Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις
Εδώ θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι προτάσεις μας για το τι θα θέλαμε να περιλαμβάνει το Destinator.
Καλό θα ήταν να μην αναφέρονται εδώ bugs και άλλα τέτοια έτσι ώστε η ενότητα αυτή να λειτουργήσει σαν wish list.
Ξεκινώντας λοιπόν εγώ, θα ήθελα να συμπεριληφθούν:
- Στα Χρήσιμα, μια κατηγορία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, κλπ)
- Γεωφυσικές πληροφορίες (ποτάμια, λίμνες, κορυφές, υψόμετρα, κλπ) είτε αποτυπωμένα στον χάρτη, είτε σαν layers στην κατηγορία Χρήσιμα.
Είπαμε, αυτή η ενότητα θα λειτουργήσει σαν wish list. Συνεπώς εμείς ζητάμε ό,τι θέλουμε. Κι εσείς αν μπορείτε, τα πραγματοποιείτε :wink:
Εχω ακουσει οτι σε πακετο του εξωτερικου μπορει το S/W να ενημερωνει οταν πλησιαζεις ρανταρ τροχεας. Το εχετε ακουσει ποτε ?
Εχω ακουσει οτι σε πακετο του εξωτερικου μπορει το S/W να ενημερωνει οταν πλησιαζεις ρανταρ τροχεας. Το εχετε ακουσει ποτε ?
Αυτό ισχύει. Αρκεί βέβαια κάποιος να καταγράψει όλες τα σταθερά ραντάρ της τροχαίας και στη συνέχεια να περαστούν στην αυτόματη ειδοποίηση του Destinator.
Κάτι που επίσης με ενοχλεί στο interface του Destinator είναι η έλλειψη κάποιου slider, που να αυξομειώνει τις εμφανιζόμενες πάνω στον χάρτη πληροφορίες. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ χρήσιμο ώστε να έχεις μια σφαιρικότερη επισκόπηση πορείας.
Κάτι που επίσης με ενοχλεί στο interface του Destinator είναι η έλλειψη κάποιου slider, που να αυξομειώνει τις εμφανιζόμενες πάνω στον χάρτη πληροφορίες. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ χρήσιμο ώστε να έχεις μια σφαιρικότερη επισκόπηση πορείας.
Το αυτόματο zoom -in zoom -out που έχει ανάλογα με την ταχύτητα δεν σε καλύπτει ; Τι ενοείς ακριβώς ;
Το αυτόματο zoom -in zoom -out που έχει ανάλογα με την ταχύτητα δεν σε καλύπτει ; Τι ενοείς ακριβώς ;
Αυτό λειτουργεί άψογα maximi01 όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση πλοήγησης. Όταν όμως βρίσκεσαι σε κατάσταση Σχεδιασμού Δρομολόγησης, του επαρχιακού κυρίως δικτύου, και προσπαθείς να εντοπίσεις κάποιες πιθανές/εναλλακτικές διαδρομές που θα μπορούσες να ακολουθήσεις (σε μια εκδρομή σου για παράδειγμα), τότε χρειάζεσαι μια "αφ' υψηλού" επισκόπηση της ευρύτερης περιοχής που να περιλαμβάνει μεταβαλόμενο πλήθος λεπτομερειών, ώστε να αποφασίσεις ποιά θα επιλέξεις. Όσοι έχουν δουλέψει TomTom καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Βεβαίως ένας πλοηγός σχεδιάζεται με γνώμονα και απώτερο σκοπό να σε πάει με σιγουριά εκεί που θέλεις. Θα μπορούσε όμως και να λειτουργεί όπως περιέγραψα πιο πάνω, χωρίς να σε αναγκάζει να "διαβάσεις" μια πορεία σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου, προκειμένου να επιλέξεις αυτήν που προτιμάς.
- Στα Χρήσιμα, μια κατηγορία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι, κλπ)
- Γεωφυσικές πληροφορίες (ποτάμια, λίμνες, κορυφές, υψόμετρα, κλπ) είτε αποτυπωμένα στον χάρτη, είτε σαν layers στην κατηγορία Χρήσιμα.
Είπαμε, αυτή η ενότητα θα λειτουργήσει σαν wish list. Συνεπώς εμείς ζητάμε ό,τι θέλουμε. Κι εσείς αν μπορείτε, τα πραγματοποιείτε :wink:
Κάποιο σχόλιο και για αυτά φίλε maximi01;
Κάποιο σχόλιο και για αυτά φίλε maximi01;
Είμαι απόλυτα σύμφωνος και μάλιστα έχουμε ήδη δρομολογήσει την υλοποίησή τους με εναλλακτικές, ως προς το τεχνικό μέρος, λύσεις. Θα επανέλθω σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις
Αυτό ισχύει. Αρκεί βέβαια κάποιος να καταγράψει όλες τα σταθερά ραντάρ της τροχαίας και στη συνέχεια να περαστούν στην αυτόματη ειδοποίηση του Destinator.
Μονο ετσι παιζει? δεν υπαρχει τροπος να ανιχνευει το σημα του ρανταρ ο δορυφορος ?? (ερωτηση κανω εεε :D μη με φατε αν ειναι μ@λ@κια!) :lol:
Ο ρόλος του δικτύου των δορυφόρων GPS είναι να στέλνουν τελείως παθητικά την τροχιά και την θέση τους. Οι συσκευές GPS στο έδαφος, υπολογίζουν από το σήμα αυτό, η κάθε μία για λογαριασμό της, τις γεωδαιτικές συντεταγμένες της συσκευής. Αυτό είναι όλο. Οι δορυφόροι δηλαδή δεν παρατηρούν τίποτα στην γη γιατί δεν έχουν αισθητήρες όπως πχ οι Quick Bird ή IKONOS. Θα προσπαθήσω να βρω μία καλή περίληψη της τεχνολογίας αυτής (κατά καιρούς έχω δει ακόμη και στο Internet πολύ καλές) και θα την κοινοποιήσω στο forum.
Με την λογική αυτή μου ήρθε η εξής ιδέα...
