Επιστροφή στο Forum : Προσανατολισμός χάρτη Πεζή! (PN).
Έχει κανείς διαπιστώσει ότι ο χάρτης δέν προσανατολίζεται ώς πρός την πορεία μας όταν βάλουμε πορεία πεζή αλλά πάντα πρός βορά ανεξάρτητα από το σχετικό σετάρισμα της επιλογής? Μήπως λόγω αργής ταχύτητας δέν δύναται να υπολογίση το heading της πορείας μας?
Όντως, όταν κινούμαστε με σχεδόν μηδενική ταχύτητα υπάρχει δυσκολία του υπολογισμού του heading. Πάντως όποιος το χρησιμοποιεί ως πεζός έχει την ευχέρεια του χρόνου για να προσανατολιστεί καλύτερα.
Είναι λίγο μπέρδεμα να χρειάζεται να γυρνάς συνέχεια το pocket-PC γύρω-γύρω για να προσανατολίζεται σύμφωνα με το heading! όσο λίγο πρόλαβα να το δουλέψω στή Γαλλία δέν προσανατολίστηκε ποτέ σύμφωνα με την πορεία. Σάν να μήν λάμβανε υπόψιν του το setting! Μήπως και είναι bug? Η Destinator λέει τίτποτα γι' αυτό?
P.S. Λένε τίποτα οι χάρτες (PN) greek της NAVTEQ? Να τους δικιμάσω? Από Αθήνα και λεκανοπέδιο τουλάχιστον είναι επαρκείς ή να μήν παιδευτώ κάν?
Πρακτικά μετά τη δημιουργία δρομολογίου στη λειτουργία πεζοπόρου πλοήγησης, το Destinator PN δεν κάνει τίποτε πέρα από τη μεταφορά του στίγματος στο χάρτη. Η διαδρομή που σου προτείνει δεν αλλάζει ούτε η απόσταση. Πράγματα που - επιμένω - μπορείς να τα διαχειριστείς με μεγαλύτερη ευχέρεια όταν είσαι πεζός. Πάντως αυτό που είναι χρήσιμο, είναι ότι κατά τη λειτουργία πεζοπόρου πλοήγησης το στίγμα μεταφέρετε στο χάρτη χωρίς να "κολλάει" αναγκαστικά στο πιο κοντινό δρόμο.
Σχετικά με το χάρτη της Navteq, καλύτερα να μην ασχοληθείς!
Συμπληρωματικά θα ήθελα να προσθέσω την εμπειρία μου από την πρόσφατη χρήση ως πεζός στο Βερολίνο. Στον προσανατολισμό βοηθάει πολύ η τεχνητή σκιά του στίγματος. Βλέποντας την σκιά στον χάρτη και τις πραγματικές σκιές γύρω σου (αρκεί να έχει ήλιο !) προσανατολίζεσαι πολύ καλά.
Επιταχύνεις για λίγο το βήμα σου. :wink:
Όντως η λειτουργία της σκιάς είναι πολύ καλή! Όσο για τους χάρτες (NAVTEQ), δέν πήρα είδηση ότι οι μέρες πέρασαν και μείναν 5 και σήμερα (NGI)! Για υποστήρηξη μπορώ να έρθω στήν MLS στη Βουλιαγμένης που μου πέφτει κοντα ή καλύτερα να έρθω στήν ngi?[/quote]
Όσο για το "Επιταχύνεις για λίγο το βήμα σου." είναι υποθετική απάντηση ή διαπιστωμένη?
Επιταχύνεις για λίγο το βήμα σου. :wink:
Τελικά μετά από δοκιμές του PN σε ρύθμιση πεζού (κινούμενος ακόμη και με το αυτοκίνητο), διαπίστωσα ότι δεν περιστρέφεται ο χάρτης ανάλογα με την κατεύθυνση κίνησης. :oops: :x
Καλός έλεγχος αυτός. Μπορεί να το είχα κάνει και εγώ μέ το αυτοκίνητο και να μην προσεξα το αποτελεσμα. Εμένα με κουράζει λίγο αυτό. Ίσως θα πρέπει να κάνουμε με κάποιο τρόπο αναφορά στήν destinator! Ξέρει κανείς άν έχουνε σελίδα αναφοράς προβλημάτων η να στείλουμε ένα μέιλ απλά?
Αμαν ρε παιδια, που κολλατε με την λειτουργια πεζου?
Σε λιγο θα γινουμε σαν τα Αμερικανακια να κοιταμε μονο το pda οταν περπαταμε!
Το destinator εχει βγει κυριως για πλοηγηση με οχημα, και τα παιδια της ngi εχουν κανει πολυ καλη δουλεια ωστε να εχουμε πλοηγηση στην Ελλαδα
Σαφώς 'Αριστη!
Δέν οφείλεται στην NGI το πρόβλημα.[/i]
Επανέρχομαι με την προσωπική μου άποψη. Όταν περπατάς περιστρέφεις το PD όπως θα έκανες και με ένα χάρτη χειρός και τον προσανατολίζεις (τα ονόματα των δρόμων και η σκιά βοηθούν πολύ)
Να αναφερω και εγω κατι στον πεζοπορο.
1)Η πλοηγηση δεν σου αλλαζει νεα διαδρομη απο αυτην που σου προτινει οταν εσυ πηγαινεις απο αλλου ...ετσι ειναι ? το εχει δοκιμασει κανενας ? η θελει λιγο χρονο να υπολογισει?
