PDA

Επιστροφή στο Forum : Τραγική αποτελεσματικότητα του D3 στους επαρχιακούς δρόμους

Ελεύθερος
02-01-06, 22:56
Αγαπητό forum, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Σήμερα επέστρεψα από μερικές ημέρες ξεκούρασης στη λίμνη Πλαστήρα και δεν σας κρύβω την πλήρη απογοήτευση μου σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν την μια (και μάλιστα ξεκινώντας από Λίμνη Πλάστήρα για ταξίδι στη Φλώρινα) καθυστέρηση 90 λεπτών -ήταν κανονική διαδρομή 30 λεπτών (θα σας εξηγήσω) και η άλλη -στην επιστροφή - που μετά από ταξίδι τόσων ωρών επέλεξε τον πιο ηλίθιο δρόμο, ώστε να φτάσω στο ξενοδοχείο 45-50 λεπτά αργότερα για διαδρομή 15-20 λεπτών. Κόντεψα να πετάξω απ' εξω και το GPS και το Pocket PC και ... ίσως και τη γυναίκα μου που δικαιολογημένα έλεγε συνέχεια γιατί δεν κοίταξα τον οδικό χάρτη της ΕΛΠΑ και εμπιστεύτηκα το κ...μηχάνημα!!
Λοιπόν, ξεκινάμε ένα ωραίο πρωί για εκδρομή στη Φλώρινα, από το χωριό Λαμπερό της Λίμνης Πλαστήρα. Η φυσιολογική διαδρομή ήταν να μας πάει στα Τρίκαλα, να τα παρακάμψει λίγο πριν μπούμε μέσα και από εκεί στην Καλαμπάκα, Καστοριά, Γρεβενά κλπ.
Η δρομολόγηση ήταν απαράδεκτη. Πριν τα Τρίκαλα, μας λέει να κάνουμε δεξια και να πάμε από κάτι χώριά το Ασημοχώρι (αν θες βλέπε χάρτη) και να διανύσουμε μικρούς δρόμους με στροφές με αποτέλεσμα να θέλει να μας βγάλει πίσω στην Λαμία και όχι προς την Καλαμπάκα που ήταν πολύ γρηγορότερα (το διαπίστωσα δύο μέρες μετά που πήγαμε στα Μετέωρα). Χάσαμε έτσι περίπου 90 λεπτά. Στον γυρισμό το ξαναεμπιστεύθηκα :evil: και όταν φτάσαμε στα Τρίκαλα για τη Λίμνη, ενώ το Χωριό Λαμπερό είναι΄10 λεπτά από τον δρόμο της Μητρόπολης, μου λέει να πάω από την πάνω μεριά, δηλαδή τον γύρο της Λίμνης (by night ήθελε αυτή τη φορά :twisted: ), καθυστέρησα 50 λεπτά. Αγαπητοί συνεργάτες της NGI, αν κοιτάξετε θα δείτε ότι σας έχω στείλει τόσα μυνήματα εξυμνώντας την αξιοπιστία των χαρτών, όσο την έχω δοκιμάσει εντός Αττικής λόγω δουλειάς. Όμως έχω χάσει πια την εμπιστοσύνη μου και καλό θα ήταν να κοιτάω τον παραδοσιακό χάρτη πλέον. Λυπάμαι πολύ, ίσως κάποια πράγματα αργούν πολύ για την Ελλαδίτσα! :cry: Αν σας έστελνα email εκείνο το βράδυ θα ψάχνατε να μου κάνετε μήνυση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς οι χρήστες της τεχνολογίας, ότι δεν πρόκειται να βασιστούμε ποτέ πραγματικά σε αυτήν παρά μόνο να παίζουμε τεστάροντας την αποτελεσματικότητα της. (Δεν θα ξεχάσω εποχές που ρώταγα συγκεκριμένα πράγματα για κινητά ή υπολογιστές και έπαιρνα απαντήσεις που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που τις έδιναν, ήταν ικανοί να πουλήσουν τοστιέρες μόνο. (Όχι δεν αγόραζα από αλυσίδα οικιακών συσκευών)

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας, μα κυρίως για την δυνατότητα που μου δίνεται μέσα από το forum να λάβω μια απάντηση.

