Επιστροφή στο Forum : Τελικά αλάζει το τριγωνάκι που δηλωνει το στίγμα μας???
manolis1976
04-02-06, 01:53
Είχα αναφερθεί και παλιότερα σε αυτό και κάποιοι είπαν ότι είναι υπερβολική απαίτηση και ο Zeppelin ότι απλά του αρέσει το τριγωνο
Εγώ διαπίστωσα ένα τουλάχιστον χειροπιαστό και πολύ κακό πρόβλημα που δημιουργεί αυτο.Δεν θα με αποτρέψει από την αγορά του PN γιατί έχει παρά πολύ καλα στοιχειά σαν πρόγραμμα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να διορθωθεί
Χρησιμοποιώ τους τελευταίους χάρτες που έχουν δοθεί για το D3
1.Ειμουν στην Χαλκίδα και δεν του Είχα βάλει συγκεκριμένο προορισμό (γνωρίζοντας ότι είναι αρκετά ανενημέρωτο σε κάποιες επαρχιακές πόλεις και σίγουρα στην Χαλκίδα!!)Ήθελα λοιπόν να βλέπω από ψηλά την πόλη (1Km περίπου πλάτος οθονης ppc)για να προσανατολίζομαι σε σχέση με την παραλία και να βλέπω που έχει κεντρικούς δρομους.Απενεργοποιησα το αυτόματο Zoom και βρέθηκα να μην μπορώ να δω δρόμους κοντινούς η να καταλάβω ουσιαστικά το στίγμα μου γιατί αν κάποιος το βάλει στα 500 μετρά (χαράκακι κάτω που δίνει αναλογία χάρτη)και το δει θα διαπιστώσει ότι το τρίγωνο έχει βάση περίπου 250!!!!μετρων και πιάνει 2 οικοδομικά τετράγωνα!!!
2.Σε χρήση με αεροπλάνο δε, το τρίγωνο αν θες να βλέπεις όλη την Ελλάδα(πλάτος οθόνης περίπου 600Km η βάση τριγώνου(Πλάτος περίπου 80Km!!!) είναι στην Αττική και η μύτη του στην Χαλκίδα!!!...Άχρηστο μεν γιατί δεν πρόκειται να χαθώ σαν επιβάτης αεροπλάνου αλλά με το D3 δεν ήταν έτσι και απλά είχε πιο πολύ πλακά γιατι εβλεπα ακριβως απο που περναω χωρις να zoomaro
Και ένα τρίτο και άσχετο με το μέγεθος του τριγώνου ψιλοασημαντο για κάποιους πολύ σημαντικό για άλλους είναι σε ακτοπλοϊκές γραμμές που αν το πλοίο δεν είναι ακριβώς πάνω στην ακτοπλοϊκή γραμμή που δίνει το πρόγραμμα (πράγμα αδύνατο)δεν μειώνει τα Km πλησιάζοντας στον προορισμο.Καλο θα ήταν να μπορείς να ορίσεις και μια ευθεία γραμμή προορισμού να σου λεει δηλαδη την αποσταση απο ενα σημειο σε ευθεια(δεν ακουγετε δυσκολο option και ας ειναι για παντου στον χαρτη και οχι μονο στην θαλλασα ...χρηση αεροπλανου που λεγαμε)έτσι ...για τους ερασιτέχνες καπετάνιους και τους επιβατες πλοιων που θελουν να ξερουν ποτε θα φτασουν ...αν φτασουν δηλαδη γιατι μπορει να εχουν παρει και το Δημητρουλα :wink:
Είχα αναφερθεί και παλιότερα σε αυτό και κάποιοι είπαν ότι είναι υπερβολική απαίτηση και ο Zeppelin ότι απλά του αρέσει το τριγωνο
Εγώ διαπίστωσα ένα τουλάχιστον χειροπιαστό και πολύ κακό πρόβλημα που δημιουργεί αυτο.Δεν θα με αποτρέψει από την αγορά του PN γιατί έχει παρά πολύ καλα στοιχειά σαν πρόγραμμα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να διορθωθεί
Χρησιμοποιώ τους τελευταίους χάρτες που έχουν δοθεί για το D3
1.Ειμουν στην Χαλκίδα και δεν του Είχα βάλει συγκεκριμένο προορισμό (γνωρίζοντας ότι είναι αρκετά ανενημέρωτο σε κάποιες επαρχιακές πόλεις και σίγουρα στην Χαλκίδα!!)Ήθελα λοιπόν να βλέπω από ψηλά την πόλη (1Km περίπου πλάτος οθονης ppc)για να προσανατολίζομαι σε σχέση με την παραλία και να βλέπω που έχει κεντρικούς δρομους.Απενεργοποιησα το αυτόματο Zoom και βρέθηκα να μην μπορώ να δω δρόμους κοντινούς η να καταλάβω ουσιαστικά το στίγμα μου γιατί αν κάποιος το βάλει στα 500 μετρά (χαράκακι κάτω που δίνει αναλογία χάρτη)και το δει θα διαπιστώσει ότι το τρίγωνο έχει βάση περίπου 250!!!!μετρων και πιάνει 2 οικοδομικά τετράγωνα!!!
