PDA

Επιστροφή στο Forum : PNA και Destinator 6

Atron
20-08-07, 14:41
Αφού ξεκοκκάλισα το φόρουμ εδώ και μερικές μέρες, έχω καταλήξει στα χαρακτηριστικά της συσκευής που ψάχνω και μερικές υποψήφιες. Πιο συγκεκριμένα, κοιτάω για:

1. Καλή ποιότητα σήματος.
2. Γρήγορο επαναυπολογισμό διαδρομής (είμαι λίγο μπαγλαμάς και χάνω τις στροφές καμιά φορά :P).
3. Να έχει σχεδιαστεί για Dest 6 ώστε να μην βρεθώ αντιμέτωπος με κουμπιά που δεν δουλεύουν κλπ (ώρες ώρες κάνω σαν τον ντεντέκτιβ Μόνκ μου φαίνεται :lol: :P )
4. Σχετικά γρήγορο κλείδωμα δορυφόρων απο cold start (αν και από ότι έχω καταλάβει όλα ίδια είναι σε αυτό το θέμα).

Με βάση τα παραπάνω, κλείνω προς το best seller Altina A600, αλλά με προβληματίζει ο επεξεργαστής του. Από την άλλη, σε ένα τόπικ για το Satnav 300 γράφτικε ότι παρά τον 400αρη επεξεργαστή, δεν είναι και το γρηγορότερο της αγοράς. Τελικά πόσο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής και τι επίπτωση έχει στις επιδόσεις του Destinator? Επίσης, τα pna με media players, έχουν κάποιο μειονέκτημα στην ταχύτητα δρομολόγησης σε σχέση με τα σκέτα, λόγω των extra software που διαθέτουν (πχ. Altina-Tibo vs Satnav-Atlasnavi κλπ)?

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

MAKIS32
20-08-07, 15:03
Αφού ξεκοκκάλισα το φόρουμ εδώ και μερικές μέρες, έχω καταλήξει στα χαρακτηριστικά της συσκευής που ψάχνω και μερικές υποψήφιες. Πιο συγκεκριμένα, κοιτάω για:

1. Καλή ποιότητα σήματος.
2. Γρήγορο επαναυπολογισμό διαδρομής (είμαι λίγο μπαγλαμάς και χάνω τις στροφές καμιά φορά :P).
3. Να έχει σχεδιαστεί για Dest 6 ώστε να μην βρεθώ αντιμέτωπος με κουμπιά που δεν δουλεύουν κλπ (ώρες ώρες κάνω σαν τον ντεντέκτιβ Μόνκ μου φαίνεται :lol: :P )
4. Σχετικά γρήγορο κλείδωμα δορυφόρων απο cold start (αν και από ότι έχω καταλάβει όλα ίδια είναι σε αυτό το θέμα).

Με βάση τα παραπάνω, κλείνω προς το best seller Altina A600, αλλά με προβληματίζει ο επεξεργαστής του. Από την άλλη, σε ένα τόπικ για το Satnav 300 γράφτικε ότι παρά τον 400αρη επεξεργαστή, δεν είναι και το γρηγορότερο της αγοράς. Τελικά πόσο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής και τι επίπτωση έχει στις επιδόσεις του Destinator? Επίσης, τα pna με media players, έχουν κάποιο μειονέκτημα στην ταχύτητα δρομολόγησης σε σχέση με τα σκέτα, λόγω των extra software που διαθέτουν (πχ. Altina-Tibo vs Satnav-Atlasnavi κλπ)?

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Αν και δεν εχω χρησιμοποποιησει αλλο pna εκτος απο το Altina,αρα δεν μπορω να ειμαι και τοσο αντικειμενικος,θα σου πω μονο οτι εχω ακαριαιο επαναυπολογισμο διαδρομης,πραγμα που δεν το ειχα σε mio 168 kai 701(pda) που ειχα.
Η ληψη σηματος ειναι πολυ καλη ,ακομα και με κλειστη κεραια.Απο cold start κανει περιπου 1.5 λεπτο για να κανει fix με τους δορυφορους.
Δεν εχω προσεξει καποια ιδιεταιρη επιπτωση στην ταχυτητα δρομολογησης.Ειναι πολυ γρηγορη.
Αυτα....

mastoris than.
20-08-07, 15:03
Φίλε μου καλώς ήρθες.
Στις συσκευές που θα βρεις εδώ http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3 το 6, (και φαντάζομαι λίαν συντόμως το7), δεν έχει πρόβλημα. Αφού οι συσκευές ΡΝΑ είναι προσανατολισμένες αποκλειστικά στην πλοήγηση.

PEIRAIWTHS
20-08-07, 22:17
Atron ΠΑΡΕ PNA(ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ)ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ Κ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ..ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ PDA ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!

Atron
21-08-07, 10:10
Atron ΠΑΡΕ PNA(ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ)ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ Κ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ..ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ PDA ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!

Αυτό με τα PDA ξαναπέστο... έχω δοκιμάσει mio A701 και HTC 3300 και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Θυμάμαι σετάριζα το Destinator για τον πατέρα ενός φίλου μου σε ένα mio που είχε πάρει από μεγάλη αλυσίδα και το λανσάρανε μαζί με το Dest PN. Φυσικά και δεν ξέρανε το bug με το shutdown της οθόνης των win και την πατέντα με το keepalive που έπρεπε να κάνεις. Έφριξε ο άνθρωπος... Νόμιζε ότι πήρε ένα ready to use ευχρηστο μηχάνημα και του βγήκε ένα δυσχρηστο τηλέφωνο με μέτριο GPS (παρά τον γρήγορο επεξεργαστή του, ήταν σχετικά αργό σε αναδρομολογήσεις κλπ). Για να μην θυμηθώ τις παλιές μέρες με το symbian και τις απίστευτες δρομολογήσεις του route 66... :lol: :P :lol: [/img]