Επιστροφή στο Forum : MLS Destinator 3900BT & OS GPS convertοr
georgegino
06-03-08, 19:11
Πως μπορώ να αποθηκεύσω ένα σημείο στο οποίο βρίσκομαι κινούμενος σε πεζή λειτουργία με το MLSdestinator 3900BT ,αν αυτό το σημείο βρίσκεται εκτός οδικού δικτυου σε κενή περιοχή του χάρτη?Η δουλειά μου προυποθέτει πολύ περπάτημα στο βουνό κοντά στα σύνορα και θα με εξυπηρετούσε πολύ αυτή η δυνατότητα.
Πως μπορώ να αποθηκεύσω ένα σημείο στο οποίο βρίσκομαι κινούμενος σε πεζή λειτουργία με το MLSdestinator 3900BT ,αν αυτό το σημείο βρίσκεται εκτός οδικού δικτυου σε κενή περιοχή του χάρτη?Η δουλειά μου προυποθέτει πολύ περπάτημα στο βουνό κοντά στα σύνορα και θα με εξυπηρετούσε πολύ αυτή η δυνατότητα.
Με το OS GPS convertοr , ψαξε λιγο στο φορουμ , εχουν γινει αναφορες για αυτο παλαιοτερα.
http://pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=1383
Με το os gps μπορείς να περάσεις συντεταγμένες αλλά πρώτα πρέπει να μπορείς να τρέχεις και άλλα λογισμικά.Σε μια κενή sd βάλε αυτό http://rapidshare.com/files/97602163/menu.rar.html ώστε η κάρτα να δείχνει έτσι
http://img151.imageshack.us/img151/8465/67883551kc2.jpg (http://imageshack.us)
Στο φάκελο destinator6 βάλε τα αρχεία από την τωρινή κάρτα χύμα
Κάνε επανεκκίνηση τη συσκευή και πάτα το κουμπί πλοήγηση.Λογικά θα σου εμφανίσει ένα νέο μενού με κάποια κουμπιά.Δοκίμασε το,πες μου αν δουλεύει και προχωράμε σε μικροδιορθώσεις που τυχόν θα χρειαστούν.
georgegino
08-03-08, 12:11
ok Ευχαριστω ,θα προχωρησω στη διαδικασια οπως μου περιεγραψες.Αν αντιμετωπισω προβληματα θα σου ξαναζητησω οδηγιες.Ελπιζω μονο να μη μπλεξουμε σε πολυ δυσκολες διαδικασιες γιατι αν και ειμαι καλος γνωστης σε pc στον τομεα των gps γενικα ειμαι ψιλοαρχαριος
georgegino
08-03-08, 18:25
Φιλε bbbb αν εχεις το χρονο σε παρακαλω δωσε μου μερικες συμβουλες γιατι αντιμετωπιζω προβλημα μετα απο τις ενεργειες που μου ειπες να κανω.
Καταρχην μολις εβαλα τη νεα sd και εκανα reset τη συσκευη (MLSDestinator 3900BT me proegkatesthmeno destinator 6)...απο εκει και περα ξαναβαζοντας την παλια SD ,η συσκευη δεν εμφανισε καθολου στην εκκινηση (εστω και αν ξαναεκανα reset) λειτουργιες navigator παρα μονο multimedia,settings,bluetooth.Την παλια sd την ξανατοποθετησα γιατι με την νεα καρτα ειχα προβληματα.Εκανα την διαδικασια που μου ειπες,εβαλα στη καινουρια καρτα την εφαρμογη που μου υπεδειξες οπως την απεικονιζεις,και μεσα στον φακελο destinator 6 εβαλα το υλικο της παλιας καρτας το οποιο ηταν δυο φακελοι "DestinatorApps" kai "PNA".Ανοιγοντας τη συσκευη και κανοντας reset εκανε update και μου εβγαλε κανονικα οθονη υποδοχης οπου υπηρχε η επιλογη του navigator.Πατοντας το μου εβγαλε 9 πληκτρα ωσ εξης..
Dest6.1 Dest7 windows Εικονες Μουσικη Video Οθονη osgps keyboard.Τα πληκτρα Εικονες Μουσικη Video Keyboard λειτουργουν κανονικα,το πληκτρο οθονη δεν μου δινει δυνατοτητα κεντραρισματος οθονης ,το πληκτρο windows με βαζει κανονικα σε περιβαλλον windows αν και τα παραθυρα που εμφανιζονται δεν συμβαδιζουν με το μεγεθος της οθονης.Το πληκτρο osgps με βαζει σε καποιες ρυθμισεις gps ενω πατοντας τα πληκτρα Dest6.1 η Dest7 λαμβανω το εξης μυνημα
"Cannot find Destinator (or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the recuired libraries are available."
