PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΟΛΑ λάθη

ted37
07-03-06, 00:46
Τι να πώ;
Μετά το αρχικό ενθουσιασμό άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα.
Μέσα στην Αθήνα : Πορείες ανάποδα σε πεζόδρομους, απίθανες δρομολογήσεις μέσω Καπερναούμ (ειδικά αν βάλεις "ταχύτερη διαδρομή")κλπ. Άν κάποιος δεν ξέρει την πόλη, ώστε να μη δίνει σημασία σε πολλές από τις οδηγίες του συστήματος, θα ταλαιπωρηθεί σε αρκετές περιπτώσεις.
Στην επαρχία : Καλά, εδώ γίνεται το μεγάλο μπάχαλο. Τεράστιες ελλείψεις στο οδικό δίκτυο. Ούτε ένα χάρτη δεν μπόρεσαν να ψηφιοποιήσουν τόσα χρόνια ή μερικές πορείες με GPS επί πλέον να κάνουν;
Παραδείγματα άπειρα, αλλά θα αναφέρω ενδεικτικά την τελευταία χοντράδα : Ερχόμενος από Άργος με οδηγία στο Navigator για προορισμό Ελευσίνα, στη διαταύρωση προς Ν. Πέραμο δίνει οδηγία να μείνω αριστερά, με βάζει στην παλιά εθνική για να με ξαναβγάλει στη νέα κοντά στα διόδια και στη συνέχεια να στρίψω στη σωστή διασταύρωση προς Ελευσίνα (πορεία που δεν είναι ΟΥΤΕ ταχύτερη ΟΥΤΕ συντομότερη). Με την καθυστέρηση έχασα βέβαια την Πολεοδομία Ελευσίνας που εν τω μεταξύ είχε κλείσει και αναγκάστικα να ξανακάνω το ταξείδι.

Προσωπικό μου συμπέρασμα : Χρειάζεται ακόμη ΠΟΛΥ βελτίωση για να χαρακτηρισθούν οι χάρτες της NGI ως απολύτως αξιόπιστοι. Έως τότε, χρήση του συστήματος απλώς ως βοηθητικού - παιγνιδιού, σε συνδιασμό με κάποιο καλό έντυπο χάρτη, ειδικά στην επαρχία.

Υ.Γ. Καταλαβαίνω - και λόγω επαγγέλματος - την πολυπλοκότητα του αντικειμένου, και το ότι βασίζεστε πολύ στο feedback των χρηστών, αλλά δε νομίζετε ότι τα λάθη δείχνουν προχειρότητα στη πρωτογενή συλλογή δεδομένων (το "μεγαλύτερο μεγάλο έργο" μου θυμίζει) και οι ελλείψεις στο επαρχιακό δίκτυο απλώς τη μη πλήρη πραγματοποίησή της;

After
07-03-06, 01:03
Ενα λαθος:

To πολλα, γραφεται με δυο λαμδα

Επειδη και εγω επαγγελματικα χρησιμοποιω το destinator, δεν με εχει προδωσει ποτε, και μονο παιχνιδακι δεν ειναι...

dkorkont
07-03-06, 10:16
Τι να πώ;
Παραδείγματα άπειρα, αλλά θα αναφέρω ενδεικτικά την τελευταία χοντράδα : Ερχόμενος από Άργος με οδηγία στο Navigator για προορισμό Ελευσίνα, στη διαταύρωση προς Ν. Πέραμο δίνει οδηγία να μείνω αριστερά, με βάζει στην παλιά εθνική για να με ξαναβγάλει στη νέα κοντά στα διόδια και στη συνέχεια να στρίψω στη σωστή διασταύρωση προς Ελευσίνα (πορεία που δεν είναι ΟΥΤΕ ταχύτερη ΟΥΤΕ συντομότερη). Με την καθυστέρηση έχασα βέβαια την Πολεοδομία Ελευσίνας που εν τω μεταξύ είχε κλείσει και αναγκάστικα να ξανακάνω το ταξείδι.

