Επιστροφή στο Forum : Κλωνοποίηση Destinator
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη αυτού του αξιοθαύμαστου forum!
Πραγματικά στο σύντομο διάστημα που το παρακολουθώ καταλαβαίνω τη σημαντικότατη πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα της πλοήγησης από δορυφόρο.
Παρόλο που συνάντησα κάτι αντίστοιχο θα ήθελα και μια γνώμη από επίσημα χείλη.
Επειδή στην οικογένεια υπάρχουν 2 PPC σκεφτόμουν αν θα ήταν δυνατόν αγοράζοντας το PN (?169) να μπορέσω να το ενεργοποιήσω και στις 2 συσκευές αφού πρόκειται για προσωπική χρήση και θέλω να βάλω βάσεις στήριξης στα 2 αυτοκίνητα ώστε να βρίσκονται μόνιμα μέσα σε αυτά και πάντοτε διαθέσιμα.
Ευχαριστώ και αναμένω τις απαντήσεις σας
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη αυτού του αξιοθαύμαστου forum!
Πραγματικά στο σύντομο διάστημα που το παρακολουθώ καταλαβαίνω τη σημαντικότατη πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα της πλοήγησης από δορυφόρο.
Παρόλο που συνάντησα κάτι αντίστοιχο θα ήθελα και μια γνώμη από επίσημα χείλη.
Επειδή στην οικογένεια υπάρχουν 2 PPC σκεφτόμουν αν θα ήταν δυνατόν αγοράζοντας το PN (?169) να μπορέσω να το ενεργοποιήσω και στις 2 συσκευές αφού πρόκειται για προσωπική χρήση και θέλω να βάλω βάσεις στήριξης στα 2 αυτοκίνητα ώστε να βρίσκονται μόνιμα μέσα σε αυτά και πάντοτε διαθέσιμα.
Ευχαριστώ και αναμένω τις απαντήσεις σας
Καλησπέρα basil9.
Τα πράγματα ειναι απλά.Θα αγορασεις το pn θα το εγκαταστησεισεις στο ενα ppc και μετα θα κανεις "μεταφορα αδειας χρησης" στο δευτερο,ωστε να εχεις το pn και εκει.Η εταιρεια δινει αυτην την δυνατοτητα 3 φορες(για περιπτωσεις κλοπης,βλαβης του ppc κλπ),οποτε εσυ τις διαχειριζεσαι αναλογα.!!! :wink:
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Και τώρα μια πρακτική ερώτηση.
Ποια είναι η απολύτως ταχύτερη κάρτα μνήμης SD ανεξαρτήτως τιμής για χρήση με Destinator PN. Μέχρι στιγμής καταλήγω στην ATP ProMax Secure Digital 512ΜΒ 150x. Αν έχει κάποιος άλλος αντίθετη γνώμη που μάλιστα προέρχεται και από ιδια εμπειρία θα είναι ευπρόσδεκτα τα σχόλιά του.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Και τώρα μια πρακτική ερώτηση.
Ποια είναι η απολύτως ταχύτερη κάρτα μνήμης SD ανεξαρτήτως τιμής για χρήση με Destinator PN. Μέχρι στιγμής καταλήγω στην ATP ProMax Secure Digital 512ΜΒ 150x. Αν έχει κάποιος άλλος αντίθετη γνώμη που μάλιστα προέρχεται και από ιδια εμπειρία θα είναι ευπρόσδεκτα τα σχόλιά του.
Ευχαριστώ
το PPC σου εχει τετοια ταχυτητα?? (150Χ) απλα στο λεω γιατι αν δεν εχει θα λειτουργει η καρτα κανονικα αλλα με την ταχυτητα που δινει το PPC που εχεις, που μπορει να ειναι ας πουμε (120Χ).
Για να πω την αλήθεια ακούω πρώτη φορά κάτιο τέτοιο!
Πως μπορώ να το διαπιστώσω;
Το PPC που έχω στην κατοχή μου είναι το iPaq h2210.
Πάντως σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου όσον αφορά το θέμα της SD!
Πάντως σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου όσον αφορά το θέμα της SD!
H απόλυτη ταχύτητα αυτή την στιγμή είναι η κάρτα της ΑΤΡ MMC plus (200x) η οποία είναι συμβατή με όλες τησ υποδοχές SD καρτών. Την έχω βάλει στο ΜΙΟ 168.
manolis1976
05-04-06, 23:45
και αν αλλαξουμε τριτη συσκευη δηλαδη στην τεταρτη ξαναπληρωνουμε ολο το προγραμμα???
Τα πράγματα ειναι απλά.Θα αγορασεις το pn θα το εγκαταστησεισεις στο ενα ppc και μετα θα κανεις "μεταφορα αδειας χρησης" στο δευτερο,ωστε να εχεις το pn και εκει.Η εταιρεια δινει αυτην την δυνατοτητα 3 φορες(για περιπτωσεις κλοπης,βλαβης του ppc κλπ),οποτε εσυ τις διαχειριζεσαι αναλογα.!!! :wink:
Πως γινεται αυτη η μεταφορα αδειας χρησης? Αυτο ισχυει και αν θες να αναβαθμισεις 2 διαφορετικες συσκευες που εχουν ηδη προεγκατεστημενο το destinator 3? (49E)
Guys, το Dell Axim X50v που είχα έπαθε μια βλάβη στην οθόνη και μου το αλλάξανε.
(άσχετο, αλλά η εγγύηση της Dell είναι άψογη, απλά τους το είπα από το τηλέφωνο και την επόμενη μέρα ήρθε ένας courrier στο σπίτι μου και μου έδωσε καινούργιο χωρίς πολλά-πολλά, κι αυτό ενάμιση χρόνο μετά την αγορά της συσκευής!)
Επειδή το νέο PDA έχει προφανώς άλλο serial number, έκανα "μεταφορά άδειας χρήσης". Γίνεται από το http://www.destinatortechnologies.com/en_GB/mydestinator/index.html όπου πρέπει ν' ανοίξουμε account με τα στοιχεία μας και να δώσουμε τους κωδικούς μας. Μετά κάνουμε κλικ στο υπογραμμισμένο "My account" και στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε το tab "My Products". Εκεί είναι όσα Destinator έχουμε δηλώσει με τα activation και license keys. Η μεταφορά άδειας χρήσης γίνεται κάνοντας κλικ στο υπογραμμισμένο "move license to a different device".
...αλήθεια, τι θα γίνει αν τελειώσουν οι 3 φορές που επιτρέπεται η μεταφορά?? Δεν μας απάντησε κανείς ακόμα :?:
Μην ψαρωνετε με καρτες μνημης αγνωστου κατασκευαστη με 1000χ ταχυτητα.
