Επιστροφή στο Forum : ΠΟΙΟ PNA;
Μετα απο τη πατατα της αγορας του Χ300 σκεφτομαι να αγορασω καποιο αλλο PNA και θα ηθελα τα φωτα των ειδικων.
Εχω κατασταλαξει στο τι θελω να εχει:
1. Μεγαλη οθονη.
2. Δυνατο ηχειο
3. Σιγουρη δυνατοτητα αναβαθμισης σε Dest. 6.1 και 7 αργοτερα.
4. Ισχυρο δεκτη GPS και δυνατοτητα εξωτερικης κεραιας αν χρειαστει.
5. Ταχυτητα υπολογισμου διαδρομης.
Καλοβλεπω το TIBO S1000 με καλυπτει;
Επισης επειδη εχω ηδη αγορασει το Dest PN απο το Πλαισιο για χρηση σε PDA μπορω να αγορασω απο το eshop της NGI μονο τη συσκευη και να χρησιμοποιησω το ηδη υπαρχον προγραμμα;
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
PEIRAIWTHS
26-06-07, 00:00
ΑΛΤΙΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΡΟ ΤΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ! ΝΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ.
Εγω φιλε μου εχω το altina και εχω μεινει κατα ευχαριστημενος....!!!!!!
Κοιτα λιγο ΕΔΩ (http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=3741)
Δυστυχως η αδεια που εχεις για pda δεν μεταφερετε σε pna!!
Κανε ομως ενα τηλεφωνο στην ngi ,δεν εχεις τιποτα να χασεις..... :wink:
Εγω φιλε μου εχω το altina και εχω μεινει κατα ευχαριστημενος....!!!!!!
Κοιτα λιγο ΕΔΩ (http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=3741)
Δυστυχως η αδεια που εχεις για pda δεν μεταφερετε σε pna!!
Κανε ομως ενα τηλεφωνο στην ngi ,δεν εχεις τιποτα να χασεις..... :wink:
Το αντίθετο δεν γίνεται.Από pda σε pna δεν χρειάζεται καν να μπεις στην σελίδα για μεταφορά άδειας.Απλά τοποθετείς το χάρτη και είσαι οκ.Τα pna δεν χρειάζονται register για το χάρτη.
Και όσο αφορά το altina o Nίκος στη σελίδα του γράφει ότι το δίνει και σκέτο αν αποδείξεις ότι έχεις νόμιμα κλειδιά οποιουδήποτε λογισμικού πλοήγησης.
Φιλοι μου
Διαβασα και τις 7 σελιδες με τα σχολια για το ALTINA.
Αυτο που με ενοχλει ειναι το μεγεθος της οθονης 3,5 , θα προτιμουσα κατι μεγαλυτερο αλλα δεν ειναι και σοβαρος λογος.
Ο σοβαροτερος λογος που βλεπω ειναι οτι στη σελιδα με τις αναβαθμισεις σε Dest 6.1 δεν υπαρχει το συγκεκριμενο μηχανημα αρα τι γινεται;
Οσο για το Dest. PN ειναι αγορασμενο απο το Πλαισιο και υπαρχουν τα τιμολογια.
Γεια χαρά,
στη σελίδα με τις αναβαθμίσεις, το Altina δεν υπάρχει γιατί από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, ερχόταν ήδη με το 6.1. Για την ακρίβεια, ήταν το πρώτο PNA που κυκλοφόρησε με την έκδοση 6 και τρέχει ήδη και το beta του 7.
Αν έχεις ήδη αγορασμένο το PΝ, μπορείς να πάρεις το A600 και να κάνεις μεταφορά άδειας σε αυτό.
Φιλικά,
Νίκος
PEIRAIWTHS
26-06-07, 18:23
Για την ακρίβεια, ήταν το πρώτο PNA που με την έκδοση 6 ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΜLS και τρέχει ήδη και το beta του 7.
Χρήστος Λάππας
26-06-07, 19:09
Σε λίγο καιρό που θα έρθει το πολυαναμενόμενο μήλο ( :-D ) θα σιχτιρίσω το MIO A701 και θα στραφώ και εγώ σε λύση PNA. Θέλω όμως απαραιτήτως μεγάλη οθόνη γιατί η εμπειρία μου με τις 3.5 ίντσες του 168, και πολύ περισσότερο με τις 2.7 του Α701, δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Μπορεί η συσκευή να διατηρείται έτσι σε μικρό μέγεθος, αλλά για PNA το μικρό μέγεθος δεν είναι πλεονέκτημα από την στιγμή που προορίζεται ουσιαστικά μόνο για χρήση στο αυτοκίνητο.
