PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

NLS
16-12-05, 23:43
Γράφτηκα μόλις σήμερα, αν και στο χώρο είμαι χρόνια (και του GPS και του PocketPC). Η ευκαιρία, ήταν ότι έχω πια στην κατοχή μου ένα Mio 168 (έχω και άλλα δυο PDA και άλλα τρία GPS για PDA).

Θα ήθελα λοιπόν να γράψω 2-3 πράγματα, είτε παρατηρήσεις, είτε ερωτήσεις, όπως... βγουν.

1) Έχουμε 16 Δεκέμβρη. Σε επικοινωνία το καλοκαίρι με την εταιρία σας, υποτιθέμενα το PN θα είχε βγει τον Σεπτέμβρη. Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα thread για το θέμα. ΙΣΧΥΕΙ το "μέσα Δεκέμβρη"; Δηλ. 2-3 μέρες ακόμα;

2) Κανονικά θα βιαζόμουν για το παραπάνω θέμα αλλά δεν βιάζομαι καθόλου. 1ο λόγος; Μπορεί να ξεκαθαριστεί παρακαλώ το καθεστός προμήθειας του PN για τους υπάρχοντες κατόχους του 3; Κάπου διάβασα το "φλου", "θα υπάρχει μια μικρή χρέωση", αλλά φυσικά αυτό δεν είναι απάντηση. Ποιά είναι η χρέωση; (για να δούμε τι εννοείτε και μικρή)

3) Ο 2ος λόγος: VGA. Για το Mio 168 δεν με πολυενδιαφέρει να πω την αλήθεια μου. Θα ήθελα να μεταφέρω το license σε άλλο PDA - το "καλό" μου PocketPC είναι VGA και πραγματικά ΘΕΛΩ να δουλεύει έτσι ειδικά σε GPS software (έχω αρκετά άλλα και πάνε μια χαρά, ενώ απ'όσο ξέρω και το D3 με "σπρώξιμο" παίζει native VGA και δείχνει απείρως πιο όμορφο). Αντίθετα το PN όπως ξέρω ΠΟΛΥ καλά ΔΕΝ παίζει VGA (και μάλιστα και με mails με την εταιρία έξω, όχι με την NDi) και δεν υποστηρίζει καν το τρυκ που θα έπρεπε να το ξεγελάσει για να παίξει VGA! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΟΙ να βγαίνει πρόγραμμα τέλος 2005 και ΜΗΝ υποστηρίζει VGA PocketPC; Έχετε υπόψη σας ότι ΟΛΑ (ΜΑ ΟΛΑ) τα hi-end pocketpc αυτή τη στιγμή είναι VGA; Από την εταιρία έξω, ΔΕΝ είχα ικανοποιητική απάντηση. Από εσάς τι θα έχω; Δεν σας κρύβω ότι θάβω κανονικά το Destinator σε όποιον με ρωτήσει αν και ομολογουμένως (χάρη σε εσάς) έχει τους καλύτερους Ελληνικούς χάρτες (και έτσι "πουλάει μόνο του"). Όμως το πρόγραμμα σαν πρόγραμμα μας κοροϊδεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Έχετε δει άλλα; (πχ. TomTom 5) Αυτό θα φανεί έχετε το υπόψη σας, αργά ή γρήγορα. Πραγματικά ελπίζω η συνεργασία σας με την εταιρία του Destinator να ΜΗΝ είναι αποκλειστική, γιατί είστε αποκλεισμένοι σε συνεργασία με μια εταιρία που μάλλον ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ τους έχει τους πελάτες της.

4) Διάβασα μετά λύπης μου ότι οι επόμενοι χάρτες (Q4) ΔΕΝ θα παίζουν σε D3. Γιατί κύριοι μου; Μήπως είναι ένα απρόκλητο τρυκ για να αναβαθμίσουν όλοι ή "αν δεν θέλετε μείνετε με τους παλιούς"; Τστστς καθόλου καλό πιστέψτε με. Δεν ξέρω ποιός είναι ο υπεύθυνος marketing σας αλλά...

Και καλά ο παραπάνω εκβιασμός... πείτε ότι πιάνει εκεί που πιάνει (πχ. Mio 168 owners). Τι γίνεται για αυτούς που το D-PN πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ που θέλουν και για λόγους (όπως το 3 που λέω παραπάνω για VGA PDA) δεν θέλουν να αλλάξουν από το 3;

Σκεφτείτε τα λίγο καλύτερα. Συγνώμη για την ένταση μου, αλλά πραγματικά σε επικοινωνία (και μέσω email παλιότερα με εσάς) δεν είχα καμία ικανοποιητική απάντηση. Επειδή εδώ δεν είναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-κλπ. για να τα μασάμε σαν πολιτικοί, περιμένω άμεσες απαντήσεις.

Πραγματικά ελπίζω στην περαιτέρω ανάπτυξη σας γιατί πραγματικά θέλω μια Ελληνική εταιρία να μεγαλώνει και να πηγαίνει καλά. Είναι για το καλό όλων μας. Αλλά ενεργήστε. Όπου ενεργήστε δεν είναι μόνο "τρέξτε φτιάχτε χάρτες". Πιέστε. Μην εγκλωβίζεστε σε ένα πρόγραμμα αν αυτό ΔΕΝ προχωρά όπως θα έπρεπε. Μην ξεχνάτε το εξής, στην Ελλάδα, ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ NGi και ΑΠΛΑ το μέσο είναι το Destinator. ΟΧΙ ΑΝΑΠΟΔΑ. Δεν πουλάει το ο χάρτης επειδή είναι πάνω στο destinator, το destinator πουλάει επειδή είναι πάνω ο χάρτης.

Περιληπτικά: Ελπίζω ΣΥΝΤΟΜΑ σε πραγματικό VGA-native-supported (χωρίς ΚΑΝ τρικ αν θέλετε να τα λέμε και σωστά) Destinator PN. Ελπίζω σε Q4 για το D3 ώστε να αναβαθμίζει σε D-PN αυτός που θέλει τις βελτιώσεις του software (όπως κάθε σοβαρό πρόγραμμα), όχι αναγκασμένος (ή μάλλον εκβιασμένος) για να μπορέσει να βάλει τους νέους χάρτες.

Καλό Σαββατοκύριακο.

[/b]

maximi01
17-12-05, 10:07
Αν και συμμερίζομαι αρκετά από τα επιχειρήματά σου οφείλω να ομολογήσω ότι η ένταση με την οποία τα γράφεις με παραξενεύει. Ιδιαίτερα γιατί αναφέρεις θέματα για τα οποία αν διαβάσεις προσεκτικά στο forum υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σε πολλά σημεία (όχι σε όλα ομολογουμένως).
Εκτιμώ ιδιαίτερα την ειλικρίνειά σου καθώς και το γεγονός ότι έκανες τον κόπό να γράψεις ένα εκτεταμένο post θα σου απαντήσω σε όλα με κάθε ειλικρίνεια και φυσικά με τις πληροφορίες που έχω στην διάθεσή μου.

