PDA

Επιστροφή στο Forum : Στένεμα δρόμων χωρίς λόγο

Honda
15-02-06, 14:51
Έχω προσέξει ότι σε μερικά σημεία ο δρόμος στενεύει και φαρδαίνει χωρίς λόγο π.χ. Στην Θεσσαλονίκη (Ελευθεριο Κορδελιο) στο σημείο όπου η Νεα Μοναστηριου γίνεται Καραμανλη Κων Λεωφορος (από το κεντρο προς τα έξω από την Θεσσαλονίκη) και υπάρχει φανάρι ο δρόμος στενεύει χωρίς λόγο. Όπως και 200 μέτρα πιο πρίν (προς κεντρο) ο δρόμος φαρδαίνει χωρίς να υπάρχει νυσίδα στο κέντρο.
Κάτι ακόμα που πρόσεξα είναι ότι όταν παώ απο το κέντρο και θέλω να στρίψω αριστερά στον άσπρο δρόμο στο παραπάνω φανάρι τότε με πηγαίνει δεξιά στον κίτρινο δρόμο και με κάνει τον κύκλο. Όταν του βάζω σαν αφετηρία μετά τον κιτρινο δρόμο π.χ. 50 μέτρα πριν την διασταύρωση με πηγαίνει κανονικά. Έχω δοκιμάσει και την πιο σύντομη διαδρομή και τον πιο σύντομο χρόνο και δεν αλλάζει τίποτα (πρέπει να κάνω επανεκκίνηση του προγράμματος κατά την αλλαγή? - το έχω δοκιμάσει κι αυτό).
Όπως και στα στενά στην Αρίωνος στην Τούμπα Θεσσαλονίκης με κάνει κύκλους όταν μπαίνω από περιφεριακό (εδώ ενδέχεται να είναι το σήμα ανάμεσα στις πολυκατοικίες?)
Επίσης μου φαίνεται ή όντως τα γραφικά των δόμων είναι χειρότερα απ ότι στο dest 3? (φαίνονται τα πιξελ σαν να κανουν γωνίες).

chris1
16-02-06, 17:28
[quote="Κάτι ακόμα που πρόσεξα είναι ότι όταν παώ απο το κέντρο και θέλω να στρίψω αριστερά στον άσπρο δρόμο στο παραπάνω φανάρι τότε με πηγαίνει δεξιά στον κίτρινο δρόμο και με κάνει τον κύκλο. Όταν του βάζω σαν αφετηρία μετά τον κιτρινο δρόμο π.χ. 50 μέτρα πριν την διασταύρωση με πηγαίνει κανονικά. Έχω δοκιμάσει και την πιο σύντομη διαδρομή και τον πιο σύντομο χρόνο και δεν αλλάζει τίποτα (πρέπει να κάνω επανεκκίνηση του προγράμματος κατά την αλλαγή? - το έχω δοκιμάσει κι αυτό).

Όπως και στα στενά στην Αρίωνος στην Τούμπα Θεσσαλονίκης με κάνει κύκλους όταν μπαίνω από περιφεριακό (εδώ ενδέχεται να είναι το σήμα ανάμεσα στις πολυκατοικίες?)
Επίσης μου φαίνεται ή όντως τα γραφικά των δόμων είναι χειρότερα απ ότι στο dest 3? (φαίνονται τα πιξελ σαν να κανουν γωνίες).[/quote]

Πράγματι στη Λ. Καραμανλή υπάρχει ένα bug στο χάρτη και ευχαριστούμε για την επισήμανση. Στην περιοχή της Τούμπας όμως δε βλέπω πού υπάρχει πρόβλημα... Αρκετοί δρόμοι αλλάζουν σε 2 ή και σε 3 σημεία φορά κατεύθυνσης σε όλο το μήκος τους. Έτσι ήταν όταν πέρασε το συνεργείο μας για καταγραφή. Μήπως έχουν αλλάξει από τότε κάποιες μονοδρομήσεις;

bou
16-02-06, 22:49
Μια και μιλάμε για στένεμα δρόμων πρέπει να πώ ότι στήν Λεωφόρο Βουλιαγμένης από Άγιο Δημήτριο μέχρι Βούλα εμφανίζεται σε κάθε μεγάλη διασταύρωση σύγκλιση των γραμμών των δύο ρευμάτων (μεταξύ τους), αυτό έχει ώς αποτέλεσμα πολλές φορές να υποθέτει ότι βρισκόμαστε στόν παράδρομο και να κάνει εσφαλμένους συνεχείς επανυπολογισμούς νέας διαδρομής. Αυτό γίνεται κάθε φορά που περνάω από εκεί, σχεδόν κάθε μέρα, και μάλλον όταν κινούμαι στήν δεξιά λωρίδα. Υποθέτω ότι εμφανίζεται και σέ άλλες λεωφόρους με νισίδα και μάλλον οφείλεται στή διαδικασία καταγραφής.