Επιστροφή στο Forum : Πώς να αλλάξω το skin;
Καταρχήν ήθελα να κάνω διάφανα όλα τα "κουμπιά" στο destinator 7.
Στο αρχείο destinator.inf άλλαξα το transparency σε όλα (στις σειρές CT_HOR γιατί έχω το tiboA1000) από το 100 στο 30, αλλά η μπάρα που δείχνει σε ποιό δρόμο να στρίψω παραμένει αδιαφανής, ενώ όλα τα άλλα έγινα κανονικά διάφανα. Γνωρίζετε τί άλλο πρέπει να αλλάξω;
(Αν θυμάμαι καλά αυτό που έκανα αρχικά έχει τελικά το ίδιο αποτέλεσμα με το να αλλάξω απλά στο αρχείο DrawPoiDesc.inf τη σειρά "0,0, // transparent (1) or not (0) in day/night mode" σε "1,1, // transparent (1) or not (0) in day/night mode" Αλλά και πάλι μια μπάρα μένει αδιαφανής")
Μήπως θα μπορούσατε επίσης να μου πείτε πως να αλλάξω το χρώμα των δρόμων και των τετραγώνων; Ειδικά αυτό το 3D θέλω να το κάνω όπως στο dest6, με τα τετράγωνα πορτοκαλί και όχι γκρίζα.
Και κάτι τελευταίο! Στο 3D θέλω να το κάνω να ζουμάρει ενα κλικ περισσότερο!
Δηλ υπάρχει κανας πλήρης οδηγός για το πώς να του αλλάξω.... τα φώτα!;!
mastoris than.
20-04-08, 21:09
Και κάτι τελευταίο! Στο 3D θέλω να το κάνω να ζουμάρει ενα κλικ περισσότερο!
Δηλ υπάρχει κανας πλήρης οδηγός για το πώς να του αλλάξω.... τα φώτα!;!
Ειδικά για την 3D απεικόνιση, μπορείς να κάνεις τα εξής, στο αρχείο View3dDesc.inf, που θα βρεις μέσα στο skin που σε ενδιαφέρει και συγκεκριμένα στην γραμμή: 18.0, // View angle when horizon appears, μπορείς να αλλάξεις την τιμή 18 σε 13 και έτσι να ανεβάσεις τον ορίζοντα.
Για περισσότερο zoom, στο ίδιο αρχείο και στην γραμμή: 25.0,2.0, // Additional view height and regular view height multyplier
// are used to define height in view angle calculation, αλλάζοντας κάποια ή κάποιες από τις τιμές που εδώ έχω με κόκκινο.
Μην ξεχάσεις πρώτα να κρατήσεις αντίγραφο του αρχείου.
Για τα υπόλοιπα δυστυχώς, οι γνώστες δεν δίνουν κάποια πληροφορία, λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!
Α, τελικά αυτό που έγραψα για το transparency, το πρώτο ισχύει.
Το δεύτερο κάπου το είχα βρει γραμμένο, το έκανα, αλλά ακόμα δεν έχω διαπιστώσει τί άλλαξεworry1
Καλά θα ψάξω σιγά σιγά και για τα υπόλοιπα αν δε μπορεί κάποιος να απαντήσει, και αν μάθω κάτι θα ποστάρω...
Προσωπικά δεν τα θυμάμαι απέξω, ψάχνω κι εγώ όταν θέλω να κάνω κάτι και δεν κρατώ συνήθως σημειώσεις. Για να φτιάξω τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στα skin μου, δούλευα πολύ πριν βγει προς τα έξω η πρώτη beta του Destinator. 15 μέρες μου πήρε και μόλις βγήκε το Destinator έξω έδωσα και skin και λύση για την αργή περιστροφή. Θανάση νομίζω θυμάσαι πότε μου την έδειξε ο Κώστας σ' εκείνη τη συνάντηση στην Χαλκίδα, πολύ πριν κυκλοφορήσει παράνομα.
Δεν κρατάω μυστικά για τον εαυτό μου, είναι εμφανές αυτό νομίζω από την συνολική παρουσία μου, πως μοιράζομαι τις γνώσεις μου σε τέτοια θέματα και πάντα προσπαθώ να βοηθήσω. Τώρα όταν γίνεται μια συγκεκριμένη ερώτηση, πως γίνεται το Α π.χ., πάλι στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζομαι χρόνο όχι μόνο για να το βρω, αλλά και να το δημοσιεύσω σωστά και δεν προλαβαίνω.
Θανάση θα σου θυμίσω μια ερώτηση που σου είχα κάνει πριν δυο μήνες σχετικά με το πως ανεβάζεις τον ορίζοντα, ακόμα περιμένω απάντηση. Βέβαια έφαγα τον κόσμο ανάμεσα στα εκατοντάδες ποστ, το βρήκα, το ενσωμάτωσα στο τελευταίο μου skin του 7 και σε ευχαρίστησα. Αυτά όσον αφορά εμένα, επειδή ενοχλήθηκα λίγο. Για τους άλλους γνώστες δεν γνωρίζω.
mastoris than.
20-04-08, 22:49
Τα 2-3 πραγματάκια, είτε γιατί τα βρήκα μόνος μου, είτε με βοήθησαν άλλοι σε αυτό τα σημείωσα, είτε για μελλοντική από μένα χρήση ή γιατί κάποιος μπορούσε να τα χρειαστεί.
Ούτε την Αμερική ανακάλυψα, ούτε τον τροχό.
