Επιστροφή στο Forum : DVD & Ετικέτες
Παιδιά καλησπέρα.
Εκτός των άλλων είμαι μανιώδεις συλλέκτης DVD ταινιών. Πάω τις νοικιάζω από το DVD club και τις αντιγράφω. Εχω πάνω από 1000 ταινίες. Λοιπόν ανακάλυψα το εξείς. Σε όσα DVD έχω κολλήσει ετικέτα μου κολλάει (Δεν παίζει). Αυτό γίνεται για τον λόγο όπως διάβασα εκ των υστέρων ότι η κόλλα της ετικέτας δημιουργεί πρόβλημα στο laser.
Τώρα το πρόβλημα το έχω λύσει αγοράζοντας ένα LightScribe dvd.
Καμία ιδέα για να βγάλω τις ετικέτες από τα προηγούμενα? Εγώ έχω καταλήξει και τα βάζω μέσα στο πλυντήριο των πιάτων για να μαλακώσουν λίγο οι ετικέτες και ύστερα ένα-ένα τις ξεκολλάω. Μήπως γνωρίζεται κάποιο άλλο τρόπο για πιό εύκολο "ξεκόλλημα"? worry
mastoris than.
06-04-08, 22:00
Παιδιά καλησπέρα.
Εκτός των άλλων είμαι μανιώδεις συλλέκτης DVD ταινιών. Πάω τις νοικιάζω από το DVD club και τις αντιγράφω. Εχω πάνω από 1000 ταινίες. Λοιπόν ανακάλυψα το εξείς. Σε όσα DVD έχω κολλήσει ετικέτα μου κολλάει (Δεν παίζει). Αυτό γίνεται για τον λόγο όπως διάβασα εκ των υστέρων ότι η κόλλα της ετικέτας δημιουργεί πρόβλημα στο laser.
Τώρα το πρόβλημα το έχω λύσει αγοράζοντας ένα LightScribe dvd.
Καμία ιδέα για να βγάλω τις ετικέτες από τα προηγούμενα? Εγώ έχω καταλήξει και τα βάζω μέσα στο πλυντήριο των πιάτων για να μαλακώσουν λίγο οι ετικέτες και ύστερα ένα-ένα τις ξεκολλάω. Μήπως γνωρίζεται κάποιο άλλο τρόπο για πιό εύκολο "ξεκόλλημα"? worry
Με οινόπνευμα καθαρό ή WD 40, δεν γνωρίζω τις επιπτώσεις στο DVD βέβαια.
Φίλε Θανάση το DVD δεν μασάει. Αυτό ισχύει για το οινόπνευμα. Για το WD40 δεν ξέρω. Ευχαριστώ πολύ. respect
Κώστα, το έχω πάθει και εγώ και με χειρότερο αποτέλεσμα. Ξεκολλούσε στην άκρη η ετικέτα και κολούσε από την ανάποδη μέσα στο DVD. dizzy2 Άντε μετά να το βγάλεις από μέσα...
Αυτό που σου λέει ο Θανάσης είναι καλό ή με νερό βρύσης (παρόμοιο με αυτό που κάνεις) και μετά με το χέρι να φύγουν οι κόλλες.
Το κακό είναι ότι τα LightScribe dvd δεν τυπώνουν έγχρωμα.
mastoris than.
06-04-08, 22:06
Φίλε Θανάση το DVD δεν μασάει. Αυτό ισχύει για το οινόπνευμα. Για το WD40 δεν ξέρω. Ευχαριστώ πολύ. respect
Δοκίμασε σε ένα άδειο, βγάζω ετικέτες από μπουκάλια με αυτό.
Κώστα, το έχω πάθει και εγώ και με χειρότερο αποτέλεσμα. Ξεκολλούσε στην άκρη η ετικέτα και κολούσε από την ανάποδη μέσα στο DVD. dizzy2 Άντε μετά να το βγάλεις από μέσα...
Αυτό που σου λέει ο Θανάσης είναι καλό ή με νερό βρύσης (παρόμοιο με αυτό που κάνεις) και μετά με το χέρι να φύγουν οι κόλλες.