Η πιο γρηγορη καρτα ειναι η sandisk xtremeIII
...αλήθεια, τι θα γίνει αν τελειώσουν οι 3 φορές που επιτρέπεται η μεταφορά?? Δεν μας απάντησε κανείς ακόμα :?:
Απλά εξαντλεί το χαριστικό δικαίωμα που του δίνει η Destinator. Αν χρειάζεται και τέταρτη συσκευή απλά θα το ξαναγοράσει και θα έχει πάλει δικαίωμα ενεργοποίησης δύο επιπλέον συσκευών.
Δηλαδή, αν εγώ αλλάζω συσκευή κάθε χρόνο, λόγω αναβάθμισης που μου δίνει πχ. η ΤΙΜ, σε δύο χρόνια πάπαλα το PN μου; Αγορά από την αρχή;
Αν σας φέρω την παλιά μου συσκευή για διαγραφή; Δεν είναι λίγο άδικο;
Είναι κάτι αγορασμένο και νόμιμο.
Ευχαριστώ.
Δεν είναι λίγο άδικο;
Είναι κάτι αγορασμένο και νόμιμο.
Ευχαριστώ.
Yup, it is! Αυτό δεν το έχω δει σε κανένα άλλο software... έχετε δει ποτέ ν' αγοράζετε νέο laptop και να πρέπει να πάρετε καινούργια Windows XP??
"Μεταφορά άδειας χρήσης" σημάινει ότι μπορώ να το χρησιμοποιώ πλέον μόνο στο καινούργιο μηχάνημά μου και όχι στο παλιό. Επομένως ποια η χρησιμότητα του περιορισμού σε μόνο 3 μεταφορές? Πάλι μόνο 1 μηχάνημα έχω με το Destinator.
Δεν είναι "χαριστικό δικαίωμα" η μεταφορά άδειας χρήσης. Είναι αυτονόητο δικαίωμα. Αγόρασα το πρόγραμμα και έχω δικαίωμα να το τρέχω οπουδήποτε αρκεί να το έχω μόνο σε μία συσκεή και μόνο σε ένα φυσικό μέσο (CD). Αυτό δηλώνεται ρητά στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
:arrow: Ο περιορισμός των 3 μεταφορών άδειας χρήσης είναι επίσημη δήλωση από την NGI?
Το παράδειγμά σου είναι ατυχές. Ειδικά τα laptop έχουν υποχρεωτικά προεγκατεστημένα τα Windows XP τα οποία και χρεώνεσαι υποχρεωτικά με την αγορά τους. Όταν αλλάξεις laptop απλούστατα σου ξαναπουλάνε υποχρεωτικά και τα Windows.
Σχετικά τώρα με το Destinator. Απεριόριστες μεταφορές άδειας σημαίνει ότι άνετα έχεις την δυνατότητα να το εγκαταστήσεις στην ευρύτερη οικογένειά σου, στους φίλους σου κλπ κλπ. σε μερικές εκατοντάδες αντίτυπα! Είναι και αυτό μία άποψη αλλά σίγουρα είναι και καταστρατήγηση του δικαιώματος μεταφοράς λόγω αλλαγής ή βλάβης της συσκευής.
Τώρα για τα αυτονόητα δικαιώματα που αναφέρεις θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι το να αγοράσεις ένα προϊόν ή να μην το αγοράσεις είναι αναφαίρετη επιλογή σου, αλλά εξίσου αναφαίρετη επιλογή είναι και του κατασκευαστή να ορίσει τους όρους με τους οποίους στο πουλάει. Δεν πρόκειται για την «διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αλλά για μία απλή εμπορική σύμβαση όπου ξεσφραγίζοντας το προϊόν απλά «υπογράφεις» ότι την αποδέχεσαι. Τόσο απλό
Ως προς το τελευταίο, όχι δεν είναι επίσημη δήλωση της NGI, είναι επίσημη πολιτική της Destinator Technologies
[quote="maximi01"]Το παράδειγμά σου είναι ατυχές. Ειδικά τα laptop έχουν υποχρεωτικά προεγκατεστημένα τα Windows XP τα οποία και χρεώνεσαι υποχρεωτικά με την αγορά τους. Όταν αλλάξεις laptop απλούστατα σου ξαναπουλάνε υποχρεωτικά και τα Windows.
Προφανώς και το παράδειγμαήταν ατυχές, αν και είναι υπό συζήτηση.
Γιατί τα windows στο παράδειγμά σου είναι ΟΕΜ και σε προνομιακή τιμή.
Αν όμως αγοράσω το office πχ και όχι ΟΕΜ μόνα τους, μπορώ να τα βαλω οπουδήποτε, οποτεδήποτε, αρκεί να είναι σε ΕΝΑ μηχάνημα (νομίζω).
Αλλά για να μην αναλονόμαστε σε τυχαία παραδείγματα, συμμεριζόμενοι την πλευρά σας για έλεγχο του προγράμματός σας που έχουμε αγοράσει και που στηρίζουμε, θα πρέπει να εξετάζετε και εσείς συνθήκες όπως απώλεια ή καταστροφή μηχανήματος και να παρέχετε δυνατότητες περαιτέρω αδειών κατά τη διάρκεια του χρόνου.
Γιατί εμείς που πήραμε το πρόγραμμα, το πήραμε για χρόνια και είναι βέβαιο πως σε 3-5 χρόνια θα αλλάξουμε συσκευές. Αναλογιστείτε πόσα κινητά έχετε αλλάξει σε 5 χρόνια (μην πεταχτεί κανείς να πει πως έχει το ίδιο, σίγουρα υπάρχουν. αλλά το πιθανότερο είναι να αλλάζει κάθε χρόνο ή δύο).
Εξάλλου, αν το έχουμε δώσει σε άλλους, αυτοί πως θα κάνουν update αφού εσείς ελέγχετε τα serial που κάνουν update; Αν πράγματι τους αρέσει θα το αγοράσουν και αυτοί.
Τέλος πάντων, ο χρόνος θα δείξει και δικλείδες ασφαλείας για σας θα βρεθούν για πραγματικούς χρήστες και για πραγματικά προβλήματα.
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάlο post.
Το παράδειγμά σου είναι ατυχές. Ειδικά τα laptop έχουν υποχρεωτικά προεγκατεστημένα τα Windows XP τα οποία και χρεώνεσαι υποχρεωτικά με την αγορά τους. Όταν αλλάξεις laptop απλούστατα σου ξαναπουλάνε υποχρεωτικά και τα Windows.
Σχετικά τώρα με το Destinator. Απεριόριστες μεταφορές άδειας σημαίνει ότι άνετα έχεις την δυνατότητα να το εγκαταστήσεις στην ευρύτερη οικογένειά σου, στους φίλους σου κλπ κλπ. σε μερικές εκατοντάδες αντίτυπα! Είναι και αυτό μία άποψη αλλά σίγουρα είναι και καταστρατήγηση του δικαιώματος μεταφοράς λόγω αλλαγής ή βλάβης της συσκευής.
