Επιστροφή στο Forum : ΜΠΛΟΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ
40.593173Ν 22.972382Ε, σημερινό μπλόκο για έλεγχο στα καυσαέρια αυτ/των :smt039
Χρήστος Λάππας
09-05-08, 04:35
Με το συμπάθιο κιόλας... αλλά, εκτός από την περίπτωση το μπλόκο να μπαίνει και για ταχύτητα, υπάρχει κάποιος λόγος να βοηθάμε όσους ρυπαίνουν να αποφεύγουν τον έλεγχο; worry1
MK20G250AIR2
09-05-08, 07:13
40.593173Ν 22.972382Ε, σημερινό μπλόκο για έλεγχο στα καυσαέρια αυτ/των :smt039
Έχω την συσκευή MLS DEST 3900 με DEST 7. Μπορώ να βρώ μια θέση βάζοντας μόνο συντεταγμένες, όπως αυτές που δίνει ο φίλος μας;;;
Νομίζω ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και μου έχει κάνει εντύπωση αυτή η έλλειψη. Θα ήθελα κάποις που γνωρίζει να με διορθώσει στην περίπτωση που κάνω λάθος.
+1 και από μένα σε αυτά που είπε ο χρήστος...Να γράφουμε για μπλόκα γιατί εμένα ο άλλος στη βασ.σοφίας με σταματησε και ήμουν σε όλα οκ και τοτε μου λέει το φοβερό...θα σε γράψω για φώτα...του λέω ρε μεγάλε τα κοίταξες τα φώτα και δουλεύουν...ΑΤΑΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ2 ε αφου σε σταμάτησα για κάτι πρέπει να σε γράψω....φυσικά δε το δέχτηκα και έγινε πανηγύρι...Που θέλω να καταλήξω..καλό είναι να δίνουμε τα μπλόκα αλλα οχι και τα μπλοκα καυσαερίων μπας και τσακωσουνε καμια καμινάδα απο αυτες που κυκλοφορούν και καίνε πετσέτες
Έχω την συσκευή MLS DEST 3900 με DEST 7. Μπορώ να βρώ μια θέση βάζοντας μόνο συντεταγμένες, όπως αυτές που δίνει ο φίλος μας;;;
Νομίζω ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και μου έχει κάνει εντύπωση αυτή η έλλειψη. Θα ήθελα κάποις που γνωρίζει να με διορθώσει στην περίπτωση που κάνω λάθος.
Θα πρέπει να βάλεις το αυτό (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=3730)
Με το συμπάθιο κιόλας... αλλά, εκτός από την περίπτωση το μπλόκο να μπαίνει και για ταχύτητα, υπάρχει κάποιος λόγος να βοηθάμε όσους ρυπαίνουν να αποφεύγουν τον έλεγχο; worry1
Σωστός ο Χρήστος .
Εντάξει βρε παιδιά δε θα ξαναποστάρω ανάλογο μπλόκο :smt102
Να ξαναποστάρεις 'οτι θες . . .Δεν κατάλαβα δηλαδή τα μπλόκα για τους τρελούς που πάνε με 200 είναι καλά αλλά για αυτους που καίει λάδια η μηχανήτους είναι κακά ? Απαράδεχτοι όσοι είπαν ναι στα μπλόκα ταχύτητας και 'οχι σε κάθε είδους μπλόκα. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε . . .Αφου το αμάξι μας πάει με 230 και δεν καιει λάδια να προσέχουμε μονο την δική μας παρανομια που τελικα ΄φερνει μόνο ατυχηματα και να καταδικάσουμε το αυτοκινητακι που καιει λάδια που προκαλει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταστροφη του περιβάλοντος μπροστά στα εργοστασια και της πυρινικες δοκιμες . ΕΥΓΕ για το σκεπτικό σας
Τους παράνομους που αφερούν περίπου 20 ζωες κάθε σαβατοκύριακο να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομικη ανεση να αγορασουν καινουργια μηχανη κόφτε τους το κόλο . . .ΕΛΑΑΔΑΡΑ
Καλό είναι να κάνουμε μια σχετική συζήτηση γι αυτό το θέμα, που είναι αλήθεια με έχει απασχολήσει από καιρό. Υπάρχουν αναστολές κι αντιρρήσεις από πολλούς, σχετικά με το ποια σημεία και ποια όχι, πρέπει να περιλαμβάνονται. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες αντιρρήσεις και για τα μπλόκα για αλκοτέστ. Σύνθετο θέμα, με διαφορετικές προσεγγίσεις, ο καθένας το βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία.
