Επιστροφή στο Forum : Destinator Επαρχειακο δικτυο
Συγχαρητηρια για την αξιόλογη προσπάθεια αλλα εχω την εντυπωση οτι αρκετοι απο εμας θα ηθελαν την ολοκληρωση του επαρχειακου δικτυου. Στην Αθηνα και Θεσσαλονικη ετσι οπως ειναι με την βοηθεια την επαναδρομολογησης οτι και να γινει δεν θα χαθουμε, θα φθασουμε στον προορισμό μας :? .
Τι γινεται ομως στην περιπτωση που θελουμε να παμε ενα ταξιδακι σε ενα μερος που δεν γνωρίζουμε και .... στο destinator υπαρχει σαν τοποθεσια αλλα δεν υπαρχει δρομος που να μας οδηγει εκει.
Γι' αυτο λοιπον καλυτερα νομιζω θα ηταν να ολοκληρωναν οι αρμόδιοι το επαρχειακο δικτυο και μετα την χαρτογράφηση των πολεων. Στο επαρχειακο δικτυο δεν υπαρχει καλυψη ουτε 50% και αν βρεθεις εκει σε μια διασταυρωση που δεν υπαρχει στο χάρτη το πιθανοτερο ειναι να μην βρεις και κανενα να ρωτησεις, οποτε θα τα αφησεις ολα στην τυχη με οποια συνεπεια, σε καποια μεγαλη πολη ολο και καποιος χριστιανος θα βρεθει να σε βοηθησει να μην χαθεις.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα
Αγαπητέ φίλε θα ήθελα από περιέργεια να μάθω την μέθοδο που χρησιμοποίησες για να υπολογίσεις το ποσοστό κάλυψης του επαρχιακού δικτύου.
Επί του θέματος νομίζω ότι η NGI έχει δώσει απάντηση για τις κατηγορίες των δρόμων του επαρχιακού δικτύου που καλύπτει.
Εγώ πάντως έχω διαπιστώσει ότι μέχρι και με χωματόδρομους είναι ενημερωμένοι οι χάρτες.
Όσον αφορά στην επαναδρομολόγηση που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να λειτουργήσει (όταν απαιτείται λειτουργεί άψογα), αν ακολουθείς επακριβώς τις οδηγίες πλοήγησης. (υπάρχουν μερικές μικροεξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι οι χάρτες της NGI είναι από τους πιο ενημερωμένους).
Εξ΄άλλου στην επαρχία μπορείς να διαβάσεις στις διασταυρώσεις και καμιά ταμπέλα - στις πόλεις τι να διαβάσεις και ποιόν να ρωτήσεις αν δεν βρείς Χριστιανό ;;;
Συγχαρητηρια για την αξιόλογη προσπάθεια αλλα εχω την εντυπωση οτι αρκετοι απο εμας θα ηθελαν την ολοκληρωση του επαρχειακου δικτυου. Στην Αθηνα και Θεσσαλονικη ετσι οπως ειναι με την βοηθεια την επαναδρομολογησης οτι και να γινει δεν θα χαθουμε, θα φθασουμε στον προορισμό μας :? .
Τι γινεται ομως στην περιπτωση που θελουμε να παμε ενα ταξιδακι σε ενα μερος που δεν γνωρίζουμε και .... στο destinator υπαρχει σαν τοποθεσια αλλα δεν υπαρχει δρομος που να μας οδηγει εκει.
Γι' αυτο λοιπον καλυτερα νομιζω θα ηταν να ολοκληρωναν οι αρμόδιοι το επαρχειακο δικτυο και μετα την χαρτογράφηση των πολεων. Στο επαρχειακο δικτυο δεν υπαρχει καλυψη ουτε 50% και αν βρεθεις εκει σε μια διασταυρωση που δεν υπαρχει στο χάρτη το πιθανοτερο ειναι να μην βρεις και κανενα να ρωτησεις, οποτε θα τα αφησεις ολα στην τυχη με οποια συνεπεια, σε καποια μεγαλη πολη ολο και καποιος χριστιανος θα βρεθει να σε βοηθησει να μην χαθεις.
