Επιστροφή στο Forum : ΔΙΚΤΥΟ
εχω κανει ενα δικτυο με συνδεση στη forthnet στο οποιο βρισκονται συνδεδεμενοι ο κεντρικος υπολογιστης με καλωδιο στο router,αλλοι δυο σταθεροι υπολογιστες με ασυρματη συνδεση.το laptop και το κινητο.
θελω να συνδεσω με καλωδιο ενα σταθερο υπολογιστη που ειναι στον ιδιο χωρο με τον κεντρικο.
μπορει καποιος να περιγραψει συνοπτικα την διαδικασια?
Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που δεν τον συνδέεις με καλώδιο ή ασύρματα στο router? Αν πάντως επιμένεις, να ξέρεις πως θα σε ταλαιπωρήσει λίγο. Αφού συνδέσεις τους 2 υπολογιστές μέσω ethernet καλωδίου θα πρέπει να πας στον πίνακα ελέγχου-> συνδέσεις δικτύου και από αριστερά επιλέγεις "εγκατάσταση οικιακού δικτύου ή δικτύου μικρού γραφείου". Από εκεί και πέρα ψάξου λίγο και μην ξεχάσεις να έχεις απενεργοποιημένο το τείχος προστασίας, το firewall και το antivirus (πολλές φορές μπλοκάρουν τη σύνδεση). Όλα αυτά βέβαια για windows xp, αν έχεις vista δε γνωρίζω..
Υποθέτω ότι ο router έχει μόνο μία θέση ethernet. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να πας και να πάρεις ένα μικρό 4port switch, να το συνδέσεις στον router και να βάλεις τους 2 υπολογιστές πάνω στο switch. Δεύτερη επιλογή είναι να συνδέσεις τον δεύτερο στον πρώτο με crossover καλώδιο αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ο πρώτος υπολογιστής έχει και δεύτερη κάρτα δικτύου, αλλιώς θα πρέπει να τον αποσυνδέσεις από τον router.
Δες μας λες καλύτερα τι θες να κάνεις; Ο δεύτερος υπόλογιστής θα είναι εκεί μόνιμα ή είναι περαστικός;
Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Όπως πχ. ποια συσκευή σου έχει δώσει η forthnet και ποια χρησιμοποιείς εσύ. Γιατί (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) αφ'ενός η forthnet δε δίνει συσκευή με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (τουλάχιστον σε 2play) κι αφ'ετέρου δίνει router με 4 θύρες δικτύου, οπότε υποθέτω ότι χρησιμοποιείς κάποιο δικό σου.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ μέχρι να μας δώσεις περισσοτερες πληροφορίες:
Το ανεστραμμένο καλώδιο δε θα το πρότεινα γιατί εκτός των άλλων αν πρόκειται να αγοράσεις δεύτερη κάρτα δικτύου για αυτή τη λύση (που θα δώσεις 5-10 ευρώ), τότε καλύτερα να αγοράσεις ένα 5ρι switch που θα σου κοστίσει ελάχιστα παραπάνω και θα σου μείνει κιόλας.
το router δεν ειναι της forthnet.ειναι ασυρματο της netgear.οπως γραφω παραπανω,εχω συνδεσει ασυρματα δυο σταθερους υπολογιστες που ειναι σε αλλους χωρους απο αυτον που ειναι ο κεντρικος με το router.
τωρα θελω να συνδεσω με καλωδιο στο ιδιο router που εχει και υποδοχες για 4 συνδεσεις με καλωδιο ethernet,ενα ακομα σταθερο που ειναι στον ιδιο χωρο με τον κεντρικο και το router.θελω να μαθω τις εντολες και παραμετρους που θα γραψω στον νεο σταθερο για να τον βαλω στο δικτυο να εχει και αυτος ιντερνετ για να μπορω να κανω update σε drivers,προγραμματα κλπ.
ιωαννα ο υπολογιστης μονιμος
Συνδεσε τον κανωνικα με καλωδιο μεσω ethernet. δεν υπαρχει καμια ρυθμιση, ιντερνετ θα εχεις σιγουρα. Eιναι plug n play :)
Τωρα για shared folders, δοκιμασε να τους κανεις shared και αν βλεπεις εστω καποιο folder απο το ενα pc ή το άλλο(απο το my network places, εκει βλεπεις τα shared folders), εισαι μαλον οκ, γιατι κανεις τιν δουλεια σου.
Aν κατι δεν παει καλα , δεν συνιστώ να κανεις αυτο που ειπε ο beagle με τα wizards των XP, κανουν μ@λ@κιες. Αν δεν γινει θα σου πω τι να κανεις
killbill
μονο με το καλωδιο ethernet στο router και στον νεο υπολογιστη δεν βλεπει ιντερνετ.δεν πρεπει να βαλω ip και dns?
