PDA

Επιστροφή στο Forum : destinator mls ή destinator 6

hellas200
11-03-07, 20:27
καλησπερα
ενδιαφερομαι για χαρτες ευρωπης και
θελω να ρωτησω και εγω ποια ειναι η διαφορα των δυο προγραμματων και γιατι το ελληνικο (destinator mls) εχει 189 ευρω και το destinator 6 περιπου 160? (εννοω τα ευρωπαικα πακετα)
και κατι αλλο
το desinator 6 ειναι συμβατο με το htc p3300 γιατι στο site του destinator εχει συμβατα αυτα HTC TyTN, P3600

ευχαριστω

panosha
11-03-07, 21:12
καλησπερα
ενδιαφερομαι για χαρτες ευρωπης και
θελω να ρωτησω και εγω ποια ειναι η διαφορα των δυο προγραμματων και γιατι το ελληνικο (destinator mls) εχει 189 ευρω και το destinator 6 περιπου 160? (εννοω τα ευρωπαικα πακετα)
και κατι αλλο
το desinator 6 ειναι συμβατο με το htc p3300 γιατι στο site του destinator εχει συμβατα αυτα HTC TyTN, P3600

ευχαριστω
Τα ίδια πράγματα είναι νομίζω, δεν ξέρω από που βρήκες αυτές τις τιμές δες εδώ http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=1 μπορείς να πάρεις το PN με 140 και να πάρεις δωρεάν μετά την αναβάθμιση του 6.
Με το 3300 υπάρχουν προβλήματα με το 6 υπάρχει ειδική κατηγορία γιά να δεις τι παίζει και τι μπορείς να κάνεις εδώ http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2795 8)

hellas200
11-03-07, 21:26
εννοω
α.το destinator της ngi με τους χαρτες
ευρωπης
εχει 189 στο δικο της site
το destinator 6 ευρωπης εχει στα διαφορα eshop γυρω στα 160 .
β.στην ευρωπαικη σελιδα του destinator δεν αναφερει το htc p3300 σαν συμβατη συσκευη για το destinator 6

ευχαριστω

zeppelin
11-03-07, 23:16
Το πακέτο με τα 189 ευρώ είναι pn. Μπορείς να πάρεις με 160. Αν δε βιάζεσαι κι αν δεν έχεις τον Ελληνικό χάρτη της NGi θα κυκλοφορήσει σύντομα πακέτο που θα περιλαμβάνει χάρτη Ελλάδας NGi + Ευρώπη με 199 ευρώ.

Το D6 έχει μερικά προβληματάκια με το gps του p3300. Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε στη συζήτηση για το p3300.

hellas200
11-03-07, 23:22
ευχαριστω για την αμεση απαντηση

MinOtaVrS
12-03-07, 09:56
Gia na kaneis to Artemis (HTC P3300) na doulepsei me to 6ari des to 13o post edw http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2579&postdays=0&postorder=asc&start=90

:wink: :wink:

hellas200
14-03-07, 21:08
mino σ ευχαριστω

spichri
14-03-07, 22:54
θα κυκλοφορήσει σύντομα πακέτο που θα περιλαμβάνει χάρτη Ελλάδας NGi + Ευρώπη με 199 ευρώ.

Το D6 έχει μερικά προβληματάκια με το gps του p3300. Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε στη συζήτηση για το p3300.

