PDA

Επιστροφή στο Forum : Το οικοσύστημα της Samsung μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον

panosha
10-01-12, 02:19
http://img440.imageshack.us/img440/34/093a4df18e904d9982d3e23.jpg

Επιτέλους το smartphone σας μπορεί πλέον να διασυνδέεται με το πλυντήριο ρούχων σας, αν είστε στο οικοσύστημα της Samsung.

Η Samsung ανακοίνωσε το νέο All Share washing WF457 Wi-Fi πλυντήριο, που αν είναι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με το smartphone σας, μπορείτε να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις, προγράμματα πλύσης, απομακρυσμένη εκκίνηση ή παύση στο πλυντήριο, και πολλά ακόμα. Το πλυντήριο φέρει μια 8-ιντσών έγχρωμη LCD οθόνη αφής για άμεσο έλεγχο.

Δεν υπάρχει αναφορά για τα λειτουργικά συστήματα που θα συνεργάζεται το πλυντήριο, αλλά πάω στοίχημα ότι θα λειτουργεί με τα Android τηλέφωνα της Samsung.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/zsMsBl6p6cc?rel=0&amp;hd=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ktsak
10-01-12, 02:39
Ε τωρα πλεον ησυχασα. Αφου θα μπορουμε να ελεγχουμε και το πλυντηριο .......
Μου θυμιζει τη διαφημιση με τον "αγαπουλα" που στην ομαδα παιζει και ο ............ Αντωνιου !!!!!!!
Ενα παλτο για την ερημο, που λεει και ο πριγκηπας !!! Χαχαχαχαχαχα

kkalog
10-01-12, 07:42
ecosystems vs householdsystems ... οικο και το ένα οικο και το άλλο, αλλά τι οίκο;

songless
10-01-12, 10:24
Ενδιαφερον βημα. Η samsung με ονομα στις οικιακες συσκευες μπορει να δημιουργησει προιοντα για το "εξυπνο" σπιτι. Κατι δηλαδη που χρειαζομαστε ολοι, σε αντιθεση με ενα cloud οικοσυστημα που χρειαζονται λιγοι.

ktsak
10-01-12, 10:33
Συμφωνω, σαν γενικη ιδεα, καλη ειναι.
Αλλα δεν νομιζω οτι θα πρεπει να μας απασχολει απο πλευρας smartphone. Στον τομεα τον γενικο της τεχνολογιας, της δινουμε συγχαρητηρια.
Αν ομως νομιζει οτι ετσι θα προσεγγισει τον κοσμο στα σματπηονεσ ειναι γελασμενη. Δεν ειναι αυτο προσεγγιση των αναγκων του χρηστη. Ουτε και χρειαζεται να εχεις προσβαση στο cloud για να πλυνεις τα ρουχα σου, η να αναψεις το φουρνο για να ψησεις τα γεμιστα, οποτε μαλλον δεν το χρειαζεται κανεις αυτο, σε αντιθεση με την αποθηκευση data στο cloud, που ειναι πλεον το μελλον της τεχνολογιας.
Συγγνωμη φιλε μου αλλα μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησεις τις αποψεις σου, σχετικα με την προοδο της τεχνολογιας !!!!
Εκτος παλι και αν κανεις πλακα, οποτε δεκτον και με συγχωρεις για την παρεμβαση

songless
10-01-12, 11:37
Δεν κανω πλακα και δεν αναθεωρω. Εχω ενα μικρο server στο σπιτι μου με 1TB αποθηκευτικο χωρο προσβασιμο απο παντου ειτε απο υπολογιστη φιλου ειτε απο το κινητο μου ο,τι smartphone και αν ειναι οτι featurephone αρκει αν εχει προσβαση στο Internet. Τι να το κανω το 5gb cloud που προσφερουν πολλοι; Απο την αλλη θα ηθελα μεσω κινητου ή υπολογιστη να ελεγχω ακομη και τον φουρνο που εφερες ως παραδειγμα, γιατι πιο πολλες φορες χρειαστηκα να φυγω απο το σπιτι βιαστικα και να μην βαλω το φαι να γινεται παρα να ανεβασω μια φωτο στο cloud.