Τώρα για τα αυτονόητα δικαιώματα που αναφέρεις θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι το να αγοράσεις ένα προϊόν ή να μην το αγοράσεις είναι αναφαίρετη επιλογή σου, αλλά εξίσου αναφαίρετη επιλογή είναι και του κατασκευαστή να ορίσει τους όρους με τους οποίους στο πουλάει. Δεν πρόκειται για την «διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αλλά για μία απλή εμπορική σύμβαση όπου ξεσφραγίζοντας το προϊόν απλά «υπογράφεις» ότι την αποδέχεσαι. Τόσο απλό
Ως προς το τελευταίο, όχι δεν είναι επίσημη δήλωση της NGI, είναι επίσημη πολιτική της Destinator Technologies
Απαράδεκτη απάντηση.
Όταν μεταφέρω την άδεια χρήσης τη μεταφέρω σε άλλη συσκευή και πλέον το πρόγραμμα δουλεύει σ' αυτή και όχι στην παλιά. Δηλαδή μπορώ να το μεταφέρω διαδοχικά στις νέες συσκευές μου αλλά όχι να το έχω ταυτόχρονα σε πολλές. Δεν έχω δικαίωμα να το μεταφέρω σε όλη την οικογένειά μου όπως λες! Αυτό το έγραψα και στο προηγούμενο post μου αλλά το αγνόησες και μου απάντησες γενικά περί πειρατείας λογισμικού.
Π.χ. αγόρασα πρόσφατα ένα Mio 168 για την μητέρα μου και της πήρα και το PN original από την αρχή (εχω και τα SN να σου δώσω αν αμφιβάλλεις).
Αλλά η εγγύηση της Dell είναι "next-day-replacement", δεν επισκευάζει καμιά συσκευή απλά σου δίνει την επόμενη μέρα καινούργια. Αν έχω οποιαδήποτε βλάβη άλλες 2 φορές την πάτησα με το PN.
Και σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας θα σε παρακαλούσα να μην ειρωνευόμαστε (διακύρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων) διότι αυτά ακριβώς επικαλείσαι εσύ για να υποστηρίξεις την πολιτική της Destinator Technologies και αυτά προσπαθώ να τηρώ εγώ για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και να υποστηρίζω οικονομικά την NGI.
Τα δικαιώματα αυτά είναι επίσημα διατυπωμένα παγκοσμίως και ορίζουν αυτές τις υποχρεώσεις που ανέφερα από πλευράς του αγοραστή/χρήστη. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατόν ο κατασκευαστής να ζητήσει επιπλέον περιορισμούς στο συμβόλαιο που υπογράφει με τον αγοραστή: σ' αυτές τις περιπτώσεις οι συγκεκριμένες ρήτρες βγαίνουν άκυρες. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί η Destinator να μου πει ότι θα μου πουλήσει το πρόγραμμα αλλά δεν θα με αφήσει να το χρησιμοποιήσω (διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα) στις νέες συσκευές μου.
Υπενθυμίζω άλλωστε την διακύρυξη τις NGI για εφ' όρου ζωής updates, η οποία είναι προφανώς ψευδής εκτός εάν έχουν την απαίτηση από τους χρήστες να μείνουν εφ' όρου ζωής με την ίδια (ή εστω 3) συσκευή/ές.
Με δεδομένο τον άδικο χαρακτήρα αυτής της πολιτικής και επειδή μου προξενεί εντύπωση ότι μια γερμανική εταιρεία μπορεί να παραβιάζει έτσι κατάφορα τους νόμους περί software copyright, έχω ήδη στείλει ένα e-mail στο support-eu@destinatortechnologies.com για να μάθω επίσημα την τοποθέτησή τους σ' αυτό το ζήτημα.
Η απάντηση της Destinator Technologies ήταν σαφής:
Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να κάνει από μόνος του 12 μεταφορές αδείας χρήσης και μετά το πέρας αυτών δεν χρειάζεται να αγοράσει το πρόγραμμα από την αρχή, απλά οι επόμενες μεταβιβάσεις γίνονται από την Destinator.
Παραθέτω την αλληλογραφία με την εταιρεία.
[quote]Dear Mr. Antonopoulos,
thank you for your email.
You have a question regarding your Destinator Software.
This is not true.
You can move your licence toa different device up to 12 times.
After this, if you need to move the licence again, please get in touch with us and we will do it for you.
But of course, you can only install the Destinator Licence on one device at the same time.
Also, from Destinator PN, you do not need any activation key. So, there is no problem at all to change the device.
Should you have any other question, please do not hesitate to contact us again.
kind regards
Destinator Technologies GmbH Service Center
i. A. Aline Havard
Combase AG Customer Service Center
phone: 08702480271
-----Urspr
Η απάντηση της Destinator Technologies ήταν σαφής:
Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να κάνει από μόνος του 12 μεταφορές αδείας χρήσης και μετά το πέρας αυτών δεν χρειάζεται να αγοράσει το πρόγραμμα από την αρχή, απλά οι επόμενες μεταβιβάσεις γίνονται από την Destinator.
Παραθέτω την αλληλογραφία με την εταιρεία.
Dear Mr. Antonopoulos,
thank you for your email.
You have a question regarding your Destinator Software.
This is not true.
You can move your licence toa different device up to 12 times.
After this, if you need to move the licence again, please get in touch with us and we will do it for you.
But of course, you can only install the Destinator Licence on one device at the same time.
Also, from Destinator PN, you do not need any activation key. So, there is no problem at all to change the device.
Should you have any other question, please do not hesitate to contact us again.
kind regards
Destinator Technologies GmbH Service Center
i. A. Aline Havard
Combase AG Customer Service Center
phone: 08702480271
-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: George Antonopoulos [mailto:george.antonopoulos@gmail.com]
Bereitgestellt: Donnerstag, 20. April 2006 15:36
Bereitgestellt in: Destinator Support
Unterhaltung: Move license to a different device
Betreff: Move license to a different device
Dear Sir or Madam,
I would like to clarify an issue which has come to my attention through a Destinator supplier, namely NGI Greece.
I have been informed that a customer can only move his license to a different device three (3) times at maximum. After the third time, he has to purchase the product again to use it on a fourth device.
If this is true, it is extremely troubling because every customer is bound to change his PDA many times due to malfunctions, warranty replacements or even just to follow the technological developments in the PDA market. Thus, through this policy (if it is true) this customer would have to buy the product over and over again.
In addition, this policy (if it is true) is against the software copyright laws which state that the user has the right to use a software as long as it is installed on only 1 device and resides in only 1 physical medium (CD) at any given time. Thus, your customers should have the right to move their licenses to a different device as many times as they wish as long as they donʼt keep in installed on more than 1 device at the same time.
I would like to hear your opinion on this and hopefully your assurance that this policy is not true.
With regards,
George Antonopoulos
Κυριοι!! (maximi01,zeppelin) τι γινετε εδω?
Για ποιο λογο εμεις εχουμε την εντυπωση οτι εχουμε μονο 3 μεταφορες αδειας χρησης?
Η απαντηση απο την destinator ειναι σαφεστατη.Για πειτε μας τι συμβαινει σας παρακαλω!! :shock:
Φιλε Antono να σε ρωτησω καποια πραγματα γιατι με προβληματισες.
