Επιστροφή στο Forum : PN -> Προσωπικές Παρατηρήσεις Και Σχόλια
Λοιπόν νέος χρήστης του Mio 168 με Destinator PN και έχω 2 παρατηρήσεις:
1. Ακουσα μια φορά μέχρι στιγμής το μηνυματάκι "δεν βρέθηκε gps" ενώ και σήμα έχει και την κίνηση δείχνει κανονικά. Γιατί το είπε;
2. Η φωνητική καθοδήγηση είναι μέτρια και λιγάκι ασαφής. Οταν κινείσαι σε λεωφόρο όπως στην Μαραθώνος εγώ και φτάνεις στην διασταύρωση για να στρίψεις δεξια Ραφήνα αυτό δεν σου λέει στρίψε δεξιά αλλά ΜΕΙΝΕ δεξιά... :idea: :roll: :shock:
Θέλει συνήθεια γιατί κάποιες φορές αποκωδικοποιείς αυτά που λέει.
3. Ενα πράγμα που δεν μου άρεσε είναι ότι σου διαλέγει κουλά δρομολόγια. Ενώ μπορείς να πας από αλλού γρηγορότερα αυτό πάει από το χειρότερο δυνατό. Δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο αλλά μου το κάνει. Μπορώ να το ρυθμίσω με κάποιο τρόπο; (είπαμε νέος χρήστης)
Κατα τα άλλα είναι μία αξιόλογη πρόταση για εμάς που δεν θέλουμε να σκάσουμε 3000? (τόσο κοστίζει για το C4 μου) για να βάλουμε navigation στο αμάξι.
Μπράβο παιδιά!
Σου απάντησα και πριν. Δεν έχει βγει το PN. Τι ακριβώς αγόρασες κι από που?
Σχετικά με την παρατήρησή σου για το ΜΕΙΝΕ δεξιά εγώ θα έλεγα οτι είναι πολύ σαφές αυτό που λέει γιατι όταν το λέει δεν στρίβεις δεξιά όπως κάνεις σε ένα στενό από μία λεωφόρο αλλά στην πράξη ΜΕΝΕΙΣ στον ίδιο δρόμο στην δεξιά λωρίδα για να μπείς σε άλλη κατευθυνση (σε διχάλα συνήθως). Αν έλεγε στρίψε δεξιά θα νόμιζες ότι στρίβεις σε κάποιο στενο π.χ. και θα το έψαχνες στο δεξί σου χέρι. Καλό πάντως είναι να ρίχνουμε και μια πεταχτή ματιά στο χάρτη για να βγάζουμε άκρη. Κάποιες φορές η φωνητική είναι απόλυτα ακριβής και σε σημεία που ένα άνθρωπος θα έλεγε ευθεία σε ένα εικονικό S η φωνητική λέει δεξιά και μετά αριστερα γιατί αλλάζει η κατευθυνση έστω και λίγο.
Σχετικά με την παρατήρησή σου για το ΜΕΙΝΕ δεξιά εγώ θα έλεγα οτι είναι πολύ σαφές αυτό που λέει γιατι όταν το λέει δεν στρίβεις δεξιά όπως κάνεις σε ένα στενό από μία λεωφόρο αλλά στην πράξη ΜΕΝΕΙΣ στον ίδιο δρόμο στην δεξιά λωρίδα για να μπείς σε άλλη κατευθυνση (σε διχάλα συνήθως). Αν έλεγε στρίψε δεξιά θα νόμιζες ότι στρίβεις σε κάποιο στενο π.χ. και θα το έψαχνες στο δεξί σου χέρι. Καλό πάντως είναι να ρίχνουμε και μια πεταχτή ματιά στο χάρτη για να βγάζουμε άκρη. Κάποιες φορές η φωνητική είναι απόλυτα ακριβής και σε σημεία που ένα άνθρωπος θα έλεγε ευθεία σε ένα εικονικό S η φωνητική λέει δεξιά και μετά αριστερα γιατί αλλάζει η κατευθυνση έστω και λίγο.
Eάν μείνεις δεξιά στο μέρος που ανέφερα δεν θα φτάσεις Ραφήνα αλλά Νέα Μάκρη. :P
Κατα τα άλλα είναι μία αξιόλογη πρόταση για εμάς που δεν θέλουμε να σκάσουμε 3000? (τόσο κοστίζει για το C4 μου) για να βάλουμε navigation στο αμάξι.
Μπράβο παιδιά!
Αξιολογη μονο ?????
Σε σχεση με αυτο που εχει το C4 το destinator θα επρεπε να το πληρωνες 9000€ και .....βαλε !!!
Μπράβο παιδιά!
Αξιολογη μονο ?????
Σε σχεση με αυτο που εχει το C4 το destinator θα επρεπε να το πληρωνες 9000? και .....βαλε !!!
...υπερβάλλεις... :P
Απο οσο ξερω η μονη εταιρια που εχει Ελληνικους χαρτες σε εργοστασιακο GPS ειναι η BMW.
:shock:
Απο οσο ξερω η μονη εταιρια που εχει Ελληνικους χαρτες σε εργοστασιακο GPS ειναι η BMW.
