Επιστροφή στο Forum : ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ DESTINATOR!
vasiliadis1
02-03-06, 22:11
8) ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΤΟ DESTINATOR?? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!! :shock: :shock: :lol: :lol:
ΟΙΤΗ
Εκει που ηθελα να παω, με πηγε ομως ειδα ασφαλτοστρωμενους δρομους που απλα δεν υπηρχαν...
Chris Lappas
07-03-06, 15:01
Το τριήμερο πήγα στο Χ.Κ. Φαλακρού με το snowclub (http://www.snowclub.gr). Ήταν η πρώτη πραγματικά μακρινή διαδρομή με το PN (Παρνασσός, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Μαίναλο και Πήλιο δεν μετράνε, καθώς τον δρόμο τον ξέρω με κλειστά τα μάτια) και μπορώ να πω ότι, ειδικά στο «πήγαινε», παίρνει 19,9/20. Το πρόγραμμα επέλεγε σε κάθε περίπτωση την πιο γρήγορη διαδρομή εκμεταλλευόμενο όλα τα καινούργια κομμάτια της Εγνατίας και οι οδηγίες ήταν σαφέστατες. Το μοναδικό λάθος ήταν ότι περνώντας από το χωριό Προσοτσάνη ενώ σε ένα σημείο θα έπρεπε να προειδοποιήσει να μείνω αριστερά, με άφησε να πάω ευθεία κα μετά χάθηκε καθώς βγήκα σε έναν μη χαρτογραφημένο δρόμο. Εν πάση περιπτώσει, αν χρησιμοποιούσες και λίγη κοινή λογική, έφτανες πολύ εύκολα στον προορισμό σου χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις χάρτη, ή να ρωτήσεις κάποιον ντόπιο για τον δρόμο.
Στην επιστροφή τα πράγματα ήταν χειρότερα. Εκτός από την Προσοτσάνη στην οποία και πάλι χάθηκε για λίγο, στο χωριό Σιταγροι ενώ θα έπρεπε να μου πει «στρίψτε δεξιά» για να γυρίσω όπως ήρθα, μου έδωσε λάθος ηχητική εντολή (και σύμβολο στην πάνω μπάρα) να στρίψω αριστερά, παρόλο που ο χάρτης μου έδειχνε να στρίψω δεξιά, με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει νέα διαδρομή μέσα από το χωριό «Φωτολιβος» και να με αναγκάσει να περάσω από πολύ χειρότερους δρόμους σε σχέση με αυτούς που είχα ακολουθήσει ερχόμενος. Το χειρότερο ήταν ότι πίσω μου ερχόντουσαν και άλλα αυτοκίνητα του συλλόγου, οι οδηγοί των οποίων έχασαν πάσα ιδέα για την χρησιμότητα του GPS!
Από εκείνη την στιγμή και πέρα, το PN ήταν άψογο μέχρι την Στυλίδα, όπου και αποφασίσαμε να βγούμε από την Εθνική οδό καθώς κάποιοι φίλοι που είχαν προηγηθεί μας προειδοποίησαν από το τηλέφωνο ότι ο δρόμος είχε απίστευτη κίνηση. Φτάνοντας μέσω ενός δευτερεύοντος δρόμου -παράλληλο της Εθνικής Οδού- στην Λαμία κάναμε μικρή στάση για να εντοπίσουμε τον δρόμο που μας είχαν προτείνει οι φίλοι να χρησιμοποιήσουμε και τον σημείωσα ως προορισμό.* Εκεί το PN δεν τα πήγε πολύ καλά, καθώς επιχείρησε να με πάει μέσω του περιφερειακού Λαμίας και μου έδωσε εντολή να στρίψω δεξιά σε σημείο που υπήρχε συνεχόμενη νησίδα. Τέλος πάντων, με τα πολλά, και με μερικές αναστροφές, καταφέραμε να βρούμε τον δρόμο μας και μετά από κάποιες ατελείωτες ευθείες να ξαναβγούμε στην Εθνική Οδό η οποία πλέον είχε ανεκτή κίνηση.
Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι (709 + 712 = 1421 χιλιόμετρα) στο οποίο το Destinator απέδειξε την αξία του ως εργαλείο πλοήγησης στην επαρχιακή Ελλάδα. Θέλει όμως ακόμα αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να το εμπιστευόμαστε με κλειστά τα μάτια.
* Σημείωση: Για άλλη μια φορά αναπόλησα την δυνατότητα επιλογής ενός σημείου πάνω στον χάρτη ως στάση, χαρακτηριστικό που είχε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα πλοήγησης. Αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το μακροσκελές μήνυμα μου, θα καταλάβατε ότι στην περίπτωση μας θα ήταν εντελώς παράλογο να καθόμαστε στην άκρη του δρόμου να δημιουργούμε φακέλους στην παρανοϊκή «σχεδίαση διαδρομής» του Destinator. Δεν πρόκειται πλέον για minor annoyance, αλλά για major design flaw.