Panosha μπράβω . . Αυτό λέω και εγώ . . ή όλα ή τίποτα. Και όχι κατηγορίες ανάλογα με το τι δεν ενδιαφέρει τον καθένα μας
"Απαράδεχτοι όσοι είπαν ναι στα μπλόκα ταχύτητας και 'οχι σε κάθε είδους μπλόκα. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε . . .Αφου το αμάξι μας πάει με 230 και δεν καιει λάδια να προσέχουμε μονο την δική μας παρανομια που τελικα ΄φερνει μόνο ατυχηματα και να καταδικάσουμε το αυτοκινητακι που καιει λάδια που προκαλει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταστροφη του περιβάλοντος μπροστά στα εργοστασια και της πυρινικες δοκιμες . ΕΥΓΕ για το σκεπτικό σας"
kestri φίλε μου αν διάβασες το ποστ μου δε θα παιρνες τέτοια ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ φόρα...Κανένας μας δε μίλησε περι 230 και μπράβο και τρέχα....Πρώτα να διαβάζεις και μετά να γράφεις...τα μπλόκα η τροχαια τα βάζει μόνο για εισπρακτικούς λόγους....Οταν μια φορά με σταμάτησαν για ζώνη και τους λέω καλά κανετε αλλά αυτον που μόλις πέρασε με 200 γιατί δε τον γράφετε μου πανε ατάραχοι αντε κυνήγα τον εσυ!!!ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΙΣΟΥΝ?ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ?ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!
Είτε τα δίνουμε τα μπλόκα είτε οχι αυτος που θέλει να πάει με 200 θα πάει γιατι και δε τον νοιάζει και γιατι έχει τα φράγκα για την κλήση....Τα δίνουμε για κάποιους ταλαίπωρους σαν και του λόγου μου που με ταραζουν στη κλήση τη στιγμη που το οχημα ειναι νομιμοτατο καινούριο και δε παραβιασε κοκ....ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ...Αν φιλε kestri επιμένεις συμφωνώ απολύτως αν θέλει και ο panosha να γίνει μια οριστική δημοσκόπιση να δούμε και με βάση τα αποτελέσματα κρίνουμε....Αυτά
Το θέμα είναι πολύπλευρο κι όσο καιρό ασχολούμαι έχω ακούσει πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις. Ας διατυπώσει ο καθένας τη γνώμη του, είναι χρήσιμο, αφήνοντας στην άκρη αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς.
Δεν απευθύνομαι σε κάποιον προσωπικά, για όλους μας ισχύει το παραπάνω.
Το θέμα είναι πολύπλευρο κι όσο καιρό ασχολούμαι έχω ακούσει πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις. Ας διατυπώσει ο καθένας τη γνώμη του....
το θεμα οντως ειναι πολυπλευρο .θεωρω δεδομενο οτι θα υπαρξουν διαφορετικες αποψεις αναλογα με τον τροπο που το αντιμετωπιζει ο καθενας.πριν κρινεται αυτα που θα γραψω παρακαλω καταλαβετε τι θελω να πω. innocent1
λεω οχι σε οποιαδηποτε πληροφορια που σκοπο εχει να αποφυγουμε τον ελεγχο οποιασδηποτε μονιμης βλαβης/καταστασης του οχηματος και οδηγου.και επαυξανω ζητωντας τον αυστηροτερο ελεγχο.
ο λογος απλος .αν ενα αυτοκινητο δεν εχει σωστα καυσαερια επειδη ο παλαβος που το εχει καπου ακουσε οτι καταργωντας τον καταλυτη παιρνει ιππους η επειδη δεν θελει η δεν εχει την δυνατοτητα το αφηνει να δουλευει σαν τις τσιμινιερες της χαλυβουργικης,δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να αναπνεουμε τους ρυπους του .Πιστεψτε με λογω δουλειας γνωριζω πολυ καλα οτι το 80-90% των αυτοκινητων στην επαρχια λειτουργει χωρις καταλυτη και η καρτα καυσαεριων μας ειναι αγνωστη. innocent1
λεω ναι στην πληροφορια για τα υπολοιπα μπλοκα οχι γιατι με εξυπηρετει η οτι δινω δικιο στον τρελλο που παει με 200.λεω ναι γιατι λειπει απο τους αστυνομικους ο παραγων ανθρωπος και λειπει απο τον συγκεκριμενο ελεγχο αυτο που ο νομοθετης ηθελε και εχουν μετατρεψει τον ελεγχο σε πορο εσοδων των δημων.συνηθως τα μπλοκα ειναι κοντα σε ορια των 30-40-50 χιλιομετρων σε αστικες περιοχες και στα 60-70-80 στις εθνικες.οταν αναφερω τον παραγοντα ανθρωπο εννοω το πολυ απλο σε γραφουν με 50 χιλιομετρα μεσα στην ερημια οταν το οριο ειναι 40! το ναι το λεω για τις περιπτωσεις που βλεπεις μια εθνικη αδεια και παραλληλα σε πνιγει ο χρονος ε νομιζω οτι το να ξεπερασεις το οριο κατα 20-30 χιλιομετρα δεν δημιουργεις κινδυνο innocent1
και ενα μεγαλο ΟΧΙ στην πληροφορια για τα αλκοτεστ με μια επιφυλαξη οτι θα επρεπε να διορθωθουν τα ορια και να μην σε γραφουν με δυο ποτα η δυο-τρεις μπυρες.βεβαια και εδω θελει κουβεντα διοτι υπαρχουν συνανθρωποι που με μια μπυρα ειναι ανικανοι να οδηγησουν innocent1
ελπιζω να μην κουρασα και να μην δωσω αφορμη για εντονες αντιπαραθεσεις the best1
.....................υπαρχουν συνανθρωποι που με μια μπυρα ειναι ανικανοι να οδηγησουν innocent1
Το θέμα επίσης είναι, αγαπητέ φίλε, για το τι θα κάνουμε με όλους αυτούς που γενικώς................είναι ανίκανοι να οδηγήσουν !!! worry1
.....................υπαρχουν συνανθρωποι που με μια μπυρα ειναι ανικανοι να οδηγησουν innocent1
Το θέμα επίσης είναι, αγαπητέ φίλε, για το τι θα κάνουμε με όλους αυτούς που γενικώς................είναι ανίκανοι να οδηγήσουν !!! worry1
εχεις απολυτο δικιο μου ετυχε και το απιστευτο ,κατεβηκα και εκανα οπισθεν το αμαξι που συναντηθηκαμε για φοβοταν να κανει οπισθεν!!!