Θα μπορούσαμε να ανταλλάζουμε τέτοιου είδους πληροφορίες μεταξύ μας (ακόμα και άλλου τύπου) και να τις περνάμε εμείς χειροκίνητα στην αυτόματη ειδοποίηση.
Βέβαια επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα την επιλογή αυτή, δεν ξέρω ακριβώς τις δυνατότητές της.
Demon και ssarl,
Θα άξιζε ακόμα και νέο thread για κάτι τέτοιο. Συμφωνώ απόλυτα πάντως.
maximi01, zeppelin,
Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερες από 2 κατηγορίες Αυτόματων Ειδοποιήσεων στα Χρήσιμα;
maximi01, zeppelin,
Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερες από 2 κατηγορίες Αυτόματων Ειδοποιήσεων στα Χρήσιμα;
Οι δύο κατηγορίες Αυτόματης ειδοποίησης δημιουργούνται κατά την εγκατάσταση του προγράμματος. Δε ξέρω πως μπορείς να δημιουργήσεις δικές σου κατηγορίες Αυτόματης ειδοποίησης.
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=92
DimitriosL
05-06-05, 23:54
Φωνητική εντολή θα ήταν μια χρήσιμη και χωρίς πολλές απαιτήσεις λειτουργία ειδικά για χρήση εντός του αυτοκινήτου. Το έχει το ΜΝ5 και δουλεύει τέλεια και με greeklish e.g spiti
Μια εύκολα υλοποιήση προσθήκη είναι στους δρόμους προς αποφυγή εκτός από Αττική Οδο, Δακτύλιο κλπ να μπούν και κάποιες από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που ξέρουμε ότι συχνά είναι αδιάβατες (πχ Αλεξάνδρας, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος κλπ). Έτσι ανάλογα με την ώρα να μπορούμε εύκολα να της αποφύγουμε.
Μια εύκολα υλοποιήση προσθήκη είναι στους δρόμους προς αποφυγή εκτός από Αττική Οδο, Δακτύλιο κλπ να μπούν και κάποιες από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες που ξέρουμε ότι συχνά είναι αδιάβατες (πχ Αλεξάνδρας, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος κλπ). Έτσι ανάλογα με την ώρα να μπορούμε εύκολα να της αποφύγουμε.
Αυτό γίνεται εύκολα φίλε μου, αν σε κάποια ενεργή διαδρομή πατήσεις Όψη -> Οδηγίες Κατεύθυνσης και αφού επιλέξεις από την λίστα τον δρόμο που θέλεις να αποφύγεις πατήσεις Αποφυγή.
Κάντε κάτι ρε παιδιά, να γίνει συμβατώ και με PalmOS :cry: πρέπει δηλαδή να αγοράσω και PocketPC :!: :?:
Θα πρότεινα, εάν και εφ’ όσον το Destinator γνωρίζει την ύπαρξη σηράγγων ή υπόγειων γεφυρών, να μην ανακοινώνει την απώλεια σήματος. Εκεί είναι αναμενόμενη!
Θα πρότεινα, εάν και εφ’ όσον το Destinator γνωρίζει την ύπαρξη σηράγγων ή υπόγειων γεφυρών, να μην ανακοινώνει την απώλεια σήματος. Εκεί είναι αναμενόμενη!
Νομίζω φίλε μου πως βλέπεις το θέμα μόνο στις δύο του διαστάσεις :lol:
Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να το βλέπω στις δύο του διαστάσεις, απλώς δεν γνωρίζω ποια ή ποιες είναι οι άλλες που δεν βλέπω.
kalispera se olous!
agapitoi Zepelin kai MAXIMI ehw 2 apories an ehete tin kalosini.
1) me to thema twn mnimiwn, touristika theretra, axiotheata,limnes klp, ti ginete? prohoraei katholou to thema?
kai kati akoma tha ithela na rotisw,
2) pote skopevete na prosthesete kai tin KERKYRA stis poleis me pliri hartografisi? ine apo ta pleon pio touristika nisia tis hwras mas me polous katikous , kai theorw pos ine megali paralipsi. Ehete sta skaria i doulevete panw sta ionia nisia kai idika stin KERKYRA ?
efharistw polu gia ton Hrono sas!
Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να το βλέπω στις δύο του διαστάσεις, απλώς δεν γνωρίζω ποια ή ποιες είναι οι άλλες που δεν βλέπω.
Έτσι όπως θέτεις το θέμα εάν κάποιος βρίσκεται πάνω από μια σήραγγα ή μια υπόγεια γέφυρα και έχει απώλεια σήματος από άλλη αιτία, δεν θα πρέπει να τον ενημερώνει το πρόγραμμα ? :roll:
Gia tis gefires as poume oti esto ine etsi, alla an ipothesoume oti to programma gnorizi tin tahitia & tin kateuthinsi ligo prin mpis sti siragga, tote i moni periptosi, ine na iparhi dromos pano apo mia siragga parallilos me auti. Ase pou & gia tis gefires, tha prepi na iparhi gefira akrivos pano & kata mikos enos dromou. An iparhi auti i periptosi isos na ine toso spania, oste na aksizi na prostehi sto programma i dinatotita pou protini o nikos_ph & gia tis liges autes periptosis to programma na kani mia ekseresi. Vevea to an auta ine eukolo ilopoiisima ine alli ipothesi, an & akougonte apla san merika if.
