PDA

Επιστροφή στο Forum : X-files ***Περίεργα Σημεία Ενδιαφέροντος***

gypsadoros
27-02-07, 23:22
Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί ψάχνω τις συντεταγμένες απο την σπηλιά του Νταβέλη και για την περίεργη κατηφόρα στην Πεντέλη που αφήνεις το αυτοκίνητο ελεύθερο και αυτό πάει προς τα πίσω αντί να κατηφορίσει!
Αν κάποιος φίλος τα έχει ας τα γράψει εδώ και γενικά αν έχουμε συντεταγμένες από τέτοια "περίεργα" σημεία ας τα γράφουμε εδώ και που ξέρεις μπορεί καμιά φορά να βρεθούμε εκεί και να τα "χαζέψουμε"!
Καλό θα είναι στα σημεία που αναφέρουμε να περιγράφουμε και τι "περίεργο" υπάρχει εκεί για να ξέρουμε και που σταματάμε και τι ψάχνουμε!

gp2000
27-02-07, 23:45
Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί ψάχνω τις συντεταγμένες απο την σπηλιά του Νταβέλη και για την περίεργη κατηφόρα στην Πεντέλη που αφήνεις το αυτοκίνητο ελεύθερο και αυτό πάει προς τα πίσω αντί να κατηφορίσει!
Αν κάποιος φίλος τα έχει ας τα γράψει εδώ και γενικά αν έχουμε συντεταγμένες από τέτοια "περίεργα" σημεία ας τα γράφουμε εδώ και που ξέρεις μπορεί καμιά φορά να βρεθούμε εκεί και να τα "χαζέψουμε"!
Καλό θα είναι στα σημεία που αναφέρουμε να περιγράφουμε και τι "περίεργο" υπάρχει εκεί για να ξέρουμε και που σταματάμε και τι ψάχνουμε!
συμφωνω :D αλλα να αναφερουμε κ σπηλαια οπως δυρου πεταλωνων κα :-D :-D

gypsadoros
27-02-07, 23:49
συμφωνω :D αλλα να αναφερουμε κ σπηλαια οπως δυρου πεταλωνων κα :-D :-D

Εννοείτε φίλε gp2000 !Και αν δούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον τα συλλέγουμε και φτιάχνουμε και τις ανάλογες κατηγορίες!

spichri
27-02-07, 23:54
εδω δεν ξερω αν εχει κατι περιεργο αλλα σιγουρα αξιζει να πατε να δειτε τα οστα των πρωτων ορθιων ανθρωπων.

ελπιζω καποτε να παραδεχτουν οτι ο αρχαιοτερος ορθιος ανθρωπος που εχει ανακαλυφθει εως τωρα ειναι εκει και ειναι στην Ελλαδα...

23.15991
40.37307

gp2000
27-02-07, 23:58
εδω δεν ξερω αν εχει κατι περιεργο αλλα σιγουρα αξιζει να πατε να δειτε τα οστα των πρωτων ορθιων ανθρωπων.

ελπιζω καποτε να παραδεχτουν οτι ο αρχαιοτερος ορθιος ανθρωπος που εχει ανακαλυφθει εως τωρα ειναι εκει και ειναι στην Ελλαδα...

23.15991
40.37307
συμφωνω φιλε SPICHRI :D :-D :-D :-D

gypsadoros
28-02-07, 00:13
Το ηφαίστειο αυτό δεν είναι πια ενεργό. Ο κύριος κρατήρας του βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού Καμένη Χώρα. Έχει διάμετρο 100 μέτρων και βάθος 40 – 50 μ. Στη βορειοανατολική πλευρά του διακρίνονται άλλοι δυο – παρασιτικοί – κρατήρες. Η ανάβαση στον κρατήρα είναι μια μοναδική εμπειρία.
Η έκρηξη της Καμένης, την οποία αναφέρουν στις γραφές τους ο Στράβωνας και ο Παυσανίας, πιθανολογείται ότι έγινε μεταξύ των ετών 277 – 240 π.Χ.
Μερικά μέτρα απο το χωριό Καμένη Χώρα υπάρχει ένα ξύλινο υπόστεγο , στο σημείο αυτό βρίσκουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο ηφαίστειο, το οποίο κινείται αρχικά στη βάση του λόφου. Είναι αρκετά ταλαιπωρημένο από τις κατολισθίσεις και χρειάζεται προσοχή. Στη συνέχεια κερδίζει ύψος απότομα και ανεβαίνει στην κορυφή του ηφαιστείου. Λίγο πριν φτάσουμε στον κρατήρα, η ανάβαση γίνεται από απότομα βράχια και χρειάζεται λίγη προσοχή. Η θέα από το σημείο αυτό είναι μοναδική!

