PDA

Επιστροφή στο Forum : provlima path not found

taxi16
22-04-05, 02:11
gia sas, zo sti halkidki kai exo megalo provlima me to path not found .sto proto podi tis halkidikis an thes na kanei ploigisi pros thessaloniki mou grafei path not found.prepei na vgo apo to podi gia na xekinisei ploigisi.episis otan kanei poigisi an kai o dromos dixnei eythia mou leei polles fores meinete dexia... uparxei kati na diorththoun auta ta provlimata ?xrisimopio tous teleteuos xartes kai to destdll.108.euxaristo polu.....

zeppelin
22-04-05, 12:44
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι το "γνωστό" bug του Destinator, αλλά είναι bug του χάρτη μας. Οι νέοι χάρτες 2005.Q1 που σύντομα θα είναι διαθέσιμοι θα διορθώνουν σίγουρα το "PATH not found"

gfm
10-08-05, 23:22
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι το "γνωστό" bug του Destinator, αλλά είναι bug του χάρτη μας. Οι νέοι χάρτες 2005.Q1 που σύντομα θα είναι διαθέσιμοι θα διορθώνουν σίγουρα το "PATH not found"

Δοιστοιχώς δεν έχει διορθωθεί. Όταν μένει για αρκετή ώρα σε ένα μέρος
και του λες πλοήγηση βγάζει το "PATH not found".
Έχω την τελευταία version με ACER N35. :?:

zeppelin
11-08-05, 11:28
Ο μόνος τρόπος για να παρακάμψεις το πρόβλημα είναι:
1. να ορίσεις λειτουργία σχεδιασμού δρομολόγησης πριν βάλεις το προορισμό και μετά πάλι λειτουργία πλοήγησης ή
2. να προχωρήσεις 10 μέτρα για να καταλάβει το Destinator ότι δεν πας αντίθετα στο μονόδρομο.
Δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις μια ποιο παλιά έκδοση που μετριάζει ως εξαφανίζει το πρόβλημα μιας έχεις έκδοση activation free και μετά θα χρειάζεσαι ενεργοποίηση

Chris Lappas
15-08-05, 03:16
Ο μόνος τρόπος για να παρακάμψεις το πρόβλημα είναι:
1. να ορίσεις λειτουργία σχεδιασμού δρομολόγησης πριν βάλεις το προορισμό και μετά πάλι λειτουργία πλοήγησης...

Σε αυτή την περίπτωση, θα βόλευε αφάνταστα να υπήρχε κάποιο shortcut, είτε ως κουμπί στην οθόνη, είτε ως κάποιο από τα κουμπιά του Pocket PC (δυστυχώς το εξαιρετικό plugin δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο) που να επέτρεπε την εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας πλοήγησης και σχεδιασμού δρομολόγησης χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει κανείς στο μενού. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, η εναλλαγή μεταξύ πλοήγησης και δρομολόγησης είναι υπερβολικά περίπλοκη.

Μια άλλη παρατήρηση μου (έχοντας και την εμπειρία από ανταγωνιστικό σύστημα) είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτα περίπλοκο και δύσκολο να δημιουργήσεις μια διαδρομή βάζοντας μια ενδιάμεση στάση. Αν κατάλαβα καλά τις οδηγίες χρήσης, για να ορίσω ενδιάμεση στάση και τελικό προορισμό, πρέπει να μπω στο μενού πλοήγησης, να επιλέξω «οργάνωση διαδρομής», να δημιουργήσω νέο φάκελο (αν δεν υπάρχει ήδη), να επιλέξω "στάσεις", να πατήσω "εργαλεία", και να βάλω την στάση που επιθυμώ διαλέγοντας συγκεκριμένη διεύθυνση. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να το κάνω μου ήρθε να πετάξω το ΜΙΟ απ’ το παράθυρο!

Όλη αυτή η διαδικασία είναι απίστευτα χρονοβόρα, και προσωπικά τουλάχιστον, δεν πρόκειται ποτέ να μπω στον κόπο να κάνω όλη αυτή την οργάνωση. Είναι πολύ πιο απλό κάθε φορά να δίνεις στο σύστημα νέο προορισμό.

