Επιστροφή στο Forum : Λάθη στη Λαμία.
Γύρισα σήμερα από Λαμία, όπου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το PN. Λοιπόν, γενικά καλά στην Εθνική (εκτός από ένα κομμάτι 4χλμ έξω από τη Θήβα, όπου χάθηκε το σήμα των δορυφόρων και όταν ανέβαινα και όταν κατέβαινα- UFO μήπως;). Μέσα στη Λαμία άρχισαν τα προβλήματα, καθώς έκανε συνέχεια λάθη, κυρίως σε στενά δρομάκια. Μετά από δεκάδες νέους υπολογισμούς διαδρομών μας πήγε στην οδό που θέλαμε, αλλά μέσω Χονγκ Κονγκ! Χρειάστηκε ουσιαστικά να πάμε περιμετρικά της πόλης (στα όριά της εννοώ) για να βρει τελικά τη σωστή διαδρομή και να μας γυρίσει πίσω εκεί που ξεκινήσαμε, παρά ένα τετράγωνο, όπου αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά ο προορισμός μας.
Άλλο απίστευτο: η δουλειά μου έχει να κάνει με νοσοκομεία, οπότε ήθελα να με οδηγήσει στα 2 νοσοκομεία της Λαμίας. Αμ δε... μου έβγαλε το ΙΚΑ και μετά το νοσοκομείο Άμφισσας, Θήβας, Λειβαδιάς κλπ, αλλά φαίνεται ότι η Λαμία δεν έχει νοσοκομείο (καϋμένε κοσμάκη!). Βέβαια, εγώ ρώτησα και τα βρήκα, αλλά το GPS τι το θέλω, αν δεν κάνει αυτά τα βασικά (δε ζήτησα δασικούς δρόμους και εξωτικές διαδρομές, έτσι;);
Τι λέτε για τα παραπάνω κύριοι της NGI;
Δες το σημείο 2 σε αυτο το post http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=834#6302
Δες αυτό σε αυτο το post http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=834#6302 το σημείο 2
ΟΚ, συμφωνώ ότι δε το είχα προσέξει, αλλά ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος όπως το νοσοκομείο μιας πόλης, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει. Και γιατί, τέλος πάντων, να υπάρχει το αντίστοιχο στη Θήβα, την Άμφισσα και τη Λιβαδειά και να μην υπάρχει αυτό(ά) της Λαμίας;
Όσον αφορά στις μονοδρομήσεις, αυτό ξέχασα να το αναφέρω. Ήταν λες και μου έκανε πλάκα το σύστημα όταν με έστελνε συνεχώς ανάποδα σε μονοδρόμους! Κάποια στιγμή είπα δε μπορεί, κάποτε οι δρόμοι αυτοί θα είχαν αντίθετη σήμανση και πρόσφατα ο δήμος θα την άλλαξε (σε όλους), χωρίς να προλάβει να ενημερωθεί ο χάρτης του PN!!! :lol:
Όσον αφορά τα νοσοκομεία και κατ' επέκταση τα σημεία ενδιαφέροντος, πρέπει να λάβεις υπ'όψη σου ότι πρόκειται για απίθανο όγκο πληροφορίας (τώρα περίπου 30.000 με στόχο να αυξηθούν προσεχώς στις 60-100.000). Μόνο η συγκέντρωσή τους είναι δύσκολη υπόθεση και πόσο μάλλον ο έλεγχός τους. Επιπλέον σπάνια υπάρχουν πλήρεις πηγές στοιχείων (υπάρχει π.χ. κάπου επίσημη λίστα με τα ελληνικά νοσοκομεία, διευθύνσεις και τηλέφωνα??). Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αναφέρει και ο maximi01 τα POIs αποτελούν πλέον υψηλή προτεραιότητα για μας και στην επόμενη ή μεθεπόμενη έκδοση θα είναι σημαντικά καλύτερα τα πράγματα.