εδω ομως το θεμα μας ειναι τα μπλοκα ασ μην το ανοιξουμε πολυ γιατι δεν θα καταληξουμε πουθενα.
Εγώ θα ήθελα να κάνω μια γενικότερη τοποθέτηση.
Κατά την άποψή μου όλα ξεκινούν από την παιδεία μας αλλά και από την νοοτροπία μας. Στην Ευρώπη και εικότερα στους λαούς του Βορρά δεν διανοούνται καν να παραβούν τους κανόνες που έχουν τεθεί από την Πολιτεία (π.χ. Κ.Ο.Κ.) και επομένως δεν υπάρχουν ''μπλόκα'' για τέτοιου είδους παραβάσεις. Τα ''μπλόκα'' που στήνονται αντιθέτως αφορούν στην αποτροπή ή καταστολή εγκληματικών ενεργειών και βεβαίως σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν μια μέθοδο ''γεμίσματος'' του Δημοσίου Ταμείου. Εάν συνέβαινε το ίδιο και στην Ελλάδα θα είχαν νόημα τα ''μπλόκα''?
Θα έλεγα λοιπόν ότι όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλάζοντας τρόπο σκέψης και νοοτροπία (στα σχολεία αλλά και μέσα στην οικογένεια μας), αναγκάζοντας την Τροχαία να έχει ρόλο επικουρικό, ρύθμισης απλώς της κυκλοφορίας των οχημάτων ή επανελέγχοντας ενδεχομένως τις ''ξεχασμένες'' από διάφορα έργα πινακίδες των ορίων ταχύτητας των 5 ή 10 km/h, τις αντικαθιστούσαν με τις σωστές οι οποίες θα δίνουν σωστές πληροφορίες στον οδηγό, προσφέροντας υπηρεσία στον φορολογούμενο πολίτη.
Και κλείνω με ένα ερώτημα:Τελικά είναι σωστό να μην έχουμε κάρτα καυσαερίων, μιας και το ανέφερες ή να έχουμε αυτοκίνητα ''τσιμινιέρες'', ή είναι σωστό να τρέχουμε με 200 km/h όταν το όριο ταχύτητας είναι 50 km/h ή 80 km/h και τέλος τι θα πει Εθνική Οδός ''άδεια'' ? Τον διερχόμενο σκύλο τον λάβαμε υπ' όψη σκεπτόμενοι τις αθώες ψυχές που έχουμε στο δικό μας όχημα ? Ποιόν λοιπόν να δικαιώσουμε εν μέρει ή απόλυτα ή ποιόν να καταδικάσουμε από τους προαναφερθέντες?
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Για τους φίλους,
Τάκης
συμφωνώ 100% με τον φίλο sinapia και τον panosha...H τροχαία πλέον ενεργεί απλά εισπρακτικά και για αυτο το λόγο είμαι σύμφωνος στο να δίνονται τα μπλοκα αυτα των εθνικων οδων...βλέπεις νταλικα με τετραγωνα λαστιχα απο το βαρος και το φορτιο βαρκα γυαλο και δε τη σταματανε και σταματανε τον άλλο στην ερημια που παει με 60...