Θεωρώ μικρόψυχο από πλευράς μου, να κωφεύω ή να αδιαφορώ, όταν κάποιος ζητά κάτι τόσο απλό και να μην το δίνω-μοιράζομαι.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκες;
Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε εσένα, αλλά σε όσους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα και δεν το κάνουν, εσύ με ποιους είσαι;
Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες με ποιους είμαι, είμαι με τους χρήστες και βοηθάω καθημερινά. Εσύ είχες κάποιον άλλον στο μυαλό σου εκτός από εμένα όταν έγραφες "οι γνώστες δεν δίνουν κάποια πληροφορία, λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό" ;
Σταματήστε να τρώγεστε! endofwar Άρχισα να κουράζομαι...
Ναι , νομιζω οτι δεν θα οδηγησει πουθενα αυτο....
Απο εκει και περα για ποιο λογο δεν φτιαχνεται ενα "how to" για το skin customasition στο destinator 7? Με μια μικρη ερευνα που εκανα , δεν υπαρχει κατι αντισοτιχο πουθενα.... Αυτο που θα εγραφε θα ηταν τι κανει η καθε γραμμη στα αρχεια inf και τι τιμες μπορουμε να βαλουμε....
Για ποιο λογο δεν μπορει να γινει κατι τετοιο?????????
ΥΓ: Θα ηθελα να βοηθησω σε αυτο αλλα δεν εχω ασχοληθει καθολου με τα skins.
....Για ποιο λογο δεν μπορει να γινει κατι τετοιο?????????
Γιατί κάποιος πρέπει να έχει φάει κάπου 200 ώρες και να τα παίρνει και να βρει κι άλλες 8 για να το γράψει σωστά.
Αν θέλετε, θα πρότεινα να "καθαριστεί" το τοπικ...
Είναι κρίμα για το όλο κλίμα του φόρουμ να μένουν οι τσακωμοί στα "πρακτικά"
Γιατί κάποιος πρέπει να έχει φάει κάπου 200 ώρες και να τα παίρνει και να βρει κι άλλες 8 για να το γράψει σωστά.
Δηλαδη , Πανο , οταν εσυ πας και φτιαχνεις ενα skin ποια διαδικασια ακολουθεις?
Είπα και παραπάνω, το πρώτο skin για το 7 μου πήρε πολλές μέρες, ήμουν σε 15νθήμερες διακοπές και καθημερινά αφιέρωνα 2-3 ώρες, πριν κυκλοφορήσει 7. Από εκεί και πέρα κάποιες αλλαγές γίνονται ευκολότερα.
Πρώτα προσπαθείς να καταλάβεις τι δουλειά κάνει κάθε γραμμή σε κάθε αρχείο, πράγμα δύσκολο. Μετά αρχίζεις και πειράζεις μία μία τιμή και δοκιμάζεις στο demo να δεις το αποτέλεσμα. Θέλει πολύ χρόνο και καθαρό μυαλό. Το δυσκολότερο απ' όλα είναι να θες να κάνεις κάποια συγκεκριμένη αλλαγή (όπως αυτή που άλλαξα την ταχύτητα περιστροφής του χάρτη) και δεν έχεις τίποτα στο μυαλό σου.
Αποδοτικότερο είναι να αρχίσεις να πειράζεις με τη σειρά τα πάντα. Βέβαια υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς και έχουν δώσει skin και για προηγούμενες εκδόσεις, αλλά δυστυχώς οι επισημασμένες λύσεις για συγκεκριμένα πράγματα που έχουν γραφτεί κάπου και μπορείς να τις βρεις εύκολα δεν είναι πολλές (για skin). Έχουν γίνει δεκάδες πράγματα πάντως από χρήστες πάνω στο Destinator από τις προηγούμενες εκδόσεις του, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω πολλούς τελευταία να αναλάβουν ένα θέμα, να το ψάξουν, να προτείνουν αλλαγές και λύσεις και να το παρουσιάσουν. Δυστυχώς.
Αρα Πανο , δεν μπορεις εσυ αφου εχεις καποια πειρα να γραψεις καποια βασικα πραγματα , του στυλ :
"Αυτη η γραμμη (ή αυτο το συνολο των γραμμων) κανουν αυτο.... Μπορουν να παρουν τιμες απο εκει , μεχρι εκει|. "
Δεν νομιζω να χειαζεται τοσος πολυς χρονος. Ειληκρινα θα ηθελα να βοηθησω , αλλα δεν γνωριζω τιποτα....
Αν βρω χρόνο θα το κάνω, αλλά δεν το βλέπω για το επόμενο διάστημα. Έχω άλλα πράγματα που μου παίρνουν πολύ χρόνο εδώ και δεν το έχω στις πρώτες μου προτεραιότητες. Μπορεί να το κάνει βεβαίως κάποιος άλλος. Επίσης στις αρχικές ανακοινώσεις για το 7 μας είχαν πει πως κάποια στιγμή θα έδιναν κι ένα σχετικό εργαλείο για αλλαγή των χρωμάτων του skin εύκολα, αλλά δεν γνωρίζω κάτι άλλο σχετικά.
Θα μπορούσα να έχω ακριβείς οδηγίες πως να βάλω καινούργια skins στον πλοηγό αφού τα έχω κατεβάσει πριν στον υπολογιστή μου; Σε ποιο αρχείο πρέπει να τα αποθηκεύσω και τι κάνω μετά;
Ευχαριστώ
Στο φακελο skins to βαζεις.Μετα πας στις ρυθμισεις της συσκευης,Οψη Και Αισθηση και το επιλεγεις!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.