PDA

Επιστροφή στο Forum : Εντυπώσεις από τη χρήση του Destinator 7

hrinna
19-10-07, 11:40
Καλημέρα σε όλους,
είμαι κάτοχος ενός mio p350 με destinator εδώ και 5 μήνες, διαβάζω, παρακολουθώ και δοκιμάζω όσα γράφονται στο forum.
Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από το mio αλλά και από το destinator έχοντας βέβαια κάποιες παρατηρήσεις για το πρόγραμμα που όμως σε γενικές γραμμές θεωρώ κορυφαίο.
Την προηγούμενη Παρασκευή εγκατέστησα μαζί με το 6 που χρησιμοποιώ και το 7 για να το δοκιμάσω.
Το Σαββατοκύριακο πήγα νότια εύβοια και όλη την εβδομάδα κινήθηκα από Περιστέρι - Καλλιθέα - Γλυφάδα - Πικέρμι χρησιμοποιόντας μόνο το dest 7 παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα ώστε να πάρω μία ολοκληρωμένη εικόνα των αλλαγών και της λειτουργίας του γενικότερα.
Και τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής:
1. Μου έχανε πολύ συχνά και για μεγάλα διαστήματα το σήμα(κάτι που άρχισε να ψιλοκάνει και το 6 από τη στιγμή που εγκατέστησα το 7),
2. Συγκριτικά με το 6 αργεί περισσότερο στον υπολογισμό μιάς διαδρομής,
3. Στις πλατείες οι φωνητικές οδηγίες είναι λάθος,
4. Του έβαλα κάποια στιγμή που βρισκόμουν στην Εθνική Αθηνών Λαμίας να με πάει στον Αγ. Στέφανο με αποφυγή διοδίων και αυτό ήταν. Κόλλησε και υπολόγιζε διαρκώς νέα διαδρομή. Αναγκάστηκα να βγω από το πρόγραμμα και να ξανα μπω να του κάνω χρήση των διοδίων και να του δώσω ξανά το σημείο που ήθελα να με πάει.

Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές αυτά ήταν τα αρνητικά που είδα που όμως το χάσιμο των δορυφόρων τόσο συχνά ήταν αυτό που με έκανε να το σβήσω για την ώρα.
Κατά τ' άλλα νομίζω ότι είναι πολύ καλή η δουλειά που έκανε η ομάδα του destinator και τελικά όταν δωθεί επίσημα και προφανώς δεν θα υπάρχουν αυτά τα κολλήματα θα είναι πολύ ανώτερο του 6.
Μου άρεσε το περιβάλλον και τα μενού όπως είναι αν και τα αγαπημένα θα τα προτιμούσα στα Ελληνικά.

Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην destinator όπου κάνει πολύ καλή δουλειά και ακούει τις ανάγκες μας με πράξεις.

Fox
19-10-07, 11:54
Beta έκδοση , σίγουρα όλα αυτά έχουν παρατηρηθεί απο την NGI και θα είναι διορθωνένα στην έκδοση που θα μας δώσουν :wink:
Φίλη μου καλώς ήρθες στην παρέα μας .
Άντε γιατί βαρέθηκα μιλάω μόνο με μουστακαλήδες :lol:

panosha
19-10-07, 12:00
Σίγουρα ; :-D

hrinna
19-10-07, 12:16
Νομίζω ότι όντως έτσι θα είναι. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία του προγράμματος και από την ευκολία της εγκατάστασης των ενημερώσεων.

panosha
19-10-07, 12:18
Πλάκα κάνω, απλά πρέπει να ξέρετε πως το πρόγραμμα δεν αναπτύσσεται από την NGI αλλά από την Destinator Technologies. Η NGI απλά μπορεί να μεταφέρει τις διαπιστώσεις - προτάσεις μας.

Χρήστος Λάππας
19-10-07, 13:34
Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι και το δικό μου MIO A701 το D7 χάνει συνεχώς το σήμα, κάτι που δεν συνέβαινε με το D6. Αναγκάστηκα μάλιστα να κάνω hard reset σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαπιστώσω μήπως έφταιγε κάποιο από τα άλλα προγράμματα.