Ευχαριστω και ελπιζω να μην σας κουρασα
Αυτή τη στιγμή έχουμε καλύψει το 100% του κύριου επαρχιακού δικτύου. Φυσικά υπάρχει και το δευτερεύων δίκτυο, όχι όμως ολοκληρωμένο (και ελεγμένο σε μικρό ποσοστό). Στις δύο επόμενες εκδόσεις θα ολοκληρωθεί και θα ελεγχθεί πλήρως. Θα ενσωματωθούν άλλοι 5.000 οικισμοί που τώρα έχουν αφαιρεθεί μιας και δεν υπάρχει το οδικό δίκτυο για να τους εξυπηρετήσει. Επίσης θα ενσωματωθούν όλοι οι κύριοι χωματόδρομοι και αρκετά «Χρήσιμα» εκτός αστικών περιοχών.
Αγαπητέ φίλε θα ήθελα από περιέργεια να μάθω την μέθοδο που χρησιμοποίησες για να υπολογίσεις το ποσοστό κάλυψης του επαρχιακού δικτύου.
Επί του θέματος νομίζω ότι η NGI έχει δώσει απάντηση για τις κατηγορίες των δρόμων του επαρχιακού δικτύου που καλύπτει.
Εγώ πάντως έχω διαπιστώσει ότι μέχρι και με χωματόδρομους είναι ενημερωμένοι οι χάρτες.
Όσον αφορά στην επαναδρομολόγηση που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να λειτουργήσει (όταν απαιτείται λειτουργεί άψογα), αν ακολουθείς επακριβώς τις οδηγίες πλοήγησης. (υπάρχουν μερικές μικροεξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι οι χάρτες της NGI είναι από τους πιο ενημερωμένους).
Εξ΄άλλου στην επαρχία μπορείς να διαβάσεις στις διασταυρώσεις και καμιά ταμπέλα - στις πόλεις τι να διαβάσεις και ποιόν να ρωτήσεις αν δεν βρείς Χριστιανό ;;;
Αγαπητέ φίλε δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος με τη οποία υπολογίζω τα ποσοστά κάλυψης του επαρχιακού δικτύου, απλά βλέποντας ότι στην Πελοπόννησο είναι χαρτογραφημένες μόνο οι κεντρικές αρτηρίες και σε ένα μεγάλο ποσοστό των πόλεων-χωριών δεν υπάρχει δρόμος, αυθαίρετα λοιπόν έβγαλα το ποσοστό 50%. Ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός στην εκτίμηση μου αλλά το κάνω για να δείξω στην NGI ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις. Είχα γράψει πριν από 8 – 10 μήνες στη myphone κάτι αντίστοιχο και από τότε έχουν μεσολαβήσει 2 εκδόσεις χαρτών και το επαρχιακό δίκτυο έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο.
Πχ στην Φοινικούντα στην Καλαμάτα δεν υπάρχει δρόμος για να πας. Αν θες να πας από το Δυρράχιο ένα χωριό στον Ταΰγετο που βρίσκεται στη Μεσσηνία στο Γεωργιτσι τότε το destinator σου προτείνει μια διαδρομή μέσω Καλαμάτας-Σπάρτης γύρω στα 120 χιλιόμετρα ενώ στην ουσία υπάρχει ασφαλτωμένος δρόμος 20-25 χιλιομέτρων με αρκετές διασταυρώσεις στον Ταΰγετο δίχως σηματοδότηση. Δρόμος που στο Microsoft auto route 2002 (όχι 2005) υπάρχει. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος αν θέλει κάποιος να πάει στην Λίμνη Πλαστήρα σε κάποιο από τα χωριουδάκια της δεν πρέπει να μπορεί. Για να τα καταφέρει αν δεν γνωρίζει από το επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει να εφοδιαστεί με κάποιο άλλο πρόγραμμα ή να αγοράσει ένα τουριστικό χάρτη. Όσο για την πόλη για εμένα λειτουργεί άψογα και νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα της αγοράς αν όχι το καλύτερο. Την ίδια εντύπωση είχα και με τους προηγούμενους χάρτες (Δεκεμβρίου) και δεν με απασχολούσαν τα λιγοστά λαθάκια που ίσως να έκανε. Το να κάνω ένα τετράγωνο παραπάνω για να φθάσω στον προορισμό μου δεν ήταν και τόσο φοβερό αλλά τα 100 παραπάνω χιλιόμετρα είναι πρόβλημα, να χαθείς στην επαρχία βράδυ πάνω σε κανένα βουνό δίχως σηματοδότηση κι αυτό είναι πρόβλημα.