1. Από πλευράς NGI η νέα έκδοση του χάρτη ήταν έτοιμη στα τέλη Οκτωβρίου. Ο project manager της NGI έκανε ειδικό ταξίδι «συνοδεύοντας τα αρχεία» για να βοηθήσει στα πρώτα στάδια επεξεργασίας (η ελληνική γλώσσα είναι ένα πρόβλημα) και για να κάνει τα πρώτα τεστ επιτόπου. Η συνεργασία μας με το R&D τμήμα της Destinator είναι πάρα πολύ καλή και το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα είναι πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο από το μέγεθος της Ελληνικής αγοράς. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι το τμήμα αυτό είχε να αντιμετωπίσει τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ όλων των άλλων και μία πλήρη μετακόμιση σε νέα κτίρια λόγω αύξησης προσωπικού! Το λογισμικό και οι χάρτες είναι έτοιμα και περιμένουμε από μέρα σε μέρα το τελικό επίσημο release. Από την ανυπομονησία και αναταραχή που διαπιστώνω όμως από πλευράς σας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η τακτική άλλων εταιριών, να αποσιωπούν τα πάντα είναι ίσως σοφότερη.
2. Σχετικά με την χρέωση. Η νέα έκδοση μαζί με τους χάρτες θα είναι κατ’ αρχάς διαθέσιμη μέσω του site μας σε μορφή download (πλήρης) στην τιμή των 49 ευρώ. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει και έκδοση σε κουτί με κάποια επιβάρυνση συσκευασίας και διανομής). Η επένδυση που ήδη έχουμε κάνει για την νέα αυτή έκδοση του χάρτη και μόνο, πίστεψέ με ότι δεν έχει καμία σχέση με την τιμή αυτή. Σημειωτέον ότι στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η αξία της νέας έκδοσης του λογισμικού και φυσικά το ΦΠΑ. Αν όσα γράφεις για τους χάρτες μας τα πιστεύεις (και σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό), νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράς τόσο έντονα. Υπόψη ότι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς τον επόμενο χρόνο, προσφέροντας τις επόμενες εκδόσεις δωρεάν!
3. Σχετικά με την οθόνη VGA. Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν έχω πλήρη εικόνα όσον αφορά τις τεχνικές δυσκολίες για την προσαρμογή του λογισμικού. Μπορώ μόνο να σου πω αυτό που υποθέτω ως τεχνικός: Ένα από τα ισχυρά ατού του D3 ήταν ο μηχανισμός με τον οποίο έκανε πολύ γρήγορη απεικόνιση (κίνηση, στροφή κλπ) του χάρτη. Εάν έχεις δοκιμάσει το Navigon, το οποίο μάλιστα ανεξήγητα κατά την γνώμη μου, έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, θα συμφωνήσεις μαζί μου για την υπεροχή του D3. Η προσαρμογή του display engine σε VGA με αντίστοιχες επιδόσεις φαίνεται ότι έχει τεχνικά προβλήματα. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν θέλουν να δώσουν μια γενικότερη λύση για την πληθώρα των συσκευών (όχι μόνο PDA) που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν την αγορά. Πάντως είμαι σίγουρος ότι δεν αδιαφορούν, ειδικά όταν όντας τρίτοι στην Ευρωπαϊκή Αγορά (μετά από Navigon & TOM TOM) δίνουν αγώνα για να έρθουν πρώτοι.
4. Σχετικά με την TOM TOM έχω αναφέρει και σε άλλο σημείο του forum ότι την Ελλάδα την έχουν ΓΡΑΜΜΕΝΗ. Όχι δεν έχουμε αποκλειστικότητα με την Destinator αλλά αν θέλεις την γνώμη μου οι πραγματικές αποκλειστικότητες δημιουργούνται μέσα από τις καλές συνεργασίες. Λάβε υπόψη σου ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες με λογισμικά και χάρτες πλοήγησης έχουν πέσει με τα μούτρα στην Κίνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
5. Σχετικά με την μη συμβατότητα των νέων χαρτών με το D3. Το D3 είναι ως γνωστόν, ένα παλιό πρόγραμμα (κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια σε Αμερική και Ευρώπη) άσχετα αν στην Ελλάδα κυκλοφόρησε και έγινε γνωστό πολύ πρόσφατα. Γνωρίζεις επίσης ότι στην πληροφορική η συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις (backward compatibility) έχει τεχνικά προβλήματα και πολύ μεγάλο κόστος. Υπενθυμίζω το ανέκδοτο ότι ο Θεός μπόρεσε και δημιούργησε τον κόσμο σε 7 ημέρες γιατί ξεκίνησε από το μηδέν (from scratch). Θυμάμαι επίσης μια ιστορία που μου ανέφεραν επίσης στην Γαλλία πριν πολλά χρόνια, όπου η Bull προτίμησε να προσφέρει σε πελάτη της Η/Υ αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων δωρεάν, μόνο και μόνο για να καταργήσει το τμήμα ανταλλακτικών και τεχνικών που ήταν υποχρεωμένη να διατηρεί για να το συντηρήσει. Επρόκειτο για μοντέλο που είχε αποσυρθεί και ο πελάτης της όντας βολεμένος δεν ήθελε με τίποτα να το αλλάξει. Με άλλα λόγια: δεν υπάρχει σκοπιμότητα της μορφής που πιστεύεις. Το κέρδος από την αναβάθμιση ειδικά για την Destiantor είναι σχεδόν ασήμαντο και σε καμία περίπτωση δεν μέτρησε στην απόφαση αυτή.

Κλείνοντας σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πίστεψέ με κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας όχι μόνο για να είσαστε ευχαριστημένοι αλλά και γιατί κατά βάθος έχουμε και εμείς το ίδιο «μεράκι» με εσάς.

Καλό Σαββατοκύριακο

NLS
17-12-05, 13:26
Χαίρομαι για την πολύ καλή συζήτηση. Με τη σειρά λοιπόν.

