PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !

acer-crete
15-01-06, 15:36
Γεια και χαρά σε όλους.
Έχω ένα ACER N35 και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.
Είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης μένω στη χερσόνησο και γενικά ταξιδεύω πολύ προ νότια Κρήτη.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο κομμάτι του νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Λάθος ονόματα ,λάθος δρόμοι ,σοβαρές ελλείψεις σε δρόμους που οδηγούν πάνω σε τοίχους. ΝΤΟΝΓΚ!!!!!!!!
Σωστό θα ήτανε να μπορούν οι χρήστες του destinator να χαράζουν πορείες να βάζουν ονόματα ,να τα στέλνουν στην εταιρία να τα τσεκάρει και να έχουμε τακτικές ενημερώσεις μεγαλύτερη ευκολία για την εταιρία αφού το περισσότερο κομμάτι θα το κάνουν οι χρήστες ,και έτσι όλοι μας θα είμαστε πιο ευχαριστημένοι.
Μην μου πείτε πως αυτό δεν γίνετε γιατί όλες οι αμερικάνικες εταιρίες ευρείας χρήσεις λογισμικού βασίζονται στους χρήστες της
Πιστεύω πως θα πρέπει να γίνει άμεσα ενημέρωση στο κομμάτι που αφορά το νομό Ηρακλείου (ακόμα και στο κέντρο της πόλης υπάρχουν σοβαρά λάθη) !
Θα χαρώ πολύ εάν μπορώ να βοηθήσω κάπου!

Πάντα στη διάθεση σας!
Β.Π.
:D

ahilleas
15-01-06, 17:30
Γεια και χαρά σε όλους.
Έχω ένα ACER N35 και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.
Είμαι από το Ηράκλειο Κρήτης μένω στη χερσόνησο και γενικά ταξιδεύω πολύ προ νότια Κρήτη.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο κομμάτι του νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Λάθος ονόματα ,λάθος δρόμοι ,σοβαρές ελλείψεις σε δρόμους που οδηγούν πάνω σε τοίχους. ΝΤΟΝΓΚ!!!!!!!!
Σωστό θα ήτανε να μπορούν οι χρήστες του destinator να χαράζουν πορείες να βάζουν ονόματα ,να τα στέλνουν στην εταιρία να τα τσεκάρει και να έχουμε τακτικές ενημερώσεις μεγαλύτερη ευκολία για την εταιρία αφού το περισσότερο κομμάτι θα το κάνουν οι χρήστες ,και έτσι όλοι μας θα είμαστε πιο ευχαριστημένοι.
Μην μου πείτε πως αυτό δεν γίνετε γιατί όλες οι αμερικάνικες εταιρίες ευρείας χρήσεις λογισμικού βασίζονται στους χρήστες της
Πιστεύω πως θα πρέπει να γίνει άμεσα ενημέρωση στο κομμάτι που αφορά το νομό Ηρακλείου (ακόμα και στο κέντρο της πόλης υπάρχουν σοβαρά λάθη) !
Θα χαρώ πολύ εάν μπορώ να βοηθήσω κάπου!

Πάντα στη διάθεση σας!
Β.Π.
:D

Διαφωνώ ριζικά φίλε μου στο θέμα της χαρτογράφησης από τους χρήστες (χάραξη, ονόματα κλπ).
Αυτή πιστεύω πως είναι δουλειά εξειδικευμένου προσωπικού με χρήση ειδικού hardware και software.
Εμείς οι χρήστες μπορούμε να περιοριστούμε στην αναφορά λαθών και σε προτάσεις για βελτίωση του λογισμικού.
Έχεις δει τους νέους χάρτες από το www.driveme.gr ? :wink:

acer-crete
16-01-06, 00:38
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το DRIVE ME.
Εσένα μπορεί να σε καλύψει που μένεις στο μεγάλο χωριό(ΑΘΗΝΑ).
Εμένα όμως δεν μου αρκεί να μου λέει να πάω ευθεία και ξαφνικά να έχω τοίχο η ακόμα καλύτερα χωράφια μπροστά μου(στη δική μου περίπτωση μπορώ ακόμα και σε χωράφια να πάω εξαιτίας του τζιπ.
Εμείς λοιπόν εδώ στο μικρό χωριό (Κρήτη) θα ήτανε καλυτέρα να είχαμε καλύτερη κάλυψη.
Όσο για το αν χρειάζεται ειδικούς στο να κάνουν κάτι τέτοιο πιστεύω πως όλοι μας δεν έχουμε τις ίδιες γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα!
Θέλω να Πιστεύω πως δεν ανήκω στη κατηγορία αυτών που δεν ξερόυν να κάνουν ακόμα hard reset.
Δέχομαι λοιπόν όλα όσα λες αλλά δεν ισχύουν στην δική μου περίπτωση!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Φιλικά Acer Crete. :D