Μετά από φρέσκια εγκατάσταση του 7 λοιπόν, και χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο μέσα στο MIO, παρατηρώ ότι το GPS χάνεται με το παραμικρό και ξαναβρίσκεται δύσκολα (πχ. στην Αττική Οδό χάθηκε μετά την περιφερειακή Υμηττού και ξαναβρήκε σήμα μόνο όταν σταμάτησα σε βενζινάδικο μετά τα διόδια Αφιδνών). :shock:

Παρόλα αυτά, μετά το Hard reset βλέπω ότι τα μενού του D7 έγιναν όντως πιο γρήγορα, ιδιαίτερα μετά την διαγραφή του click.wav.

Τα θετικά τώρα:
1) Η τρισδιάστατη όψη του D7 είναι όλα τα λεφτά, χρησιμοποιώ αυτή αποκλειστικά. Έτσι αποφεύγω και το πρόβλημα του εξαφανιζόμενου χάρτη στην δισδιάστατη απεικόνιση. :-D
2) Η δυνατότητα να ψάχνεις POI με το όνομα (κάποτε μάλιστα το είχα θέσει ως πρόταση για βελτίωση αυτό :wink:). Πολύ πιο εύκολο να γράφεις στην μπάρα αναζήτησης το όνομα αυτού που ψάχνεις και να πατάς search, παρά να ψάχνεις σε ατέλειωτους καταλόγους χωρίς να ξέρεις που ακριβώς πρέπει να κοιτάξεις.

Το D7 με την μορφή που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ανάγκες. Ως παιχνίδι είναι ενδιαφέρων, αλλά όταν το χρειάζεσαι για να βρεις τον δρόμο σου, απλά δεν είναι εγγυημένο ότι θα δουλέψει. Τρώει κολλήματα και χάνεται υπερβολικά συχνά για να βασιστείς πάνω του. Ελπίζω ότι στην τελική έκδοση αυτό θα αλλάξει, αν και η προϊστορία της Destinator Technologies δεν με προδιαθέτει θετικά για κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο τρόπος που παρουσιάζει τις πληροφορίες του δρόμου που βρίσκεσαι και του δρόμου που θέλεις να πας είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με το D6. Είναι πολύ πιο δύσκολο να δεις με μια φευγαλέα ματιά τι συμβαίνει στην οθόνη. Τα υπόλοιπα μενού δεν είναι ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα από το D6. Σημαντική προσθήκη η δυνατότητα αποφυγής δρόμου για "Χ" απόσταση, αν και εγώ δεν την χρησιμοποιώ ποτέ. Τέλος, να σημειωθεί ότι η αποφυγή χωματόδρομων δεν λειτουργεί πάντα στο D7.

Εξακολουθεί να λείπει όμως η δυνατότητα να αγγίξεις με το πενάκι τον χάρτη και να μαρκάρεις ένα σημείο όχι ως αφετηρία, ή προορισμό, αλλά ως ενδιάμεση στάση. Τις προάλλες προσπαθούσα να δημιουργήσω μια συγκεκριμένη παράκαμψη στον χάρτη και δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γελάσω, ή να κλάψω. Έλεος Destinator Technologies! Αντί να χρειαστώ ένα κλικ επιπλέον για να αναγκάσω το πρόγραμμα να περάσει από ένα χωριό, πρέπει να κάνω κλικ στο μενού- πρόσθετα- διαδρομή με στάση- να βαφτίσω τη διαδρομή- ενέργεια- προσθ. Στάσης, από διεύθυνση- πόλη πρώτα- να πληκτρολογήσω την ακριβή διεύθυνση- ΟΚ- να βαφτίσω την στάση- ΟΚ :lol: :lol: :lol: ... 3 λαλούν και 2 χορεύουν :shock:. Το ξαναγράφω λοιπόν. Με τον τρόπο που υπάρχει η δημιουργία στάσεων είναι ουσιαστικά τόσο περίπλοκη που δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς. Χρειάζεται η επιλογή "στάση" ανάμεσα στις "αφετηρία" και "προορισμός" όταν αγγίζεις τον χάρτη. Άλλα προγράμματα την έχουν εδώ και 4 χρόνια, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να την ενσωματώσετε στο δικό σας πρόγραμμα;