0) Ισως σε κάποια να υπήρχαν ήδη απαντήσεις αλλά εγώ γράφτηκα μόλις χτες και έριξα μια απλή γρήγορη ματιά - συγνώμη αν σε έβαλα να επαναλαμβάνεις

1) Η ενημέρωση είναι πάντα καλύτερη, μάλιστα θα σας γλύτωνε από άπειρες απαντήσεις το να υπήρχε μια ενημέρωση στην κεντρική σελίδα και όταν άλλαζαν τα δεδομένα να την αλλάζατε - σε στυλ "Εκτίμηση για την διάθεση του επόμενου release: Νοέμβριος"

2) Αν κατάλαβα δεν υπάρχει πολιτική για "αναβάθμιση" (ώστε να κερδίσουν λίγα ευρώ οι αρχικοί υποστηρικτές σας) από 3 σε PN; Ούτε τελικά σκέψη για διάθεση (έστω και με μικρή επιβάρυνση) για διάθεση του Q4 σε D3; Σας ξαναλέω δεν είναι θέμα μόνο για όποιους δεν μπορούν (οικονομικά ίσως), είναι θέμα και θέμα αυτών που δεν θέλουν PN αλλά θέλουν Q4, γιατί πολύ απλά το PN είναι βήμα πίσω για αυτούς (αυτούς που έχουν VGA πχ.). Καταλαβαίνω ότι η επένδυση είναι μεγάλη και πάντα είναι μεγάλη σε ένα ποιοτικό προϊόν - συγνώμη που γενικεύω - σε αυτά τα πράγματα το κέρδος έρχεται από την ποσότητα και τις παράλληλες συμφωνίες (όπως κάνατε με το driveme.gr, προώθηση μέσω αλυσίδων κλπ.).

3) Μπορούμε να το συζητήσουμε ως τεχνικοί αλλά εγώ είμαι και "υποχρεωμένος" να το συζητήσω σαν καταναλωτής. Θέλω λοιπόν πλήρη εικόνα (εφόσον δεν έχετε, επικοινωνίστε να την μάθετε - είμαι σίγουρος ότι πολλοί θέλουν να μάθουν - εξάλλου όποιος ήδη δεν έχει VGA PPC, μαθηματικά θα έχει τέτοιο σε 1-2 χρόνια). Το D3 παίζει άριστα σε VGA - το έχω δει σε πάνω από 1 μηχανήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το PN να είναι βήμα πίσω. Μη κοροϊδευόμαστε, δεν είναι θέμα performance, εξάλλου αν ήταν ΠΟΛΛΟΙ θα το ανεχόντουσαν και αυτό, για την ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερη αναγνωσιμότητα ενός χάρτη (μιλάμε για x4... μήπως θέλετε screenshots;...). Εξάλλου το θέμα είναι αστείο. Υπάρχουν και reviews του εξωτερικού για απόδειξη... το D-PN "παίζει" (ούτε κολάει ούτε τίποτα) αλλά "απλά" τα εικονίδια που έπρεπε να είναι μοιρασμένα στις τέσσερεις γωνίες του PDA, όταν είναι VGA είναι μοιρασμένα στις τέσσερεις (υποτιθέμενες) γωνίες του αριστερού πάνω τέταρτου της οθόνης... μιλάμε για μια αστεία διόρθωση 5 λεπτών στον κώδικα (μπορώ να μιλάω μετά από 22 χρόνια στους υπολογιστές).

4) Δεν θα διαφωνίσω καθόλου. Εξάλλου το βρίσιμο που έχουν ακούσει οι TomTom από μένα δημοσίως αλλά και σε επικοινωνία μαζί τους, το έχουν ακούσει από λίγους. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ΠΑΛΙΑ versions (τα οποία και είχα αγοράσει) όπως το Routeplanner ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΛΛΑΔΑ (όχι όμως μέσα σε πόλεις) μέχρι και σε βαθμό επαρχειακού δικτύου (μου έτυχε και εντυπωσιάστηκα - και μιλάμε πριν 4+ χρόνια - με την υποστήριξη της... Λέσβου). Όμως μετά (προφανώς άλλαξαν map provider) πάνε αυτά. Μας "έφτυσαν" όπως λένε. Συμφωνώ, χειρότερο. Αλλά δεν κοιτάμε τα χειρότερα έτσι; Να σας πω και κάτι άλλο; (κολάει και στην από πάνω παράγραφο 3)... Σπανίως έχω δει τόσο ΑΡΓΟ development από τους συνεργάτες σας με το Destinator.

5) Νομίζω ότι μπορούσε να γίνει (αν το θέλατε). Δεν νομίζω ότι άλλαξαν τόσο το format του χάρτη μεταξύ PN και 3. Άντε στο PN να έχει μερικά tags ακόμα για μερικά ακόμα δεδομένα που παλιά δεν κρατούσαν. Ακόμα και στην εποχή της Amiga και του IFF format (μιλάμε για 15 χρόνια πίσω), υπήρχαν tags μέσα σε μια IFF picture που μερικά προγράμματα δεν καταλάβαιναν (γιατί αφορούσε κάποιο άλλο πρόγραμμα, ή ήταν κάτι "νεότερο") και απλά τα προσπερνούσαν και έβλεπες την εικόνα κανονικά. Ξέφυγα μια και ξέφυγες και εσύ. :lol: Στο κάτω κάτω στην Bull... εργαζόμουν και ξέρω το (μυθολογικό) συμβάν που αναφέρεις συν έχω δει ΜΠΡΟΣΤΑ μου αντίστοιχα πράγματα (μην ξεφύγω πάλι αναφέροντας τα). Αλλά εδώ μιλάμε για software.

Χαίρομαι που το μεράκι υπάρχει. Μεταδώστε το και στο εξωτερικό γιατί καμιά φορά αισθάνομαι ότι τους... παρακαλά κάποιος για να ανανεωθούν (το ξέρετε ΠΟΛΥ καλύτερα από μένα αν και ποτέ δεν θα το παραδεχτείτε).

Αυτά. Μπορούμε να μιλήσουμε και μέσω PM.

garbill
18-12-05, 14:34
Οχι ρε παιδιά μέσω PM γιατί?
Να μαθαίνουμε και εμείς η αφελής κάτι.

Herc
19-12-05, 10:29
Αν και θα μπορούσα επί της ουσίας να συμφωνήσω σε κάποια θέματα με τον φίλο NLS, δεν θα το κάνω. Κι αυτό γιατί με ενοχλεί πολλές φορές το ύφος κάποιων που απαιτούν εξηγήσεις και κυρίως σε θέματα που τους αφορούν μεν, αλλά που πως να το κάνουμε: δεν είναι δικό μας το "μαγαζί" ρε παιδιά!!! Δεν μπορείς να ζητάς εξηγήσεις για το marketing managment μιας επιχείρησης. Εκτός βεβαίως και αν σε εξαπάτησαν. Εκτός κι αν σου είπαν "πάρε το PN, παίζει και σε VGA". Και διαπίστωσες εκ των υστέρων ότι εξαπατήθηκες. Τότε ναι, φίλε μου, μαζί σου. Όπως επίσης θα είμαι μαζί σου σε κάθε ερώτηση, απορία, πρόταση και γενικά οποιονδήποτε προβληματισμό. Αλλά αυτό φίλε μου NLS απέχει πολύ από το επιθετικό ύφος σου, που κρίνει και κατακρίνει τις επιλογές μιας επιχείρησης. Το post σου θυμίζει συνέλευση μετόχων, που ανακρίνουν την διοίκηση για τις επιλογές της και για το πού αυτές θα οδηγήσουν(!).