Μια και ο ανωτερω συναδελφος το ανεφερε... ναι οι οδηγιες ειναι καποιες φορες λιγο περιεργες. Μια ματια ομως στο χαρτη και κοινη λογικη και εισαι στο σωστο δρομο
Chris Lappas
07-03-06, 15:35
Το «συνάδελφος» που πάει; Στο «χιονοδρόμος», «καθηγητής Αγγλικών», ή «χρήστης Destinator»; :lol:
Το «συνάδελφος» που πάει; Στο «χιονοδρόμος», «καθηγητής Αγγλικών», ή «χρήστης Destinator»; :lol:
ή «χρήστης Destinator»; :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Sorry για την ατυχη απαντηση :D :D :D :D
* Σημείωση: Για άλλη μια φορά αναπόλησα την δυνατότητα επιλογής ενός σημείου πάνω στον χάρτη ως στάση, χαρακτηριστικό που είχε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα πλοήγησης. Αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το μακροσκελές μήνυμα μου, θα καταλάβατε ότι στην περίπτωση μας θα ήταν εντελώς παράλογο να καθόμαστε στην άκρη του δρόμου να δημιουργούμε φακέλους στην παρανοϊκή «σχεδίαση διαδρομής» του Destinator. Δεν πρόκειται πλέον για minor annoyance, αλλά για major design flaw.
Συμφωνώ, Προσυπογράφω και Επαυξάνω. Σημαντικότατη έλλειψη.
Λέω για Καστοριά και πιστεύω να με πάει το PN καλά!!!
Καλησπερα και απο εμενα !!!
Και μπραβο σε ολους για την προσπαθεια σας.
Εγω ξεκινησα απο Αθηνα για Γαλαξιδι μεσα απο Αραχωβα , μεχρι αραχωβα ολλα μια χαρα , μπηκα στην πολι και ξαφνικα μου ειπε να κανω μια παρακαμψη και η πλακα ειναι οτι και ο μπροστινος μου εκανε το ιδιο , μετα απο 2-3 στροφες με ξαναεβγαλε στον κεντρικο δρομο και με ξαναγυρισε Αραχωβα και ξανα παλι τα ιδια , και τα ιδια και ο μπροστινος . Με λιγα λογια με εκανε γυρω γυρω ... το εκλεισα του ξαναεβαλα να με παει απο εκει γαλαξιδι και παλι τα ιδια !!! Στην επιστροφη δεν εκανε το παραμικρο :shock:
Τελικα και ο μπροστινος μου ειχε το ιδιο mio 168 και του εκανε τα ιδια :?
Chris Lappas
09-03-06, 22:08
Λέω για Καστοριά και πιστεύω να με πάει το PN καλά!!!
Από τους αγαπημένους μου προορισμούς.
Κάτι που βρήκα ενδιαφέρων είναι ότι ενώ το D3 με πήγαινε μέσω Γρεβενών, το PN δημιουργεί διαδρομή μέσω Κοζάνης. Να υποθέσω ότι η εντελώς διαφορετική επιλογή δρόμων από τον νέο χάρτη οφείλεται στο ότι έχει δοθεί στην κυκλοφορία κάποιο καινούργιο κομμάτι της Εγνατίας;
chris
οι παρατηρησεις μας θα το κανουν καλυτερο αυτο ειναι σιγουρο
εγω δεν παρατηρησα τιποτα περιεργο να πω την αληθεια ισως επειδη τη διαδρομη την ηξερα και δεν εδωσα και πολυ σημασια στη λεπτομερεια
απο περιεργεια τι ειχες βαλει για προορισμο?βωλακα η το χιονοδρομικο?
στη θεσσαλονικη σε μια προσπαθεια ερχομενος απο περαια κατευθυνομενος προς αεροδρομιο και αναζητωντας τον ιδανικο δρομο για τον περιφερειακο με εκανε μια βολτα και με εφερε στο σημειο που εστριψα
ισως επειδη εχουν γινει και γινονται πολλα εργα να γινετε αυτο το μπερδεμα
οπως ειπαμε πρεπει να επιστρατευετε και η κοινη λογικη
Chris Lappas
10-03-06, 09:38
Το χιονοδρομικό, Κώστα. Η πλάκα είναι ότι στην επιστροφή με ακολουθούσε ο ΜΙΚ με τον ZOX και τον Παναγιώτη. Το τι γέλιο έπεσε από τον ασύρματο δεν περιγράφεται. Τουλάχιστον είδαμε ωραία τοπία... :lol:
Καλησπερα και απο εμενα !!!
