PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν επιλέγει προεπιλεγμένο χάρτη...

perd
05-04-08, 01:53
Για βοηθήστε, παρακαλώ!

Προφανώς (ως αρχάριος) κατέβασα την έκδοση χαρτών Ελλάδας 2008.Q1.99 (για χρήστες PN) - που πιθανόν να μην κάνουν για Destinator 7.XX

Στην αρχή δεν φαινόταν να πηγαίνει κάτι "στραβά" (μετονόμασα τους πρωτύτερους φακέλους GreeceU σε GreeceU_b & Forlinks σε Forlinks_b). Σε κάποια στιγμή, άλλαζα skin...και κάτι δεν πήγε καλά!.

Reset, σβήσιμο των νέων skin (τα αρχεία τα αλλάζω στη SD κάρτα μέσω card reader) και παρατηρώ ότι όταν επιλέγω το Nav, μου ζητά να επιλέξω χάρτη. Ότι και να πάτησα δεν επιλέγει τίποτα και δεν σε αφήνει ούτε να πας πίσω (κολλά), δέχεται μόνο το refresh.

Έσβησα το χάρτη GreeceU 2008.Q1.97 μέσω του μενού της συσκευής αλλά τώρα που αντιγράφω το φάκελο GreeceU στο κατάλληλο folder η συσκευή δεν το βλέπει...

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Fox
05-04-08, 09:28
Κάνε format στην κάρτα και βάλε τον χάρτη χωρίς να τον μετονομάσεις .

papajo
05-04-08, 09:49
Για βοηθήστε, παρακαλώ!

Προφανώς (ως αρχάριος) κατέβασα την έκδοση χαρτών Ελλάδας 2008.Q1.99 (για χρήστες PN) - που πιθανόν να μην κάνουν για Destinator 7.XX

Στην αρχή δεν φαινόταν να πηγαίνει κάτι "στραβά" (μετονόμασα τους πρωτύτερους φακέλους GreeceU σε GreeceU_b & Forlinks σε Forlinks_b). Σε κάποια στιγμή, άλλαζα skin...και κάτι δεν πήγε καλά!.

Reset, σβήσιμο των νέων skin (τα αρχεία τα αλλάζω στη SD κάρτα μέσω card reader) και παρατηρώ ότι όταν επιλέγω το Nav, μου ζητά να επιλέξω χάρτη. Ότι και να πάτησα δεν επιλέγει τίποτα και δεν σε αφήνει ούτε να πας πίσω (κολλά), δέχεται μόνο το refresh.

Έσβησα το χάρτη GreeceU 2008.Q1.97 μέσω του μενού της συσκευής αλλά τώρα που αντιγράφω το φάκελο GreeceU στο κατάλληλο folder η συσκευή δεν το βλέπει...

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Κάνε format στην κάρτα και βάλε τον χάρτη χωρίς να τον μετονομάσεις .

Κάνε αυτό που λέει ο FOX ,αλλά μου φαίνεται περίεργο που δεν τους αναγνωρίζει. Σε ΡΝΑ άλλαξα τα ονόματα των χαρτών ΠΡΙΝ τα αντιγράψω στην κάρτα. Πάντα με το αρχικό Greece και διάφορα γράμματα στο τέλος GreeceD, GreeceG, GreeceA. To πρόγραμμα τα αναγνωρίζει όλα και επιλέγεις αυτό που θέλεις να είναι ο τρέχων χάρτης. Το περίεργο είνα ότι ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ τα ονομάζει ΟΛΑ GreeceU αλλά με διαφορετική έκδοση. Δεν ξέρω πως, αλλά το κάνει. Και αυτό το έκανα περισσότερο για να κρατήσω κάποια έκδοση που μου τεριάζει και συνεργάζεται καλλίτερα με προηγούμενα forlinks.

perd
05-04-08, 10:45
Συγνώμη παιδιά, αλλά θα κάνω ερωτήσεις εντελώς αδαή...