Για μένα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: υπάρχει ένα προϊόν. Σου αρέσει; Το παίρνεις. Δεν σου αρέσει; Δεν το παίρνεις. Όσο ελεύθερος είμαι εγώ να αποφασίσω κάτι τέτοιο, αλλό τόσο ελεύθερη είναι και η NGI (και κάθε NGI) να επιλέγει το target group στο οποίο απευθύνεται και τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται. Και δεν κάνω τον τιμητή κανενός. Δεν λέω ότι η NGI καλώς πράττει ή κακώς. Λέω πως είναι δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιοι την πολιτική τους΄και εμάς είναι δικαίωμά μας να τους προτιμούμε ή όχι, χωρίς να γινόμαστε άδικοι. Γιατί κατακλυζόμαστε καθημερινά φίλε NLS από χιλιάδες προϊόντα (από τα είδη διατροφής στα σούπερ μάρκετ, μέχρι τα είδη προστιθέμενης αξίας), που όχι μόνο δεν είναι όπως θα θέλαμε, αλλά εξαπατώμαστε κι όλας και δεν λέμε και κουβέντα, γιατί κανείς δεν μας δίνει τον τρόπο να το κάνουμε.
Και εδώ εκμεταλευόμαστε το βήμα που κάποιοι μας δίνουν, αποδεικνύοντας με τέτοιες συμπεριφορές το "δώσε θάρος στον χωριάτη ..." αναγκάζοντάς τους να δημοσιοποιήσουν την πολιτική της επιχείρησής τους, προκειμένου να μην αφήσουν αναπάντητες τις απαιτήσεις σου και θεωρηθεί ότι αποφεύγουν τις ευθύνες τους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι απαραίτητη τέτοια συμπεριφορά, προκειμένου να δείξεις ότι δεν "κοιμάσαι" σαν καταναλωτής. Μπορείς να το κάνεις απλά με το να προτείνεις, να λες την γνώμη σου και στο τέλος να διαλέγεις. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείς να λάβεις μέρος και στην λήψη των αποφάσεων. Καλό είναι να ξέρει ο κάθε ένας από εμάς την θέση του, ιδίως όταν μας δίνεται τέτοιο βήμα. Να μην καταχρώμεθα το βήμα αυτό, για να συνεχίσουμε να το έχουμε (αν και δεν πιστεύω ότι τίθεται τέτοιο θέμα από πλευράς NGI).

Όλα τα παραπάνω καλοπροαίρετα φίλε NLS.

Υ.Γ. Τελευταία τα posts μου γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Sorry! :roll:

NLS
19-12-05, 13:15
συμφωνώ και διαφωνώ
και απαντώ δημόσια μια και ο bill ζητά να βλέπει την εξέλιξη (και γιατί όχι)

θα μιλήσω σε ότι διαφωνώ μόνο... ο καταναλωτής φυσικά και απαιτεί, αν εσύ δεν απαιτείς ως καταναλωτής, είμαι σίγουρος ότι παίρνεις ότι σου αξίζει (και το εννοώ γενικά για τον μη απαιτητικό καταναλωτής) - αν δεν ΩΘΗΣΕΙΣ κάτι να γίνει, ίσως να μην προχωρήσει και ποτέ

το στυλ μου δεν έπεσε από τον ουρανό, προήλθε από παλαιότερες συζητήσεις... μπορώ μάλιστα να σου βρω mail ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ που μιλάω με την εταιρία του Destinator έξω (τελικά πως τους λένε αυτούς;...) και δεν έχει εμφανιστεί το D-PN και μιλάμε για το VGA

φυσικά κάτι το παίρνεις όταν σου αρέσει και δεν το παίρνεις αν δεν - έλα όμως που όταν τα πράγματα είναι ολιγοπωλιακά δεν πάει ακριβώς έτσι - και εδώ είμαστε σε ένα ολιγοπώλιο - μάλιστα αν θεωρήσουμε απαραίτητη την ύπαρξη λεπτομερούς Ελληνικού χάρτη (που υποθέτω είναι το 100% των ανθρώπων εδώ μέσα) τότε μιλάμε για ένα μονοπώλιο

στο μονοπώλιο η (χ) εταιρία μπορεί να δράσει και αλλιώς (και αν με ρωτήσεις ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι δρα)... "τι ΛΙΓΟΤΕΡΟ χρειάζεται να κάνουμε ίσα ίσα για να μην χάσουμε το balance μεταξύ του τι κάνει το πρόγραμμα απαραίτητο και τι του το κάνει απαγορευτικό;"... και αυτό κάνουν - υπόψη μιλάω για την εταιρία έξω... εδώ η NGi έχει ένα ΕΜΦΑΝΩΣ σοβαρό project που δεν ταιριάζει με τίποτα με το development του Destinator...

ΙΧΝΟΣ υποψίας για το πως γίνεται develop ένα πρόγραμμα να έχει κάποιος, καταλαβαίνει ότι το development του Destinator ΣΤΑ ΤΟΣΑ χρόνια που υπάρχει είναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ... το D3 χρόοονια με 1-2 updates (bug fixes μόνο - όταν κράχτηκαν) και τώρα ένα "νέο" προϊόν που εκτός του ότι εισάγει νέους περιορισμούς (VGA) με το έτσι θέλω, εκτός του ότι ΔΕΝ προσφέρει κάποια πράγματα μάλλον "must" για την εποχή (πάλι VGA), αν δει κανείς διαφορές με το D3 είναι ελάχιστες - η NGi λέει το αντίθετο, ίσως είναι και χρέος της, αλλά το D-PN το έχω δει και Ελλάδα και εξωτερικό (εκθέσεις γαρ)

το βήμα αφού υπάρχει όπως λες, δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να το εκμεταλευτώ, αλλιώς γιατί υπάρχει; για γλύψιμο; για να πούμε μόνο κάνα δρόμο που είναι ανάποδα η κατεύθυνση; δεν μπορώ να σε καταλάβω αγαπητέ herc