Κοίταζα λοιπόν στην ιστοσελίδα της MIO τα καινούργια C520 και C520t που έχουν οθόνη 4.3 ιντσών, αρκούντως χορταστική. Θα τα δούμε στην ιστοσελίδα της NGI με το Destinator περασμένο, άραγε; Αν ναι, ξέρω πια θα είναι η επόμενη αγορά μου.
Γεια χαρά,
στη σελίδα με τις αναβαθμίσεις, το Altina δεν υπάρχει γιατί από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, ερχόταν ήδη με το 6.1. Για την ακρίβεια, ήταν το πρώτο PNA που κυκλοφόρησε με την έκδοση 6 και τρέχει ήδη και το beta του 7.
Αν έχεις ήδη αγορασμένο το PΝ, μπορείς να πάρεις το A600 και να κάνεις μεταφορά άδειας σε αυτό.
Φιλικά,
Νίκος
Αγαπητε Νικο
Μπορεις να μου στειλεις με PM (για να μη θεωρηθει διαφημιση) πως μπορω να επικοινονησω μαζι σου;
Καποιες αποριες που εχω θα τις ρωτησω ιδιωτικα.
................................
Κοίταζα λοιπόν στην ιστοσελίδα της MIO τα καινούργια C520 και C520t που έχουν οθόνη 4.3 ιντσών, αρκούντως χορταστική. Θα τα δούμε στην ιστοσελίδα της NGI με το Destinator περασμένο, άραγε; Αν ναι, ξέρω πια θα είναι η επόμενη αγορά μου.
Καί εγώ σα λουκουμάκι το βλέπω........αλλά ζορίζει λίγο το Dest
Εννοώ οτι μαρέσει πολυ σαν μηχάνημα (image) αλλά απο κει και πέρα ο χάρτης που έχει ...............
κάπου είδα οτι μπαίνει το Dest αλλά αυτά είναι για .....μεγάλα μυαλά......
Κομπλέ κι έτοιμο το παίρνεις. :wink:
http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3
Αυτά τα έχω δεί. Γιά το mio320 και 520 λέμε
mastoris than.
26-06-07, 23:59
Αυτά τα έχω δεί. Γιά το mio320 και 520 λέμε
εννοείς 520 και 520+
Eίναι εντυπωσιακό να πωλούνται τέτοιες συσκευές στην Ελλάδα με χάλια χάρτες. :roll:
Mio C320 καί Μιο C520 μέ miomap
http://www.shop21.gr/product/product.computers.asp?pfid=26573&prid=27189
Στo miomap μόνο η ευρώπη λέει.......
mastoris than.
27-06-07, 00:11
Στo miomap μόνο η ευρώπη λέει.......
και στο site της mio, στην Ευρώπη δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, αν έχω λάθος με διορθώνετε.
Περιλαμβάνονται και Ελληνικοί χάρτες αλλά δε λένε. Το miomap είναι στην ουσία το ιGo αν δεν κάνω λάθος.
http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=1&category=61931329
Eίναι εντυπωσιακό να πωλούνται τέτοιες συσκευές στην Ελλάδα με χάλια χάρτες. :roll:
Το εντυπωσιακό είναι ότι όποιος θέλει 2 σε 1 συσκευή για Ελλάδα και Ευρώπη,μπορεί να αγοράσει μια τέτοια συσκευή και να βάλει destinator για την Ελλάδα.Δοκίμασα το mio c510 με destinator και πραγματικά πετάει.Καμμία σχέση με τα 350/550 και τους κλώνους αυτών.
Στο c510 που δοκίμασα,πανεύκολα.Μου άρεσε πολύ η δυνατότητα που έχει να συνδέεις το bluetooth κινητό σου και να έχεις ανοιχτή ακρόαση.Μπαίνει το dest στο παρασκήνιο και μόλις τελειώσεις την κλήση συνεχίζεται κανονικά η πλοήγηση.Υπάρχει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα για pda?
Το ιδανικό για μένα είναι το 320 η 520 με miomap για Ευρώπη και Dest για Ελλάδα. Το miomap που το τσέκαρα πρίν δυο χρόνια περίπου στην Ευρ. με τον τότε χάρτη, μπορώ να πω οτι είναι αντίστοιχο του dest.
Μετα απο αυτα που διαβασα και βλεποντας το ΜΙΟ 520 μαλλον θα περιμενω μεχρι να γινει ο γαμος του ΜΙΟ και του Destinator.
Ειχα παει στον Κοτσωβολο για αλλη δουλεια και ειχε το ΜΙΟ 520.
Αισθητικα το μηχανημα λεει ΠΑΡΑ πολλα.
Απομενει απο τους ειδικους να πουνε εαν μπορει να παρει το Destinator επανω.