Αντίθετα, θα μπορούσε να υπάρξει μια πάρα πολύ απλή λύση. Κλικάρωντας σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη ανοίγει μενού με τις επιλογές "πλοηγ.", "Νέα διαδρομή", "Αγαπημένα" και "Αφετηρία". Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει και μια επιλογή με το όνομα "Στάση", παρακάμπτοντας έτσι όλη την δύσκολη, βαρετή και καθόλου πρακτική πλοήγηση στα μενού του προγράμματος που απαιτείται τώρα για την ίδια λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο θα ήταν πολύ πιο εύκολο να αναγκάσεις το πρόγραμμα να σε πάει από ένα συγκεκριμένο σημείο (π.χ. από την Αττική Οδό, αντί για το ποτάμι) χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς την «αποφυγή δρόμων»).

Επί τη ευκαιρία, για να είμαι ειλικρινής, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι χρειάζεται η επιλογή «Νέα διαδρομή». Αν επιλέξω κάποιο διαφορετικό προορισμό το σύστημα ούτως ή άλλως, επιλέγει μια νέα διαδρομή. Τα φώτα σας, παρακαλώ!

Σε γενικές γραμμές πάντως, μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πρόγραμμα το οποίο είναι έτη φωτός καλύτερο από ένα ανταγωνιστικό του με το οποίο ήταν φορτωμένο το MIO 168 όταν το αγόρασα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σημεία στα οποία υστερεί, τα κυριότερα από τα οποία είναι τα δύο που ανέφερα πιο πάνω. Όσον αφορά την κάλυψη και την ακρίβεια που παρέχει ο χάρτης της επαρχιακής Ελλάδας, σίγουρα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμα.

zeppelin
16-08-05, 11:47
H "νέα διαδρομή" χρησιμεύει για να γίνεται ένα refresh στην προτεινόμενη διαδρομή (π.χ. σε περίπτωση που έχω «αποφύγει» κάποιες από τις στροφές από τη λίστα των στροφών και θα ήθελα να ξαναδώ τη αρχική προτεινόμενη διαδρομή.)
Σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στο Destinator εμείς τις μεταφέρουμε στην HSTC (όπως κι άλλες δεκάδες χώρες) και στη συνέχεια αυτοί κρίνουν ποιες αλλαγές θα κάνουν και πότε. Κάπως έτσι προέκυψε το Destinator PN που σε λίγο καιρό θα αποτελέσει αναβάθμιση του Destinator 3.
Σχετικά με το επαρχιακό δίκτυο νομίζω πως έχω απαντήσει ότι το βάρος έχει πέσει εκεί κι αυτό θα φανεί στις επόμενες εκδόσεις

Thermoman
16-08-05, 13:24
εγώ έχω άλλα προβλήματα...δυστυχώς έχω το mio 168 και εκεί που δουλευεί το πρόγραμμα για αρκετά χιλιόμετρα μετά ξαφνικά χάνετε η δυνατότητα να κάνεις κλικ πάνωσε οποιοδήποτε μενού του προγράμματος... σαν να κολάει αλλά σου δείχνει το στίγμα σου,....

γιατι???

και ένα άλλο προβλημα είναι ότι το πρόγραμμα συνεχώς με στέλνει από αττική οδό... δεν ξέρω πως την έχει δει και νομίζει ότι είμαι λεφτάς... αλλά υπάρχει τρόπος να το αποτρέψω αυτό???

zeppelin
16-08-05, 13:58
Μάλλον το mio σου πρέπει να έχει περιορισμένη μνήμη, έλεγξε μήπως έχεις φορτώσει το χάρτη στη κύρια μνήμη (Mydevice/destinatorApps/destinstor/GreeceG ή GreeceE) ή μήπως υπάρχει το προσωρινό directory Mydevice/MyFlashDisk, το οποίο θα πρέπει να το σβήσεις
Σε στέλνει στην Αττική οδό ακόμη κι αν την δηλώσεις για να την αποφύγεις?

vagr
18-08-05, 21:57
Dystyxws, to provlhma me thn apofygh dromwn me exei trelanei ki emena.
O,ti kai an dokimasa den katafera na thn kanw na doulepsei swsta.
Panta xrhsimopoieitai h Attikh Odos gia diadromes pou 8a mporousa na paw kai mono apo potami...