Chris Lappas
02-01-06, 23:52
Λοιπόν, ξεκινάμε ένα ωραίο πρωί για εκδρομή στη Φλώρινα, από το χωριό Λαμπερό της Λίμνης Πλαστήρα. Η φυσιολογική διαδρομή ήταν να μας πάει στα Τρίκαλα, να τα παρακάμψει λίγο πριν μπούμε μέσα και από εκεί στην Καλαμπάκα, Καστοριά, Γρεβενά κλπ.
Η δρομολόγηση ήταν απαράδεκτη. Πριν τα Τρίκαλα, μας λέει να κάνουμε δεξια και να πάμε από κάτι χώριά το Ασημοχώρι (αν θες βλέπε χάρτη) και να διανύσουμε μικρούς δρόμους με στροφές με αποτέλεσμα να θέλει να μας βγάλει πίσω στην Λαμία και όχι προς την Καλαμπάκα που ήταν πολύ γρηγορότερα (το διαπίστωσα δύο μέρες μετά που πήγαμε στα Μετέωρα). Χάσαμε έτσι περίπου 90 λεπτά.

Από περιέργεια έβαλα ως αφετηρία το Λαμπερό και προορισμό την Φλώρινα. Το πρόγραμμα έβγαλε διαδρομή "Καρδίτσα, παράκαμψη Τρικάλων, Καλαμπάκα, Γρεβενά, Φλώρινα" που λογικά είναι και η ταχύτερη διαδρομή.

Πήγαινε στις επιλογές, ρυθμίσεις διαδρομής, και κοίτα μήπως είναι τσεκαρισμένη η "συντομότερη" διαδρομή. Αν ναι, τότε το πρόγραμμα επιχειρεί να σου γλυτώσει χιλιόμετρα, αλλά σε βγάζει μέσα από βουνά και ραχούλες.

ahilleas
03-01-06, 09:30
Αγαπητό forum, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Σήμερα επέστρεψα από μερικές ημέρες ξεκούρασης στη λίμνη Πλαστήρα και δεν σας κρύβω την πλήρη απογοήτευση μου σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν την μια (και μάλιστα ξεκινώντας από Λίμνη Πλάστήρα για ταξίδι στη Φλώρινα) καθυστέρηση 90 λεπτών -ήταν κανονική διαδρομή 30 λεπτών (θα σας εξηγήσω) και η άλλη -στην επιστροφή - που μετά από ταξίδι τόσων ωρών επέλεξε τον πιο ηλίθιο δρόμο, ώστε να φτάσω στο ξενοδοχείο 45-50 λεπτά αργότερα για διαδρομή 15-20 λεπτών. Κόντεψα να πετάξω απ' εξω και το GPS και το Pocket PC και ... ίσως και τη γυναίκα μου που δικαιολογημένα έλεγε συνέχεια γιατί δεν κοίταξα τον οδικό χάρτη της ΕΛΠΑ και εμπιστεύτηκα το κ...μηχάνημα!!
Η δρομολόγηση ήταν απαράδεκτη. Πριν τα Τρίκαλα, μας λέει να κάνουμε δεξια και να πάμε από κάτι χώριά το Ασημοχώρι (αν θες βλέπε χάρτη) και να διανύσουμε μικρούς δρόμους με στροφές με αποτέλεσμα να θέλει να μας βγάλει πίσω στην Λαμία και όχι προς την Καλαμπάκα που ήταν πολύ γρηγορότερα (το διαπίστωσα δύο μέρες μετά που πήγαμε στα Μετέωρα). Χάσαμε έτσι περίπου 90 λεπτά. Στον γυρισμό το ξαναεμπιστεύθηκα :evil: και όταν φτάσαμε στα Τρίκαλα για τη Λίμνη, ενώ το Χωριό Λαμπερό είναι΄10 λεπτά από τον δρόμο της Μητρόπολης, μου λέει να πάω από την πάνω μεριά, δηλαδή τον γύρο της Λίμνης (by night ήθελε αυτή τη φορά :twisted: ), καθυστέρησα 50 λεπτά. Αγαπητοί συνεργάτες της NGI, αν κοιτάξετε θα δείτε ότι σας έχω στείλει τόσα μυνήματα εξυμνώντας την αξιοπιστία των χαρτών, όσο την έχω δοκιμάσει εντός Αττικής λόγω δουλειάς. Όμως έχω χάσει πια την εμπιστοσύνη μου και καλό θα ήταν να κοιτάω τον παραδοσιακό χάρτη πλέον. Λυπάμαι πολύ, ίσως κάποια πράγματα αργούν πολύ για την Ελλαδίτσα! :cry: Αν σας έστελνα email εκείνο το βράδυ θα ψάχνατε να μου κάνετε μήνυση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς οι χρήστες της τεχνολογίας, ότι δεν πρόκειται να βασιστούμε ποτέ πραγματικά σε αυτήν παρά μόνο να παίζουμε τεστάροντας την αποτελεσματικότητα της. (Δεν θα ξεχάσω εποχές που ρώταγα συγκεκριμένα πράγματα για κινητά ή υπολογιστές και έπαιρνα απαντήσεις που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που τις έδιναν, ήταν ικανοί να πουλήσουν τοστιέρες μόνο. (Όχι δεν αγόραζα από αλυσίδα οικιακών συσκευών)

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας, μα κυρίως για την δυνατότητα που μου δίνεται μέσα από το forum να λάβω μια απάντηση.