Σχετικά με τους μονοδρόμους, έχεις δίκιο, ο νόμος του Μέρφυ λέει ότι αν σε πάει από ένα μονόδρομο θα είναι πάντα λάθος η κατεύθυνση :) Το σκεπτικό μας ήταν όμως το εξής: με δεδομένο ότι τα συνεργεία μας δεν έχουν καταγράψει ακόμα τη Λαμία και τις άλλες 49 πόλεις, τι είναι καλύτερο: να τις βάλουμε ως σημεία στο χάρτη και αφού φτάνεις το Destinator να σηκώνει τα χέρια ψηλά, ή να ενσωματώσουμε ονόματα οδών ώστε να μπορείς να βρεις διευθύνσεις με ορισμό διασταύρωσης και να κάνει πλοήγηση με 50% πιθανότητα λάθους? Θεωρήσαμε το δεύτερο... Αν έχει κανείς υπόψη του οτι η πλοηγηση ειναι 50% λανθασμένη και δώσει λίγη προσοχή στα σήματα, αγνοώντας τις όποιες λανθασμένες προτροπές του προγράμματος, τότε με μια μικρή ταλαιπωρία θα βρει την άκρη. Προφανώς σε νέα έκδοση θα ενσωματωθούν και τα πλήρη δεδομένα αρίθμησης και κατευθύνσεων.
στην περιοχη της λαμιας υπαρχουν προβληματα στο σημα των δορυφορων.
http://www.4x4ekdromes.gr/yuri_gps/gps_poor_coverage.htm
τι συσκευη εχεις?Γιατι το acern 35 με PN που εχω δεν λεει να πιασει με τιποτα δορυφορο στην λαμια.ειτε μεσα στο ιχ ειτε εξω.
Έχω το Mio 168 με εξωτερική κεραία και το έχω ελαφρύνει από απόψεως μνήμης, όσο παίρνει. Δεν έχω δηλαδή άλλα προγράμματα (ας είναι καλά το Qtek 9000), εκτός από το Destinator (και κάποια πολύ μικρά στην κάρτα μνήμης). Α, έχω βάλει και γρήγορη κάρτα 512ΜΒ (133x). To PN είναι στην κάρτα.
δεν ειναι θεμα συσκευης λεμε
http://www.4x4ekdromes.gr/yuri_gps/gps_poor_coverage.htm
Ρε παιδια ενταξει η μονοδρομησεις σε επαρχιακες πολεις!! να το δεχτουμε (αν και ειναι απαραδεκτο φαινομενο!!!) Αλλα ας μου πει καποιος μεσα στην αθηνα στα πατησια κατω απο τον ηλεκτρικο(σταθμος κατω πατησια)...γιατι τετοια χαλια με τις μονοδρομησεις??? μιλαμε 8 στους 10 δρομους λαθος...
Μήπως άλλαξαν εκεί πρόσφατα οι μονοδρομήσεις?
αυτο φιλε zeppelin δεν το ξερω...αλλα απο τα σηματα στους δρομους δεν διχνουν να ειναι καινουργια...βεβαια μπορει να εβαλαν τα ιδια, να τα πηραν απο την μια πλευρα και να τα εβαλαν στην αλλη...πραγμα δυσκολο... αλλα οχι απιθανο στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Δοκίμασα κι εγώ το Destinator PN στην Λαμία (μένω κοντά και ξέρω καλά τους δρόμους).
Επιβεβαιώνω, ότι τα λάθη στις μονοδρομήσεις είναι πάρα μα πάρα πολλά. Και μιλάμε ακόμα και σε μονοδρομήσεις που έχουν εφαρμοστεί πριν από 5-6 χρόνια.
Η πλήρης καταγραφή στη Λαμία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και θα περιλαμβάνεται στην μεθεπόμενη έκδοση του χάρτη μας!
Η πλήρης καταγραφή στη Λαμία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και θα περιλαμβάνεται στην μεθεπόμενη έκδοση του χάρτη μας!
Άψογα! Φαντάζομαι αντίστοιχα θα ενημερωθούν και τα στοιχεία για τις υπόλοιπες πόλεις...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.