Θα σε ρωτησω με πραγματικο ενδιαφερον χωρις καμια εμπαθεια, κινηθηκες ομορφα και λογικα.
Όταν μεταφέρω την άδεια χρήσης τη μεταφέρω σε άλλη συσκευή και πλέον το πρόγραμμα δουλεύει σ' αυτή και όχι στην παλιά.
Αυτην την παραμετρο πως την εξασφαλιζεις? Το μηχανημα δηλαδη που ειχε το << παλιο προγραμμα ΡΝ>> πως αντιλαμβανεται οτι δεν πρεπει να δουλεψει πλεον γιατι εχει γινει 2 activation σε αλλο μηχανημα?
Υπενθυμίζω άλλωστε την διακύρυξη τις NGI για εφ' όρου ζωής updates, η οποία είναι προφανώς ψευδής εκτός εάν έχουν την απαίτηση από τους χρήστες να μείνουν εφ' όρου ζωής με την ίδια (ή εστω 3) συσκευή/ές.
Εδω δεν καλοπιανω τον συλλογισμο σου. Αν μιλας για updates και μονο, η ngi δεν ψευδεται εφ οσον κανει αυτο το οποιο εχει υποσχεθει. Εκτος και αν συνδεεις αμεσα τα updates με την ελαχιστη πιθανοτητα που υπαρχει να μεινει καποιος χρηστης με την ιδια συσκευη, δηλαδη απο την στιγμη που εξαντλω τις 3 ενεργοποιησεις φυσικα χανω και τα updates.
Δεν είναι "χαριστικό δικαίωμα" η μεταφορά άδειας χρήσης. Είναι αυτονόητο δικαίωμα. Αγόρασα το πρόγραμμα και έχω δικαίωμα να το τρέχω οπουδήποτε αρκεί να το έχω μόνο σε μία συσκεή και μόνο σε ένα φυσικό μέσο (CD). Αυτό δηλώνεται ρητά στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Δηλαδη η τακτικη της microsoft κατα την οποια μετα τις 5 ενεργοποιησεις των windows πας για να αγορασεις καινουργια ειναι παντελως παρανομη? και γιατι 12 ενεργοποιησεις ή 3 ή 10 και οχι απειρες ?Βαση ποιου κανονα βγαινουν αυτα τα νουμερα λιγο αυθαιρετο μου φαινεται
Όταν μεταφέρω την άδεια χρήσης τη μεταφέρω σε άλλη συσκευή και πλέον το πρόγραμμα δουλεύει σ' αυτή και όχι στην παλιά.
Αυτην την παραμετρο πως την εξασφαλιζεις? Το μηχανημα δηλαδη που ειχε το << παλιο προγραμμα ΡΝ>> πως αντιλαμβανεται οτι δεν πρεπει να δουλεψει πλεον γιατι εχει γινει 2 activation σε αλλο μηχανημα?
Αυτό φίλε Kbantikos δεν μπορείς (σχεδόν) καθόλου να το εξασφαλίσεις με ηλεκτρονικό τρόπο παρά επαφίεσαι στο ήθος και τη νομιμότητα του αγοραστή/χρήστη και στον αποτρεπτικό χαρακτήρα της νομοθεσίας που προβλέπει ποινές για τους παραβάτες. Όπως και σε πολλές άλλες πτυχές της ζωής μας, έτσι κι εδώ προς το παρόν μπορούμε να δράσουμε μόνο αποτρεπτικά μέσω του φόβου για επικείμενη τιμωρία.
Λέω "σχεδόν καθόλου" γιατί υπάρχουν ορισμένα προγράμματα που έχουν βρει αρκετά καλές λύσεις, όπως το ιατρικό πρόγραμμα Epocrates που σε κάθε update κοιτάει εάν το ίδιο SN χρησιμοποιείται και σε άλλο PDA και ενημερώνει την εταιρεία, καθώς και τα λεγόμετα "hardware" κλειδώματα όπου ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει στον υπολογιστή του ένα μοναδικό εξάρτημα για να δουλέψει το πρόγραμμα και άρα δεν γίνεται να τρέχει ταυτόχρονα σε 2 μηχανήματα.
Αλλά γενικά όποιος βρει μια bulletproof λύση για την πειρατεία λογισμικού θα γίνει ανάρπαστος!
Εδω δεν καλοπιανω τον συλλογισμο σου. Αν μιλας για updates και μονο, η ngi δεν ψευδεται εφ οσον κανει αυτο το οποιο εχει υποσχεθει. Εκτος και αν συνδεεις αμεσα τα updates με την ελαχιστη πιθανοτητα που υπαρχει να μεινει καποιος χρηστης με την ιδια συσκευη, δηλαδη απο την στιγμη που εξαντλω τις 3 ενεργοποιησεις φυσικα χανω και τα updates.
Αυτήν ακριβώς τη σύνδεση κάνω. Επειδή (προς το παρόν τουλάχιστον) η NGI έχει συνδέσει το προϊόν της με το Destinator, εάν ο περιορισμός των 3 μεταφορών άδειας χρήσης ήταν αληθής τότε το προϊόν δεν θα έδινε εφόρου ζωής updates με την αρχική τιμή αγοράς. Ή, για να το θέσουμε όπως το διατύπωσες, η πιθανότητα ένας χρήστης να λαμβάνει εφόρου ζωής updates θα ήταν ελάχιστη.
Κατά την μετάβαση από το Destinator 3 σε PN, η NGI μπορεί να υποστηρίξει ότι κατ' αρχήν το κόστος του upgrade είναι υποπολλαπλάσιο από το αρχικό και επιπλέον ο πελάτης λαμβάνει ως αντίκρυσμα ένα καλύτερο προϊόν (το οποίο με βρίσκει σύμφωνο άν και δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν ρεαλιστικές αντιρρήσεις). Όμως εάν υπήρχε ο περιορισμός των 3 ενεργοποιήσεων, ο πελάτης θα έπρεπε να πληρώσει ολόκληρο το Destinator PN στην αρχική τιμή και χωρίς να υπάρχει τίποτα επιπλέον ως αντίκρυσμα.
Σαφώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η NGI δίνει εφόρου ζωής τα updates και στον χρήστη που έχει ξεπεράσει το όριο των 3 μεταφορών αλλά ο χρήστης δεν μπορεί να τα λάβει διότι του λείπει το Destinator. Αυτό είναι σωστό αλλά μετά θα έπρεπε γι' αυτόν τον χρήστη να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του Destinator ΜΟΝΟ χωρίς το πακέτο της NGI διότι το προϊόν της NGI το έχει ήδη αγοράσει. Μετά σ' αυτό το Destinator να μπορεί εύκολα να προσθέσει το ελληνικό interface, τις ελληνικές φωνητικές οδηγίες και τον ελληνικό χάρτη. Σ' αυτήν την περίπτωση ο μόνος εκτεθειμένος παίκτης θα ήταν η Destinator Technologies.