Επειδή και εγώ το χρησιμοποιώ πολύ λόγω δουλειάς (πωλήσεις), το ΡΝ δουλεύει μια χαρά και δεν βλέπω τα προβλήματα που αναφέρεις. Ειδικά για την παραπάνω διαδρομή το δοκίμασα στη σχεδίαση διαδρομής και σε πηγαίνει κανονικότατα. Οπότε:
1. Το έχεις αγοράσει; Εαν ΟΧΙ αγόρασε το να λύσεις τα προβλήματα σου. Εαν ΝΑΙ έλεγξε τις ρυθμίσεις (Αποφυγή Δρόμων, Συντομότερη, κλπ)

maximi01
07-03-06, 12:22
@ted
Το έχεις αγοράσει ; αν ναι πιά έκδοση λογισμικού χρησιμοποιείς και σε συνδυασμό με ποιά έκδοση ΄χαρτη ;

ahilleas
07-03-06, 12:47
Τι να πώ;
Μετά το αρχικό ενθουσιασμό άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα.
Μέσα στην Αθήνα : Πορείες ανάποδα σε πεζόδρομους, απίθανες δρομολογήσεις μέσω Καπερναούμ (ειδικά αν βάλεις "ταχύτερη διαδρομή")κλπ. Άν κάποιος δεν ξέρει την πόλη, ώστε να μη δίνει σημασία σε πολλές από τις οδηγίες του συστήματος, θα ταλαιπωρηθεί σε αρκετές περιπτώσεις.
Στην επαρχία : Καλά, εδώ γίνεται το μεγάλο μπάχαλο. Τεράστιες ελλείψεις στο οδικό δίκτυο. Ούτε ένα χάρτη δεν μπόρεσαν να ψηφιοποιήσουν τόσα χρόνια ή μερικές πορείες με GPS επί πλέον να κάνουν;

Προσωπικό μου συμπέρασμα : Χρειάζεται ακόμη ΠΟΛΥ βελτίωση για να χαρακτηρισθούν οι χάρτες της NGI ως απολύτως αξιόπιστοι. Έως τότε, χρήση του συστήματος απλώς ως βοηθητικού - παιγνιδιού, σε συνδιασμό με κάποιο καλό έντυπο χάρτη, ειδικά στην επαρχία.

Υ.Γ. Καταλαβαίνω - και λόγω επαγγέλματος - την πολυπλοκότητα του αντικειμένου, και το ότι βασίζεστε πολύ στο feedback των χρηστών, αλλά δε νομίζετε ότι τα λάθη δείχνουν προχειρότητα στη πρωτογενή συλλογή δεδομένων (το "μεγαλύτερο μεγάλο έργο" μου θυμίζει) και οι ελλείψεις στο επαρχιακό δίκτυο απλώς τη μη πλήρη πραγματοποίησή της;

Φίλε μου νομίζω ότι έτσι που περιγράφεις τα πράγματα, ή σπασμένη έκδοση χρησιμοποιείς, ή δεν έχεις κάνει σωστή εγκατάσταση και ρυθμίσεις του PN. Πιστεύω ότι οι εκτιμήσεις σου και οι χαρακτηρισμοί για το χάρτη και το πρόγραμμα, αδικούν ένα αξιέπαινο κατά τη γνώμη μου έργο.
Στη συγκεκριμένη διαδρομή που αναφέρεις από Άργος σε Ελευσίνα, δεν είδα να υπολογίζει έξοδο προς παλιά Εθνική οδό. Επίσης στο σημείο που λες ότι σου δίνει οδηγία να μείνεις αριστερά, πως γίνεται να σε βγάζει από την Εθνική οδό ; :?

ted37
09-03-06, 01:34
Προφανώς μιλάω για επίσημη εγκατάσταση -όπως ήταν στο Mio-του Destinator 3 μαζί με τους τελευταίους χάρτες που συνεργάζονταν σε αυτή την έκδοση (όχι αυτούς για το PN_πάλι προφανώς).
Και ναι Αχιλέα, έκανα και εγώ λάθος :-) στο post μου, η οδηγία ήταν να μείνω δεξιά και όχι αριστερά. (Εκτός πια και αν τα μπέρδεψα τελείως εκείνη τη στιγμή _ τίποτε δεν είναι απίθανο), Παρεπιτόντως η πορεία προς Αθήνα όντως δεν σε προτρέπει στην παράκαμψη που ανέφερα (προς Ελευσίνα).
Τέλος πάντων, επειδή οι ρυθμίσεις μου είναι σωστές και το παραπάνω ήταν απλώς ένα παράδειγμα, δεν θα ήθελα να δοθεί άλλη συνέχεια, πιστεύοντας απλώς ότι με τις συχνότατες παρατηρήσεις του συγκεκριμένου τομέα του forum η NGI θα περιορίσει τα προβλήματα και θα εμπλουτίσει τους χάρτες της ακόμη περισσότερο.