2.Σε χρήση με αεροπλάνο δε, το τρίγωνο αν θες να βλέπεις όλη την Ελλάδα(πλάτος οθόνης περίπου 600Km η βάση τριγώνου(Πλάτος περίπου 80Km!!!) είναι στην Αττική και η μύτη του στην Χαλκίδα!!!...Άχρηστο μεν γιατί δεν πρόκειται να χαθώ σαν επιβάτης αεροπλάνου αλλά με το D3 δεν ήταν έτσι και απλά είχε πιο πολύ πλακά γιατι εβλεπα ακριβως απο που περναω χωρις να zoomaro
Και ένα τρίτο και άσχετο με το μέγεθος του τριγώνου ψιλοασημαντο για κάποιους πολύ σημαντικό για άλλους είναι σε ακτοπλοϊκές γραμμές που αν το πλοίο δεν είναι ακριβώς πάνω στην ακτοπλοϊκή γραμμή που δίνει το πρόγραμμα (πράγμα αδύνατο)δεν μειώνει τα Km πλησιάζοντας στον προορισμο.Καλο θα ήταν να μπορείς να ορίσεις και μια ευθεία γραμμή προορισμού να σου λεει δηλαδη την αποσταση απο ενα σημειο σε ευθεια(δεν ακουγετε δυσκολο option και ας ειναι για παντου στον χαρτη και οχι μονο στην θαλλασα ...χρηση αεροπλανου που λεγαμε)έτσι ...για τους ερασιτέχνες καπετάνιους και τους επιβατες πλοιων που θελουν να ξερουν ποτε θα φτασουν ...αν φτασουν δηλαδη γιατι μπορει να εχουν παρει και το Δημητρουλα :wink:
Εγώ το βέλος (τρίγωνο) το βρίσκω πολύ πιο λειτουργικό. Αυξάνοντας ταχύτητα γίνεται πιο λεπτό προς την κατεύθυνση κίνησης. Επίσης σου δείχνει σκιά για να καταλαβαίνεις προς τα που είναι ο ήλιος. Αν όμως μπορούσε να προστεθεί και μια δυνατότητα επιλογής κέρσορα από τον χρήστη, δεν θα είχα αντίρρηση.:D
manolis1976
05-02-06, 23:39
oson afora ayto me tin skia kai to hlio poy aresei se oloys den me xalaei alla den kerdizo kai kati simantiko.
na shmeioso stin arxiki moy dhmosieysi oti epeidi to stigma soy einai sto kentro toy trigonou an eisai stamatimenos se kapoia diastavrosi pou feygoyn parapano apo enas dromoi (se megalous kombous gefires ktl opos faliro), to trigono kaliptei toys dromous mprosta soy kai den mporeis na prosanatolisteis kala se pion dromo na pas problima pou ego toulaxisto den eixa me to D3 , apla ekana zoom kai optika eblepa poy eimai kai pou pao...gia dokimaste to
den einai yperboles ayta poy leo oute me theoro mistirio apla kano mia diapistosi se sxesi me to proigoumeno D3 poy se ayto ton tomea htan kalitero
den mporw na katalavw giati auti i emoni meta shimata ( kiklous , trigona klp) gia na mas dihni to stigma mas.
de tha itan poli pio omorfo esthitika ala kai praktika anti gia trigono i kiklo na mas edihne ena autokinitaki? kai antistiha otan ise se litourgia pezou na dihnei ena anthrwpaki? kapou to iha dei se ena alo programa kai mou arese polu perisotero!
toulahiston afou epimenete na vazete to trigono otan kaneis zoom out auto tha eprepe na mionete se megethos oso apomakrinese
oson afora ayto me tin skia kai to hlio poy aresei se oloys den me xalaei alla den kerdizo kai kati simantiko.
