Επιστροφή στο Forum : Οπτική και φωνητική ειδοποίηση εισόδου σε τούνελ
Οπτική http://img171.imageshack.us/img171/4288/tunnelhw5.png (http://imageshack.us) και φωνητική ειδοποίηση εισόδου σε τούνελ.
http://briefcase.pathfinder.gr/file/odytsak/51201/587036
Εχω προσθέσει αρκετά ίσως και όλα.
Αν κάποια μου διαφεύγουνε δώστε μου συντεταγμένες να τα περάσω.
Κάποια τούνελ που έχουν απόσταση μεταξύ τους 100-200-300 μέτρα τα έχω βάλει σαν ένα ενιαίο για να αποφύγουμε τις πολλαπλές ειδοποιήσεις.
βάλε τα στο poi.gpspocketpc.gr
Άψογος !!! :bow
:oops: :oops: :oops:
βάλε τα στο poi.gpspocketpc.gr
Σωστή η παρατήρηση σου,
έτσι θα είναι όλα συγκεντρωμένα. :D
=D> Μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά =D>
mastoris than.
23-10-07, 19:50
Καταπληκτική ιδέα, μπράβο! =D>
Οπτική http://img171.imageshack.us/img171/4288/tunnelhw5.png (http://imageshack.us) και φωνητική ειδοποίηση εισόδου σε τούνελ.
Κάποια τούνελ που έχουν απόσταση μεταξύ τους 100-200-300 μέτρα τα έχω βάλει σαν ένα ενιαίο για να αποφύγουμε τις πολλαπλές ειδοποιήσεις.
Μπράβο μία από τις καλύτερες ιδέες ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Πάντα πίστευα πως περισσότερη σημασία έχει η υλοποίηση. Ιδέες έχουμε πολλές. :-)
Πάντα πίστευα πως περισσότερη σημασία έχει η υλοποίηση. Ιδέες έχουμε πολλές. :-)
Έχεις δίκιο Πάνο . Μία από τις καλύτερες υλοποιημένες ιδέες =D>
mastoris than.
24-10-07, 17:29
. . . όταν συνοδεύονται και από ήθος, ένας λόγος παραπάνω.
Οδυσσέα θα μπει και στη default εγκατάσταση του d6 αν δεν έχεις αντίρρηση. Όντως πολύ καλή ιδέα!
Και κλασσικη απαντηση μετα την εισοδο σε τουνελ, ειναι "ελεγξτε την κεραια!!!" :-D .
Και κλασσικη απαντηση μετα την εισοδο σε τουνελ, ειναι "ελεγξτε την κεραια!!!" :-D .
Οντως πολυ καλο, ωστε να βλεπουμε που ακριβως εχει τουνελ και καλο θα ειναι ο zep να το βαλει στα χρησιμα το D6...
Οδυσσέα θα μπει και στη default εγκατάσταση του d6 αν δεν έχεις αντίρρηση. Όντως πολύ καλή ιδέα!
Νίκο όχι μόνο δεν έχω αντίρηση αλλά αντιθέτως με τιμάει κιόλας. :oops:
Όταν μπαίνεις σε ένα τούνελ σε προειδοποιεί.
Όταν βγαίνεις από αυτό η έξοδος η δική σου είναι είσοδος για το αντίθετο ρεύμα.
Άρα θα ακούς για δεύτερη φορά το "Είσοδος σε τούνελ - Μειώστε ταχύτητα"
Έλυσες με κάποιο τρόπο το πρόβλημα της 2ης ειδοποίησης κατά την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα;
Με ενδιαφέρει για τα Dangerous Points που υπάρχει ανάλογο πρόβλημα
Δυστυχώς δεν γίνεται, αυτό είναι θέμα της μαμάς Destinator.
Ελπίζουμε σε επόμενη έκδοση του Destinator να έχουμε ειδοποιήσεις μόνο στη γραμμή που κινούμαστε και όχι περιφερειακά.
Η ακόμα και συνδιασμό ή ένα από τα δύο.
Τέλος η κάθε κατηγορία θα πρέπει να έχει διαφορετική ειδοποίηση.
Την επικίνδυνη στροφή π.χ. τη θέλω στα 200 μέτρα, το τούνελ στα 300, την κάμερα ταχύτητας στα 500 και το φορητό ραντάρ στο χιλιόμετρο και πάνω. :wink:
Έλυσες με κάποιο τρόπο το πρόβλημα της 2ης ειδοποίησης κατά την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα;
Χάρη, αν το έκανε κι αυτό θα του στήναμε άγαλμα. :D
mastoris than.