zeppelin
19-08-05, 15:48
Μάλλον θα πρέπει να κατεβάσεις τα σωστά forlinks, από το site μας που να αντιστοιχούν στον χάρτη 2005.Q1

ahilleas
20-08-05, 01:10
Για να λειτουργήσει η αποφυγή να τσεκάρετε αυτό που θέλετε να αποφύγετε, κατόπιν να κάνετε υπολογισμό διαδρομής πρός τον προορισμό σας - μετά ακύρωση υπολογισμένης διαδρομής και αμέσως πάλι πλοήγηση προς τον ίδιο προορισμό. Δούλεψε !!!

vagr
20-08-05, 01:27
Eyxaristw gia tis apanthseis,alla exw dokimasei kai tis 2 lyseis xwris epityxia(dhladh kai ta nea Forlinks exw valei kai akyrwsh kai epanypologismo ths diadromhs)...

ipapagi
21-08-05, 23:09
Μετά από χρήση περίπου 5 εβδομάδων μου παρουσιάστηκε και εμένα αυτό το πρόβλημα χθες και σήμερα δεν λυνόταν με τις λύσεις που έχουν γραφτεί. Δούλεψε ξανά μετά από Soft Reset. Δοκιμάστε το. :D

Υ.Γ. Εννοώ το Path Not Found.

ahilleas
22-08-05, 01:51
Eyxaristw gia tis apanthseis,alla exw dokimasei kai tis 2 lyseis xwris epityxia(dhladh kai ta nea Forlinks exw valei kai akyrwsh kai epanypologismo ths diadromhs)...

Τι να σου πω φίλε !
Σ' εμένα δουλεύει με τον τρόπο που περιέγραψα (Με Mio 168 και χάρτες - Forlinks Απριλίου 2005).

vagr
24-08-05, 22:47

Τι να σου πω φίλε !
Σ' εμένα δουλεύει με τον τρόπο που περιέγραψα (Με Mio 168 και χάρτες - Forlinks Απριλίου 2005).

Na se rwthsw kati gia dieykrinhsh mhpws de to katalava kala.
Otan les akyrwsh ths diadromhs kai nea plohghsh ennoeis(anaferw ta vhmata epakrivws):
Koumpi Plohghsh-eisagwgh diey8ynshs-plohghsh-akyrwsh diadromhs kai meta xana kanonika olh h diadikasia(apo thn arxh eisagwgh diey8ynshs,etsi den einai)?
An einai etsi,de mou doulevei oute ayto to tip... :cry:

ahilleas
25-08-05, 10:04

Τι να σου πω φίλε !

Na se rwthsw kati gia dieykrinhsh mhpws de to katalava kala.
Otan les akyrwsh ths diadromhs kai nea plohghsh ennoeis(anaferw ta vhmata epakrivws):
Koumpi Plohghsh-eisagwgh diey8ynshs-plohghsh-akyrwsh diadromhs kai meta xana kanonika olh h diadikasia(apo thn arxh eisagwgh diey8ynshs,etsi den einai)?
An einai etsi,de mou doulevei oute ayto to tip... :cry:

Ναί, αλλά με την προϋπόθεση ότι πρώτα έχεις τσεκάρει τι θέλεις να αποφύγεις. (Υπάρχει θεματική ενότητα "Λειτουργία αποφυγής δρόμων" μέσα στη Δημόσια συζήτηση "Destinator 3"). :idea:

vagr
26-08-05, 03:27
Nai,alla ayto ginetai mia fora(p.x egw 8elw na exw monima apofygh attikhs odou,ara pataw apofygh kai emfanizetai to kokkino symvolaki dipla sthn attikh odo),epeita de xreiazetai na kanw kati,pera apo ayto pou proteineis(akyrwsh kai epanypologismos),etsi den einai...?
Sorry pou rwtaw me tosh leptomereia kai epimonh,alla 8a skasw pou de mou doulevoun,poso mallon otan se kapoious doulevei swsta,estw me ton tropo pou perigrafeis.

ahilleas
26-08-05, 13:04
Nai,alla ayto ginetai mia fora(p.x egw 8elw na exw monima apofygh attikhs odou,ara pataw apofygh kai emfanizetai to kokkino symvolaki dipla sthn attikh odo),epeita de xreiazetai na kanw kati,pera apo ayto pou proteineis(akyrwsh kai epanypologismos),etsi den einai...?
Sorry pou rwtaw me tosh leptomereia kai epimonh,alla 8a skasw pou de mou doulevoun,poso mallon otan se kapoious doulevei swsta,estw me ton tropo pou perigrafeis.