Καλο ειναι καποια στιγμη να υπαρξει και η δυνατοτητα αγορας καθε χωρας ξεχωριστα. ειναι αδικο για καποιον που θελει να ταξιδεψει, για παραδειγμα, ιταλια να αγορασει ολη την ευρωπη

eagle
06-04-07, 21:44
Ρε παιδια εξηγηστε μου κατι :

Πηρα το airis t920 από Πλαισιο 499 euro , και τοσο το δινουν NGI.gr kai MLS.gr
Τωρα διαβάζω για χαρτες Ελλαδος με 140 ευρώ από ngi. gr και βρίσκω τη συσκευή σκέτη με 190 ευρώ σε Αγγλία, Γερμανία κλπ (pixmania.com) ...
Συνολο 100 ευρώ λιγότεα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να σας θυμίσω οτι ζουμε στην Ενωμένη Ευρώπη !!! Περιμένω με ανυπομονησία την εξήγηση για τα 100 ευρώ παραπάνω που μου πήρατε :twisted: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :twisted: !!
Οχι η NGI συγκεκριμένα , αλλα η κοινοπραξία NGI & MLS προφανώς !

Θα χαρω να κάνω λάθος και μακάρι να μπορείτε να με διαψευσετε !!

Καλό Πασχα !

panosha
06-04-07, 21:53
Πρόσθεσες ΦΠΑ 19% και μεταφορικά, περιλαμβάνει στη συσκευασία φορτιστές κ.α. όπως αυτό που πήρες από εδώ, είναι σε διαθεσιμότητα γιά Ελλάδα ? :roll:

eagle
06-04-07, 22:31
φιλε panosha, με ολα μεσα, φορτιστη, βαση στηριξης, ΦΠΑ, εξοδα μεταφορας !

Το μόνο προβλημα που υπαρχει είναι οπως φανταζομαι θα ξέρεις και εσυ οτι δεν στελνουν Ελλαδα ... αρκει όμως ενας φιλος σε μια πιο Ευρωπαϊκή χώρα από την Ευρωπαϊκή Ελλάδα μας :wink: για να τα παραλάβει αντι για εμάς και να μας τα στειλει στη συνέχεια :wink: :wink: ....

Αντι λοιπόν να κοροϊδευουμε ο ένας τον αλλον , πιστεύω οτι θα ηταν πιο straight (!) να δώσουν οι MLS / NGI μια τιμή αν όχι ιδια με την Ευρωπαϊκή αντε 20 ευρω παραπανω...

και κατι αλλο ... γιατι η NGI δεν φροντίζει η τιμη των χαρτων να ειναι ακριβοτερη ??!!?? Ναι δεν το εγραψα κατα λαθος αυτό ! Θεωρώ μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έκανε με τους Ελληνικούς Χάρτες και μπράβο της ! και δεχομαι να πληρωσω παραπανω για το χαρτη που εφτιαξε τη στιγμή που οι μεγαλες ξενες εταιρείες χαρτογραφησης την έχουνε χ*σμ*νη την Ελλαδίτσα !!! Ετσι για να στηριξω μια Ελληνική προσπαθεια επειδή ειμαι και εγω Ελληνας.

Ομως να τους πουλάει χωριστά φθηνότερα από όσο τους πουλάει πακέτο με το μηχανακι ? :? Αυτο μονο σαν χοντρο λαθος τιμολογιακής πολιτικής μπορώ να το δω ! ( που κάνει τους πελάτες της να αισθάνονται λιγάκι μ*λ*κες που την στηρίζουνε με τα λεφτά τους .... )

Αλήθεια λύσε μου μια απορία ... δουλεύεις σε κάποια απο τις δύο εταιρείες που προανέφερα ? Διοτι αν ναι, σε καταλαβαίνω απόλυτα και δεν περιμένω από σενα να στραφείς εναντίον τους μέσω του forum !