Τελειώνοντας, δηλώνω (για ακόμα μια φορά) εντυπωσιασμένος από τους χάρτες. Στην τελευταία εκδρομή είδα με χαρά ότι ενσωματώθηκε η διαδρομή από φυλή μέχρι Ερυθρές, αλλά και ο δρόμος που οδηγεί από τις Πλαταιές στην απογείωση μας. Μπράβο NGI! Κάνετε τρομερή δουλειά. Κρίμα μόνο που το προϊόν σας αδικείται κατάφωρα από την πλατφόρμα που το τρέχει.

panosha
19-10-07, 13:39
Εξακολουθεί να λείπει όμως η δυνατότητα να αγγίξεις με το πενάκι τον χάρτη και να μαρκάρεις ένα σημείο όχι ως αφετηρία, ή προορισμό, αλλά ως ενδιάμεση στάση. Τις προάλλες προσπαθούσα να δημιουργήσω μια συγκεκριμένη παράκαμψη στον χάρτη και δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γελάσω, ή να κλάψω. Έλεος Destinator Technologies! Αντί να χρειαστώ ένα κλικ επιπλέον για να αναγκάσω το πρόγραμμα να περάσει από ένα χωριό, πρέπει να κάνω κλικ στο μενού- πρόσθετα- διαδρομή με στάση- να βαφτίσω τη διαδρομή- ενέργεια- προσθ. Στάσης, από διεύθυνση- πόλη πρώτα- να πληκτρολογήσω την ακριβή διεύθυνση- ΟΚ- να βαφτίσω την στάση- ΟΚ :lol: :lol: :lol: ... 3 λαλούν και 2 χορεύουν :shock:. Το ξαναγράφω λοιπόν. Με τον τρόπο που υπάρχει η δημιουργία στάσεων είναι ουσιαστικά τόσο περίπλοκη που δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς. Χρειάζεται η επιλογή "στάση" ανάμεσα στις "αφετηρία" και "προορισμός" όταν αγγίζεις τον χάρτη. Άλλα προγράμματα την έχουν εδώ και 4 χρόνια, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να την ενσωματώσετε στο δικό σας πρόγραμμα;

mastoris than.
19-10-07, 13:46
Εξακολουθεί να λείπει όμως η δυνατότητα να αγγίξεις με το πενάκι τον χάρτη και να μαρκάρεις ένα σημείο όχι ως αφετηρία, ή προορισμό, αλλά ως ενδιάμεση στάση. Τις προάλλες προσπαθούσα να δημιουργήσω μια συγκεκριμένη παράκαμψη στον χάρτη και δεν ήξερα αν θα έπρεπε να γελάσω, ή να κλάψω. Έλεος Destinator Technologies! Αντί να χρειαστώ ένα κλικ επιπλέον για να αναγκάσω το πρόγραμμα να περάσει από ένα χωριό, πρέπει να κάνω κλικ στο μενού- πρόσθετα- διαδρομή με στάση- να βαφτίσω τη διαδρομή- ενέργεια- προσθ. Στάσης, από διεύθυνση- πόλη πρώτα- να πληκτρολογήσω την ακριβή διεύθυνση- ΟΚ- να βαφτίσω την στάση- ΟΚ :lol: :lol: :lol: ... 3 λαλούν και 2 χορεύουν :shock:. Το ξαναγράφω λοιπόν. Με τον τρόπο που υπάρχει η δημιουργία στάσεων είναι ουσιαστικά τόσο περίπλοκη που δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς. Χρειάζεται η επιλογή "στάση" ανάμεσα στις "αφετηρία" και "προορισμός" όταν αγγίζεις τον χάρτη. Άλλα προγράμματα την έχουν εδώ και 4 χρόνια, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να την ενσωματώσετε στο δικό σας πρόγραμμα;Και όπως προτείνει ο Χρήστος, αλλά και η hrinna σε άλλη ενότητα, θα μπορούσες να δημιουργήσεις διαδρομή προτίμησης και όχι ΤΑΧΕΙΑ ή ΣΥΝΤΟΜΗ.
Αυτές οι 2, πιο πάνω προτάσεις, είναι ότι χρησιμότερο έχω ακούσει.