αγαπητέ τακη ποτέ δε σταμάτησε κανενας τροχονομος κάποιον που πηγαινε με 200...το πολύ με κανα ρανταρ να φαει κληση....εμας που παμε με +10 απο τα 50 του οριου σταματανε...η παιδεια του έλληνα οδηγου δε θα αλλάξει οσο παιρνουν τα διπλώματα με ευρω και μετα δε ξέρουν ουτε πως στριβουν το αμάξι οχι οδηγικη συμπεριφορα...φταινε οι σχολες οδηγων 110% και οι εξεταστες που τα παιρνουν....το κράτος που δεν ελέγχει αλλά κύρια εμεις οι ίδιοι που νε μεν κάπως πήραμε δίπλωμα αλλά δε σκεφτομαστε μηπως πάρουμε και κανενα στο λαιμο μας οπως μας μαθανε να οδηγαμε....
Άρα συμφωνείς ότι πρέπει να ''διορθώσουμε'' ..............πρώτα τον εαυτό μας
Άρα συμφωνείς ότι πρέπει να ''διορθώσουμε'' ..............πρώτα τον εαυτό μας
Αντε και διορθώνουμε τον εαυτό μας. Και πάμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Δηλαδή ΟΤΙ λένε οι πινακίδες. Τότε Αθήνα -Θεσσαλονίκη χρειάζονται 12 ώρες. Πως κάνει το ΚΤΕΛ 7,5 ώρες ΚΑΙ με στάση για ανάπαυση; Και βλέπεις 1-2-3..πινακίδες να σου λένε προσοχή επικίνδυνη στροφή και έχουν μείνει απο 20ετίας, πριν διορθωθεί η στροφή. Ε, δεν θα σκεφτείς στην επόμενη χαζή πινακίδα ότι είναι λάθος; Ναι, αλλά αυτή θα λέει αλήθεια και θα φας πρόστιμο ή τα μούτρα σου. Είναι ή δεν είναι τις περισσότερες φορές ηθικός αυτουργός στα τροχαία ατυχήματα η Τροχαία;
Ας κάνουμε ένα γκάλοπ στο φόορυμ με ερώτημα: Πότε είδατε μπλόκο σε επικίνδυνο σημείο; Ή πότε είδατε μπλόκο που σκοπό έχει να προλάβει ένα ατύχημα; Άντε να δούμε και να γελάμε με το αποτέλεσμα.
Θα δείτε μπλόκα ΜΟΝΟ εκεί που είναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι θα την κάνεις την παράβαση, π.χ. μετά απο μια σειρά στροφών η ευθεία-διάδρομος προσγείωσης που ακολουθεί έχει όριο στην Εθνική τα 40-50 χιλιόμετρα. Γιατί άραγε;;;;;Να προλάβει ποιό ατύχημα; Μην προσπεράσεις την Νταλίκα που σε έσερνε στις στροφές για κανένα μισάωρο; Και εσύ σαν μ.....ας ΔΕΝ έκαμνες παράνομη προσπέραση στην στροφή με διπλή διαχωριστική και παραφύλαγες ένα σημείο με ΠΛΗΡΗ ορατότητα που ακόμη και αεροπλάνο θα προλάβαινες να αποφύγεις ΑΝ εμφανιζόταν από απέναντι;
Αν πράγματι τα μπλόκα είχαν σκοπό να ΜΗΝ κάνουμε παράβαση οι "κουτόφραγγοι" Γάλλοι βρήκαν την λύση: Μια σειρά απο πλαστικά-χάρτινα ομοιόματα τροχονόμου, τοποθετημένα στην εθνική, εναλλασσόμενα όμως με αληθινούς τροχονόμους. Άντε τώρα εσύ απο μακρυά να καταλάβεις ποιός είναι αληθινός και ποιός ψεύτικος. Αποτέλεσμα; Δεν τρέχεις. Η Τροχαία ΔΕΝ βάζει ευρό στο ταμείο της, αλλά ζωές σώζωνται
Θα δείτε μπλόκα ΜΟΝΟ εκεί που είναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι θα την κάνεις την παράβαση, π.χ. μετά απο μια σειρά στροφών η ευθεία-διάδρομος προσγείωσης που ακολουθεί έχει όριο στην Εθνική τα 40-50 χιλιόμετρα. Γιατί άραγε;;;;;Να προλάβει ποιό ατύχημα; Μην προσπεράσεις την Νταλίκα που σε έσερνε στις στροφές για κανένα μισάωρο;
Δυστυχώς έτσι είναι και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι μια βόλτα μέχρι την Πάτρα. Κινείσαι στην εθνική οδό της μιάμιση λωρίδας με όριο ταχύτητας 90-100 χλμ. αλλά όταν πλησιάζεις σε κάποια πόλη, εκεί όπου για μερικές εκατοντάδες μέτρα ο δρόμος αποκτά νησίδα στη μέση, μπάρες ασφαλείας και 3-4 λωρίδες κίνησης, το όριο πέφτει στα 70. Εκεί τη στήνουν, όχι για να τιμωρήσουν τους κακούς οδηγούς, αλλά για να μαζέψουν χρήμα.
