Επιστροφή στο Forum : Mια προταση για νεα σημεια!!!
Εγω στο δικο μου παιδια εχω αρχισει να περναω σημεια τα οποια ειναι επικινδυνα για εμας που οδηγουμε...πχ στροφες αποτομες η επικινδυνες διασταυρωσεις...και γενικα οτι επικινδυνο υπαρχει...Πιστευω οτι περα απο τις καμερες πρεπει να σκευτομαστε και λιγο την ασφαλεια μας γιαυτο θα ελεγα ολοι μας να προσπαθησουμε να συγκεντρωσουμε τα επικινδυνα σημεια και να τα εχουμε ολοι φυσικα με φωνητικη προειδοποιηση..Σαν φωνιτικη εχω βαλει¨"Προσοχη Επικινδυνο Σημειο"
Ευχαριστω...
Πιστευω οτι ειναι πολυ σωστη και σοβαρη η προηγουμενη προταση. Το θεμα ειναι οτι μαλλον δεν χρειαζομαστε επικυνδυνους δρομους για να σκοτωθουμε, παρα μονο επικινδυνους οδηγους. Το δευτερο προβλημα ειναι οτι -με την κατασταση στην οποια βρισκονται οι ελληνικοι δρομοι- θα ακουμε μονιμα μια επισημανση και καθολου οδηγειες πλοηγησης... :wink:
Θεωρώ πιο σημαντικό να δημιουργηθεί μια τέτοια κατηγορία επικίνδυνων σημείων από την κατηγορία των CCTV και των λεωφορειολωρίδων...(Στη Θεσσαλονίκη έχει τόσες κάμερες λεωφορειολωρίδων στην Εγνατία και στα 2 ρεύματα, που οι ειδοποιήσεις πέφτουν σα βροχή, καταντάνε σπαστικές και εν τέλει τις απενεργοποίησα)
Η ιδέα αυτή για τα επικίνδυνα σημεία ήδη βρήκε εφαρμογή στην Ισπανία. Οι εκεί χρήστες (πάλι μέσω ενός site παρομοίου του anticamera: http://www.pdis.es/index.php# και ενός forum: http://www.todopocketpc.com/foro/forumdisplay.php?f=23) μέσα στα alerts τους έχουν συμπεριλάβει και τα επικίνδυνα σημεία (το bmp τους είναι ένα κόκκινο τρίγωνο σα το γνωστό σήμα της τροχαίας με μια μαύρη κουκκίδα στο κέντρο). Αυτά συνολικά είναι 369 (μέχρι 2 Απρ 2006)
Παραθέτω το σχετικό κειμενάκι και μεταφράζω:
PUNTOS NEGROS. Aunque no se trata de radares, hemos inlcuido esta categoria porque si influye directamente en la seguridad vial, por lo que consideramos que tiene interεs general
ΜΑΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ. Αν και δεν πρόκειται για radar, έχουμε συμπεριλάβει αυτή την κατηγορία γιατί επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια της ζωής και γιαυτό θεωρούμε ότι έχει γενικό ενδιαφέρον
Γιατί όχι και εμείς εδώ;
Θεωρώ πιο σημαντικό να δημιουργηθεί μια τέτοια κατηγορία επικίνδυνων σημείων από την κατηγορία των CCTV και των λεωφορειολωρίδων...(Στη Θεσσαλονίκη έχει τόσες κάμερες λεωφορειολωρίδων στην Εγνατία και στα 2 ρεύματα, που οι ειδοποιήσεις πέφτουν σα βροχή, καταντάνε σπαστικές και εν τέλει τις απενεργοποίησα)
Η ιδέα αυτή για τα επικίνδυνα σημεία ήδη βρήκε εφαρμογή στην Ισπανία. Οι εκεί χρήστες (πάλι μέσω ενός site παρομοίου του anticamera: http://www.pdis.es/index.php# και ενός forum: http://www.todopocketpc.com/foro/forumdisplay.php?f=23) μέσα στα alerts τους έχουν συμπεριλάβει και τα επικίνδυνα σημεία (το bmp τους είναι ένα κόκκινο τρίγωνο σα το γνωστό σήμα της τροχαίας με μια μαύρη κουκκίδα στο κέντρο). Αυτά συνολικά είναι 369 (μέχρι 2 Απρ 2006)
Παραθέτω το σχετικό κειμενάκι και μεταφράζω:
PUNTOS NEGROS. Aunque no se trata de radares, hemos inlcuido esta categoria porque si influye directamente en la seguridad vial, por lo que consideramos que tiene interεs general
ΜΑΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ. Αν και δεν πρόκειται για radar, έχουμε συμπεριλάβει αυτή την κατηγορία γιατί επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια της ζωής και γιαυτό θεωρούμε ότι έχει γενικό ενδιαφέρον
Γιατί όχι και εμείς εδώ;
Giati edw einai valkania kai oxi Evrwpi kai epeidh thn exw taxidepsei se vevaiw oti den exi kamia sxesh me tous dromous mas pou einai mesa sthn lakuba kai sthn anapodi strofh me klish
Ελα ντε..Για να ξεκαθαρισω κατι δεν μιλαω για συνεχη επικηνδυνα σημεια αλλα μονο αυτα που πραγματικα υπαρχει φοβος για τρακαρισμα...παραδειγμα φερνω μια αφυλακτη διαβαση τρενου η καποιο σημειο στο οποιο εχουν γινει πολλα τρακαρισματα...ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ...|Εγω παντος που το εχω εφαρμοσει δεν κουραζει....
