Επιστροφή στο Forum : Νέες συνεργασίες
http://img389.imageshack.us/img389/3527/92294596494594796194596jd1.jpg
Πηγή ACE Hellas
Η Ace Hellas, δεν είχε υποτίθεται και το Alturion ? Το έχει δει κανείς στην Ελλάδα ??
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, με την Ευρωμανία της εποχής, είχε βγάλει ο Χάρρυ Κλύνν ένα δίσκο. Ένας δημοσιογράφος λοιπόν, έπαιρνε συνέντευξη από ένα τύπο της εποχής, στην προσπάθειά του να καταγράψει το πόσο φοβούνται οι Έλληνες, την έλευση των Ευρωπαίων.....
ΔΗΜ: Καλημέρα σας, τι δουλειά κάνετε...
ΤΥΠ: Π...τσαράς (ψαράς, όχι τίποτα άλλο) :)
ΔΗΜ: Πως νοιώθετε τώρα, που οι Ευρωπαίοι, μπορούν να εργάζονται ελεύθερα στη χώρα μας ?
ΤΥΠ: Δε μπα να 'ρθουν... Κι 'αν έρθουν, σε τι γλώσσα θα π...τσαρεύουν ??? :lol:
Παραφράζοντάς το λίγο, δε μπα να'ρθουν, με τι χάρτες θα δουλεύουν ??
Η Ace Hellas, δεν είχε υποτίθεται και το Alturion ? Το έχει δει κανείς στην Ελλάδα ??
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, με την Ευρωμανία της εποχής, είχε βγάλει ο Χάρρυ Κλύνν ένα δίσκο. Ένας δημοσιογράφος λοιπόν, έπαιρνε συνέντευξη από ένα τύπο της εποχής, στην προσπάθειά του να καταγράψει το πόσο φοβούνται οι Έλληνες, την έλευση των Ευρωπαίων.....
ΔΗΜ: Καλημέρα σας, τι δουλειά κάνετε...
ΤΥΠ: Π...τσαράς (ψαράς, όχι τίποτα άλλο) :)
ΔΗΜ: Πως νοιώθετε τώρα, που οι Ευρωπαίοι, μπορούν να εργάζονται ελεύθερα στη χώρα μας ?
ΤΥΠ: Δε μπα να 'ρθουν... Κι 'αν έρθουν, σε τι γλώσσα θα π...τσαρεύουν ??? :lol:
Παραφράζοντάς το λίγο, δε μπα να'ρθουν, με τι χάρτες θα δουλεύουν ??
To οτι καποια εταιρεια φερνει software δεν λεει και τιποτα .
Ξερεις ποσες κανουν δοκιμη σε διαφορα λογισμικα για να τα φερουν ,Π..τσαρεουν πελάτες χωρις το σωστο δόλωμα :-D :-D
Εγώ το θεώρησα ενδιαφέρον γιατί πολύς κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το igo και άλλος τόσος θεωρεί τα HTC τα καλύτερα και ποιοτικότερα PDA, άρα πολλοί θα ενδιαφερθούν.
Η τελευταία παράγραφος/πρόταση είναι όλα τα λεφτά πάντως...
Marketing wise, πάντως, αν δίνουν τα HTC ντέ και καλά με το πρόγραμμα, δε νομίζω να πράξουν σωστά. Αυξάνουν το κόστος άρα και την τιμή πώλησης χωρίς ουσιαστικό όφελος για τον αγοραστή.
Βέβαια νομίζω πως μάλλον το δίδυμο NGi/MLS πρέπει να προσπαθήσουν πλέον αρκετά (και αυτό σημαίνει και χρήμα) για να ενημερωθούν οι καταναλωτές. Εκτός και αν, το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις που για την ώρα δεν φανταζόμαστε... Ο νοών, νοείτω... ;)
Έχω εγκατεστημένο στο ΜΙΟ τόσο το Dest όσο και το IGo.
Συμφωνώ ότι προς το παρόν ο χάρτης της NGI δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα.
Πρέπει όμως να σας πω ότι μετά την τελευταία αναβάθμιση του χάρτη της Ελλάδας (Φεβ 2007) το ΙGo έχει καλύτερη κάλυψη της πόλης μου και των τριγύρω πόλεων (Θράκη) από το Dest, το οποίο ακόμη δείχνει "χωράφια" εκεί που το IGo έχει τους νέους δρόμους.
Ξαναλέω ότι γενικά το Dest έχει πολύ καλύτερη κάλυψη της Ελλάδας, κανείς νομίζω δεν το αμφισβητεί αυτό. Πιστεύω όμως ότι αρχίζουν να γίνονται προσπάθειες και από άλλους πλην NGI και αυτό μόνο θετικό είναι για τον καταναλωτή.
@grnikolis Νίκο, θα προσπαθήσω να συμβάλλω λίγο – γιατί θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά περισσότερα, αλλά τότε η πληροφορία δεν αφομοιώνεται – στην ενημέρωση με το παρακάτω κείμενο. Από το κείμενο θα καταλάβεις ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσει αυτή η πληροφορία στο τελικό καταναλωτή.
@garet Η κάλυψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη βάση μας ξεπερνάει τη κάλυψη οποιαδήποτε ανταγωνιστή. Το ότι δεν έχεις δει το νέο χάρτη ακόμη οφείλεται σε κάποια αναδιοργάνωση σε σχέση με τη "μετάφραση" του χάρτη στο format του Destinator. Επίσης οι πόλεις τη Θράκης είναι ο στόχος για επόμενη έκδοση. Θα ήθελα πάντως την άποψή σου αφού χρησιμοποιήσεις το χάρτη 2007.Q2 μετά τα μέσα Μαΐου.
Πάντως αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τη κάλυψη είναι η ποιότητα και κυρίως στις αστικές περιοχές. Εκεί λοιπόν που αναφέρουμε "πόλεις με πλήρη δεδομένα πλοήγησης" η χάρτες της NGi δε μπορούν να συγκριθούν με τον ανταγωνισμό. Αυτό οφείλεται τόσο στη λεπτομερή καταγραφή των δεδομένων με τα πόδια όσο και στον εξαντλητικό ποιοτικό έλεγχο. Αυτή η μεθοδολογία συλλογής κοστίζει δεκάδες φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη που θεωρητικά καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα. Τα περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα - για να μην πω όλα - χρησιμοποιούν συνθέσεις δεδομένων με μίξη βάσεων από διάφορες εταιρίες για να μπορέσουν να μας ανταγωνιστούν στη κάλυψη. Αυτή όμως ο καιροσκοπική λύση δημιουργεί φοβερά προβλήματα ανομοιογένειας στο χάρτη.