fokion
09-03-06, 09:36
Αφου ολα ειναι καλα βλεπω μονο ενα ακομα ενδεχόμενο και μαλιστα χωρις ευθυνη κανενος.....
Μηπως "πηδηξε" λογω ελειπους συματος σε διπλανο δρομο οποτε και λογικα απο κει και περα ολα εγιναν μανταρα?

bou
09-03-06, 09:53
Μήπως είναι ενεργοποιημένη η αποφυγή διοδίων?

maximi01
09-03-06, 10:08
@ted37
Οι παρατηρήσεις και κριτική επάνω σε παλαιούς χάρτες που έχουμε ήδη αντικαταστήσει δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα. Θα προτιμούσαμε να έκανες τις παρατηρήσεις επάνω στην τελευταία μας έκδοση Q4.2005

kbantikos
09-03-06, 10:28
Πλεον νομιμος :wink: χρηστης του pn εχω να παρατηρησω τα εξης. Το στιγμα φαινεται να μην ειναι πολυ ακριβες.Χρησιμοποιω το fortuna slim και εχω φορμαρει το μηχανακι μου πριν απο την εγκατασταση (qtek 2020i). Το αμαξι ειναι σαν να βρισκεται παντα λιγο πισω ή εστω στην βαση του βελους και οχι στην κορυφη η εστω στο κεντρο του με αποτελεσμα οταν εισαι σε κεντρικο δρομο (και οχι μονο) να σου δειχνει οτι εισαι λιγο μπροστα απο τα καθετα στενα σαν να τα εχεις προσπερασει λιγο ενω δεν ειναι ετσι και αυτο γινεται σχεδον παντου. Επισης σε πολυ μικρους παραπλευρους σε βγαζει λιγο εκτος του δρομου π.χ.στην Βρασιδα (αθηνα) σε βγαζει πανω στην πλατεια και οχι πανω στον δρομο.
Παρατηρησεις-αποριες
1) Αγορασα το pn απο το play 247 (οι οποιοι ειναι αψογοι πραγματικα) μου ηρθε ενα δεμα το οποιο ειχε μονο ενα cd χωρις συσκευασια. Δεν εχω κολληματα τετοιου ειδους (το αγορασα για την δουλεια που κανει οχι για το illustration εξωφυλλο) αλλα πολλοι ομως εχουν.
2) Τελικα εγκατεστησα το pn μεσω της storage card απο τον φακελο 2577 και οχι μεσω του console εδω ηθελα να κανω 2 επισημανσεις. Εχω την εντυπωση οτι η ολη διαδικασια πρεπει να ειναι μαρτυριο για καποιον που δεν γνωριζει και μαλλον θα ερθει καρφι σε εσας ισως λιγο πιο αναλυτικες οδηγιες βοηθουσανε. Οι οδηγιες μου λεγανε να αποσυμπιεσω καποιο φακελο ο οποιος μαλλον ειχε ηδη αποσυμπιεστει και ειχε γραφτει στο cd με την αποσυμπιεσμενη του μορφη και οχι οπως αναφεροτανε στις οδηγιες.
ΕΔΩ Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει η περιπτωση να μου διεφυγε κατι κατα την εγκατασταση. Εχω την εντυπωση οτι πλην του 2577 φακελου ολα τα αλλα αρχεια χρησιμοποιουνται μονο για την εγκατασταση του PN console στο pc και απο εκει στο ppc. Aν μου διεφυγε κατι τι ηταν αυτο και που παει? Η σπασμενη εκδοση του pn την οποια χρησιμοποιουσα μεχρι να βγει σαν πακετο το νομιμο ειχε ενα extra εικονιδιο που αφορoυσε νομιζω to ΤΜC αυτο δεν υπαρχει στο δικο μου (και να υπηρχε θα μου πειτε.......... :lol: ),βλεπω επισης οτι μαλλον υπαρχουν καποιοι χαρτες της ευρωπης τους οποιους παρεχετε?? (εδω ειμαι λιγο μπερδεμενος) χωρις εγω να τους εχω δει μεσα στο cd. Αυτα κυριως με ωθησαν να σας κανω αυτην την ερωτηση.
Σαε ευχαριστω πολυ για οποιαδηποτε απαντηση και περιμενουμε απαντησεις σχετικα με αυτο εδω http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=817 :wink: :lol:
Να ειστε παντα καλα