Ευτυχώς μάθαμε ότι και η Destinator δεν παραβαίνει τη νομοθεσία αλλά και η NGI είναι μια υπεύθυνη εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της.
Δηλαδη η τακτικη της microsoft κατα την οποια μετα τις 5 ενεργοποιησεις των windows πας για να αγορασεις καινουργια ειναι παντελως παρανομη? και γιατι 12 ενεργοποιησεις ή 3 ή 10 και οχι απειρες ?Βαση ποιου κανονα βγαινουν αυτα τα νουμερα λιγο αυθαιρετο μου φαινεται
Αυτοί οι περιορισμοί έχουν φτιαχτεί για την πάταξη της πειρατείας. Οι πειρατές συνηθίζουν να κάνουν hard disk cloning, δηλαδή να φτιάχνουν ακριβή αντίγραφα των περιεχομένων ενός δίσκου σε πολλούς άλλους και να τους βάζουν στα μηχανήματα που πουλάνε στους ανυποψίαστους. Αν το κάνει 3 ή 12 φορές θα πουλήσει μερικά μηχανήματα αλλά μετά θα χρειαστεί να τηλεφωνήσει την εταιρεία και να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις, να δώσει τα στοιχεία του και δεν ξέρω τι άλλο για να του κάνουν μόνο 1 ακόμα ενεργοποίηση! Είναι φανερό ότι τον νόμιμο χρήστη αυτό δεν τον ενοχλεί αλλά του πειρατή του σπάει τη δουλειά.
(Στα PDA δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει cloning, απλά κάνουν κανονική εγκατάσταση).
Θα μπορούσαν να βάλουν 3 ή 5 ή και 1 ενεργοποιήσεις? ΝΑΙ! Δεν μας πειράζει διότι αν ξεπεράσουμε το όριο δεν ξαναγοράζουμε το προϊόν, απλά επικοινωνούμε για τα περαιτέρω. Το ότι ανέβασαν το όριο στα 12 (δηλαδή δέχονται να "χάσουν" 12 πειρατικές εγκαταστάσεις) για τη δική μας διευκόλυνση είναι αξιέπαινο.
Σε ότι αφορά τη Microsoft, μήπως μπορείς να μου δώσεις την πηγή από την οποία πληροφορήθηκες για το όριο των 5 ενεργοποιήσεων? Όσο και να έψαξα, δεν βρήκα τέτοιο περιορισμό.
Το WPA (Windows Product Activation) είναι ένα περίπλοκο σύστημα. Ανιχνεύει σε κάθε εκκίνηση των windows εάν το μηχάνημα έχει το ίδιο hardware με την πρώτη φορά που εγκαταστάθηκε το λειτουργικό. Κάνει ορισμένες παραχωρήσεις για τα hardware upgrades, δηλαδή το δέχεται αν έχεις αλλάξει κάρτα γραφικών, πάρεις μεγαλύτερο δίσκο κλπ. Αν όμως δει πάρα πολλά τέτοια μαζί μέσα σε 120 μέρες, υποψιάζεται ότι μπήκε σε νέο μηχάνημα και ζητάει activation.
Βέβαια, ο χρήστης μπορεί απλά να έχει αγοράσει νέο μηχάνημα προς αντικατάσταση του παλιού. Τότε λες να χρειάζεται ν' αγοράσει πάλι τα Windows από την αρχή? ΟΧΙ, διότι όπως είπαμε το copyright δίνει το δικαίωμα εφόρου ζωής χρήσης του λογισμικού από τον χρήστη, αρκεί να το έχει σ' ένα μηχάνημα μόνο και σ' ένα φυσικό μέσο. Ο χρήστης επικοινωνεί με την Microsoft, εξηγεί την αγορά νέου μηχανήματος και το λειτουργικό ενεργοποιείται πάλι (κατά τα πρότυπα δηλαδή της Destinator).
Παραθέτω:
The license for a retail version of Windows XP is in perpetuity. You get to use Windows XP forever, if you choose.
But Microsoft recognises that machines do get upgraded. If, following the activation after setup, you do not need to contact the activation center for 120 days (any changes you make during this time being seen as acceptable when the system boots), then the sheet is swept clean and you can start again using the current hardware as the new baseline to make more changes.
If you get a new computer, you are entitled to remove Windows XP from the one that is being junked, and install the same Windows XP on the new machine — but you will have to do the reactivation by a voice call and explain (unless, as was just mentioned, 120 days have passed since the activation was last performed).
Microsoft has said that if it ever becomes not worthwhile for them to keep this activation system going, they will take steps to allow users to disable it.
Άρα το παράδειγμα που έδωσα προηγουμένως με τα Windows XP δεν ήταν ατυχές.
Ειδικά για τα OEM versions των Windows, εκεί δεν είναι αγορασμένα stand-alone από τον χρήστη γι' αυτό και είναι οικονομικότερα. Η άδεια χρήσης προϋποθέτει και την χρήση του συγκεκριμένου υπολογιστή, γι' αυτό κι αν αλλάξει κανείς υπολογιστή πρέπει να πάρει νέα Windows. Όμως αν έχει μια stand-alone έκδοση των Windows μπορεί άνετα να τα βάλει στο νέο μηχάνημα.
Παραθέτω:
Restrictions of specific license types may limit the foregoing. OEM versions of Windows XP are licensed together with the hardware with which they are purchased, as an entity, and such a copy may not be moved to a different computer. Also, other specific license types (e.g., Academic licenses) are handled in different ways. These arenʼt a WPA issue per se, but rather an issue of the license for that purchase, and therefore outside the scope of this discussion of WPA.
There are two versions of OEM Windows XP systems. One can be purchased separately, with qualifying subsidiary hardware, and installed with that hardware to an existing machine, to which it becomes bound. The software may be reinstalled and reactivated indefinitely as with a retail system as long as it is still on the original machine. It may not be transferred to a different computer. It is activated as described above, but if it were installed to hardware seen as not substantially the same, the activation would be refused as falling outside the license.
In the other OEM form, the system is provided pre-installed by a major supplier. Instead of activation, the system is ʽlockedʼ to the BIOS on the motherboard. The validity of this lock is checked at boot. As long as this is satisfied, other hardware may be changed freely, but any replacement motherboard must be for a compatible one supplied by the original maker.
Συνοψίζοντας:
Από την στιγμή που ο νόμιμος χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να ξαναγοράσει το προϊόν για να το τρέξει, κάθε άλλη υποχρέωση (όπως π.χ. να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ή να δείξει απόδειξη αγοράς) είναι νομότυπη.
Σε ευχαριστω πολυ ησουνα κατατοπιστικοτατος. :D
Απαράδεκτη απάντηση.
Ιδιαίτερα δημοκρατική αντίληψη ως προς τον διάλογο και την ανταλλαγή επιχειρημάτων.
Επί της ουσίας: Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την απάντηση, η Destinator Technologies αναφέρεται σε activation free έκδοση του PN.