panosha
07-04-07, 00:13
Κοίταξε, τελικά την τιμολογιακή πολιτική της NGI γιά τους χάρτες την καθορίζουμε και εμείς ως καταναλωτές αν το καλοσκεφτείς.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω να σου πω τι παίζεται με το μηχάνημα σκέτο και την τιμή του. Το μόνο που σκέφτομαι σαν υπέρ αγοράζοντας από εδώ είναι εγγύηση και service. Bέβαια αν η διαφορά είναι αυτή που λες έχεις τα δίκια σου.
Εχω βρεθεί κι εγώ σε αναμονή παραγγελίας PDA από εξωτερικό όχι λόγω τιμής μόνο άλλά γιά να το έχω νωρίτερα από την κυκλοφορία του στην Ελλάδα. Κατέληξα να ακυρώσω την παραγγελία να επιβαρυνθώ με έξοδα και να το πάρω από εδώ ( 20 μέρες και δεν είχε ταχυδρομηθεί το ετοιμοπαράδοτο την στιγμή της παραγγελίας ! ). Βέβαια υπάρχουν και σοβαρά μαγαζιά στο εξωτερικό.
Δεν δουλεύω σε καμία από τις δύο εταιρίες, απλός χρήστης είμαι σαν κι εσένα και δηλωμένος οπαδός της NGI γιά πολλούς λόγους που δεν είναι της στιγμής. Ας περιμένουμε μιά απάντηση και αν πρέπει θα κάνω κι αυτό που δεν περιμένεις. :lol:

Υ.Γ. Πάντως την έρευνα αγοράς θα έπρεπε να την κάνεις πριν αγοράσεις. ;-)

zeppelin
07-04-07, 00:39
φιλε panosha, με ολα μεσα, φορτιστη, βαση στηριξης, ΦΠΑ, εξοδα μεταφορας !

Το μόνο προβλημα που υπαρχει είναι οπως φανταζομαι θα ξέρεις και εσυ οτι δεν στελνουν Ελλαδα ... αρκει όμως ενας φιλος σε μια πιο Ευρωπαϊκή χώρα από την Ευρωπαϊκή Ελλάδα μας :wink: για να τα παραλάβει αντι για εμάς και να μας τα στειλει στη συνέχεια :wink: :wink: ....

Αντι λοιπόν να κοροϊδευουμε ο ένας τον αλλον , πιστεύω οτι θα ηταν πιο straight (!) να δώσουν οι MLS / NGI μια τιμή αν όχι ιδια με την Ευρωπαϊκή αντε 20 ευρω παραπανω...

και κατι αλλο ... γιατι η NGI δεν φροντίζει η τιμη των χαρτων να ειναι ακριβοτερη ??!!?? Ναι δεν το εγραψα κατα λαθος αυτό ! Θεωρώ μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έκανε με τους Ελληνικούς Χάρτες και μπράβο της ! και δεχομαι να πληρωσω παραπανω για το χαρτη που εφτιαξε τη στιγμή που οι μεγαλες ξενες εταιρείες χαρτογραφησης την έχουνε χ*σμ*νη την Ελλαδίτσα !!! Ετσι για να στηριξω μια Ελληνική προσπαθεια επειδή ειμαι και εγω Ελληνας.

Ομως να τους πουλάει χωριστά φθηνότερα από όσο τους πουλάει πακέτο με το μηχανακι ? :? Αυτο μονο σαν χοντρο λαθος τιμολογιακής πολιτικής μπορώ να το δω ! ( που κάνει τους πελάτες της να αισθάνονται λιγάκι μ*λ*κες που την στηρίζουνε με τα λεφτά τους .... )

Αλήθεια λύσε μου μια απορία ... δουλεύεις σε κάποια απο τις δύο εταιρείες που προανέφερα ? Διοτι αν ναι, σε καταλαβαίνω απόλυτα και δεν περιμένω από σενα να στραφείς εναντίον τους μέσω του forum !