ted37
11-03-06, 00:37
Η αποφυγή διοδίων δεν ήταν απενεργοποιημένη (άλλωστε είχα ήδη περάσει από τα διόδια του Ισθμού
Πιθανότατα να συμβαίνει αυτό που αναφέρει ο fokion.

Maximi01 : Όταν με το καλό μου φέρουν το Mio από το Βέλγιο που πήγε για επισκευή λόγω του γνωστού προβλήματος στο βύσμα - είδατε τι παθαίνεις όταν προσβάλεις τα περιεχόμενά του; - θα δοκιμάσω τους νέους χάρτες και θα σου πω την άποψή μου, ελπίζω θετική.

zeppelin
13-03-06, 12:53
Πλεον νομιμος :wink: χρηστης του pn εχω να παρατηρησω τα εξης. Το στιγμα φαινεται να μην ειναι πολυ ακριβες.Χρησιμοποιω το fortuna slim και εχω φορμαρει το μηχανακι μου πριν απο την εγκατασταση (qtek 2020i). Το αμαξι ειναι σαν να βρισκεται παντα λιγο πισω ή εστω στην βαση του βελους και οχι στην κορυφη η εστω στο κεντρο του με αποτελεσμα οταν εισαι σε κεντρικο δρομο (και οχι μονο) να σου δειχνει οτι εισαι λιγο μπροστα απο τα καθετα στενα σαν να τα εχεις προσπερασει λιγο ενω δεν ειναι ετσι και αυτο γινεται σχεδον παντου. Επισης σε πολυ μικρους παραπλευρους σε βγαζει λιγο εκτος του δρομου π.χ.στην Βρασιδα (αθηνα) σε βγαζει πανω στην πλατεια και οχι πανω στον δρομο.
Παρατηρησεις-αποριες
1) Αγορασα το pn απο το play 247 (οι οποιοι ειναι αψογοι πραγματικα) μου ηρθε ενα δεμα το οποιο ειχε μονο ενα cd χωρις συσκευασια. Δεν εχω κολληματα τετοιου ειδους (το αγορασα για την δουλεια που κανει οχι για το illustration εξωφυλλο) αλλα πολλοι ομως εχουν.
2) Τελικα εγκατεστησα το pn μεσω της storage card απο τον φακελο 2577 και οχι μεσω του console εδω ηθελα να κανω 2 επισημανσεις. Εχω την εντυπωση οτι η ολη διαδικασια πρεπει να ειναι μαρτυριο για καποιον που δεν γνωριζει και μαλλον θα ερθει καρφι σε εσας ισως λιγο πιο αναλυτικες οδηγιες βοηθουσανε. Οι οδηγιες μου λεγανε να αποσυμπιεσω καποιο φακελο ο οποιος μαλλον ειχε ηδη αποσυμπιεστει και ειχε γραφτει στο cd με την αποσυμπιεσμενη του μορφη και οχι οπως αναφεροτανε στις οδηγιες.
ΕΔΩ Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει η περιπτωση να μου διεφυγε κατι κατα την εγκατασταση. Εχω την εντυπωση οτι πλην του 2577 φακελου ολα τα αλλα αρχεια χρησιμοποιουνται μονο για την εγκατασταση του PN console στο pc και απο εκει στο ppc. Aν μου διεφυγε κατι τι ηταν αυτο και που παει? Η σπασμενη εκδοση του pn την οποια χρησιμοποιουσα μεχρι να βγει σαν πακετο το νομιμο ειχε ενα extra εικονιδιο που αφορoυσε νομιζω to ΤΜC αυτο δεν υπαρχει στο δικο μου (και να υπηρχε θα μου πειτε.......... :lol: ),βλεπω επισης οτι μαλλον υπαρχουν καποιοι χαρτες της ευρωπης τους οποιους παρεχετε?? (εδω ειμαι λιγο μπερδεμενος) χωρις εγω να τους εχω δει μεσα στο cd. Αυτα κυριως με ωθησαν να σας κανω αυτην την ερωτηση.
Σαε ευχαριστω πολυ για οποιαδηποτε απαντηση και περιμενουμε απαντησεις σχετικα με αυτο εδω http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=817 :wink: :lol:
Να ειστε παντα καλα