Πράγματι, προς ενημέρωση των μελών του forum, διευκρινίζω ότι το PN στις Βόρειο Ευρωπαϊκές χώρες (και προφανώς Γερμανία) δεν χρειάζεται ενεργοποίηση για τον απλούστατο λόγο ότι η συνείδηση των πολιτών και η νομοθεσία προστατεύουν αποτελεσματικά τα εμπορικά και πνευματικά δικαιώματα. Πρακτικά επομένως μπορεί κανείς επί «λόγου τιμής» να μεταφέρει άπειρες φορές την άδεια χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα. Αντίθετα η έκδοση του Destinator για τις Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία κλπ) χρειάζεται ενεργοποίηση για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσω.
Δεν αμφισβητώ την εντιμότητα του φίλου @Antono, αλλά ας μας πει με το χέρι στην καρδιά, πιστεύει αλήθεια ότι μπορεί να πείσει τα μέλη του forum ότι οι χρήστες στην Ελλάδα συμπεριφέρονται ανάλογα; Προσωπικά θα το ευχόμουνα με όλη μου την καρδιά. Πιστέψτε με θα ήμασταν ως NGI πραγματικά ευτυχείς εάν ζούσαμε σε μία χώρα με την νοοτροπία της Γερμανίας. Το κόστος προστασίας λογισμικού, ενεργοποίησης και τεχνικής υποστήριξης λόγω ενεργοποίησης είναι τεράστιο. Εάν δεν υπήρχε το κόστος αυτό, το λογισμικό και οι χάρτες μας θα κόστιζαν λιγότερο και το περιθώριο κέρδους μας θα ήταν πολύ υψηλότερο. Αλλά φευ ζούμε στην Ελλάδα. Ήδη μία επώνυμη εταιρία στα βόρεια προάστια της Αθήνας βρίσκεται στα δικαστήρια και υφίσταται τις συνέπειες των ασφαλιστικών μέτρων γιατί πολύ απλά πωλούσε «επίσημα» την σπασμένη έκδοση και την διαφήμιζε και στο Internet !!. Στην Γερμανία θα την είχαν κλείσει την ίδια ημέρα.
Αναφέρω of topic, ως ανέκδοτο, ότι οι κάδοι απορριμμάτων στην Γερμανία έχουν bar code και τα σκουπίδια ζυγίζονται και χρεώνονται στην κάθε οικογένεια χωριστά. Κανείς δεν διανοείται να ρίξει τα σκουπίδια του στους κάδους άλλου !!
Σχετικά τέλος με τη εκτεταμένη αναφορά στην Microsoft.
Μας κολακεύει η σύγκριση αλλά αναφέρω μόνο ότι το αν κόστος ανάπτυξης ενός παρόμοιου συστήματος προστασίας είναι πχ 1.000.000 δολάρια επιβαρύνει με 0.01 δολάριο την κάθε μία από τις 100.000.000 άδειες Windows (είναι σίγουρα πολύ περισσότερες). Πόσο άραγε θα επιβάρυνε τις 10.000 – 20.000 επίσημες άδεις του Destiantor στην Ελλάδα;
Και μία τελευταία διευκρίνηση.
Έψαξα όλα τα κείμενά μας, manuals, συσκευασίες και το forum. Ποτέ και πουθενά δεν αναφέραμε ως NGI «εφ’ όρου ζωής δωρεάν υποστήριξη». Προσωπικά αν άκουγα κάποιον να το υπόσχεται, θα τον θεωρούσα επιεικώς ανόητο, αν όχι απατεώνα.
maximi01, δεν έχω καμιά προσωπική έχθρα μαζί σου ούτε και με την NGI. Η εφαρμογή σας είναι εξαιρετική και την έχω αγοράσει εις διπλούν. :D
Προς θεού, δεν είμαι ένας από τους πολλούς που κυκλοφορούν εδώ μέσα γκρινιάζοντας γιατί το τάδε Goody's είναι 2 νούμερα πιο πέρα απ' ότι λέει ο χάρτης ή γιατί ο χάρτης περιστρέφεται 5 μοίρες/sec αργότερα από το D3!
Η αντιπαράθεσή μου είναι με την Destinator Technologies και μόνο, αφού όπως είπες αυτή είναι επίσημη θέση της Destinator και όχι της NGI. Δεν δέχομαι ότι θα πρέπει να πληρώσω ξανά το PN αυτούσιο, για τους λόγους που αναφέρω λεπτομερώς παραπάνω.
Ήδη το νέο μου Χ50v (που μου δώθηκε προς αντικατάσταση του παλιού) έχει πρόβλημα στην οθόνη και ίσως μου το ξαναλλάξουν, άρα πάει άλλη μια μεταφορά άδειας χρήσης.
Εάν ανταλλάξαμε επιχειρήματα μεταξύ μας, αυτό έγινε διότι ασπάζεσαι τη θέση της Destinator και την υποστήριξες στο forum.
Μετά την διάψευση(?) αυτής της "φήμης" από τους Γερμανούς, ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος και από αυτούς.
Τώρα μας πληροφορείς ότι μάλλον το γερμανικό support δεν απάντησε με πληρότητα: ξέχασε να αναφέρει ότι στις μεσογειακές χώρες η εταιρεία ακολουθεί πιο σκληρή πολιτική και το PN εκεί χρειάζεται ενεργοποιήση.
Και πάλι λοιπόν έχω πρόβλημα μ' αυτούς και όχι με την NGI, οπότε να μην με παρεξηγήσεις.
:arrow: Ερωτώ λοιπόν (για να ξέρω τι να τους γράψω): δεδομένου ότι το Μεσογειακό PN θέλει ενεργοποίηση, είναι παρ' όλα αυτά υποχρεωμένος ο χρήστης να ξαναγοράσει το PN όταν ξεπεράσει το όριο των 12 μεταφορών άδειας χρήσης ή μήπως ισχύει αυτό που μας είπαν, ότι δηλαδή μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία και θα το αναλάβουν αυτοί?
Δεν αμφισβητώ την εντιμότητα του φίλου @Antono, αλλά ας μας πει με το χέρι στην καρδιά, πιστεύει αλήθεια ότι μπορεί να πείσει τα μέλη του forum ότι οι χρήστες στην Ελλάδα συμπεριφέρονται ανάλογα;
Όχι βέβαια, διότι δεν το πιστεύω ούτε κι εγώ! :(
Προσωπικά γνωρίζω 2 άτομα που τρέχουν σπασμένη έκδοση και άλλους δύο που με παρακάλεσαν να τους δώσω τους κωδικούς μου... δεν το έκανα βέβαια :P
Όμως αυτό δεν δικαιολογεί καμιά πολιτική που στερεί το δικαίωμα χρήσης ενός λογισμικού από τον νόμιμο χρήστη. Μπορεί μια εταιρεία να μετακυλίσει εάν θέλει το κόστος στον αγοραστή για να καλύψει τις απώλειές της αλλά αυτό δεν είναι μετακύλιση κόστους: ο χρήστης δεν γνωρίζει πόσο τελικά θα στοιχίσει το προϊόν διότι για κάποιον που δεν αλλάζει συσκευή κάνει 1χ και για κάποιον που αλλάζει κάνει 2χ, 3χ κλπ. Και, εν τέλει, ο παραβάτης είναι ο πειρατής, όχι ο αγοραστής. Ας μου πει η Destinator ότι το PN κάνει πιο ακριβά, ότι πρέπει να επικοινωνήσω για ενεργοποίηση και ότι πρέπει να παρουσιάσω απόδειξη από τον παπά της ενορίας για μεταφορά άδειας. Αλλά όχι να υποχρεωθώ να αγοράσω καινούργιο.
