PDA

Επιστροφή στο Forum : Skins για Destinator PN

strata
22-03-06, 14:55
Καλημέρα σε όλους,

Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της NGI για την τόσο καλή δουλεία που έχουν κάνει (και συνεχίζουν να κάνουν). Μέχρι σήμερα παρακολουθούσα σιωπηλά το Forum και ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες – βοήθειες που έχουν δώσει, έτσι θέλω και εγώ με την σειρά μου να συνεισφέρω στην προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να κάνουμε το Destinator PN μας καλύτερο.
Το post μου λοιπόν σήμερα έχει να κάνει με την προσαρμογή τις επιφάνειας εργασίας του Destinator PN.

Μια ματιά στο δικό μου skin.

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/strata1975/detail?.dir=/93e3&.dnm=a897re2.jpg&.src=ph

για Download
http://www.pocketnavigation.de/board/thread.php?threadid=80252&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=4

Όλες οι αλλαγές γίνονται από το Destinator.inf και Destinator.bmp που βρίσκονται στο DestinatorApps\Destinator\Common\Interface\Visual\ All.

Στο Destinator.bmp υπάρχουν όλα τα εικονίδια που χρησιμοποιεί το Destinator για την επιφάνεια εργασίας αλλά και για το Menu.
Καλό θα ήταν να μην αντικαταστήσετε τα δικά του εικονίδια αλλά να δημιουργήσετε δικά σας στο κάτω μέρος.
Χρήσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Destinator.bmp :
1. Στο πάνω αριστερό μέρος το μπλε χρώμα που είχε το αντικατέστησα εγώ με μαύρο και έχει να κάνει με την πάνω μπάρα πληροφοριών.
2. Αντίστοιχα ισχύει και για τις κάτω μπάρες.
3. Για να μην σας εμφανίζει το background των εικονιδίων πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μπλε χρώμα 2,2,255 σε RGB.

Στο Destinator.inf υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες που χρειάζεται το Destinator για το που θα βάλει τα εικονίδια στη Mainscreen από πού θα τα πάρει κλπ όπου πάνω από κάθε εντολή θα βρείτε και τις αντίστοιχες επεξηγήσεις για το τι κάνει κάθε εντολή.
π.χ. για το εικονίδιο του αυτοκινήτου
::CT_VERT, MAINSCREEN_PLAN_BTN,1005,,0x4200000b,0,240,30,30,2 ,6,0xFF,0,0
::CT_HOR, MAINSCREEN_PLAN_BTN,1005,,0x4200000b,0,160,30,30,2 ,6,0xFF,0,0

// 1 - ::CT - icon screen button sign, (VERT – HOR = ΚΑΘΕΤΗ – ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΘΟΝΗ)
// 2 - Control Name,
// 3 – Control ID,
// 4 - control caption
// 5 - control style
// 6,7,8,9 - left, top, width, height
στην ουσία αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το 6,7 δηλ οι συντεταγμένες στην οθόνη μας (αν π.χ. το βάλουμε 10 αντί για 0 το εικονίδιο θα πάει 10 pixel πιο δεξιά) και το μέγεθος του εικονιδίου 8,9 (τα 2,6,0xFF,0,0 δεν ξέρω τι είναι)

επίσης θα πρέπει να αλλάξουμε και τα
:: P ,MAINSCREEN_PLANC_BTN_01,207,449,30,30,0,0 // Car 1
:: P ,MAINSCREEN_PLANC_BTN_02,237,449,30,30,0,0 // Car 2

// 1 - :: P - icon sign,
// 2 - icon code for program,
// 3,4,5,6 - icon description (3, 4 - Xleft, Ytop in Destinator.Bmp, 5,6 - icon width and height on Destinator.Bmp) εγώ χρησιμοποίησα το πρόγραμμα Ζωγραφική των Windows για να βρω τις συντεταγμένες
// 7,8 - icon center (coordinates are relative to icon) - that means that if icon has to be placed on the screen in point X0,Y0,
// icon center will be in this place

Εάν εμείς δεν θέλουμε να μας εμφανίζει στην οθόνη κάποιο εικονίδιο απλά βάζουμε τις // από μπροστά και το παίρνει σαν σχόλιο

Όπως θα δείτε στο Destinator.inf μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα (από χρώματα, εικονίδια μέχρι και τα Fonts) το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε δοκιμές (αφού πρώτα κάνουμε backup to Destinator.inf και Destinator.bmp)
Ελπίζω να βοήθησα και εγώ στην προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να κάνουμε το PN μας καλύτερο.
Εύχομαι λοιπόν καλές δοκιμές και καλά ξενύχτια……

PS1: Κάποιες από τις πληροφορίες τις πήρα από το www.pocketnavigation.de και τους ευχαριστώ
PS2: Έστειλα στην NGI το δικό μου skin οπότε σε λίγο και στον ftp της NGI(προς το παρόν μόνο απο το πιο πάνω λινκ)
PS3: Για την εφαρμογή του skin απλώς αντικαθηστάτε το Destinator.inf και Destinator.bmp που βρίσκονται στο DestinatorApps\Destinator\Common\Interface\Visual\ All

kwstasym
28-08-06, 21:13
..Καλησπερα παδια .......στο ftp://bnet.gr ...θα βρειτε τα καινουρια μου Skin για το PN ....εχω κανει αρκετες αλλαγες στα χρωμματα του μενου...πιστευω να αρεσουν σε ολα τα παιδια... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

silvestercat
30-08-06, 09:32
..Καλησπερα παδια .......στο ftp://bnet.gr ...θα βρειτε τα καινουρια μου Skin για το PN ....εχω κανει αρκετες αλλαγες στα χρωμματα του μενου...πιστευω να αρεσουν σε ολα τα παιδια... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Καλημέρα ζητάει κωδικο

grimak
30-08-06, 10:42

Καλημέρα ζητάει κωδικο
user: destinator
pasw: 12345

bbbb
16-09-06, 02:16
Που μπορώ να βρώ αυτό το skin?Στον ftp server δεν υπάρχει

grimak
16-09-06, 12:47
Που μπορώ να βρώ αυτό το skin?Στον ftp server δεν υπάρχει
Εδώ: http://www.ngi.gr/DestinatorDownloads/PN_Skins/