Επιστροφή στο Forum : ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ NGI,NA ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΜΗΜΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΑΝΤΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ:ΕΧΩ ΣΥΧΤΗΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΛΠ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
bale me ki emena sth lista aytwn poy exoyn "sixtirisei" me ayto. Egkrinw kai epayjanw thn protash soy.
bale me ki emena sth lista aytwn poy exoyn "sixtirisei" me ayto. Egkrinw kai epayjanw thn protash soy.
Υπάρχει ένας τρόπος για να έχουμε τις πληροφορίες που θέλουμε ορατές περισσότερη ώρα. Εάν απενεργοποιήσουμε Επιλογές-->Γενικές Ρυθμίσεις-->πληροφορίες χάρτη όλες τις επιλογές φ&λ, Υψόμετρο, ΕΩΑ-ΕΧΤ, Απόσταση τότε θα βλέπουμε συνεχώς την οδό όπου κινούμαστε. Αν τώρα θέλουμε να βλέπουμε το υψόμετρο & την ταχύτητα ενεργοποιούμε μόνο αυτά. Σε αυτή την περίπτωση η οδός που είμαστε θα εναλλάσσεται με την ταχύτητα και το υψόμετρο, χωρίς να παρεμβάλλονται άλλες πληροφορίες.
Σε γενικές γραμμές το λογισμικό Destinator είναι ένα λογισμικό πλοήγησης που κρύβει μέσα του πολλά χρόνια ανάπτυξης και εμπειρίας στην πλοήγηση. Πιθανότατα η απάντηση θα ήταν ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι καλές αλλά ξεφεύγουν από τα όρια της χρηστικότητας και της απλότητας με την οποία έχει σχεδιαστεί το Destinator. Επίσης η ομάδα ανάπτυξης του Destinator λαμβάνει υπ' όψιν της γνώμες και προτάσεις από χρήστες απ' όλο τον κόσμο και υλοποιεί αυτές που πιστεύει ότι θα είναι χρήσιμες για τους περισσότερους. Εμείς πάντως θα προωθήσουμε και θα προωθούμε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα ανάπτυξης του Destinator με την ελπίδα κάποιες από αυτές να υλοποιούνται σε επόμενες εκδόσεις.
ΕΧΩ ΣΥΧΤΗΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΛΠ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό υπάρχει η ένδειξη υψόμετρο αφού είναι της πλάκας. Πάνω σε καράβι είμαι και μου δείχνει ύψος 50 μέτρα και βάλε!
ΕΧΩ ΣΥΧΤΗΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΛΠ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό υπάρχει η ένδειξη υψόμετρο αφού είναι της πλάκας. Πάνω σε καράβι είμαι και μου δείχνει ύψος 50 μέτρα και βάλε!
Το υψόμετρο είναι ανακριβές στο στίγμα που δίνουν όλα τα GPS. Σε όλα τα προγράμματα πλοήγησης υπάρχει σαν ενδεικτικό στοιχείο και μόνο.
Θα είναι ψηλό το καράβι Demon :wink:
... ή μήπως πρέπει να κατεβείς απ' το φουγάρο πριν μετρήσεις :lol:
Η αλήθεια είναι αυτή που διατυπώνει ο ssarl. Η ένδειξη ύψους είναι ακριβής μόνο σε εξελιγμένα συστήματα (στρατιωτικών κυρίως προδιαγραφών) με πολύπλοκους αλγόριθμους.
Άσχετο (τελείως όμως), αυτή η ανακρίβεια στο υψόμετρο μήπως οφείλεται στο gravitational red shift, όπως αναφέρεται στο general theory of relativity του Αινστάιν? Αν υπάρχει κανένας φίλος της φυσικής ας βοηθήσει.
Η σχετικότητα δεν έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή. Όταν τρέχεις στην Εθνική με το αυτοκίνητο ο χρόνος σου κυλάει πιο αργά, το μήκος του αυτοκινήτου μειώνεται και το βάρος αυξάνεται. Αλλα δεν νομίζω κανεις μας να τα έχει παρατηρήσει όλα αυτά. Οι διαφορές απλα δεν είναι μετρήσιμες. Μόνο η διαστολή του χρόνου έχει μετρηθεί και αυτό με ατομικά ρολόγια (υπερ-υψηλης ακρίβειας) σε αεροπλάνα... Για να γίνουν εμφανή σε αυτό το βαθμό αυτά τα φαινόμενα της βαρύτητας χρειάζεται τόσο υψηλο βαρυτικό πεδίο που θα είχαμε γίνει όλοι πίτα!
Η διαφορά υψόμέτρου οφείλεται στον τρόποο λειτουργίας του GPS, ρίζε μια ματια εδω (http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=105)
Φίλε μου πρέπει να αφαιρέσεις το ύψος του καταστρώματος που βρίσκεσαι. Απορίας άξιον πάντως είναι, σε τι θα σου χρησιμεύσει να μετρήσεις το υψόμετρο στη θάλασσα αφού ξέρεις ότι θεωρητικά ή πρακτικά είναι 0. Σίγουρα η ένδειξη του GPS θα σου είναι πιο χρήσιμη σε περιοχές με κάποιο υψόμετρο όπου η απόκλιση μερικών μέτρων δεν έχει καμία πρακτική σημασία για τον καθημερινό χρήστη. (Αν σου δείχνει υψόμετρο 370 μ και στην πραγματικότητα είναι 345, που είναι το πρόβλημα ;). Εκτός και αν είσαι τοπογράφος, οπότε πρέπει να προμηθευτείς ειδικό τοπογραφικό GPS με ειδικό λογισμικό για την επίλυση υψομετρικών διαφορών μέχρι και εκατοστό ή χιλιοστό. Οι δέκτες GPS που λαμβάνουν σήματα WAAS για την Αμερική και EGNOS για την Ευρώπη, μειώνουν κατά πολύ τις εσφαλμένες ενδείξεις θέσης και υψομέτρου. Όσο για τα αποτελέσματα της θεωρίας της σχετικότητας, αναζητήστε τα σε ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός (κάτι λιγότερο από 300.000 Km/sec).
Ευχαριστώ.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.