Lon. 23.33360 E
Lat. 37.61476 N
http://img91.imageshack.us/img91/1614/0042cn8.jpg

joannita
28-02-07, 09:57

23.15991
40.37307

Επιτέλους! Το παραδέχτηκαν! Συμπλήρωσαν επίσης ότι πρέπει να ήταν και ο τελευταίος όρθιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στην Ελλάδα. :roll:

208 hp
28-02-07, 10:46

23.15991
40.37307

Το ον με τα δυο πόδια ονομάστηκε ΑΝΘΡΩΠΟΣ όταν έλαβε τη γνώση, σίγουρα λοιπόν ο πρώτος άνθρωπος ήτανε αυτός που κατοικούσε στον τώρα Ελλαδικό χώρο. :wink:

joannita
28-02-07, 14:51
Έχετε άδικο :-)

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman2.html

«[…] το όνομα “άνθρωπος” σημαίνει ότι, ενώ κάθε άλλο ζώο δεν ερευνά ούτε στοχάζεται για ό,τι βλέπει, ούτε “αναθρεί” (κοιτάζει προς τα πάνω), ο άνθρωπος και βλέπει – αυτό θα πει “όπωπε” – και “αναθρεί” και στοχάζεται για ό,τι “όπωπε” (έχει δει). Γι’αυτό απ’όλα τα ζώα μόνο ο άνθρωπος ονομάστηκε σωστά “άνθρωπος”, ως “αναθρών α όπωπε” (γιατί εξετάζει όσα έχει δει)» (Πλάτων, Kρατύλος 399c, 1994: 111)

panosha
28-02-07, 14:55
Έχετε άδικο :-)

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman2.html

«[…] το όνομα “άνθρωπος” σημαίνει ότι, ενώ κάθε άλλο ζώο δεν ερευνά ούτε στοχάζεται για ό,τι βλέπει, ούτε “αναθρεί” (κοιτάζει προς τα πάνω), ο άνθρωπος και βλέπει – αυτό θα πει “όπωπε” – και “αναθρεί” και στοχάζεται για ό,τι “όπωπε” (έχει δει). Γι’αυτό απ’όλα τα ζώα μόνο ο άνθρωπος ονομάστηκε σωστά “άνθρωπος”, ως “αναθρών α όπωπε” (γιατί εξετάζει όσα έχει δει)» (Πλάτων, Kρατύλος 399c, 1994: 111)
:smt032 :smt032 :smt032 :smt032 :smt032 :smt032 :smt032 :smt032 :smt032 :smt032

spichri
28-02-07, 14:58
η πιο απλα οπως μαθαμε στο δημοτικο..
Ανθρωπος εκ του ανω+θρωσκω= κοιταζω ψηλα..

joannita
28-02-07, 15:01

ψηλά κοιτάζουν και οι κότες :shock: ! :-D

panosha
28-02-07, 15:18

ψηλά κοιτάζουν και οι κότες :shock: ! :-D
Εντάξει, το θρώσκω θέλει να πεί πάνω κάτω στοχάζεται που λες κι εσύ. Από την άλλη υπάρχουν και άνθρωποι κότες, χμ χμ....
Μην τη χώνεσαι στο φίλο μου το Σπύρο γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα και μη με αναφέρεις στα ποιήματα σου ξέρεις πως. :smt021

spichri
28-02-07, 22:05
joan θα βαλω το φιλο μου τον πανο να σε φαει :-D

fokion
08-03-07, 12:33
Στη σπηλια του Νταβελη δεν φτανει το destinator... το εχω δοκιμασει και με κανονικο αυτοκινητο μαλλον δεν μπορεις να φτασεις ακριβως... μπορεις βεβαια να φτασεις σχετικα κοντα και μετα ποδαροδρομο