Αν κάνεις πχ αποφυγή για Αττική οδό με τον τρόπο που είπαμε(2ο υπολογισμό με τσεκαρισμένη την αποφυγή), τότε στις επόμενες διευθύνσεις που θα δώσεις θα αποφεύγει την Αττική οδό με τη μία, χωρίς ακύρωση και ξανά πλοήγηση. (Σε εμένα με Mio 168 δουλεύει με αυτόν τον τρόπο). Τα ίδια ισχύουν και όταν αποφασίσεις να κάνεις κάποια στιγμή "χρήση" μιας ακυρωμένης διαδρομής. :wink:

ssarl
26-08-05, 13:08

Μήπως έχεις προστατευμένη από εγγραφή την SD σου;

vagr
26-08-05, 17:47
Sas eyxaristw kai tous 2 (ahilleas, ssarl),alla...tipota(oxi,exw MMC,opote den einai ayto)
8a to parw apofash pws de 8a doulevoun... :(

sconstan
29-08-05, 08:54
Και εγω εχω το ιδιο προβλημα εδω και 3 εβδομαδες.

Αρχικα μου δουλευε κανονικα η αποφυγη, μετα τιποτα.

Σκεφτομαι να κανω επανεγκατασταση του Destinator ελπιζοντας οτι θα συνελθει. (προσοχη να κρατησουμε τον φακελο με τα αγαπημενα μας)

Παντως αν κανω πλοηγηση και πως στην οψη, Οδηγιες κατευθυνσης, βρισκω τον δρομο που θελω να αποφυγω και κανω αποφυγη απο εκει και δουλευει. Δοκιμασε το.

konv
06-09-05, 16:37
Παιδιά μόλις εγκατέστησα την τελευταία έκδοση και εκεί που εψαχνα μου βγάζει "Path not found: IMPOSSIBLE TO BUILD WAY"
Ξέρει κανείς τι συνέβη;

vagr
11-09-05, 11:53

Σκεφτομαι να κανω επανεγκατασταση του Destinator ελπιζοντας οτι θα συνελθει. (προσοχη να κρατησουμε τον φακελο με τα αγαπημενα μας)

Παντως αν κανω πλοηγηση και πως στην οψη, Οδηγιες κατευθυνσης, βρισκω τον δρομο που θελω να αποφυγω και κανω αποφυγη απο εκει και δουλευει. Δοκιμασε το.

Ναι αυτο ειναι κατι,αλλα και παλι μπορει αν θελεις να αποφυγεις π.χ Αττική Οδό, να σε βαλει σε αλλη εισοδο παρακατω και γενικα μπλεκει το πραγμα... :(

ahilleas
11-09-05, 13:10

Ναι αυτο ειναι κατι,αλλα και παλι μπορει αν θελεις να αποφυγεις π.χ Αττική Οδό, να σε βαλει σε αλλη εισοδο παρακατω και γενικα μπλεκει το πραγμα... :(

Με την προϋπόθεση ότι έχουμε το ίδιο PPC, την ίδια έκδοση χάρτη και την ίδια έκδοση προγράμματος πλοήγησης, δεν βρίσκω τον λόγο να μην δουλεύει η αποφυγή. (αναφέρομαι σε Mio 168, Ελληνική έκδοση χάρτη Απριλίου 2005 και πρόγραμμα 75_108) (1.τσεκάρισμα αποφυγής, 2.πλοήγηση, 3.ακύρωση, 4.πλοήγηση). (εκτός κι αν έχουν γίνει παρεμβάσεις και αλλαγές αρχείων ???) :)

vagr
11-09-05, 20:27

Με την προϋπόθεση ότι έχουμε το ίδιο PPC, την ίδια έκδοση χάρτη και την ίδια έκδοση προγράμματος πλοήγησης, δεν βρίσκω τον λόγο να μην δουλεύει η αποφυγή. (αναφέρομαι σε Mio 168, Ελληνική έκδοση χάρτη Απριλίου 2005 και πρόγραμμα 75_108) (1.τσεκάρισμα αποφυγής, 2.πλοήγηση, 3.ακύρωση, 4.πλοήγηση). (εκτός κι αν έχουν γίνει παρεμβάσεις και αλλαγές αρχείων ???) :)

Ναι την ιδια εκδοση έχουμε,αλλα εχω Qteκ S100,δε βλεπω ομως τι ρολο μπορει να παιζει αυτο.
Δεν εχω πειραξει καποιο αρχειο,τι να πω...πολυ μυστηριο...