Έτσι όπως θέτεις το θέμα εάν κάποιος βρίσκεται πάνω από μια σήραγγα ή μια υπόγεια γέφυρα και έχει απώλεια σήματος από άλλη αιτία, δεν θα πρέπει να τον ενημερώνει το πρόγραμμα ? :roll:
Μια λύση θα ήταν, εφ' όσον η σήραγγα έχει περισσότερες της μιάς εξόδους, να σου επαναλαμβάνει το πρόγραμμα σε ποιά έξοδο να κατευθυνθείς μέχρι να πάρει πάλι επαφή με τους δορυφόρους. :wink:
Μια λύση θα ήταν, εφ' όσον η σήραγγα έχει περισσότερες της μιάς εξόδους, να σου επαναλαμβάνει το πρόγραμμα σε ποιά έξοδο να κατευθυνθείς μέχρι να πάρει πάλι επαφή με τους δορυφόρους. :wink:
Απ΄ ότι έχω παρατηρήσει, για να σου αναφέρει απώλεια σήματος, θα πρέπει η σήραγγα ή γέφυρα να έχει ένα ικανοποιητικό μήκος, θεωρώ επομένως, αρκετά δύσκολο να συνυπάρχουν παράλληλοι δρόμοι και γέφυρες αντιστοίχου μήκους. Έτσι έρχομαι να συμφωνήσω με τον politis, ενώ εάν υπάρχουν σήραγγες πολλαπλών εξόδων (που δεν γνωρίζω κάποια τέτοια στην Ελλάδα, δεν θυμάμαι στην Αττική οδό αν υπάρχει), ακούγεται πολλή καλή και η πρόταση του ahilleas !
Η συζήτησή σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θεωρό υποχρέωσή μου να προσθέσω κάποιες παρατηρήσεις. Ίσως να ξέρετε ότι σε ακριβά συστήματα πλοήγησης με GPS υπάρχει και βοηθητικό «αδρανειακό» σύστημα, κάτι σαν γυροσκοπική πυξίδα, το οποίο, όταν χάνεται το σήμα του GPS αναλαμβάνει να προσομοιώνει το σήμα από τις μεταβολές της τροχιάς του αυτοκινήτου (η τεχνολογία αυτή είναι ιδιαίτερα ώριμη χρήσιμη στα αεροπλάνα). Με τον τρόπο αυτό για μικρά χρονικά διαστήματα, όταν δεν υπάρχει σήμα GPS, δεν χάνεται η πληροφορία της θέσης του οχήματος. Αν όμως η διακοπή του σήματος έχει μεγάλη διάρκεια, τότε το σφάλμα θέσης αρχίζει να μεγαλώνει. Ορισμένα ακριβά σταθερά συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτων διαθέτουν την τεχνολογία αυτή.
Στην Αθήνα το μόνο σημείο που έχω εντοπίσει να χρειάζεται παρόμοιο σύστημα είναι στην περιφερειακή Υμηττού, όπου μέσα στο τούνελ υπάρχει τριπλή διασταύρωση, Ελευσίνα, Μαρκόπουλο-Αεροδρόμιο, Αγία Παρασκευή.
Έχουμε προσπαθήσει με «τέχνασμα» να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις μεταθέτοντας γεωμετρικά στον χάρτη την διασταύρωση νωρίτερα, σε σημείο όπου υπάρχει ακόμη σήμα και το Destinator προλαβαίνει να δώσει οδηγίες.
Ευτυχώς όμως με την βελτίωση της ευαισθησίας και της ακρίβειας των GPS οι περιπτώσεις είναι πλέον ελάχιστες.
Στην Αθήνα το μόνο σημείο που έχω εντοπίσει να χρειάζεται παρόμοιο σύστημα είναι στην περιφερειακή Υμηττού, όπου μέσα στο τούνελ υπάρχει τριπλή διασταύρωση, Ελευσίνα, Μαρκόπουλο-Αεροδρόμιο, Αγία Παρασκευή.
Επισης παλι στην Α.Ο στο τουνελ βριλλησιων με κατευθυνση προς Αεροδρομιο υπαρχει μεσα (βαθεια :D )στο τουνελ εξοδος προς περιφερειακο Υμηττου,Αγια Παρασκευη,Χαλανδρι. :)
Chris Lappas
22-01-06, 16:29
Αν και έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει ήδη αναφερθεί, θα ήθελα να δω κάποια από τις επόμενες μορφές του Destinator να έχει στο μενού την επιλογή ενός σημείου ως στάση (πάνω στον χάρτη), ώστε να μπορούμε να αναγκάσουμε το πρόγραμμα να επιλέξει μια συγκεκριμένη πορεία.
Π.χ. προσπαθώ επί αρκετή ώρα να πείσω το πρόγραμμα να μου δημιουργήσει μια διαδρομή από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων προς την Αθήνα μέσω του σπηλαίου Λιμνών, αλλά μάταια. Αυτό επιμένει να με πάει μέσα από τα Καλάβρυτα. Αν μπορούσα απλώς να αγγίξω με το πενάκι το σημείο που βρίσκεται το σπήλαιο Λιμνών και να το ορίσω ως στάση, η ζωή θα ήταν πολύ πιο απλή.
Αν και έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει ήδη αναφερθεί, θα ήθελα να δω κάποια από τις επόμενες μορφές του Destinator να έχει στο μενού την επιλογή ενός σημείου ως στάση (πάνω στον χάρτη), ώστε να μπορούμε να αναγκάσουμε το πρόγραμμα να επιλέξει μια συγκεκριμένη πορεία.
Π.χ. προσπαθώ επί αρκετή ώρα να πείσω το πρόγραμμα να μου δημιουργήσει μια διαδρομή από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων προς την Αθήνα μέσω του σπηλαίου Λιμνών, αλλά μάταια. Αυτό επιμένει να με πάει μέσα από τα Καλάβρυτα. Αν μπορούσα απλώς να αγγίξω με το πενάκι το σημείο που βρίσκεται το σπήλαιο Λιμνών και να το ορίσω ως στάση, η ζωή θα ήταν πολύ πιο απλή.
φιλε αυτο μπορεις να το κανεις με την αποφυγη δρομων.
αν βεβαια μπορουσε να γινει και αυτο που λες εσυ με της στασεις θα ηταν ποιο ευκολο!
Chris Lappas
22-01-06, 20:39
Αν δεν βαριέσαι, προσπάθησε να απαγορεύσεις στο πρόγραμμα να χρησιμοποιεί ολόκληρη την Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών. Εγώ πάντως καταθέτω τα όπλα. Αν πάντως τα καταφέρεις είμαι προετοιμασμένος να στοιχηματίσω ότι θα σε πάει από την παλιά Εθνική, όχι από τον δρόμο του σπηλαίου Λιμνών.