Το κακό είναι ότι τα LightScribe dvd δεν τυπώνουν έγχρωμα.
Είναι όμως πολύ καλλίτερη λύση από αυτό που έχω πάθει τώρα. Εχω βάλει την γυναίκα μου και βγάζει τις ετικέτες. the best
ChrisAthens
07-04-08, 00:08
...Το κακό είναι ότι τα LightScribe dvd δεν τυπώνουν έγχρωμα.
Μα και η μονόχρωμη εκτύπωση που κάνουν και χρονοβόρα είναι και από ποιότητα, για το γάϊδαρο καβάλα, ακόμα και στη βέλτιστη εκτύπωση.
Αυτή η τεχνολογία έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να δείξει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Εγώ προς το παρόν χρησιμοποιώ waterbased CD marker, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λοιπον Κωστα , μπορεις να δοκιμασεις το εξης :
Βαλε μια κοτσαρολα με νερο να βραζει. Βαλε απο απο απο τον ατμο(στερεωσετα καπως) τα DVD σου και συντομα , θα δεις τα αυτολητα σου να βγαινουν! :wink:
Ευχαριστώ άπαντες. respect
Κώστα sorry αλλά σίγουρα θα βγώ εκτός θέματος.
Τι dvd χρησιμοποιείς και τι ετικέτες?
Ρωτάω γιατί η γυναίκα μου έχει ψώνιο με τον παλιό κινηματογράφο και έχει καμία 600 ταινίες με ετικέτα και δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Υ.Γ. Τα dvd παίζουν κάθε μέρα (συχνή χρήση).
Αυστηρά DVD μόνο TDK και ετικέτες decardy (από πλαίσιο).
Κώστα και εγώ dvd TDK και ετικέτες herma απο e-shop http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.HER00036.
κανένα πρόβλημα.
Εχω βρεί την υγεία μου με το LightScribe dvd. Δεν χρησιμοποιώ ετικέτες τώρα. grin
Η εκτύπωση σε Lightscribe είναι μια χαρά αρκεί η στάμπα να μην είναι πολύ γεμάτη και να μην έχει πολύ σκούρο φόντο!
Καλό θα ήταν βέβαια να μην είχε φόντο.
Έχω φτιάξει κατά καιρούς κάτι στάμπες πεντακάθαρες, αν όμως πας για τις αυθεντικές και το δισκάκι είναι γεμάτο με ζωγραφιά τότε δύσκολα έχεις καλό αποτέλεσμα!
Υπάρχουν βέβαια και οι εκτυπωτές για Cd-Dvd με τα Printable Δισκάκια, αλλά είναι λιγουλάκι ακριβοί! Και είναι και για πολλά δισκάκια (για τους μαύρους respect) για ένα δισκάκι δεν έχω δει!
Λοιπόν Κώστα , ότι αυτοκόλλητο χρειάστηκα να βγάλω από οπουδήποτε , το έκανα αφού πρώτα το ζέστανα ελαφρώς με ένα καμινέτο θερμού αέρα (από 15-60 ευρώ σε καταστήματα ηλεκτρικών εργαλείων) . Ζεσταίνεται η κόλλα και βγαίνει με το χέρι εύκολα και χωρίς να αφήσει υπολείμματα . Τώρα για την αντοχή των δίσκων δεν γνωρίζω .
Παιδιά τα DVD δεν είναι CD, είναι ευαίσθητα και δεν αντέχουν σε όσα παραπάνω τα έχετε υποβάλει. Δεν αξίζει τόση προσπάθεια, εκτός κι αν δεν έχεις τι να κάνεις να περάσεις την ώρα σου. Προσωπικά χρησιμοποιώ εκτυπώσιμα DVD - CD, βρίσκω από το net και τυπώνω μια σχετική εικόνα, τίτλο κι ημερομηνία.
ChrisAthens
07-04-08, 12:05
Γι΄αυτό κι εγώ χρησιμοποιώ waterbased CD marker και δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ και κάποια χρόνια.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.