Σε όλα τα ανταγωνιστικά προϊόντα που κυκλοφορούν, πέρα του ότι δεν έχει γίνει συστηματική καταγραφή με λεπτομέρεια στις αστικές περιοχές, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία ακόμη και στην Αθήνα που έχουν να επικαιροποιηθούν πάνω από 3 έως και 7 χρόνια. Πως είναι δυνατόν κάποιος να κυκλοφορεί ένα προϊόν που είναι μη επικαροποιημένο και να υπόσχεται στο μέλλον επικαιροποιήσεις. Αφού ούτε το μηχανισμό έχει στήσει ούτε πρόκειται να το κάνει στο μέλλον. Αντιθέτως, το να έχει μικρή κάλυψη αλλά με ακριβή χάρτη και δεδομένα και να υπόσχεται αύξηση κάλυψης, έχει μία λογική που δίνει ελπίδες για την υποστήριξη του προϊόντος στο μέλλον.
Υπάρχουν ανταγωνιστικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα πριν ή λίγο αργότερα από το Destinator. Όμως ακόμη και σήμερα δεν έχουν επικαιροποιήσει το χάρτη τους. Φαντασθείτε λοιπόν να ήσασταν πελάτες τους πριν από 3 - 4 χρόνια κι ακόμη να μην είχαν τη δυνατότητα να σας δώσουν ένα καλό χάρτη.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί πέρα από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις θα πρέπει να αγοράσει ένα προϊόν που θα το χρησιμοποιήσει σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Συγνώμη για το μακροσκελές του post, αλλά νομίζω ότι λίγα από τα «σκιώδη» αλλά πολύ σημαντικά θέματα πρέπει να τα φωτίζουμε.
Paei to IGO xantakwthike !!!!!!!!! :-D :-D
Θέλω να δω τις αντιδράσεις αυτών που θα πληρώσουν το πρόγραμμα και τους χάρτες Ελλάδας, γιατί ως τώρα όλες οι κριτικές ήταν γιά το τζάμπα. 8)
Εντυπωσιάζομαι με την μνήμη και ενημέρωση του grnikolis.
Όσα αναφέρει είναι γεγονός και ομολογώ ότι ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα και εγώ όταν διάβασα την είδηση. Πιστεύω μάλιστα ότι για μία ακόμη φορά θα πρέπει να σας κάνω και εσάς κοινωνούς του παρασκηνίου γεγονότων όπως αυτό που ακολουθεί, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ διδακτικό και γιατί πιστεύω ότι φωτίζει διάφορες άγνωστες σε πολλούς, πτυχές των πρώτων βημάτων της πλοήγησης στην Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο του 2005 η ACE Hellas είχε ανακοινώσει πανηγυρικά όπως και τώρα την συνεργασία της με μία πολλά υποσχόμενη νέα εταιρία πλοήγησης την “Alturion” η οποία είχε την έδρα της στο Βέλγιο και πολύ στενούς δεσμούς με την Teleatlas (ίσως στις ιστορικές σελίδες του Google θα μπορέσετε να βρείτε τα δελτία τύπου).
Επειδή όμως μετά από τα πρώτα τεστ που έκανε η ACE Hellas, διαπίστωσε ότι οι χάρτες της Ελλάδας (Teleatlas) ήταν προβληματικοί και θεωρώντας ότι NGI διέθετε από τότε τους πλέον ενημερωμένους και αξιόπιστους χάρτες, μας κάλεσε για συνεργασία (εμείς τότε μάθαμε την συμφωνία αυτή). Πρόθυμοι και άπειροι τότε δεχθήκαμε και ξεκίνησε ένας μεγάλος χρονοβόρος και πολυδάπανος κύκλος ανταλλαγής νομικών κειμένων, τεχνικών προδιαγραφών και αρχείων με την Alturion. Τον Μάιο μάλιστα ταξίδεψα και ο ίδιος στο Βέλγιο για να ρυθμίσω τις τελευταίες λεπτομέρειες (όλα αυτά με έξοδα προφανώς της NGI). Τα προβλήματα άρχισαν όταν πήραμε στα χέρια μας την πρώτη έκδοση του compile χάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. Ακολούθησαν και επόμενες προσπάθειες με πολύ κακή επικοινωνία με την Alturion και μηδενική τεχνική υποστήριξη από την ACE Hellas. Τον Σεπτέμβριο ήμασταν πια απελπισμένοι και συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμη φορά τα θετικά στοιχεία συνεργασίας μας με την Destiantor. Περιττό να αναφέρω ότι το project αυτό ποτέ δεν έκλεισε επίσημα. Χάθηκε και ξεχάστηκε μέσα στον κουρνιαχτό των ραγδαίων εξελίξεων της πλοήγησης που ζούμε όλοι.
Εκτιμώ το i-GO ως λογισμικό και εύχομαι ειλικρινά να έχει καλύτερη τύχη από το Alturion αλλά η πείρα μας διδάσκει ότι για να πετύχει ένα σύστημα πλοήγησης χρειάζεται:
καλό λογισμικό, πολύ καλοί και ενημερωμένοι ΧΑΡΤΕΣ, πολύ καλή ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, σωστή εμπορική πολιτική και φυσικά μάρκετινγκ.
Το marketing από μόνο του δεν αρκεί.
Υ.Γ. Και αυτή την φορά θα ήθελα όπως και παλαιότερα, εάν πιστεύει κανείς ότι έχω παραποιήσει το παραμικρό στα γεγονότα που αναφέρω, να με διαψεύσει δημόσια.
gypsadoros
21-04-07, 16:19
Λέτε τώρα να μου δείχνει το i-go το σπίτι μου στο σωστό σημείο? Γιατί μέχρι και το τελευταίο update στους χάρτες του μου έβγαζε οτι μένω στο μαγαζί με τα ηλεκτρικά στην άλλη γωνία! :-D :-D :-D
Εντυπωσιάζομαι με την μνήμη και ενημέρωση του grnikolis.
Όσα αναφέρει είναι γεγονός και ομολογώ ότι ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα και εγώ όταν διάβασα την είδηση. Πιστεύω μάλιστα ότι για μία ακόμη φορά θα πρέπει να σας κάνω και εσάς κοινωνούς του παρασκηνίου γεγονότων όπως αυτό που ακολουθεί, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ διδακτικό και γιατί πιστεύω ότι φωτίζει διάφορες άγνωστες σε πολλούς, πτυχές των πρώτων βημάτων της πλοήγησης στην Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο του 2005 η ACE Hellas είχε ανακοινώσει πανηγυρικά όπως και τώρα την συνεργασία της με μία πολλά υποσχόμενη νέα εταιρία πλοήγησης την “Alturion” η οποία είχε την έδρα της στο Βέλγιο και πολύ στενούς δεσμούς με την Teleatlas (ίσως στις ιστορικές σελίδες του Google θα μπορέσετε να βρείτε τα δελτία τύπου).
