PDA

Επιστροφή στο Forum : AGPS

spyrdano
23-03-08, 14:45
Διάβαζα πριν μέρες τις προδιαγραφές του νέου SonyEriccson XPERIA με Windows 6 και πρόσεξα ότι υποστηρίζει aGPS.Σε τι διαφέρει από το GPS;

panosha
23-03-08, 14:58
Assisted GPS

Σύστημα υποβοήθησης εντοπισμού θέσης μέσω κινητής τηλεφωνίας για την σωστή εύρεση θέσης όταν δεν υπάρχει καλή λήψη (τούνελ, δέντρα, ψηλά κτίρια κ.α.).

spyrdano
23-03-08, 15:59
Assisted GPS

Σύστημα υποβοήθησης εντοπισμού θέσης μέσω κινητής τηλεφωνίας για την σωστή εύρεση θέσης όταν δεν υπάρχει καλή λήψη (τούνελ, δέντρα, ψηλά κτίρια κ.α.).

Ευχαριστώ για την άμεση και πολύ κατατοπιστική απάντηση!

nikkos
24-03-08, 00:08
απ ότι έχω δει στο ιντερνετ, το Xperia πρέπει να τα σπάει :)

leoman
24-03-08, 10:24
Kαλημερα panosha οταν η συσκευη βρισκεται σε κατασταση agps υπαρχει χρεωση μεσο gprs η 3g :smt024:smt024

panosha
24-03-08, 13:08
Δεν το έχω δει να λειτουργεί στην Ελλάδα, ακόμα και με ενεργοποιημένη την λειτουργία αυτή στο Touch Cruise όπου υποστηρίζεται. Προφανώς είναι μια δυνατότητα που πρέπει να συνεργαστούν και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να λειτουργήσει.

spyrdano
25-03-08, 09:26
Το google map for mobile κάπως έτσι δεν δουλεύει;
Το εγκατέστησα στο κινητό μου (P1i) και δουλεύει,με μεγάλες αποκλίσεις βέβαια,χωρίς πιστεύω κάποια ειδική συνεργασία των δικτύων κινητής και πλήρωσα για όσο το χρησιμοποίησα αρκετά!(GPRS γαρ).
Το ερώτημά μου είναι αν η λειτουργία αυτή (aGPRS) μπορεί να συνυπάρξει με κανονικό πρόγραμμα πλοήγησης (Destinator ίσως) και μπορεί να απενεργοποιηθεί για να μην χρεώνομαι, ή είναι η μόνη και χρεώσιμη επιλογή;

panosha
25-03-08, 10:15
Στην Ελλάδα δεν το βλέπω να λειτουργεί (με το Touch Cruise), χρειάζεται κάποιου είδους συνεργασία με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Είναι συμπληρωματικός τρόπος στις ιδιότητες του GPS που γνωρίζουμε και δε νομίζω πως λειτουργεί αυτόνομα.

Δεν έχει σχέση με το google maps, που κατεβάζει χάρτες και πληροφορίες μέσω GPRS, όπου πληρώνεις κανονικά. Μπορείς λοιπόν να αγοράσεις μια συσκευή με ΑGPS και να την χρησιμοποιήσεις κανονικά, χωρίς να ανησυχείς για χρεώσεις.

panosha
25-03-08, 12:45
http://img39.imageshack.us/img39/5944/assistedgps.jpg

Σύστημα υποβοήθησης εντοπισμού θέσης μέσω κινητής τηλεφωνίας για την σωστή εύρεση θέσης όταν δεν υπάρχει καλή λήψη (τούνελ, δέντρα, ψηλά κτίρια κ.α.). Οι κυψελοειδείς πύργοι - κεραίες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μοιράζουν πληροφορίες από άλλο σταθμό βάσης (server) για να στέλνουν την εφημερίδα των δορυφόρων στο κινητό μας τηλέφωνο (όταν ζητείται). Ίσως υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες για εντοπισμό μέσω της θέσης της τηλεφωνικής συσκευής σε σχέση με τις γύρω κεραίες κινητής τηλεφωνίας (τριγωνισμός).

Τα οφέλη είναι:

Γρηγορότερo κλείδωμα θέσης.
Λιγότερη επεξεργαστική ισχύς απαιτείται από τη συσκευή.
Σώζει τη ζωή μπαταριών.
Απόκτηση θέσης και πληροφορία σε δύσκολα σημεία λήψης.

Xapns
25-03-08, 13:19
Κάτι ανάλογο δλδ με τα προγράμματα που κυκλοφορούσαν κάποτε για Symbian κινητά,
και άλλαζαν τα προφίλ σύμφωνα με την θέση της συσκευής σε σχέση με την πιο κοντινή κεραία!

kostas.seres
11-01-09, 22:04
καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους

σκεφτομαι να παρω ενα κινητο αλλα απο οτι βλεπω το agps εχει παντα χρεωση σαν μεταφορα δεδομενων
τελικα υπαρχουν κινητα που να εχουν καθαρο gps?
αν ναι θα ηθελα την γνωμη σας για να μην την πατησω.
ευχαριστω

koala
11-01-09, 22:09
Καλησπερα και Χρονια πολλα..Υπαρχεουνε παρα πολυ καλες συσκευες που εχουνε gps..Συνηθως το A-GPS λειτουργει σε συσκευες που ειδη υπαρχει δεκτης GPS και απλως βοηθαει την ληψη του δεκτη..Η πληοψηφια των κινητων με wm εχουνε δεκτη GPS

panosha
11-01-09, 23:18
Δεν θα χρεωθείς τίποτα χωρίς να το θέλεις, δυνατότητα είναι αυτή που δεν λειτουργεί έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα.