Άσε που για να λειτουργήσει η αποφυγή, πρέπει πρώτα να δηλώσεις πόλη, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο που στον χάρτη είναι περασμένοι ως δρόμοι χωρίς όνομα, ενώ η πλησιέστερη σε αυτούς πόλη, ή χωριό δεν έχει στοιχεία δρόμων.
Αυτό που θα έπρεπε να λειτουργεί στην περίπτωση μου θα ήταν η οργάνωση διαδρομής, αλλά αυτή είναι εξαιρετικά περίπλοκη στην χρήση, και σε τελική ανάλυση άχρηστη από την στιγμή που απαιτεί ονόματα δρόμων τα οποία μπορεί να μην υπάρχουν.
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι είναι μεγάλο μείον του προγράμματος το γεγονός ότι δεν μπορείς να αγγίξεις ένα σημείο του χάρτη και να το ορίσεις ως στάση, και παρακαλώ τα παιδιά της NGI να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.
Χρησιμοποίησε την οργάνωση διαδρομής. (π.χ. σαν ενδιάμεσο σημείο όπου δεν υπάρχει διεύθυνση μπορείς αφού μετακινήσεις τον χάρτη με σύρσιμο να κάνεις tap επάνω στο σημείο ενός δρόμου που σε ενδιαφέρει, να το αποθηκεύσεις στα Αγαπημένα με κάποιο όνομα και στη συνέχεια με την βοήθεια της οργάνωσης διαδρομής βάζεις την στάση ή τις στάσεις που θέλεις).
protino ti methodo tou ahilleas. Tin eho hrisimopoiisi se paromoio provlima. Malista, den ine aparetito tis endiameses stasis na tis ehis monima apothikeumenes sta agapimena (efoson fisika ehoun kapia dieuthinsi). An to simio pou thes den ine pano se dromo pou ehi to d3, vale kapio allo eki konta, pou tha "anagkazi" to d3 na sou dini ti dromologisi pou thes. An oute auto voleui stin periptosi, tote i protasi tou ahilleas ine isos i kaliteri lisi. Dokimase na ftiaksis mia ne katigoria oste na min ehis parapanisies (pou den ine POI diladi) egrafes sta agapimena
Chris Lappas
23-01-06, 01:23
Χρησιμοποίησε την οργάνωση διαδρομής. (π.χ. σαν ενδιάμεσο σημείο όπου δεν υπάρχει διεύθυνση μπορείς αφού μετακινήσεις τον χάρτη με σύρσιμο να κάνεις tap επάνω στο σημείο ενός δρόμου που σε ενδιαφέρει, να το αποθηκεύσεις στα Αγαπημένα με κάποιο όνομα και στη συνέχεια με την βοήθεια της οργάνωσης διαδρομής βάζεις την στάση ή τις στάσεις που θέλεις).
Το προσπάθησα πριν από λίγο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν δουλεύει η οργάνωση διαδρομής. Δηλαδή, αφού δημιουργώ μια νέα κατηγορία, την βαφτίζω και προσθέτω στάσεις μέσα σε αυτή, το πρόγραμμα τις αγνοεί επιδεικτικά και κάνει πλοήγηση μόνο προς την στάση που ήταν τονισμένη όταν πάτησα το κουμπί "πλοήγηση".
Το προσπάθησα πριν από λίγο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν δουλεύει η οργάνωση διαδρομής. Δηλαδή, αφού δημιουργώ μια νέα κατηγορία, την βαφτίζω και προσθέτω στάσεις μέσα σε αυτή, το πρόγραμμα τις αγνοεί επιδεικτικά και κάνει πλοήγηση μόνο προς την στάση που ήταν τονισμένη όταν πάτησα το κουμπί "πλοήγηση".
Αν γίνει σωστά η οργάνωση διαδρομής με τις ενδιάμεσες στάσεις, πρέπει να κινηθείς και αφού φτάσεις στην πρώτη στάση που σου υπολογίζει, μετά αυτόματα σου παρουσιάζει το δεύτερο σκέλος της διαδρομής κλπ.
Chris Lappas
23-01-06, 11:49
Αχά! Μάλιστα. Πρέπει λοιπόν να είμαι στον δρόμο για να το δω να λειτουργεί σωστά. Ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη.
Στην περίπτωση μου όμως είναι ουσιαστικά άχρηστο, γιατί εγώ ήθελα απλά να υπολογίσω τα χιλιόμετρα από την μεριά του Διακοπτού και από την μεριά του σπηλαίου Λιμνών από την άνεση του σπιτιού μου, οπότε το Destinator δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει καθώς αδυνατεί να δείξει όλα μαζί τα σκέλη της διαδρομής έστω και στην σχεδίαση διαδρομής.
Θα επανέρθω λοιπόν στην παράκληση μου προς την NGI. Δώστε την δυνατότητα για σημείωση ενδιάμεσων στάσεων πάνω στον χάρτη στον λαό!
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το υλοποιήσει η Destinator Technologies. Πάντως αν πατήσεις "Όψη" όταν βρίσκεσε στο μενού της οργάνωσης διαδρομής, μπορείς να δεις εποπτικά στο χάρτη - να συνδέονται με ευθείες γραμμές - όλες τις ενδιάμεσες στάσεις.
Chris Lappas
23-01-06, 12:06
Ναι, αλλά δεν μπορείς να δεις το σύνολο των χιλιομέτρων της διαδρομής, ούτε μπορείς να δεις από ποιούς δρόμους επέλεξε να σε πάει το σύστημα.
Να σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα; Γυρνάω από το Χ.Κ. Παρνασσού προς το Ελληνικό όπου μένω και πήζω στο ποτάμι. Εντάξει λέω, δεν τρέχει τίποτα, την άλλη φορά θα ζητήσω από το πρόγραμμα να με πάει μέσα από συγκεκριμένα στενάκια κοντά στην Τατοίου. No can do. Με την αποφυγή το σύστημα με πάει από δρόμους που θέλει αυτό και όχι εγώ. Με την σχεδίαση διαδρομής δεν μου δείχνει καν από που θα με πάει (και κινδυνεύω να ξαναπέσω στην κίνηση) μετά την πρώτη "στάση".