Συμφωνω αλλα θελω να ξεκαθαρισω ενα πραγμα..μην κολατε στις λακουβες δεν νομιζω οτι χρειαζονται..θα το ξαναπω οτι υπαρχουν φονικες στροφες και διαβασεις τρενων αλλα και σημεια στους δρομους που οταν περνας φοβασε...αυτα χαρακτιριζονται σαν επικινδυνα σημεια...Εαν σε ρωτησω εσενα να μου πεις τα επικινδυνα σημεια απο δω μεχρι την θεσαλονικη δεν φανταζομαι να μου πεις τις στροφες που περνεις με 100 αλλα ουτε και τις στροφες που φαινονται, γιατι κακα τα ψεματα καταλαβενεις την στροφη,αλλα θα μου πεις 10 ,15 σημεια το πολυ...Πιστευω οτι ολλοι μας εχουμε καποια σημεια που οταν περναμε φοβομαστε η εστω ειμαστε πιο προσεκτικοι..ΑΥΤΑ λοιπον τα σημεια λεω να μπουνε...ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΘΕ ΛΑΚΟΥΒΑ...ΔΕΝ μιλαω για λακουβες επιτελους..
Παίδες καλημέρα, θα συμφωνήσω και εγώ για την κατηγοριοποίηση αυτών των «επικινδύνων» σημείων, ειδικά ύστερα από μία πρόσφατη εμπειρία, σε μία στροφή κλειστή και με ανάποδη κλίση, που την είχα κάνει πολλές φορές και που κάθε φορά ξεχνούσα το πόσο κλειστή ήταν, είχε όμως περάσει ανώδυνα επειδή ήταν στεγνή, όταν όμως προσπάθησα υπό βροχή, βγήκα στα χωράφια, παρόλα ότι είχα πολλή χαμηλότερη ταχύτητα και αυτοκίνητο με μόνιμη τετρακίνηση. Αν όμως μου είχε υπενθυμίσει κάποιος ή κάτι, για την επικινδυνότητα της στροφής, σαφώς θα ήμουν ακόμη πιο προσεκτικός!
Επίσης θα συμφωνήσω, ότι τα πολλά μηνύματα, όπως π.χ. στην Αττική οδό, καταντούν ενοχλητικά
Παίδες καλημέρα, θα συμφωνήσω και εγώ για την κατηγοριοποίηση αυτών των «επικινδύνων» σημείων, ειδικά ύστερα από μία πρόσφατη εμπειρία, σε μία στροφή κλειστή και με ανάποδη κλίση, που την είχα κάνει πολλές φορές και που κάθε φορά ξεχνούσα το πόσο κλειστή ήταν, είχε όμως περάσει ανώδυνα επειδή ήταν στεγνή, όταν όμως προσπάθησα υπό βροχή, βγήκα στα χωράφια, παρόλα ότι είχα πολλή χαμηλότερη ταχύτητα και αυτοκίνητο με μόνιμη τετρακίνηση. Αν όμως μου είχε υπενθυμίσει κάποιος ή κάτι, για την επικινδυνότητα της στροφής, σαφώς θα ήμουν ακόμη πιο προσεκτικός!
Επίσης θα συμφωνήσω, ότι τα πολλά μηνύματα, όπως π.χ. στην Αττική οδό, καταντούν ενοχλητικά
OI ctv ontws einai spastikes egw tis apenrgopoihsa apo thn prwth stigmh ..
BTW akouw gia kathgoriopoihsh gia rixte kamia idea ..
Εγω απλα να αναφερω οτι στο δικο μου το εχω ονομασει {prosoxh} και σαν φωνιτικο εχω βαλει προσοχη επικινδυνο σημειο...Αλλα σκευτομαι να τα χωρισω σε Επικινδυνη στροφη...Επικινδυνη διασταυρωση...Αφηλακτη διαβαση.....αλλα και για να καλυψουμε το πεταλο του μαλιακου μπορουμε να βαλουμε Προσοχη ακολουθει επικινδυνο κοματι η δρομος η κατι τελος παντον.... :lol: :lol:
εγω επειδη θεωρω επικινδυνα σημεια τις διασταυρωσεις τραινων θα προτιμουσα ενα ηχητικο σημα
ητοι πλησιαζουμε σε διασταυρωση τραινου ενα μακροσυρτο ηχητικο σημα κορνας τραινου
πλησιαζω σε νοσοκομειο οπου τα ορια ειναι πολυ χαμηλα ενα ηχο εφαμμιλο του ασθενοφορου
δεν ξερω αν η ιδεα ειναι εφικτη η βολικη αλλα ετσι μου ηρθε μια εμπνευση :wink:
..............................................
Φίλε harig,
οι κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη είναι 3 στην Εγνατία και 2 στην Τσιμισκή αλλά είναι σε διαφορετικά ύψη (σχέση ανατολικά - δυτικά). Αν έχεις ειδοποίηση πχ στα 400 μέτρα είναι επόμενο να έχεις συνεχείς ειδοποιήσεις μιας και η απόσταση της Τσιμισκή με την Εγνατία είναι μικρότερη οπότε ενώ κινείσαι στην Εγνατία "βλέπεις" και αυτές (τις κάμερες εννοώ) τις Τσιμισκή.
Φιλικά
Taxis
Φίλε harig,
οι κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη είναι 3 στην Εγνατία και 2 στην Τσιμισκή αλλά είναι σε διαφορετικά ύψη (σχέση ανατολικά - δυτικά). Αν έχεις ειδοποίηση πχ στα 400 μέτρα είναι επόμενο να έχεις συνεχείς ειδοποιήσεις μιας και η απόσταση της Τσιμισκή με την Εγνατία είναι μικρότερη οπότε ενώ κινείσαι στην Εγνατία "βλέπεις" και αυτές (τις κάμερες εννοώ) τις Τσιμισκή.
Φιλικά
Taxis
Φίλε Taxis
Οι κάμερες λεωφορειολωρίδων στην Εγνατία είναι 11 μέχρι το Βαρδάρη και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας...(κάνε μια περπατάδα και θα δεις). Ναι δεν είναι περασμένες όλες στο anticamera. Εγώ περπατώντας τις κατέγραψα αλλά θεώρησα καλό να μη τις στείλω στο anticamera επειδή είδα στο τεστάρισμα ότι είναι σπαστικό (Φαντάσου ότι οι ειδοποιήσεις μου είναι στα 100 και στα 50 μέτρα...). Αν υπάρχει διαφορετική θέση από τον κόσμο του forum τότε πολύ ευχαρίστως θα τα ανεβάσω στο anticamera.