φυσικά θα το εκμεταλευτώ, φυσικά θα περιμένω απάντηση
δεν καταλαβαίνω γιατί όπως λες αφού κοροϊδευόμαστε με τόσα προϊόντα και δεν έχουμε δυνατότητα να αντιδράσουμε (υπόψην ότι διαφωνώ και πιστεύω ότι ΠΑΝΤΑ μπορούμε να αντιδράσουμε), γιατί να διατηρείται και εδώ;

εσύ δικαίωμα σου να λες α τι ωραία τι καλά και μένα δικαίωμα μου να λέω το αντίθετο

από εκεί και πέρα δεν απαιτώ να λάβω μέρος σε καμία λήψη αποφάσεων - δίνω απλά την εικόνα ενός μέρους της αγοράς τους και αν θέλουν την κοιτάν - αν θέλουν την αγνοούν (και εκεί είναι θέμα του αν το μονοπώλιο τελικά κρατάει γερά ή όχι)

δεν με θεωρώ χωριάτη που πήρε παραπάνω θάρρος από όσο θα έπρεπε, τώρα αν εσύ έτσι βλέπεις τον καταναλωτή, εννημέρωσε με σε παρακαλώ αν εμπλέκεσαι σε κάποια επιχείρηση με τέτοια ιδεολογία για να μην περνάω ούτε από απέναντι

το να "βγάλει" το βήμα η NGi επειδή υπάρχει άνθρωπος που το χρησιμοποιεί για να αντιδράσει θα ήταν χείριστη ενέργεια, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια σκέψη (φαίνονται αρκετά έντιμοι ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ κομάτι οι άνθρωποι) και ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς θα θυματοποιούμασταν όλοι όπως μας "προτείνεις" εσύ ότι έπρεπε να κάνουμε

καλοπροαίρετα λοιπόν και εγώ θα σου πω ότι θα συνεχίσω να ρωτάω ζητώντας απαντήσεις και εσύ μπορείς να συνεχίσεις να μην ζητάς, να υμνείς ή τέλος πάντων ότι εσύ νομίζεις σωστό

(btw, δεν ανταπαντήθηκε το 2ο post μου από κάποιον υπεύθυνο - δεν είναι υποχρεωτικό αλλά καλό θα ήταν)

zeppelin
19-12-05, 16:12
Εγώ θα μείνω μόνο σε ένα σημείο. Development και ίσως με μεγαλύτερο κόστος είναι να μπορείς να χρησιμοποιείς και χάρτες από ανεξάρτητους Map providers όπως η NGi. H Navigon και η tom-tom δε μπορούν να το κάνουν.
Κι αν δε το είχε κάνει αυτό η Destinator Technologies (έτσι λέγεται η εταιρία που κάνει την ανάπτυξη του λογισμικού) αυτή τη στιγμή δε θα μιλάγαμε σ' αυτό το forum.
Σχετικά με τη Destinator Technologies θέλω να πω ότι αναπτύσεται ραγδαία σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της και πως στο επόμενο εξάμηνο τα αποτελέσματα της βαθιάς αναδιοργάνωσης που γίνονται, θα είναι αισθητά σε όλους μας.

Herc
19-12-05, 16:41
Μάλλον (τι μάλλον δηλαδή, σίγουρα) δεν κατάλαβες ότι δεν μπαίνω στην ουσία των λεγομένων σου (το τόνισα στο πρώτο post μου), με κάποια από τα οποία συμφωνώ, αλλά στέκομαι και πάλι στο ύφος και σε αυτό αντέδρασα.
Όσον αφορά περί μονοπωλείου ... μου αρέσει πολύ το σκεπτικό σου: έχουμε λοιπόν 3-4 εταιρείες που ασχολούνται με κάποιο αντικείμενο και επειδή μία αξ' αυτών ξεχωρίζει (κυρίως λόγω ποιότητας) και τελικά κυριαρχεί, την καθιστάς εσύ μονοπώλειο και της το καταλογίζεις μάλιστα. Λες και ο διάλογος που αυτήν τη στιγμή έχεις σε αυτό το fora είναι δείγμα μονοπωλειακής νοοτροπίας(!!!).

Και τελειώνοντας επειδή, επαναλαμβάνω, η όλη μου ένσταση έγκειται στο ύφος σου και μόνον, φαίνεται το πόσα κέρδισες από αυτό, και μόνο από το γεγονός ότι πέρασε ένας χρόνος και ακόμα δεν έχεις καλυφθεί. Αναρωτήθηκες λοιπόν μήπως φταίει αυτό;;; Μία σχετική διαφήμιση που πρόσφατα εξελίχθηκε σε θυμοσοφία, λέει "δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο". Ε, με τον τρόπο σου διαφωνώ, που τελικά σου προκαλεί κόπο και όχι αποτέλεσμα.

Τέλος, εάν η αναφορά σου σε "γλύψιμο" αποτελεί μομφή για μένα (και επαναλαμβάνω ΕΑΝ αποτελεί μομφή για μένα), τότε πρώτα σε παραπέμπω σε posts μου σε ανάλογα ζητήματα και τέλος σε παραπέμπω ... στην υπογραφή μου.

NLS
19-12-05, 18:17
zeppelin αν και διαφωνώ με το ότι development θεωρείται και μια καλή συνεργασία με μια μικρή εταιρία (και το μικρή δεν είναι προσβλητικό - το λέω σε σύγκριση με τα μεγέθη των δυο μεγάλων map providers) - ούτε ξέρω (ούτε θα μάθω) το είδος της συμφωνίας μεταξύ των δυο

παρ'όλα αυτά εύχομαι σε όλα τα άλλα να έχεις δίκιο και μακάρι να δούμε αυτό που λες σε λίγο (ή περισσότερο) καιρό

NLS
19-12-05, 18:42
herc, οκ δεν κατάλαβα ότι δεν μπήκες στην ουσία των λεγομένων αλλά στο στυλ μου - αυτό όμως είναι ακόμα χειρότερο, προτιμούσα εποικοδομητικά σχόλια πάνω σε ότι είπα όχι στο πως το είπα (στο κάτω κάτω έχω ενηλικιωθεί αρκετά χρόνια πριν ώστε να δεχτώ οδηγίες για το πως πρέπει να μιλάω)

το σκεπτικό μου δεν είναι ακριβώς έτσι και μη βάζεις λόγια στο στόμα μου παρακαλώ... - το destinator -στην Ελλάδα τουλάχιστον- ΔΕΝ το ξεχώρισε η ποιότητα του (που θα έλεγα ότι σε κάποια σημεία δεν είναι καν εφάμιλη άλλων, αντίθετα με ότι θες να πιστεύεις) αλλά οι ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΩΤΕΡΟΙ Ελληνικοί χάρτες (δηλ. μια καλή τους συνεργασία με την NGi για καλή μας τύχη) και οι καλές συνεργασίες με τους εισαγωγείς hardware στην Ελλάδα ΑΚΡΙΒΩΣ λόγω αυτών των χαρτών (συνεργασίες που προφανώς πάλι η NGi φρόντισε) - ΤΑ ΙΔΙΑ μηχανήματα (πχ. Mio 168) εξωτερικό αν βγεις, θα δεις ότι ΔΕΝ διατίθενται με το Destinator αλλά με ΑΛΛΑ προγράμματα - αυτό ας σου απαντήσει από μόνο του σε κάποια "πιστεύω" σου

