PDA

Επιστροφή στο Forum : ΚΑΛΟ GPS ?

derman
18-11-07, 05:03
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το θαυμάσιο φόρουμ.
Εδώ και ένα μήνα περίπου διαβάζω σαν επισκέπτης τα πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα άρθρα σας.
Η εμπειρία σας πάνω στα θέματα των pda, pna, smart phone είναι πολύτιμη για αυτούς που γνωρίζουν ελάχιστα (ένας από αυτούς είμαι κι εγώ) πάνω σε αυτές τις συσκευές. Η γραπτή ανταλλαγή των απόψεων και εμπειριών σας μας αποτρέπει από λάθος αγορές.
Η ερώτηση μου είναι απλή και κατανοητή: Ποια συσκευή διαθέτει ένα πολύ καλό gps? Ενοείται ότι με ενδιαφέρει για αγορά.
και εξηγούμε: δεν με απασχολεί αν είναι pda, pna, pda-phone. Απλά να έχει ένα πολύ καλό γρήγορο και ευαίσθητο gps ανεξαρτήτως τιμής.
Φυσικά δεν αναφέρομαι στα επαγγελματικά και πολύ ακριβά μοντέλα.
Το αυτοκίνητο μου είναι μάρκας Peugeot και δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα με το σκούρο εργοστασιακό τζάμι. Πρόσφατα δοκίμασα ένα Tibo s1000 ενός φίλου και δεν έπιανε μέσα στο αυτοκίνητο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

skywalker
18-11-07, 10:02
Το tibo ακούγεται πως είναι εξαιρετική συσκευή!!!!

Για τα σκούρα τζάμια θέλει εξωτερική κεραία 8)
Οπότε αν ψάξεις καλά είναι να κοιτάξεις να πάρεις κατευθείαν και την εξωτερική κεραία

apstls11
18-11-07, 10:25
Το Tibo ΕΙΝΑΙ απ' τις καλύτερες συσκευές, εγώ δεν έχω ακούσει αρνητικά σχόλια.

mastoris than.
18-11-07, 10:29
Καλώς ήρθατε κ. Derman.
Πράγματι το tibo, όπως είπε και ο κ. Skywalker, είναι μία πολύ καλή συσκευή.
Θα πρέπει, όταν δοκιμάζουμε μία συσκευή πλοήγησης, να έχουμε ορίσει ως αφετηρία το σημείο που βρισκόμαστε στο πρόγραμμα και να μην κινούμαστε, μέχρι να κλειδώσει δορυφόρους και έχουμε αξιόπιστο σήμα.
Διαφορετικά η συσκευή αργεί να προσδιορίσει την θέση μας. Με εξωτερική κεραία, έστω και χύμα πάνω στο ταμπλό, το σήμα που θα έχετε θα σας καλύπτει.
Για συσκευές πλοήγησης, μπορείτε να δείτε εδώ http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3 είναι δοκιμασμένες από την Gi (NGI), που φτιάχνει τους χάρτες του destinator.

panosha
18-11-07, 10:48
Οι εξωτερικές κεραίες, που απ' ότι φαίνεται θα χρειαστεί ο φίλος στο αυτοκίνητο του, σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθούν αν δεν ακουμπήσουν στην μεταλλική επιφάνεια του ουρανού του αυτοκινήτου. Ειδικά σε αυτοκίνητο με αθερμικό παρμπρίζ, μάλλον δεν θα βοηθήσει καθόλου αν είναι χύμα στο ταμπλό.

delakoz
18-11-07, 11:44
Ειδικα για peugeot, που εχουν αθερμικα κρυσταλλα (το οποιο 'κοβει' το σημα σε πολυ μεγαλο βαθμο), ο κατασκευαστης εχει προβλεψει να αφησει μια περιοχη του παρ-μπριζ 'ελευθερη' . Η περιοχη αυτη βρισκεται περιμετρικα του κεντρικου καθρεφτη

Στη ακολουθη φωτογραφια φαινεται η συγκεκριμενη περιοχη σε ενα peugeot 207 καθως και το σημειο που εχω τοποθετησει μια εξωτερικη κεραια gps.