24-10-07, 21:40
Όταν μπαίνεις σε ένα τούνελ σε προειδοποιεί.
Όταν βγαίνεις από αυτό η έξοδος η δική σου είναι είσοδος για το αντίθετο ρεύμα.
Άρα θα ακούς για δεύτερη φορά το "Είσοδος σε τούνελ - Μειώστε ταχύτητα"
Με ενδιαφέρει για τα Dangerous Points που υπάρχει ανάλογο πρόβλημα
Αν υποθέσουμε όμως, ότι κατά την κίνηση εντός τούνελ χάνει σύνδεση με δορυφόρους και επανέρχεται μετά την έξοδο από αυτό, λογικά δεν θα υπάρχει δεύτερη ειδοποίηση.
Θα υπάρξει, γιατί λογικά σε αυτοκινητόδρομο οι ειδοποιήσεις θα είναι στα 1.000 ή περισσότερο, άρα μετά την έξοδο από το τούνελ πριν το χιλιόμετρο θα βρει πάλι σήμα. :wink:
mastoris than.
24-10-07, 23:43
Θα υπάρξει, γιατί λογικά σε αυτοκινητόδρομο οι ειδοποιήσεις θα είναι στα 1.000 ή περισσότερο, άρα μετά την έξοδο από το τούνελ πριν το χιλιόμετρο θα βρει πάλι σήμα. :wink:
Τότε δεν θα έπρεπε, όταν απομακρύνεσαι από αγαπημένο να έχεις δεύτερη ειδοποίηση όταν φτάσεις τα 1.000 μ.;
Θα πάρεις την άλλη ειδοποίηση για την είσοδο στο τούνελ από την πλευρά που βγαίνεις.
mastoris than.
24-10-07, 23:49
Θα πάρεις την άλλη ειδοποίηση για την είσοδο στο τούνελ από την πλευρά που βγαίνεις.
Εφ' όσον η ειδοποίηση δεν λαμβάνεται με κατεύθυνση, αλλά με ακτίνα δράσης. Καλύτερα να μας απαντήσει ο δημιουργός, επιμένω πάντως πως δεν θα υπάρχει δεύτερη ειδοποίηση.
μπραβο! οταν μπορεσω θα σου στειλω και το στιγμα μιας σηραγγας που βρισκεται στα Τοπολια Χανιων!
Δεν επιμένω, νομίζω, στην πράξη θα δούμε.
Χάρη, αν το έκανε κι αυτό θα του στήναμε άγαλμα. :D
\:D/ :smt026 \:D/
μπραβο! οταν μπορεσω θα σου στειλω και το στιγμα μιας σηραγγας που βρισκεται στα Τοπολια Χανιων!
Σίγουρα λείπουν αρκετά σημεία.
Ερχόμενος από Πρέβεζα για Θεσσαλονίκη κάπου πριν την Αρτα ή μετά προς Ιωάννινα θυμάμαι ότι έχει ένα τούνελ.
Στο τούνελ μήκους 100 μέτρων στη Θεσσαλονίκη στον περιφερειακό που το δοκίμασα, έχοντας την ειδοποίηση στα 500 μέτρα άκουσα διπλή ειδοποίηση, μία στα 500 μέτρα και μία στα 400.
Εχω την εντύπωση όμως ότι σε μεγάλα μήκους τούνελ (1km και άνω) ακούγεται μόνο η μία ειδοποίηση, μετά φυσιολογικά χάνει το σήμα και το ξαναβρίσκει αφού περάσει την ειδοποίηση που είναι στο αντίθετο ρεύμα και καθότι απομακρύνεται από το σημείο η ειδοποίηση αυτή δεν θα ακουστεί ποτέ.
Εμένα δεν με χαλάει πάντως να ακούω αυτή την φωνή ανά 100 μέτρα :)
Πολύ καλή κίνηση Οδυσσέα. :lol:
Κάποιος είχε ζητήσει τα διόδια και έκατσα και τα πέρασα ένα ένα.