politis
16-01-06, 02:47
file acer-crete. O ahilleas anefere pos an ehis paratirisis peri tou harti, iparhi i efarmogi sto site tis ngi, anaforas lathon. Akoma & na mporis na ftiaksis ta nea win eksoloklirou se asembly, den ine dinaton kapios pelatis tis eterias na ehi euthini gia tin piotita ton harton. Ine profanes oti i epemvasi stin ekdosi kathe harti prepi na ginete apo autous pou ehoun & tin euthini. To D3 den ine logismiko anihtou kodika. Sou anaferthike to driveme.gr giati pithanotata, opos mporis eki na dis tous neous hartes pou tha kikloforisoun me to PN gia to megalo horio, tha mporis na dis (logika) & gia to diko sou horio, oste na diapistosis an ta lathi pou anakalipses diorthothikan

ahilleas
16-01-06, 08:22
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το DRIVE ME.
Εσένα μπορεί να σε καλύψει που μένεις στο μεγάλο χωριό(ΑΘΗΝΑ).
Εμένα όμως δεν μου αρκεί να μου λέει να πάω ευθεία και ξαφνικά να έχω τοίχο η ακόμα καλύτερα χωράφια μπροστά μου(στη δική μου περίπτωση μπορώ ακόμα και σε χωράφια να πάω εξαιτίας του τζιπ.
Εμείς λοιπόν εδώ στο μικρό χωριό (Κρήτη) θα ήτανε καλυτέρα να είχαμε καλύτερη κάλυψη.
Όσο για το αν χρειάζεται ειδικούς στο να κάνουν κάτι τέτοιο πιστεύω πως όλοι μας δεν έχουμε τις ίδιες γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα!
Θέλω να Πιστεύω πως δεν ανήκω στη κατηγορία αυτών που δεν ξερόυν να κάνουν ακόμα hard reset.
Δέχομαι λοιπόν όλα όσα λες αλλά δεν ισχύουν στην δική μου περίπτωση!
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου!

Φιλικά Acer Crete. :D

Φίλε μου το θέμα των γνώσεων που έχει ο καθένας, ας το βάλουμε στην άκρη. Τώρα το αν ισχύουν ή όχι αυτά που γράφω για την δική σου περίπτωση, εσύ ξέρεις τι εννοείς. Ο λόγος που σου υπέδειξα το www.driveme.gr ,είναι για να δεις τις νέες καλύψεις που παρέχει ο χάρτης της NGI στην περιοχή σου. Μου αφήνεις όμως το περιθώριο να καταλάβω ότι περισσότερο ενδιαφέρεσαι για ορειβατικούς χάρτες παρά για street level
Επίσης διακρίνω κάποιον εγωισμό στα λεγόμενά σου.
Φιλικά, ahilleas . :wink:

Herc
16-01-06, 10:08

Ακριβώς για αυτό χρειάζονται οι ειδικοί. Επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια γνώση. :wink:

Πάντως νομίζω πως η λύση βρίσκεται (ως συνήθως) κάπου στην μέση. Δηλαδή, θα συμφωνήσω με την άποχη του φίλου από την Κρήτη, ότι καλό θα ήταν να μπορεί κανείς να καταγράψει μία διαδρομή. Αλλά ... για προσωπική του χρήση και μόνο. Ή αν κατ' επιλογή θελήσει κάποιος άλλος να την θεωρήσει αξιόπιστη και να την χρησιμοποιήσει.