Κυριοι σας ακουω καμμια γνωμη;
Κάπου είχα δεί ότι αν το ''ξεκλειδώσεις'' μπορεί να μπεί το Dest, αλλά ποιός τα ξέρει αυτά.
Μετά όμως θα δουλεύει σωστά? Κάποιος ... ''μυαλωμένος'' πρέπει να μας τα πεί αυτά.
Ακόμη κι αν μπει το 6 ποιος σας εγγυάται ότι θα μπει το 7 κλπ.? Αν το μηχάνημα δεν υποστηριχτεί από κάποιον επίσημα, απλά μη το αγοράσετε. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά με 100% δικιά σας ευθύνη!
Αυτό είναι πολύ σωστό. Τουλάχιστον εγώ δεν ρισκάρω έτσι 500 ευρώπουλα, άσε που δεν ξέρω κιόλας να κάνω τέτοιες μετατροπές............όμως είναι όμορφο το άτιμο
Ακόμη κι αν μπει το 6 ποιος σας εγγυάται ότι θα μπει το 7 κλπ.? Αν το μηχάνημα δεν υποστηριχτεί από κάποιον επίσημα, απλά μη το αγοράσετε. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά με 100% δικιά σας ευθύνη!
Δηλαδή αν υποστηριστεί επίσημα από την mls είναι σίγουρο ότι θα παίρνει και το 6 και 7 και το 8?Το χ300 δεν υποστηρίζεται επίσημα από την mls?θα μου πεις βέβαια η σταγόνα στον ωκεανό,αλλά το ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το 6 με talk and drive,το ότι τα 550/350 χάνουν το χάρτη και εσείς είστε οι μόνοι που πήρατε επίσημη θέση επί του θέματος,ενώ δεν βγήκε κάποιος από την mls να μιλήσει για αυτό και κρύβονται πίσω από την ταμπέλα Ngi είναι επίσημη υποστήριξη?
Από το τίποτα καλύτερα πάντως, ώστε σαν καταναλωτής να μπορείς να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου η να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Μην βγάζουμε και μόνοι τα ματάκια μας. ;-)
Δεν έχεις άδικο,αλλά μην θεωρούμε δεδομένο ότι η επίσημη υποστήριξη μιας συσκευής,σημαίνει σίγουρη και προπάντων ποιοτική αναβάθμιση.
Δηλαδή αν υποστηριστεί επίσημα από την mls είναι σίγουρο ότι θα παίρνει και το 6 και 7 και το 8?Το χ300 δεν υποστηρίζεται επίσημα από την mls?θα μου πεις βέβαια η σταγόνα στον ωκεανό,αλλά το ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το 6 με talk and drive,το ότι τα 550/350 χάνουν το χάρτη και εσείς είστε οι μόνοι που πήρατε επίσημη θέση επί του θέματος,ενώ δεν βγήκε κάποιος από την mls να μιλήσει για αυτό και κρύβονται πίσω από την ταμπέλα Ngi είναι επίσημη υποστήριξη?
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.
Επισης μια ερωτηση στα παιδια της NGI που μου εχει καρφωθει εδω και καιρο.
Γιατι οι καινουργιοι χαρτες που βγαλατε διαβαζονται ΜΟΝΟ με Dest. 6; Εαν διαβαζονταν και απο τα παλιοτερα δεν θα υπηρχε τετοια φαγουρα.
Μηπως υπαρχει καποιος πονηρος λογος ή κατι πολυ πιο αθωο;
Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται φυσιολογικό ένα πρόγραμμα για windows 98 να μην παίζει στα Vista, συμβαίνουν αυτά. Εδώ παίρνουμε ανανεώσεις προγράμματος και χάρτες χωρίς χρέωση, αν ήθελαν να μας κάνουν να πληρώσουμε έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν, νομίζω. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.
Δεν αξίζουν 10-20 ευρ. γιά μιά ανανέωση χωρίς προβλήματα? Μιά δυό φορές το χρόνο? ? ? ? ?
Κυριοι
Δεν αναφερομαι σε προγραμματα ή 10 ή 20 Ευρω.
Εδω το προβλημα ειναι οτι χρειαζεται να αλλαξουμε ΣΥΣΚΕΥΗ!!
Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται φυσιολογικό ένα πρόγραμμα για windows 98 να μην παίζει στα Vista, συμβαίνουν αυτά. Εδώ παίρνουμε ανανεώσεις προγράμματος και χάρτες χωρίς χρέωση, αν ήθελαν να μας κάνουν να πληρώσουμε έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν, νομίζω. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.