Σε ποιόν να τα δώσω να τα ανεβάσει??? :roll:
Δώσε τα σε όποιον θες με mail. Mε τέτοια μπλούζα δεν μπορούμε να σου αρνηθούμε τίποτα. :-)
στο τουνελ της κατερινης ειχα 1η ειδοποιηση στο 1 χιλιομετρο 2η στα 100 μετρα ...αλλα οχι και οταν εβγαινα... :wink:
πς ?μηπως επειδη ημουνα πατημενος και μεχρι να βρει σημα μετα το τουνελ ειχα βγει απο το 1 χιλομετρο?? :-D :-D :-D
mastoris than.
12-11-07, 19:57
στο τουνελ της κατερινης ειχα 1η ειδοποιηση στο 1 χιλιομετρο 2η στα 100 μετρα ...αλλα οχι και οταν εβγαινα... :wink:
πς ?μηπως επειδη ημουνα πατημενος και μεχρι να βρει σημα μετα το τουνελ ειχα βγει απο το 1 χιλομετρο?? :-D :-D :-DΑυτό εννοούσα, λίγο πιο πάνω κ. Iakovos, απομένει δοκιμή με λιγότερα χλμ για επιβεβαίωση.
στην επιστροφη πηγαινα χαλαρα , και παλι δεν ακουσα τιποτα οταν εβγαινα, δεν ισχυει αυτο που λετε τουλαχιστον για το συγκεκριμενο ,1000% σιγουρος
mastoris than.
12-11-07, 22:52
στην επιστροφη πηγαινα χαλαρα , και παλι δεν ακουσα τιποτα οταν εβγαινα, δεν ισχυει αυτο που λετε τουλαχιστον για το συγκεκριμενο ,1000% σιγουρος
Δεν το έλεγα, το έλεγαν και επέμεναν. Ευχαριστώ κ. Iakovos, για την επιβεβαίωση, αποκαταστάθηκα.
http://img140.imageshack.us/img140/650/99909336xv4.gif (http://imageshack.us)
Tα τούνελ όπως αυτό της Κατερίνης που βλέπουμε εδώ, έχουν δύο ειδοποιήσεις. Μια σε κάθε πλευρά κίνησης του δρόμου, στην αρχή και το τέλος κάθε τούνελ.
Εδώ έχουμε ένα τούνελ κάπου 1500 μέτρα. Υποθέτω λοιπόν πως 50 -100 - 200 μέτρα από την είσοδο στο τούνελ (ανάλογα το GPS και την ταχύτητα μας) θα χάσουμε την επαφή με τους δορυφόρους. Η απορία μου είναι γιατί πλησιάζοντας στην έξοδο και βγαίνοντας, πιάνοντας σήμα σε 50 - 100 - 200 μέτρα από την έξοδο, δεν θα έχουμε ειδοποίηση για το point της άλλης πλευράς.
Η απάντηση σας είναι: επειδή όταν πιάσουμε σήμα θα απομακρυνόμαστε ήδη και σε αυτές τις περιπτώσεις το Destinator δεν δίνει ειδοποίηση ;
mastoris than.
12-11-07, 23:33
Έχουμε στα "Αγαπημένα" το σπίτι μας π.χ. με ενεργοποιημένη ειδοποίηση. Ενεργοποιούμε στο όχημα το destinator, δίνουμε διαδρομή και ξεκινάμε, χωρίς ποτέ να έχουμε ειδοποίηση για το "Αγαπημένο" από το οποίο απομακρυνόμαστε. Δεν λαβαίνουμε ειδοποίηση για τα σημεία που απομακρυνόμαστε, δεν ξέρω πως λέγεται και που οφείλεται, αλλά έτσι συμβαίνει.
Λογικό ακούγεται, αλλά όταν είμαστε μέσα στο τούνελ πλησιάζουμε το σημείο εξόδου όπου υπάρχει κι άλλο point. Δεν απομακρυνόμαστε αλλά πλησιάζουμε εκεί. Σε μεγάλα τούνελ χωρίς σήμα πιθανώς να μην έχουμε ειδοποίηση, γιατί στα μικρά όπου το σήμα δεν χάνεται, σαφώς υπάρχει δεύτερη ειδοποίηση, το είδα χθες στην Αττική οδό.
mastoris than.