Και μπραβο σε ολους για την προσπαθεια σας.
Εγω ξεκινησα απο Αθηνα για Γαλαξιδι μεσα απο Αραχωβα , μεχρι αραχωβα ολλα μια χαρα , μπηκα στην πολι και ξαφνικα μου ειπε να κανω μια παρακαμψη και η πλακα ειναι οτι και ο μπροστινος μου εκανε το ιδιο , μετα απο 2-3 στροφες με ξαναεβγαλε στον κεντρικο δρομο και με ξαναγυρισε Αραχωβα και ξανα παλι τα ιδια , και τα ιδια και ο μπροστινος . Με λιγα λογια με εκανε γυρω γυρω ... το εκλεισα του ξαναεβαλα να με παει απο εκει γαλαξιδι και παλι τα ιδια !!! Στην επιστροφη δεν εκανε το παραμικρο :shock:
Τελικα και ο μπροστινος μου ειχε το ιδιο mio 168 και του εκανε τα ιδια :?
Αναφέρθηκε και σε άλλο thread αυτό το πρόβλημα. Δυστυχώς οι δύο δρόμοι που διέρχονται από την πόλη των Δελφών έχουν χαρακτηριστεί μονόδρομοι (που όντως είναι), αλλά με την ίδια κατεύθυνση (προς Αράχωβα). Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί το σύστημα να σε πάει στους Δελφούς από την Αράχωβα από τον ίσιο δρόμο... Στην επόμενη αναβάθμιση χάρτη θα το δείτε διορθωμένο :wink:
Εγω παντως την περασα στο νοσοκομειο Ρεθύμνου που είχα την μικρή μου αρωστη πειστευω πως του χρονου οπως και καθε χρόνο να κλείσουν ολα αυτα του ειδους τα μαγαζια απο ελειψη πελατειας να δουλευουν μονο τα τμηματα γεννησεων και τίποτα άλλο να έχομε όλη την υγεία μας
Γειά σας,
εγώ το τριήμερο το πέρασα στη Βενετία. Φυσικά και δεν έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσο το PN σε πεζή πλοήγηση αλλά με χάρτες Dest3. Με το σκεπτικό ότι με άφιξη τα μεσάνυχτα στη πλωτή πόλη με τα άπειρα στενά και κανάλια η αναζήτηση του ξενοδοχείου θα ήταν Γολγοθάς.
Η πρώτη διαδρομή που υπολογίστηκε ήταν εν πλώ, στο Vaporetto ( καραβάκι-λεωφορείο από το αεροδρόμιο στη πόλη) με προορισμό το ξενοδοχείο. Πολύ σύντομα εντοπίστηκε το στίγμα μας στη λιμνοθάλασσα και βγήκε η γνωστή μπλέ γραμμή της προτινώμενης διαδρομής, η οποία έδειχνε την πορεία στην θάλασσα καθώς και μέσα από τα στενά της πόλης.
Απίστευτο ήταν το βλέμα του καπετάνιου και τα γέλια που κάναμε όταν του έδειξα ότι έχει παρεκλίνει της πορείας του και του είπα ότι όφειλε να μετακινιθεί εντός της μπλε γραμμής. :lol: :lol:
Περιττό να προσθέσω ότι μετά την αποβίβαση φτάσαμε στο ξενοδοχείο σε dt και με απόλυτη ακρίβεια ακόμα και στα πιο μικρά στενά.
Τις επόμενες δυο μέρες το δοκίμασα περιστασειακά, μιας και υπήρχαν σαφώς καλύτερα πράγματα ν΄ασχοληθείς σ΄αυτή τη πόλη, αλλά όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να κάνουμε μια μεγάλη διαδρομή πολύ πολύ βιαστικά, μας έβγαλε και πάλι ασπροπρόσωπους.
Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν αν η απουσία φωνητικών και οπτικών εντολών οφείλεται σε ασυμβατότητα του χάρτη ή εξατίας της πεζής πλοήγησης.
Όντως στη πεζοπόρο πλοήγηση δεν υπάρχουν φωνητικές οδηγίες, ούτε περιστροφή χάρτη.
αρκετες φορες σου δινει λαθος στροφη οταν εισαι πολυ κοντα σε στροφη δεν σου δινει την κοντινη αλλα την επομενη και φαινεται λαθος,καλο θα ειναι να συμβουλευομαστε το χαρτη.Εγω το εχω δοκιμασει σε ολη την Πελοπόννησο και δυτικη στερεα ελλάδα με πολυ καλο αποτελεσμα στις χαρτογραφημενες πολεις και ανεκτο στους επαρχιακους δρόμους.Ελπιζω με το νεο update να ειναι καλυτερο.Εκει που ειναι απαραδεκτο ειναι στα νησια του Ιονιου εκτος Κερκυρας
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.