Αν δοκιμάσεις σε πραγματικές συνθήκες την λειτουργία πεζοπορίας, νομίζω πως θα αλλάξεις γνώμη και θα το βρείς πολύ χρήσιμο.
Όσο για το μέγεθος του κέρσορα, η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με ενοχλεί.
toulahiston afou epimenete na vazete to trigono otan kaneis zoom out auto tha eprepe na mionete se megethos oso apomakrinese
Symfono apolytos. Etsi opos einai tora einai poly dysxristo
manolis1976
07-02-06, 02:03
Tο να μικραίνει θα ήταν μια λύση αλλά νομίζω πως το option ενός δεύτερου εντελώς διαφορετικού σχήματος είναι πιο σωστό!!!
Για τους δύσπιστους ρίξτε μια ματιά στο www.driveme.gr (με internet explorer γιατί εμένα τουλάχιστον με mozilla δεν μου βγάζει στίγμα)κάντε zoom-unzoom σε διαφορά σημεία και παράλληλα κάντε το ίδιο στο ppc σας και θα καταλάβετε πόσο πιο εργονομικό είναι το σχήμα και ας μην είναι ωραίο(εννοείτε με μια προσθήκη που να δείχνει και την κατεύθυνση κίνησης)
http://www.pocketnavigation.de/board/thread.php?threadid=80252&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=2
Στο λινκ δείχνει ένα skin με διαφορετικό εικονίδιο για το στίγμα
πολύ καλλίτερο από το default το ΡΝ. Οποιος γνωρίζει γερμανικά
( δυστυχως δεν ξέρω λέξη) ας επικοινωνήσει με το κατασκευαστή του για
να δούμε πως το έφτιαξε
Αυτό το εικονίδιο είναι για το "σχεδιασμό διαδρομής"
Η άποψή μου για το μέγεθος του κέρσορα είναι ότι έχει το σωστό μέγεθος. Θα πείτε, υποκειμενική άποψη. ΟΚ.
Αυτοί όμως που το σχεδίασαν θέλω να πιστεύω ότι έχουν λάβει κάποιους παράγοντες υπ' όψιν τους και το έχουν δοκιμάσει στην πράξη. Η εμπειρία μου από άλλα συστήματα πλοήγησης που έχουν δυνατότητα επιλογής κέρσορα από τον χρήστη, είναι ότι αφού δοκίμασα διαφορετικά είδη κέρσορα, κατέληξα πάλι να χρησιμοποιώ αυτό με το μεγαλύτερο σχήμα για τον απλούστατο λόγο ότι με το που ρίχνεις μια ματιά στον χάρτη γίνεται αμέσως αντιληπτό και σίγουρα εν κινήσει δεν ψάχνεις να δεις με ακρίβεια χιλιοστού που ακριβώς που είναι το κέντρο του. Στο κάτω -κάτω αν θέλεις τις συντεταγμένες τις βλέπεις και γραμμένες. Επίσης δεν πιστεύω ότι σε μπερδεύει στις διασταυρώσεις, όπως διάβασα σε άλλο σημείο του forum, λόγω του ότι γίνεται auto-zoom και υπάρχει σωστή αναλογία μεγέθους του κέρσορα σε σχέση με τα στοιχεία του χάρτη. Ακόμη το να βλέπεις τον χάρτη με zoom - out και να μικραίνει ο κέρσορας, δεν βλέπω να χρησιμεύει πραγματικά σε κάτι.
Όμως κάθε άποψη σεβαστή.
Και άλλα συστήματα πλοήγησης λειτουργούν με αναλόγου μεγέθους και σχήματος κέρσορες.