avrohis
23-05-09, 14:25
Ψάχνοντας την αγορά με σκοπό να αντικαταστήσω το πεπαλαιωμένο μου κινητό , αντιμετώπισα την κακή πλευρά του λεγομένου ‘’δημιουργικού’’ marketing.
Και εξηγούμαι αμέσως.
Χρειάζομαι συγκεκριμένες δυνατότητες από το νέο μου κινητό και έτσι προκρίθηκαν 3 μοντέλα.
Α. Nokia N-97 Β. I-Phone 3g και Γ. Sonyericsson x1
Από την μελέτη των τεχνικών τους χαρακτηριστικών , απέρριψα αμέσως το Β. διότι το iphone ΔΕΝ διαθέτει κανονικό GPS με υποβοήθηση Α-GPS , αλλά ΜΟΝΟ software A-GPS.
Με λίγα λόγια , η οποιαδήποτε χαρτογράφηση χρησιμοποιηθεί έχει χρέωση GPRS.
Στην συνέχεια , προσπάθησα να καταλάβω από τα μάνιουαλ των δύο άλλων (υποψηφίων για αγορά) συσκευών , το εάν διαθέτουν ΚΑΙ GPS ΚΑΙ υποβοήθηση A-GPS , αλλά η διατύπωση τους είναι τουλάχιστον ασαφής , για να μην την ονομάσω κάπως πιο λαϊκά…
Δυστυχώς , κάποιες εταιρείες , δεν χρησιμοποιούν σαφείς διατυπώσεις και δεν ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα , με αποτέλεσμα να δημιουργείται στους καταναλωτές , σύγχυση.
Η όλη αυτή ιστορία με το GPS (HARDWARE) και το A-GPS (τριγωνομετρικό SOFTWARE) , μου θυμίζει έντονα την Ελληνικής ψευτο – κουτό – πονηριάς (βλακώδες) εφεύρημα, με το εάν στην αναγραφομένη τιμή κάποιου προϊόντος , περιλαμβανόταν , ή , όχι , ο ΦΠΑ.
Αντί λοιπόν να χρησιμοποιούν το σαφέστατο ‘’ στην τιμή εμπεριέχεται και ο ΦΠΑ’’ χρησιμοποιούσαν το βλακοδέστατο και ασαφέστατο ‘’ με ΦΠΑ’’ , με αποτέλεσμα , ο καταναλωτής να μην έχει την δυνατότητα να συγκρίνει δυο διαφορετικές τιμές σε δύο διαφορετικά καταστήματα….
Προσοχή λοιπόν φίλοι μου στις διατυπώσεις.
Εάν θέλετε το νέο σας κινητό να περιλαμβάνει αξιόλογους χάρτες πλοηγήσεως (πχ ngi) me Destinator , Θα πρέπει να αναφέρουν (οι τεχνικές πληροφορίες της όποιας συσκευής) « GPS + A-GPS»
Όμως , δεν φτάνει αυτό.
Θα πρέπει να σιγουρευτείτε και για το εάν η συγκεκριμένη συσκευή , επιτρέπει το να αποθηκευτούν οι χάρτες που θέλετε σ΄αυτήν. !!
Τέλος , εάν κάποιος φίλος έχει τοποθετήσει Destinator με χάρτες της Ngi στις συσκευές Α και Γ , τον παρακαλώ να με ενημερώσει για τα συναφή αποτελέσματα.
Ελπίζω να ήμουν κατανοητός και λυπάμαι για το μακροσκελές μου πόστ.

beagle
23-05-09, 14:34
Στο xperia (x1) το destinator λειτουργεί απροβλημάτιστα.

koala
23-05-09, 20:50
ετσι ακριβως.απο οσο ξερω ολα τα μοντελομε wm χουνε κανονικο gps .το iphone 3g δεν εχει κανονικο;νομιζα πως εχει.

beagle
24-05-09, 09:42
Νομίζω πως και το i-phone έχει κανονικό gps, δεν υπάρχει όμως πρόγραμμα πλοήγησης για αυτή τη συσκευή..

avrohis
24-05-09, 16:52
Λοιπόν.
Για να ξεκαθαρίσει - απολύτως - το τοπίο , απέστειλα mail και στις 3 εταιρείες , με σκοπό να καταστήσουν σαφή , όλα τα παραπάνω.
Μόλις έχω τις επίσημες απαντήσεις τους , θα τις ανεβάσω στο νήμα με σκοπό να ενημερωθούν όλοι για την πραγματικότητα.

vasiliskriti
03-06-09, 11:51
καλημερα, εχω ενα lg kc910 renoir και θελω να βαλω το mls destinator 7, εχει απο το εργοστασειο google maps αλλα δεν με εξηπηρετουν. μηπως ξερει κανενας πως θα βρω χαρτες, λογισμικο, ελληνικη φωνητικη πλοηγηση, γενικα ολο το πακετο;;;ευχαριστω προκαταβολικα

Babis_ECE
03-06-09, 12:36
καλημερα, εχω ενα lg kc910 renoir και θελω να βαλω το mls destinator 7, εχει απο το εργοστασειο google maps αλλα δεν με εξηπηρετουν. μηπως ξερει κανενας πως θα βρω χαρτες, λογισμικο, ελληνικη φωνητικη πλοηγηση, γενικα ολο το πακετο;;;ευχαριστω προκαταβολικα

Καταρχήν, τι λειτουργικό έχει το Renoir? Symbian? Windows Mobile? Kάτι άλλο?

koala
03-06-09, 14:28

ολα αυτα με το lg θες να τα κανεις;;αρκσπυ σα 8mp καο σο πτ περνειο τηλεεφωνο
για τα υπολοιπα μονο με κυβερνηση το κομμα κυνξγων