Θα σου φαινόταν φυσιολογικό αν το dest 6 δεν έπαιζε στο x500 και δεν είχες τη δυνατότητα να βάλεις το νέο χάρτη,αλλά σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές να μην υπήρχε πρόβλημα?Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την συσκευή mls x300 που έχει προβλήματα η αναβάθμιση στο 6,1 και προς το παρόν δεν είναι εφικτή.Γιαυτό μίλησα ότι δεν είναι δεδομένο ότι η υποστήριξη μιας συσκευής από την εταιρία σημαίνει και αναβάθμιση.
Γιατι οι καινουργιοι χαρτες που βγαλατε διαβαζονται ΜΟΝΟ με Dest. 6; Εαν διαβαζονταν και απο τα παλιοτερα δεν θα υπηρχε τετοια φαγουρα.
Η απάντηση μου αφορούσε την παραπάνω αναφορά, Λίγο δύσκολο πάντως σε PDA να υπάρξουν τέτοια προβλήματα που λες, άλλωστε η επιλογή μου για το travel companion αντί κάποιου PNA είχε να κάνει και με την αποφυγή στο μέλλον τέτοιου είδους προβλημάτων.
Aκριβώς.Ας μην παραπλανούμε όμως τον κόσμο,λέγοντας αγόρασε pna από επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και την έχεις σίγουρη την αναβάθμιση.
Σαφώς και δεν υπάρχει 100% πιθανότητα να παίζει σωστά το destinator στο mio 520,αλλά γενικά όταν μιλάμε για pna να κρατάμε μικρό καλάθι έστω και αν αυτό αντιπροσωπευέται επίσημα στην Ελλάδα.
Προσπάθεια παραπλάνησης εγώ δεν είδα, προσπάθεια προστασίας του καταναλωτή είδα. 8)
Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις κάποια πράγματα.Αλλά δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο.Θεωρώ πως ο zeppelin στον οποίο απευθυνόταν το μήνυμά μου,κατάλαβε τι εννοώ.
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.
Είναι καθαρά τεχνικοί οι λόγοι
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 συσκευές pna που υποστηρίζονται επίσημα από όλους τους συνεργάτες μας (δεν είναι μόνο η mls). Τώρα αν μία δεν έχουμε καταφέρει να την υποστηρίξουμε (προς το παρόν) δεν νομίζω ότι κρίνει συνολικά την υποστήριξη των pna.
Η απάντηση είναι ότι αν κάποιος επιλέξει οποιαδήποτε συσκευή από το e-shop μας (δεν έχει σημασία από που θα την αγοράσει) θα υποστηριχτεί οπωσδήποτε στο μέλλον.
Το 6 με το talk & drive νομίζω ότι θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα (αν δεν έχει κυκλοφορήσει ήδη). Ο λόγος της καθυστέρησης δεν είναι η αλλαγή έκδοσης του λογισμικού αλλά του χάρτη. Το λογισμικό εξαρτάται από το χάρτη κι άρα σε κάθε αλλαγή έκδοσης θα υπάρχει μια καθυστέρηση. Ελπίζουμε στο μέλλον ότι η καθυστέρηση από την MLS να είναι μικρότερη μιας κι αυτό ήταν και το πρώτο upgrade.
Σχετικά με το x300 (ίσως το 1ο pna που κυκλοφόρησε). Πρόκειται για μία συσκευή που δεν υποστηρίχθηκε απ' ευθείας από την mls αλλά από την ίδια τη Destinator και το εργοστάσιο, γι' αυτό και κουβαλάει τις παιδικές ασθένειες. Πάντως η προσπάθεια για να υποστηριχτεί η συσκευή δεν έχει σταματήσει από την mls.
[quote="zeppelin"]
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 συσκευές pna που υποστηρίζονται επίσημα από όλους τους συνεργάτες μας (δεν είναι μόνο η mls).
Φίλε Ζεπ, αν έχω καταλάβει καλά, αρκετά παιδιά ενδιαφέρονται γιά ένα καλό μηχανάκι με μεγαλύτερη οθόνη, απ' τις κλασσικές των 3,5 η 4in. Κάντε κάτι γιαυτό στο e-shop σας.
[quote=zeppelin]
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 συσκευές pna που υποστηρίζονται επίσημα από όλους τους συνεργάτες μας (δεν είναι μόνο η mls).
Φίλε Ζεπ, αν έχω καταλάβει καλά, αρκετά παιδιά ενδιαφέρονται γιά ένα καλό μηχανάκι με μεγαλύτερη οθόνη, απ' τις κλασσικές των 3,5 η 4in. Κάντε κάτι γιαυτό στο e-shop σας.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ!!
Παιδια γεια σας..Εγω πηρα το c520t απο γαλλια ...Τελικα δεν εχω καταλαβει μπορω να βαλω το dest..και ποιο και πως?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.