το εχω συνδεσει αλλα δεν κανει τιποτα
δεν χρειάζεται..τσέκαρε μήπως είναι κλειστή η κάρτα lan από το Bios ή από το control panel των windows
αν είναι ενεργή κανονικά, τσέκαρε μετά στο configuration του router μήπως ο DHCP Server δε μπορεί να σου δώσει άλλες ΙΡ
δηλαδη στο network connections του ΗΥ που θελω να βαλω στο υπαρχον δυκτιο δεν χρειαζεται να υπαρχει ενα εικονιδιο συνδεσης? η καρτα δικτιου ειναι ανοιχτη απο bios.στη σελιδα του router δεν φαινεται καθολου για να δοκιμασω να το κανω add
τελικα εγινε
εκανα μια συνδεση με ip,dns κλπ,και ολα οκ.
το προβλημα ηταν οτι υστερα απο εγκατασταση windows πριν απο καποιους μηνες δεν ειχα περασει τους drivers του motherboard που αφορουν την καρτα δικτυου.μπηκα στο system και το ειδα γιατι δεν θυμομουν τι ειχα κανει με το περασμα των windows
ευχαριστω ολους παιδια
Είσαι όμως... παιδί για υιοθέτηση κι εσύ lol3 Αλλά τα λύνεις μόνος σου!
τι να κανω βρε ιωαννα αφου μερικες φορες μου προτεινεις τοσο πολυπλοκες λυσεις?αντι να το πω στη μαννα μου καθομαι και το ψαχνω...
ξεκινάμε πάντα από τη ρίζα του προβλήματος...( δεν έχω βάλει πρίζα, δεν έχω πατήσει το power και τέτοια...χαχαχααααααχαχα ;) )
για ακομα πιο προχω καταστασεις,εγω ξεκιναω πρωτα με την βασικη ερωτηση¨ποιος ειμαι? reset δηλαδη για ξεμπλοκαρισμα απο ολο τον ογκο πληροφοριων.
καλο ε?
Μα σε ρώτησε κάποιος... γιατί δεν το βάζεις με το καλώδιο στο router... υπέθεσα η άμοιρη ότι για να μην κάνεις το πλεόν τραγικά απλό και αυτονόητο δεν μπορούσες LOL!
Αντί να το πεις στη μάνα σου... γιατί δεν μου λες ότι δεν κατάλαβες τι είπα για το πω πιο απλά; Όχι ότι σου κάνει κακό που ψάχνεις μόνος σου! Ίσα ίσα!
παντως τωρα που ειδα πως γινεται ιωαννα,και λαμβανοντας υπ οψιν αυτα που εγραψα ανοιγοντας το θεμα,η πιο γρηγορη και ευκολη απαντηση θα ηταν
ελεγξε στο system αν ειναι εγκατεστημενοι οι οδηγοι του δικτυου,βαλε το καλωδιο απο τον ΗY στο router,βαλε σωστα ip και dns,και θα μπει.
ο killbill μου ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα απο ρυθμισεις,ισως εχει καλυτερη καρτα δικτυου.εμενα χωρις ip δεν εμπαινε.
με εφτιαξε ομως με το share folders που μου ειναι πολυ χρησιμο γιατι ημουνα συνεχεια με ενα mybook και αλλαζα usb για μεταφορα αρχειων.
μου αρεσει πολυ αυτο το forum γιατι το επιπεδο ειναι πολυ ψηλα.
Έχουμε και καλά κορίτσια. wave22
ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΟ
Έχουμε πολλές, δεν παρακολουθείς όλα τα θέματα μάλλον. Έχουμε φωνάρες, έχουμε Λίζες, έχουμε μανούλες, απ' όλα έχουμε. Αν είστε καλά παιδιά θα έρθουν κι άλλες. grin1
τωρα καταλαβαινω γιατι αυτο το forum εχει τοση επιτυχια.τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο.
πανο πρεπει να οργανωσεις καμμια συναντηση μελων.
Πρέπει και θα γίνει σύντομα. icon_pidu
παντως τωρα που ειδα πως γινεται ιωαννα,και λαμβανοντας υπ οψιν αυτα που εγραψα ανοιγοντας το θεμα,η πιο γρηγορη και ευκολη απαντηση θα ηταν
ελεγξε στο system αν ειναι εγκατεστημενοι οι οδηγοι του δικτυου,βαλε το καλωδιο απο τον ΗY στο router,βαλε σωστα ip και dns,και θα μπει.
ο killbill μου ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα απο ρυθμισεις,ισως εχει καλυτερη καρτα δικτυου.εμενα χωρις ip δεν εμπαινε.
με εφτιαξε ομως με το share folders που μου ειναι πολυ χρησιμο γιατι ημουνα συνεχεια με ενα mybook και αλλαζα usb για μεταφορα αρχειων.
μου αρεσει πολυ αυτο το forum γιατι το επιπεδο ειναι πολυ ψηλα.
και πριν από όλα αυτά ειδοποίησε τη ΔΕΗ να έρθει να σου βάλει το ρολόι και να σου συνδέσει το ρεύμα!!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.