Καταλαβαίνω ότι δεν περνάει από το δικό σας χέρι, απλά τονίζω ότι είναι σημαντικό μειονέκτημα και πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή θα πρέπει να διορθωθεί.
ohi akrivos. Esto oti ehis kani organosi diadromis me endiameses stasis apo stasi 1 eos (gia paradigma) stasi 4 (arhi, telos & 2 stasis) tote an mpis stin organosi diadromis & orisis os afetiria (mesa apo to ergalia) tin stasi 2 & meta kanis tap sti stasi 3 & meta tap sto ploigisi, tha dis ti diadromi pou sou shediazi to d3 apo ti stasi 2 pros stasi 3. Tha ehis episis mesa apo to provolli diadromis, oles tis plirofories gia auto to komati tis diadromis. Epanalamvanis ta vimata gia ola ta tmimata tis diadromis & athrizontas, vriskis ta sinolika hiliometra. Fisika panta se shediasmo dromologisis & ohi litourgia ploigisis.
Προφανώς ο Chris θα προτιμούσε όλα αυτά να γίνονται αυτόματα. Πάντως βλέπω ότι εξαντλείτε τις δυνατότητες του Destinator - κι αυτό είναι ευχάριστο.
Chris Lappas
23-01-06, 13:46
ohi akrivos. Esto oti ehis kani organosi diadromis me endiameses stasis apo stasi 1 eos (gia paradigma) stasi 4 (arhi, telos & 2 stasis) tote an mpis stin organosi diadromis & orisis os afetiria (mesa apo to ergalia) tin stasi 2 & meta kanis tap sti stasi 3 & meta tap sto ploigisi, tha dis ti diadromi pou sou shediazi to d3 apo ti stasi 2 pros stasi 3. Tha ehis episis mesa apo to provolli diadromis, oles tis plirofories gia auto to komati tis diadromis. Epanalamvanis ta vimata gia ola ta tmimata tis diadromis & athrizontas, vriskis ta sinolika hiliometra. Fisika panta se shediasmo dromologisis & ohi litourgia ploigisis.
Μπορεί να μεταφράσει κανείς;
"Παιδιά" μην αρχίζετε πάλι, σας παρακαλώ!
Αχά! Μάλιστα. Πρέπει λοιπόν να είμαι στον δρόμο για να το δω να λειτουργεί σωστά. Ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη.
Στην περίπτωση μου όμως είναι ουσιαστικά άχρηστο, γιατί εγώ ήθελα απλά να υπολογίσω τα χιλιόμετρα από την μεριά του Διακοπτού και από την μεριά του σπηλαίου Λιμνών από την άνεση του σπιτιού μου, οπότε το Destinator δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει καθώς αδυνατεί να δείξει όλα μαζί τα σκέλη της διαδρομής έστω και στην σχεδίαση διαδρομής.
Θα επανέρθω λοιπόν στην παράκληση μου προς την NGI. Δώστε την δυνατότητα για σημείωση ενδιάμεσων στάσεων πάνω στον χάρτη στον λαό!
Αν δεν σου αρέσει η υπόδειξη, να την επιστρέψεις αμέσως πίσω. :wink:
Chris Lappas
23-01-06, 21:10
Ελπίζω να μην θεώρησες ότι σε ειρωνεύτηκα, Αχιλλέα. Οι παρατηρήσεις σου με βοήθησαν πάρα πολύ. Πριν την δική σου διευκρίνιση νόμιζα ότι είχε πρόβλημα ο σχεδιασμός διαδρομής στο σύστημα μου.
Ελπίζω να μην θεώρησες ότι σε ειρωνεύτηκα, Αχιλλέα. Οι παρατηρήσεις σου με βοήθησαν πάρα πολύ. Πριν την δική σου διευκρίνιση νόμιζα ότι είχε πρόβλημα ο σχεδιασμός διαδρομής στο σύστημα μου.
Κι' εγώ ελπίζω να έπιασες το χιούμορ, όλα καλά :wink:
Chris Lappas
23-01-06, 23:02
http://members.shaw.ca/wenpigsfly/smileys/thumb.gif
Η Ελλαδιτσα μας αν και μικρη εχει αρκετους χωματοδρομους (κατσαβραχα) που πιστευω θα αργησουν παρα πολυ να χαρτογραφηθουν.
αυτο που θα ηθελα εγω και πιστευω και πολλοι αλλοι ειναι να μπορουμε να τσεκαρουμε ως αγαπημενα, σημεια που δεν εχουν χαρτογραφηθει!
Η Ελλαδιτσα μας αν και μικρη εχει αρκετους χωματοδρομους (κατσαβραχα) που πιστευω θα αργησουν παρα πολυ να χαρτογραφηθουν.
αυτο που θα ηθελα εγω και πιστευω και πολλοι αλλοι ειναι να μπορουμε να τσεκαρουμε ως αγαπημενα, σημεια που δεν εχουν χαρτογραφηθει!
:lol: :lol: :lol: :lol:
ας κάνω και εγώ μια πρόταση κατα πόσο είναι εφικτή δεν ξέρω...
το λοιπόν αφου οι συσκεύες που έχουμε μπορουν να συνδεθούν στο ιντερνετ καλό δεν θα ήταν να υπάρχει ένα site όπου μόλις συνδέονται σε αυτό να αναγνωρίζονται από κάποια βάση ή να δίνουμε κάποιο κωδικό που θα υπάρχει στα original και να πέρνουν κατευθείαν update για bugs χάρτες κλπ κλπ :?: :roll: :?:
Πολυ σωστη η σκεψη του προηγουμενου φιλου.
Θα μπορουσε να γινεται κατι παρομοιο με το live update του norton.
Ισως μεσω της κονσολας του Destinator, η -ακομη καλυτερα- κατευθειαν μεσω του active sync.
Mια αλλη προταση. Μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε avatars? :idea:
ας κάνω και εγώ μια πρόταση κατα πόσο είναι εφικτή δεν ξέρω...
