PDA

Επιστροφή στο Forum : Destinator PN- Πρωτες εντυπωσεις-αργη περιστροφη χαρτη

After
04-02-06, 19:10
Ολα καλα κι ολα ωραια με το νεο πλοηγο, μονο που ειναι λιγο αργο!

Εκει που εστιαζω ειναι οτι αργει πολυ να ''στριψει'' τον χαρτη μετα απο καποια στροφη.

Εχω τελειωσει εδω και πολλα δευτερολεπτα την στροφη και μετα αποφασιζει να στριψει.

Τι κι αν δοκιμασα μεταφορα του dest στην καρτα SD(San disk ultraII 2gb), τι κι αν δοκιμασα να αυξησω την cache μεσω registry απο τα 8 στα 32mb, καμια αλλαγη δεν ειδα.

Υπ'οψιν εχω πανω απο 30mb ελευθερα με στο pn να τρεχει
Επιστροφη στο dest 3 δεν προβλεπεται μιας και οι χαρτες ειναι παλιοι

Εχετε παρατηρησει και οι αλλοι κατι τετοιο?

After
04-02-06, 19:12
''Υπ'οψιν εχω πανω απο 30mb ελευθερα με στο pn να τρεχει''

Διορθωση: >24mb

scotty
04-02-06, 19:20

Εμενα μου δουλευει απλα τελεια.
Τι αλλο μπορεις να κανεις .>>> :idea: Αφου φορτωσα το PN κανονικα απο ,την Sd την εβγαλα και τοποθετησα την προηγουμενη SDπου ειχα το D3 με τους προηγουμενους τους χαρτες ειδα να δουλευουν με το λειτουργικο του PN .Που σημαινει οτι εχω την προηγουμενη εκδοση σε μια καρτα και την καινουργια σε αλλη .Δεν ηξερα οτι γινοταν αυτο , μια και ο Zeppelin, μου φαινεται , ειχε πει οτι το PN δεν μπορει να λειτουργησει με την προηγουμενη εκδοση των χαρτων, αν θυμαμαι καλα . :cry:

scotty
04-02-06, 19:23
Μαλλον ,ειπε οτι το D3 δεν μπορει να "διαβασει " τους νεους χαρτες ..κατι τετοιο ..για δοκιμασε να κανεις αυτο που σου ειπα !!!

After
04-02-06, 19:27
Καταλαβα....
Με βλεπω να κανω hard reset........

After
04-02-06, 20:35
Το εκανα!

Αυριο θα εχω εντυπωσεις

Ελπιζω να βοηθω κανεναν με τα δικα μου....πειραματα
:roll:

MinOtaVrS
04-02-06, 21:05

Εκει που εστιαζω ειναι οτι αργει πολυ να ''στριψει'' τον χαρτη μετα απο καποια στροφη.

Εχω τελειωσει εδω και πολλα δευτερολεπτα την στροφη και μετα αποφασιζει να στριψει.

Τι κι αν δοκιμασα μεταφορα του dest στην καρτα SD(San disk ultraII 2gb), τι κι αν δοκιμασα να αυξησω την cache μεσω registry απο τα 8 στα 32mb, καμια αλλαγη δεν ειδα.

Eχεις σιγουρα ενεργοποιηση το 3D View γυρισε το σε 2D και θα εισαι μια χαρά !!

After
04-02-06, 21:42

Και σε 2d το ιδιο κανει.
(ασχετο:το 3d mode του dest 3 μου φαινεται πολυ καλυτερο)

Εκανα hard reset και το ξαναεβαλα(το dest pn), αυριο θα εχω εντυπωσεις

MinOtaVrS
04-02-06, 21:43

Και σε 2d το ιδιο κανει.
(ασχετο:το 3d mode του dest 3 μου φαινεται πολυ καλυτερο)

Εκανα hard reset και το ξαναεβαλα(το dest pn), αυριο θα εχω εντυπωσεις

Ποιο GPS ειπες οτι έχεις ?

After
04-02-06, 21:49
Το mio168

Τελος παντων δεν θελω να βγαινουν αρνητικα συμπερασματα αν ειναι δικο μου φταιξιμο, θα κανω...ενα τετραγωνο και θα δω πως παει

Giannhs
04-02-06, 21:53

Ναι,κι εγώ το είδα(την καθυστέρηση) το μεσημέρι και μου τη βάρεσε.στην αρχή σκέφτηκα οτι εφταιγε το οτι πέρασα όλο το πρόγραμμα στην SD. Μετά απο δοκιμες κατάλαβα ότι δεν έφταιγε (μάλλον) αυτό αλλα οτι δεν έκατσα να βρεί σήμα καλό πρίν ξεκινήσω.Μόλις τώρα γύρισα στη Αθήνα απο ασπρόπυργο και χρησιμοποιώντας την εξωτερική κεραία είδα μεγάλη βελτίωση (βέβαια εξακολουθεί να έχει μια μικρή υστέρηση σε σχέση με το D3.mio 168,sd 1g san disk)

After
04-02-06, 21:58

Ναι,κι εγώ το είδα(την καθυστέρηση) το μεσημέρι και μου τη βάρεσε.στην αρχή σκέφτηκα οτι εφταιγε το οτι πέρασα όλο το πρόγραμμα στην SD. Μετά απο δοκιμες κατάλαβα ότι δεν έφταιγε (μάλλον) αυτό αλλα οτι δεν έκατσα να βρεί σήμα καλό πρίν ξεκινήσω.Μόλις τώρα γύρισα στη Αθήνα απο ασπρόπυργο και χρησιμοποιώντας την εξωτερική κεραία είδα μεγάλη βελτίωση (βέβαια εξακολουθεί να έχει μια μικρή υστέρηση σε σχέση με το D3.mio 168,sd 1g san disk)

Ωχ κατι μου θυμιζουν τα config σου(san disk ultra II 2gb)

MinOtaVrS
04-02-06, 21:59
Το mio168

Τελος παντων δεν θελω να βγαινουν αρνητικα συμπερασματα αν ειναι δικο μου φταιξιμο, θα κανω...ενα τετραγωνο και θα δω πως παει
Το ιδιο εχουμε αρα κατι αλλο παιζει για ψαξτο λίγο ..

petros
04-02-06, 22:28
Λοιπόν, μετά από Hard Reset και εγκατάσταση του ΡΝ, όλα τρέχουν πολύ καλά. Ομως συμφωνω και εγώ με την καθυστέρηση που υπάρχει στις στροφές με τον κέρσορα-τρίγωνο. Εχουμε καμιά απάντηση για αυτό ( Maxim-Zeppelin??) Ακόμα το τρίγωνο μπορούμε να το αλλάξουμε (έστω να το κάνουμε τετράγωνο :lol: :lol: - πλάκα κάνω - απλά δεν μου πολυαρέσει- καμιά ιδέα ??)