διαφωνω στο θεμα παιδειας και καθε φορα που το ακουω ειμαι ο αντιρισιας της παρεας.σιγουρα παιζει ρολο η παιδεια.η διαφωνια μου ειναι για την περιφημη παιδεια των ξενων.ελατε τωρα το καλοκαιρι στην κεφαλλονια και θα δειτε τους αγγλους να μην αφηνουν κοκκινο για κοκκινο οταν ειναι μονοι τους.ο λογος ?γνωριζουν που βρισκονται.οσο για εξω φιλε epams θα πρεπει να γνωριζεις οτι υπαρχουν καμερες ακομη και στα φαναρια για ελεγχο παραβιασης του κοκκινου.(υπαρχει data base στο http://www.poiplaza.com/index.php?p=co) υπαρχουν μεχρι και καμερες που ελεγχουν την αποσταση απο τον προπορευομενο οποτε οταν εχουν τετοια καλυψη τι να τα κανουν τα μπλοκα?επισης γνωριζουν οτι δεν θα παει ο βουλευτης να σου δωσει το διπλωμα πισω και ετσι αναγκαστικα προσεχουν.
εδω αντιθετα οπως ελεχθει βγαινουν κυριως για να εισπραξουν.οταν σε εθνικη επιλεγουν τα ορια των 60-90χιλ.για να στησουν μπλοκο το κανουν διοτι τα σημεια αυτα εχουν αφθονο μελι.ελαχιστοι απο τα 120 (συντηρητικα) θα πεσουν στα 80 η 90 που λεει η πινακιδα.
ενα παραδειγμα (το σημειο το εχω δωσει )
στην εισοδο του χωριου Λακυθρα μετα απο μια μεγαλη ευθεια ενος δρομου 12-18μ πλατους ειχε ξεχαστει πινακιδα με 30 χιλ.ε καθε μερα ηταν εκει.τωρα που η πινακιδα εξαφανιστηκε στον δρομο αυτο δεν ξανασυναντησα μπλοκο,φαινεται μαζι με την πινακιδα εξελλιπε και ο κινδυνος ατυχηματος,αρα στρογγυλοποιωντας συμφωνα με την αντιληψη της τροχαιας ας πεταξουμε ολες τις πινακιδες για να μην εχουμε ατυχηματα!!!.αυτη δυστυχως ειναι η πατριδα μας
Αγαπητοί φίλοι, θα συμφωνήσω απολύτως με τα γραφόμενά σας και θα είχα ενδεχομένως να προσθέσω και εγώ (ως οδηγός ΙΧ) πάρα πολλές ανάλογες περιπτώσεις και χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία όλοι μας συναντάμε καθημερινά.
Καλώς που καταγράφονται τα εν λόγω περιστατικά. Διαβάζω όμως μόνο διαπιστώσεις, ο στόχος είναι να βρούμε τρόπο να προσεγγίσουμε μια ριζική λύση του προβλήματος
Όταν έγραψα στο post Νο 18 της προηγούμενης σελίδας …….….’’αλλάζοντας τρόπο σκέψης και νοοτροπία’’……………. ,ή στο Νο 20 ……......... ’’ πρώτα τον εαυτό μας'’…………….εννοούσα φυσικά ΟΛΟΥΣ χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν και εάν θέλετε μπορούμε να ξεκινήσουμε από τους αρμοδίους Υπουργούς, τους Βουλευτές, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Μεταφορών, την Τροχαία, τις Σχολές Οδηγών, κ.λ.π. Η προαναφερθείσα δομή δεν στελεχώνεται από εμάς τους ίδιους? Για τον λόγο αυτό μίλησα για ‘’αυτοκριτική’’
Δεν υπάρχουν παιδιά από το forum που στελεχώνουν τις πιο πάνω Υπηρεσίες ? Απευθύνθηκα και σ’ αυτούς.
Επομένως θα μου επιτρέψετε να πω ότι πρώτα ο καθένας μας ξεχωριστά από την πλευρά του, θα πρέπει να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε, αποφεύγοντας να δίνουμε άσχημα παραδείγματα στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές που θα μας διαδεχθούν.
Ίσως με αυτό τον τρόπο να καταφέρουμε να αλλάξουμε το συμπέρασμα του αγαπητού φίλου sinapias .........…’’αυτη δυστυχως ειναι η πατριδα μας’’
Ευχαριστώ.
Καλή δύναμη σε όλους.
Αυτό το project ξεκίνησε εδώ μέσα με βασική φιλοσοφία να μας προστατέψει από τις παραπάνω συμπεριφορές κι όχι για να μας επιτρέψει να παρανομούμε χωρίς κόστος.
"το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι"
μονο λοιπον αν αποκτησουμε το κεφαλι που μας αρμοζει σαν πολιτες της ευρωπης εν ετει 2008 ,και εξαφανιστουν οι τυχοδιωκτες της πολιτικης θα προστατευτουμε απο αυτες και αλλες συμπεριφορες.