μονοπώλιο λοιπό το κάνει ότι πολύ απλά είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή για τον Έλληνα που θέλει αξιόλογο χάρτη Ελλάδας (ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που τον "φοράει")

επίσης δεν "καταλογίζω" το ότι ΕΙΝΑΙ είδος μονοπωλίου, καλά κάνουν και είναι αφού οι άλλες εταιρίες GPS Software ίσως είναι αρκετά χαζές ώστε να μην βλέπουν ότι και αυτή η μικρή αγορά της Ελλάδας είναι... αγορά και να κινηθούν ανάλογα

"καταλογίζω" την ΧΡΗΣΗ της επιτυχημένης επιλογής τους (βλέπε NGi) και γενικότερα των επιτυχημένων συνεργασιων τους (διαβάζω ότι γενικά βασίζονται στις καλές συνεργασίες με χάρτες μικρότερων αγορών) ώστε να μην βελτιώνουν σχεδόν τίποτα άλλο από τους χάρτες

τους καταλογίζω δηλαδή καλή τακτική αλλά τεμπέλικο προγραμματισμό και το απευθύνω στην Destinator Technologies - νομίζω είμαι σαφής και επιμένω και σε αυτό που καταλογίζω

η ερώτηση του περί του τι κέρδισα είναι τουλάχιστον αστεία... δηλ. τι είπαν; "α μας μίλησε απότομα, ΝΑ και μεις δεν θα του κάνουμε την χάρη"; χεχεχε καλά οκ - άσε που δεν ξέρεις πως τους μίλησα (είπα απλά ΟΤΙ τους μίλησα και οτι ΕΦΤΑΣΑ στο να έχω αυτό το ύφος - δεν είπα ποτέ με τι στυλ τους μίλησα τότε)

το γλύψιμο δεν απευθυνόταν στο "παρελθόν" σου στο φόρουμ (που δεν το ξέρω ούτε θα κάτσω να ψάξω φυσικά) ούτε καν σε σένα, αλλά στο τι φαινόταν να προκαλείς ΕΜΕΝΑ να κάνω (που δεν πρόκειται φυσικά) - όμως εξηγείς ότι δεν σε ενοχλεί που έκρινα αλλά το πως έκρινα οπότε οκ το λύσαμε αυτό (όχι ότι δεν μου φαίνεται περίεργο και αυτό)

το sig σου είναι πολύ παλιό (έως συνηθισμένο) και καλό
το κακό με τα ωραία κλισέ είναι ότι είναι γνωστά και κανείς δεν απαγορεύει το να τα χρησιμοποιεί και κάποιος στον οποίο τελικά θα του άξιζε να το διαβάσει ο ίδιος για τον εαυτό του... σωστά; (και αυτό δεν το λέω για σένα - γενικά μιλώ)

maximi01
19-12-05, 23:52
Ομολογώ ότι η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά και ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος για να προλάβω να απαντήσω. Γενικά πάντως βρίσκω ενδιαφέρουσα την επιχειρηματολογία και από όλες τις πλευρές !
Κατ’ αρχάς για τα συγκεκριμένα ερωτήματα που ο φίλος NLS θεωρεί αναπάντητα:

2) Αν κατάλαβα δεν υπάρχει πολιτική για "αναβάθμιση" (ώστε να κερδίσουν λίγα ευρώ οι αρχικοί υποστηρικτές σας) από 3 σε PN; Ούτε τελικά σκέψη για διάθεση (έστω και με μικρή επιβάρυνση) για διάθεση του Q4 σε D3; Σας ξαναλέω δεν είναι θέμα μόνο για όποιους δεν μπορούν (οικονομικά ίσως), είναι θέμα και θέμα αυτών που δεν θέλουν PN αλλά θέλουν Q4, γιατί πολύ απλά το PN είναι βήμα πίσω για αυτούς (αυτούς που έχουν VGA πχ.). Καταλαβαίνω ότι η επένδυση είναι μεγάλη και πάντα είναι μεγάλη σε ένα ποιοτικό προϊόν - συγνώμη που γενικεύω - σε αυτά τα πράγματα το κέρδος έρχεται από την ποσότητα και τις παράλληλες συμφωνίες (όπως κάνατε με το driveme.gr, προώθηση μέσω αλυσίδων κλπ.).

Δεν θεωρώ ότι αγνοήσαμε αυτούς που μας εμπιστευτήκανε, ειδικά τους πρώτους που δεν μας ήξεραν καθόλου. Τηρήσαμε τον λόγο μας, επεκτείναμε και βελτιώσαμε τους χάρτες και τους διαθέσαμε δωρεάν. Την συγκεκριμένη αυτή στιγμή οι επιλογές που θεωρητικά είχαμε ήταν:

1. Να βγει ο νέος χάρτης και για D3: Αυτό δεν ήταν στο χέρι μας γιατί δεν έχουμε στην διάθεσή μας τον compiler. Το compiling των χαρτών γίνεται μόνο από την Destinator Technologies. Ως προς το format που λες και την αλλαγή μερικών tags θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι εάν οι διαφορές είναι στους αλγόριθμους preprocessing, partitioning κλπ, τότε η συμβατότητα είναι δύσκολή υπόθεση.
2. Να δοθεί σε ειδική τιμή η νέα έκδοση: Μα αυτό κάνουμε. Όσοι αγοράσουν για πρώτη φορά το PN από εδώ και πέρα θα πληρώσουν τουλάχιστον 160 ευρώ ενώ οι νόμιμοι κάτοχοι του D3, μόνο 49 ευρώ. Αν εννοείς τώρα επιπλέον έκπτωση για όσους το αγόρασαν πρόσφατα, σε διαβεβαιώνω ότι θα το κάναμε αν είχαμε έγκυρο τρόπο να ελέγξουμε την ημερομηνία αγοράς και αν το κόστος του ελέγχου αυτού δεν ήταν μεγαλύτερο από την αξία της αναβάθμισης. Λάβε υπόψη σου ότι τα Acer n35 δεν έχουν ενεργοποίηση και επομένως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου. Να τους αφήσουμε απέξω;
3. Να δοθεί δωρεάν σε όλους τους παλαιούς κατόχους το νέο πρόγραμμα με τους νέους χάρτες: Λύση μη αποδεκτή από την Destinator αλλά ούτε και από εμάς. Πιστεύουμε ότι αυτό που προσφέρουμε αξίζει τα χρήματα που ζητάμε. Αν όχι η αγορά θα μας το δείξει πολύ γρήγορα.