12-11-07, 23:56
Λογικό ακούγεται, αλλά όταν είμαστε μέσα στο τούνελ πλησιάζουμε το σημείο εξόδου όπου υπάρχει κι άλλο point. Δεν απομακρυνόμαστε αλλά πλησιάζουμε εκεί. Σε μεγάλα τούνελ χωρίς σήμα πιθανώς να μην έχουμε ειδοποίηση, γιατί στα μικρά όπου το σήμα δεν χάνεται, σαφώς υπάρχει δεύτερη ειδοποίηση, το είδα χθες στην Αττική οδό.Ακούτε δηλαδή κ.Panosha, διπλή ειδοποίηση, μία για κάθε σημείο-είσοδο;
Άκουσα 2 ειδοποιήσεις για ένα τούνελ, αυτή που αφορά το σημείο στην μια άκρη του και αυτή που αφορά το σημείο στην άλλη άκρη του (τρεις φορές μάλιστα).
mastoris than.
13-11-07, 00:14
Άκουσα 2 ειδοποιήσεις για ένα τούνελ, αυτή που αφορά το σημείο στην μια άκρη του και αυτή που αφορά το σημείο στην άλλη άκρη του (τρεις φορές μάλιστα).Θα πρέπει τότε να χαρακτηρισθούν ως γέφυρες, τα μικρού μήκους τούνελ και να μην περιλαμβάνονται στην κατηγορία; Ή ένα καλύτερο-πιο ευέλικτο λογισμικό πλοήγησης, που να αξιοποιεί στο έπακρο, καλή δουλειά όπως αυτή.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι η δουλειά είναι καταπληκτική και με κάτι χρήσιμο επιτέλους, όπως και τα διόδια που έφτιαξε ο Χάρης αλλά δεν τα βλέπω. :roll:
Χαίρομαι που σας άρεσε :D
Υπάρχουν όμως κι άλλα τούνελ στην Ελληνική επικράτεια και δεν βλέπω συμμετοχή (με τις απαραίτητες συντεταγμένες φυσικά). :(
Κι ένα κουίζ:
Από πιο πρόγραμμα πλοήγησης δανείστηκα τις φωνές? (δύο αρχεία ήταν και τα ένωσα σε ένα).
Το ένα το λέει όταν πλησιάζεις σε τούνελ ''είσοδος σε τούνελ'' και το άλλο το λέει όταν ξεπερνάς το όριο ταχύτητας ''μειώστε ταχύτητα''.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι η δουλειά είναι καταπληκτική και με κάτι χρήσιμο επιτέλους, όπως και τα διόδια που έφτιαξε ο Χάρης αλλά δεν τα βλέπω. :roll:
Πάνο τι εννοείς δεν σου τα δείχνει;;; Δεν φαίνονται τα διόδια ούτε μέσα στο menu των Αγαπημένων;
Σε ποιό Destinator τα δοκίμασες; Γιατί κάπου είχες πει ότι τα αγπημένα που φτιάχνονται πχ. στο 7
δεν παίζουν στο 6. Εγώ τα έφτιαξα με το 7.0.0.463 :roll:
EDIT: Πάνο με μια γρήγορη δοκιμή που έκανα και στις 3 εκδοσεις Destinator (6, 7.0.0.463, 7[1].0.0.588.11)
έπαιξαν κανονικά τα διόδια. Και μάλιστα στο 3ο το έβαλα να μου δέιξει σε demo την διαδρομή.
Περίμενα να μου τα στείλεις όταν το έγραψα αυτό.
Ααααα, είπα κι εγώ! :lol:
ΕΝΑ μεγαλο μπραβο για την ιδεα, αλλα να κανω μια τοποθετηση σχετικα με τα τουνελ της αττικης οδου, οπου αλλα ειναι σε λαθος θεση και καποια δεν υπαρχουν.
Θα ηθελα να μην θεωρηθει η τοποθετηση μου κακοπροαιρετη αλλα σαν ενημερωση.
Σας ευχαριστω!!!
Υπάρχουν τούνελ που δεν συμπεριλαμβάνονται, όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει δίνοντας τα σημεία με στίγμα και τις όποιες διορθώσεις εδώ.
ΕΝΑ μεγαλο μπραβο για την ιδεα, αλλα να κανω μια τοποθετηση σχετικα με τα τουνελ της αττικης οδου, οπου αλλα ειναι σε λαθος θεση και καποια δεν υπαρχουν.
Θα ηθελα να μην θεωρηθει η τοποθετηση μου κακοπροαιρετη αλλα σαν ενημερωση.
Σας ευχαριστω!!!
Τα τούνελ που έχουν απόσταση μεταξύ τους 200-300 μέτρα τα έχω βάλει σαν ένα ενιαίο για ν' αποφύγουμε τις πολλαπλές ειδοποιήσεις. :wink:
Υπάρχουν τούνελ που δεν συμπεριλαμβάνονται, όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει δίνοντας τα σημεία με στίγμα και τις όποιες διορθώσεις εδώ.