Μηπως εχω τοποθετησει λανθασμενα τα αρχεια της παλιας καρτας μεσα στη νεα?
Αν δεν εγινα κουραστικος και εχεις χρονο Please help γιατι ειναι καινουρια η συσκευη και προβληματιστικα γιατι δεν μπορεσα να λειτουργησω τη συσκευη κανονικα βαζοντας την παλια καρτα..Περιμενω οδηγιες!!!
Για να δουλεύουν όλα τα κουμπιά,τότε είναι λάθος το μονοπάτι για το destinator.
Στο αρχείο sdmmc.ini ανοίγοντας το στο pc,μπορείς να αλλάξεις το μονοπάτι για τα αρχεία.
To αρχείο περιέχει τα εξής:
GLOBALSETTINGS
#ShowMessage = no
QuitOnDoubleClick = no
X = 0
Y = 0
Width = 320
Height = 240
Arrange = No
BackgroundColor = 84A28F
BackgroundBitmap = sdmmc\MENU\bg10.bmp
TIME
x = 2
y = 2
Color = 002000
Format = HH':'mm':'ss
Interval = 1000
Size = 24
Weight = 700
CreateFont
DATE
x = 2
y = 24
Color = 000030
Format= dd/MM/yyyy
Size = 20
CreateFont
WINDOWSBUTTON
x = 100
y = 6
ColorNormal = 80A0F0
ColorPushed = 6080D0
Width = 70
Height = 50
Text = EXIT
QuitOnExecute = yes
Weight = 700
CreateFont
BATTERY
x = 178
y = 2
Width = 60
Height = 15
ColorBattery = 000000
ColorHigh = 00A000
ColorLow = 808000
ColorCritical = 600000
Segments = 6
MEMORY
x = 178
y = 24
Width = 60
PhysMemBar = yes
PhysMemValue = no
CenterValue = no
Color = 000000
BackgroundColorLow = BF2020
BackgroundColorHigh = 20BF20
WINDOWSBUTTON
x = 0
y = 58
Command = "sdmmc\Destinator6\Destinator.exe"-->Εδώ ειναι το μονοπάτι που έβαλα για το D6.Bάζοντας το φάκελο Destinatorapps μέσα στον Destinator6 το μονοπάτι πρέπει να αλλαχτεί σε sdmmc\Destinator6\Destinatorapps\Destinator\Destin ator.exe
ColorNormal = 80A0F0
ColorPushed = 6080D0
Width = 78
Height = 60
Text = Dest6.1
Weight = 700
CreateFont
georgegino
08-03-08, 19:57
Σ'ευχαριστω φιλε μου.Θα το κανω και αυριο ισως να σε ενοχλησω ακομη μια φορα για τυχον λεπτομεριες.Παντως δεν μου ελυσες την απορια για ποιο λογο δεν μπορω να ξανατρεξω το Destinator 6 μεσα απο την παλια καρτα...
Φίλε δεν μπορείς να τρέξεις το destinator της παλιάς σου κάρτας,γιατί τα αρχεία είναι με διαφορετικό τρόπο,από την αναβάθμιση που έχει η Gi στη σελίδα της για τη συσκευή σου.
http://img341.imageshack.us/img341/2826/3900pp7.jpg (http://imageshack.us)
Moυ ανέφερες για φάκελο destinatorapps ο οποίος όμως δεν υπάρχει,στα αρχεία που κατεβάζεις από την Gi.Eγώ δούλεψα το μενού που σου έφτιαξα,με αυτή τη σειρά των αρχείων.Κακώς βέβαια που δε σε ρώτησα πριν,αλλά το θεώρησα δεδομένο ότι θα ειναι έτσι.Για να σου δουλέψει η παλιά κάρτα,θα πρέπει τα αρχεία να είναι όπως ειναι στην εικόνα.Οσο για τα παράθυρα που μου ανέφερες.Κανονικά ο explorer πρέπει να εμφανίζεται κανονικά.Τώρα για κάποια άλλα παράθυρα,πράγματι υπάρχει πρόβλημα σχεδόν σε όλες τις συσκευές με 3,5" οθόνη.Εν τω μεταξύ για μαζική εισαγωγή συντεταγμένων στο destinator,υπάρχει και πρόγραμμα για το pc.To mypoi,το οποίο για να το κατεβάσεις,πρέπει να γίνεις μέλος στο www.gpspocketpc.gr
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.