DILYK
04-02-06, 23:47
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμα σε πραγματικές συνθήκες, αύριο σκοπεύω να το δοκιμάσω, αν δεν παίξει η άλλη λύση δείτε και αυτό
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=3938#3938

ahilleas
05-02-06, 00:05

Εγώ το βλέπω μια χαρά. Μήπως είναι θέμα ταχύτητας κάρτας SD ? :roll:

manolis1976
05-02-06, 00:59
kai se emena pantos me qtec2020 me arketh eleytheri mnimi argei merikes fores arketa kai sxedon panta ligo

After
05-02-06, 11:48
Λοιπον ανακεφαλαιωση:

Υπ'οψιν, επιστροφη στο dest 3 δεν τιθεται, και μονο το bug ''path not found'' με απωθει.

Για το pn τωρα:

Συνεχιζει να αργει επειτα και απο hard reset

Το 3d mode ειναι απαραδεκτο. Εχω περασει κατα 10 μετρα την διασταυρωση και αυτο ακομα γραφει οτι ειμαι πισω. Σε 2d mode δειχνει κανονικα

Τα waves αναπαραγονται πολυ πιο γρηγορα, δεν ειναι δηλαδη σαν το dest 3 ''σε 500.....(παμε για καφε)....μετρα......(λαλαλα)...... τριψτε δεξια...'', ομως η ποιοτητα τους ειναι απαραδεκτη, σαν να εχει γινει συμπιεση απο τα 44Khz στα 11khz. Δυστυχως δεν κρατησα ενα δειγμα απο τα παλια waves για να συγκρινω

-Θα δοκιμασω και το κολπακι με την μεταφορα ολων στην μνημη της συσκευης, του χαρτη δηλαδη, και θα δω παλι εντυπωσεις

Τελικα πιστευω οτι το pn ειναι βαρυ για το mio168.
Ισως ενα overclock θα σωσει την κατασταση

Giannhs
05-02-06, 12:36
Λοιπον ανακεφαλαιωση:

Υπ'οψιν, επιστροφη στο dest 3 δεν τιθεται, και μονο το bug ''path not found'' με απωθει.

Για το pn τωρα:

Συνεχιζει να αργει επειτα και απο hard reset

Το 3d mode ειναι απαραδεκτο. Εχω περασει κατα 10 μετρα την διασταυρωση και αυτο ακομα γραφει οτι ειμαι πισω. Σε 2d mode δειχνει κανονικα

Τα waves αναπαραγονται πολυ πιο γρηγορα, δεν ειναι δηλαδη σαν το dest 3 ''σε 500.....(παμε για καφε)....μετρα......(λαλαλα)...... τριψτε δεξια...'', ομως η ποιοτητα τους ειναι απαραδεκτη, σαν να εχει γινει συμπιεση απο τα 44Khz στα 11khz. Δυστυχως δεν κρατησα ενα δειγμα απο τα παλια waves για να συγκρινω

-Θα δοκιμασω και το κολπακι με την μεταφορα ολων στην μνημη της συσκευης, του χαρτη δηλαδη, και θα δω παλι εντυπωσεις

Τελικα πιστευω οτι το pn ειναι βαρυ για το mio168.
Ισως ενα overclock θα σωσει την κατασταση

Zeppelin,maxim σε τι μηχανήματα τεσταρατε το pn?Παρατηρησατε την καθυστέρηση?τι μπορούμε να κάνουμε?Σκέφτηκα οταν παραλάβω το destinator pn console να κόψω τον χάρτη της Αττικής για να χρησιμοποιώ (υποθέτω με πολύ μικρότερο μέγεθος θα τρέχει γρηγορότερα),και οταν τον χρειάζομαι όλο θα κάνω απλώς αλλαγή χαρτη.Τι λέτε,θα πιάσει?

vagr
05-02-06, 13:07
To idio provlhma ki edw paidia(me S100).
Argei xarakthristika na ananewsei to stigma,se shmeio pou otan kineisai se stenakia(agnwsta) na dhmiourgeitai kai provlhma...
Sto de 3D view einai akoma xeirotera ta pragmata.
Egw ypopteyomoun oti ftaiei to GPS mou(pou vlepei tis perissoteres fores apo 5-6 doryforoys,spania parapanw),alla twra vlepw kai allous na anaferoun ayto to provlhma...
Kata ta alla kai apo emena ena mpravo sth NGI gia thn kalh douleia me tous xartes.

manolis1976
05-02-06, 14:11
vagr to gps den ftaiei sigoura giati emena pianei 10 doryforous sinexeia kai pali argei simera tha dokimaso to hard reset alla exo skopo na balo kai kapoia programata sto ppc den to exo mono gia navigation kai tha sas po entyposeis.

maximi01
05-02-06, 17:04
Χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες το PN (λόγω θέσης !) με S100 και ομολογώ ότι δεν είχα παρατηρήσει πρόβλημα καθυστέρησης. Βέβαια έχω ξεχάσει το D3 και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πάντως το θέμα της ευαισθησίας του GPS είναι καθοριστικό. Ίσως εκεί το MIO 168 να είναι ήδη παρωχημένο. Ίσως πάλι να φταίει το πολύ καλό κατά τα άλλα χαρακτηριστικό το PN με τα προοδευτικά zoom –in , zoom – out στις διασταυρώσεις και να σας δημιουργεί την αίσθηση αυτή της καθυστέρησης. Για τον λόγο αυτό θα άξιζε να το δοκιμάσει κανείς απενεργοποιώντας το δυναμικό ZOOM για να δει την συμπεριφορά του. Πάντως το κόψιμο του χάρτη δεν νομίζω ότι θα προσέφερε τίποτα παραπάνω δεδομένου ότι το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται χάρτες με δεκαπλάσιο ή και εικοσαπλάσιο μέγεθος. Περισσότερα από τους ειδικούς της εταιρίας την Δευτέρα.

grimak
05-02-06, 19:14
Χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες το PN (λόγω θέσης !) με S100 και ομολογώ ότι δεν είχα παρατηρήσει πρόβλημα καθυστέρησης. Βέβαια έχω ξεχάσει το D3 και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πάντως το θέμα της ευαισθησίας του GPS είναι καθοριστικό. Ίσως εκεί το MIO 168 να είναι ήδη παρωχημένο. Ίσως πάλι να φταίει το πολύ καλό κατά τα άλλα χαρακτηριστικό το PN με τα προοδευτικά zoom –in , zoom – out στις διασταυρώσεις και να σας δημιουργεί την αίσθηση αυτή της καθυστέρησης. Για τον λόγο αυτό θα άξιζε να το δοκιμάσει κανείς απενεργοποιώντας το δυναμικό ZOOM για να δει την συμπεριφορά του.