Επειδή όμως μετά από τα πρώτα τεστ που έκανε η ACE Hellas, διαπίστωσε ότι οι χάρτες της Ελλάδας (Teleatlas) ήταν προβληματικοί και θεωρώντας ότι NGI διέθετε από τότε τους πλέον ενημερωμένους και αξιόπιστους χάρτες, μας κάλεσε για συνεργασία (εμείς τότε μάθαμε την συμφωνία αυτή). Πρόθυμοι και άπειροι τότε δεχθήκαμε και ξεκίνησε ένας μεγάλος χρονοβόρος και πολυδάπανος κύκλος ανταλλαγής νομικών κειμένων, τεχνικών προδιαγραφών και αρχείων με την Alturion. Τον Μάιο μάλιστα ταξίδεψα και ο ίδιος στο Βέλγιο για να ρυθμίσω τις τελευταίες λεπτομέρειες (όλα αυτά με έξοδα προφανώς της NGI). Τα προβλήματα άρχισαν όταν πήραμε στα χέρια μας την πρώτη έκδοση του compile χάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. Ακολούθησαν και επόμενες προσπάθειες με πολύ κακή επικοινωνία με την Alturion και μηδενική τεχνική υποστήριξη από την ACE Hellas. Τον Σεπτέμβριο ήμασταν πια απελπισμένοι και συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμη φορά τα θετικά στοιχεία συνεργασίας μας με την Destiantor. Περιττό να αναφέρω ότι το project αυτό ποτέ δεν έκλεισε επίσημα. Χάθηκε και ξεχάστηκε μέσα στον κουρνιαχτό των ραγδαίων εξελίξεων της πλοήγησης που ζούμε όλοι.
Εκτιμώ το i-GO ως λογισμικό και εύχομαι ειλικρινά να έχει καλύτερη τύχη από το Alturion αλλά η πείρα μας διδάσκει ότι για να πετύχει ένα σύστημα πλοήγησης χρειάζεται:
καλό λογισμικό, πολύ καλοί και ενημερωμένοι ΧΑΡΤΕΣ, πολύ καλή ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, σωστή εμπορική πολιτική και φυσικά μάρκετινγκ.
Το marketing από μόνο του δεν αρκεί.
Υ.Γ. Και αυτή την φορά θα ήθελα όπως και παλαιότερα, εάν πιστεύει κανείς ότι έχω παραποιήσει το παραμικρό στα γεγονότα που αναφέρω, να με διαψεύσει δημόσια.
telika orismena pragmata den allazoun pote..
Xairome toullaxiston gia thn krish mou s orismena pragamata (den mporei na kanw synexeia lathos).. :lol:
Λέτε τώρα να μου δείχνει το i-go το σπίτι μου στο σωστό σημείο? Γιατί μέχρι και το τελευταίο update στους χάρτες του μου έβγαζε οτι μένω στο μαγαζί με τα ηλεκτρικά στην άλλη γωνία! :-D :-D :-D
Τυχερος εισαι εγω δεν βρισκω ουτε τον δρομο. Μετα μου λενε για i-go και παραμυθια. Τι να το κανω εαν εχω προγραμμα με τετοια γραφικα εαν δεν εχω ακριβη δεδομενα χαρτη ....ΟΠΟΤΕ NGI+DESTINATOR :D :D :D :D
Αν και χαίρομαι γιά την κουβέντα που άνοιξε με την δημοσίευση αυτή, θα έλεγα να μην το πάμε σε αντιπαράθεση Destinator/NGI - iGo.
H αγορά έχει ανοίξει πολύ και θα ανοίξει κι άλλο και τέτοιου είδους συνεργασίες θεωρώ ότι επηρεάζουν πολύ την αγορά.
Μπορεί από τη μία κάποιοι φίλοι παραπάνω να λένε πως δεν βλέπουν το σπίτι τους στο χάρτη, από την άλλη όμως η πλοήγηση ήδη έχει γίνει μόδα γιά πολλούς και θα γίνει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Ξέρω πολλά παιδιά που έχουν κι ένα τέτοιο πρόγραμμα ανάμεσα στ' άλλα (τζάμπα οι περισσότεροι) χωρίς να τους πολυαπασχολεί πόσο καλά κάνει τη δουλειά του.
Σαφώς όταν κάποιος πληρώσει αυτόματα θ' αλλάξουν και οι απαιτήσεις του, αλλά θεωρώ ότι αντί να περιμένεις να πάρεις τον πρώην απογοητευμένο πελάτη είναι καλύτερα να τον πιάσεις από τα μαλλιά από την αρχή.
Αν και χαίρομαι γιά την κουβέντα που άνοιξε με την δημοσίευση αυτή, θα έλεγα να μην το πάμε σε αντιπαράθεση Destinator/NGI - iGo.
H αγορά έχει ανοίξει πολύ και θα ανοίξει κι άλλο και τέτοιου είδους συνεργασίες θεωρώ ότι επηρεάζουν πολύ την αγορά.
Μπορεί από τη μία κάποιοι φίλοι παραπάνω να λένε πως δεν βλέπουν το σπίτι τους στο χάρτη, από την άλλη όμως η πλοήγηση ήδη έχει γίνει μόδα γιά πολλούς και θα γίνει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Ξέρω πολλά παιδιά που έχουν κι ένα τέτοιο πρόγραμμα ανάμεσα στ' άλλα (τζάμπα οι περισσότεροι) χωρίς να τους πολυαπασχολεί πόσο καλά κάνει τη δουλειά του.
Σαφώς όταν κάποιος πληρώσει αυτόματα θ' αλλάξουν και οι απαιτήσεις του, αλλά θεωρώ ότι αντί να περιμένεις να πάρεις τον πρώην απογοητευμένο πελάτη είναι καλύτερα να τον πιάσεις από τα μαλλιά από την αρχή.
++++100
Διαφωνω μαζι σου
Οταν καποιοι κυριοι κατηγορουσαν την DESTINATOR και τον χαρτη της NGI τοτε ηταν ολα καλα;
Δεν υπηρχε αντιπαραθεση;
Τι να πω οτι εταιρειες μας πουλησαν λογισμικο πλοηγησης και εδω και τρια χρονια αναβαθμιση οχι [Απο μηνα σε μηνα λεγανε και εξακολουθουν να λενε βγαινει, και ο χρονος περνα και τιποτε]
Δηλαδη δεν πρεπει να τους τα χωνω στη λαικη διαλεκτο, οταν διατυμπανιζανε για συνεχεις αναβαθμισεις και τεχνικη υποστηριξη. Που ειναι ολα αυτα;
Εγω την πλοηγηση την εχω σαν εργαλειο στην δουλεια μου και εχω απαιτησεις και απο το προγραμμα και απο τον χαρτη .
Και το τζαμπα δεν το δεχομαι.
ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ
:smt066 :smt066 :smt066
gypsadoros
21-04-07, 21:54
Σωστά όλα αυτα που λες γείτονα αλλά όπως θα ξέρεις δεν είναι όλοι οι αγοραστές και χρήστες των gps τόσο ψαγμένοι όσο είμαστε εμείς που ανταλάσουμε απόψεις μέσα απο τα διάφορα forums και βοηθάει ο ένας τον άλλον.
Το αποτέλεσμα είναι να "βολεύονται" με αυτό που αγόρασαν και αν δεν βρίσκει και κανένα δρόμο ή κανένα αριθμό που και που δεν χάθηκε και ο κόσμος φτάνει που μας πάει σωστά έξι στις δέκα φορές, οπότε αν υπάρχει τέτοια νοοτροπία από τους χρήστες λογικό είναι οι εταιρίες να μην πολυνοιάζονται και απλά να βγάζουν ένα update που στην ουσία απλά σου κλίνει το στόμα στην υποτιθέμενη "υποστήριξη" που σου προσφέρουν.
Από το στόμα σου λοιπόν και στου Θεού τ 'αυτί για το όφελος όλων μας!!
mastoris than.
21-04-07, 22:02
Σωστά όλα αυτα που λες γείτονα αλλά όπως θα ξέρεις δεν είναι όλοι οι αγοραστές και χρήστες των gps τόσο ψαγμένοι όσο είμαστε εμείς που ανταλάσουμε απόψεις μέσα απο τα διάφορα forums και βοηθάει ο ένας τον άλλον.
Το αποτέλεσμα είναι να "βολεύονται" με αυτό που αγόρασαν και αν δεν βρίσκει και κανένα δρόμο ή κανένα αριθμό που και που δεν χάθηκε και ο κόσμος φτάνει που μας πάει σωστά έξι στις δέκα φορές, οπότε αν υπάρχει τέτοια νοοτροπία από τους χρήστες λογικό είναι οι εταιρίες να μην πολυνοιάζονται και απλά να βγάζουν ένα update που στην ουσία απλά σου κλίνει το στόμα στην υποτιθέμενη "υποστήριξη" που σου προσφέρουν.
Από το στόμα σου λοιπόν και στου Θεού τ 'αυτί για το όφελος όλων μας!!
οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δεν έλεγαν : συν Αθηνά και χείρα κίνει;
Που βρισκόμαστε σήμερα: έχουμε χάρτες χωρίς πρόγραμμα. Τώρα θα έχουμε και πρόγραμμα χωρίς χάρτες... Μια χαρά... το μόνο που μένει είναι να βγαίνουν οι χάρτες ΟΛΩΝ σε ένα portable format, να μπορώ με έναν converter που διαθέτει η κάθε εταρεία να τους κάνω compile για το πρόγραμμα της και να κάνω τη δουλεία μου όπως γουστάρω εγώ. Όχι όπως γουστάρουν οι σχέσεις ομίλων και εταιρειών που συνεργάζονται λίγο πιο στενά και οικογενειακά για τα δικά μου μέτρα.
Θα συμφωνήσω ότι οι χάρτες είναι οι καλύτεροι μακράν και η δουλειά της NGI εξαιρετική. Αλλά... σας παρακαλώ μη θίγουμε το θέμα τεχνικής υποστήριξης γιατί θα βάλω τα γέλια. Αν εξαιρέσουμε εδώ μέσα, που ακριβώς βρίσκεται αυτή η περίφημη τεχνική υποστήριξη; Γιατί η NGI δεν είναι ο αντιπρόσωπος και δεν φέρει ευθύνη για το πρόγραμμα, τουλάχιστον άμεση.
....Το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. Ακολούθησαν και επόμενες προσπάθειες με πολύ κακή επικοινωνία με την Alturion και μηδενική τεχνική υποστήριξη από την ACE Hellas.
Chief, με τον Peter Moens μιλαγες ?
Ναι :shock:
Που τον ξέρεις ??? :smt101 :smt103
mastoris than.
22-04-07, 20:32
Ναι :shock:
Που τον ξέρεις ??? :smt101 :smt103
...εγώ τα έλεγα, γεμάτος κατασκόπους, (τελικά), ο τόπος. :D
Θαναση, αποκαλεις τον Chief κατασκοπο ?? :-D
@ Maximi
Υπεθεσα οτι ειναι αυτος. Alturion + Ασυνεπεια στην επικοινωνια, συνειρμικα μου τον φερνουν στο μυαλο. Ακομα περιμενω και γω το τηλεφωνο του, απο τον Απριλιο του 2005 :wink:
mastoris than.
22-04-07, 20:55
Θαναση, αποκαλεις τον Chief κατασκοπο ?? :-D
@ Maximi
Υπεθεσα οτι ειναι αυτος. Alturion + Ασυνεπεια στην επικοινωνια, συνειρμικα μου τον φερνουν στο μυαλο. Ακομα περιμενω και γω το τηλεφωνο του, απο τον Απριλιο του 2005 :wink:
:-# :-# :-#
Διαφωνω μαζι σου
Αν σου πω ότι δεν κατάλαβα που ? :roll:
Οταν καποιοι κυριοι κατηγορουσαν την DESTINATOR και τον χαρτη της NGI τοτε ηταν ολα καλα;
Δεν υπηρχε αντιπαραθεση;
Τι να πω οτι εταιρειες μας πουλησαν λογισμικο πλοηγησης και εδω και τρια χρονια αναβαθμιση οχι [Απο μηνα σε μηνα λεγανε και εξακολουθουν να λενε βγαινει, και ο χρονος περνα και τιποτε]
Δηλαδη δεν πρεπει να τους τα χωνω στη λαικη διαλεκτο, οταν διατυμπανιζανε για συνεχεις αναβαθμισεις και τεχνικη υποστηριξη. Που ειναι ολα αυτα;
Γράψε ονόματα :lol:
Εγω την πλοηγηση την εχω σαν εργαλειο στην δουλεια μου και εχω απαιτησεις και απο το προγραμμα και απο τον χαρτη .
Μαζί σου. :P
Διαφωνω μαζι σου
Αν σου πω ότι δεν κατάλαβα που ? :roll: [Για την αντιπαραθεση DESTINATOR-NGI/ i-go]
Δεν υπηρχε αντιπαραθεση;
Γράψε ονόματα :lol: [ no name]Αλλα εχουν και FORUM εγγεγραμμενους 0.
Μαζί σου. :P
Που βρισκόμαστε σήμερα: έχουμε χάρτες χωρίς πρόγραμμα. Τώρα θα έχουμε και πρόγραμμα χωρίς χάρτες... Μια χαρά... το μόνο που μένει είναι να βγαίνουν οι χάρτες ΟΛΩΝ σε ένα portable format, να μπορώ με έναν converter που διαθέτει η κάθε εταρεία να τους κάνω compile για το πρόγραμμα της και να κάνω τη δουλεία μου όπως γουστάρω εγώ. Όχι όπως γουστάρουν οι σχέσεις ομίλων και εταιρειών που συνεργάζονται λίγο πιο στενά και οικογενειακά για τα δικά μου μέτρα.