το λοιπόν αφου οι συσκεύες που έχουμε μπορουν να συνδεθούν στο ιντερνετ καλό δεν θα ήταν να υπάρχει ένα site όπου μόλις συνδέονται σε αυτό να αναγνωρίζονται από κάποια βάση ή να δίνουμε κάποιο κωδικό που θα υπάρχει στα original και να πέρνουν κατευθείαν update για bugs χάρτες κλπ κλπ :?: :roll: :?:
Η ιδέα είναι πολύ καλή και μας έχει προβληματίσει και εμάς αλλά ....
1. Ως προς το λογισμικό, η υλοποίηση εξαρτάται και από την Destinator, η οποία δεν νομίζω ότι στο στάδιο ραγδαίων εξελίξεων που βρίσκεται θα μπορούσε προς το παρόν να αντιμετωπίσει παρόμοιο “project”.
2. Ως προς τους χάρτες, προβλέπονται δύο εκδόσεις κάθε χρόνο, τις οποίες και διαθέτουμε με download στους χρήστες. Δυνατότητα τοπικών διορθώσεων στο χάρτη σε καθημερινή βάση, τεχνικά όμως δεν υπάρχει.
3. Το ποσοστών των χρηστών του Destinator που είναι εξοικειωμένοι με παρόμοιες διαδικασίες είναι πολύ μικρό. Αναφέρω για την ιστορία ότι όταν κυκλοφόρησε το upgrade, θέσαμε ως στόχο την χαμηλότερη δυνατή χρέωση. Αποκλείστηκε λοιπόν η διάθεσή του μέσω δικτύων (το κόστος θα ανέβαινε πάρα πολύ), και αποφασίσαμε να το διαθέτουμε με αυτόματες διαδικασίες μέσω internet για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος απασχόλησης προσωπικού. Αποτέλεσμα: Αν σας δείξουμε στατιστικές του ποσοστού των πελατών που μας τηλεφωνούν επί ώρες για να τους βοηθήσουμε βήμα προς βήμα σε διαδικασίες που είναι γραμμένες κατά τα άλλα αναλυτικότατα σε manuals, ή ακόμη περισσότερο, πελάτες που έρχονται από τα γραφεία μας για να τους το φορτώσουμε εμείς και να τους λύσουμε και σειρά άλλων προβλημάτων θα μείνετε άφωνοι. Και προφανώς δεν τους χρεώνουμε τις υπηρεσίες αυτές.
Παρόλα αυτά έχουμε κάποια σχέδια σχετικά με την πρόταση αυτή τα οποία να ανακοινώσουμε σύντομα.
Από την οθόνη του χάρτη (με ή χωρίς πλοήγηση)
με ένα click στο πράσινο βέλος της θέσης
να σώζεται το συγκεκριμένο σημείο αυτόματα (άντε 1-το-πολύ confirmation).
Θα βοηθούσε πολύ την εισαγωγή αγαπημένων, και όχι μόνο, κατά την οδήγηση.
Η επεξεργασία του σημείου θα γίνεται μετά, με τους γνωστούς τρόπους.
vasiliadis1
12-08-06, 17:20
βεβαίως και γίνεται!! πιεσε το πενακι επανω στο σημείο λιγο παρατεταμενα(ενα δευτερ.) και θα σου ανοιξει παραθυρο απο τα δεξια οπου υπαρχει σαν επιλογή
βεβαίως και γίνεται!! πιεσε το πενακι επανω στο σημείο λιγο παρατεταμενα(ενα δευτερ.) και θα σου ανοιξει παραθυρο απο τα δεξια οπου υπαρχει σαν επιλογή
Όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα κάτι τέτοιο. Είτε το βελάκι θα εξαφανιστεί λόγω pan (παρατεταμένο κράτημα) ή θα πάρει σημείο με τον κλασσικό τρόπο (στιγμιαίο πάτημα)= 15 click με πενάκι= σχεδόν σίγουρος τράκος.
Εννοούσα κάτι σαν shortcut. Πατάς βέλος-> 1 μεγάλο confirm(χωρίς πενάκι)-> αυτόματα μπαίνει το default εικονίδιο αγαπημένων. Μετά, επεξεργάζεσαι το σημείο με την ησυχία σου
Προτάσεις.
1)Οι ονομασίες οδών στους χάρτες του PN είναι κλειδωμένες στις 0 και 90 μοίρες για τις οριζόντιες και κατακόρυφες(ανάλογα με την εμφάνιση στον χάρτη) οδούς αντίστοιχα. Η πρόταση είναι για τις ονομασίες να ακολουθούν την κλίση των δρόμων, όπως αυτοί εμφανίζονται στην οθόνη.
Έτσι, για παράδειγμα, σε μία "οριζόντια" οδό, ανάλογα το πως κινούμαστε, η ονομασία της να μπορεί να λάβει τιμές από -89 εώς +90 μοίρες σχετικές με την οθόνη.
Με λίγα λόγια, όπως ακριβώς εμφανίζονται στον χάρτη του driveme.gr (ή σε έναν οποιοδήποτε τυπωμένο χάρτη) καθώς αυτός ο τρόπος απεικόνισης είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές τεχνικών σχεδίων (που τμήμα τους είναι οι χάρτες)
2)Τουλάχιστον η οδός που κινούμαστε και οι κάθετες που συναντάμε, άσχετα με την θέση μας, να έχουν στην οθόνη τις ονομασίες τους. Αν δεν κάνω λάθος οι ονομασίες είναι διανύσματα και όχι απλά γραμμένες πάνω στον χάρτη, οπότε κάπου θα μπορούν να προστεθούν μερικές γραμμές για να υπάρξει αυτή η πληροφόρηση στην οθόνη. Όλα αυτά μόνο στο επίπεδο ζούμ των 100 μέτρων και κάτω.
3)"Ξεκλείδωμα" των χρησίμων. Ναι ok, έχω τα αγαπημένα άλλα άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν ήρθε, ούτε θα έρθει η μέρα που θα φάω σε piano-bar.
