Επιστροφή στο Forum : Όχι στην ακρίβεια
Πέμπτη 15/05
«Ούτε ένα ευρώ στην αγορά»>
Σε μποϋκοταζ κατά της ακρίβειας καλούνται οι καταναλωτές την Πέμπτη 15Μαΐου .
Άδεια πρέπει να είναι σούπερ μάρκετ και μαγαζιά :smt022 την Πέμπτη 15 Μαΐου λένε οι ενώσεις καταναλωτών.
Την Πέμπτη 15 Μαϊου, που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κυρήξει απεργίες και
στάσεις εργασίας, απεργούν και οι καταναλωτές. Σε μποϋκοταζ κατά της ακριβειας καλεί τους καταναλωτές, την Πέμπτη, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.
Με ανακοίνωσή της ζητεί από τους πολίτες να μη διαθέσουν «ούτε ευρώ στην
αγορά για να δείξουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια».
Και κάτι σχετικό που "ψάρεψα" στο Internet χωρίς σχόλια.
"Η αλήθεια για το πετρέλαιο-Ελευθεροτυπία 16/3/2008
Η καθημερινή υπόμνηση από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ότι το πετρέλαιο έπιασε τα 110$ το βαρέλι ή τα 150$, σημαίνει απλά για τον πολίτη, ότι μπορεί να περιμένει φυσιολογικά να πάει στα 400 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ή στα 200 ευρώ το κιλό τα λάχανα. Αμ, δε.
Οι τιμές του πετρελαίου που διατυμπανίζονται, είναι αυτές που αγοράζει η αμερικάνικη αγορά. Η Ευρώπη αγοράζει σε τιμές μπρεντ, που
α. είναι φθηνότερο κατά 5-6$
β. έχει την ίδια τιμή για τους Ευρωπαίους μ' αυτήν που είχε πριν 6 μήνες!
Πώς γίνεται αυτό; Απλό: κάθε φορά που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου σε δολάρια, η Ευρώπη αυξάνει την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα; Η Ευρώπη δεν πληρώνει αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι κανένας δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή της βενζίνης, του αερίου, της ντομάτας, του τραμ, της θειάς μου της Κοντίλως, με το πρόσχημα ότι ακρίβυνε το πετρέλαιο. Μπορεί όμως να την αυξήσει με το πρόσχημα
ότι οι πολίτες, βομβαρδισμένοι από τη μπουρδολογία ότι αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, είναι έτοιμοι να χάψουν και να πληρώσουν κάθε ανατίμηση αγόγγυστα.
Αυτή είναι η προσφορά των ΜΜΕ στην καθημερινή ζωή του τόπου, όταν ο εντυπωσιασμός υπερισχύει της αλήθειας.
Δηλαδή, όταν η βλακεία είναι σημαντικότερη της σοβαρότητας."
Τα ΜΜΕ έπερεπε από δεκαετίας να λέγονται ΜΜΑ(το Α=αποβλάκωσης, αποπληροφόρησης και ότι άλλο θέλει ο κάθε ένας μας) Αν παρακολουθέιτε ειδήσεις, ο κάθε ένας μας με τις δικές του γνώσεις στον τομέα του θα έχει διαπιστώσει ότι, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ τέλος ΔΕΝ υπάρχουν. Κάποια αγχομένα παιδάκια που φωνάζουν, παπαγαλίζουν ότι κατέβει στην γκλάβα τους ή ότι συμφέρει το κανάλι τους για να αυξηθεί η θεαματικότητα. Δεν μιλάω για τα σαρδάμ, για τις ανακρίβειες που μας αραδιάζουν ΚΑΘΕ μέρα και σε πολλόυς τομείς μιλάω. Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος ειδήσεις στον τομέα του και θα καταλάβει.
Αυτή βέβαια είναι η αθώα πλευρά του προβλήματος. Γιατί υπάρχει και η σκοπιμότητα. Ένα μόνο να επισημάνω: Αν ακούσετε κακιά κουβέντα απο ΕΝΑ οποιοδήποτε κανάλι για σούπερ μάρκετ να με χ.....τε. Αυτό λέει πολλά. Ούτε σε κρατικό κανάλι. Μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε κακό σε Σ.Μ.; Μόνο στην λαική πουλάνε ακριβά ή μόνο στην Βαρβάκειο;
εχω μια φιλη που αγοραζει ρουχα ναυλον απο την λαικη και πλαστικα παπουτσια γιατι λεει οτι τα μαγαζια την κλεβουνε και πουλανε ακριβα, αλλα πηγε και αγορασε κινητο prada με 450 ευρω, για τους δημοσιογραφους δεν θα σχολιασω γιατι θα φαω ban,τα λαμογια
Πέμπτη 15/05
Μπορούμε να το καθιερώσουμε ΚΑΘΕ πέμπτη να χεστούν όλοι επάνω τους?