Θα συμφωνήσω ότι οι χάρτες είναι οι καλύτεροι μακράν και η δουλειά της NGI εξαιρετική. Αλλά... σας παρακαλώ μη θίγουμε το θέμα τεχνικής υποστήριξης γιατί θα βάλω τα γέλια. Αν εξαιρέσουμε εδώ μέσα, που ακριβώς βρίσκεται αυτή η περίφημη τεχνική υποστήριξη; Γιατί η NGI δεν είναι ο αντιπρόσωπος και δεν φέρει ευθύνη για το πρόγραμμα, τουλάχιστον άμεση.
Το πρώτο είναι ουτοπικό κι ανεφάρμοστο γιατί δεν υπάρχει τρόπος πληρωμής των πνευματικών διακαιωμάτων. Αυτό είναι κάτι που δε γίνεται πουθενά στο κόσμο. Κι από τεχνικής πλευράς σηκώνει πολύ συζήτηση.
Μπορεί η NGi να μην είναι ο αντιπρόσωπος του Destinator. Αλλά το λογισμικό έχει άψογη τεχνική υποστήριξη και μάλιστα από πάρα πολλές εταιρίες: NGi, MLS, elasyn, telematix, outsourcing και πολλούς ακόμη συνεργάτες μας.
Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντιπρόσωπος, αλλά αν τελικά ο τελικός καταναλωτής βρίσκει υποστήριξη στο προϊόν που αγόρασε. Και πίστεψέ με, τη βρίσκει... ας με διαψέψουν οι χρήστες αυτού του forum!
Το πρώτο είναι ουτοπικό κι ανεφάρμοστο γιατί δεν υπάρχει τρόπος πληρωμής των πνευματικών διακαιωμάτων. Αυτό είναι κάτι που δε γίνεται πουθενά στο κόσμο. Κι από τεχνικής πλευράς σηκώνει πολύ συζήτηση.
Μπορεί η NGi να μην είναι ο αντιπρόσωπος του Destinator. Αλλά το λογισμικό έχει άψογη τεχνική υποστήριξη και μάλιστα από πάρα πολλές εταιρίες: NGi, MLS, elasyn, telematix, outsourcing και πολλούς ακόμη συνεργάτες μας.
Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντιπρόσωπος, αλλά αν τελικά ο τελικός καταναλωτής βρίσκει υποστήριξη στο προϊόν που αγόρασε. Και πίστεψέ με, τη βρίσκει... ας με διαψέψουν οι χρήστες αυτού του forum!
Τεχνικά αδύνατο δεν είναι τίποτα. Αν αγοράζω τον χάρτη απο εκεί που θέλω εγώ τότε δεν τίθεται και θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, δίοτι τον πλήρωσα. Ούτως η αλλιώς με converters παίζουν και οι εταιρείες δεν λέω κάτι καινούριο. Το κατά πόσο θα γίνει αυτό έξω από τα τρελλά όνειρα μου είναι μια άλλη ιστορία.
Θα σε παραπέμψω απλά στην τελευταία φορά που προσπάθησα να βρω υποστήριξη για τα προβλήματα του χάρτη που χάνει τα χρώματα. Δεν θα ζαλίσω με λεπτομέρειες τους υπόλοιπους αλλά ξέρεις πολύ καλά πως έχει η κατάσταση και κατά πόσο η Destinator υποστηρίζει την εφαρμογή της και λύνει bugs. Η Telematix σύμφωνα με την MLS δεν έχει πλέον σχέση με το Destinator διότι εκείνη (η MLS) είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος. Τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσαν τότε. Η MLS εμένα μου είναι άχρηστη γιατί development δεν κάνει και η Destinator την έχει εξίσου γραμμένη. Μιλάς για υποστήριξη όταν το Πλαίσιο πουλάει ακόμα το PN; (Μη μου πεις μπορεί να το κατεβάσει ο χρήστης από εσάς γιατί θα σου πω ότι οι μισοί ταξιτζήδες που έχω πετύχει δεν έχουν ακούσει την NGI και πολλοί νέοι χρήστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του forum.) Όταν κάναμε 1 χρόνο να δούμε το 6 στην Ελλάδα επισήμως; Ωραία, εσείς είστε εδώ και λύνετε όσα μπορείτε μέχρι ένα σημείο. Οι χρήστες εδώ κάνουν όλοι τους εξαιρετική δουλειά και το χαίρομαι πραγματικά. Ξέρω ότι θα ρωτήσω κάτι και θα μου απαντήσουν. Τα άλλα όμως; Κάθε πότε βγαίνουν patches; Κάθε Αγίου Ποτέ; Είδες κανά recompile στον χάρτη; Είδες bug διορθωμένο; Και μη μου πεις στο 6 γιατί άμα είναι να κάνουν 2 χρόνια να διορθώσουν ένα bug δηλαδή να πάνε σπίτι τους να φτιάξουν κανά παστίτσιο.
Δεν ξέρω τι βρήκαν οι χρήστες του forum αλλά ξέρω τι βρήκα εγώ. Και αυτό που βρήκα είναι ένα μπάχαλο, ασυνεννοησία και τελικά καμία λύση. Εσύ που λες ότι έχεις την γνώση να βρεις την υποστήριξη γιατί δεν έχεις λύσει το θέμα με το χάρτη; Έχω και άλλα προβλήματα με το πρόγραμμα αλλά δεν τα ψάχνω πια. Το έχω πάρει απόφαση ότι όσο και να χτυπιέμαι άκρη δεν θα βρω. Όσο για τους ενημερωμένους χάρτες να πω μόνο ένα πράγμα: 8 μήνες.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να γκρινιάξω; Όχι βέβαια, αυτό θα μπορούσα να το κάνω κάπου αλλού. Θέλω απλά να φέρω ένα παράδειγμα και να καταλήξω στο ότι άμα είναι να αρχίσουμε το θάψιμο, όποιον και να πιάσεις θα βρεις κάτι να πεις. Κανείς δεν είναι τέλειος και το Destinator επίσης. Δεν ξέρω τι θα κάνει το iGO. Μακάρι να είναι καλό και να είναι και οι χάρτες καλοί. Μακάρι να δω και το Destinator και τον δικό σας χάρτη βελτιωμένο. Ο ανταγωνισμός δεν είναι κάτι κακό, το μονοπώλειο είναι και το να καβαλάμε το καλάμι.
