Επιστροφή στο Forum : PN:ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ!!! ΣΤΟ ΧΩΜΑ??? (έχω τζιπ)
Καταρχάς συγχαρητήρια για το PN. Είχα το D3 και προχθές "κατέβασα" to PN και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Με το MIO 168 παρατήρησα ότι είναι λίγο αργό μόνο στις στροφές. Δέν το έχω ψάξει αρκετά, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πιο "βαρύ" από το D3, οπότε η καθυστέρηση στις στροφές είναι λογική. Στην πορεία και στις φωνητικές εντολές είναι άψογο! Έχω 2 ερωτήσεις για τον Zeppelin:
1- Πότε θα μπει η υπηρεσία με τους "μποτιλιαρισμένους" δρόμους? Και πώς θα ενεργοποιήται? Στο μενού δεν βλέπω τίποτα.
2- Έχω τζιπ και μου αρέσουν οι δασόδρομοι (& οι χωματόδρομοι, μονοπάτια, κακοί δρόμοι κ.α.). Είναι αρκετοί δασόδρομοι (κ.α.) καταχωρημένοι στό PN? Στους χάρτες της ROAD υπάρχουν όλοι, αλλά θα τους προτιμούσα φυσικά στο PPC μου. Στο D3 υπήρχαν ελάχιστοι.
Και πάλι συγχαρητήρια.
Φιλικά
hornet9000 ksereis kanena programma gia diadromes ektos dromou kai pou mporo na to vro?
Καταρχάς συγχαρητήρια για το PN. Είχα το D3 και προχθές "κατέβασα" to PN και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Με το MIO 168 παρατήρησα ότι είναι λίγο αργό μόνο στις στροφές. Δέν το έχω ψάξει αρκετά, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πιο "βαρύ" από το D3, οπότε η καθυστέρηση στις στροφές είναι λογική. Στην πορεία και στις φωνητικές εντολές είναι άψογο! Έχω 2 ερωτήσεις για τον Zeppelin:
1- Πότε θα μπει η υπηρεσία με τους "μποτιλιαρισμένους" δρόμους? Και πώς θα ενεργοποιήται? Στο μενού δεν βλέπω τίποτα.
2- Έχω τζιπ και μου αρέσουν οι δασόδρομοι (& οι χωματόδρομοι, μονοπάτια, κακοί δρόμοι κ.α.). Είναι αρκετοί δασόδρομοι (κ.α.) καταχωρημένοι στό PN? Στους χάρτες της ROAD υπάρχουν όλοι, αλλά θα τους προτιμούσα φυσικά στο PPC μου. Στο D3 υπήρχαν ελάχιστοι.
Και πάλι συγχαρητήρια.
Φιλικά
Όλη η Ελλάδα θα χαρτογραφηθεί (σε σχέση με τους χωματόδρομους) σε λίγο καλύτερη λεπτομέρεια από αυτή που υπάρχει ήδη στη Πελοπόννησο. Για κάνε μια βόλτα προς τα κει!
Σχετικά με το TMC θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο έτος
hornet9000 ksereis kanena programma gia diadromes ektos dromou kai pou mporo na to vro?
Δεν ξέρω άλλο προγραμμα εκτός από το Destinator PN, που από την απάντηση του zeppelin καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει αρκετούς χωματόδρομους στην πελλοπόνησο. Από χάρτες (χάρτινους) όμως οι ROAD είναι πάρα πολύ καλοί με τρομερές λεπτομέρειες ειδικά για τζιπ και απορδάσεις εκτός δρόμου.
Ευχομαι το Pn να γινει και για Off-road :),αλλα επειδη ακομα ειναι λιγο εσυ φιλε μου που εχεις τζιπ κανε μια βολτα απο το www.brat.gr :wink:
Τωρα για τους χαρτες αυτη τη στιγμη για off road αλλα και για ολη την Ελλαδα(χωρις ομως δρομολογηση και χωρις να μπορει να συγκριθει με το pn η το d3 για τους κανονικους δρομους) ειναι το topo της αναβασης.Αμα το δεις δεν θα πιστευεις στα ματια σου :shock: βεβαια αυτο ειναι για car pc αλλα μπορεις να αγορασεις το ozi και ξεχωριστα αναλυτικους χαρτες για τα βουνα που σε ενδιαφερουν.Αυτα απο ακομα εναν τζιπα :lol: σαν το destinator ομως για την ασφαλτο δεν υπαρχει τιποτα :wink:
ένσταση μηχανόβιου με on-off και εντούρο-ανησυχίες:
δεν είναι οι χωματόδρομοι off-road :) μην τα ισοπεδώνουμε όλα (το λογοπαίχνιο δεν ήταν τυχαίο)
:D
Για την Αττικη τουλαχιστον που μπωρω να μιλησω θα εκπλαγεις με αυτους που ΗΔΗ υπαρχουν.........
Υπηρχε χωματοδρομος στην παρνηθα που........ δεν τον εβλεπα μπροστα μου και θα το ελεγες κοιτη ποταμου και οχι δρομο...