Θα πρότεινα να γίνει κάποια προσπάθεια από τους καθ' ύλην αρμόδιους, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει την δυνατότητα επιλογής από 3-4 σχήματα και μεγέθη για να καλύπτονται όλες οι προτιμήσεις. :)
manolis1976
07-02-06, 14:34
exeis dikio sto oti xreiazetai na einai megalo to sxhma gia na to blepeis amesos alla isos sta alla programata pou dokimases to stigma soy htan h myth toy sximatos kai oxi to kentro poy an soy aresei na to exeis monima se ligo unzoom (opos ego)den xereis pou pane ta tesera,dokimases ploigisi blepontas mia eyriteri perioxi an oxi dokimase kai tha me katalabeis????me to D3 ginotan poli pio apla
exeis dikio sto oti xreiazetai na einai megalo to sxhma gia na to blepeis amesos alla isos sta alla programata pou dokimases to stigma soy htan h myth toy sximatos kai oxi to kentro poy an soy aresei na to exeis monima se ligo unzoom (opos ego)den xereis pou pane ta tesera,dokimases ploigisi blepontas mia eyriteri perioxi an oxi dokimase kai tha me katalabeis????me to D3 ginotan poli pio apla
Φίλε μου από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν GPS στην Ελλάδα τα χρησιμοποιώ είτε χωρίς χάρτες, είτε με χάρτες. Τα έχω δουλέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτά που έγραψα, τα έγραψα από εμπειρία αρκετών ετών. Όπως ξαναέγραψα, οι απόψεις είναι υποκειμενικές. Τώρα αν το στίγμα πρέπει να είναι στη μύτη του σχήματος ή όχι, είναι και αυτό θέμα προτίμησης και συνήθειας χρήσης (κάποια προγράμματα πλοήγησης καλύπτουν και την δυνατότητα επιλογής του σημείου του κέρσορα που δείχνει την θέση). Με το unzoom που αναφέρεις βλέπεις χοντρικά την περιοχή που κινείσαι και δεν κοιτάς να δεις που ακριβώς είναι η μύτη ή η μέση του κέρσορα για να ξέρεις "που πάνε τα τέσσερα". Aπλούστατα αν θέλεις λεπτομέρειες κάνεις zoom-in και αυτό είναι όλο.
Το να κάνω πλοήγηση σε μια ευρύτερη περιοχή με zoom-out και ταυτόχρονα να θέλω να βλέπω στο χάρτη με ακρίβεια καρφίτσας που είμαι, πιστεύω ότι αυτές οι καταστάσεις αλληλοαναιρούνται. Όσον αφορά το θέμα της δοκιμής που λες για να κάνω, κάνω πολλές δοκιμές εδώ και αρκετά χρόνια.
Βέβαια, από την άλλη πλευρά, ασπάζομαι την επιθυμία σου να υπάρχει δυνατότητα μαζί με το zoom-out να μικραίνει (μέχρι ενός σημείου όπου χάνονται οι λεπτομέρειες του χάρτη) ο κέρσορας, αλλά αυτά που έγραψα προηγουμένως εστιάζονται περισσότερο στο αν είναι χρήσιμο ή όχι κάτι τέτοιο. :)
manolis1976
08-02-06, 03:18
file ahillea na sou apnantiso me mia seira
1.den milisa gia akribeia karfitsas poythena milao gia akribeia 5 esto 10 metron ,....sto apolyto zoom to trigono exei peripou 35 metra basi kai embado 600 tetragonika metra(me apli trigonometria to briskei opoiosdipote)to oikodomiko tetragono tou spitiou mou to kalyptei olo pantos
2.i sygkrisi moy htan kyrios metaxy D3 kai PN esy protoaneferes alla programata.