To στίγμα δε μένει πίσω απλά το κέντρο του συμβόλου είναι το πίσω μέρος του.
Σε όσες δοκιμές έχω κάνει δεν έχω δει διαφορές στη τοποθέτησει του
κέρσορα μεταξύ Destinator 3 & PN.
Θα πρέπει να εγκατασταθούν τα ακόλουθα cabs (main, greek, forlinks)
Για Ευρώπη σύντομα από το site μας

kbantikos
23-03-06, 18:56
Λαθη και γενικοτερη εκτιμηση του ΡΝ μετα απο αρκετη χρηση.
Η Αναξαρχου (ΑΘΗΝΑ) (Παραλληλη στην Ηλιουπολεως) ειναι μονοδρομος αμα μπουμε απο την Καρπου δεξια (στο υψος της Μελαντιας μονοδρομειται) ΤΟ PN υπολογιζει δρομο μεσα απο τον μονοδρομο
Ετσι λοιπον συνεχιζω προς προς τα πανω Περναω Τιμοκλεους, δεξια Βαθυκελους και η η πορεια του ΡΝ με βαζει δεξια μεσω Υψικλεους για να βγω στην Καφανταρη, αλλο λαθος αφου και η Υψικλεους προς τα δεξια ειναι μονοδρομος
Ετερον σχετικα με το στιγμα μπαινωντας στην Πανεπιστημιουπολη (δεξια κινουμενος επι της εθνικης αντιστασεως) και κινουμενος να βγω για Ηρωων Πολυτεχνειου μεσα απο τα πανεπιστημια με πεταει πολυ συχνα στους διπλα δρομους Κρητης χρυσανθεμων και τα σχετικα μου το εχει κανει πολλες φορες αλλα οχι παντα.
Το ιδιο συμβαινει σχεδον παντα στην Βρασιδα οπως εχω ηδη αναφερει οπου παντα σχεδον με βγαζει οτι βρισκομαι πανω στην Μιχαλακοπουλου αλλα αυτο το κανει οταν σταματαω πανω στην Βρασιδα μπαινοντας. Γενικοτερα οταν μπεις σε ενα μικρο στενο και σταματησεις γρηγορα το στιγμα παγωνει σε λιγο πιο πισω θεση ή σε λιγο μπροστινη (οχι παντα). Καποιες φορες που ξεκινας το βελος πηγαινει με τις μπαντες μεχρι που εντος μικρου χρονου επανερχεται στα κανονικα.
Γενικοτερα το προγραμμα σου δινει μια αισθηση βαρυτητας χωρις ομως να ειναι ουσιαστικα ( το post με την τροποποιηση στην registry για αυτο ακριβως το λογο, το εχω υποψιν :wink: ) Δυσκολια βλεπω πολυ συχνα στην γρηγορη ευρεση του στιγματος και αμεσης τοποθετησς του βελους στην εκαστοτε κατευθυνση κινησης ιδιεταιρα οταν εχει προηγηθει κλειστη στροφη σε μικρους παραδρομους με την κατασταση να γινεται απελπιστικη αν γινει σε λιγο χρονο και αλλη αλλαγη διευθυνσης, εχω δει σε παρομοια περιπτωση να μου ξαναβρισκει σωστο στιγμα μετα απο 5 δευτερολεπτα οταν το λαθος ομως θα εχει γινει ηδη ή το βελος να πεταει στην κυριολεξια απο τον ενα παραδρομο στον αλλον αφου δεν εχει καταφερει να μπει γρηγορα στον ενδιαμεσο :roll: Αργο δηλαδη στις γρηγορες εναλλαγες κατευθυνσεων.
Ετερον προβλημα ειναι το βελος το οποιο κατ εμε ειναι καθ ολα απαραδεκτο. Μου εχει κρυψει πολλες φορες λογω ογκου παραδρομους ουσιαστικης σημασιας ακομα και ονοματα μικρων δρομων τα οποια καιγομουνα να δω, ευτυχως που υπηρχε και η μπαρα απο κατω, ενω παρολο που εχω εξοικοιωθει μαζι του συνεχιζει πολλες φορες να με μπερδευει ασε που νοιωθω σαν να εχω τον batman πανω απο το κεφαλι μου :lol: :lol:
Αυτα τα ολιγα απο εμενα το μηχανημα που εχω ειναι ενα qtek 2020 συνεργαζομενο με το fortuna slim και πριν γραψω αυτα που εγραψα τα δοκιμασα και τα ξαναδοκιμασα με πολλα πολλα λεωφορειακια τοσο μικρα οσο και μεγαλα
ΥΓ1 Τα προβληματα θεσης που αντιμετωπιζω ενιοτε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΝ. Τα εχω δουλεψει και τα 2 παραλληλα σε δυνατα μηχανηματα καμια μα καμια σχεση :D αφηνουμε το γεγονος οτι σε λειτουργια πλοηγησης τα προβληματα αυτα σχεδον εξαλειφονται
ΥΓ2 Σαν να πηρε το ματι μου μια μηχανη eduro (ετσι γραφεται? :lol: :lol: ) μεσα σε στενο στην αρχη της Βουλιαγμενης οπου μου φανηκε σαν να ειχε κατι προσαρμοσμενο πανω της σαν gps :?: και απο κατω σε χαρτι σαν εκτυπωση διαφορα σημεια τυπου destinator στριψε δεξια στριψε αριστερα με τις αποστασεις οπως ακριβως στο destinator αν που πειτε οτι ηταν καποιος της ngi θα πεθανω :D