Τεχνικά αδύνατο δεν είναι τίποτα. Αν αγοράζω τον χάρτη απο εκεί που θέλω εγώ τότε δεν τίθεται και θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, δίοτι τον πλήρωσα. Ούτως η αλλιώς με converters παίζουν και οι εταιρείες δεν λέω κάτι καινούριο. Το κατά πόσο θα γίνει αυτό έξω από τα τρελλά όνειρα μου είναι μια άλλη ιστορία.
Μιά μικρή απορία έχω γιατί στα υπόλοιπα είσαι σαφής. Μπορείς να προτείνεις ένα τρόπο να γίνει αυτό που θα βόλευε όλους μας ?
Αν γινόταν κάτι τέτοιο ποιός θα εμπόδιζε αυτούς τους χιλιάδες που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το igo για παράδειγμα χωρίς να το έχουν αγοράσει ( 100% των χρηστών στην Ελλάδα) να πάρουν τον χάρτη της NGI η όποιον άλλον είναι ο καλύτερος "δανικό" από σένα ας πούμε και να τον χρησιμοποιήσουν.
Πιστεύεις εδώ στην Ελλάδα θα τον αγόραζαν αν τον έβρισκαν τζάμπα και σε τι ποσοστό ?
Μιά μικρή απορία έχω γιατί στα υπόλοιπα είσαι σαφής. Μπορείς να προτείνεις ένα τρόπο να γίνει αυτό που θα βόλευε όλους μας ?
Αν γινόταν κάτι τέτοιο ποιός θα εμπόδιζε αυτούς τους χιλιάδες που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το igo για παράδειγμα χωρίς να το έχουν αγοράσει ( 100% των χρηστών στην Ελλάδα) να πάρουν τον χάρτη της NGI η όποιον άλλον είναι ο καλύτερος "δανικό" από σένα ας πούμε και να τον χρησιμοποιήσουν.
Πιστεύεις εδώ στην Ελλάδα θα τον αγόραζαν αν τον έβρισκαν τζάμπα και σε τι ποσοστό ?
Δεν διαφωνώ αλλά θες να μου πεις ότι αγοράζουν τώρα όλοι αυτοί το Destinator και τον χάρτη; Μια βόλτα στο bittorent και στο rapidshare θα σε πείσει για το αντίθετο. Δηλαδή πριν βγάλει η NGI επισήμως στο site το 6 όλοι όσοι το συζητούσαν και το είχαν δοκιμάσει έτρεξαν να το αγοράσουν από το εξωτερικό; Γελάμε τώρα, ξέρεις πόσοι μου μιλάνε κάθε μέρα και το έχουν σπασμένο με τον τελευταίο χάρτη μαζί παρακαλώ. Ποια η διαφορά ακριβώς; Όποιος πρόκειται να αγοράσει θα το κάνει είτε έτσι είτε αλλιώς. Αυτός που λειτουργεί με το σκεπτικό του σιγά μην πληρώσω, όπως και να τον έχεις τον χάρτη δεν πρόκειται να τον πληρώσει.
Απλά καταλαβαίνω την όποια πολιτική μιάς εταιρίας με σκοπό να προστατέψει την τσέπη της και τα πνευματικά της δικαιώματα όσο γίνεται και ανάλογα με την φιλοσοφία των χρηστών σε κάθε χώρα.
Έχω την αίσθηση πως η ακολουθούμενη πολιτική της NGI ώς τώρα, της έχει δώσει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς και έχει αρκετά καλά αποτελέσματα σχετικά με το ποσοστό αυτών που αγοράζουν πρόγραμμα + χάρτες και πιστεύω πως είναι πολλοί.
Προσπαθώ να πείσω όποιον μου ζητά σπασμένο Destinator πως αξίζει να το αγοράσει γιά να βοηθήσει μιά Ελληνική εταιρία στην χαρτογράφηση της Ελλάδας.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι η άποψη κάποιου "φίλου" που διάβασα πρόσφατα, που ενώ προωθεί εδώ και καιρό το Destinator και τους χάρτες της NGI σε ένα από τα μέρη που λες, θεωρεί πως με την κίνηση του αυτή συμβάλει στην προώθηση του προγράμματος και την αύξηση των πωλήσεων του προϊόντος, με την λογική πως αφού δοκιμάσουν το πακέτο όσοι το χρειάζονται πραγματικά θα το αγοράσουν.
Αυτός λέει το έκανε γνωστό !
Εδώ γελάμε :lol: :lol: :lol: :lol:
Όπως καταλαβαίνεις δεν δέχομαι αυτήν την θεωρία κι αν ήθελε να πετύχει τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσαν απλά να λείπουν οι χάρτες της NGI.
Aλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα και δεν είναι της στιγμής.
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος
Επειδή από όσο γνωρίζω είσαι τεχνικός πληροφορικής, πληροφοριακά αναφέρω ότι οι αλγόριθμοι ”compile” των χαρτών αφενός μεν είναι το μεγάλο «τεχνικό μυστικό» κάθε εταιρίας λογισμικού πλοήγησης, αφετέρου δε είναι ”lossy” διαδικασία, που σημαίνει ότι είναι αδύνατη η ανάκτηση της αρχικής πληροφορίας για μετατροπή σε άλλο format. Με άλλα λόγια χρειάζεσαι την πρωτότυπη ψηφιακή βάση των χαρτών για να γίνει αυτό που ονειρεύεσαι (μακάρι να γινόταν)
Θα σε παραπέμψω απλά στην τελευταία φορά που προσπάθησα να βρω υποστήριξη για τα προβλήματα του χάρτη που χάνει τα χρώματα. Δεν θα ζαλίσω με λεπτομέρειες τους υπόλοιπους αλλά ξέρεις πολύ καλά πως έχει η κατάσταση και κατά πόσο η Destinator υποστηρίζει την εφαρμογή της και λύνει bugs. Η Telematix σύμφωνα με την MLS δεν έχει πλέον σχέση με το Destinator διότι εκείνη (η MLS) είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος. Τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσαν τότε. Η MLS εμένα μου είναι άχρηστη γιατί development δεν κάνει και η Destinator την έχει εξίσου γραμμένη. Μιλάς για υποστήριξη όταν το Πλαίσιο πουλάει ακόμα το PN; (Μη μου πεις μπορεί να το κατεβάσει ο χρήστης από εσάς γιατί θα σου πω ότι οι μισοί ταξιτζήδες που έχω πετύχει δεν έχουν ακούσει την NGI και πολλοί νέοι χρήστες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του forum.) Όταν κάναμε 1 χρόνο να δούμε το 6 στην Ελλάδα επισήμως; Ωραία, εσείς είστε εδώ και λύνετε όσα μπορείτε μέχρι ένα σημείο. Οι χρήστες εδώ κάνουν όλοι τους εξαιρετική δουλειά και το χαίρομαι πραγματικά. Ξέρω ότι θα ρωτήσω κάτι και θα μου απαντήσουν. Τα άλλα όμως; Κάθε πότε βγαίνουν patches; Κάθε Αγίου Ποτέ; Είδες κανά recompile στον χάρτη; Είδες bug διορθωμένο; Και μη μου πεις στο 6 γιατί άμα είναι να κάνουν 2 χρόνια να διορθώσουν ένα bug δηλαδή να πάνε σπίτι τους να φτιάξουν κανά παστίτσιο.
Δεν ξέρω τι βρήκαν οι χρήστες του forum αλλά ξέρω τι βρήκα εγώ. Και αυτό που βρήκα είναι ένα μπάχαλο, ασυνεννοησία και τελικά καμία λύση. Εσύ που λες ότι έχεις την γνώση να βρεις την υποστήριξη γιατί δεν έχεις λύσει το θέμα με το χάρτη; Έχω και άλλα προβλήματα με το πρόγραμμα αλλά δεν τα ψάχνω πια. Το έχω πάρει απόφαση ότι όσο και να χτυπιέμαι άκρη δεν θα βρω. Όσο για τους ενημερωμένους χάρτες να πω μόνο ένα πράγμα: 8 μήνες.
Πριν από πολλά χρόνια, όταν με την τότε ομάδα μου είχαμε αναλάβει την ανάπτυξη εφαρμογών στο Αλουμίνιο της Ελλάδος (τότε Group Pechiney), δουλεύαμε επάνω σε Main Frame (αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ) συστήματα της Unisys η οποία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία υπολογιστών μετά την ΙΒΜ. Όλο το hardware και το software ήταν δική της παραγωγή (από λειτουργικό σύστημα μέχρι τελευταία εφαρμογή). Λοιπό αν θες το πιστεύεις, η Unisys δεν εγγυάτο την συμβατότητα των λογισμικών της μεταξύ τους παρά μόνο ανά χρονικά διαστήματα της τάξεως κάποιον ετών. Έλεγε δηλαδή ότι μόνο για τις εκδόσεις μέχρι εκείνης της ημερομηνίας μπορούσε να εγγυηθεί συμβατότητα.
Ζητάν λοιπόν τώρα σε ένα χαοτικό περιβάλλον όπου κάθε μέρα ξεφυτρώνουν από την Κίνα νέες συσκευές, με συνεχείς αλλαγές στις rom, στα Windows και πάει λέγοντας, και από εταιρίες που δεν έχουν ούτε κατά διάνυα το μέγεθος της Unisys να είναι bug free και συμβατά όλα μεταξύ τους. Προσωπικά το θεωρώ αδύνατο.
Συμφωνώ μαζί σου ότι ο βαθμός «χαοτικής συμπεριφοράς» από εταιρία σε εταιρία διαφέρει. Για παράδειγμα στον τομέα αυτό η TOM TOM έχει φανεί πολύ έξυπνη. Δικό της hardware, κυκλοφορεί προϊόντα που φροντίζει να είναι ελεγμένα και ώριμα ΑΛΛΑ ακριβώς λόγο της πολιτικής αυτής δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα. Αν το θεωρείς αυτό σωστό τότε πολύ απλά κακώς έχουμε πλοήγηση στην Ελλάδα, θα έπρεπε να περιμένουμε για να γίνουν όλα πιο ώριμα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγείται κανείς από τις ενστάσεις σου.
Όσο για τους ταξιτζήδες που εσύ αναφέρεις, είναι από τα τρανταχτότερα παραδείγματα που αναιρούν τα επιχειρήματά σου. Χωρίς να χρησιμοποιούν internet, χωρίς να ξέρουν το forum, με παλαιότερες εκδόσεις Destinator, το χρησιμοποιούν γιατί πολύ απλά κάνουν την δουλειά τους (δεν είναι «γκατζετάκιδες»). Οι περισσότεροι μάλιστα είναι και πολύ ευχαριστημένοι.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να γκρινιάξω; Όχι βέβαια, αυτό θα μπορούσα να το κάνω κάπου αλλού. Θέλω απλά να φέρω ένα παράδειγμα και να καταλήξω στο ότι άμα είναι να αρχίσουμε το θάψιμο, όποιον και να πιάσεις θα βρεις κάτι να πεις. Κανείς δεν είναι τέλειος και το Destinator επίσης. Δεν ξέρω τι θα κάνει το iGO. Μακάρι να είναι καλό και να είναι και οι χάρτες καλοί. Μακάρι να δω και το Destinator και τον δικό σας χάρτη βελτιωμένο. Ο ανταγωνισμός δεν είναι κάτι κακό, το μονοπώλειο είναι και το να καβαλάμε το καλάμι.
Σχετικά τώρα με άλλα λογισμικά στην Ελλάδα, προφανώς η παρουσία τους κάνει καλό στον ανταγωνισμό και μας υποχρεώνει όλους να γινόμαστε καλύτεροι. Φοβάμαι όμως ότι επειδή η διάδοσή τους δεν είναι τόσο εκτεταμένοι όσο το Destinator και επειδή δεν γίνεται τόσο συστηματικός έλεγχος και συζήτηση πολλά πράγματα παραμένουν άγνωστα. Για παράδειγμα προχθές γνώρισα τυχαία ένα Γερμανό τεχνικό στην Έκθεση Τουρισμού στην Ανθούσα, ο οποίος χρησιμοποιούσε Destinator (είχε Qtec S100) Μου είπε λοιπόν ότι πριν χρησιμοποιούσε i-Go το οποίο το εγκατέλειψε γιατί όταν ενεργοποιείτο το τηλέφωνο σταματούσε η πλοήγηση !. Αυτό λοιπόν που θέλω να πω και νομίζω ότι συμφωνούμε είναι ότι θα πρέπει να γίνεται μία ειλικρινής και τεχνικά τεκμηριωμένη αξιολόγηση των λύσεων που κυκλοφορούν με τα υπέρ και τα κατά τους.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι στο εξωτερικό το έχουν πιάσει το νόημα για σωστή πλοήγηση,αν κρίνω από τα διάφορα forum του εξωτερικού.Αγοράζουν φθηνά pna με destinator και άλλα προγράμματα 2ου επιπέδου και τα ξεκλειδώνουν για να βάλουν οι περισσότεροι tom tom.Σαφώς και υπάρχουν και αυτοί που είναι υπερευχαριστημένοι με το destinator.