Φίλε panosha αν οχι αύριο σαββάτο την κυριακή θα κάνω μια βόλτα από το αεροδρόμιο μέχρι και την ελευσίνα και θα δώσω τις διορθώσεις μου για την Αττική οδό.
Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω στης προσπάθεια αυτή του φίλου μας.
Τα τούνελ που έχουν απόσταση μεταξύ τους 200-300 μέτρα τα έχω βάλει σαν ένα ενιαίο για ν' αποφύγουμε τις πολλαπλές ειδοποιήσεις. :wink:
οι διπλες ειδοποιησεις ειναι το προβλημα, σε συνδιασμο με την "ακτινικη" ανιχνευση των σημειων.
το παραπανω που εκανες δεν ειναι καλη λυση θα ελεγα.
η καλυτερη λυση ειναι μονο μια ειδοποιηση αφου αυτο το φαινομενο παρουσιαζεται σε ολες τις κατηγοριες αγαπημενων.
ειδικα οι καμερες μεσα στην αθηνα και οι επικυνδινες στροφες σε συνδιασμο με διπλη ειδοποιηση ειναι φρικη...
στις μικρες σηραγγες ισως θα επρεπε να βαζεις μονο ενα σημειο καπου στην μεση και οχι δυο (αν εννοεις οτι εκανες αυτο)
εδω εικονιδιο με διαφανο περιθωριο
http://rapidshare.com/files/71872258/Tunnel.bmp.html
Το περασμένο σαββατοκύριακο έκανα μια μεγάλη διαδρομή ΑΘΗΝΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΡΤΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ
και σημείωσα μερικά ακόμα TUNNEL
Η καταγραφή έγινε με το αυτοκίνητο << εν κινήσει >> αλλά με πολύ μικρή ταχύτητα και ίσως να υπάρχει μια μικρή απόκλιση
TUNNEL ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ Νο 1,,38.74775,22.87391,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ Νο 2,,38.76637,22.83053,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ Νο 3,,38.77677,22.80316,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ Νο 4,,38.77345,22.77785,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΑΡΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Νο 2,,39.35893,20.88629,Ν Πρεβεζας,,Αρτας - Ιωαννινων Ε Ο,
TUNNEL ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ,,38.89101,21.87405,Ν Ευρυτανιας,,Καρπενησιου - Λαμιας,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ,,38.88964,21.89001,Ν Φθιωτιδας,,Καρπενησιου - Λαμιας,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Νο 1,,38.77849,22.76262,Εθνικες Οδοι,,Θεσσαλονικης - Αθηνων,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Νο 2,,38.77397,22.77496,Εθνικες Οδοι,,Θεσσαλονικης - Αθηνων,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Νο 3,,38.77467,22.79407,Εθνικες Οδοι,,Θεσσαλονικης - Αθηνων,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Νο 4,,38.77649,22.79948,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Νο 5,,38.77648,22.80444,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Νο 6,,38.74662,22.86538,Ν Φθιωτιδας,,Αθ - Θεσ/νικης Ν Ε Ο <Εναλ ονομασία> Αθηνων - Λαμιας Νεα Ε Ο,
TUNNEL ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΣΟΒΟ Νο 1,,39.76133,21.09587,Ν Ιωαννινων,,Εγνατια Οδος,
TUNNEL ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΣΟΒΟ Νο 2,,39.76416,21.16959,Ν Ιωαννινων,,Εγνατια Οδος,
TUNNEL ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΣΟΒΟ Νο 3,,39.75274,21.13808,Ν Ιωαννινων,,Εγνατια Οδος,
TUNNEL ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΣΟΒΟ Νο 4,,39.75257,21.14825,Ν Ιωαννινων,,Εγνατια Οδος,
TUNNEL ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΣΟΒΟ Νο 5,,39.75576,21.16031,Ν Ιωαννινων,,Εγνατια Οδος,
Τα σημεια που εχει δωσει ο gpapas , θα περαστουν στα ηδη υπαρχοντα σημεια?
ΥΓ: Θα ταξιδεψω προς εκεινα τα μερη γι αυτο ρωταω..... :)
Τα περισσοτερα σημεια απο αυτα τα επιβεβαιαωνω και εγω , γιατι βρισκομουν σε εκεινα τα μερη.... :wink:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.