Σʼ ευχαριστούμε για τα σχόλιά σου και για το ενδιαφέρον μιας και φαίνονται να είναι καλοπροαίρετα.
Καταρχήν η NGi δε φτιάχνει πακέτα με hardware. Ο προσανατολισμός της είναι καθαρά η χαρτογράφηση. Προφανώς όταν κάποιος κάνει μεγάλες παραγγελίες μπορεί να έχει πολύ χαμηλές τιμές. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια τεράστια αγορά. Δε ξέρω από που προμηθεύεται τα airis η MLS, αλλά μπορεί να τα πήρε στην ίδια τιμή ή ίσως και σε ακριβότερη από τη τιμή που μας λες. Ένα δεύτερο θέμα είναι το κέρδος των καταστημάτων εδώ στην Ελλάδα που είναι μεγάλο (τα συμπτώματα μιας μικρής αγοράς) κι ένα τρίτο τα έξοδα του marketing για το άνοιγμα της αγοράς (δε πρόκειται για ένα είδος το οποίο το αγοράζουν εξʼ ορισμού οι Έλληνες όπως ένα πλυντήριο κι άρα χρειάζεται ενημέρωση άρα χρήματα). Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η ρευστότητα που χρειάζεται να έχει μία εταιρία για παραγγελιές 2-3000 κομματιών όπου χρειάζεται να έχεις cash πάνω από μισό εκ. Ευρώ (και το χρήμα εδώ στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη – ας είναι καλά οι Ελληνικές τράπεζες) Τέλος πέρα από όλα αυτά είναι η τεχνική υποστήριξη τόσο της NGi όσο και της MLS αλλά και και η εγγύηση του hardware.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι οι τιμές του hardware είναι τόσο ευμετάβλητες που θα φόβιζαν ακόμη κι έναν χρηματιστή. Υπάρχει η πιθανότητα λοιπόν όταν η mls αγόρασε τα airis π.χ. πριν από 4 μήνες, να προσπάθησε να πάρει όσο περισσότερη ποσότητα μπορούσε για να πετύχει τη καλύτερη δυνατή τιμή. Όμως η τιμή μετά από 4 μήνες να έχει αλλάξει δραματικά προς τα κάτω (ένα ακόμη σύμπτωμα της μικρής Ελληνικής αγοράς).
Πάντως το σίγουρο είναι ότι όσο ανοίγει η Ελληνική αγορά (και με τις σημαντικές επενδύσεις που γίνονται από την NGi στην ανάπτυξη του χάρτη αλλά και με τις επενδύσεις σε marketing από την MLS) η ψαλίδα θα μικρύνει και θα ωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής.
Ένα παράδειγμα μιας ακόμη μικρότερης αγοράς από την Ελλάδα είναι η Κύπρος, όπου εκεί πωλείται αυτή τη στιγμή ένα σύστημα πλοήγησης με mio 168 πάνω από 800 ευρώ.
Τέλος στην Ευρώπη ποτέ δε θα έπαιρνες δωρεάν νέους χάρτες αλλά μόνο αν ξαναγόραζες το airis μετά από 6 μήνες. Επίσης κανείς δε θα σου έδινε αναβάθμιση λογισμικού από 5.5 σε 6 (π.χ αν το είχες πάρει πριν από 6 μήνες). Εμείς πέρα από το 6.1 που σίγουρα θα το πάρεις δωρεάν θα σου δώσουμε πιθανότατα επίσης δωρεάν και το 7.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως παρόλα αυτά έκανες μια πολύ καλή αγορά. Για σκέψου να είχες πάρει με 100 – 150 ευρώ φτηνότερα ή ακόμη και με τα ίδια χρήματα, μία μέτρια συσκευή με προβληματικούς χάρτες? Γιατί όμως πήρες το airis? Για 2 λόγους κυρίως:
1. Γιατί τα χρήματα του marketing της mls έπιασαν τόπο ή
2. Γιατί έμαθες από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει ότι πρόκειται για πολύ καλό προϊόν.
Αυτό το θέμα δεν είναι άσπρο ή μαύρο αλλά σηκώνει πάρα πολύ ανάλυση και μπορεί να μιλάμε για μέρες.

Καλό Πάσχα

Γιάννης
07-04-07, 00:44
Πάντως την έρευνα αγοράς θα έπρεπε να την κάνεις πριν αγοράσεις. ;-)

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά ή πόσο καιρό έψαξες για κάποιο
αντικείμενο , θα το βρεις κάπου φθηνότερα , αφού όμως το έχεις ήδη
αγοράσει.

http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2240&postdays=0&postorder=asc&start=270

o 35ος νομος του μερφυ :lol:

panosha
07-04-07, 00:49
Πάντως την έρευνα αγοράς θα έπρεπε να την κάνεις πριν αγοράσεις. ;-)

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά ή πόσο καιρό έψαξες για κάποιο
αντικείμενο , θα το βρεις κάπου φθηνότερα , αφού όμως το έχεις ήδη
αγοράσει.

http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2240&postdays=0&postorder=asc&start=270

o 35ος νομος του μερφυ :lol:
Σωστό κι αυτό. 8-[

eagle
07-04-07, 23:36
panosha , Γιαννη και Zeppelin ευχαριστώ για τις απαντήσεις !

Την ερευνα αγοράς την συνεχίζω κυρίως για φίλους που βασίζονται στη γνωμη μου επειδή ξερουν οτι όταν ψαχνω για κατι το ψαχνω καλά :wink:
( Αρχισα την ερευνα αλλα πριν την τελειωσω μπηκα στο Πλαισιο για δισκάκια DVD και βγηκα με το AIRIS και την πιστωτική φορτωμένη :? )

Ολη την αξία την έχουν οι χαρτες και οι ενημερώσεις τους ... τα μηχανακια και τα προγραμματα πλοηγησης τα φτιαχνει σχεδον ο καθενας ... και γιαυτό φθηναίνουν συνεχεια ....

Το οτι καποιος στη Ν. Μακρη απλωσε λιγο παραπάνω το χωράφι του και εκλεισε ενα δρομο ( περναγα προχθες - επανυπολογισμό διαδρομής εκανε η Ιωαννα :lol: ) σημαινει δυσκολία στον χαρτη που δεν θα συναντησει μια εταιρεία που φτιαχνει χαρτες για κεντρικη ευρωπη !!!!!!!!!!

ΝΑΙ λοιπον οι δωρεαν αναβαθμισεις υπερκαλύπτουν τα 100 ευρω που εγιναν η αφορμή για αυτή την συζήτηση ... Μιλώντας με φίλους σε Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία πιστεύω ότι αυτό δεν πρεπει να περναει στα ψιλα! Διαφημείστε το οσο περισσοτερο μπορείτε ! Εκεί ειναι φθηνά τα μηχανάκια αλλα τους πιάνουν τον κ*λ* στις αναβαθμίσεις!! ... οπως ακριβώς ειπε και ο Zepellin (το ειπε πιο ευγενικα )
Και φυσικά θεωρώ βασικότατο το καλο service , υποστηριξη κλπ
Ειμαι λοιπον πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου AIRIS + Destinator + χαρτες Ελλάδας NGI.

Συνεχίζω το ψαξιμο για χαρτες off road και ευρωπαικούς στην ιδια συσκευη. Δοκιμάζω αρχικά oziexplorer και βλεπουμε ...
το route 66 navigator 7 και χαρτες navteq που δινουν εξω τι σχεση εχει με τους χαρτες της NGI για ευρώπη σε destinator ? Ιδιο πράγμα ή παραλλαγή ? της NGI ποια είναι η version για Ευρώπη ( στο site λεει 2005 ) ? Εξω η Navteq ειναι στο 2006 ( Q1 , 2 δεν θυμαμαι )

Αυτοματη αλλαγή χώρας έχει το 5.5 ND ?

Σταματάω για το Πασχα !

Καλό Πάσχα σε όλους!!

zeppelin
09-04-07, 12:29
Οι χάρτες Ευρώπης είναι ίδιοι ανεξάρτητα σε ποιο σύστημα πλοήγησης κυκλοφορούν. Αυτόματη εναλλαγή υποστηρίζει το 5.5