Όσο για την διπλωματική απάντηση του zeppelin δεν με κάλυψε απόλυτα γιατί δεν αναφέρει πότε περίπου θα χαρτογραφηθεί και θα διατεθεί στους χρήστες το δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο γιατί γι αυτό γράφω εδώ και 8-10 μήνες.
Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα
Ok φίλε μου.
Πιστεύω ότι οι επισημάνσεις σου είναι χρήσιμες και καλοπροαίρετες.
Για την βελτίωση των πραγμάτων πασχίζουμε όλοι.
Όσο για την διπλωματική απάντηση του zeppelin δεν με κάλυψε απόλυτα γιατί δεν αναφέρει πότε περίπου θα χαρτογραφηθεί και θα διατεθεί στους χρήστες το δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο γιατί γι αυτό γράφω εδώ και 8-10 μήνες.
Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα
Είναι σαφέστατη η απάντηση του zeppelin: στις επόμενες δύο αναβαθμίσεις είπε, δηλαδή έως 1 χρόνο από σήμερα.
Είναι σαφέστατη η απάντηση του zeppelin: στις επόμενες δύο αναβαθμίσεις είπε, δηλαδή έως 1 χρόνο από σήμερα.
Είχα την ελπίδα ότι θα έκαναν κάτι πιο γρήγορα
Μιας και ο τιτλος του τοπικ με καλυπτει,και εχοντας διανυσει 2500 χλμ την τελευταια εβδομαδα παρεα με το ντεστινεητορ να πω κι εγω τις εντυπωσεις μου.
Σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο το προγραμμα καθως και την εως τωρα δουλεια που εχει γινει στο θεμα της χαρτογραφησης.
Πιο συγκεκριμενα.
Ν.Ε.Ο Αθηνα-Θεσσαλονικη ολα καλα.
Στη Θεσσαλονικη θελει ακομα δουλεια (πχ λειπει ενα κομματι του νεου περιφερειακου δρομου (στο νοσοκ Παπανικολαου) καθως και καποια στενα που δεν εχουν χαρτογραφηθει (δεν ειχα χρονο να τα σημειωσω).
Θεσσαλονικη-Βεροια-Κοζανη δεν υπαρχει το νεο κοματι της Εγνατιας (βεροια-κοζανη)που εχει προσφατα ανοιχτει αλλα φανταζομαι οτι θα υπαρχει στη νεα βερσιον.
Κοζανη-Καστορια ολα καλα
Η χαρτογραφηση της Καστοριας ειναι καλη (τα βασικα για να μπεις και να βγεις).
Καστορια-Φλωρινα αν και υπηρχε νεο κομματι εως την κρυσταλλοπηγη με εστειλε απο παλαιοτερο δρομο (αξιζε ομως η διαδρομη :D ).
Στις Πρεσπες η χαρτογραφηση σταματαει λιγο πριν τη στενη λωριδα γης που χωριζει τις 2 λιμνες.Ειχα βαλει προορισμο Ψαραδες αλλα μου εγραψε τελος διαδρομης αρκετα χλμ πριν.(Τσκ τσκ δε μπορουσατε να εχετε χαρτογραφησει τις Πρεσπες?Μου χαλασατε το ταξιδι :lol: )
Φλωρινα-Αμυνταιο-Καστορια (μεσω ΕΟ Εδεσσας-Καστοριας) ολα καλα.Μοναδικη παρατηρηση δεν υπαρχει χαρτογραφημενος ο δρομος για το Νυμφαιο (ενα καταπληκτικο σε ομορφια χωριο).(Ξερω-ξερω στο επομενο :D )
Κοζανη-Γρεβενα ολα οκ απο εγνατια.Στην επιστροφη απο τον παλιο δρομο κοντα στο χωριο κοκκινια με προωθησε σε δρομο εγκαταλελειμενο (μονο για οφ ροαντ).