2) Δεν μπορεις να βαλεις το στιγμα που εισαι ακριβως ,αλλα στον κοντινοτερο δρομο , οπως και στο D3
Τα εχει παρατηρησει αυτα κανεις? 8)
exo mia aporia... eseis pou hrisimopiite to pn se rithmisi pezou to gps pou to vazete? to kremate sto lemo san metagion? pistevw oti mesa apo tin tsepi den tha dinei sima. i kanw lathos?
Το κολλάω με velcro στην κουκούλα του παλτού μου δίπλα στήν επωμίδα που έχει velcro. Αλλά πλέον είναι πολύ ευαίσθητες οι κεραίες και πιάνουν και μέσα απο την τσέπη και μέσα απο το σπίτι. Άν είναι και Sirf III είναι το πλέον εύαίσθητο μέχρι σήμερα (για τέτοια χρήση βεβαίως).
Επανέρχομαι μετά την ολιγοήμερη απουσία μου (σκάρτη μια βδομάδα) και βρίσκω δεκάδες νέες θεματικές ενότητες και posts και μια κοινότητα αισθητά διευρημένη και σαφώς πιο κινητική από ποτέ. Νά' ναι καλά η έλευση του PN :wink:
Επί του προκειμένου, είχα την ευκαιρία να περιπλανηθώ πεζός στο Νάυπλιο και να διαπιστώσω πως η αντίστοιχη λειτουργία του PN είναι αξιοπρεπέστατη, αν μη τι άλλο. Η χρήση της "σκιάς" είναι πολύ λειτουργική και προσωπικά πιστεύω πως η έλλειψη περιστροφής ... δεν αποτελεί καν έλλειψη!
Η χαρτογράφηση αποδείχθηκε ακριβέστατη (τουλάχιστον για εμένα ως επισκέπτη, δεν ξέρω για τους κατοίκους). Το μόνο που έλειπε ... ήταν τα δρομάκια και το ελικοδρόμιο στην κορυφή της Ακροναυπλίας :lol:
Στον δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν: πολύ καλό το επαρχιακό δίκτυο, πολύ καλό στίγμα και ταχύτατος ο προσδιορισμός και επαναπροσδιορισμός διαδρομής.
Είμαι σίγουρος πως τις άριστες αυτές εντυπώσεις θα ακολουθήσουν και άλλες ... λιγότερο ευχάριστες, αφού σίγουρα σιγά-σιγά θα διαπιστωθούν και κάποιες αδυναμίες του συστήματος. Μέχρι τότε όμως ας ευχαριστηθούμε το πολύ καλό αποτέλεσμα που κρατάμε στα χέρια μας και ας ευχαριστήσουμε όσους κόπιασαν για αυτό. :wink:
Προσπάθησα σήμερα να χρησιμοποιήσω το ΡΝ πεζός για να πάω από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Δουκίσης Πλακεντίας στό HP Service κοντά στη Μεσογείων και διαπίστωσα τα εξής εκτός από την αδυναμία να προσανατολίζεται ο χάρτης σύμφωνα με την πορεία. Δεν δίνει φωνητικές οδηγίες το οποίο και δέν είναι σημαντικό αλλά δέν υπολογίσει συνεχώς την απόσταση που απομένει μέχρι τον προορισμό πράγμα το οποίο και θεωρώ πολύ βασικό όπως και ότι δέν κάνει υπολογισμό νέας διαδρομής αυτόματα. Δέν πήγαινα περίπατο, έπρεπε να ξέρω συνεχώς τί απόσταση μου απομένει. Όταν κανείς περπατάει και μάλιστα μεγάλες αποστάσεις θα ήτανε καλό να ξέρει τι του απομένει για να μπορεί να κανονίσει και το βήμα του ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει αλλά και την κουρασή του. Η απόσταση έμενε στο 1.21 που υπολόγισε από την αρχή άν και ήτανε σεταρισμένο σε πλοήγηση και όχι σχεδιασμό διαδρομής. Λόγω μονοδρομήσεων ή λειτουργία με αυτοκίνητο δίνει πολύ μεγαλύτερες διαδρομές και γιαυτό δέν γίνεται να χρησιμοποιηθεί για να βλέπει κανείς τι έχει μπροστά του.
Οταν είσαι πεζός προλαβαίνεις να κάνεις χειροκίνητα επαναπροσδιορισμό νέας διαδρομής
Θα πρέπει δηλαδή για να βλέπεις τουλάχιστον την εναπομήνασα απόσταση , λαχανιασμένος και βιαστικός, να κάνεις "ακύρωση διαδρομής", να βρείς πάλι από τις διευθύνσεις η τα αγαπημένα τον προορισμό και να κάνεις νέα πλοήγηση και όλα αυτά μέσα από τα μενού για να έχεις αποτέλεσμα.
Υ.Γ. Δέν καταλογίζω κάποια ευθύνη στην NGI. Όλα αυτά αναφέρονται στόν συγκεκριμένο σχεδιασμό του βασικού προγράμματος από την μαμά "Destinator technologies" και όχι στους χάρτες.
Προφανώς η συγκεκριμένη λειτουργία σαν "νεοεισελθούσα" στο PN έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.
Αλλά κι εσύ φίλε bou, κάνε έναν κόπο και ρίχνε μια ματιά στην ένδειξη της κλίμακας του χάρτη, απ' όπου εύκολα και άμεσα μπορείς να υπολογίσεις την εναπομείνουσα απόσταση. :wink:
Δεν χρειάζεται να κάνεις ακύρωση διαδρομής. Κάνεις pan και στη συνέχεια βάζεις το πενάκι στο σημείο προορισμού και δίνεις πλοήγηση
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.