Υπάρχουν επίσης και 4 κάμερες λεωφορειολωρίδων στη Μητροπόλεως (τις κατέγραψα και αυτές) + 2 νομίζω στην Βασ. Όλγας + κάποιες στην Τσιμισκή. Τις κάμερες λεωφορειολωρίδων της Τσιμισκή και της Βασ. Όλγας δεν τις κατέγραψα γιατί όπως προείπα ήταν ήδη σπαστικές οι ειδοποιήσεις στις άλλες 2 οδούς και βαρέθηκα να το κάνω...
Κοινώς οι κύριοι οδικοί άξονες της πόλης είναι τίγκα στις κάμερες λεωφορειολωρίδων για να μην πω και στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.
Θεωρώ επίσης άχρηστη την ειδοποίηση των λεωφορειολωρίδων.Ούτως ή άλλως δεν πρέπει να μπαίνει κανείς εκεί.Ας προσπαθήσουμε να έχουμε σε αυτή την πόλη καλές αστικές κυκλοφορίες και να μην πηγαίνουμε για καφέ με το αυτοκίνητο όπως είναι η συνήθεια των περισσοτέρων (για την αποφυγή παρεξήγησης δεν εννοώ τίποτα κακό για εσένα αφού ούτως ή άλλως δε σε ξέρω, αλλά εκφράζω προσωπική άποψη).Το νόημα για μένα είναι τα επικίνδυνα σημεία που κινδυνεύει κάποιος οικονομικά ή σωματικά (λόγω τρακαρίσματος).Όμως δεν έχω άποψη ακόμη για το πως θα οργανωθούνε στο Destinator.
Πάντα φιλικά harisg
Υ.Γ. Πείτε μου σχετικά με τις συντεταγμένες πο έχω καταγράψει αν θέλετε να τις περάσω στο anticamera.
Θεωρώ επίσης άχρηστη την ειδοποίηση των λεωφορειολωρίδων.
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο χωρίσαμε σε κατηγορίες τα σημεία, έτσι ώστε ο καθένας μας να επιλέγει να τον ειδοποιούν αυτές που θεωρεί χρήσιμες.
Υ.Γ. Πείτε μου σχετικά με τις συντεταγμένες πο έχω καταγράψει αν θέλετε να τις περάσω στο anticamera.
Ναι, πρόσθεσε τα σημεία που έχεις καταγράψει στο anti-camera.
φιλικά Μάκης
Φίλε harig,
Φιλικά
Taxis
Φίλε Taxis
Οι κάμερες λεωφορειολωρίδων στην Εγνατία είναι 11 μέχρι το Βαρδάρη και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας...(κάνε μια περπατάδα και θα δεις). Ναι δεν είναι περασμένες όλες στο anticamera. Εγώ περπατώντας τις κατέγραψα αλλά θεώρησα καλό να μη τις στείλω στο anticamera επειδή είδα στο τεστάρισμα ότι είναι σπαστικό (Φαντάσου ότι οι ειδοποιήσεις μου είναι στα 100 και στα 50 μέτρα...). Αν υπάρχει διαφορετική θέση από τον κόσμο του forum τότε πολύ ευχαρίστως θα τα ανεβάσω στο anticamera.
Υπάρχουν επίσης και 4 κάμερες λεωφορειολωρίδων στη Μητροπόλεως (τις κατέγραψα και αυτές) + 2 νομίζω στην Βασ. Όλγας + κάποιες στην Τσιμισκή. Τις κάμερες λεωφορειολωρίδων της Τσιμισκή και της Βασ. Όλγας δεν τις κατέγραψα γιατί όπως προείπα ήταν ήδη σπαστικές οι ειδοποιήσεις στις άλλες 2 οδούς και βαρέθηκα να το κάνω...
Κοινώς οι κύριοι οδικοί άξονες της πόλης είναι τίγκα στις κάμερες λεωφορειολωρίδων για να μην πω και στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.
Θεωρώ επίσης άχρηστη την ειδοποίηση των λεωφορειολωρίδων.Ούτως ή άλλως δεν πρέπει να μπαίνει κανείς εκεί.Ας προσπαθήσουμε να έχουμε σε αυτή την πόλη καλές αστικές κυκλοφορίες και να μην πηγαίνουμε για καφέ με το αυτοκίνητο όπως είναι η συνήθεια των περισσοτέρων (για την αποφυγή παρεξήγησης δεν εννοώ τίποτα κακό για εσένα αφού ούτως ή άλλως δε σε ξέρω, αλλά εκφράζω προσωπική άποψη).Το νόημα για μένα είναι τα επικίνδυνα σημεία που κινδυνεύει κάποιος οικονομικά ή σωματικά (λόγω τρακαρίσματος).Όμως δεν έχω άποψη ακόμη για το πως θα οργανωθούνε στο Destinator.