εγω μετα απο 3-4 δοκιμες του pn δεν βλεπω διαφορες σε σχεση με το d3 οσον αφορα την καθηστερηση που αναφερουν καποιοι χρηστες, ελαχιστες φορες καθηστερη πολυ λιγο αλλα αυτο το εκανε και το d3.
(εχω mio168 + 1gbsd)

ahilleas
05-02-06, 19:36
Χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες το PN (λόγω θέσης !) με S100 και ομολογώ ότι δεν είχα παρατηρήσει πρόβλημα καθυστέρησης. Βέβαια έχω ξεχάσει το D3 και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πάντως το θέμα της ευαισθησίας του GPS είναι καθοριστικό. Ίσως εκεί το MIO 168 να είναι ήδη παρωχημένο. Ίσως πάλι να φταίει το πολύ καλό κατά τα άλλα χαρακτηριστικό το PN με τα προοδευτικά zoom –in , zoom – out στις διασταυρώσεις και να σας δημιουργεί την αίσθηση αυτή της καθυστέρησης. Για τον λόγο αυτό θα άξιζε να το δοκιμάσει κανείς απενεργοποιώντας το δυναμικό ZOOM για να δει την συμπεριφορά του.

εγω μετα απο 3-4 δοκιμες του pn δεν βλεπω διαφορες σε σχεση με το d3 οσον αφορα την καθηστερηση που αναφερουν καποιοι χρηστες, ελαχιστες φορες καθηστερη πολυ λιγο αλλα αυτο το εκανε και το d3.
(εχω mio168 + 1gbsd)

Κι' εγώ χρησιμοποιώ το mio168 με sd 1GB 150X. Η πλοήγηση πηγαίνει μια χαρά και στις στροφές ανταποκρίνεται αμέσως (με εμφανίζει εκεί όπου ακριβώς βρίσκομαι). Πολύ λειτουργική και εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα του δυναμικού ZOOM, που αρχίζει περίπου 250 μέτρα πρίν από τις διασταυρώσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στην NGI για τους νέους χάρτες και στην Destinator Technologies για το πρόγραμμα PN. :wink:

vagr
05-02-06, 19:41
Oloi eseis pou anaferete oti den exete provlhma,mporeite na anaferete ti texnologias GPS exete(Nemerix,SirfStar II, III p.x ) wste na katalavoume an telika ey8ynetai o palias texnologias dekths mas(egw exw ena BT GPS me Sirf Star II chipset,opws ayto pou exoun ta MIO 168 twn xrhstwn pou anaferoun kai aytoi provlhma ligo pio panw).
Eyxaristw!

bou
05-02-06, 21:11
Μετέφερα τον GreekG (D3 ακόμα για μένα) στην main storage και τον φορτώνει κανονικά με σκοπό να δώ άν λειτουργεί ταχύτερα (το PN). Όμως όταν επιλέγω προορισμό και μετά ζητώ πλοήγηση δέν επαρκεί η μνήμη και σταματάει. Ζητά να σταματήσουν άλλα προγράμματα το οποίο και κάνω άν αναφέρει κάποια και να μετατρέψει μνήμη storage σε programs memory, το οποίο και δεν πετυχε ποτέ. Μιλαώ για το HP 2110 και με MS Money, MS pocket streets κ.α. Του μένουν περιπού 7 ΜΒ! Ξέρει κανείς άν η εσωτερική τους μνήμη είναι σημαντικά ταχύτερη από μια κάρτα CF 80X? Και τελικά άν αυτό θα βελτίωνε την αντίδραση;

bou
05-02-06, 21:16
Επίσης, ξέρω ότι το πρωτόκολο NMEA μιλάει στα 4800. Το ΒΤ Rikaline συνδέεται με 57600 ΝΜΕΑ στα settings. Ξέρει κανείς άν αυτό αποτελεί και την πραγματική ταχύτητα σύνδεσης ή το αγνοεί και έχει συνδεθεί στα 4800?

After
05-02-06, 21:32
Μετέφερα τον GreekG (D3 ακόμα για μένα) στην main storage και τον φορτώνει κανονικά με σκοπό να δώ άν λειτουργεί ταχύτερα (το PN). Όμως όταν επιλέγω προορισμό και μετά ζητώ πλοήγηση δέν επαρκεί η μνήμη και σταματάει. Ζητά να σταματήσουν άλλα προγράμματα το οποίο και κάνω άν αναφέρει κάποια και να μετατρέψει μνήμη storage σε programs memory, το οποίο και δεν πετυχε ποτέ. Μιλαώ για το HP 2110 και με MS Money, MS pocket streets κ.α. Του μένουν περιπού 7 ΜΒ! Ξέρει κανείς άν η εσωτερική τους μνήμη είναι σημαντικά ταχύτερη από μια κάρτα CF 80X? Και τελικά άν αυτό θα βελτίωνε την αντίδραση;

Εμενα μου καλλαγε το mortplayer, και επρεπε να το κλεισω αλλιως.
Γενικα ειχε μεινει πολυ λιγη μνημη στην συσκευη.

Παντως οσο για τις καρτες μνημης, μην ψαρωνετε με αυτα τα 150χ κτλ.
Η πιο γρηγορη καρτα που υπαρχει ειναι η sandisk extremeIII που η εταιρια την δινει για 20mb/s μεταφορα δεδομενων.
Εγω εχω μια sandisk ultraII που την δινει για 9-10mb/s, ομως ειναι πολυ πιο γρηγορη απο μια lexar 80x που εχω επισης

bou
05-02-06, 22:21
Υποθέτω ότι θα πρέπει πρώτα η συσκευή να υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες στό reader της, άν όχι τότε όσο γρήγορη κάρτα και να βάλει κανείς δέν θα επιτύχει και τίποτα. Σάν νά βάλεις συσκευή usb2 σε θύρα usb(1)! Η εσωτερική μνήμη τελικά είναι ταχύτερη απο τις κάρτες?

ahilleas
06-02-06, 01:15

Φίλε εγώ έγραψα ποια συσκευή διαθέτω και τι διαπίστωσα μετά την εγκατάσταση του PN με τους νέους χάρτες. Δεν ανέφερα "αυτά τα 150Χ κτλ." για να ψαρώσω κάποιους. 8)

After
06-02-06, 08:23

Φίλε εγώ έγραψα ποια συσκευή διαθέτω και τι διαπίστωσα μετά την εγκατάσταση του PN με τους νέους χάρτες. Δεν ανέφερα "αυτά τα 150Χ κτλ." για να ψαρώσω κάποιους. 8)

Μην το παιρνεις προσωπικα, δεν πηγαινε για σενα.
Σεβαστη η προσωπικη σου εμπειρια και μπαινει στα πρακτικα. :)

Απλως μια διαπιστωση εκανα, μιας και εχω καποια εμπειρια πανω στις καρτες λογω επαγγελματος

Giannhs
06-02-06, 23:59
καλησπέρα παιδιά.Μόλις γύρισα απο μία ακόμη δοκιμή με το pn.Είμαι τελείως απογοητευμένος με αυτή την απαράδεκτη αργοπορία.Δοκίμασα 5 κάρτες μνήμης διαφορετικής χωριτικώτητας,άλλαξα τη θέση του pn 50 φορές (απο την κάρτα στη κύρια μνήμη,απο την κύρια στην κάρτα,το μισό εδώ το μισό εκει και αρκετούς ακόμα συνδιασμούς) αλλα τίποτα.Όταν το χρησιμοποιώ ειδικά στη μηχανή μονο με τ'ακουστικά καταλήγω να κάνω κύκλους γιατί πάντα στρίβω λάθος.Μήπως φταίει το mio?Θα καταλήξω μου φαίνεται στο d3 και δεν με νοιάζει το bug.