Φίλε μου 1. θα έπρεπε ίσως πρώτα να διαβάσεις για την κάλυψη που παρέχει με τους τρέχοντες χάρτες της η NGI και μετά να βγάλεις τα όποια συμπεράσματα
2. Να κάνεις σωστές ρυθμίσεις στο πρόγραμμά σου (ταχύτερη ή συντομότερη διαδρομή,
3. Να ρίξεις και μια ματιά στη διαδρομή που σου υπολόγισε από το MENU Όψη και μετά προχώρα ----> Βλέπε τι γράφει η NGI για την κάλυψη
""ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ NGI""
"Χάρτες κάλυψης

Το σημαντικότερο ρόλο σε ένα σύστημα πλοήγησης, τον παίζει ο χάρτης. Στην τελευταία έκδοση του Destinator3 περιλαμβάνεται ο πλέον ενημερωμένος ψηφιακός χάρτης με το οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας καθώς και το κύριο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αθήνας έχουν χαρτογραφηθεί πλήρως πάνω από ογδόντα δήμοι ακόμη και κάποιες σχετικά απομακρυσμένες από το κέντρο της Αθήνας περιοχές (Λαύριο, Ραφήνα, Αγιος Στέφανος, Πικέρμι. Ελευσίνα κλπ.)

Στο χάρτη της Ελλάδος του Destinator 3 επίσης θα βρείτε κι άλλες 10 πόλεις:

* Καβάλα
* Λάρισα
* Λαμία
* Βόλο
* Ιωάννινα
* Χαλκίδα
* Ηράκλειο
* Ρέθυμνο
* Χανιά
* Αγιος Νικόλαος, Νεάπολη Λασιθίου

Σε αυτές τις 10 πόλεις θα μπορείτε να εντοπίζετε διευθύνσεις μόνο με τη χρήση διασταυρώσεων που υποστηρίζει το Destinator 3.

Επίσης αυτές οι περιοχές δεν καλύπτονται από τα 17000 Χρήσιμα (Σημεία ενδιαφέροντος) που υπάρχουν στο χάρτη μας. Σε επόμενες αναβαθμίσεις θα συμπεριληφθούν σταδιακά, όλες οι πόλεις τις Ελλάδος, αλλά και όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο με την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύστημα σας περιέχει πάνω από 6000 περιοχές (πόλεις, χωριά και συνοικίες) σε όλη την Ελλάδα καθώς και τις ακτοπλοϊκές γραμμές για να μπορεί να προτείνει διαδρομές ακόμη και σε νησιά."
:wink:

Ελεύθερος
03-01-06, 11:28
Δεκτή η απάντηση, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο του δικού μου λάθους.
Κάτι ακόμα, γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο με το PN?

zeppelin
03-01-06, 12:47
Δε νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα με το χάρτη 2005.Q1 (έλεγξε αν έχεις αυτή την έκδοση). Έλεγξε επίσης αυτά που σου είπαν και οι άλλοι χρήστες του Destinator.
Στο νέο χάρτη 2005.Q4 έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο επαρχιακό δίκτυο. Πρόκειται για ένα χάρτη που είναι πολύ περισσότερο ενημερωμένος από οποιονδήποτε έντυπο χάρτη.

Leader
03-01-06, 16:07
Καταρχάς γεια χαρά, και καλή χρονιά σε όλους.
Ως ο κύριος υπεύθυνος για το οδικό δίκτυο της επαρχίας και έχοντας ‘περπατήσει’ ο ίδιος όλες αυτές τις περιοχές, ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα για τα δύο στοιχεία τα οποία ανέφεραν οι συνφορουμίτες παραπάνω δηλ.
1ον την έκδοση του χάρτη και
2ον τις παραμέτρους για την επιλογή της διαδρομής (μικρότερου χρόνου/ταχύτερη ή μικρότερης απόστασης/συντομότερη).
και να προσθέσω και τα εξής:

Είναι λογικό ότι με την ανάπτυξη του δικτύου θα αυξάνονται και οι πιθανές διαδρομές. Με τη πλήρη κάλυψη της χώρας, την οποία και εμείς επιδιώκουμε ως δημιουργοί αλλά και οι ίδιοι ως πελάτες και χρήστες επιθυμούμε, θα μπορούσε, αν είχε ζητηθεί με την παράμετρο μικρότερης απόστασης, να δημιουργηθεί διαδρομή ακόμα και μέσα από βουνά ή δασικούς δρόμους οι οποίοι και ενδεχομένως να είναι κλειστοί από χιονόπτωση ή και κατολισθήσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο ο χρήστης θα πρέπει να προσέξει καθώς δεν υποστηρίζω την μη ένταξη αυτού του δικτύου μελλοντικά ως λύση για τη προστασία του χρήστη. Επιπλέον θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ένα σύστημα πλοήγησης είναι ένα σύστημα ψυχρής λογικής στις αποφάσεις του. Και πιο συγκεκριμένα. Για την εν λόγω διαδρομή (Λίμνη Πλαστήρα – Φλώρινα) υπάρχουν αρκετές λύσεις τις οποίες θα μπορούσε να προτείνει όπως.
Α) Λ. Πλαστήρα – Μουζακι – Τρίκαλα – Χάνι Μουργκάνη – Γρεβενά – Κοζάνη –Πτολεμαΐδα - Φλώρινα
Β) Τα ίδια με παραπάνω μέχρι Γρεβενά – Σιάτιστα – Καστοριά – Ανταρτικό – Πισοδέρι – Φλώρινα
Γ) Τα ίδια με παραπάνω μέχρι Καστοριά – Βίτσι – Φλώρινα
Δ) Λ. Πλαστήρα – Καρδίτσα – Τρίκαλα και τις τρεις παραπάνω εναλλακτικές συνέχειας
Ε) Λ. Πλαστήρα – Καρδίτσα – Λάρισα –Ελασσώνα – Κοζάνη – Πτολεμαΐδα –Φλώρινα ή ακόμα και αυτό που ίσως φανεί σε κάποιους ακραίο
Στ) Λ. Πλαστήρα – Καρδίτσα – Λάρισα – Τέμπη – Κόμβος Κλειδιού – Εγνατία Οδός μέχρι Κοζάνη – Πτολεμαΐδα –Φλώρινα
για να αναφέρω μερικές.

Η τελική επιλογή μπορεί να διαφέρει από τις άλλες ακόμα και κατά ένα λεπτό ή λίγα μέτρα αν μιλάμε για χρόνο ή απόσταση αντίστοιχα. Η τελική επιλογή ανήκει στο χρήστη ανάλογα με συνθήκες, διάθεση, τύπος οχήματος, οδηγικό στυλ και άλλα. Προσωπικά μου κάνει εντύπωση ότι για το κομμάτι Λάρισα – Κοζάνη προτείνει τη χρήση της Εγνατίας Οδού καθώς προκύπτει κατά 1 λεπτό πιο σύντομη από ότι μέσω Ελασσώνας.
Η ΛΥΣΗ? Μέχρι που να έχουμε στα χέρια μας ένα σύστημα που θα προτείνει τις τρεις καλλίτερες διαδρομές από τις οποίες θα διαλέγουμε εμείς, να ελέγχουμε την προτεινόμενη διαδρομή με το κουμπί «Προβολή Διαδρομής» και αν κάτι δε μας αρέσει να ζητάμε την αποφυγή του.

Κλείνοντας, να εκφράσω και πάλι τη λύπη μου για τη ταλαιπωρία που υπέστης μέσα στις γιορτές και να ζητήσω συγνώμη για το μακροσκελές αλλά και με την επερχόμενη αναβάθμιση που έχει κατά πολλή περισσότερη κάλυψη επαρχιακού δικτύου πιστεύω θα χρειαστεί πολύ περισσότερη προσοχή πριν χαρακτηριστεί ως τραγικό το δίκτυο ή το αποτέλεσμα.

Ελεύθερος
03-01-06, 17:46
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για το ύφος της δημοσίευσης μου στο forum και να παραδεχτώ πως όντως σε καμία από τις διαδρομές δεν λειτούργησε η κρίση μου, προσπαθώντας ίσως (ανώριμα), να αποδείξω στον εαυτό μου, ότι το εργαλείο της δουλειάς μου, λειτουργεί κρίνοντας τις περιστάσεις, αντί για μένα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να εκθέσω δυσμενώς τις προσπάθειες σας στους υπόλοιπους χρήστες, για κάτι που είναι ούτως η άλλως φανερό, την προσπάθεια σας δηλαδή, για κάτι αξιοπρεπές και αξιόπιστο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Αυτό δείχνει αφενός την ενότητα των χρηστών, αλλά και το ενδιαφέρον της εταιρίας για το μέγιστο.
Κλείνοντας, να πω ότι προσπαθώντας και οι δύο μαζί, θα δημιουργήσουμε κάτι που θα το χαιρόμαστε όλοι.

Κλείνοντας, εμμένω στην ερώτηση Σχετικά με το PN. Πότε???