PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα στην δρομολόγηση

Braker
16-11-07, 21:32
Συσκεύη: ΜΙΟ P550
Έκδοση: 7.0.0.588.11
Χάρτης: Q2.2007
----------------------------
Κάθε φορά που φεύγω από το γραφείο πάντα ακολουθώ συγκεκριμένη διαδρομή για να βγώ Λ.Θησέως.

Κατεβαίνω την Αθηνών Λαμίας μέχρι το ΣΕΦ, μπαίνω μέσα στην κυκλική κυκλοφορά που είναι τα parking, περνώ κάτω από την γέφυρα (Νος/μειο Μετροπόλιταν) για να βγω στην παλιά Ποσειδώνος και να κάνω δεξιά.

Αυτή την διαδρομή μου έβγαζε και το D6 έλα όμως που το D7 δεν με πάει μέσα από την κυκλική κυκλοφορία αλλά με βγάζει στην Ποσειδώνος (ταχεία), με πάει μέχρι το Π.Φάληρο όπου εκεί μου λέει να στρίψω δεξιά και να γυρίσω πίσω.

Μήπως το D7 έχει πρόβλημα και με τον αλγόριθμο υπολογισμού διαδρομής ;

panosha
16-11-07, 21:34
Έχεις δίκιο στην αναφορά σου, το έχω διαπιστώσει από την προηγούμενη beta αυτό, αφού περνάω πολύ συχνά από εκεί. Το Destinator 7 υπολογίζει πολλές διαδρομές με άλλον τρόπο, όχι κατ΄ανάγκη χειρότερο.

Braker
16-11-07, 21:36
O συγκεκριμένος τρόπος όμως είναι χειρότερος γιατί κάνεις + 4.5 km και δεν φτάνεις και ποιο γρήγορα στον συγκεκριμένο προορισμό.

panosha
16-11-07, 21:39
Δίκιο έχεις είπαμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορήσει η επίσημη Ελληνική έκδοση, ο νέος χάρτης κι αν συνεχίσει να υφίσταται να το δώσουμε στην αναφορά λαθών. :D

coskarl
23-11-07, 20:27
Ερώτηση : Εχω το Destinator 7 beta και προσπαθω να υπολογισω μια διαδρομη απο Πατρα στη λιμνη πλαστηρα, π.χ. Λαμπερο. Η διαδρομη που μου προτεινει, ειτε συντομοτερη, ειτε γρηγοροτερη, ειναι μεσω Καρπενησιου. Ολοι οι γνωστοι και φιλοι που εχουν παει εκει, μου εχουν πει οτι η καλυτερη διαδρομη ειναι μεσω Λαμιας. Ειναι περιπου 100 χλμ. παραπανω, αλλα ο δρομος που προτεινει το Destinator, ειναι στενος (επαρχιακος) και γεματος στροφες και ανηφορες, αρα σημαντικα πιο αργος.
Το Destinator λοιπον σωστα υπολογιζει την συντομοτερη διαδρομη, υπολογιζει ομως σωστα και την γρηγοροτερη ?
Πως θα του "πω" να παει απο αλλη διαδρομη, αφου με τους "αποκλεισμους" δεν γινεται τιποτα ? Μια λύση ειναι να του βαλω ενδιαμεσο σταθμο τη Λαμια (ακομα δεν εχω καταφερει να το κανω - αν δουλευει, ειναι εξαιρετικα δυσχρηστο), αλλα δεν μπορεις να ξερεις παντα την καλυτερη διαδρομη, γι αυτο χρησιμοποιεις το Destinator.

Υπαρχει καμμια ιδεα ??

panosha
23-11-07, 21:22
Mην παιδεύεσαι τζάμπα. Όρισε ως σημείο προορισμού ένα σημείο Α πάνω στην διαδρομή και από εκεί το σημείο Β ή το τελικό σου προορισμό.

tpapo
23-11-07, 21:30
Ερώτηση : Εχω το Destinator 7 beta και προσπαθω να υπολογισω μια διαδρομη απο Πατρα στη λιμνη πλαστηρα, π.χ. Λαμπερο. Η διαδρομη που μου προτεινει, ειτε συντομοτερη, ειτε γρηγοροτερη, ειναι μεσω Καρπενησιου. Ολοι οι γνωστοι και φιλοι που εχουν παει εκει, μου εχουν πει οτι η καλυτερη διαδρομη ειναι μεσω Λαμιας. Ειναι περιπου 100 χλμ. παραπανω, αλλα ο δρομος που προτεινει το Destinator, ειναι στενος (επαρχιακος) και γεματος στροφες και ανηφορες, αρα σημαντικα πιο αργος.
Το Destinator λοιπον σωστα υπολογιζει την συντομοτερη διαδρομη, υπολογιζει ομως σωστα και την γρηγοροτερη ?
Πως θα του "πω" να παει απο αλλη διαδρομη, αφου με τους "αποκλεισμους" δεν γινεται τιποτα ? Μια λύση ειναι να του βαλω ενδιαμεσο σταθμο τη Λαμια (ακομα δεν εχω καταφερει να το κανω - αν δουλευει, ειναι εξαιρετικα δυσχρηστο), αλλα δεν μπορεις να ξερεις παντα την καλυτερη διαδρομη, γι αυτο χρησιμοποιεις το Destinator.

Υπαρχει καμμια ιδεα ??

Ναι τα κάνει αυτά ,.οπως και από Λαμία για να πάω Λευκάδα με παέι μέσω απο τον Προυσσό->Αγρίνιο που και ασφαλτος είναι και 100 χιλιόμετρα γλυτώνω ελα μου όμως που θα περάσω θα διαβώ 2-3 οροσειρές και θα κανω 10+ ώρες να φτάσω ζαλισμένος : lol: :lol: :lol:
Ορίζω λοιπόν μια ενδιάμεση διαδρομή π.χ Λαμία - Ναύπακτος και μετα Ναύπακτος - Λευκάδα... :?

coskarl
23-11-07, 21:41
Δυστυχως αυτο θα κανω... :(
Παντως, και στο auto root, την ιδια διαδρομη βγαζει !

Μαλλον θα πρεπει να προστεθουν κι αλλες παραμετροι στους αλγοριθμους που υπολογιζουν τις διαδρομες (κλισεις και αριθμος στροφων, πληθος εναλλαγης υψομετρου κλπ, αν και δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι κατι τετοιο), για να υπολογιζεται και η ποιοτητα της διαδρομης. Τι να το κανω δηλαδη αν εχω μια ευθεια επιπεδου Αττικης οδου, αν εχει 15 φαναρια... ?

Ευχαριστω παντως...

panosha
23-11-07, 21:43
Νομίζω για τέτοιες περιπτώσεις, αν είστε βέβαιοι πως προτείνεται λάθος διαδρομή με το 6, πρέπει να ενημερώσετε από την αναφορά λαθών ή αν δεν μπορείτε στις παρατηρήσεις, με αναλυτικά στοιχεία για την διαδρομή ώστε να διορθωθούν.

Braker
23-11-07, 23:08
Δίκιο έχεις είπαμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορήσει η επίσημη Ελληνική έκδοση, ο νέος χάρτης κι αν συνεχίσει να υφίσταται να το δώσουμε στην αναφορά λαθών. :D

με τον νέο χάρτη κανει ακόμα το ίδιο.

panosha
23-11-07, 23:10
Mε το 7 το είδα κι εγώ, θα το δω και με το 6 και θα δούμε τι θα κάνουμε.

Braker
23-11-07, 23:16
Mε το 7 το είδα κι εγώ, θα το δω και με το 6 και θα δούμε τι θα κάνουμε.

με το 6 ειναι σωστό. επίσης το ίδιο εχω παρατηρήσει και στην διαδρομή από το ΙΕΚ Αγ.Δημητρίου (το μεγάλο το στρογγυλό) στην Καλλιθέα.

electro
24-11-07, 02:53
To παρατηρησα και εγψ τις τελευταιες μερες που ηρθα για δουλεια. Παντα το D6 μου εβγαζε συγκεκριμενη διαδρομη , για την δουλεια μου ή οποια εαν εκανα αποφυγη την κηφησιας με πηγαινε απο συγκεκριμενο δρομο , ο οποιος μεχρι σε ενα σημειο ειναι η Εθνικη και ηταν ακριβως 15χλμ. Τωρα εαν του πατησω αποφυγη με παει απο μια ακυρη διαδρομη , οπου ειναι σε αποσταση 2.0 χλμ παραπανω!!!!