cgavar
23-03-06, 19:52
Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σχετικά με λάθη. Δεν έχω κάποιο σχόλιο για αυτά γιατί δεν ασχολούμαι με το θέμα :roll:. Θα ήταν λίγο πιο εύκολο για μας αν τα έβαζες στην εφαρμογή αναφοράς λαθών ή τα έστελνες μέσω του DriveMe... αν και σίγουρα αύριο o chris1 θα τα βάλει στη βάση λαθών ο ίδιος. Σχετικά με την Πανεπιστημιουπολη, δεν πρόκειται για λάθος των χαρτών ή του προγράμματος αλλά για feature: Σε λειτουργία αυτοκινήτου το Destinator κάνει αυτόματα snap στον κοντινότερο δρόμο. Επειδή δεν είναι χαρτογραφημένοι όλοι οι δρόμοι μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, όταν κινείσαι στο όριό τους σε εμφανίζει στον κοντινότερο ψηφιοποιημένο δρόμο. Στην επόμενη έκδοση θα μπουν μάλλον και οι δρόμοι μέσα στα campuses.

maktubgr
24-03-06, 10:40
Σαν καινούργιος χρήστης του PN μετά από 2 ημερών χρήση ,που μου πήρε ώστε να συνηθίσω την καινούργια του μορφή,έχω να πω ότι είναι πάρα πολύ ,μα πάρα πολύ καλό.......Ισως είναι λίγο "σοφιστικέ",αν σκεφτούμε τι σχέση έχουν οι χρήστες του με τους υπολογιστές.
Να εξηγήσω:Είμαι οδηγός ταξί και γιά εμάς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Μέχρι υπερβολής.Πολλοί συνάδελφοι μετά από χρήση μικρού διαστήματος δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτό.Το D3 ήταν πολύ πιό φιλικό σε μη γνώστες χειρισμού υπολογιστών.
2 λάθη τα οποία βρήκα ,μέχρι τώρα στο PN.
Κατεβαίνοντας την Πειραιώς ,προς πειραιά ,εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν επιτρέπεται η στροφή δεξιά στην Ιερά οδό.Το ΡΝ όμως σε στέλνει από εκεί.
Στην Ιερά όδο ,έχει ανοίξει το κομμάτι μπροστά από τον μελλοντικό σταθμό του μετρό,και αυτό εδώ και πολύ καιρό.
Βέβαια δεν γνωρίζω ,τα στοιχεία που υπάρχουν στο ΡΝ ,πότε έχουν σαν τελευταία ενημέρωση.
ΑΛΛΑ ,αυτό που θέλει πολλή μεγάλη ενημέρωση και διόρθωση είναι τα στοιχεία στα χρήσιμα.Υπάρχουν πολλές ελλείψεις
Μήπως θα μπορούσαμε ,μέσα από κάποιο καινούργιο post να βοηθήσουμε ,όχι με διορθώσεις αλλά με ιδέες το πως θα συμβάλλουμε στο να γίνει τέλειο το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε....
Ε θα σας στοιχίσει το κάτι τις ,βέβαια :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: : :?:

kbantikos
24-03-06, 11:04
Φιλε maktubrg απο την προσωπικη μου εμπειρια θα σου πω οτι σαν χρηστης μπορεις να αναφερεις τετοια λαθη στην αναφορα λαθων του destinator εδω http://www.ngi.gr/page.php?pageid=40&languageid=2 τα χρησιμα οντως θελουνε δουλεια ακομα ενω σχετικα με αυτο
Μήπως θα μπορούσαμε ,μέσα από κάποιο καινούργιο post να βοηθήσουμε ,όχι με διορθώσεις αλλά με ιδέες το πως θα συμβάλλουμε στο να γίνει τέλειο το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε....
Μπορω να σου δειξω αυτα εδω
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=729
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=894
ενω αφου εισαι και επαγγ οδηγος
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=489&start=15
Η βοηθεια σου και η βοηθεια των ψαγμενων συναδερφων σου ειναι πολυτιμη :wink:

zeppelin
24-03-06, 11:18
Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του χάρτη 2005.Q4 παραδόθηκαν στη Destinator αρχές Νοεμβρίου.

chris1
24-03-06, 11:41
Να προσθέσω κι εγώ ότι η απαγόρευση στροφής της Ιεράς οδού πιθανότατα να αλλάξει στο εγγύς μέλλον όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του σταθμού ΜΕΤΡΟ.
Αρκετές παρατηρήσεις που μπήκαν στην εφαρμογή αναφοράς λαθών στο site μας δεν προλάβαμε να τις περάσουμε στο νέο χάρτη λόγω του ότι τον παραδώσαμε το Νοέμβρη. Έχουν όμως ήδη διορθωθεί και θα τα δείτε στον επόμενο χάρτη μας.

kbantikos
05-05-06, 22:15
Σχετικα με την απο κατω φωτο ειμαι στην Βρασιδα στο θαυμαστικο με κατευθυνση προς Αλεξανδρου (ανδρου οπως φαινεται).Τετοια κολληματακια μου τρωει αρκετες φορες κυριως οταν μπαινω και σταματαω οπως σε αυτην την φωτο.Παρολο που τα εχουμε ξαναπει ετσι απλα ηθελα να σας δειξω πως φαινεται live
http://images6.theimagehosting.com/pn1.jpg (http://www.theimagehosting.com)
Απο εκει και περα εχω δει στο Κολωνακι αλλα και στην Γ Σεπτεμβριου οτι ο χαρτης πρεπει να ειναι μικροτερος :?: μεγαλυτερος :?: αλλα σιγουρα κατι δεν παει καλα. Στην Γ Σεπτεμβριου στο υψος της Σολωμου (κατευθυνση προς Αλεξανδρας, λεωφορειο γαρ :wink: ) παω να χτυπησω καμερα αλλα φευ ηταν σαν καποιος να ειχε τεντωσει το κομματι εκεινο :shock: Σιγουρα κατι τρεχει μεταξυ Στουρναρη και Σολωμου οταν κινεισαι επι της Γ Σεπτεμβριου.
Τα ιδια ακριβως παλι κυνηγωντας καμερα στο Κολωνακι στην συμβολη οδων η καμερα κινουμενος επι της Πατριαρχου Ιωακειμ προς κεντρο αναμεσα στην Πλουταρχου και Μαρασλη, ο χαρτης την εδειχνε δεν ξερω πως να το πω και εκει η ιδια ακριβως αισθηση οτι ηταν λαθος οι αποστασεις?? μικρυνε ο χαρτης??? μεγαλωσε??? παντως σιγουρα κατι παει λαθος και εκει.
Αυτα τα ολιγα :roll: