PDA

Επιστροφή στο Forum : DESTINATOR PN kai VGA

paman
10-12-05, 17:54
Αν δεν κάνω λαθος (εγω δεν το εχω δοκιμασει) το PN (η γνωστή εκδοση :oops: ) δεν τρεχει σε VGA PDAs.. π.χ. JASJAR
Εμφανιζονται τα εικονιδια ΤΕΡΑΣΤΙΑ....

Αν αυτό ειναι σωστο οταν θα κυκλοφορησει η κανονικη εκδοση του ΡΝ θα εχουμε το ιδιο προβλημα???

Εχω αγορασει ΤΟ D3 και με το JASJAR δεν ειναι αδικο να μην μπορω να τρεξω το PN??

ευχαριστω .....

zeppelin
12-12-05, 13:11
Νομίζω πως αν το Destinator ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή λειτουργήσει σε QVGA Mode σε ένα PDA με ανάλυση VGA, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το i-mate jasjar έχει πρόβλημα.
Τώρα αν το PN δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα απεικόνισης σε VGA, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

ssarl
12-12-05, 15:33
Νομίζω πως αν το Destinator ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή λειτουργήσει σε QVGA Mode σε ένα PDA με ανάλυση VGA, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το i-mate jasjar έχει πρόβλημα.
Τώρα αν το PN δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα απεικόνισης σε VGA, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Νίκο, στο Jasjar το Destinator PN σε QVGA mode δεν σου δείχνει στο menu όλες τις επιλογές.Nομίζει ότι δουλεύεις σε VGA και σου εμφανίζει μόνο το 1/4 της οθόνης των επιλογών.
Όταν πάλι το γυρίσεις σε VGA τότε εμφανίζονται τα controls (π.χ. zoom in out) στη μέση της οθόνης.

zeppelin
12-12-05, 16:24
Αυτό συμβαίνει μόνο στο jasjar ή σε όλα τα pda με ανάλυση VGA?

ssarl
12-12-05, 16:38
Who knows? Το Jasjar είναι το μόνο VGA PDA που έχω. Πάντως γενικώς το PN δείχνει να έχει μερικά πράγματα σε σχέση με την ανάλυση και τις θέσεις των εικονιδίων "καρφωμένα" στον κώδικά του.

geovass
14-12-05, 10:02

Λογικα σε οποιαδηποτε οθονη VGA δεν θα παιζει το PN. Ειτε εχει Win2003 SE ή WM5.

stratus
14-12-05, 10:59
Στο IPAQ 4700 που ειχα επαιζε μια χαρα.Δεν χρειαζοταν καν brute force

geovass
18-12-05, 20:10

Εχει win5 ή VGA ?

stratus
19-12-05, 14:25

Εχει win5 ή VGA ?
VGA

apostat
23-12-05, 11:31
Έκανα τον κόπο και προσάρμοσα τις θέσεις και το μέγεθος των εικονιδίων του DestinatorPN για ανάλυση VGA. Μάλιστα άλλαξα και αυτό το καημένο Twingo με μία όμορφη Ferrari ;-)
Αν ενδιαφέρεται κάποιος θα του τα στείλω ευχαρίστως με e-Mail. eapostolou@ath.forthnet.gr

apostat
29-12-05, 09:21
Το αρχείο ZIP με τις απαραίτητες μετατροπές για λειτουργία του ΡΝ σε VGA βρίσκεται στον FTP Server της NGI με όνομα DestinatorPN-VGAconfig.zip

geovass
29-12-05, 12:21
Το αρχείο ZIP με τις απαραίτητες μετατροπές για λειτουργία του ΡΝ σε VGA βρίσκεται στον FTP Server της NGI με όνομα DestinatorPN-VGAconfig.zip

Βαλε και κανενα Screen shot να δουμε πως φαινεται!

apostat
29-12-05, 14:00
Στον ftp, αρχείο DestinatorPN-VGA-Screenshots.zip

geovass
29-12-05, 17:44
Στον ftp, αρχείο DestinatorPN-VGA-Screenshots.zip
pls δωσε ενα link... :D

apostat
29-12-05, 17:51
pls δωσε ενα link... :D[/quote]

Δώσε στον Microsoft Internet Explorer ftp://bnet.gr
Για User Name δίνεις destinator, για Password δίνεις 12345

geovass
29-12-05, 18:03

Για User Name δίνεις destinator, για Password δίνεις 12345[/quote]

thanx !

ssarl
29-12-05, 18:24

Nice!!! :D

stratus
29-12-05, 20:29
Γιατι οταν παω να το εγκαταστησω στο Jasjar μου λεει οτι απετυχε η εγκατασταη;

YAKUMO
30-12-05, 09:24

thanx ![/quote]

Συγνωμη αλλα δεν δουλευει το ftp://bnet.gr
Κανω κατι λαθος??

scotty
30-12-05, 11:40

thanx !

Συγνωμη αλλα δεν δουλευει το ftp://bnet.gr
Κανω κατι λαθος??[/quote]

Δουλευει μια χαρα . προ ολιγου κατεβασα αρχεια.

geovass
31-12-05, 15:48
Εμενα δεν μου παιζει σωστα.
Εκανα αντιγραφη τα αρχεια και τρεχω το Destinator.exe αλλα μου ειναι full screen οι επιλογες του μενου.
Τι κανω λαθος?

geovass
31-12-05, 15:52
Εμενα δεν μου παιζει σωστα.
Εκανα αντιγραφη τα αρχεια και τρεχω το Destinator.exe αλλα μου ειναι full screen οι επιλογες του μενου.
Τι κανω λαθος?

Νομιζω οτι το εφτιαξα κανοντας rename το Destinator.exe.0407.mui σε Destinator.exe.0409.mui
Φαινεται πολυ ωραιο τωρα, αλλα τα γραμματα ειναι σαν ψειρες.
Τι κανουμε για αυτο?

geovass
31-12-05, 15:58
Μα καλα, γιατι δεν εχει EDIT function >??
Τελος παντων, βρειν ανα μεγαλωσω και εγω τα γραμματα - MAP Settings - Use Large Labels ! :o

georgio1979
09-01-06, 16:34
Δεν λειτουργει ουτε με αυτον το τροπο...παλι τα εικονιδια ειναι τεραστια!!!
Υπαρχει καμια αλλη λυση???

zeppelin
09-01-06, 17:52
Εννοείτε ότι θα πρέπειν να τρέξει πρώτα το OzVGA

amadeus
15-01-06, 02:56
Εννοείτε ότι θα πρέπειν να τρέξει πρώτα το OzVGA

Δεν είναι απαραίτητο να τρέξει το OzVGA (άλλωστε δεν είμαι σίγουρος αν παίζει σε WM5). Αρκεί το Tweak2k2.net το οποίο "μετατρέπει" σε vga μόνο τα προγράμματα εκείνα που θα του δηλώσει ο χρήστης, στην προκειμένη περίπτωση μόνο το Destinator PN.

Για να δουλέψει η λύση του apostat σε συνδυασμό και με το tweak2k2.net θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιηθεί το security alert των WM5 για εφαρμογές μη authorized από τη Microsoft. Το άρθρο αυτό (το οποίο υπέδειξε ο Johner από το myphone.gr) εξηγεί γιατί:
http://www.pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=reviews&id=702

Τουλάχιστον έτσι το κατάφερα να δουλέψει εγώ, στο Dell Axim x51v (WM5, VGA), και επιτέλους βλέπω και το μενού στις κανονικές του διαστάσεις.

Παρεπιμπτώντος:
1. Πολύ καλή δουλειά apostat, μακάρι να βρεις το χρόνο να κάνεις και v2 σύντομα! Αλλά κυρίως ελπίζουμε τώρα να βγει επιτέλους το επίσημο patch από τη Destinator.
2. Για να αξιοποιηθούν όλα τα παραπάνω περιμένουμε να αγοράσουμε και τους νέους χάρτες της NGI.

Άρης.

apostat
20-01-06, 18:59
Μερικοί συνdestinatorάδες και συνdestinatorίτισες θέλουν να ξέρουν τι αλλαγές έκανα για να τρέξει το ΡΝ με VGA.

Το ΡΝ σε μένα τρέχει σε Windows Mobile 2003 SE (Fujitsu Siemens Loox 720). Προφανώς υπάρχουν κάποια προβλήματα στο Windows Mobile 2005, τα οποία όμως δεν μπορώ να λύσω, μιας και δεν το έχω.Επίσης προφανές είναι, ότι πρέπει το σύστημα (ή το μεμονωμένο πρόγραμμα) να τρέξει σε VGA Modus. Για να γίνει αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

1. Βάζουμε όλο το σύστημα να τρέχει σε VGA. Προγράμματα για αυτήν τη δουλειά είναι το SE_VGA ή το ozVGA. Προσωπικά δεν μου αρέσει, επειδή γίνονται τα πάντα πολύ μικρά.

2. Χρησιμοποιούμε κάποιο πρόγραμμα που βάζει μόνο τον Destinator σε VGA. Ένα τέτοιο είναι το Destinator.exe.0407.mui όταν βρίσκεται στο directory του Destinator. Ένας καλύτερος τρόπος είναι η χρήση του προγράμματος ForceHires, το οποίο διατηρεί μία λίστα με προγράμματα που τα αναγκάζει να τρέξουν σε VGA (το προσωπικό μου φαβορί).

Εδώ είναι λοιπόν μια αναλυτική περιγραφή των αλλαγών:

Οι αλλαγές που έκανα είναι τριών τύπων:
1. Αλλαγή της θέσης (συντεταγμένων) των εικονιδίων
2. Αλλαγή των γραμματοσειρών για το κείμενο στις δύο κάτω γραμμές
3. Αλλαγή των συντεταγμένων των εικονιδίων στο αρχείο Destinator.bmp. Αυτό το τελευταίο το μεγάλωσα προσθέτοντας τα μεγάλα εικονίδια από κάτω, έτσι ώστε να μην χρειάζεται και αυτό αλλαγή, όταν θέλω να τρέξω QVGA Modus.

Όλες οι αλλαγές έγιναν στο αρχείο Destinator.inf

Για το 1: Ρύθμιση CT_VERT (Οι παλιές συντεταγμένες είναι με // μπροστά).
Η συντεταγμένη 0,0 είναι πάνω αριστερά. Σε QVGA το σημείο κάτω δεξιά είναι 240,320. Σε VGA το κάτω δεξιά σημείο είναι 480,640

Παράδειγμα:

Παλιά ρύθμιση QVGA: Η θέση της αρχής του εικονιδίου είναι 0,260

//::CT_VERT, MAINSCREEN_ROUTEPARAM_BTN,1003,,0x4200000b,0,260,3 0,30,3,6,0xFF,0,0 // Target

Νέα ρύθμιση VGA: Η θέση της αρχής του εικονιδίου είναι 0,570

::CT_VERT, MAINSCREEN_ROUTEPARAM_BTN,1003,,0x4200000b,0,570,3 0,30,3,6,0xFF,0,0 // Target

Για το 2: Ρύθμιση :FT
:FT, MOTIONPARAM (προτελευταία σειρά)
:FT, ROUTEPARAM (τελευταία σειρά)
Από Tahoma, 19, 6, 700 (19=ύψος, 6=πλάτος, 700=ψιλοbold)
σε Tahoma, 32, 9, 500 (32=ύψος, 9=πλάτος, 500=κανονικό)

Για το 3: Ρύθμιση ::P,MAINSCREEN_MAPVIEW_BTN_01 έως ::P,MAINSCREEN_MAPVIEW_BTN_08
Οι τιμές είναι Pixel μέσα στο Destinator.bmp.
Οι πρώτες συντεταγμένες (0,462 για το MAINSCREEN_MAPVIEW_BTN_01) αναφέρονται στο Destinator.bmp και δίνουν την αρχή του εικονιδίου. Η Τρίτη και τέταρτη (60,60 για το MAINSCREEN_MAPVIEW_BTN_01) δίνουν το μήκος και πλάτος αναφοράς στο Destinator.bmp.

Αυτά τα ολίγα.

jfle
06-06-06, 20:21
Γεια σας.

Μπορει καποιος να μου στηλει το vga patch of Apostat στο admin@mazda6.gr

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γιαννης

joannaex
07-07-06, 18:48
Αν μπορείτε να το βάλετε σε κάποιον ftp ακόμα καλύτερα, αν όχι pls κάποιος που το έχει ας μου στείλει ένα PM.

tomgr
03-09-06, 17:27
Μπορει καποισ να μοθ πει πως μπορω να μεγαλωσω το Χ σε vga mode γιαι ειναι το μονο που δεν μπορω να πατισω με το δακτυλο?????