:shock:
Γιασας λεγομε κωστας και σας γραφω απο την σουιδια ειμαι κατοχος Destinator απω το 2001 με αναβααθμισης destinator 2 & 3 για pocket pc της compaq. Μαρτιο 2005 αλαξα το pocket pc me to Dell AXIM 50v και τον απριλιο αγωρασα μεσω ιντερνετ και απο την NGI την Ελληνικη εγδωση. Καλοκαιρη 2005 ειμαι στην ελλαδα και ωδηγοντας διαπηστοσα οτι δεν ειχα επαφη εκτως. οταν ωδηγουσα σε μεγαλους δρομους χωρις ψυλλα κτοιρια θα μπορουσε καπιος να μου δωση μια καλλη απαντηση.
Των νοεμβριο αγωρασα μια αναβαθμιση του ΡΝ με ολη την σκανδιναβια και την ευρωπη μαζη και ι ελλαδα αλλα μονο ι ΑΘΗΝΑ. Εγω τοποθετησα τους Ελληνικους χαρτες απο το Destinator 3 και λιτουργη κανονικα
Οσω για την αξεια τις αναβαθμισης ΡΝ μονο 85 ευρο
Θα μπορούσες να επαδιατυπώσεις την ερώτησή σου? Δεν είχες καλό σήμα στη πόλη κοντά σε ψηλά κτίρια?
Ακριβως.. και γενηκα καμια επαφη στο κεντρο τις ΑΘΗΝΑΣ μου ελεγε παντα χαμιλο σημα κοιτα την καιρεα αυτα βεβαια το καλοκαιρη και με το Destinator 3 To καινουργιο PN δεν ξερω ακομα πως θα λιτουργι στην ελλαδα γιατι βρισκομε στιν σουιδια και εδω ολλα ειναι ενταξη
Το πρόβλημα που περιγράφεις δεν έχει να κάνει με το χάρτη ή το λογισμικό. Είναι πρόβλημα GPS και μπορεί να μη το βλέπεις στη Σουηδία γιατί πιθανών εκεί να υπάρχει πιο πυκνό δίκτυο δορυφόρων. Επίσης στην Αθήνα υπάρχουν και πιο στενοί δρόμοι που δημιουργούν επίσης πρόβλημα. Η λύση: εξωτερική κεραία ή GPS με chipset sirf 3.
Ευχαριστω για την απαντιση
Μηπος θα μπορουσες να μου πης που μπορω να βρω το
GPS με chipset sirf 3 Bluetooth
και παλλη ευχαρηστω
Πριν προχωρήσεις σε αγορά GPS:
Συμπληρωματικά σου λέω ότι πιθανόν να είχες νοικιάσει Γαλλικό αυτοκίνητο (με αθερμικό παρμπριζ) ή γενικά κάποιο αυττοκίνητο με κάποια επίστρωση που ενοχλούσε το GPS.
Το καλύτερο GPS που έχουμε δοκιμάσει είναι το fortuna slim (δες το e-shop μας)
Το πρόβλημα που περιγράφεις δεν έχει να κάνει με το χάρτη ή το λογισμικό. Είναι πρόβλημα GPS και μπορεί να μη το βλέπεις στη Σουηδία γιατί πιθανών εκεί να υπάρχει πιο πυκνό δίκτυο δορυφόρων. Επίσης στην Αθήνα υπάρχουν και πιο στενοί δρόμοι που δημιουργούν επίσης πρόβλημα. Η λύση: εξωτερική κεραία ή GPS με chipset sirf 3.
Θα μου επιτρέψετε μια παρέμβαση. Στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει πυκνότερο δίκτυο δορυφόρων GPS. Αντιθέτως σε αυτά τα πλάτη η κάλυψη GPS είναι φτωχότερη λόγω αρχικού σχεδιασμού αυτού του συστήματος. Η διαφορά πρέπει να οφείλεται κυρίως στο ύψος και την πυκνότητα των κτιρίων ή ίσως σε κάποιο πρόβλημα με τα τζάμια όπως αναφέρθηκε. Πάντως για να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, όσες φορές κυκλοφορώ στην Αθήνα (ανάμεσα σε ψηλά κτίρια) έχω την κεραία του GPS (mio 168) κλειστή και το σήμα είναι στο φούλ. Ουδέποτε μου έδωσε λάθος στίγμα. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται λίγη υπομονή γιατί έρχεται το Ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης Γαλιλαίος με 30 δορυφόρους :wink:
Πριν προχωρήσεις σε αγορά GPS:
Συμπληρωματικά σου λέω ότι πιθανόν να είχες νοικιάσει Γαλλικό αυτοκίνητο (με αθερμικό παρμπριζ) ή γενικά κάποιο αυττοκίνητο με κάποια επίστρωση που ενοχλούσε το GPS.
Το καλύτερο GPS που έχουμε δοκιμάσει είναι το fortuna slim (δες το e-shop μας)
Δεν νοικιαζω αυτοκινητο ερχωμε στην ελλαδα παντα με το δηκομου
και ειναι αμερικανικο, και αν ειχε αθερμικο παρμπριζ θα ειχα το ειδιο
προβλημα και στην σουιδια και σε ολλη την ευρωπη, αυτο συμβενοι
μονο στην ελλαδα
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.