PDA

Επιστροφή στο Forum : Περί συμπεριφορών

panosha
14-05-08, 15:00
Τα παρακάτω, αν και απευθύνομαι στο Μάνο, είναι εξηγήσεις προς όλους, για να μην υπάρχουν απορίες σχετικά με το ban του kirileman.

Στις 07/03/08 κάτι άρχισε να ενοχλεί.
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα γιατί υπάρχει μια χρόνια κατάσταση που δεν με βρίσκει σύμφωνο, θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσω τη στάση μου αλλά καλύτερα να μη μιλήσω άλλο.
Αυτά από μένα και συγγνώμη από όλους που δεν έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω...
Στις 19/03/08 και αφού οι παρακάτω άποψη σου δεν έγινε αποδεκτή από αρκετούς
...αλλά δεν ξέρω κάποιον που να παίρνει 700 ευρώ. Ίσως να είναι συμβολικό αλλά νομίζω ότι είναι και υπερβολή.
Συνέχισες με αυτό που πάλι προκάλεσε
Τότε ας πρόσεχαν τι σπούδαζαν, τι επάγγελμα θα ακολουθούσαν.
Στις 20/03/08 σου είπα
Αν εσύ θεωρείς πως στην Ελλάδα του 2008 έχουμε σωστή εκπαίδευση, από τις χαμηλές βαθμίδες, που οδηγεί τα παιδιά σε σωστή κρίση όταν έρθει η ώρα ν' αποφασίσουν τι θα σπουδάσουν, πως μετά από τις σπουδές (αν κάνουν σωστή επιλογή) θα βρουν στα σίγουρα μια καλή δουλειά αν δεν είναι τεμπέληδες αλλά αξιόλογοι, πως το Ελληνικό κράτος μας επιστρέφει όσα μας παίρνει και πως υπάρχει κοινωνική συνοχή κι ασφάλεια...ε, τι να πω, δεν μπορώ να πω τίποτα.
Κι αρνήθηκες πως είπες κάτι τέτοιο
Ούτε θεωρώ ούτε ποτέ έγραψα κάτι τέτοιο.
Μετά, εν μέσω μιας δημόσια συζήτησης, όπου κάποιοι διαφωνούσαν με όσα έγραφες, εσύ αντί να συμμετέχεις στην συζήτηση, απαντούσες μόνο σε μένα και μάλιστα ξεφεύγοντας από το θέμα και ασκώντας κριτική στον τρόπο που κάνω διαχείριση, αμφισβητώντας την ελευθερία έκφρασης στο φόρουμ, κάτι που δεν αφορά εμένα προσωπικά, αλλά ολόκληρη τη διαχειριστική ομάδα, ενώ εκτός φόρουμ ζήταγες ως συντονιστής, να διαγράψουμε δημοσιεύσεις.
. Επίσης, υποτίθεται ότι πρέπει να κριτικάρουμε τις απόψεις και όχι την προσωπικότητα του άλλου αποφεύγοντας τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, ειδικά οι mod και οι admin του φόρουμ δίνοντας, έτσι, το καλό παράδειγμα. Αναρωτιέμαι, την επόμενη φορά που θα γίνει κάποιος "τσαμπουκάς", με ποιο τρόπο θα καταφέρεις να επιβάλεις κάτι ανάλογο στα μέλη που πιθανόν να έχουν "παραστρατήσει". Για μένα είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ο καθένας ελεύθερος στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο (αλλά και οπουδήποτε αλλού) να αναπτύξει την όποια άποψή του ελεύθερα και χωρίς τον παραμικρό φόβο ότι θα χαρακτηρισθεί ή θα δεχτεί προσωπικές επιθέσεις από τα άλλα μέλη, περισσότερο σημαντικό από την ίδια την ουσία της άποψης. Ως admin, μπορείς να διαβεβαιώσεις τα μέλη του φόρουμ ότι τους παρέχεται αυτή η δυνατότητα (αρκεί βεβαίως να μην προσβάλλουν και εκείνοι με τη σειρά του τους υπολοίπους) και πως αυτό αποδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση;
με ειρωνεία που περίσσευε
Όποιος ανακαλύψει που έχω γράψει την παραπάνω bold φράση, κερδίζει τουλάχιστον την αμέριστη εκτίμηση του admin...
Και αντιρρήσεις για την πορεία που ακολουθεί το φόρουμ
Δυστυχώς, και δική μου γνώμη είναι πως όσο αυξάνεται η δημοτικότητα του φόρουμ και η παρεχόμενη πληροφόρηση, ειδικά με την προσθήκη κάποιων κατά τα άλλα πολύ αξιόλογων μελών, τόσο χάνεται ο χαρακτήρας του που όλοι αγαπήσαμε...
Στην ίδια συζήτηση την επόμενη μέρα, ζήτησες να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα γράφεις
Αν παίρνετε κατά λέξη αυτά που γράφει ο άλλος, τότε σίγουρα δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Στην ελληνική γλώσσα αμέτρητες λέξεις μέσα σε μια πρόταση δίνουν εντελώς άλλο νόημα αν μεταφραστούν "κυριολεκτικά".
Την ίδια μέρα και ενώ τα PM σου με ύβρεις και φαντασιώσεις σε admin και μέλη πηγαινοέρχονταν, αφού είχες διακόψει την επαφή που είχαμε εκτός φόρουμ για θέματα διαχείρισης, έγραφες άλλα απευθυνόμενος σε μέλος που ταυτόχρονα εκτός φόρουμ έβριζες, δηλώνοντας ισοπεδωτικός, ρατσιστής κ.α.
Επίσης, δεν σε έχω προσβάλει ποτέ. Αντιλαμβάνομαι και εκτιμώ την ευθύτητά σου (η οποία εντός ορίων κόσμιας συμπεριφοράς είναι θεμιτή), όμως μιλάω για προσχήματα διότι θεωρώ ότι είναι υποχρεωτικό τουλάχιστον στο φόρουμ αυτό να είμαστε τυπικοί στις εκφράσεις μας και στην συμπεριφορά μας, όσο και αν θέλουμε να σπάσουμε τα μούτρα του άλλου. Ξαναρωτάω, λοιπόν, είμαστε σύμφωνοι σε αυτό ή οι όροι του παιχνιδιού είναι ρευστοί και μεταβάλλονται κατά το δοκούν; (προς τη διοίκηση αυτό κυρίως)