Επειδή με αυτά τα "μικρά" δεν είχα ποτέ εμπειρίες...σκέφτομαι όπως σε έναν κανονικό υπολογιστή.

Μου λέτε να κάνω φορμάτ στην κάρτα (προφανώς με το εξορισμού FAT σύστημα).

Ωραία, επειδή όμως η κάρτα είναι "μαμά" + μαμά Destin. 7.X, ποια είναι η καταλληλότερη μέθοδος για αυτά τα PNA? Απλή αντιγραφή των περιεχομένων μέσω του explorer των XP; Ίσως ένα backup μέσω του Mic.Sync και μετέπειτα restore;

Και κάτι τελευταίο...έτσι για να με "ξεστραβώσετε". Αυτά τα PNA, έχουν προφανώς ένα firmware που έχει ένα "βασικό" λειτουργικό (ρυθμίσεις, media, bluetooth). Όταν βάζεις την κάρτα SD φορτώνει στο "βασικό" λειτουργικό άλλη μία επιλογή "Nav" η οποία συνδέεται με ένα λογισμικό (βλέπε Destinator) που και αυτό με τη σειρά του χρησιμοποιεί κάποιους χάρτες της NGI. Το σκεπτικό είναι σωστό;

Τώρα για να μη μου ξανασυμβεί...ανάλογο με την μαμά κάρτα, μπορώ και πως να μεταφέρω σωστά τα περιεχόμενα της μαμάς κάρτας σε μια άλλη αγορασμένη (κενή) και να "παίζω" με αυτή;

Τη βοήθειά σας, παρακαλώ...

panosha
05-04-08, 13:17
Δεν χρησιμοποιείς τον χάρτη για χρήστες PN, αλλά τους άλλους.

Απέφυγε τις μετονομασίες των χαρτών, αν και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν όλοι. Ο τελευταίος χάρτης σου είναι αρκετός.

Σε κάποια μεταφορά αρχείων έχασες κάποια που δεν βλέπεις, φρόντισε να ρυθμίσεις το PC σου να βλέπει όλα τα αρχεία (και τα κρυφά).

Με FAT 16 έχεις καλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

http://www.navimania.gr/faq.php?faq=a32#faq_a33

perd
05-04-08, 15:35
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις...είδα και τα περιεχόμενα του δεσμού, τα οποία τα κρατώ για μελλοντικές δοκιμές...

Έγινε φορμάρισμα της κάρτας με FAT-16 μετέφερα τα περιεχόμενα (δυστυχώς δεν είχα κρατήσει ένα υγιές backup) μέσω απλής αντιγραφής που είχα κάνει παλαιότερα και τίποτα....

Μετέφερα τους φακέλους GreeceU & Forlinks μέσω Mic.Sync (δεν έκανε καμία μετατροπή) αλλά και πάλι τίποτα...

Στην επιλογή πλοήγησης, ζητά να επιλεχθεί χάρτης (τώρα τους βλέπει όλους), αλλά δεν επιλέγει...

Τελευταία ερώτηση πριν απευθυνθώ στο service της εταιρίας, όταν επιλεχθεί κάποιος χάρτης, ποιο .ini αρχείο ενημερώνεται και με τι!

panosha
05-04-08, 15:58
Τα αρχεία που χρειάζεσαι για το 3900 είναι εδώ
http://www.ngi.gr/page.php?pageid=44&languageid=2

perd
05-04-08, 17:15
Ναι από αυτόν το δεσμό είχα κατεβάσει τον λανθασμένο χάρτη...

Το θέμα είναι ότι η εταιρία, διαθέτει προς το παρόν για το 3900ΒΤ, το σωστό μεν χάρτη, αλλά με το destinator 6.1.Χ

Σε μένα έχει έρθει με προεγκατεστημένο το Dest...7.XX.

Για αυτό σκέφτομαι, ότι τώρα είναι μάλλον μονόδρομος το service...

panosha
05-04-08, 17:20
Αν σου είναι δύσκολο να τρέχεις, βάλε το 6 και σύντομα θα δεις εκεί και το 7 φαντάζομαι.