new 2009.06 map
http://eu.mio.com/en_gb/4140.htm
Και εμείς οι κακομοιρηδες με Mio MooV 150 στο πηγάδι κ.....
Το 200 γιατί να έχει χάρτες 2009.06 και εμείς 2008.04 ?
Μπας και το download μπαίνει και στο δικό μας?
Καλησπερα. Μηπως μπορει να μου πει καποιος με απλα ελληνικα πως μπορω να κανω την αναβαθμιση του μιο μοοβ 500 . Δεν τα καταφερνω. Την μια μου βγαινει μια μαυρη οθονη με κατι λεπτους δρομους ενω την αλλη ο χαρτης ειναι στα αγγλικα. Την τελευταια φορα δειχνει μαλλον οτι δεν χωραει.Ευχαριστω.Απο τις δοκιμες παντως που εκανα στα εξης παρατηρησα:
μιο = το πιο γρηγορο με διαφορα. παραειναι απλο και κανει λαθη στους υπολογισμους. Ο χαρτης καλος αλλα οχι σαν του dest.(μιο μοοβ 500)
igo 8.3= με διαφορα το πλουσιωτερο-σωστοτερο και με φοβερα γραφικα.απο χαρτες οχι πολλα πραγματα με τον τελευταιο της τελεατλας.(vector 510)
ναβιγκον = το πρωτοπηρα και ειχα ενθουσιαστει. μετα τις αναβαθμησεις εγινε πολυ αργο , δεν βελτιωθηκαν σημαντικα οι χαρτες ,εχει ωραιο 3Δ αλλα μονο οταν τρεχεις, και οχαρτης ειναι χρωματικα ατονος με πολυ μακρινο ζουμ(7210)
tom tom=ωραια γραφικα,καλη πλοηγηση,περιεργο πληκτρολογιο,μετρια γρηγορο, χαρτης μετριος. (xl) το εχω μονο 3 μερες. ευχαριστω
Μήπως μπορεί κάποιος να μου πεί πως θα βάλω διεύθυνση ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 17 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗ?
ήρθε ενας φίλος σπίτι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω.
Ποιο πρόγραμμα φοράει η συσκευή;Mε miomap2008 δοκίμασε πόλη-->παρασκευη οδός παπαναστασιου αριθμός 17 και πάτα εύρεση
καλημερa
Εχω ενα προβλημα περασα στο HD2 μου το miomap , τρεχει κανονικα αλλα δεν μου βρισκει το GPS. Στις ρυθμισεις που εψαξα δεν υπαρχει επιλογη για ανυχνευση του GPS οπως γινεται στο destinator η στο IGO. τι μπορω να κανω?
ευχαρηστω πολυ!
Θα ανοιξεις το miomap.ini και εκει μεσα θα γραψεις την θυρα και την ταχυτητα της συσκευης σου που θα βρεις σε καποιο αλλο προγραμμα νομιζω ειναι η 4 και ταχυτητα 57600
ευχαρηστω. το εκανα αλλα και παλι δεν βρησκει σημα. τι μπορω να κανω?
Δοκίμασε στο miomap.ini στο
[gps] να προσθέσεις
use_id_driver=1
ευχαρηστω. Αυτο το προσθετω κατω κατω στο {GPS} ?
δουλεψε!!!! ευχαρηστω πολυ!
Φευγω για εξωτερικο. Εχω ένα mio moov 200 και θέλω να περάσω το tomtom με χάρτες Ευρώπης. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Υπάρχει άλλη λύση για χάρτες Ευρώπης?
P.S. Το gps είναι ξεκλείδωτο με miomaps και igo
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0432511&catid=010403
Εννούσα κάποιο λινκ μέσα στο φόρουμ που λέει πως μπορώ να το εγκαταστήσω.
Αν εννοείς χωρίς να πληρώσεις, δεν θα σου δωθεί τέτοιο link μέσα από το forum.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.