http://xs221.xs.to/xs221/07460/P1012232iii.jpg.xs.jpg (http://xs.to/xs.php?h=xs221&d=07460&f=P1012232iii.jpg)

derman
18-11-07, 12:21
Κύριοι ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σας.
Το Tibo παρουσίαζε το εξής: ενώ το είχα έξω από το αυτοκίνητο και έβρισκε κάποιος δορυφόρους άλλοτε 4-5 και άλλοτε 7-8 του έδινα και το τόπο προορισμού. Όταν το τοποθετούσα στο αυτοκίνητο ξεκινούσε καλά για περίπου 100 μέτρα και μετά τα έχανε, και ειδοποιούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι έχει ασθενές σήμα και δε ξανάβρισκε τη θέση μου.
Το μηχάνημα δοκιμάστηκε στη πόλη των Χανίων για πάνω από μισή ώρα και σε πολύ καλή μέρα.
Το πρόβλημα αυτό με το τζάμι είναι γενικό για όλα τα gps; Το συγκεκριμένο pna ήταν και πολύ ασταθές στο σήμα. Δηλαδή στο ίδιο σημείο, εξωτερικά πάντα, τη μία έβρισκε 4-5 δορυφόρους και την άλλη 7-8. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Κάποια άλλη συσκευή ποιό σταθερή κατά τη γνώμη σας; Αρχικά μου άρεσε η ιδέα για ένα τηλέφωνο με ενσωματωμένο gps και βρήκα μέσα από τα γραφόμενα σας το χ500 της Eten. Όμως τρόμαξα από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει σαν τηλέφωνο και τα συχνά reset που χρειάζεται. Ίσως το χ600 να είναι αρκετά διορθωμένο έχοντας παράλληλα το ίδιο καλό gps. Στο Πλαίσιο που τους τηλεφώνησα μου είπαν ότι θα το έχουν από το νέο χρόνο.
Ένα pda-gps που μου άρεσε εξωτερικά όταν το είδα σε κάποιο κατάστημα και που έχει αποσπάσει πολύ καλές κρητικές εδώ από τους χρήστες του είναι το travel companion 5940 της hp. Αυτό υπάρχει στο e-shop της Νgi ή μόνο το 5710;
Σας ευχαριστώ!

panosha
18-11-07, 12:28
Στην αρχή μας έλεγες άλλα, τώρα μας έβαλες μέσα και το τηλέφωνο. Μόνος διαπίστωσες πως το πρόβλημα υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο σου και προέρχεται από το αθερμικό παρμπρίζ που φορούν μερικά Γαλλικά μοντέλα. Το travel companion είναι πολύ καλή συσκευή, δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμο από NGI (ένα τηλεφώνημα θα έδινε απάντηση).

Πάντως λογικά όποια συσκευή και να πάρεις θα χρειαστείς εξωτερική κεραία στο αυτοκίνητο σου.

derman
18-11-07, 14:07
Στην αρχή μας έλεγες άλλα, τώρα μας έβαλες μέσα και το τηλέφωνο.

Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που σου έχω αγαπητέ Πάνο θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν έλεγα άλλα κατά τη διατύπωση του πρώτου post μου.
Αν κάνεις ένα μικρό κόπο και το ξαναδιαβάσεις θα διαπιστώσεις ότι εξ αρχής δεν απέρριψα κανένα είδος συσκευής με ενσωματωμένο gps.

Ας κάνω μία επεξήγηση για να καταλάβετε το προφίλ μου. Αρχικά έψαχνα για τηλέφωνο με gps. Σαν μία επιπλέον χρήση του κινητού που μπορεί να φανεί σε πολλές περιπτώσεις χρησιμότερη από μία καλή κάμερα που πολλά κινητά έχουν.
Μέσα από το φόρουμ διάβασα και τις πολλές δυνατότητες ενός pda και την καλύτερη συμβατότητα που έχουν πολλά από αυτά με gps. Ειδικά αυτά με ενσωματωμένο wi-fi τα βρίσκω πολύ χρήσιμα. Θα μπορώ να συνδεθώ ασύρματα στο σπίτι στη δουλειά και σε πολλά σημεία τις πόλις μου που από ότι έχω διαπιστώσει υπάρχουν αρκετές ελεύθερες συνδέσεις.
Τώρα τα pna είναι πιο απλά με μεγαλύτερη και πολλές φορές ποιοτικότερη οθόνη και θεωρητικά ποιο εύχρηστα αλλά με περιορισμένες δυνατότητες.
Η τελική επιλογή βαρύνει τον αγοραστή και μόνο. Σίγουρα πολλές συσκευές ενσωματώνουν αρκετά καλά gps. Όμως ποια μου προτείνεται;