Δώστε μου ένα παράδειγμα software που ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να το ξαναγοράσει αυτούσιο :!:
Τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω κανένα και είδαμε ότι και η Microsoft δίνει άδεια χρήσης εφόρου ζωής για τα XP.
Ορισμένοι κατασκευαστές χρεώνουν βέβαια τις νέες εκδόσεις αλλά αυτό είναι θεμιτό διότι πρόκειται για "κάτι παραπάνω" και επιπλέον η παλιά έκδοση συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Άσε που και πολλοί κάνουν ειδική τιμή στους αγοραστές παλαιότερων εκδόσεων.
Υπό αυτό το πρίσμα η NGI έχει κάθε δικαίωμα να χρεώσει τους πελάτες της ένα μικρό ποσό (υποπολλαπλάσιο του αρχικού κόστους για το πακέτο) για τις ενημερώσεις χαρτών που δίνει κάθε 3 μήνες. (Για τον ίδιο λόγο και όσοι διαμαρτυρήθηκαν για το κόστος μετάβασης από χάρτες D3 σε PN είχαν άδικο!)
Για το λόγο αυτό και δεν θα σας κατηγορούσα αν δεν παρείχατε τις ενημερώσεις δωρεάν, όπως πράττετε μέχρι τώρα.
Ο maximi01 έχει δίκιο όταν λέει ότι ποτέ δεν υποσχέθηκαν εφόρου ζωής δωρεάν υποστήριξη... απλά παρασυρθηκα εγώ και μερικά άλλα μέλη του forum από την ως τώρα γενναιόδωρη πολιτική και από μια γενικότερη εντύπωση που επικράτησε στο forum.
Ούτε και εγώ μαζί σου. Αντίθετα οι απόψεις σου είναι σεβαστές και μάλιστα δεν σου κρύβω ότι σε επίπεδο αρχής συμφωνώ μαζί σου. Θέλω όμως να προσθέσω κάποιες παραμέτρους του προβλήματος για τα μέλη του forum.
Το κόστος για της Destinator Technologies είναι το λογισμικό. Εφόσον λοιπόν δεν τίθεται θέμα πειρατείας πράγματι είναι λογικό να εξασφαλίζει στο διηνεκές την χρήση του ίδιου λογισμικού από τον νόμιμο χρήστη χωρίς καμία επιβάρυνση. Αν προσέξετε όμως θα παρατηρήσετε ότι δεν δίνει νέους χάρτες γιατί απλούστατα αυτοί ανήκουν στην Navteq και κάθε νέα έκδοση χρεώνεται κανονικότατα χωρίς έκπτωση. Βέβαια για την Ευρώπη το κακό είναι μικρό δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συχνές και μεγάλες αλλαγές οπότε δεν χρειάζονται ανανέωση.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι χάρτες εξελίσσονται με πολύ γοργούς ρυθμούς και αυτό που ενδιαφέρει τον καταναλωτή είναι προφανώς να έχει τους τελευταίους χάρτες. Τι νόημα θα είχε για κάποιον να διατηρεί το λογισμικό και τους χάρτες της περιόδου των Ολυμπιακών αγώνων;
Παρόλα αυτά θα εξετάσουμε την δυνατότητα με την Destinator για μεταφορά της άδειας πέρα των τριών μετά από συνεννόηση.
maximi01, δυο τελευταίες διευκρινήσεις και νομίζω πως την ολοκληρώσαμε τη συζήτηση γιατί τους κούρασα όλους! :lol:
Δώσε please μια απάντηση στην προηγούμενη ερώτησή μου:
:arrow: Δεδομένου ότι το Μεσογειακό PN θέλει ενεργοποίηση, είναι παρ' όλα αυτά υποχρεωμένος ο χρήστης να ξαναγοράσει το PN όταν ξεπεράσει το όριο των 12 (ή 3?) μεταφορών άδειας χρήσης ή μήπως ισχύει αυτό που μας είπαν, ότι δηλαδή μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία και θα το αναλάβουν αυτοί?
Επίσης, εξήγησέ μας λίγο τη σχέση των δύο λογισμικών: NGI χάρτης και Destinator PN. Η ενεργοποίηση που κάνουμε αφορά το PN, τον χάρτη ή και τα δύο? Και αν το Destinator "κλειδώσει" μετά από πολλές μεταφορές χρήσης (ΑΝ η πολιτική της Destinator είναι αυτή που αναφέρεις) τότε κλειδώνει και ο χάρτης? Και η αγορά του λογισμικού θα πρέπει τότε να γίνει και για το PN και για τον χάρτη??
Λογισμικό Destinator χωρίς χάρτες δεν έχει νόημα ούτε αξία. Το ίδιο και οι χάρτες χωρίς το Destinator. Πάντα πάνε πακέτο. Τώρα για τις περιοχές όπου δεν χρειάζεται ενεργοποίηση, το λογισμικό με το που ξεκινάει αναγνωρίζει τον χάρτη και τον φορτώνει. Αντίθετα για τις περιοχές που χρειάζεται ενεργοποίηση για να φορτώσει τον χάρτη εξετάζει αν υπάρχει ενεργοποιημένη license. Με άλλα λόγια ο χάρτης κλειδώνει αλλά προφανώς το λογισμικό είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο ενεργοποίησης ή όχι του χάρτη.
Οι ενεργοποιήσεις καταγράφονται σε κεντρική βάση της destinator και από εκεί διαπιστώνει αυτόματα σε πόσες συσκευές έχει γίνει μεταφορά της άδειας.
Το βλέπω λίγο χλωμό να ασχολούνται οι της Destinator με μεμονωμένες άδειες της Ελλάδας. Μακάρι να κάνω λάθος. Εμείς πάντως θα φροντίσουμε πάντως να προωθήσουμε τα αιτήματα αυτά.
Τέλικά ρε παιδια θα μας πει καποιος αποτην Ngi ποσες μεταφορες μπορουμε να κανουμε???? :roll: Χθες που πηρα στην ngi μου ειπαν 5.Μπορει καποιος απο την ngi (zeppelin,maximi01) να μας πει σιγουρα :?: :?: :?: :roll:
panayiotis
03-05-06, 20:27
Ήδη μία επώνυμη εταιρία στα βόρεια προάστια της Αθήνας βρίσκεται στα δικαστήρια και υφίσταται τις συνέπειες των ασφαλιστικών μέτρων γιατί πολύ απλά πωλούσε «επίσημα» την σπασμένη έκδοση και την διαφήμιζε και στο Internet !!