Γρεβενα-Μετσοβο (μεσω Μηλιας) στο τελος της διαδρομης και λιγο πριν τη διασταυρωση με το δρομο Τρικαλων-Ιωανινων δειχνει οτι περναει μεσα απο λιμνη ο δρομος.Λιμνη σιγουρα δεν υπαρχει σε εκεινο το σημειο.Ειναι λιγα χλμ πιο μεσα.
Γρεβενα-χιονοδρομικο κεντρο Βασιλιτσας.Το μεγαλυτερο μερος της διαδρομης δεν ειναι χαρτογραφημενο.(Γρηγορα ερχεται ο Χειμωνας :D )
Θεσσαλονικη-Εδεσσα ολα σωστα.
Θεσσαλονικη-Κιλκις ολα σωστα.
Διανυοντας ολο το παραπανω οδικο δικτυο μου εκανε θετικη εντυπωση
Τα χρησιμα σημεια (βενζιναδικα στο πουθενα και ομως ηταν χαρτογραφημενα και με εσωσαν).
Οι πληροφοριες που αναγραφονται ταχυτητα-υψομετρο (ειδα 1800 στη Βασιλιτσα)
Η απεικονιση των στροφων στο χαρτη (να ξερουμε τι μας περιμενει)καθως και αν υπαρχουν επαναλαμβανομενες συνεχεις στροφες,
Το ιστορικο βοηθουσε να μην ψαχνω παλι για ηδη διανυσμενες διαδρομες.
Σιγουρα ξεχναω κι αλλα.
Θα περιμενα στο μελλον.
Περισοττερα χρησιμα στοιχεια στο επαρχιακο δικτυο.
Να υπαρχει καλυτερος υπολογισμος του χρονου της διαδρομης
Στη Θεσσαλονικη να υπολογιζει στις διαδρομες απο το ενα ακρο στο αλλο περισοττερο την περιφερειακη οδο παρα μεσω κεντρου.
Το μοναδικο προβλημα
Η ζηλεια της γυναικας μου που μιλουσε αλλη στο αυτοκινητο περισοττερο απο αυτη. :roll: :D :lol:
Συγνωμη για το μακροσκελες της δημοσιευσης.... :oops: :oops:
Μπορείς να βάλεις την γυναίκα σου να κάνει ειχογραφήσεις και έτσι να είναι χαρούμενη ότι είναι η μοναδική που θα μιλάει στο αυτοκίνητο μέσα. :wink:
@ Dark_Rex
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά λόγια αλλά κυρίως για τις παρατηρήσεις. Δεν είναι συχνά που έχουμε feedback για τέτοια κομμάτια του οδικού δικτύου και, σκοπός πάντα, είναι ο πιο ενημερωμένος χάρτης πλοήγησης. Και πράγματι για την επόμενη έκδοση αρκετά από αυτά έχουν ήδη διορθωθεί ή και προστεθεί όπως το νέο κομμάτι Εγνατίας που αποφεύγει την Καστανιά αλλά και ο δρόμος στους Ψαράδες & στη Βασιλίτσα μαζί με άλλα χρήσιμα και ενδιαφέροντα για ακόμη καλύτερα ταξίδια. Και σωστά μάντεψες, το Νυμφαίο συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που έχουν προστεθεί και αναφέρεις χωρίς όμως να μπορώ να δώσω εγγυήσεις για την ύπαρξη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του «Αρκτούρου» στον Αετό :wink: στα χρήσιμα ακόμα. Δεν αποκαλύπτω άλλα για να μην χαλάσω την έκπληξη. Το πρόβλημα για δρομολόγηση μέσα από το κέντρο Θεσσαλονίκης δεν το έχουμε ξαναδεί και γενικώς προτιμά την Περιφερειακή & Εγνατία αλλά το εξετάζουμε και αυτό. Τέλος το τμήμα R&D της NGi ασχολήθηκε αρκετά με το μεγαλύτερο πρόβλημα που εκφράζεις και κατέληξε πως για την ζήλεια της γυναίκας σου, δε μπορεί να κάνει κάτι.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.