Ελεύθερη εισαγωγή και διαγραφή στοιχείων προβλέπω ότι θα οδηγήσει τους χρήστες στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων αντίστοιχη με αυτή των speedcameras με το destinator να προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες του καθενός, κάνοντας την καταγραφή χρησίμων ανά την επικράτεια εύκολη υπόθεση.
Εκτός και αν, για εμπορικούς/οικονομικούς κλπ λόγους, ζητείται συνδρομή ($$$) από κάποιο κατάστημα για να συμπεριληθφεί στην λίστα. οπότε πάω πάσο και ζητάω ξεκλείδωμα μόνο των τουριστικών-αρχαιολογικών και λοιπών μη-εμπορικών προορισμών.
thnx
Εγώ θα ήθελα να προτείνω τα εξής:
1. Όταν δηλώσουμε προορισμό και φτιάξει το route, να μπορεί όποτε θέλουμε να μας κάνει μια προεπισκπόπηση της διαδρομής αυτόματα. Δηλαδή να μην είμαστε συνέχεια εμείς με το πενάκι πάνω κάτω για να δούμε το δρόμο, παρά να μας ξεκινάει αυτό απο την αφετηρία και με αυτόματη κίνηση να μας δείχνει τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε.
2. θα ήθελα όταν κάνει υπολογισμό διαδρομής, όπου μας βγάζει την επικρατέστερη με βάση αυτή που θέλουμε (συντομότερη, κοντινότερη) να υπολογίζει και τη 2η και 3η επικρατέστερες, έτσι ώστε αν η πρώτη διαδρομή δεν μας αρέσει/βολεύει να μπορούμε να μεταβούμε στη 2η ή και στην τρίτη.
Ή να μπορούμε να επέμβουμε στη διαδρομή που βγάζει, και να μπορούμε να διαλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον άλλον δρόμο (σε οποιαδήποτε φάση της διαδρομής) θέλουμε.
Ελπίζω να καταλάβατε τί θέλω να πω και πως το εννοώ.
Thanks 8)
Προτάσεις.
1)Οι ονομασίες οδών στους χάρτες του PN είναι κλειδωμένες στις 0 και 90 μοίρες για τις οριζόντιες και κατακόρυφες(ανάλογα με την εμφάνιση στον χάρτη) οδούς αντίστοιχα. Η πρόταση είναι για τις ονομασίες να ακολουθούν την κλίση των δρόμων, όπως αυτοί εμφανίζονται στην οθόνη.
Έτσι, για παράδειγμα, σε μία "οριζόντια" οδό, ανάλογα το πως κινούμαστε, η ονομασία της να μπορεί να λάβει τιμές από -89 εώς +90 μοίρες σχετικές με την οθόνη.
Με λίγα λόγια, όπως ακριβώς εμφανίζονται στον χάρτη του driveme.gr (ή σε έναν οποιοδήποτε τυπωμένο χάρτη) καθώς αυτός ο τρόπος απεικόνισης είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές τεχνικών σχεδίων (που τμήμα τους είναι οι χάρτες)
2)Τουλάχιστον η οδός που κινούμαστε και οι κάθετες που συναντάμε, άσχετα με την θέση μας, να έχουν στην οθόνη τις ονομασίες τους. Αν δεν κάνω λάθος οι ονομασίες είναι διανύσματα και όχι απλά γραμμένες πάνω στον χάρτη, οπότε κάπου θα μπορούν να προστεθούν μερικές γραμμές για να υπάρξει αυτή η πληροφόρηση στην οθόνη. Όλα αυτά μόνο στο επίπεδο ζούμ των 100 μέτρων και κάτω.
3)"Ξεκλείδωμα" των χρησίμων. Ναι ok, έχω τα αγαπημένα άλλα άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν ήρθε, ούτε θα έρθει η μέρα που θα φάω σε piano-bar.
Ελεύθερη εισαγωγή και διαγραφή στοιχείων προβλέπω ότι θα οδηγήσει τους χρήστες στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων αντίστοιχη με αυτή των speedcameras με το destinator να προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες του καθενός, κάνοντας την καταγραφή χρησίμων ανά την επικράτεια εύκολη υπόθεση.
Εκτός και αν, για εμπορικούς/οικονομικούς κλπ λόγους, ζητείται συνδρομή ($$$) από κάποιο κατάστημα για να συμπεριληθφεί στην λίστα. οπότε πάω πάσο και ζητάω ξεκλείδωμα μόνο των τουριστικών-αρχαιολογικών και λοιπών μη-εμπορικών προορισμών.
thnx
Θίγεις ένα πολύ σοβαρό τεχνικό θέμα. Το labeling, την βέλτιστη δηλαδή αναγραφή ονομασιών σε ένα χάρτη η οποία αποτέλεσε / αποτελεί αντικείμενο μεγάλης έρευνας και συγγραφής πάρα πολλών και σημαντικών διδακτορικών. Σκέψου μόνο ότι θα πρέπει κανονικά σε κάθε τυχαία εμφάνιση τμήματος χάρτη (με δρόμους, σημεία ενδιαφέροντος, τοπωνύμια κλπ) και ανάλογα με την κλίμακα εμφάνισης (zoom), να υπολογίζονται όλοι οι δυνατοί «θεωρητικά» συνδυασμοί αναγραφής, λαμβάνοντας υπόψη την γεωμετρία των στοιχείων (κλίση και καμπυλότητα άξονος δρόμου πχ), το πόσο σημαντικό είναι το κάθε στοιχείο, την γραμματοσειρά, το πιθανό μέγεθος γραμμάτων ... και πάει λέγοντας. Από όλους αυτούς δε τους συνδυασμούς τελικά, θα πρέπει αυτόματα να επιλέγεται ο βέλτιστος, εκείνος δηλαδή που δεν έχει επικαλύψεις και που είναι χαρτογραφικά και αισθητικά δόκιμος. Και όλα αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου!.