panosha
19-10-07, 13:52
Αν υλοποιηθεί η μία εγώ θα κάνω τούμπες. :-)

beagle
19-10-07, 13:53
Μη βάζεις στοίχημα, θα σπάσεις κανα πόδι.. :lol:

mastoris than.
19-10-07, 14:00
Αν υλοποιηθεί η μία εγώ θα κάνω τούμπες. :-)
Μόλις το forum φτάσει 5.000 μέλη, αυτή θα είναι η πρότασή μου, την καταθέτω τώρα. Όσοι λοιπόν είναι ενεργά από αυτούς μέλη, να δημιουργήσουν ένα λογισμικό πλοήγησης, σύμφωνα με τις υποδείξεις των χρηστών-μελών. Όταν λέω δημιουργήσουν εννοώ χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση η αποκλειστική χρήση χαρτών NGI

beagle
19-10-07, 14:08
Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Θέλει δουλειά βέβαια αλλά τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο.. 8)

panosha
19-10-07, 14:12
These do not become in real world. :-D

mastoris than.
19-10-07, 14:19
These do not become in real world. :-D
Ξέρεις τι γέλια πέσανε, από τους υπόλοιπους, όταν ο πρώτος άνθρωπος προσπάθησε να σταθεί στα δυο του πόδια;
Σαν ιδέα πες μας, αν γίνεται ή όχι άλλο θέμα, το γουστάρεις όμως σου αρέσει! 8)

panosha
19-10-07, 14:39
Κάνε λίγο σαφέστερη την πρόταση σου και θα σου πω.

mastoris than.
19-10-07, 15:33
Κάνε λίγο σαφέστερη την πρόταση σου και θα σου πω.

Αφετηρία διαδρομής πρότεινα και προορισμό, με πολλές ρυθμίσεις, με πολλές στάσεις, πολλά χρήσιμα και σημεία ενδιαφέροντος, λείπουν τα αγαπημένα και τα pois των χρηστών.
Της πρότασης, επεξεργασία της λείπει και όπως κάθε σοβαρή πρόταση δεν συζητείται ούτε εν χορώ, ούτε στον δρόμο.
Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα γίνω σαφέστερος, όπου και εκεί που πρέπει, εσύ και 2-3 άλλοι θα το γνωρίζεις νωρίτερα, αφού θα πρόκειται για κοινό σχεδιασμό και υλοποίηση.

caldo
19-10-07, 15:42
Αφετηρία διαδρομής πρότεινα και προορισμό, με πολλές ρυθμίσεις, με πολλές στάσεις, πολλά χρήσιμα και σημεία ενδιαφέροντος, λείπουν τα αγαπημένα και τα pois των χρηστών.
Της πρότασης, επεξεργασία της λείπει και όπως κάθε σοβαρή πρόταση δεν συζητείται ούτε εν χορώ, ούτε στον δρόμο.
Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα γίνω σαφέστερος, όπου και εκεί που πρέπει, εσύ και 2-3 άλλοι θα το γνωρίζεις νωρίτερα, αφού θα πρόκειται για κοινό σχεδιασμό και υλοποίηση.

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της επεξεργασίας και μελέτης οποιασδήποτε πρότασης, και θέτω εαυτόν στην διάθεσή σου Θανάση. :D :D

mastoris than.
19-10-07, 15:51

Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της επεξεργασίας και μελέτης οποιασδήποτε πρότασης, και θέτω εαυτόν στην διάθεσή σου Θανάση. :D :D
Έχουμε θέμα λοιπόν και όχι μόνον συζήτησης, εσύ ήσουν στην σκέψη μου, ούτως ή άλλως λόγω και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Fox
19-10-07, 17:35

Έχουμε θέμα λοιπόν και όχι μόνον συζήτησης, εσύ ήσουν στην σκέψη μου, ούτως ή άλλως λόγω και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Εγώ εγώ , διαθέτω την τελευταία λέξη της μόδας στα stringάκια :lol:
:cry: Θα με βάλετε και εμένα στην παρέα σας :cry:
μου έληψες παλιόγρια

caldo
19-10-07, 17:53

Εγώ εγώ , διαθέτω την τελευταία λέξη της μόδας στα stringάκια :lol:
μου έληψες παλιόγρια

Ως τώρα πούλαγα μόνο σώβρακα.. Τώρα επεκτεινόμαστε και στα στρινγκάκια... :-D :wink:

mastoris than.
19-10-07, 22:03
μου έληψες παλιόγρια
Εννοείται ! ! ! :D