After
07-02-06, 00:21
Δυστυχως Γιαννη μια απο τα ιδια και εδω!

Φαινεται να ειναι πολυ βαρυ για το mio168 τουλαχιστον!

Σε 3d mode εκει και αν γινεται η μανα να χανει το παιδι και το παιδι την μανα, ειναι σαν να μην υπαρχει για μενα

Κριμα, και δεν δειχνει να κολλαει πουθενα το προγραμμα οπως το bug με το d3.

Θα δοκιμασω καποια στιγμη με overclock στα 400mhz

bou
07-02-06, 00:24
Καλό θά ήτανε να προσπαθήσουμε νε δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων όπου θα καταχωρήσουμε τήν ταχύτητα των επεξεργαστών μας και μαζί ένα σχόλιο η μιά βαθμολογία του προβλήματος έτσι ώστε να διαπιστώσουμε από ποιές ταχύτητες και κάτω εμφανίζεται και από που και πάνω δέν υπάρχει πρόβλημα. Σε μία κλιμακα λοιπόν από το 0 έως το 10 όπου στο μηδέν δέν τρέχει καθόλου στο 5 είναι σοβαρό το προβλημα σέ σημείο που να μήν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει ικανοποιητικά και 10 δουλεύει άριστα εγώ το iPAQ 2210 με CE 4.20 (2003) με PN το βαθμολογώ με 6-. Έτσι όσοι αναγκαστούν να πάρουν ταχύτερο να έχουν μια εικόνα για το τι θα επιλέξουν.

bou
07-02-06, 00:26
HP iPAQ 2210 με επεξεργαστή PXA255, memory 57.09MB.

ahilleas
07-02-06, 08:52
καλησπέρα παιδιά.Μόλις γύρισα απο μία ακόμη δοκιμή με το pn.Είμαι τελείως απογοητευμένος με αυτή την απαράδεκτη αργοπορία.Δοκίμασα 5 κάρτες μνήμης διαφορετικής χωριτικώτητας,άλλαξα τη θέση του pn 50 φορές (απο την κάρτα στη κύρια μνήμη,απο την κύρια στην κάρτα,το μισό εδώ το μισό εκει και αρκετούς ακόμα συνδιασμούς) αλλα τίποτα.Όταν το χρησιμοποιώ ειδικά στη μηχανή μονο με τ'ακουστικά καταλήγω να κάνω κύκλους γιατί πάντα στρίβω λάθος.Μήπως φταίει το mio?Θα καταλήξω μου φαίνεται στο d3 και δεν με νοιάζει το bug.

Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός με την αργοπορία που αναφέρετε. Δοκίμασα αρκετές φορές το PN με το νέο χάρτη εγκατεστημένα σε mio 168 που έχω και διαπίστωσα ότι λειτουργεί κανονικά με έγκαιρες προειδοποιήσεις στις στροφές. Είμαι ευχαριστημένος και με το Auto Zoom in - Zoom out. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Μήπως η NGI μπορεί να δώσει κάποια ερμηνεία με βάση αυτές τις περιγραφές ; :roll: :roll: :roll:

fokion
07-02-06, 09:05
Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός με την αργοπορία που αναφέρετε. Δοκίμασα αρκετές φορές το PN με το νέο χάρτη εγκατεστημένα σε mio 168 που έχω και διαπίστωσα ότι λειτουργεί κανονικά με έγκαιρες προειδοποιήσεις στις στροφές. Είμαι ευχαριστημένος και με το Auto Zoom in - Zoom out. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Μήπως η NGI μπορεί να δώσει κάποια ερμηνεία με βάση αυτές τις περιγραφές ; :roll: :roll: :roll:

Συμφωνω..... και εγω το ΜΙΟ εχω με μια καρτα 250ΜΒ της κακιας ωρας. Αν δεν ειναι ελαχιστα ταχυτερο απο το D3 ειναι το ιδιο. Το προοδευτικο ζουμαρισμα πραγματι βολευει..
Ομως
Το Palm μετα το hard reset ΔΕΝ εχει ΤΙΠΟΤΑ αλλο φορτωμενο.
Επιμελλως κλεινω ολες τις εφαρμογες που εχουν "ξεμεινει" ανοιχτες
Το δουλευω με την μαγνητικη κεραια στερεωμενη στην ηλιοροφή. Απο οσους δορυφορους βλεπει ( εχω δει μεχρι και 8) το σημα σε 2 τουλαχιστον ειναι σχεδον στο τερμα, και σε αλλους δυο τρεις, στη μεση

Οταν το εκανα overclocking στα 400 ειδα διαφορα (αισθητη αλλα μην φανταστειτε....) στο ανοιξε - κλεισε αλλα ΟΧΙ στο "στροφαρισμα του χαρτη.
Α και κατι τελευταιο. ΔΕΝ εχω επιλεξει να εμφανιζονται καθολου "χρησιμα" στην οθονη.