3.ontas poly ikanopoihmenos apo thn akribeia toy dekth moy (sirfIII) kai exontas elaxistes apoleies sto d3 eblepa poli kalytera otan ypirxan dyo stena poli konta to ena sto alo se poio proteinei na stripso kai eblepa se pio eimai dipla se alithino xrono
3.h dedomenh disxristia tou SYGKEKRIMENOY programatos loipon se ena SYGKEKRIMENO pragma einai tekmiriomeni me epixeirimata kai oxi ypokeimenikh isos na min soy exei symbei akoma alla ego xrisimopoio to programa kana trimino kai moy exei symbei poles fores .otan loipon eisai se katastasi auto zoom kanonika se ena fanari px me ena poliploko kombo mprosta sou,kai eisai proto aftokinhto kalyptei perisoterous dromoys mprosta soy apo oti tha eprepe.an exakoloutheis na to amfisbiteis na rixo mia matia kai na sou doso syntetagmenes na mou peis an isxyei
oson afora tin empeiria. kai ego exo testarei etsi gia na do pos einai arketa programata (katebazontas ta cracked kai oxi me elinikous xartes apairitita)
opos episis exo rixei mia matia se arketa reviews deixe mou loipon ena pio disxristo gkoumotsoides sxhmataki se ena allo programa , poy na min exeis kai tin epilogh na to alaxeis...kai tote tha sou po oti eimai yperbolikos kai pseiras(kala eimai ligo) :D
paratheto kai kapoia programmata
pn
ha brika kai enan anthropo pou den tou aresei to sxima!!! :D
http://www.mtekk.com.au/browse/page1118.html
tom tom
http://www.gpspassion.com/fr/articles.asp?id=64&page=3
route66
http://www.66.com/route66/products.php?cid=GR&sec=7&ssec=0&prodid=1346
mapopolis
http://www.pocketpclife.co.uk/featureddetails.asp?article=206
copilot
http://www.alk.com/copilot/pocketpc_screenshots.asp
Intellinav
http://www.gpspassion.com/en/software/inav11/review.htm
PocketMap Navigator
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=9936
3.h dedomenh disxristia tou SYGKEKRIMENOY programatos loipon se ena SYGKEKRIMENO pragma einai tekmiriomeni me epixeirimata kai oxi ypokeimenikh
[quote=ahilleas]
Φίλε "manolis1976" παρατηρώ ότι στις απαντήσεις σου αναφέρεσαι μόνο στα θέματα που βάζεις εσύ. Λέγοντας την άποψή μου λοιπόν που είναι υποκειμενική , δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι θα υποχρεώσω τους άλλους να την δεχθούν, απλά την εκφράζω. Εσύ γιατί επιμένεις να τεκμηριώσεις την δεδομένη δυσχρηστία όπως λές με επιχειρήματα ;
Αν είναι δεδομένη δεν χρειάζεται τεκμηρίωση.
Πιστεύω να πρόσεξες στις απαντήσεις μου ότι δεν είμαι απόλυτος, αλλά αφήνω περιθώρια για πιθανή αλλαγή του κέρσορα από τους προγραμματιστές.
Να είσαι σίγουρος ότι και εγώ θα επιθυμούσα να είχα την δυνατότητα της επιλογής κέρσορα, όχι μόνο του σχήματος ή μεγέθους του αλλά και του σημείου του που δείχνει το ακριβές στίγμα μας, ακόμα και του χρώματός του. Να πω και κάτι άλλο ; Θα προτιμούσα ανάλογα με την ταχύτητα κίνησής μας, ο κέρσορας να προηγείται τεχνητά κατά τι (και όσο πρέπει) έτσι ώστε όταν περνάμε από χαρακτηριστικά σημεία του χάρτη και όχι μόνο, (κυρίως διασταυρώσεις) να φαίνεται η πραγματική μας θέση πάνω του σε πραγματικό χρόνο και με αυτόν τον τρόπο να καλύπτεται η χρονική υστέρηση. Θα έχεις παρατηρήσει ίσως, ότι όταν περνάς μια διασταύρωση και είσαι ακριβώς στο "κέντρο της", ο κέρσορας να σε δείχνει λίγο πιο πίσω από αυτό το σημείο.
Φιλικά, ahilleas
manolis1976
08-02-06, 13:31
Δεν υποχρεώνω κανέναν να δεχθεί την άποψη μου απλά θέτω επιχειρήματα για να την τεκμηριώσω και νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο αλλά και εποικοδομητικό για το οποίο υπάρχει ένα forum..να βγει και κάτι να μη μιλάμε τσάμπα.
τελικά πάντως λίγο-πολύ συμφωνούμε ... :wink:
Τελικα αυτο το τριγωνακι αλλαζει με καποιο τροπο η οχι?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.