Με άλλα λόγια (όπως έχω υποστηρίξει και σε άλλο thread) θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν η δυνατότητα καταγραφής διαδρομής που μας δίνει το dest3, δεν περιοριζόταν μόνο απλά στο να αναπαραχθεί μία διαδρομή, αλλά να μπορούσε να αποτελέσει και λειτουργικό κομμάτι του χάρτη. Πράγμα που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο όταν η Destinator Technologies αποφασίζε να ξαναγράψει τον κώδικα εκ νέου.

maximi01
16-01-06, 10:30
Φίλε @acer-crete

Σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου. Είναι σαφές ότι βρίσκεσαι στον χώρο της πληροφορικής και ότι έχεις γνώσεις αλλά όπως έγραψαν και άλλοι φίλοι του forum υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση μιας παρόμοιας πρότασης
1. Τα GPS των συσκευών που κυκλοφορούν με το Destinator δεν έχουν την απαιτούμενη ακρίβεια που θέλουμε
2. Η καταγραφή, αξιολόγηση και κωδικοποίηση της πληροφορίας γίνεται σύμφωνα με προδιαγραφές που θέλουν ειδική εκπαίδευση και δεν μπορούμε να τα κοινοποιήσουμε.
3. Η NGI έχει ISO 9001 και κατά συνέπεια της απαγορεύεται να παραβεί διαδικασίες που έχουν πιστοποιηθεί.

Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου για να βρούμε τον τρόπο. Η Κρήτη έχει βελτιωθεί στην νέα έκδοση (Το Ηράκλειο μάλιστα έχει ελεγχθεί από συνεργείο) και βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας

acer-crete
16-01-06, 23:03
Φίλε @acer-crete

Σ’ ευχαριστούμε για την προσφορά σου. Είναι σαφές ότι βρίσκεσαι στον χώρο της πληροφορικής και ότι έχεις γνώσεις αλλά όπως έγραψαν και άλλοι φίλοι του forum υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση μιας παρόμοιας πρότασης
1. Τα GPS των συσκευών που κυκλοφορούν με το Destinator δεν έχουν την απαιτούμενη ακρίβεια που θέλουμε
2. Η καταγραφή, αξιολόγηση και κωδικοποίηση της πληροφορίας γίνεται σύμφωνα με προδιαγραφές που θέλουν ειδική εκπαίδευση και δεν μπορούμε να τα κοινοποιήσουμε.
3. Η NGI έχει ISO 9001 και κατά συνέπεια της απαγορεύεται να παραβεί διαδικασίες που έχουν πιστοποιηθεί.

Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου για να βρούμε τον τρόπο. Η Κρήτη έχει βελτιωθεί στην νέα έκδοση (Το Ηράκλειο μάλιστα έχει ελεγχθεί από συνεργείο) και βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας

Maximi01
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και πιστεύω πως τελικά κάποιος πιο υπεύθυνος μου απάντησε!
Πιστεύω πραγματικά πως καταλαβαίνεις πάνω σε τι αναφέρομε και πως θα μπορούσα να βοηθήσω.
Θα χαρώ πολύ να έχουμε και μια προσωπική επαφή!
(δεν γυρεύω δουλειά, δόξα το Θεό είμαι μια χαρά)!
Πραγματικά δεν βλέπω πως είναι τόσο δύσκολο να μπορεί κάποιος να κρατάει στη μνήμη που palm ,ppc η ότι άλλο εσείς προτιμάτε την πορεία που κάνει!
Τυχαίνει να έχω το τελευταίο μοντέλο της GARMIN πάνω στο σκάφος.
Είναι to GARMIN 198C GPS FISHFINDER PLOTTER κλπ…………
Είναι από τα καλυτέρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για ναυτική πλοήγηση.
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις δυνατότητες του αφού πιστεύω πως τις γνωρίζετε αρκετά καλά!
Χάρτες blue chart και κάνεις ότι θέλεις, από ξέρες και ναυάγια μέχρι αβαθή και ρήγματα.
Σημεία για ψάρεμα πορείες διαδρομές υπόγεια ρεύματα και πολλά άλλα!
Αυτό λοιπόν εννοώ .
Να γραφούμε τις πορείες μας και τις παρατήσεις μας!
Να σας τα στέλνουμε να τα ελέγχετε όπως εσείς θέλετε αφού υπάρχει το ISO και μετά να κάνετε πιο γρήγορα την δική σας αναβάθμιση.
Εάν έχεις κάποιον φίλο που ασχολείτο με τα ναυτικά gps πιστεύω πως τότε ξέρεις τι εννοώ.

Σε ευχαριστώ και πάλι !

Φιλικά acer-crete.

p.s. γιατί δεν έχουμε τόνους στην ελληνική έκδοση ?