Αυτό το πρόβλημα με τα αθερμικά παρμπρίζ πράγματι είχε ξαναγραφτεί. Απλά δε περίμενα ότι θα αφορούσε και το δικό μου αυτικίνητο

panosha
18-11-07, 14:18
Έχεις δίκιο, αλλά για να μπορέσουμε να προτείνουμε, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις. Oθόνη πάνω από 3.5" χωρίς άλλες δυνατότητες εκτός πλοήγησης, PDA - GPS με 3.5" ή PDA - GPS - Phone με 2.8".

derman
18-11-07, 23:53
για να μπορέσουμε να προτείνουμε, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις. Oθόνη πάνω από 3.5" χωρίς άλλες δυνατότητες εκτός πλοήγησης, PDA - GPS με 3.5" ή PDA - GPS - Phone με 2.8".

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, φίλτατε Πάνο. Δεν έχω καταλήξει σε τι είδος συσκευή να πάρω γιαυτό και ζητώ τη βοήθεια σας.
Με μπούσουλα πάντα το gps θα ήθελα μια συσκευή με την εξής σειρά προτεραιότητας:
1. PDA-GPS- Phone
2. PDA-GPS
3. PNA-GPS

Πιστεύω να έγινα κατανοητός. :-D

panosha
18-11-07, 23:59
1. PDA-GPS- Phone HTC TyTN II με πληκτρολόγιο ή HTC Τouch Cruise χωρίς. Αν θέλεις το καλύτερο GPS και βάλεις τα υπόλοιπα στοιχεία σε δεύτερη μοίρα ΕΤΕΝ Χ600.

2. PDA-GPS ΗP travel companion rx5940

3. PNA-GPS Κάτι από εδώ http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3 με τηλέφωνο για λεπτομέρειες.

derman
19-11-07, 00:37
Thanks Panosha!

Μάλλον θα περιμένω και το τεστάρισμα του Χ600 και μετά θα αποφασίσω.

pxatzis76
22-11-07, 13:29
1. PDA-GPS- Phone HTC TyTN II με πληκτρολόγιο ή HTC Τouch Cruise χωρίς. Αν θέλεις το καλύτερο GPS και βάλεις τα υπόλοιπα στοιχεία σε δεύτερη μοίρα ΕΤΕΝ Χ600.

2. PDA-GPS ΗP travel companion rx5940

αποριες newbe :

1) Θα ηθελα και phone αλλα το buget δεν το βλέπω να φτάνει.

2) αυτη η κατηγορία μου καάνει αλλα το rx δεν το βρίσκω στα ελληνικά eshops έχουμε άλλη πρόταση ?
Χρήση : WiFi στον καναπέ, extra info για επαφές που δεν εχο στο τηλ και .... Of-road χαρτες για της βολτεσ με το mountai bike (κατι διαβαζα για ozi + χαρτες απο ανάβαση)

αυτα στα 350ε (phone με συνδεση παίζει???)

θέλω πολλά γιατρε ...το ξέρω !

Υ.Γ καλός σας βρήκα :)

panosha
22-11-07, 13:34
Μεταχειρισμένο Χ500, κοίτα στις αγγελίες.

pxatzis76
22-11-07, 17:46
προταση για καινουργιο ? (αν και ψαχνω τα used)

επίσης έχει καποιος εμπιρεία απο ozi explorer και χάρτες της Ανάασης ?

mastoris than.
22-11-07, 20:52
προταση για καινουργιο ? (αν και ψαχνω τα used)

επίσης έχει καποιος εμπιρεία απο ozi explorer και χάρτες της Ανάασης ?Για ozi explorer και patahaway, με χάρτες Ανάβασης, με mio 168 (αρχαίο αλλά αξιόπιστο) και eten Χ500, κανένα πρόβλημα.
Δείτε για μεταχειρισμένο ΕΤΕΝ Χ500, είναι πολύ καλή λύση.