Θα μου επιτρέψεις, τέλος, (εφόσον δεν θίγω κανέναν προσωπικά ούτε παραβιάζω κάποιον νόμο) να είμαι ισοπεδωτικός, ρατσιστής, σεξιστής, σατανιστής ή ότι άλλο θέλω.
Έχοντας πάρει ήδη προφανώς την απόφαση να τα κάνεις μπάχαλο συνέχισες κατηγορώντας με για στήριξη σε ορισμένα άτομα, τη στιγμή που ήσουν η πρώτη μου επιλογή για την ομάδα διαχείρισης ως συντονιστής, χωρίς να μπορείς να κατανοήσεις, ότι δεν τα έβαζες μαζί μου, αλλά με το navimania.
Η διοίκηση είσαι εσύ, κατ' αρχήν. Το πρόβλημά μου είναι ότι υπάρχει μονομερής στήριξη από μέρους σου σε κάποια συγκεκριμένα άτομα την ίδια στιγμή που επιτίθεσαι προσωπικά σε φίλους και εχθρούς. Δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση ισονομίας στο φόρουμ, δεν υπάρχει ο παραμικρός ουσιαστικός κανόνας τον οποίον μπορεί ο καθένας προσωπικά να αποφασίσει αν δέχεται ή όχι. Το φόρουμ διέπεται από μια ρευστή κατάσταση, ασαφής, κατά περιπτώσεις άκρως προκλητική και άδικη, κατά άλλες περιπτώσεις φαινομενικά ήπια και ενωτική. Ρώτησα, χθες, ουσιαστικά, αν ένας mod/φίλος/παλιό και αναγνωρισμένο μέλος (πες το όπως θες) δέχεται απρόκλητες και ύπουλες και προσωπικές επιθέσεις από τον φίλο/γνωστό/admin (πες το και αυτό όπως θες), πως μπορεί να είναι σίγουρα τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας ότι δεν θα υποστούν τα ίδια και χειρότερα, είτα αυτά λέγονται KillBill, beagle, joannaex κλπ (τυχαία ονόματα); Πως θα τους διασφαλιστεί αυτή η άνεση, η ηρεμία, η ελευθερία σκέψης και έκφρασης που κατά περιπτώσεις καταστραγείται από εκείνους που υποτίθεται ότι πρέπει να την προασπίσουν; Πως, τέλος, διαφέρουμε από το myphone -και το κάθε myphone- όπου οι κανόνες, η αυστηρότητα και ο έλεγχος ασκούνται κατά "τα καλά και συμφέροντα;" Μήπως τελικά το μόνο που έχει αλλάξει από τότε που φωνάζαμε και διαμαρτυρόμαστε για μονομερή και άδικη πολιτική από τους τότε mods είναι ότι τώρα πια εμείς είμαστε στη θέση ισχύος; Εμείς είμαστε από πάνω;