Σιγουρα το ΟΖΙ ειναι "αλλιως" ΟΠΟΥ ΟΜΩ΅σταματαει το PN"
Για την Αττικη τουλαχιστον που μπωρω να μιλησω θα εκπλαγεις με αυτους που ΗΔΗ υπαρχουν.........
Υπηρχε χωματοδρομος στην παρνηθα που........ δεν τον εβλεπα μπροστα μου και θα το ελεγες κοιτη ποταμου και οχι δρομο...
Σιγουρα το ΟΖΙ ειναι "αλλιως" ΟΠΟΥ ΟΜΩ΅σταματαει το PN"
Φίλε fikion γειά σου,
Για την Πάρνηθα που λες εννοείς στον εθνικό δρυμό που είναι στα χρήσιμα? Γιατί έχω πάει και εγώ. Πολύ καλό!!! Εκεί κάνανε δοκιμές και κάτι εντουράδες. Αλλά αυτό το σημείο το είχε χαρτογραφημένο και το D3.
Άλλη περιοχή μέσα στην Αττική?
Φιλικά
Hornet900
Και το ΟΖΙ ρε παιδιά, ποιό είναι??? Δεν το ξέρω. Τι είναι πρόγραμμα ή χάρτης? Και έχει τα βουνά της Ελλάδας τόσο λεπτομερώς? Είναι Ελληνικό? Που μπορώ να το βρώ? Είναι free ή όχι, και αν όχι πόσο κάνει? Μπαίνει στο MIO168 και είναι η χρήση του σαν του PN?
Πείτε ρε παιδιά !!!
Παρνηθα πηγα με φιλους απο το BRAT
Αλλη περιοχη που εχω καπως δει ειναι η Πεντελη οπου μας εβγαλε σε ενα εκκλισακι χαμενο στο πουθενα, αλλα ο δρομος και παλι υπηρχε...
Για το ΟΖΙ τι να σου πω....... δες κατ' αρχην www.oziexplorer.com
Μαζι με το Pathaway ειναι - λενε οι γνωστες, εγω ΔΕΝ ειμαι- τα καλυτερα προγραμματα καθωτι δεν καταλαβαινουν απο δρομους με την ενοια του PN ( to οποιο και σε χωραφι να εισαι προσπαθει να σε δειχνει σε δρομο) αλλα μπορεις να σκαναθεις ενα χαρτη και να τον βαλεις background στο στιγμα σου . Ειναι ομως μια διαδικασια πολυ πολυπλοκη για τις δικες μου ελαχιστες γνωσεις.. Η βασικη τους διαφορα απο το PN και τα ομοια του ειναι οτι ΔΕΝ κανουν δρομολογηση, απλα σου δειχνουν που εισαι..
αν θελεις να κινηθεις στο βουνο πεζος, σε χωμα με το τζιπ κλπ, το ozi ειναι το καλυτερο προγραμα για ppc, με η χωρις χαρτη.
ΔΕΝ ειναι για δρομολογηση οπως το destinator, απλα εχει την δυνατοτητα ηχητικης ειδοποιησης οταν πλησιασουμε σε καποιο σημειο και δεν συγκρινεται με το destinator για πλοηγηση μεσα στην πολη.
για το βουνο ομως... ειναι οτι πρεπει.
www.oziexplorer.com
http://www.anavasi.gr/xartes/cdrommaps.html
το Ozi δεν είναι τόσο πολύπλοκο και το καλιμπράρισμα των χαρτών είναι αστείο αν υπάρχουν 3-4 γνωστά σημεία
είμαι δοκιμαστής τους από παλιά και μπορώ να πω ότι προχωράν αργά αλλά όταν κάνουν βήματα είναι ουσιώδη (εξάλλου γιατί να βιάζονται όταν είναι ήδη μπροστά;...)
το ozi φανταστείτε το σαν ψηφιακό χάρτη με ένα... δάχτυλο να σας λέει που είσαστε πραγματικά (όχι που υπολογίζει ότι θα έπρεπε να είστε γιατί έχει δρόμο) με ΠΟΛΛΕΣ φυσικά επιπλέον λειτουργίες... δεν θα ξεχάσω όταν πριν 4+ χρόνια (πριν τα... "καλά" της NGi) είχα σκανάρει και καλιμπράρει το κέντρο της Αθήνας (15MB image σε εποχές που δεν υπήρχαν τεράστιες SD) και το ozi μια χαρά με πήγαινε και δεν χανόμουν... και μετά έκανα και replay την διαδρομή και έβλεπα rea-time-replay που με έπιασε η κίνηση και που πήγαινα με 1000... :D
ξέρει κανείς πόσο κοστίζει αυτό το CD της Ανάβασης;
το έχει κανείς;
Εγώ πάλι μπήκα στην ιστοδελίδα του ozi , κατέβασα ένα αρχείο δωρεάν, αλλά αυτό δεν έπερνε χάρτες (γιατί ήταν demo ίσως). Η οθόνη είχε μόνο τα εργαλεία του ozi (πάρα πολλά) αλλά η κεντρική οθόνη ήταν λευκή. Από ότι κατάλαβα δεν είναι free. Λέω να το αγοράσω, να σκανάρω τον χάρτη της Ελλάδας, και να το έχω παράλληλα με το ΡΝ. Γίνεται? Είναι όντος τόσο καλό για τα βουνά? ή θα το πάρω τσάμπα? ή θα είναι καλό και εγώ δεν θα μπορέσω να το σετάρω στο ΜΙΟ168? Λιγη ακόμα βοήθεια από τους γνώστες?