fokion
07-02-06, 09:07
Στο ανωτερω, εκει που εχει χαμογελο 8) ειναι το 8

grimak
07-02-06, 11:48

και σ' εμενα δουλευει μια χαρα! mio 168 + sd1gb

daspan
07-02-06, 14:44
κι εγώ το δοκίμασα σήμερα το πρωί πολύ ..άγρια (όσο γίνεται βέβαια στο Μεσολόγγι) και οι διαφορές είναι όντως σημαντικές...
στα μείον είναι η μικρότερη ευελιξία που έχει εν σχέση με το προηγούμενο (ίσως είναι θέμα συνήθειας ακόμη),στο πληκτρολόγιο,στον δείκτη ο οποίος είναι αρκετά ογκώδης,η μη χαρτογράφηση αγροτικών ασφαλτοστρωμένων δρόμων που το προηγούμενο είχε (κι εδώ στο μεσολόγγι είναι λαβύρινθος οι αγροτικοί δρόμοι εκτός πόλης),επίσης δεν μου άρεσε εμένα προσωπικά το 3D στις όψεις που υστερούν έναντι του άλλου μιας και αφαιρέθηκε η μία επιλογή...
στα συν καταγράφονται η μεγάλη επιφάνεια εργασίας,η χαρτογράφηση πόλεων που δεν υπάγονταν στο προηγούμενο,η άμεση επαφή με την αλλαγή μενού που είναι διαρκώς στην επιφάνεια εργασίας...
όμως οι κ.κ. της NGI που μελέτησαν όλα αυτά πιστεύω πως ήξεραν πολύ καλίτερα από εμάς τι έπρεπε να αλλαχτεί,τι να βελτιωθεί και τι να καταργηθεί ώστε να φτάσει έτσι σε εμας...
πιστεύω πως έγινε μια πολύ καλή δουλειά που θα φανεί στο μέλλον και σε μας όταν πια θα έχουμε εξοικιωθεί με το νέο περιβάλλον που μας φαίνεται ολίγον ...ξένο!!
πιστεύω πως δεν θα μετανοιώσω για την αγορά του... (αν και απ το προηγούμενο ήμουν επίσης ευχαριστημένος!!!)

scotty
07-02-06, 17:22

Δεν ξερω τι να πω ... :cry: και εγω χρησιμοποιω το μιο168 με το PN με μια καρτα SD 512X80 και το βλεπω να δουλευει ΤΕΛΕΙΑ , και στο αυτοκινητο που το χρησιμοποιω και στην μηχανη ΜΟΝΟ με τα ακουστικα . Οι φωνητικες οδηγιες ειναι ΠΙΟ δυνατες απο το D3 ,καρατσεκαριμενες με Audio editor .Mηπως ειναι θεμα μερικων συσκευων μιο? Εμενα δεν μου παρουσιασε ΑΠΟΛΥΤΩς τιποτα μεχρι τωρα και το δουλευω FULL .
Ενημερωνω δεν εχω βαλει κανενα απολυτως προγραμμα ,ουτε κανονικο ουτε σπασμενο , μια και δεν με ενδιαφερουν αυτα ,χρησιμοποιω το Μιο μονο για πλοηγηση.Και εκτιμω οτι οτιδηποτε σπασμενο μπορει να δημιουργησει προβληματα απο εκει που δεν υπαρχουν ...Αποψη μου παντα :wink:

After
07-02-06, 17:36
Τι να πω ρε παιδια, ή στραβος ειναι ο γυαλλος ή στραβα αρμενιζω!

Θα ηθελα να δω και ενα mio που δουλευει ''κανονικα'' για να συγκρινω!

petros
07-02-06, 17:38
Παιδιά για να έχουμε μέτρο σύγκρισεις πρέπει να αναφέρει ο καθένας τα εξής :
1. Μηχάνημα
2. Μνήμη (Τύπος και μάρκα)
3. Προγράμματα, πλέον ΡΝ, που είναι εγκαταστημένα.
4. Προγράματα που ΤΡΕΧΟΥΝ (για διαχείρηση μνήμης κ.λ.π.)
5. Που είναι εγκατεστημένο το ΡΝ? Μηχάνημα ή Μνήμη?

Καλή αρχή.
1. ΜΙΟ 168
2. SanDisk SD Ultra II 512Mb
3. Memmaid, GSPocket Magic
4. Κανένα
5. Μηχάνημα

Αποτέλεσμα=Αργή περιστροφή....

Υ.Σ. Που μπορώ να βρώ πρόγραμμα για overclock μπας και??

After
07-02-06, 17:51
Παιδιά για να έχουμε μέτρο σύγκρισεις πρέπει να αναφέρει ο καθένας τα εξής :
1. Μηχάνημα

Καλή αρχή.
1. ΜΙΟ 168
2. SanDisk SD Ultra II 512Mb
3. Memmaid, GSPocket Magic
4. Κανένα
5. Μηχάνημα

Αποτέλεσμα=Αργή περιστροφή....

Υ.Σ. Που μπορώ να βρώ πρόγραμμα για overclock μπας και??

Ωραιος, παμε λοιπον:

1. mio168
2. sandisk ultra II 2Gb
3. mortplayer, tcpmp,pqview,metro,gsbmon(για να βλεπω την μπαταρια),pacman
4. κανενα
5. προγραμμα=μηχανημα, χαρτης=sd(οπως δηλαδη το κανει εξ αρχης)

DILYK
07-02-06, 18:00
1. Acer n35
2. Apacer 256MB 60x
3. Ελληνικού keyboard infomanos
4. ΚΑΝΕΝΑ
5. 1. Στην μνήμη του μηχανήματος όλα καλά
5. 2. Στην Memory card καθυστερεί
6. Χωρίς εξωτερική κεραία για το GPS μόνο αυτή του PDA

scotty
07-02-06, 18:02
1. Μηχάνημα

==========================
1.Μιο168
2.512χ80 Τranscend
3.-----
4.-----
5. Oι χαρτες στην SD τα υπολοιπα στο Μιο :wink:

Giannhs
07-02-06, 20:57
[quote="scotty"]1. Μηχάνημα

==========================
1.MIO 168
2.SANDISK 1g(minisd+adapter) ή LEXAR256mb ή kingstom 128mb
3.αρκετά
4.μόνο 1 τοδαυ plug-in το pocket plus
5.όλο στην κάρτα μνήμης (το εχω δοκιμάσει σε όλες τις παραλαγές)

ελεύθερη μνήμη mio 10mb storage 39,30 program
ελεύθερη μνήμη mio με το PN ανοιχτό 10mb storage 30,90 program

Η μόνη διαφορά στις κάρτες μνήμης είναι οτι στην lexar ανοίγει το PN 3 δευτερόλεπτα νωρίτερα.τίποτα αλλο

bou
07-02-06, 22:04
Παρακαλώ να αναφέρουμε και αποτέλεσμα πάντα. Βαθμολογία 0-10 η σχόλιο για την αντίδραση του προγράμματος. Τα στοιχεία μόνο του PPC δεν είναι αρκετά για να βγάλουμε συμπέρασμα.

kvoud
08-02-06, 02:40
Γεια σας.
Μετά από 5 μέρες με το PN οι πρώτες εντυπώσεις έχουν ως εξής:

Αν ο χάρτης είναι στην κάρτα (όπως στο D3) τότε το πρόγραμμα είναι απελπιστικά αργό στις στροφές και τις αλλαγές πορείας όσον αφορά την απεικόνιση στο χάρτη (το πόσο γρήγορα στρίβει το δείκτης δηλ.), ακόμα κι αν έχει πιάσει πάνω από 8 δορυφόρους. Όμως οι φωνητικές οδηγίες είναι σωστές και στην ώρα τους, απλά δεν συμβαδίζουν με το χάρτη για μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης κάθε 2-3" και όπως προχωράει ο δείκτης, ο χάρτης κάνει κάτι σαν flash και χάνει τα ονόματα των δρόμων και τη μπλε γραμμή της πορείας. (παρένθεση: δοκίμασα για λίγο και το TLS στον αγγλικό χάρτη... έχει πολύ φάση και γέλιο το πως προφέρει τους δρόμους, αλλα φυσικά ΣΕΡΝΟΤΑΝ το σύμπαν, εκεί να δεις αργοπορία!)