Πάντα φιλικά harisg
Και το συζητάς ?? Να της περάσεις αμέσως φίλε μου :D :D
Ρε #Q%#$% κάνω κάτι λάθος;
Μπήκα πριν λίγο στο anti-camera, έκανα login, περνάω τα σημεία και μου βγάζει το μήνυμα "Η ακριβής τοποθεσία που εισάγατε δεν είναι έγκυρη!". Το προσπάθησα 4 φορές μέχρι και ανάποδα έβαλα τα νούμερα
Τα γράφω εδώ για να τα έχετε ούτως ή άλλως:
Κάμερες στην Εγνατία (και στα 2 ρεύματα)
------------------------------------------------
01) 22.9562 , 40.6297 (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο)
02) 22.9532 , 40.6313 (ΕΥΑΘ)
03) 22.9515 , 40.6321
04) 22.9501 , 40.6328
05) 22.9483 , 40.6337
06) 22.9433 , 40.6363
07) 22.9414 , 40.6372
8) 22.9396 , 40.6382
09) 22.9370 , 40.6396
10) Ήδη υπάρχει σαν BL145
11) Ήδη υπάρχει σαν BL146
Κάμερες στην Εγνατία (από Βενιζέλου προς Π.Μελά)
-----------------------------------------------------------
01) 22.9390 , 40.6340
02) 22.9400 , 40.6335
03) 22.9418 , 40.6324
04) 22.9452 , 40.6305
Αυτά....
Χάρη, το στίγμα μια χαρά το βάζεις, απλά πρέπει να βάλεις και μια μικρή περιγραφή του σημείου στο κουτάκι που λέει "Ακριβής Τοποθεσία". Αν βαριέσαι να γράφεις, γράψε κάτι του τύπου "Για ακριβή τοποθεσία δείτε το χάρτη." ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αν και θα προτιμούσα να έγραφες την τοποθεσία κανονικά. :roll:
Χάρη, το στίγμα μια χαρά το βάζεις, απλά πρέπει να βάλεις και μια μικρή περιγραφή του σημείου στο κουτάκι που λέει "Ακριβής Τοποθεσία". Αν βαριέσαι να γράφεις, γράψε κάτι του τύπου "Για ακριβή τοποθεσία δείτε το χάρτη." ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αν και θα προτιμούσα να έγραφες την τοποθεσία κανονικά.
:idea: Elementary my dear Watson... :idea:
Θα προσπαθήσω να ξανακάνω τη βόλτα και να δώσω περιγραφή.
Και ένα λάθος που έκανα στο προηγούμενο post:
To:
Κάμερες στην Εγνατία (από Βενιζέλου προς Π.Μελά)
πρέπει να γίνει:
Κάμερες στη Μητροπόλεως (από Βενιζέλου προς Π.Μελά)
Λοιπόν...
Πριν λίγο τελείωσα την εισαγωγή συντεταγμένων για 14 λεωφορειολωρίδες στο anticamera.Περιλαμβάνουν όλες τις κάμερες στις οδούς Μητροπόλεως και Βασιλίσσης Όλγας και 3 νέες στην Εγνατία.
Σε κάποιες κάμερες στην Εγνατία πρέπει να διπλοτσεκάρω ότι έχω σωστές συντατεγμένες. Για την Τσιμισκή...δεν έκανα τίποτα...
Άρα αν ολοκληρωθεί η μισοτελειωμένη Εγνατία και η ανέγγιχτη Τσιμισκή, ολοκληρώνεται το θέμα "κάμερες λεωφορειολωρίδων" για τη Θεσσαλονίκη.
Φιλικά
harisg
Λοιπόν...
Πριν λίγο τελείωσα την εισαγωγή συντεταγμένων για 14 λεωφορειολωρίδες στο anticamera.Περιλαμβάνουν όλες τις κάμερες στις οδούς Μητροπόλεως και Βασιλίσσης Όλγας και 3 νέες στην Εγνατία.
Σε κάποιες κάμερες στην Εγνατία πρέπει να διπλοτσεκάρω ότι έχω σωστές συντατεγμένες. Για την Τσιμισκή...δεν έκανα τίποτα...
Άρα αν ολοκληρωθεί η μισοτελειωμένη Εγνατία και η ανέγγιχτη Τσιμισκή, ολοκληρώνεται το θέμα "κάμερες λεωφορειολωρίδων" για τη Θεσσαλονίκη.
Φιλικά
harisg
ΜΠΡΑΒΟ φίλε harig
Όταν θα εχεις νέα σημεία ή κάποιες διορθώσεις, ενημέρωσε μας να τα δούμε...
ευχαριστούμε για την βοήθεια σου.
Υ/Γ Τα επόμενα σου ποστ σχετικά με τις κάμερες, αν θέλεις κάντα εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=92&postdays=0&postorder=asc&start=750
ευχαριστώ
Υ/Γ Τα επόμενα σου ποστ σχετικά με τις κάμερες, αν θέλεις κάντα εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=92&postdays=0&postorder=asc&start=750
ευχαριστώ
Ναι έχεις δίκιο. Εκεί είναι η φυσική τους θέση...απλά το έκανα σα συνέχεια των προηγούμενων post του thread αυτού
Μένει όμως το θέμα των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας του περιφερειακού που είναι πολύ δύσκολο εώς επίκίνδυνο να σταματά κάποιος στον περιφερειακό ανά 100 περίπου μέτρα και να παίρνει συντεταγμένες και δε σκέφτομαι να κάνω κάτι γι' αυτό. Ελπίζω να καταλαβαίνετε.
Next update λεωφορειολωρίδων....ίσως το ΠΣΚΔ της Πρωτομαγιάς όταν η πόλη θα είναι άδεια
harisg[/quote]
Μένει όμως το θέμα των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας του περιφερειακού που είναι πολύ δύσκολο εώς επίκίνδυνο να σταματά κάποιος στον περιφερειακό ανά 100 περίπου μέτρα και να παίρνει συντεταγμένες και δε σκέφτομαι να κάνω κάτι γι' αυτό. Ελπίζω να καταλαβαίνετε.
Περασα πανω απο 100 καμερες στην Αττικη δεν σταματησα ουτε μια φορα :wink:
Πηγαινε σχετικα σιγα, το πενακι ανα χειρας, δεξι ρευμα κυκλοφοριας, φτιαξε μια καινουργια κατηγορια στο ΡΝ πχ καμερες και μετα μπες στο χαρτη. Αρχιζουμε τσουλας με το ωραιο αμαξι τσακ την στιγμη που περνάς ή εισαι 10-20 μετρα πριν την καμερα βαρας μια στο βελακι με το πενακι σου. Μολις σου βγει το πλαισιο (που θα σου βγει) που λεει αγαπημενα/προορισμος κτλ, πατας αγαπημενα θα σου βγει η κατηγορια καμερων εκει δωσε το ονομα κ και πατα αποθηκευση.