Πωλουσε σπασμενο PN,ή εκανε μεταφορα αδειας γνησιου PN σε πολλες ταυτοχρονα συσκευες?
Για να καταλαβω ποια ειναι!
Και αν εκανε το τελευταιο οι εξαπατημενοι χρηστες μπορουν να κανουν download τις αναβαθμισεις χαρτη απο τον λογαριασμο τους στην NGI?
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι για "σπασμένο" λογισιμικό.
Οι πολλαπλές ενεργοποιήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να μπορεί μόνο ο πρώτος που θα δημιουργήσει λογαρισμό στην NGi να έχει updates
Λοιπόν ακούστε τι έπαθα.
Είχα το πρόγραμμα σε ένα ipaq 4150 έπεσε από την μηχανή και έσπασε η tach screen
Είχα ένα άλλο ipaq 4150 με σπασμένη την οθόνη πάλι από πέσιμο από το μηχανάκι πριν 15 μήνες .Παίρνω την οθόνη του ενός την βάζω στο άλλο κάνω κα την δεύτερη ενεργοποίηση του προγράμματος υποχρεωτικά μετά από 3 μέρες δεν δουλεύει σωστά το μηχάνημα και τελικά αγόρασα ένα qtec και έκανα και τρίτη ενεργοποίηση σε 10 μέρες . Ανάθεμα την γκαντεμιά
H απόλυτη ταχύτητα αυτή την στιγμή είναι η κάρτα της ΑΤΡ MMC plus (200x) η οποία είναι συμβατή με όλες τησ υποδοχές SD καρτών. Την έχω βάλει στο ΜΙΟ 168.
Αξίζει να την πάρουμε?? ( επειδή είναι ΜΜC )
η να πάρουμε την Kingston Elite Pro Secure Digital SD 1GB 55x
Thanks
http://f5.putfile.com/6/15410410494.jpg (http://www.putfile.com)
Την ATP 200X την εχω βαλει στο Acer n35.
Δεν ειδα καμια διαφορα!!!
Τι να την κανεις την 55Χ?
Διαβάζοντας όλα αυτά που γράψατε περί μεταφοράς χρήσης σε άλλες συσκευές, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ίδια συσκευή.
Συγκεκριμένα θέλω να κάνω αναβάθμιση την ROM στη συσκευή μου AXIM DELL 51v και θα χρειαστεί να κάνω hard reset με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα προγράμματα. Αυτό που ρωτώ είναι αν θα χρεωθώ μία ενεργοποίηση από τις τρείς ή όχι ή αν υπάρχει άλλος περιορισμός.
Αν αργότερα με την άφιξη του Dest 6 χρειαστεί πάλι hard reset για την εγκατάσταση πάει και η 2η ενεργοποίηση?
Ευχαριστώ
Με προβλημάτισε πολύ η διάλεξη του Anton και αυτομάτος δημιουργήθηκε η ίδια απορεία με εκείνη του "papi".
Για εμάς που δεν έχουμε να τη δυνατότητα να αγοράζουμε συσκευή κάθε χρόνο τουλάχιστον αλλά έπειτα απο 4 - 5 χρόνια, τι θα γίνει μετά απο πολλαπλά hard reset?
Στις 12(3?) ενεργοποίησης θα πρέπει να ξανα αγωράσουμε το πρόγραμμα?
Paidia meta apo hard reset( h anava8mish ROM) isxyoun oi idioi kwdikoi, den yparxei tetoio 8ema (to device ID ypologizetai apo to hardware ths syskeyhs, ara oti kai an kanete sto software 8a eiste ok) :D
Όσον αφορά το hard reset σίγουρα δε χρειάζεται ενεργοποίηση, με την αναβάθμιση της ROM όμως αλλάζει το αναγνωριστικό της συσκευής και έτσι χρειάζεται νέα ενεργοποίηση.
Ελπίζω να έχουμε μία έγκυρη απάντηση από τους ανθρώπους της NGI
Ευχαριστώ.
Σε όλα τα firmware updates που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν έχουμε δει περίπτωση αλλαγής device ID
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
Καποια στιγμη θα πρεπει να εξεταστει με αλλες βασεις η αδεια χρησης.Εγω πχ εχω σε λειτουργια ενα mio 201 και ενα siemens n520.Το siemens το πηρα σε αντικατασταση του mio 168 που ειχα και στο οποιο ραγισε η οθονη και ειχε προβλημα η υποδοχη φορτισης.Απο την simplex μου ζητησαν 160 ευρω για την οθονη και ειδικη παραγγελια για την υποδοχη που απο οτι ειπαν ισως εφτανε τα 200 ευρω.Αυτη την στιγμη εχω το mio 168 αν το εφερνα η το εστελνα στην NGI θα μπορουσε να ενεργοποιησει την τριτη αδεια για τυχον νεα αγορα?
Ισως σε παρομοιες φανερες περιπτωσεις που η αδεια δεν χρησιμοποιειται για φιλους η συγγενεις να υπαρχει δυνατοτητα ενεργοποιησης γιατι ειναι ξεκαθαρο οτι ετσι μας οδηγειται στα "σπασμενα" ....
H άδεια χρήσης είναι ανά συσκευή. Π.χ. αν αγόραζες ένα TiBO με Destinator ND ή ένα Acer n35 με Destinator 3 δε θα είχες δικαιώμα να κάνεις ούτε μία μεταφορά.
Πάντως η NGi κάνει τα "στραβά μάτια" σ' αυτό το θέμα. Αν θέλεις πάντως μπορείς να εξαντλήσεις και τη τρίτη άδειά σου κι αν χρειαστείς νέα βλέπουμε: ή θα σου κάνουμε εμείς μια μεταφορά ή θα πάρεις στη τιμή κόστους του λογισμικού 49€
Δηλαδή, αν κατεβάσω απο την εταιρεία του PDA μου μια νέα αναβάθμιση της ROM και την περάσω αυτο δεν σημαίνει οτι πρέπει να ενεργοποιήσω το destinator PN αλλα μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ιδιους κοδικούς που μου έχει δώσει η destinator technologies; Έτσι δεν είναι?
Επίσης τους ίδιος κοδικούς μπορώ να χρησιμοποιώ επ άπειρο στην ίδια συσκευευή πάντα όσες φορές και αν κάνω hard reset ή ROM upgrade;
Ευχαριστώ για την αποσαφήνηση.
Μια παρεμφερης ερωτηση μια και εχει σχεση με αδειες....
Εχω νομιμη και δηλωμενη 1 αδεια του dest 3
Εχω επεισεις δηλωμενο και το PN.
Μπορω δε αλλο PDA να ξαναβαλω το dest 3 που τωρα "καθεται"????
Εννοειται νομιμα....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.