Αντίθετα όταν κάνω αντιγραφή του χάρτη στη μνήμη του PDA, το flash δεν υπάρχει πια και η αργοπορία μειώνεται αρκετά, ειδικά αν το σήμα έρχεται με πάνω από 8 δορυφόρους. Και πάλι όμως αισθάνομαι ότι σε αυτό το σημείο είναι λίγο πιo αργό από το D3.

Είναι προφανές ότι το θέμα έγκειται στο μεγαλύτερο σε μέγεθος νέο χάρτη του PN και στην αδυναμία της κάρτας μνήμης να τον επεξεργαστεί το ίδιο γρήγορα όπως στο D3. Θα δοκιμάσω με ταχύτερη κάρτα και θα δω.

1. ACER n35
2. APACER 256MB SD (η αρχική)
3. Interkey (gr keyboard)
4. -
5. Οι χάρτες και στα 2 (δοκιμές), το πρόγραμμα στο μηχάνημα

Giannhs
08-02-06, 07:26
Παρακαλώ να αναφέρουμε και αποτέλεσμα πάντα. Βαθμολογία 0-10 η σχόλιο για την αντίδραση του προγράμματος. Τα στοιχεία μόνο του PPC δεν είναι αρκετά για να βγάλουμε συμπέρασμα.

Το αποτέλεσμα αν θυμάμαι καλά την κλίμακα με το ζόρι 5

MinOtaVrS
08-02-06, 12:20
Πάντα μα πάντα η συνεργασία Hardware και Software ειναι το Α και το Ω !

Δοκιμάζοντας λοιπον το ΜΙΟ 168 με τις παρακάτω μνήμες

Τranscend 128 45x
Transcend 512 60x
Transcend 512 72x

Διαπίστωσα οτι ειχα διαφορετικούς χρόνους απόκρισης αναλογα με το ποσο γρηγορη μνήμη ειχα ..

Αρα το πόσο γρηγορα διαβάζει τους χάρτες η εφαρμογή ειναι καθαρά θέμα μνήμης οσο ταχύτερη ειναι αυτη τοσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε και η χωρητικότητα έρχεται σε 2η μοίρα ..

MinOtaVrS
08-02-06, 12:25
Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός με την αργοπορία που αναφέρετε. Δοκίμασα αρκετές φορές το PN με το νέο χάρτη εγκατεστημένα σε mio 168 που έχω και διαπίστωσα ότι λειτουργεί κανονικά με έγκαιρες προειδοποιήσεις στις στροφές. Είμαι ευχαριστημένος και με το Auto Zoom in - Zoom out. Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Μια απο τα ιδια και εδώ ολα καλώς αυτα που γραφετε ρε παιδια δεν γινοντουσαν ουτε στην beta που ειχα στο ΜΙΟ 168 στο οποιο υπηρχε φορτωμενο κλαι το destinator 3 επανω...

ahilleas
08-02-06, 12:42

Τranscend 128 45x
Transcend 512 60x
Transcend 512 72x

Διαπίστωσα οτι ειχα διαφορετικούς χρόνους απόκρισης αναλογα με το ποσο γρηγορη μνήμη ειχα ..

Αρα το πόσο γρηγορα διαβάζει τους χάρτες η εφαρμογή ειναι καθαρά θέμα μνήμης οσο ταχύτερη ειναι αυτη τοσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε και η χωρητικότητα έρχεται σε 2η μοίρα ..

Δηλαδή μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κάρτα 1GB 150Χ(Θεωρητικά έστω) που έχω στο mio168, παίζει θετικά το ρόλο της σύμφωνα με τα λεγόμενά σου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι το mio έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτή την ταχύτητα. Γνωρίζουμε αν την έχει ?

MinOtaVrS
08-02-06, 12:50

Τranscend 128 45x
Transcend 512 60x
Transcend 512 72x

Δηλαδή μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κάρτα 1GB 150Χ(Θεωρητικά έστω) που έχω στο mio168, παίζει θετικά το ρόλο της σύμφωνα με τα λεγόμενά σου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι το mio έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτή την ταχύτητα. Γνωρίζουμε αν την έχει ?

Aπο οσο θυμαμαι στο XDA ειχα δει οτι δεν υποστυριζει πανω απο 512 !! ΣΔ το ΜΙΟ γιατι δεν στελνεις ενα εμαιλ να μαθεις σιγουρα,,..

MinOtaVrS
08-02-06, 12:51
Υποστηρίζει,
SD

Sorry αλλα δεν εχει edit

bou
08-02-06, 13:04
HP iPAQ 2210 με επεξεργαστή PXA255, memory 57.09MB.
Ψάχνοντας στην INTEL διαπίστωσα ότι ο PXA255 βγαίνει στα 400,300 και 200 MHZ, καί δέν είναι στα 255 όπως αρχικά νόμιζα. Στό κουτί του 2210 η HP αναφέρει ότι τρέχει στα 400 το δικό μου. (αγορασμένο με D3 MLS). Ξέρει κανείς πως μπορώ να διαπιστώσω την πραγματική ταχύτητα? Μήπως και δέν τρέχει καν σε full speed? (δέ μιλάω για overclocking)![/list]

ahilleas
08-02-06, 14:28
Είναι προφανές ότι το θέμα έγκειται στο μεγαλύτερο σε μέγεθος νέο χάρτη του PN και στην αδυναμία της κάρτας μνήμης να τον επεξεργαστεί το ίδιο γρήγορα όπως στο D3. Θα δοκιμάσω με ταχύτερη κάρτα και θα δω.

1. ACER n35
2. APACER 256MB SD (η αρχική)
3. Interkey (gr keyboard)
4. -
5. Οι χάρτες και στα 2 (δοκιμές), το πρόγραμμα στο μηχάνημα

ahilleas
Δηλαδή με βάση τον συλλογισμό ότι αφού ο χάρτης καταλαμβάνει πολλά MB, πρέπει (π.χ. για το χάρτη της Ιταλίας που είναι περίπου 190 MB) να σέρνεται ή να μη λειτουργεί καθόλου. Και η δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής χαρτών περνώντας από την μια χώρα στην άλλη που πάει ; Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Ίσως η ταχύτητα της κάρτας ή η παρουσία σπασμένων προγραμμάτων στο PPC ... κλπ. :wink:

cghera
08-02-06, 15:20
Επίσης κάθε 2-3" και όπως προχωράει ο δείκτης, ο χάρτης κάνει κάτι σαν flash και χάνει τα ονόματα των δρόμων και τη μπλε γραμμή της πορείας.