Αυτο ηταν ολο. Μετα πας σπιτι βλεπεις απο τις πληροφοριες τις συντεταγμενες τις περνας στο anti camera και τελειωσαμε. :lol:
Πιστεψε με λιγη εξασκηση θελει και θα γινεις ξεφτερι. Απλως μεχρι να βγει το καθε update να μην σβηνεις τις καμερες γιατι θα μπερδευτεις.
Δοκιμασε το αξιζει τον κοπο
SavvasBlue
24-05-06, 15:02
Εγω απλα να αναφερω οτι στο δικο μου το εχω ονομασει {prosoxh} και σαν φωνιτικο εχω βαλει προσοχη επικινδυνο σημειο...Αλλα σκευτομαι να τα χωρισω σε Επικινδυνη στροφη...Επικινδυνη διασταυρωση...Αφηλακτη διαβαση.....αλλα και για να καλυψουμε το πεταλο του μαλιακου μπορουμε να βαλουμε Προσοχη ακολουθει επικινδυνο κοματι η δρομος η κατι τελος παντον.... :lol: :lol:
Mπορεις please να μου πεις πως το εκανες ολο αυτο και πως περασες ηχο ωστε να αρχισω να περναω και εγω στο δικο μου?
Mπορεις please να μου πεις πως το εκανες ολο αυτο και πως περασες ηχο ωστε να αρχισω να περναω και εγω στο δικο μου?
Στο PN μπορείς να δημιουργήσεις νέες κατηγορίες μέσα στα αγαπημένα και να αντιστοιχίσεις του ήχους που θέλεις εσύ.
1. Δημιουργία νέων κατηγοριών:
Μέσα στα αγαπημένα πηγαίνεις Εργαλεία-Νέο, δίνεις την περιγραφή που θέλεις π.χ. prosoxh και πατάς αποθήκευση.
2. Αντιστοίχιση ήχων στις κατηγορίες που δημιουργούμε:
Ηχογραφείς τους ήχους που θέλεις (εγώ το κάνω με το mio 168), μετά τους μετονομάζεις ακριβώς με την ίδια περιγραφή με την κατηγορία που θέλεις π.χ. prosoxh τους βάζεις στο ppc σου στον φάκελο \DestinatorApps\Destinator\Common\Interface\Voice\ Greek
Απο το στομα μου το πηρες!!!! :lol: :lol: :lol:
SavvasBlue
24-05-06, 23:52
Στο PN μπορείς να δημιουργήσεις νέες κατηγορίες μέσα στα αγαπημένα και να αντιστοιχίσεις του ήχους που θέλεις εσύ.
1. Δημιουργία νέων κατηγοριών:
Μέσα στα αγαπημένα πηγαίνεις Εργαλεία-Νέο, δίνεις την περιγραφή που θέλεις π.χ. prosoxh και πατάς αποθήκευση.
2. Αντιστοίχιση ήχων στις κατηγορίες που δημιουργούμε:
Ηχογραφείς τους ήχους που θέλεις (εγώ το κάνω με το mio 168), μετά τους μετονομάζεις ακριβώς με την ίδια περιγραφή με την κατηγορία που θέλεις π.χ. prosoxh τους βάζεις στο ppc σου στον φάκελο \DestinatorApps\Destinator\Common\Interface\Voice\ Greek
Σ' ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση!
Αν καταλαβαινω σωστα, οταν αντιστοιχω εναν ηχο με το ιδιο ονομα που εχει καποιο σημειο στα "αγαπημενα μου" και τον βαζω εκει που μου ανεφερες, τοτε ο ηχος ακουγεται σαν ειδοποιηση? Δηλαδη μπορει εγω να εχω θεσει στα αγαπημενα μου ως επικινδυνο ενα σημειο π.χ. στη Κακια Σκαλα, να εχω βαλει και εναν ηχο και οταν κανω μια διαδρομη που περιεχει το σημειο τοτε ο ηχος θα παιζει ανεξαρτητως προορισμου, σωστα? Μπορει να ακουγεται ανοητο αλλα μπορεις να μου το διευκρινησεις αυτο?
οπως δουλευουν και οι καμερες....περνας απο το σημειο...το ακους..δεν περνας δεν το ακους :lol: :lol:
Αν καταλαβαινω σωστα, οταν αντιστοιχω εναν ηχο με το ιδιο ονομα που εχει καποιο σημειο στα "αγαπημενα μου" και τον βαζω εκει που μου ανεφερες, τοτε ο ηχος ακουγεται σαν ειδοποιηση?
Αντιστοιχείς έναν ήχο με μια κατηγορία που περιέχει 1 ή και περισσότερα σημεία, όχι με σημεία.
Έτσι έχεις οπτική ειδοποίηση την περιγραφή της κατηγορίας και ηχητική ειδοποίηση τον ήχο που έχεις βάλει στον φάκελο που είπαμε (σε όσα σημεία περιέχονται σε αυτήν την κατηγορία).
Δηλαδη μπορει εγω να εχω θεσει στα αγαπημενα μου ως επικινδυνο ενα σημειο π.χ. στη Κακια Σκαλα, να εχω βαλει και εναν ηχο και οταν κανω μια διαδρομη που περιεχει το σημειο τοτε ο ηχος θα παιζει ανεξαρτητως προορισμου, σωστα? Μπορει να ακουγεται ανοητο αλλα μπορεις να μου το διευκρινησεις αυτο?