???
ναι δεν είναι δωρεάν (είναι πολύπλοκο πρόγραμμα, χλωμό να ήταν δωρεάν)
αυτό που ζητάς θεωρητικά γίνεται, πρακτικά όχι
για να έχεις το χάρτη της Ελλάδας σκαναρισμένο μιλάμε για ΑΧΑΝΗ αρχεία ενώ το καλιμπράρισμα τόσο μεγάλων επιφανειών μόνο ακριβές δεν θα είναι
δεν ξέρω αν διάβασες αλλά ο χάρτης του ΚΕΝΤΡΟΥ της Αθήνας, στη μικρότερη δυνατή ανάλυση που μπορούσα να διαβάσω τα ονόματα δρόμων, ήταν 15MB (και ξαναλέω: για το κέντρο)
εκεί που το ozi δίνει ρέστα είναι ακριβώς στο να του πετάξεις ένα χάρτη ενός βουνού πχ. και αφεθείς στην ελευθερία της ερημιάς
Εδω το καλο πραμα για off-road ;)
http://www.anavasi.gr/index/
Αλλα να ξαναπουμε οτι αυτα δεν υποστιριζουν πλοηγηση απλα βλεπεις το στιγμα σου πανω σε χαρτη....
fokion αγορι μου παντου μπροστα μου θα εισαι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αγαπητέ NLS σε ευχαριστώ για την βοήθεια. Πρόσεξα τα 15 ΜΒ της Αθήνας που είπες αλλά αν σκαννάρεις τον χάρτη της Πελλοπονήσου π.χ. δεν σε ενδιαφέρει και πολύ να είναι σε τόσο ψηλή ανάλυση για να βλέπεις τα τετραγωνα, τους δρόμους της πόλης κ.τ.λ. Οι χάρτες της ROAD π.χ. που είναι σε μεγάλη κλίμακα, έχουν και τον παραμικρό χωματόδρωμο, όχι τις πόλεις, και αν σκαναριστεί δεν θα είναι πάνω από 5 ΜΒ, και θα είναι και σε καλή λεπτομέρεια. Ο χάρτης της Αθήνας για να είναι ευανάγνωστος πρέπει να είναι σε μικρή κλίμακα (τεράστιος), και είναι φυσικό να σου γίνει 15ΜΒ. Τι να κάνεις 1 μόνο βουνό για παιχνίδι. Καλές διαδρομές είναι πολλά χλμ., από χωριό σε χωριό μέσω δασόδρομων, ποταμών κ.τ.λ..
Πες μου την γνώμη σου.
από δασόδρομους και ποτάμια με το hornet; δεν πάει :lol: :wink:
πέρα από το πείραγμα, η πράξη θα δείξει - θα πειραματιστείς και θα βρεις την χρυσή τομή μεγέθους/χρηστικότητας υποθέτω...
Εγώ πάλι μπήκα στην ιστοδελίδα του ozi , κατέβασα ένα αρχείο δωρεάν, αλλά αυτό δεν έπερνε χάρτες (γιατί ήταν demo ίσως). Η οθόνη είχε μόνο τα εργαλεία του ozi (πάρα πολλά) αλλά η κεντρική οθόνη ήταν λευκή. Από ότι κατάλαβα δεν είναι free. Λέω να το αγοράσω, να σκανάρω τον χάρτη της Ελλάδας, και να το έχω παράλληλα με το ΡΝ. Γίνεται? Είναι όντος τόσο καλό για τα βουνά? ή θα το πάρω τσάμπα? ή θα είναι καλό και εγώ δεν θα μπορέσω να το σετάρω στο ΜΙΟ168? Λιγη ακόμα βοήθεια από τους γνώστες?
???
η οθονη ηταν λευκη επειδη δεν φορτωσες καποιον χαρτη. εχει κανα 2 χαρτες demo αλλα δεν λενε και πολλα
αν εισαι "βουνισιος" τυπος δεν θα το παρεις τσαμπα και γινεται να το εχεις παραλληλα με το destinator αλλα δεν δουλευουν και τα 2 ταυτοχρονα.
επισης το ozi οταν το κλεινεις τρεχει στο παρασκηνιο και πρεπει να το σταματας στο Mio απο την επιλογη running programs αλλιως μπορει να "κραταει" το gps και να μην παιζει το destinator
σχετικα με gps και χαρτες δες εδω για περισσοτερη βοηθεια, να μην τα γραφουμε συνεχεια.
http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-670-postdays-0-postorder-asc-start-0.html
http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewforum-f-27.html
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.