Ρε παιδιά αυτό το πράγμα μου το έκανε εμένα σε μία σπασπένη έκδοση του ΡΝ που ειχα δοκιμάσει και έλεγα ότι στην κανονική δεν θα το κάνει.
Και περιμενα πως και πως να βγει η κανονικη έκδοση να την αγοράσω.
Εγω εχω Acer N30 και μία Sandisk Ultra II 1GB
Ακόμα και στην μνημη του pocket το ίδιο μου έκανε.

christosm
08-02-06, 15:50
Mε IMATE Jasjar sd 1gb ram ελευθερη 25MB τρεχει οκ

petros
08-02-06, 19:32
Τελικά ένα μεγάλο ποσοστό, άσχετα με το μηχάνημα, την κάρτα που έχουν και αν έκαναν hard reset, έχουν πρόβλημα. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο οι χρήστες που δεν έχουν πρόβλημα με την ταχύτητα περιστροφής, αυτοί να αναφέρουν τα πέντε στοιχεία που αναζητούμε και αν έκαναν hard reset. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι φτάει. Ελπίζω μόνο να μην είναι "βαρύ¨το ΡΝ.... :twisted:

ahilleas
08-02-06, 21:23
Τελικά ένα μεγάλο ποσοστό, άσχετα με το μηχάνημα, την κάρτα που έχουν και αν έκαναν hard reset, έχουν πρόβλημα. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο οι χρήστες που δεν έχουν πρόβλημα με την ταχύτητα περιστροφής, αυτοί να αναφέρουν τα πέντε στοιχεία που αναζητούμε και αν έκαναν hard reset. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι φτάει. Ελπίζω μόνο να μην είναι "βαρύ¨το ΡΝ.... :twisted:

Το μεγάλο ποσοστό από που προκύπτει ? :roll:

cgavar
08-02-06, 23:21
Δε νομίζω ότι η συζήτηση οδηγεί πουθενά και ειδικά οι γενικεύσεις που τείνουμε να κάνουμε. Χρησιμοποιώντας το PN εδώ και πολλούς μήνες δεν είχα προσέξει κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση (και εγώ ένα Mio 168 έχω). Είναι αλήθεια ότι το PN είναι ελαφρά βαρύτερο, κάτι το οποίο είναι λογικό αν σκεφτούμε ότι το Destinator 3 αναπτύχθηκε πολλά χρόνια πριν, όταν η ισχύς των PDA ήταν πολύ μικρότερη. Ωστόσο κανένας μας στην NGI δεν έχει παρατηρήσει κάποια ενοχλητική καθυστέρηση στις εκτενείς δοκιμές που κάναμε με πολλές συσκευές.

Εν προκειμένω, όσον αφορά την ελαφρά καθυστέρηση που εμφανίζεται σε κάποιους κατά τη στροφή είναι πιθανόν να υπάρχει, πάντα εν συγκρίσει με το 3. Ωστόσο πόσοι από εμάς έχουμε τα μάτια μας κολλημένα πάνω στην οθόνη του PDA συνεχώς, ειδικά πάνω στη στροφή? Επιπλέον ας μην ξεχνάμε την ακρίβεια του GPS: δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει μέτρο-μέτρο στην κίνηση μας πάνω στη στροφή, κυρίως όταν πρόκειται για μικρού μήκους τόξου (π.χ. στρίβοντας γύρω από ένα τετράγωνο). Έπειτα καθενας μας τρέχει διαφορετικές εφαρμογές και έχει διαφορετικές εκδόσεις (παρτίδες) του Mio 168 με αποτέλεσμα η συγκριση να είναι πολύ δύσκολη. Τέλος όλα είναι υποκειμενικά και καθένας που γράφει περιμένει διαφορετικά πράγματα από ένα σύστημα πλοήγησης και το χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο.

Κλείνοντας, η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι οι χρηστικές και αισθητικές βελτιώσεις του PN ως προς το 3 είναι τόσες που πολύ σύντομα θα ξεχάσετε το τελευταίο. Αν δε μετά από κανενα μήνα χρήσης του PN ξαναγυρίσετε στο 3, ακόμα και αν είναι ελαφρά γρηγορότερο θα σας λείψουν η εμφάνιση και τα features του PN.

fokion
09-02-06, 13:14
ενα συμαντικο θεμα ειναι οτι το κουμπι " ακυρωση διαδρομης" ειναι σε αλλη σελιδα απο αυτη που εμφανιζεται πρωτη... την ωρα που οδηγεις αυτο εινα θεμα.....

grimak
09-02-06, 13:28
ενα συμαντικο θεμα ειναι οτι το κουμπι " ακυρωση διαδρομης" ειναι σε αλλη σελιδα απο αυτη που εμφανιζεται πρωτη... την ωρα που οδηγεις αυτο εινα θεμα.....

και σ' εμενα δεν μου αρεσε στην αρχη! αλλα σιγα σιγα το συνηθιζω!
σιγουρα αν θα μπορουσε να ηταν στην πρωτη θα με βολευε περισοτερο.

zeppelin
09-02-06, 13:32
Μπορείς με ακόμη 2 τρόπους να κάνεις ακύρωση διαδρομής:

1. Πατώντας εκύρωση από τη λίστα των στροφών

2. Βάζοντας μια νέα αφετηρία με το πενάκι σου

grimak
09-02-06, 13:41
Μπορείς με ακόμη 2 τρόπους να κάνεις ακύρωση διαδρομής:

1. Πατώντας εκύρωση από τη λίστα των στροφών

2. Βάζοντας μια νέα αφετηρία με το πενάκι σου

ευχαριστω φιλε zepp
μολις το δοκιμασα (2) ετσι ειμαστε οκ!!

ahilleas
09-02-06, 15:31

Φαίνεται πως δεν διαβάζεις το εισαγωγικό κείμενο πριν τη χρήση του PN (αστειεύομαι). Αν και δεν βρίσκω το λόγο να ακυρώσεις μια διαδρομή εν κινήσει, αν θέλει κάποιος να το κάνει για να υπολογίσει μια άλλη διαδρομή τότε τον εξυπηρετεί η πρώτη οθόνη του menu με διευθύνσεις, ιστορικά, αγαπημένα, χρήσιμα, επαφές. Με το που θα επιλέξεις έναν άλλο προορισμό, αμέσως σου υπολογίζει αυτόν, ακυρώνοντας την τρέχουσα διαδρομή αυτόματα. :wink:

bou
09-02-06, 17:46
Αυτό γίνεται εύκολα και όταν πατήσεις το αυτοκινητάκι για λίγα δευτερόλεπτα και γίνει ανθρωπάκι, αύτο της αρχικής οθόνης εννοώ, που πατάμε για να βγεί το μενού. Γυρνάει σε πεζή πορεία ακυρώνοντας την τελευταία διαδρομή. Έχεις όμως την καθηστέρηση να περάσεις από το ένα στο άλλο και να ξαναγυρίσεις στο αυτοκίνητο.