Σου γράφω ένα παράδειγμα, έτσι ελπίζω να είμαι ποιο κατανοητός. :wink: Δημιουργείς μια κατηγορία και την ονομάζεις epikindina shmeia (παίζει ρόλο να της δώσεις περιγραφή με λατινικά για να την βλέπει καλύτερα το pn). προσθέτεις στην παραπάνω κατηγορία 2 σημεία α. Κακιά Σκάλα β. Μέγαρα.
Όταν λοιπόν περνάς σε απόσταση που του έχεις ορίσει εσύ (μέσα στα αγαπημένα πατάς Εργαλεία-Ρυθμίσεις και δηλώνεις σε πόσα μέτρα θέλεις να έχεις τις ειδοποιήσεις, οπτικές-ηχητικές) από το σημείο α ή β θα έχεις οπτική-ηχητική ειδοποίηση ανεξαρτήτως προορισμού.
Υ/Γ Αν θέλεις περισσότερες επιλογές στην ακτίνα ενεργοποίησης των αυτόματων ειδοποιήσεων δες εδώ:
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=9585#9585
οπως δουλευουν και οι καμερες....περνας απο το σημειο...το ακους..δεν περνας δεν το ακους :lol: :lol:
Σωστός!! :lol: :lol:
SavvasBlue
25-05-06, 13:45
Αν καταλαβαινω σωστα, οταν αντιστοιχω εναν ηχο με το ιδιο ονομα που εχει καποιο σημειο στα "αγαπημενα μου" και τον βαζω εκει που μου ανεφερες, τοτε ο ηχος ακουγεται σαν ειδοποιηση?
Αντιστοιχείς έναν ήχο με μια κατηγορία που περιέχει 1 ή και περισσότερα σημεία, όχι με σημεία.
Έτσι έχεις οπτική ειδοποίηση την περιγραφή της κατηγορίας και ηχητική ειδοποίηση τον ήχο που έχεις βάλει στον φάκελο που είπαμε (σε όσα σημεία περιέχονται σε αυτήν την κατηγορία).
Δηλαδη μπορει εγω να εχω θεσει στα αγαπημενα μου ως επικινδυνο ενα σημειο π.χ. στη Κακια Σκαλα, να εχω βαλει και εναν ηχο και οταν κανω μια διαδρομη που περιεχει το σημειο τοτε ο ηχος θα παιζει ανεξαρτητως προορισμου, σωστα? Μπορει να ακουγεται ανοητο αλλα μπορεις να μου το διευκρινησεις αυτο?
Σου γράφω ένα παράδειγμα, έτσι ελπίζω να είμαι ποιο κατανοητός. :wink: Δημιουργείς μια κατηγορία και την ονομάζεις epikindina shmeia (παίζει ρόλο να της δώσεις περιγραφή με λατινικά για να την βλέπει καλύτερα το pn). προσθέτεις στην παραπάνω κατηγορία 2 σημεία α. Κακιά Σκάλα β. Μέγαρα.
Όταν λοιπόν περνάς σε απόσταση που του έχεις ορίσει εσύ (μέσα στα αγαπημένα πατάς Εργαλεία-Ρυθμίσεις και δηλώνεις σε πόσα μέτρα θέλεις να έχεις τις ειδοποιήσεις, οπτικές-ηχητικές) από το σημείο α ή β θα έχεις οπτική-ηχητική ειδοποίηση ανεξαρτήτως προορισμού.
Υ/Γ Αν θέλεις περισσότερες επιλογές στην ακτίνα ενεργοποίησης των αυτόματων ειδοποιήσεων δες εδώ:
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=9585#9585
Σ' ευχαριστω πολυ για την επεξηγηση και το κατατοπιστικο παραδειγμα! :)
Επαναφέρω το θέμα μπας και καταλήξουμε κάπου.
Συμφωνούμε με τις κατηγορίες που αναφέρει ο φίλος ntisco?
1. Επικίνδυνη στροφή 2. Επικίνδυνη διασταύρωση 3. Αφύλαχτη διάβαση
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για διαφορετικές κατηγορίες ή για επιπλέον κατηγορίες?
Αχχ επιτελους...Ειμαι προθυμος να βοηθησω για της συλογη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικινδυνων σημειων που αναφερονται...Ξεκιναω απο σημερα κιολας..ετσι ωστε με το επομενο update για τις καμερες να εχουμε και τα σημεια....Σας καλω ολους να βοηθησετε..ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ....
Να συμβάλλω και εγώ στη προσπάθεια αυτή...Σας δίνω 6 σημεία μαζί με την αιτιολογία γιατί τα θεωρώ επικίνδυνα. Κάποιος-ιοι από Θεσ/νίκη ας τα τσεκάρουν και ας πουν τη γνώμη τους για την επικινδυνότητά τους.
Σημείο #1:
Διασταύρωση Κυριακίδη Στ + Βυζαντος-Βιζυης
Συντεταγμένες:
22.96419
40.62956
Αιτιολογία:
Συμβολή 3 δρόμων με πιάτσα ταξί και αυτοκίνητα μιας κλινικής+φοιτητικών εστιών+γυμναστηρίου να κλείνουν ασφυκτικά το χώρο.Συχνό και το διπλοπαρκάρισμα αφήνοντας 1 λωρίδα σε δρόμο που έχει 2.Ιδιαίτερη προσοχή καθημερινές μέχρι το απόγευμα.
----------------------------------------------
Σημείο #2:
Διασταύρωση Βιζυηνού + Μεσολογγίτη
Συντεταγμένες:
22.96709
40.63078
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων με κακή ορατότητα.Στη Βιζυηνού τρέχουν και για να βγεις πρέπει να συμβουλευτείς τον καθρέφτη που τοποθέτησε ο Δήμος αν αυτός δεν είναι καλυμμένος από φύλλα δέντρου :D
Σημείο #3:
Διασταύρωση Κατσιμίδου + Κυριακίδη
Συντεταγμένες:
22.96858
40.62523
Αιτιολογία:
Πολύ απότομη στροφή και ανάποδη κλίση για να μπεις δεξιά από Κατσιμίδου στην Κυριακίδη.Αν συνεχίζεις ίσια δεν είναι επικίνδυνα.