Η ESRI που είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, εταιρία λογισμικού GIS είχε δημιουργήσει ειδικό πακέτο το Maplex το οποίο τώρα το δίνει standard με τα ακριβά προϊόντα της σειράς ArcGIS και το οποίο κάνει αυτή την δουλειά με εξαιρετικό οφείλω να ομολογήσω τρόπο. Απαιτεί όμως ισχυρούς υπολογιστές και ο υπολογισμός δεν γίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Σχετικά με το DriveMe, επειδή το αναφέρεις, το λογισμικό που τρέχει από πίσω, το ανέπτυξε εξολοκλήρου (from scratch) η ομάδα R&D της NGI. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ειδικά ο προγραμματισμός του labeling μας πήρε πάρα πολλούς και ακριβούς ανθρωπομήνες.
Σκέψου τώρα λοιπόν ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε πραγματικό χρόνο σε ένα αδύναμο PDA χωρίς να επιβαρύνουν την ταχύτητα και ποιότητα δρομολόγησης και επανα-δρομολόγησης, που είναι και το κύριο ζητούμενο σε ένα πρόγραμμα πλοήγησης. Καθόλου εύκολη δουλειά για το R&D τμήμα της Destinator Technologies. Βέβαια κάποιοι άλλοι το πέτυχαν και θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω την έκφραση «μαγκιά τους».
Ως προς το δεύτερο «σκοντάφτει» και αυτό σε καθαρά τεχνικά θέματα βελτιστοποίησης για το οποία θα επανέλθω.
πάντως είναι κρίμα να έχετε τόσο καλούς χάρτες και να δουλεύουν μόνο με το άθλιο destinator.ακόμα και το papago είναι χίλιες φορές κσλύτερο από το destinator.δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιάξετε εσείς ένα λογισμικό πλοήγησης;
Έχω την εντύπωση ότι το PaPAGO μάλον δεν το έχεις χρησιμοποιήσει για να κάνεις πλοήγηση. Η γνώμη πάρα πολλών που το χρησιμοποίησαν είναι εντελώς διαφορετική (απλά το αντικατέστησαν με Destinator). Το πιθανότερο είναι ότι το έχεις απλά δει ως εικόνα (screen shots ?)
Θα συμφωνησω μαζι σου maximi01....!!!! Και εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση πραγματικα και θα ηθελα να μας το δικαιολογησει και που το στηριζει αυτο που λεει...
Έχω την εντύπωση ότι το PaPAGO μάλον δεν το έχεις χρησιμοποιήσει για να κάνεις πλοήγηση. Η γνώμη πάρα πολλών που το χρησιμοποίησαν είναι εντελώς διαφορετική (απλά το αντικατέστησαν με Destinator). Το πιθανότερο είναι ότι το έχεις απλά δει ως εικόνα (screen shots ?)
το πρώτο ppc με gps που είχα ήταν το royaltek που έδινε προσφορά η ελευθεροτυπία και ο μαρινόπουλος.Είχε πάνω το papago και το χρησιμοποιούσα για ένα μήνα περίπου.Κάποια στιγμή βρήκα το dest 6 σπασμένο και για δοκιμή το είχα πεζός στην πλατεία.Μου έφυγε από το χέρι έπεσε κάτω και έσπασε η οθόνη.Ετσι πήρα το yakumo delta x 5 με το pn.
Στο θέμα μας τώρα.Το papago είναι πιο γρήγορο και κάνει αποθήκευση αγαπημένων σημείων και σε δρόμο που δεν υπάρχει στο χάρτη.Κάτι τέτοιο το dest δεν το κάνει.Το dest το σώζει η ngi με τους φοβερούς χάρτες,ενώ το papago και το πιο super i-go θάβονται λόγω των ελειπών χαρτών για Ελλάδα,
Πέρα από αυτά το papago είναι δύσχρηστο. Έχεις δοκιμάσει να βάλεις διεύθυνση για κάποιο προορισμό? Γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις και μετά βλέπεις αν μπορείς να βάλεις poi σε δρόμο ή όχι.
Πέρα από αυτά το papago είναι δύσχρηστο. Έχεις δοκιμάσει να βάλεις διεύθυνση για κάποιο προορισμό? Γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις και μετά βλέπεις αν μπορείς να βάλεις poi σε δρόμο ή όχι.προσωπικα δεν αντιμετωπισα προβλημα.αλλά πέρα από αυτό και μια porche δεν οδηγείται τόσο εύκολα όσο ένα seicento,ομως και τα 2 αυτοκίνητα είναι.
Πέρα από αυτά το papago είναι δύσχρηστο. Έχεις δοκιμάσει να βάλεις διεύθυνση για κάποιο προορισμό? Γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις και μετά βλέπεις αν μπορείς να βάλεις poi σε δρόμο ή όχι.
Αληθεια, αν επιτρεπεται, μπορουμε να μαθουμε αν υπαρχει πιθανοτητα συνεργασιας της εταιριας σας με την PDAmill( για το προγραμμα IGO)?
Αρκετα ατομα, με πρωτοβουλια των ssarl, katsj "πιεσαμε" την pdamill(με μηνυματα στα φορα της εταιριας) ωστε να κανει κινηση για ενδεχομενη συνεργασια σας.
Πραγματικα, κατι τετοιο θα μας χαροποιουσε ολους ιδιαιτερα, καθοτι οι περισσοτεροι θεωρουμε πως το IGO βρισκεται αυτη τη στιγμη πολυ πιο μπροστα απο το Destinator σε αρκετους βασικους τομεις...
Είναι κάτι που θα ερευνήσουμε μιας και πρόκειται για θέμα με πολλές παραμέτρους.
Κι' εγώ ελπίζω να έπιασες το χιούμορ, όλα καλά :wink:
Τό παραπάνω πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα μέ τήν επιλογή διαδρομής "μέσω..." Δηλαδή στίς επιλογές διαδρομης (συντομοτερη-ταχυτερη) να προστεθει και επιλογη διαδρομης μέσω ενός γνωστου σημείου (πόλης ή οδου ή σημείου ενδιαφέροντος κ.λ.π.) Θά ήταν παρα πολλύ χρήσιμο.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.