δεν εχω να προτεινω καποιον δεν βλεπω να αλλαζει κατι στο αμεσο μελλον
αληθεια πως νοιωθετε οταν ο τροχαιος σας κοβει κληση των 300 ευρω και σας λεει οτι αν πληρωθει εντος 10ημερου ειναι τα μισα?
εγω περα απο το οικονομικο οφελος που εχω αισθανομαι οτι με ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ,οτι αυτοι που νομοθετησαν αυτον τον γελοιο ως προς το υψος των προστιμων νομο,το εκαναν οχι για να με συναιτισουν αλλα για να μου τα παρουν γρηγορα και ευκολα.γιατι επομενο ειναι να πας τρεχοντας να πληρωσεις τα μισα.
οσο λοιπον αυτη η νοοτροπια του κρατους δεν αλλαζει ειναι σιγουρο οτι οι περισσοτεροι απο εμας θα ψαχνουμε τροπους αμυνας,τροπους προστασιας του ρημαγμενου οικογενειακου προυπολογισμου
Χρήστος Λάππας
20-05-08, 08:56
Για εμένα το θέμα είναι λίγο πιο απλό. Το να γνωρίζεις το σημείο που μπαίνει ένα μπλόκο ταχύτητας σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο τουλάχιστον θα πηγαίνεις με το όριο, ή κοντά στο όριο. Άρα η συγκεκριμένη γνώση αναγκάζει τους οδηγούς να είναι νόμιμοι, έστω και αν στα υπόλοιπα σημεία επιλέγουν να είναι παράνομοι. Και όσο περισσότερα και πιο απρόβλεπτα μπλόκα μπαίνουν, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει κάποιος που επιλέγει να τρέχει να δεχτεί κλήση. Φτάνει λοιπόν ένα σημείο στο οποίο ο οδηγός κρίνει ότι απλά δεν τον συμφέρει να τρέχει και αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να πηγαίνει αργά.
Αντίθετα, το να έχεις την γνώση ότι σε κάποιο σημείο μπαίνει ένα από τα σπανιότατα μπλόκα καυσαερίων για εμένα μόνο με ένα τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για να προειδοποιήσει κάποιον που εν γνώση του ρυπαίνει να επιλέξει κάποιον διαφορετικό δρόμο ώστε να αποφύγει τις κυρώσεις.
Αναμφισβήτητα το θέμα των παραβάσεων ταχύτητας είναι υποκειμενικό (κακώς κατά τη γνώμη μου και φταίμε και εμείς και οι δρόμοι και η τροχαία). Το θέμα της ρύπανσης όμως;
.........Το θέμα της ρύπανσης όμως;
φιλε Χρηστο αναρωτηθηκες ποτε γιατι ενω τα καταλυτικα αρχισαν να μπαινουν στην Ελλαδα γυρω στο 1990 ανακυκλωση καταλυτων αρχισε μολις τα τρια τελευταια χρονια?
οταν τα βραχια γεμιζαν καταλυτες οι οικολογικες οργανωσεις και το κρατος ειχαν βαθια μεσανυχτα.
ετσι και σημερα.χρονια φωναζω οτι στο νησι το 80% κυκλοφορει χωρις καταλυτη πιος συγκινηθηκε?
αυτό είναι δεδομένο...πλεον πάω μεχρι +20 πάνω από τα όρια,σταματησα να γκαζωνω την ωρα που γριουλες παιρνανε το δρόμο για να δω τις τελικές τους,δε παω στην ακρη στο κράσπεδο για να μαζευουν τις πατουσες αυτοι που περιμενουν το λεωφορειο και το κυριοτερο δε πεφτω σε νερολακουβες για να εξαναγκασω σε μπανιο φρεσκοχτενισμενες 60αρες....
περαν της πλάκας μετά από κάποια συνεχη ταξίδια στο εξωτερικό είδα ένα άλλο τροπο οδηγικης συμπεριφοράς και άλλαξα πολυ.... στις διαβασεις σταματαγαν στο 99% να περάσω και ας είχαν πράσινο ενω όταν πηγα στο ελ.βενιζελος να περάσω τη διάβαση παραλιγο να με κάνουν αφίσα....και κορνες και καντιλια είναι σχεδον αγνωστα έξω..
Πράγματι ο καθένας ας βελτιώσει τον εαυτό του και να σκεφτει οτι αν το πλακωσει και φυγει για κάποιο λόγο από το δρομο θα πάρει και κάποια οικογενεια στο λαιμο του που θα ρχεται στο αλλο ρευμα....για τα γκάζια υπάρχουν και οι πίστες...εξω κανενας δεν εχει το δικαιωμα να παιζει με τις ζωες των άλλων.....
υγ και να πάψει η αηδια με το πάρκαρισμα στα σημεια για ατομα με ειδικες αναγκες....δεν έχω καποιον στην οικογενεια μου αλλα δε θα περιμένω να μου χτυπησει τη πορτα ο θεος για να σεβαστω το προβλημα του συνανθρωπου μου....