petros
09-02-06, 18:39
1. Προς ahillea.. Το μεγάλο ποσοστό προκύπτει αθροιστικά από τις απαντήσεις που υπάρχουν στο τρέχων θέμα (δηλ. δες από όσους απάντησαν τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις). Αρα άλλο να πούμε (και λέμε πιστέυω πολλοί) ότι τα ΡΝ είναι ένα βήμα μπροστά και άλλο ότι είναι "βαρή".
2. Προς Zeppelin. Απλά αν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ταχύτητα περιστροφής (είτε σε επίπεδο ΡΝ άρα να το διαβιβάσετε προς destinator, είτε σε επίπεδο μηχανήματος, είτε μνήμης) να μας προτείνεις κάτι..
3. Το ΡΝ είναι καλό άλλα τελικά πάντα θέλουμε και το καλύτερο!!!! και όπως δείχνει και η ιστορία οι κρίσεις-παρατηρήσεις των χρηστών κάνουν τα προγράμματα καλύτερα :wink:

Giannhs
09-02-06, 23:25
1. Προς ahillea.. Το μεγάλο ποσοστό προκύπτει αθροιστικά από τις απαντήσεις που υπάρχουν στο τρέχων θέμα (δηλ. δες από όσους απάντησαν τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις). Αρα άλλο να πούμε (και λέμε πιστέυω πολλοί) ότι τα ΡΝ είναι ένα βήμα μπροστά και άλλο ότι είναι "βαρή".
2. Προς Zeppelin. Απλά αν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ταχύτητα περιστροφής (είτε σε επίπεδο ΡΝ άρα να το διαβιβάσετε προς destinator, είτε σε επίπεδο μηχανήματος, είτε μνήμης) να μας προτείνεις κάτι..
3. Το ΡΝ είναι καλό άλλα τελικά πάντα θέλουμε και το καλύτερο!!!! και όπως δείχνει και η ιστορία οι κρίσεις-παρατηρήσεις των χρηστών κάνουν τα προγράμματα καλύτερα :wink:

Παιδιά καλησπέρα,αγόρασα άλλη μια κάρτα μόνο γι αυτό το λόγο (transcend 256mb 80x) μόνο και μόνο για την ταχύτητα περιστροφής.το αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό.Τζάμπα τα 30 ευρώ.Τέλος πάντων,μάλλον θα το πάρω απόφαση και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα.

After
10-02-06, 01:00

Παιδιά καλησπέρα,αγόρασα άλλη μια κάρτα μόνο γι αυτό το λόγο (transcend 256mb 80x) μόνο και μόνο για την ταχύτητα περιστροφής.το αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό.Τζάμπα τα 30 ευρώ.Τέλος πάντων,μάλλον θα το πάρω απόφαση και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα.

Μια απο τα ιδια και εδω!

Το pn ειναι βαρυ, θελει δυνατοτερο μηχανημα

vacis
10-02-06, 08:37
παντοσ εμενα με ενα s100 και μια sd sandisk extreme 1gb δεν κολαει πουθενα.

After
10-02-06, 09:49
Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, μαλλον οσοι λενε οτι δεν εχουν προβλημα ή δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν την διαφορα(οταν στριβουν δεν κοιτανε το pda), ή δεν θυμουνται πως ''εστριβε'' το destinator 3

cghera
10-02-06, 11:45
Εγώ πιστεύω ότι είναι μάλλον θέμα συσκευής.
ισως θα πρέπει να γίνει μια ταυτοχρονη δοκιμή σε 2-3 συσκευες για να πεισθούμε και να καταλάβουμε τι λέει ο καθενας μας.
Το θέμα με την καθυστέρηση το έχω και έγω και το βλέπω στις στροφές αλλά δεν είχα δει παρα ελαχιστα το Destinator 3 σε άλλη συσκευη για να το συγκρίνω.
Επίσης το θέμα με το flash των δρόμων που χάνονται και εμφανίζονται
είδα οτι αναφέρθηκε μοσο σε Acer (Ν30 το δικό μου και ένα Ν35).
GPS δεν νομίζω ότι φταίει γιατι παλαιότερα είχα bluetooth και τώρα έχω PS2 και αμφότερα είχαν την ίδια συμπεριφορά.

grimak
10-02-06, 12:06
Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν, μαλλον οσοι λενε οτι δεν εχουν προβλημα ή δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν την διαφορα(οταν στριβουν δεν κοιτανε το pda), ή δεν θυμουνται πως ''εστριβε'' το destinator 3

φιλε After εγω εχω το mio 168 λειτουργουσα το d3 για 8 μηνες καθημερινα 3-4 ωρες (λογω δουλειας) και ειμαι απο αυτους που κοιτανε συνεχως το ppc (κακως βεβαια και επικινδυνο).
λοιπον τωρα εδω και 9 ημερες εγκατεστησα το pn αφου εκανα hardreset,
το λειτουργω 3-4 ωρες καθημερινα και δεν βλεπω την διαφορα που λετε μερικοι!!
φιλικα Μακης

ahilleas
10-02-06, 15:14

Δοκίμασε να το ρυθμίσεις στο "Προσανατολισμός χάρτη" --> "Σύμφωνα με το βορρά" και προσπάθησε να παρατηρήσεις πως συμπεριφέρεται ο κέρσορας στην περιστροφή του. Κάνε τη σύγκριση με την άλλη ρύθμιση και βγάλε συμπέρασμα. Υπ' όψιν ότι σε κάθε περίπτωση για να κάνει "tracking" το GPS από τους δορυφόρους (πολύ περισσότερο σε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης), μεσολαβεί ούτως ή άλλως ένας πολύ μικρός χρόνος, που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι άνευ ουσίας.
Φιλικά, ahilleas.

manolis1976
10-02-06, 16:04
ekana hard reset prin liges meres kai exei beltiothei safestata to problima.tora argei kyrios se apotomes alages poreias pragma pou ekane kai kamia fora to d3 se mikrotero pososto omos!!!

Ego pistevo pos eixame sinithisei to D3 pou itan poli elafri se grafika ktl kai tora mas fenetai h diafora megalyteri apo oti se enan xristi pou tha xekinage me PN.