Αυτή βέβαια είναι η αθώα πλευρά του προβλήματος. Γιατί υπάρχει και η σκοπιμότητα. Ένα μόνο να επισημάνω: Αν ακούσετε κακιά κουβέντα απο ΕΝΑ οποιοδήποτε κανάλι για σούπερ μάρκετ να με χ.....τε. Αυτό λέει πολλά. Ούτε σε κρατικό κανάλι. Μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε κακό σε Σ.Μ.; Μόνο στην λαική πουλάνε ακριβά ή μόνο στην Βαρβάκειο;
Δίκιο έχεις.Αλλά έχεις δει ποτέ διαφήμιση πλανόδιου εμπόρου σε κανάλι?Είναι πολλά τα λεφτά και γιαυτό υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση.
Πέμπτη 15/05
Σε μποϋκοταζ κατά της ακρίβειας καλούνται οι καταναλωτές την Πέμπτη 15Μαΐου .
Άδεια πρέπει να είναι σούπερ μάρκετ και μαγαζιά :smt022 την Πέμπτη 15 Μαΐου λένε οι ενώσεις καταναλωτών.
Την Πέμπτη 15 Μαϊου, που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κυρήξει απεργίες και
στάσεις εργασίας, απεργούν και οι καταναλωτές. Σε μποϋκοταζ κατά της ακριβειας καλεί τους καταναλωτές, την Πέμπτη, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.
Με ανακοίνωσή της ζητεί από τους πολίτες να μη διαθέσουν «ούτε ευρώ στην
αγορά για να δείξουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια».
Και εγώ που έλεγα ρε Αντώνη να περάσω να ψωνίσω τίποτα.lol3lol3
Έλα εγώ έχω 16 Μαϊου lotpot
Λοιπόν παιδιά, δουλεύω σε μεγάλη αλυσίδα Super Market.
Θα σας έχω νέα το βράδυ κατα πόσοι καταναλωτές τήρησαν το μποικοτάζ που λένε ...
Για να δούμε...
Πάντως τα Super Market όντως έχουν αδειάσει, αυτό είναι αλήθεια!
taxydromos
15-05-08, 12:47
Ούτως η άλλως τα ράφια είναι άδεια οπότε τι να πάνε να ψωνίσουν και τι μποικοτάζ να κάνουν.
Το παιχνίδι είναι στημένο οπότε δεν υπάρχι διέξοδος.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Έλα εγώ έχω 16 Μαϊου lotpot
Εγώ δεν ήρθα, τήρησα το μποϊκοταζ.
Ήρθε κανείς άλλος?
Καλώς ή κακώς δεν τηρήθηκε το μποικοτάζ...
Η κίνηση στο μαγαζί ήταν όπως κάθε Πέμπτη.....
Παρ'όλα αυτά, η απεργία έληξε κ τα ράφια ξαναγεμίζουν..
Λοιπόν, τί άλλαξε?
taxydromos
16-05-08, 09:10
Μα καλά περιμένεις εσύ να αλλάξει τίποτα ?
Όχι, αλλα πολύ φασαρία για το τίποτα ..
taxydromos
16-05-08, 10:27
Ο Έλληνας καταναλωτής είναι καθοδηγούμενος και αυτό διότι δεν υπάρχει κρατικός έλεγχος στις Πολυεθνικές και η αντίδραση είναι άσκοπη.
sourtaferta
19-05-08, 09:05
Οποιος στην Δημοκρατία κοιμάτε ξυπνάει με Δικτατορία. Ας το έχουμε αυτό όλοι υπ'οψη μας και να κάνουνε ότι είναι δυνατόν ώστε να νιώθουν καυτή την ανάσα μας πίσω τους. Κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα, ολα κατακτιώνται με αγώνες και συμμετοχή.
Κανατε και καναμε (οσοι απο εμας μπορεσαν) μπουκοταζ και τους κανατε τα μουτρα κρεας!
Ξερετε ποιους επληξε η αποχη απο την αγορα;
Τα Carrefour;
Τον Μασουτη;
Αλλες μεγαλες αλυσιδες και πολυεθνικες;
ΟΧΙ
Ηταν ενα καλα διαφημισμενο κολπο για να χτυπηθουν κι αλλο οι μικρομεσαιοι εμποροι και τα μαγαζακια της γειτονιας.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
taxydromos
20-05-08, 07:21
Η Ελλάδα κυβερνάτε απο συντεχνίες οι οποίες προκειμένου να διασφαλίσουν η καθεμιά τα δικαιώματά της στο τέλος καταλήγουμε στα προβλήματα τα οποία ζούμε.
Ανταγωνισμός δεν υπάρχει και όλα είναι καθοδηγούμενα.
Οι Ελεγκτικοί μηχανισμοί γεμίζουν στίβες αναφορών στα αζήτητα.
Τελικά αυτό που βλέπω είναι ότι σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια το έγκλημα ή το αδίκημα όσο πιό εμφανές είναι τόσο πιό ατιμώρητο γίνετε.
Κάθε μέρα ακρίβεια λέμε όλοι αλλα στην ουσία οι πολιτικοί δεν υφίσταντε αυτή την ακρίβεια γιατί κανένας απο αυτούς ούτε Σ/Μ πάει αλλα ούτε και σε καμμιά Λαϊκή αλλα και στο φινάλε ούτε και μισθούς ανάλογους με μας έχουν.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.