Είναι βέβαια σαφές ότι τα έχεις με την Destinator, για την οποία προφανώς δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω. Θέλω όμως παρόλα αυτά να κάνω μερικές αντικειμενικές παρατηρήσεις:
Εκτός από το TOM TOM έχω δοκιμάσει τα περισσότερα προγράμματα πλοήγησης τα οποία και βρίσκω σαφώς υποδεέστερα από το Destinator. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αυτό το δριμύ κατηγορώ εναντίον του.
Αυτή την στιγμή το Destinator είναι τρίτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη και σε μερικές χώρες όπως η Αγγλία πρώτο. Αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές είναι τυφλοί ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Το Destinator όταν είχε πρωτο κυκλοφορήσει ήταν σχεδόν μοναδικό στο είδος του και με πρωτοποριακή τεχνολογία. Στην συνέχεια για ένα διάστημα είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του και πρόσφατα με τις εταιρικές ανακατατάξεις άρχισε πάλι να αναπτύσσεται (τα μαθαίνω ως ιστορία εκ των υστέρων). Θα δούμε λοιπόν στο επόμενο διάστημα τι θα γίνει

Τελειώνοντας προς το παρόν θέλω να παρατηρήσω ότι ζούμε σε μία ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά στην οποία Μονοπώλια με την μορφή που περιγράφεις δεν υπάρχουν. Κανείς δεν μας προστατεύει και οποιαδήποτε εταιρία θέλει μπορεί να μπει στον χορό και να μας ανταγωνιστεί. Ούτε πιστεύω ότι έχουμε αλαζονική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά κάθε καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη

NLS
20-12-05, 00:24
Χαίρομαι για την απάντηση και μάλιστα είναι και ικανοποιητική ("απαντά" δηλαδή).

Την πολιτική περί αναβάθμισης κλπ. δεν θα την σχολιάσω, απλά θα την δεχτώ. Δεν είναι δική μου απόφαση εξάλλου (αλλιώς θα έκανα τα πάντα GNU και κανείς μας δεν θα έτρωγε φαί).

Πλαγίως (και σόρρυ που το διευκρινίζω ευθαίως), παραδέχεσαι (-στε) ότι η Destinator Technologies (θα την λέω DT) το είχε παρατήσει το θέμα. Επέτρεψε μου να σου πω ότι στο PN, αυτό Φαίνεται ("ωχ αμάν παιδιά πάμε να φτιάξουμε ένα σοβαρό update στα γρήγορα γιατί το έχουμε ...σει το θέμα"). Ελπίζω από εδώ και πέρα σιγά-σιγά (προτείνω γρήγορα-γρήγορα) να στρώσει το πράγμα. Ακριβώς το ότι ΗΤΑΝ οι κορυφαίοι έδωσε την ορμή (κεκτημένη ταχύτητα;...) και οι πωλήσεις πάνε καλά. Εξαίρεσες μόνος σου το TomTom. Το TomTom όμως είναι ο ανταγωνιστής... όχι οι "χειρότεροι" - αλλιώς δεν βελτιωνόμαστε αν δεν κοιτάμε πιο πάνω ετσι δεν είναι;

Απαντήσεις εκ'μέρους της DT μπορεί να μην είσαι να δώσεις, όμως αν πάρω τα παλιότερα λόγια σοβαρά, τουλάχιστον η επικοινωνία μαζί τους ΕΙΝΑΙ καλή έτσι;

Οπότε 1-2 ερωτήσεις/προτάσεις μπορούν να μεταφερθούν κάποια στιγμή έτσι δεν είναι; (όπως το VGA capability του PN που μάλιστα έπρεπε να είναι native... δηλ. αν βρίσκει ότι μπήκε σε VGA PDA ή γενικά σε ότι resolution - όπως εξάλλου ξέρουμε και οι δυο ότι το Destinator API ήδη επιτρέπει - να παίζει σωστά χωρίς και μάλιστα χωρίς να καλεί για τρικς από τον χρήστη όπως χρειάζεται το D3 - το οποίο τουλάχιστον παίζει) Ελπίζω λοιπόν να μεταφερθούν αυτά (έχω κι άλλα αν σας ενδιαφέρει) και ελπίζω να ληφθεί κάποια απάντηση και να μας την μεταφέρετε.

Μέρος της "τσαντίλας" μου ήταν η μη σαφής απάντηση τους ever (από 1-2 χρόνια πριν που το είχα πρωτοσυζητήσει μαζί τους!) καθώς θεωρώ και εύκολο αυτό που ας πούμε "ζήτησα" (και πραγματικά βλέπω εως ΑΠΙΘΑΝΟ να είμαι ο μόνος που τους το είπα). Βέβαια σε αυτό μου απάντησες ήδη... το πρόγραμμα το είχαν φτύσει και καθόντουσαν στις δάφνες τους. Να δούμε... αλλάζει αυτό;

Για να το "κλείσω" κάπως το θέμα, ας το κάνω ευχολογόντας.
Εύχομαι είτε πράγματι να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν (και "να έρθουν στο σήμερα" αν θέλετε να τα λέμε και χύμα), είτε αν ΔΕΝ το κάνουν εσείς να επιλέξετε τον καλύτερο δυνατό φορέα για τους χάρτες σας στο μέλλον (αν δεν είστε εταιρικά δεμένοι μαζί τους - πράγμα που ελπίζω) - στο κάτω κάτω καλό σε σας θα κάνει. Εμείς μαζί σας είμαστε όχι με την DT (ή κάθε DT), TomTom or whoever.

Herc
20-12-05, 09:43
Αν και ο πειρασμός να απαντήσω είναι μεγάλος, δεν θα συνεχίσω αυτή την "αντιπαράθεση χαρακτήρων" (γιατί τελικά περί αυτού πρόκειται), αφού όπως λες είσαι αρκετά μεγάλος για να δέχεσαι υποδείξεις (αν και ακόμα κι εδώ διαφωνώ, βλέπεις θεωρώ σοφότατη την ρήση: γειράσκω αεί διδασκόμενος).

Επειδή όμως εγώ είμαι αυτός που παρενέβην και έδωσα "ηθικοπλαστικές" διαστάσεις σε μια αμιγώς τεχνική συζήτηση και μάλιστα εκτρέποντάς την ενδεχομένως, σταματώ εδώ.