Σημείο #4:
Διασταύρωση Αγαθουπόλεως + δρόμο προς Αγ. Παύλο
Συντεταγμένες:
22.96864
40.63563
Αιτιολογία:
Συμβολή 3 δρόμων όπου πέρα από την κακή ορατότητα όταν είσαι στην Αγαθουπόλεως,παρά το γεγονός ότι οι άλλοι 2 δρόμοι έχουν STOP και εσύ προτεραιότητα,λίγοι δίνουν σημασία στα STOP :shock: :shock: και περνάν σα να μην έγινε τίποτα.
Σημείο #5:
Διασταύρωση Ζαγοράς + Λεβαντή
Συντεταγμένες:
22.96569
40.62987
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων με κακή ορατότητα.Η Λεβαντή έχει προτεραιότητα και εσύ στη Ζαγοράς πολύ κακή ορατότητα στα αριστερά σου.Πρέπει να βγάλεις προσεκτικά μούρη αρκετά έξω για να δεις αν ανεβαίνει κάποιος.
Σημείο #6:
Διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου + Σκουφά
Συντεταγμένες:
22.96850
40.62909
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων όπου κάποιοι στη Σκουφά τρέχουν και δεν προσέχουν τις 2 πινακίδες STOP που έχουν.Παρά το ότι στην 3ης Σεπτεμβρίου έχεις προτεραιότητα για να βγεις κοίτα καλύτερα και αριστερά. :wink:
Σωστος...Και μια διευκρινιση...Επικινδυνο σημειο ειναι αυτο στο οποιο εχουν γινει πολλα τροχαια και αιτια ειναι ο παραγων δρομος και οχι οδηγος....
Να συμβάλλω και εγώ στη προσπάθεια αυτή...Σας δίνω 6 σημεία μαζί με την αιτιολογία γιατί τα θεωρώ επικίνδυνα. Κάποιος-ιοι από Θεσ/νίκη ας τα τσεκάρουν και ας πουν τη γνώμη τους για την επικινδυνότητά τους.
Σημείο #1:
Διασταύρωση Κυριακίδη Στ + Βυζαντος-Βιζυης
Συντεταγμένες:
22.96419
40.62956
Αιτιολογία:
Συμβολή 3 δρόμων με πιάτσα ταξί και αυτοκίνητα μιας κλινικής+φοιτητικών εστιών+γυμναστηρίου να κλείνουν ασφυκτικά το χώρο.Συχνό και το διπλοπαρκάρισμα αφήνοντας 1 λωρίδα σε δρόμο που έχει 2.Ιδιαίτερη προσοχή καθημερινές μέχρι το απόγευμα.
Σημείο #2:
Διασταύρωση Βιζυηνού + Μεσολογγίτη
Συντεταγμένες:
22.96709
40.63078
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων με κακή ορατότητα.Στη Βιζυηνού τρέχουν και για να βγεις πρέπει να συμβουλευτείς τον καθρέφτη που τοποθέτησε ο Δήμος αν αυτός δεν είναι καλυμμένος από φύλλα δέντρου :D
Σημείο #3:
Διασταύρωση Κατσιμίδου + Κυριακίδη
Συντεταγμένες:
22.96858
40.62523
Αιτιολογία:
Πολύ απότομη στροφή και ανάποδη κλίση για να μπεις δεξιά από Κατσιμίδου στην Κυριακίδη.Αν συνεχίζεις ίσια δεν είναι επικίνδυνα.
Σημείο #4:
Διασταύρωση Αγαθουπόλεως + δρόμο προς Αγ. Παύλο
Συντεταγμένες:
22.96864
40.63563
Αιτιολογία:
Συμβολή 3 δρόμων όπου πέρα από την κακή ορατότητα όταν είσαι στην Αγαθουπόλεως,παρά το γεγονός ότι οι άλλοι 2 δρόμοι έχουν STOP και εσύ προτεραιότητα,λίγοι δίνουν σημασία στα STOP :shock: :shock: και περνάν σα να μην έγινε τίποτα.
Σημείο #5:
Διασταύρωση Ζαγοράς + Λεβαντή
Συντεταγμένες:
22.96569
40.62987
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων με κακή ορατότητα.Η Λεβαντή έχει προτεραιότητα και εσύ στη Ζαγοράς πολύ κακή ορατότητα στα αριστερά σου.Πρέπει να βγάλεις προσεκτικά μούρη αρκετά έξω για να δεις αν ανεβαίνει κάποιος.
Σημείο #6:
Διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου + Σκουφά
Συντεταγμένες:
22.96850
40.62909
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων όπου κάποιοι στη Σκουφά τρέχουν και δεν προσέχουν τις 2 πινακίδες STOP που έχουν.Παρά το ότι στην 3ης Σεπτεμβρίου έχεις προτεραιότητα για να βγεις κοίτα καλύτερα και αριστερά. :wink:
PARA POLI KALH DOYLEIA EVGE !!!
1. Επικίνδυνη στροφή 2. Επικίνδυνη διασταύρωση 3. Αφύλαχτη διάβαση 4. Επικίνδυνος δρόμος
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για διαφορετικές κατηγορίες ή για επιπλέον κατηγορίες :?: :?:
Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο παράλληλα με τα speedcams με επικίνδυνα σημεία, πρέπει όσοι έχουν νέα σημεία για προσθήκη να μας τα στέλνουν στο grimino@freemail.gr σε CSV για να είναι εφικτή η προσθήκη τους.
Αρκεί πρώτα να καταλήξουμε στις κατηγορίες που θα έχουμε.
Φιλικά Minotavrs - Grimak
Καλημέρα σας ...