υγ2 off topic ΠΡΟΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ....εχετε σκεφτει τι γίνεται οταν με την αναισθησια σας και την πολλη χρήση χαλά το ασανσερ?Απο το σταθμο μεταξουργείου τους ανθρωπους τους κατέβαζαν στην ομονοια γιατι κάποιες (που κατα αλλα κανουν γυμναστικες αλλα βαριουνται τις σκαλες) διέλυσαν το ασανσερ...ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΡΕΕΕΕ!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΕΝΩ ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ....
φιλικα sgatz
Ωραία όλα αυτά, αλλά μάλλον είστε εκτός θέματος.
η θεση μου ειναι ξεκάθαρη...ναι στο να δίνονται τα μπλοκα τροχαιας γιατι με τον τροπο που λειτουργουν μονο εισπραξεις φερνουν και δε σωζουν ζωες...οχι στη δημοσοιοποιηση μπλοκων καυσαεριων γιατι ειναι που είναι 4-5 σε ολη την αθηνα αν τα ξερουμε κιολας σιγα μην ασχοληται μετα κανενας αν του τρεχουν λαδια η εχει τον καταλυτη 12 χρονια.....Ας ποσταρουν κι αλλοι συμφορουμιτες την γνωμη τους
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ PANOSHA Ηθελα κάπου να τα πω να βγουν από μέσα μου....ημουν οντως off topic αλλά έπρεπε να γραφτουν και αυτά γιατί αφορυν μια σημαντικη ομαδα συνανθρώπων μας...απολογουμαι παντως που ημουν εκτος θέματος :)
Τελικα. ... μηπως να καναμε μια ψηφοφορια στο φορουμ να δουμε τι θελει ο κοσμος;;;
Προσωπικα πιστευω πως αφου δινουμε καμερες τροχαια, μπλοκα, ρανταρ εκφοβησμου, καμερες στις λεοφωριολοριδες και τα σχετικα, πρεπει να τα δινουμε ολα!
απο κει και περα ειναι στην κριση του καθενος πως θα εκμεταλευτει αυτες τις πληροφωριες.
Εγω εχω ενεργοποιημενα μονο τα μπλοκα ταχυτητας και τα σταθερα ρανταρ.
Τα υπολοιπα δεν με αφορουν.
Δεν μπαινω σε λεωφορειολωριδες παρα μονο για να στριψω δεξια.
Δε νομίζω πως ταιριάζει μια ψηφοφορία σε τέτοιο θέμα. Όποιος αναλαμβάνει - δημιουργεί ένα project το φτιάχνει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και προφανώς επηρεάζεται και από τις απόψεις που διαβάζει. Μάλλον θα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να δημιουργήσει σχετικό δημοψήφισμα για να βγάλει κάποια συμπεράσματα ή για να το χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει τις όποιες αποφάσεις του. Γνώμη μου.
η τροχαια δεν εχει μονο εισπρακτικο ρολο αλλα και αποτρεπτικο...ξερετε ποσοι δεν τρεχουνε(μαζι με αυτους κι εγω) για να μην την φανε???μην τρελαθουμε τωρα, επισης αν η τροχαια εγραφε οτι εβλεπε ο καθενας θα επαιρνε τη μερα καμια 10αρια κλησεις, καντε καμια βολτα στο εξωτερικο που δεν κανουνε τα στραβα ματια και καντε τις μα**κιες που κανετε εδω και μετα μιλαμε για εισπρακτικο χαρακτηρα.
η τροχαια δεν εχει μονο εισπρακτικο ρολο αλλα και αποτρεπτικο...ξερετε ποσοι δεν τρεχουνε(μαζι με αυτους κι εγω) για να μην την φανε???μην τρελαθουμε τωρα, επισης αν η τροχαια εγραφε οτι εβλεπε ο καθενας θα επαιρνε τη μερα καμια 10αρια κλησεις, καντε καμια βολτα στο εξωτερικο που δεν κανουνε τα στραβα ματια και καντε τις μα**κιες που κανετε εδω και μετα μιλαμε για εισπρακτικο χαρακτηρα.
Εχεις απόλυτο δίκιο. Εχω ταξιδέψει στην πόλη της Γερμανίας για μια εβδομάδα και είναι έτσι. Δεν χαμπαριάζουνε στο εξωτερικό. Τι; Για παράδειγμα, εχεις τρακαρισμένο αυτοκίνητο και κυκλοφορείς σαν να μην συμβαίνει τίποτα στον δρόμο; για πάνε καντο στην Γερμανία να δεις τι γίνεται.. Και αλλα πολλα.. Αλλα μην ξεχναμε οτι εκει οι ανθρωποι εχουν πολιτισμό, παιδεία, και εργάζονται εννοώντας οτι εκει οταν δουλευεις δουλευεις πραγματικά, όχι οπως σε μας που κάποιοι σκάβουν 1 δρόμο π.χ και είναι οι 3 να κοιτανε με φραπέ και ο άλλος να κανει δουλειά... Πάνο για το δημοψηφισμα εννοούσες εμενα για να το κρίνω;
Το να θέλει να αποφύγει κάποιος μπλόκο για κάρτα καυσαερίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ρυπαίνει.