andreas
09-03-07, 12:48
[quote="gypsadoros"]Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί ψάχνω τις συντεταγμένες απο την σπηλιά του Νταβέλη και για την περίεργη κατηφόρα στην Πεντέλη που αφήνεις το αυτοκίνητο ελεύθερο και αυτό πάει προς τα πίσω αντί να κατηφορίσει!
οντως μέχρι καποιο σημειο πας στην σπηλιά στην άσφαλτο μετά στον χωματόδρομο συνεχίζεις με το αμάξι σιγα σιγά και θα το βρείς ,φαίνεται απο έξώ ,τώρα για το σημείο που πάει το αμάξι προς τα πίσω μου έχοθν πέι οτι είναι σε μιά πηγή της πεντέλης σον δρόμο που πάει προς ν μάκρη ,αλλά δεν το έχω βρεί

gypsadoros
09-03-07, 17:24
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας σχετικά με την σπηλιά αλλά γέννησε η γυναίκα μου πρόωρα τις 2 κορούλες μας οι οποίες είναι στην εντατική μονάδα θεραπείας και δεν έχω πλέον τον χρόνο και το κουράγιο να διαβάζω το FORUM .Συνεχίστε να βάζετε σημεία και μόλις ηρεμήσω θα τα μαζέψω να τα κάνουμε μια νέα κατηγορία στα αγαπημένα!

zeppelin
09-03-07, 17:45
Εύχομαι ότι καλύτερο για τις κορούλες σας!

STELIOSFAN
09-03-07, 18:40
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας σχετικά με την σπηλιά αλλά γέννησε η γυναίκα μου πρόωρα τις 2 κορούλες μας οι οποίες είναι στην εντατική μονάδα θεραπείας και δεν έχω πλέον τον χρόνο και το κουράγιο να διαβάζω το FORUM .Συνεχίστε να βάζετε σημεία και μόλις ηρεμήσω θα τα μαζέψω να τα κάνουμε μια νέα κατηγορία στα αγαπημένα!

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΔΕΙΣ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑΚΑΛΥΤΕΡΑ :roll: :roll:

panosha
09-03-07, 19:47
Θα κάνεις τώρα άλλη κατηγορία με Αγαπημένα, δική σου. :wink:

Papados
10-03-07, 14:23
Τις καλύτερες ευχές μου για τις κορούλες σου. Ολα θα πάνε καλά και θα το θυμάσαι σαν μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής σου ;-)

garet
10-03-07, 19:32
Συγχαρητήρια!!! Πάντως με τρεις γυναίκες σε βλέπω να εγκαταλείπεις το φόρουμ!! :D :D :D :D

hab
11-03-07, 16:10
Στη σπηλια του Νταβελη δεν φτανει το destinator... το εχω δοκιμασει και με κανονικο αυτοκινητο μαλλον δεν μπορεις να φτασεις ακριβως... μπορεις βεβαια να φτασεις σχετικα κοντα και μετα ποδαροδρομο

Στη σπηλιά που λέγεται ότι ήταν του Νταβέλη και βρίσκεται στους πρόποδες όπου είναι τα ραντάρ (κι όχι αυτή που είναι στο δρόμο προς Διόνυσο) κι έχει την εκκλησία στη είσοδο, μπορείς να πας και με κανονικό αυτοκίνητο. Βέβαια δεν είναι άσφαλτος αλλά δεν πιστεύω να έχεις σκοπό να βάλεις Ferrari μέσα:))

Πάντως σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει κάποια ανηφόρα, όπως λέγετε, που να σε τραβάνε τα μαγνητικά πεδία...

Wisdom
12-03-07, 11:52
Πάντως σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει κάποια ανηφόρα, όπως λέγετε, που να σε τραβάνε τα μαγνητικά πεδία...Δεν υπάρχουν φυσικά μαγνητικά πεδία με δύναμη να τραβήξουν αυτοκίνητα αντίθετα από το νόμο της βαρύτητας. Στα 2 σημεία που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη (αλλά και σε άλλα ορεινά σημεία εκτός Αττικής) πρόκειται απλώς για οφθαλμαπάτη. Δηλαδή συγκριτικά σημεία του περιβάλλοντος χώρου (π.χ. κλίση δένδρων, πλαγιά βουνού κλπ) αλλά και της οπτικής θέας του ίδιου του δρόμου, δίνουν στο μάτι και τον ανθρώπινο εγκέφαλο την αίσθηση της κατωφέρειας ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανωφέρεια. Μπορείτε να διαπιστώσετε πολύ εύκολα την αλήθεια με ένα υδραυλικό αλφάδι ή ακόμα πιο εύκολα αν χύσετε νερό στο δρόμο. Αν τέλος νομίζετε ότι το "μαγνητικό πεδίο" είναι τόσο δυνατό που ανατρέπει το νόμο της βαρύτητας για όλα τα υλικά και όχι μόνο τα μέταλλα (άρα και το νερό του αλφαδιού) τότε δεν έχετε παρά να μετρήσετε τις υψομετρικές ενδείξεις του GPS σας μεταξύ των 2 σημείων για να διαπιστώσετε ποιο σημείο είναι πραγματικά ψηλότερα.

Σε αυτά τα σημεία επαληθεύεται η παροιμία "τα φαινόμενα απατούν". :D

hab
12-03-07, 15:21
Μας ισοπέδωσες :shock:

Που είναι αυτά τα σημεία ξέρεις?

nikant
16-03-07, 20:27

προσωπικά έχω πάει με αυτοκίνητο για να βγάλω φωτογραφίες (http://www.dpgr.gr/usergalleries/thumbnails.php?album=2213)

τότε δεν είχα το GPS βέβαια.. αλλά μπορώ να πω πως στο δρόμο της Πεντέλης η στροφή που παίρνεις είναι εδώ: 23.86986Ε, 38.07551Ν (περίπου φυσικά) οπού βλέπεις αυτή την πινακίδα http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/10375/thumb_ntavelis_cave_penteli_2004_12_11_001_720x540 .jpg (http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?pos=-24969)
καμία σχέση φυσικά με τις επίσημες πινακίδες που γράφουν "Σπηλιά Νταβέλη", αυτές είναι για να χαθείτε μόνο..

και η σπηλιά είναι περίπου εδώ: 23.87732Ε, 38.07074Ν

ΥΓ. εξωγήινους δεν είδα :P

gypsadoros
16-03-07, 20:46
Επέστρεψα!! :D Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις ευχές τους και να σας πω οτι οι μικρές μου είναι ακόμα στην εντατική αλλά πάνε μια χαρά και σύντομα θα πάνε σε άλλο θάλαμο (συντήρηση) !
Φίλε nikant ευχαριστώ για τις πληροφορίες και μπράβο για το πολύ καλό φωτογραφικό υλικό!

nikant
16-03-07, 20:52
Επέστρεψα!! :D Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις ευχές τους και να σας πω οτι οι μικρές μου είναι ακόμα στην εντατική αλλά πάνε μια χαρά και σύντομα θα πάνε σε άλλο θάλαμο (συντήρηση) !
Φίλε nikant ευχαριστώ για τις πληροφορίες και μπράβο για το πολύ καλό φωτογραφικό υλικό!

και τις καλύτερες ευχές μου για τις κορούλες σου! να τις χαίρεστε!

gp2000
17-03-07, 00:19
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ :D :D

Petrman
17-03-07, 04:22
Πάντως σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχει κάποια ανηφόρα, όπως λέγετε, που να σε τραβάνε τα μαγνητικά πεδία...Δεν υπάρχουν φυσικά μαγνητικά πεδία με δύναμη να τραβήξουν αυτοκίνητα αντίθετα από το νόμο της βαρύτητας. Στα 2 σημεία που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη (αλλά και σε άλλα ορεινά σημεία εκτός Αττικής) πρόκειται απλώς για οφθαλμαπάτη. Δηλαδή συγκριτικά σημεία του περιβάλλοντος χώρου (π.χ. κλίση δένδρων, πλαγιά βουνού κλπ) αλλά και της οπτικής θέας του ίδιου του δρόμου, δίνουν στο μάτι και τον ανθρώπινο εγκέφαλο την αίσθηση της κατωφέρειας ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ανωφέρεια. Μπορείτε να διαπιστώσετε πολύ εύκολα την αλήθεια με ένα υδραυλικό αλφάδι ή ακόμα πιο εύκολα αν χύσετε νερό στο δρόμο. Αν τέλος νομίζετε ότι το "μαγνητικό πεδίο" είναι τόσο δυνατό που ανατρέπει το νόμο της βαρύτητας για όλα τα υλικά και όχι μόνο τα μέταλλα (άρα και το νερό του αλφαδιού) τότε δεν έχετε παρά να μετρήσετε τις υψομετρικές ενδείξεις του GPS σας μεταξύ των 2 σημείων για να διαπιστώσετε ποιο σημείο είναι πραγματικά ψηλότερα.

