PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόταση

Ελεύθερος
16-12-05, 12:26
Χρησιμοποιώντας καθημερινά εδώ και ένα περίπου χρόνο το Destinator, ομολογώ ότι έχω εκπλαγεί από την αξιοπιστία του, σε σύγκριση με τουλάζιστον 3 αντίστοιχα προγράμματα. Κάνω καθημερινά περιπου 100 χλμ (έχω μια επιχείρηση που κάνουμε απεντομώσεις). Εκείνο που είναι πάρα πολύ χρήσιμο είναι η αποφυγή δρόμων σε κάθε στάδιο της διαδρομής, που σημαίνει πως όταν π.χ έχω κατεύθυνση το Χαλάνδρι και μπάινω ερχόμενος από το κέντρο στην λ. Αλεξάνδρας, μόλις διαπιστώσω το μποτιλιάρισμα, κάνω αποφυγή την Αλεξάνδρας, τη Μεσογείων και την Πανόρμου. Αυτομάτως παίρνω μια πολύ έξυπνη δρομολόγηση που με βγάζει ελάχιστα στην Παπανικολή! Αναρωτιέμαι αν θα ήταν δυνατόν να υπάρχει έτοιμη η επιλογή μιας εναλλακτικής δρομολόγησης, που να μην εμπεριέχει γνωστούς δρόμους (που όσοι κινούμαστε γνωρίζουμε τι μας περιμένει) και να σε πηγαίνει από στενά ή δρόμους που δεν είναι λεωφόροι, μειώνοντας την μέση ωριαία ταχύτητα μεν, αλλά εξισορροπώντας ίσως την ώρα της διανυθήσας ταχύτητας αφού θα υπάρχει σταθερή πορεία. Η επιλογή μικρότερη απόσταση, δεν επαρκεί στα παραπάνω.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Herc
16-12-05, 12:51
Δεν σε διευκολύνει η δημιουργία δικών σου "σετ" αποφυγής; Μπορείς να συμπεριλάβεις μόνος σου όποιους δρόμους θέλεις σε κάποια (ή κάποιες) ομάδες που εσύ θα καθορίσεις (ανάλογα με τις περιοχές που επισκέπτεσαι, ή με οποιοδήποτε δικό σου σκεπτικό) και να τους αποφεύγεις όποτε θέλεις.
Νομίζω πως αυτή η δυνατότητα που σου δίνει το dest3 είναι μεν λίγο χρονοβόρα για να το στήσεις την πρώτη φορά, αλλά σε αφήνει ελεύθερο να αποφασίσεις μόνος σου ποιοί είναι οι δρόμοι που θέλεις να αποφεύγεις.

zeppelin
16-12-05, 12:52
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ακούμε για κάποιον χρήστη του Destinator να κάνει advanced χρήση. Πιστεύω ότι αυτό θα λυθεί αυτόματα με τη χρήση του TMC (Traffic Message Channel) όπου θα δημιουργούνται αυτόματα οι αποφυγές από τη λήψη σημάτων FM

vagr
16-12-05, 12:58
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ακούμε για κάποιον χρήστη του Destinator να κάνει advanced χρήση. Πιστεύω ότι αυτό θα λυθεί αυτόματα με τη χρήση του TMC (Traffic Message Channel) όπου θα δημιουργούνται αυτόματα οι αποφυγές από τη λήψη σημάτων FM

Σκοπευετε δηλαδη να υποστηριξετε αυτη τη λειτουργια( που ενσωματωνει και το PN) εσεις οι ιδιοι?
Και αν ναι, ποτε τοποθετειτε χρονικα κατι τετοιο?

Herc
16-12-05, 13:18
Προβλέπεται TMC υπηρεσία στην Ελλάδα zeppelin; Έχεις ακούσει κάτι;
Και ο αντίστοιχος δέκτης θα πρέπει να είναι ειδικό GPS με την δυνατότητα αυτή ή θα γίνεται μέσω GPRS;

zeppelin
16-12-05, 16:20
Πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί στο επόμενο έτος.
Σχετικά με τον εξοπλισμό δε χρειάζεται αναγκαστικά να αντικατασταθεί το GPS. Συνήθως χρησιμοποιόυνται φορτιστές PDA που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν FM και κοστίζουν γύρω στα 70€