NLS
20-12-05, 10:14
όλοι γειράσκουμε αεί διδασκόμενοι - αλλά όχι από κάποιον που με το ζόρι θέλει να μας δασκαλέψει και που στο κάτω κάτω δεν μας λέει κανείς και τίποτα αν αυτό που... διδάσκει είναι καλύτερο από αυτό που ήδη πιστεύουμε - έτσι δεν είναι;

στο κάτω κάτω σε διάβασα και ΕΠΕΛΕΞΑ να μην συμφωνώ μαζί σου (μα καθόλου όμως)
δεν νομίζω ότι "γράφει κάπου" ότι εσύ είσαι ο σωστός και εγώ ο λάθος

με συγχωρείς για την δημόσια απάντηση αλλά με αναγκάζεις, εφόσον πετάς τη σπόντα ότι αφού δεν δέχομαι τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ υπόδειξη (που πολύ απλά την βρίσκω λάθος), δεν δέχομαι υποδείξεις "γενικώς"

σταματώ και εγώ εδώ (τα PM ευπρόσδεκτα) αυτό το side issue που τελικά καμία σχέση δεν έχει με το thread που άνοιξα

sw6jin
21-12-05, 08:51
Και εγώ θα έκανα την ερώτηση..." Μας διασφαλίζει κάποιος ότι τον Ιούλιο ή τον επόμενο Οκτώβριο δεν θα βγεί ένα νέο Destinator LS??? Τότε θα πρέπει να ξαναπληρώσουμε άλλα ίσως 49 ίσως 59 ίσως 39 ευρώ? Και όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει κάποια αναβάθμιση μέσω του site της NGI στο software?"
Δηλαδή θα πρέπει να είμαστε ίσως κάθε χρόνο, δύο χρόνια και δεν ξέρω πόσο περισσότερο ή λιγότερο, με το χέρι στην τσέπη?΄Και καλά εγώ που το χρησιμοποιώ για λόγους πληρότητας και όχι για επαγγελματικούς λόγους. Κάποιοι που είναι εργαλείο για τη δουλειά τους? Θα πρέπει να είναι συνέχεια εκτός άπό την οικονομική πλευρά στην "τσίτα", αλλά και το ότι θα πρέπει να το μάθουν πάλι το πώς δουλεύει (κουμπιά, ρυθμίσεις κλπ.)
Το ότι βγαίνει κάτι καινούριο είναι πολύ καλό και φυσικά και πρέπει να πληρωθούν κάποιοι που το βγάζουν. Όμως κάποτε πρέπει να απολαύσουμε και εμείς αυτό το περιβόητο Update Download χωρίς πληρωμή..

Σας ευχαριστώ και συγνώμη άν ήμουν λίγο επιθετικός.

maximi01
21-12-05, 10:34
Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω και πάλι.
Την πρώτη ερώτηση δεν νομίζω ότι την κατάλαβα. Εάν δεν υπάρχει αναβάθμιση του software γιατί να πληρώσετε; Μάλλον το αντίθετο θα ήθελες να πεις.
Μετά από δύο χρόνια είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε αλλάξει δυο με τρεις συσκευές και πολλά άλλα πράγματα. Όσο για την επαγγελματική χρήση του Destinator πραγματικά μένω έκπληκτος από το επιχείρημά σου. Κάποιος δηλαδή που το χρησιμοποιεί ως επαγγελματικό εργαλείο και κερδίζει με την χρήση του χρόνο, κόπο και χρήματα δεν θα πρέπει να ανταποδώσει κάποιο μικρό ποσοστό του κέρδους αυτού σ’ αυτούς που με κόπο, χρόνο και χρήματα δημιουργούν το εργαλείο; Αν αυτό πράγματι εννοείς τότε διαφωνώ ριζικά μαζί σου.
Στην «τσίτα» είμαστε με οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία, από κινητά τηλέφωνα μέχρι συσκευές video. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Όσο για τις δωρεάν αναβαθμίσεις επαναλαμβάνω ότι οι χρήστες του Destinator έχουν ήδη επωφεληθεί με τρεις και δεσμεύομαι ότι θα επαναληφθεί και στο μέλλον. Προσωπικά όμως θέλω να σου ομολογήσω ότι προτιμώ να είμαστε ειλικρινής στις απαιτήσεις από το να καμουφλάρουμε τα έσοδα-κόστη με έμμεσο τρόπο όπως πχ χρέωση τηλεφώνων 090 κ.ο.κ. ειδικά όταν πρόκειται για ουσιαστικές αναβαθμίσεις και όχι κατ’ επίφαση αναβαθμίσεις.
Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι ζούμε σε μία ελεύθερη αγορά και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μας προτιμήσει με το ζόρι.

NLS
21-12-05, 10:57
θα δείξει

εγώ περιμένω ότι (και αν) τελικά θα μεταφέρετε/ρωτήσετε τα θέματα ανανέωσης του PN (VGA capability το πιο σημαντικό) και στην DT και αν θα λάβετε/μεταφέρετε (αληθινές) απαντήσεις πίσω σε εμάς

fokion
21-12-05, 11:02
Μα ειναι σιγουρο οτι θα βγει το destinator "κατι" σε χ χρονο...
και ναι τοτε οσοι θελουν θα ξανα αγορασουν το updated προγραμμα.

Γιατι παραξενευομαστε? Καποιοι θα μπορουσαν καλλιστα να δουλευουν ακομα σε ......... DOS!!!

Ενα προιόν καταναλωτικο, πουλιεται "οπως ειναι" Αλλιως θα επρεπε ολες οι εταιρειες σε οτιδηποτε αγοραζουμε να μας δινουν καθε φορα το νεο μοντελο δωρεαν είτε αυτοκινητο είτε τηλεοραση :D :D :D που ειναι "καλυτερο" απο αυτο που ηδη εχουμε... Γιατι εδω να διαφερει κατι?

Απο οτι ξερω μονο σε πανακριβα προγραμματα της ταξεως των 30-50.000 ευρω ( στο video editing π.χ. που ασολειται η εταιρεία που εργαζομαι) εχει δωρεαν παροχη των updates επι του λειτουργικου μερους και μονο του προγραμματος και μονο για ενα ετος απο την αγορα.

Οπως ειπα και σε αλλο ποστ. Δυστυχως οι κυριοι της NGI "πληρωνουν" την χαρα τους να μας που οτι ερχεται καινουργιο προιον, και μαλιστα εφτασαν να αποτρεψουν και καποιους απο το να το παρουν ΤΩΡΑ, αν και γνωμη μου πρεπι να ειναι και χαρουμενη απο μια αποψη, απο τους αφοσιωμενους πελατες που εχουν.....

Αυτα