Περιμένω μια απάντηση στα παραπάνω, δεν περιμένω συγγνώμη, δημόσια ή κατ'ιδίαν, για τις προσωπικές επιθέσεις, μομφές, ειρωνίες που δέχθηκα εντελώς απρόκλητα χθες. Τα γραπτά είναι εκεί, εκτός και αν κάποιος τα σβήσει βεβαίως...
Μας απείλησες
Εδώ που ξεκίνησε το θέμα, εδώ θα τελειώσει! Στο κλουβί!
Αλλά τελικά αποχώρησες ξαναρίχνοντας λάσπη, θεωρώντας μάλιστα πως δεν προκαλείς ζημιά στο φόρουμ.
Είναι φανερό πως αποτελεί, πλέον, δεδικασμένο ότι ο admin του φόρουμ δύναται να επιτίθεται προσωπικά δημοσίως σε άλλο μέλος (και δη mod) χωρίς την παραμικρό δισταγμό και φυσικά, χωρίς οποιαδήποτε συνέπεια. Το ότι δεν γίνεται κατανοήτο ή/και αποδεκτό από σένα, ουδόλως με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Αποποιούμαι και επιστρέφω κάθε ευθύνη και νίξη περί ξεκατινιάσματος και προσπάθειας πρόκλησης βλάβης στο φόρουμ -στο οποίο ένα μικρό λιθαράκι τοποθέτησα και γω- και εφόσον ο συγκεκριμένος άνθρωπος όχι μόνο αδυνατεί να παραδεχτεί με οποιοδήποτε τρόπο την προσωπική επίθεση που μου έκανε αλλά γυρεύει και τα ρέστα, αισθάνομαι τουλάχιστον ανεπιθύμητος και αποχωρώ όμορφα, σιγανά και ταπεινά από την παρέα σας επιτρέποντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία του χώρου κατά τα νέα ήθη και πρότυπα, θα διαβάζω, δε, τον μεστό, ζεστό και συνετό λόγο σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εύχομαι τα καλύτερα!

Χαιρετώ σας.
Στις 08/05/08 επιστρέφεις δηλώνοντας πως θα απέχεις από πλακίτσες κ.α.
Θα γράφω όποτε και όταν θέλω. Υπό αυτή την έννοια, ένα κομμάτι μου έχει από καιρό αποχωρήσει (από συναντήσεις, πλακίτσες κλπ).
Ούτε και σε αυτό ήσουν συνεπής, με τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα

Το χειρότερο είναι πως δημιούργησες ένα blog στο οποίο την πρώτη μέρα που βγήκε στο internet, έγραψες τα παρακάτω:

http://img111.imageshack.us/img111/1314/96259285eo4.jpg (http://imageshack.us)

Επειδή λοιπόν προσωπικά πήρα τοις μετρητοίς όσα έγραψες κι αφού θεωρείς πως εδώ καταστρατηγείται η άνεση, η ηρεμία, η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, από την διαχειριστική ομάδα του navimania, σε ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σου σε αυτό το φόρουμ, μπορείς πλέον να συνεχίσεις σε κάποιο άλλο καθώς εδώ δεν ακολουθείς τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού προς τους άλλους χρήστες και είναι βέβαιο πως η παραμονή σου, θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.