Κι εγώ πριν πέντε χρόνια είχα την ίδια άποψη με εσένα μέχρι που είδα μία εκπομπή του ΑΝΤ1 σχετική με τα αυτοκίνητα που παρουσίαζε ο Άρης Σταθάκης. Ο άνθρωπος λοιπόν , έκανε το εξής απλό: στην ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ευθεία πριν από τη δεξιά στροφή που είναι η πηγή (πηγαίνοντας από Πεντέλη προς Δόνυσο)έβαλε δίπλα δίπλα ένα λάστιχο αυτοκινήτου με μία ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ζάντα. Τοτε το λάστιχο πήγε προς τα κάτω ενώ η ζάντα πήγε προς τα πάνω!!!

Petrman
17-03-07, 04:32
Να σου ζήσουνε οι κόρες (και η γυναίκα φυσικά!). Να τις δείς όπως ποθείς.
(Τυχερέ, εσύ τουλάχιστον με τις κόρες θα έχεις και ένα ποτήρι νερό στο μακρυνό μέλλον. Τι να πω εγώ που έχω γιούς.) να

Caveman
17-03-07, 04:37
Κι εγώ πριν πέντε χρόνια είχα την ίδια άποψη με εσένα μέχρι που είδα μία εκπομπή του ΑΝΤ1 σχετική με τα αυτοκίνητα που παρουσίαζε ο Άρης Σταθάκης. Ο άνθρωπος λοιπόν , έκανε το εξής απλό: στην ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ευθεία πριν από τη δεξιά στροφή που είναι η πηγή (πηγαίνοντας από Πεντέλη προς Δόνυσο)έβαλε δίπλα δίπλα ένα λάστιχο αυτοκινήτου με μία ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ζάντα. Τοτε το λάστιχο πήγε προς τα κάτω ενώ η ζάντα πήγε προς τα πάνω!!!

Την συγκεκριμένη εκπομπή με τον Α.Σταθάκη την θυμάμαι. Στο τέλος του σχετικού video όμως (δεν ξέρω αν το είδες), διευκρίνησε πως αυτό που έδειξε και βέβαια ήταν εφφέ και πως κανένα μαγνητικό πεδίο δεν βρέθηκε αλλά όλα ήταν μια οφθαλμαπάτη.. όπως τα λέει και ο wisdom

@gypsadoros: να τις χαίρεσαι!! κι από μένα τις ευχές μου!

MinOtaVrS
17-03-07, 11:06

Pateras didimwn !!!!

Siderokefalos and welcome to club my bro !!!!!!!!!!!!!

Na sou zhsoun kai grhgora sto spiti sas kai oxi stis thermokoitides...

unforgiven
17-03-07, 14:42

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, απλά γινόταν πλάκα. Η ρόδα που πήγαινε ανάποδα ήταν απλά ένα (κάπως πρόχειρο) εφέ. Χιούμορ έκαναν. :)

gypsadoros
20-03-07, 22:32
Pateras didimwn !!!!

Ευχαριστώ Μπάμπη και ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά για τις ευχές......πιάνουν τόπο και πάμε καλά η μικρή βγήκε απο την εντατική περιμένουμε να βγεί και η μεγάλη για να ηρεμήσουμε !!!!

panosha
20-03-07, 22:33
Pateras didimwn !!!!

Ευχαριστώ Μπάμπη και ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά για τις ευχές......πιάνουν τόπο και πάμε καλά η μικρή βγήκε απο την εντατική περιμένουμε να βγεί και η μεγάλη για να ηρεμήσουμε !!!!
Ποιά είναι η μεγάλη βρε, αυτή που βγήκε πρώτη ? :lol:

gypsadoros
20-03-07, 22:41

Ναι γείτονα! Η μεγάλη είναι αυτή που βγήκε πρώτη 07:24 και η μικρή βγήκε στις 07:25 :D

MinOtaVrS
20-03-07, 22:49

Ναι γείτονα! Η μεγάλη είναι αυτή που βγήκε πρώτη 07:24 και η μικρή βγήκε στις 07:25 :D

Aganta filaraki mou..

Ta perasa kai egw afta me ta dika mou didima kai xerw pws einai..