Μπορεί το όχημα να μην ρυπαίνει , αλλά να μην έχει κάρτα καυσαερίων.
Έχω ένα opel astra του 1992 με 100.000 χλμ.
Είναι απολύτως νόμιμο από εκπομπές καυσαερίων.
Έχω αλλάξει και καταλύτη , παρόλο που δεν ήταν απαιραίτητο , με καινούργιο μεταλλικό remus.
Το αυτοκίνητο από την προηγούμενη φορά που πέρασε ΚΤΕΟ έκανε 1000χλμ και έπρεπε με το νέο νόμο που έγινε για να δίνει δουλειά στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να είχε περάσει από πέρσι. Η κάρτα μου έχει λήξει επίσης εδώ και ένα χρόνο.
Αν με σταματήσουν θα φάω το πρόστιμο για ΚΤΕΟ & Κάρτα καυσαερίων , ενώ το όχημα δεν ρυπαίνει.
Θα ήθελα λοιπόν να μπορώ να αποφεύγω τα σχετικά μπλόκα και δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο όχημα με τον τρόπο αυτό αποτελεί ... οικολογικώ καταστροφή !
υπαρχουν καποιοι νομοι.δεν εχουμε το δικαιωμα να θελουμε να τους φερουμε στα μετρα μας.εχουμε την δυναμη να αλλαξουμε αυτους που νομοθετουν και οχι να καταπατουμε τους νομους η να ψαχνουμε τροπους να τους αποφυγουμε...
αλλα μαλλον μαζοχες ειμαστε.....
τοσα χρονια γκρινιαζουμε για τα κακως κειμενα στην καθημερινοτητα μας αλλα τους ιδιους καθε φορα βαζουμε στο σβερκο μας...
και μετα αρχιζουμε την γρινια και τις διαμαρτυριες...
καλα να παθουμε ..και σε αλλα με υγεια!!!
υπαρχουν καποιοι νομοι.δεν εχουμε το δικαιωμα να θελουμε να τους φερουμε στα μετρα μας.εχουμε την δυναμη να αλλαξουμε αυτους που νομοθετουν και οχι να καταπατουμε τους νομους η να ψαχνουμε τροπους να τους αποφυγουμε...
τοσα χρονια γκρινιαζουμε για τα κακως κειμενα στην καθημερινοτητα μας αλλα τους ιδιους καθε φορα βαζουμε στο σβερκο μας...
και μετα αρχιζουμε την γρινια και τις διαμαρτυριες...
καλα να παθουμε ..και σε αλλα με υγεια!!!
:smt023
Τρίχες δυνατότητες έχουμε δια της ψήφου.
Δύο μεγάλα κόμματα υπάρχουν , το ένα θα κυβερνά νομοτελιακά.
Σε αυτούς που κατηγορούν τα ... δύο μεγάλα κόμματα , θα πρότεινα να μελετήσουν λίγο την ιστορία , για να διαπιστώσουν ότι το ... τρίτο κόμμα στην προσπάθειά του να κερδίσει την εξουσία δια της βίας , προκάλεσε τριπλάσιους θανάτους στον τόπο από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο , κάτι που το καθιστά πολύ χειρότερη επιλογή από τους δύο!
Τρίχες δυνατότητες έχουμε δια της ψήφου.
Δύο μεγάλα κόμματα υπάρχουν , το ένα θα κυβερνά νομοτελιακά.
Σε αυτούς που κατηγορούν τα ... δύο μεγάλα κόμματα , θα πρότεινα να μελετήσουν λίγο την ιστορία , για να διαπιστώσουν ότι το ... τρίτο κόμμα στην προσπάθειά του να κερδίσει την εξουσία δια της βίας , προκάλεσε τριπλάσιους θανάτους στον τόπο από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο , κάτι που το καθιστά πολύ χειρότερη επιλογή από τους δύο!
Ουάου !!! blink1
δεν το ειπα??
μαζοχες ειμαστε..και σε αλλα με υγεια!!!!
παιδια να πω και εγω την γνωμη μου,
μην τρεχετε δεν υπαρχει λογος...αλλα και αν υπαρχει οχι πανω απο 150 - 160 ειναι υπερβολη και ακρωσ επικινδυνο...τα προστιμα αποτρεπουν ειτε συμφωνουμε ειτε οχι απο το να τρεχουμε.....σημαντικοτερο ειναι ομως η παιδεια των οδηγων ασφαλεια των δρομων και το μειζον προβλημα τα ΜΜΜ που σκοπιμως παραμελουνται για χαρη των ΙΧ..
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.