Επειδή από όσο γνωρίζω είσαι τεχνικός πληροφορικής, πληροφοριακά αναφέρω ότι οι αλγόριθμοι ”compile” των χαρτών αφενός μεν είναι το μεγάλο «τεχνικό μυστικό» κάθε εταιρίας λογισμικού πλοήγησης, αφετέρου δε είναι ”lossy” διαδικασία, που σημαίνει ότι είναι αδύνατη η ανάκτηση της αρχικής πληροφορίας για μετατροπή σε άλλο format. Με άλλα λόγια χρειάζεσαι την πρωτότυπη ψηφιακή βάση των χαρτών για να γίνει αυτό που ονειρεύεσαι (μακάρι να γινόταν)
Σωστά γνωρίζεις και καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν ένα φορμάτ που θα περιέχει την αρχική πληροφορία, από το οποίο θα μπορώ να το μετατρέπω σε ότι μου αρέσει. Ξέρω είναι υπεραπλουστευμένο αλλά... Από την άλλη εξακολουθώ να μην το θεωρώ τεχνικά αδύνατο. Λύσεις πάντα υπάρχουν όταν υπάρχει και θέληση, αλλά δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων αυτά είναι wishlists και άσχετα με το πρόβλημα μας.
Πριν από πολλά χρόνια, όταν με την τότε ομάδα μου είχαμε αναλάβει την ανάπτυξη εφαρμογών στο Αλουμίνιο της Ελλάδος (τότε Group Pechiney)... <snip> Αν το θεωρείς αυτό σωστό τότε πολύ απλά κακώς έχουμε πλοήγηση στην Ελλάδα, θα έπρεπε να περιμένουμε για να γίνουν όλα πιο ώριμα. Σʼ αυτό το συμπέρασμα οδηγείται κανείς από τις ενστάσεις σου.
Όσο για τους ταξιτζήδες που εσύ αναφέρεις, είναι από τα τρανταχτότερα παραδείγματα που αναιρούν τα επιχειρήματά σου. Χωρίς να χρησιμοποιούν internet, χωρίς να ξέρουν το forum, με παλαιότερες εκδόσεις Destinator, το χρησιμοποιούν γιατί πολύ απλά κάνουν την δουλειά τους (δεν είναι «γκατζετάκιδες»). Οι περισσότεροι μάλιστα είναι και πολύ ευχαριστημένοι.
Δεν περιμένω το τέλειο, περιμένω όμως κάτι. Έστω μια προσπάθεια. Εδώ μιλάμε για την απόλυτη γείωση από την Destinator. Ναι όντως ξεφυτρώνουν πολλά μηχανάκια. Αλλά έχει μπει σε αυτό το χορό και πρέπει να χορέψει. Αν δεν θέλει, ας μείνει στα άλλα. Δικαιολογίες ΔΕΝ υπάρχουν όσο υπάρχουν protorypes που δίνονται από τους κατασκευαστές. Δηλαδή ο φίλος μου που δουλεύει σε GSM provider και τεστάρει για streaming πως έχει 20-30 μηχανάκια και δοκιμάζει; Απλα, διάθεση δεν βλέπω. Καμία. Μίλησε ο Zeppelin για support και από εσάς. Με το Zeppelin, νά ναι καλά το παιδί όταν ζήτησα την βοήθεια του, στο βαθμό που μπορούσε μου την έδωσε. Όταν στην προσπάθεια μου να βρω μία άκρη όμως, μετά από εδώ πήγα με τη μία στην Destinator παρακάμπτοντας την MLS την άκουσα κιόλας από τον υπεύθυνο τους (δε μου μίλησε άσχημα, να το τονίσω αυτό). Γιατί οι εκεί, πετάνε το μπαλάκι στους εδώ για κάτι που οι εδώ δεν μπορούν να διορθώσουν. Φαντάσου τώρα δηλαδή να έχει bug στα Vista και να λέει το Redmond στην Microsoft στην Κηφισίας να το λύση εκείνη. Οι μεν εδώ, την ακούνε από εμάς, την ακούνε και από την Destinator και τελικά τι; Απολύτως τίποτα. Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε. Σου είπα. Έχω πάρει απόφαση ότι δεν έχω υποστήριξη. Τα αναφέρω γιατί μου μιλάτε για support κρίνοντας όλους τους άλλους. Πρώτα η αυτοκριτική και μετά να αρχίσουμε να γελάμε που είναι οι άλλοι μπάχαλο.
Άσχετο, οι φίλοι μας οι ταξιτζήδες που το έχουν για τη δουλεία τους φυσικά και δεν είναι γκατζετάκηδες για να μπαινοβγαίνουν εδώ μέσα. Αλλά θα σου πω ότι επίσης έχουν το 3 όπως λες αλλά και χάρτες του τότε. Οπότε και εκείνοι με μη ανανεωμένο χάρτη 2-3 χρόνων κυκλοφορούν. Ποια η διαφορά λοιπόν αν αύριο σου φέρω ένα πρόγραμμα και κάποια σημεία δεν είναι πρόσφατα ενημερωμένα;
Σχετικά τώρα με άλλα λογισμικά στην Ελλάδα, προφανώς η παρουσία τους κάνει καλό στον ανταγωνισμό και μας υποχρεώνει όλους να γινόμαστε καλύτεροι. Φοβάμαι όμως ότι επειδή η διάδοσή τους δεν είναι τόσο εκτεταμένοι όσο το Destinator και επειδή δεν γίνεται τόσο συστηματικός έλεγχος και συζήτηση πολλά πράγματα παραμένουν άγνωστα. Για παράδειγμα προχθές γνώρισα τυχαία ένα Γερμανό τεχνικό στην Έκθεση Τουρισμού στην Ανθούσα, ο οποίος χρησιμοποιούσε Destinator (είχε Qtec S100) Μου είπε λοιπόν ότι πριν χρησιμοποιούσε i-Go το οποίο το εγκατέλειψε γιατί όταν ενεργοποιείτο το τηλέφωνο σταματούσε η πλοήγηση !. Αυτό λοιπόν που θέλω να πω και νομίζω ότι συμφωνούμε είναι ότι θα πρέπει να γίνεται μία ειλικρινής και τεχνικά τεκμηριωμένη αξιολόγηση των λύσεων που κυκλοφορούν με τα υπέρ και τα κατά τους.
Εκεί ακριβώς προσπαθούσα να καταλήξω. Be objective (όσο γίνεται χωρίς να πέσει να σε πλακώσει το σπίτι σου). Δεν συμφέρει κανέναν το να λέμε λόγια στον αέρα.
@panosha
Είμαι από τους πιο ειρωνικούς ανθρώπους όταν ακούω το "που θα το κατεβάσουμε σπασμένο". Και άντε πες το Destinator είναι "ακριβό" στα 160 ευρώ. Εδώ βρέθηκε ο θεός που έψαχνε cracked το Bluezard, ένα πρόγραμμα που κοστίζει $6! Ναι καλά διάβασες, ούτε καν 4-5 ευρώ. Έναν καφέ. Ούτε αυτό δεν είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν για τον κόπο του άλλου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται απλά να αλλάξουν ποτέ.... εκτός αν μία μέρα δεν τους πληρώσεις τον μισθό τους και όταν σε ρωτήσουν τους πεις ότι βρήκες crack για την δουλειά τους.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.