Χειροκροτώ και υπερθεματίζω για την Δημιουργία Σημείων Αυξημένης Επικινδυνότητος στους Ελληνικούς Δρόμους. (ΣΑΕ)
Θα πρότεινα όμως να ξεκινήσουμε απο την παράθεση των Ε.Σ (Επικίνδυνων Σημείων) στον Βασικό Κορμό του Εθνικού Δικτύου (Εθνικές Οδούς) και μετά σιγά σιγά και στο υπόλοιπο Δίκτυο ..
Καλημέρα σας ...
Χειροκροτώ και υπερθεματίζω για την Δημιουργία Σημείων Αυξημένης Επικινδυνότητος στους Ελληνικούς Δρόμους. (ΣΑΕ)
Θα πρότεινα όμως να ξεκινήσουμε απο την παράθεση των Ε.Σ (Επικίνδυνων Σημείων) στον Βασικό Κορμό του Εθνικού Δικτύου (Εθνικές Οδούς) και μετά σιγά σιγά και στο υπόλοιπο Δίκτυο ..
Ma tha einai sto idio csv ola afta alla me allo alert ...
Mhn xechname oti apo kapou prepei na xekinhsoume alla opws eipe kai o makis MONO an mas ta stelnete SE CSV forma tha exoume apotelesmata gia afto MONO CSV tha anevainoun epanw...
Ο φίλος harisg, μας έστειλε ήδη τα σημεία που αναφέρει σε προηγούμενο του ποστ, στο grimino@freemail.gr σε csv αρχείο.
Αυτό σημαίνει οτι μαζί με τα speddcam_July06, θα ανεβάσουμε και τα πρώτα αρχέια csv&dat με Ε.Σ. (Επικίνδυνα Σημεία) :D
Ευχαριστούμε τον φίλο Χάρη και καλή αρχή :!:
Ο φίλος harisg, μας έστειλε ήδη τα σημεία που αναφέρει σε προηγούμενο του ποστ, στο grimino@freemail.gr σε csv αρχείο.
Αυτό σημαίνει οτι μαζί με τα speddcam_July06, θα ανεβάσουμε και τα πρώτα αρχέια csv&dat με Ε.Σ. (Επικίνδυνα Σημεία) :D
Ευχαριστούμε τον φίλο Χάρη και καλή αρχή :!:ena poli megalo efxaristw kai pali ston harisg gia thn exairetkh douleia..
Διασταύρωση Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου + Ιφιγένειας
Συντεταγμένες:
22.95642
40.59108
Αιτιολογία:
Συμβολή 2 δρόμων όπου όσοι βγαίνουν από Ιφιγένειας με σκοπό να μπουν αριστερά στην Κυδωνιών Γρηγορίου προς Αδριανουπόλεως, πρέπει να κόψουν 2 ρεύματα και να περάσουν νησίδα χωρίς φανάρι+χωρίς καλή ορατότητα.Κίνδυνος για όλες τις λωρίδες!!!
Μακη & Mino σας ήρθε νέο,updated CSV
Μακη & Mino σας ήρθε νέο,updated CSV
Οκ. :wink:
Αχχ επιτελους...Ειμαι προθυμος να βοηθησω για της συλογη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικινδυνων σημειων που αναφερονται...Ξεκιναω απο σημερα κιολας..ετσι ωστε με το επομενο update για τις καμερες να εχουμε και τα σημεια....Σας καλω ολους να βοηθησετε..ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ....
Αν δεν μας στέλνεται τα Ε.Σ. μέχρι 20-25 του μήνα δεν θα προλαβαίνουμε να τα προσθέτουμε στο update 30-31 του μήνα.
Γι αυτό βιαστείτε όσοι έχετε Ε.Σ. για να προλάβουμε να τα ανεβάσουμε 30 Ιουνίου. :wink:
Αν δεν μας στέλνεται τα Ε.Σ. μέχρι 20-25 του μήνα δεν θα προλαβαίνουμε να τα προσθέτουμε στο update 30-31 του μήνα.
Γι αυτό βιαστείτε όσοι έχετε Ε.Σ. για να προλάβουμε να τα ανεβάσουμε 30 Ιουνίου. :wink:
Επικίνδυνη στροφή :shock: . Κάθε χρόνο πολλά και δυστηχώς θανατηφόρα ατυχήματα. Lon. 24.71975, Lat. 41.02727.
Επικίνδυνη στροφή :shock: . Κάθε χρόνο πολλά και δυστηχώς θανατηφόρα ατυχήματα. Lon. 24.71975, Lat. 41.02727.
Eipame na throume kapoia standarts gia thn gramografisi aftwn
DHLADH
Epikindini strofh
Epikindinh diastavrwsh
Afylakth diafash
Epikindinos dromos
Polh:
Perioxh:
LON:
LAT:
kai na ta stelnete sto email pou dwsame parapanw, se csv (h sthn xeiroterh periptwsh se dat) gia na apofevgthoun lathi antigrafhs alla kai gia na mhn mas fwnazete gia tyxon lathos antigrafh :lol:
Παιδιά πότε θα έχουμε την πρώτη έκδοση από τα επικίνδυνα σημεία???? :lol: :lol:
Exoume polu liga shmeia etsi den kanoume tipota bohthiste thn katastash...
:(
geia sas kai apo mena ti stixeia akribos theletai oste na symetasxo kai ego seauti tin aristh [doyleia] MPRABO SAS
geia sas kai apo mena ti stixeia akribos theletai oste na symetasxo kai ego seauti tin aristh [doyleia] MPRABO SAS
Oti shmeia exeis pou aforoun ta parakatw ...
Epikindini strofh
Epikindinh diastavrwsh
Afylakth diafash
Epikindinos dromos
Mas ta stelneis me email (tha to breis 2 selides pio pisw) afou prwta sumplirwseis gia kathe shmeio xechwrista
Polh:
Perioxh:
LON:
LAT:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.