ktsak
10-01-12, 12:17
Ζητω συγγνωμη φιλε μου !!
Εχω πει και στο παρελθον πως το τι ικανοποιει τις αναγκες του καθενος ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα, αρα εχεις απολυτο δικιο για οσα παραπανω εγραψες. Παρολο που πιστευω οτι εισαι απο τους λιγους που ενθουσιαστηκες με τις νεες δυνατοτητες και χαρακτηριστικα των συσκευων Samsung, ειναι απολυτα σεβαστη η αποψη σου.
Εγω παντως εξακολουθω να ειμαι ενθερμος υποστηρικτης του cloud και συγκεκριμμενα του iCloud, το οποιο μου δινει τη δυνατοτητα να εχω αμεση προσβαση στα στοιχειωδη και απαραιτητα data, απο οπουδηποτε και αν ειμαι, χωρις να χρειαζεται να εχω αφησει κανενα δισκο συνδεδεμενο σε δικτυο, ουτε τον Mac μου online, απλα μεσω του iCloud να παιρνω και να δινω επαφες, ημερολογια, φωτογραφιες που τραβηξα, documents κλπ. Και θα πρεπει να παραδεχθεις πως μπορει η Apple να μην ανακαλυψε το "συννεφο", ειναι ομως αυτη που πρωτοπορησε και εδωσε για πρωτη φορα μια ολοκληρωμενη υπηρεσια που λειτουργει αψογα, και συνεργαζεται ομαλα με ολο το "οικοσυστημα" που λεγεται "Apple" (iPhone, iPad, iPod, iPhone, Mac)

songless
10-01-12, 12:25
Προσωπικα δεν μου αρεσει να ανεβαζω ευαισθητα αρχεια και πληροφοριες πουθενα στο Internet. Ο,τι ανεβαινει δεν κατεβαινει ποτε ακομη και να νομιζουμε οτι το διαγραψαμε. Πολλοι ειναι ανεκτικοι με αυτο αφου το να μοιραζουν τα δεδομενα τους με μια εταιρεια, αφου κανουν τη δουλεια τους ευκολα, δεν ειναι κατι σοβαρο.
Εγω παντως ειμαι επιφυλλακτικος για το λαμπρο μελλον του cloud και επιμενω στο custom δικο μου οικοσυστημα, που δεν προυποθετει συγκεκριμενες συσκευες και λειτουργικα για να λειτουργισει, παραμονο ενα χαρακτηριστικο. Internet.

panosha
10-01-12, 12:27
Η τεχνολογία προχωρά, και θα προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες, ακόμα και απομακρυσμένης διαχείρισης των οικιακών συσκευών. Σήμερα βέβαια όταν κανείς σκέφτεται την αγορά κάποιου smartphone, μάλλον δεν θα υπολογίσει και πολύ αν αυτό μπορεί να διαχειριστεί μέσω Wi-Fi το πλυντήριο του, αλλά θα δώσει προτεραιότητα σε άλλα πράγματα.

Από την άλλη, λόγω κόστους και ευκολίας, δεν βολεύει να έχει κανείς τον προσωπικό του server στο σπίτι του, αλλά να μην ασχολείται με αυτό και να κάνει τη δουλειά του φθηνά, αυτόματα, και να φροντίζει κάποιος άλλος γι αυτό. Οι υπολογιστές μας όσο περνά ο καιρός μετατρέπονται από τοπικά σημεία αποθήκευσης σε κέντρα πρόσβασης, διαχείρισης, και αναπαραγωγής. Αυτό ακριβώς είναι που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή, και καθορίζει τις εξελίξεις, ας μη το έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί.

Δεν κανω πλακα και δεν αναθεωρω. Εχω ενα μικρο server στο σπιτι μου με 1TB αποθηκευτικο χωρο προσβασιμο απο παντου ειτε απο υπολογιστη φιλου ειτε απο το κινητο μου ο,τι smartphone και αν ειναι οτι featurephone αρκει αν εχει προσβαση στο Internet.
Πραγματικά απορώ γιατί θεωρείς ασφαλή γενικά την πρόσβαση στο internet, ενώ στο cloud όχι.

kkalog
10-01-12, 12:52
Αυτή η καινοτομία της Samsung μου θυμίζει την παροιμία "ότι έχει ο γύφτος στο πανέρι του, αυτό διαλαλεί" ... Σίγουρα ενδιαφέρουσα λειτουργικότητα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ήταν καλύτερα να διέθετε τους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθεί αυτή η διασυνδεσιμότητα, στην προσαρμογή του ICS να τρέχει στο Galaxy S ... Πιό πολύ κόσμο θα προσέγγιζε με αυτό τον τρόπο.

- off topic mode on -

Η ανησυχία για την ασφάλεια των δεδομένων στο διαδίκτυο, εφόσον υπάρχει τέτοια ανησυχία, θα πρέπει να περιλαμβάνει και το τι διακινούμε με email, το τι γράφουμε/ανεβάζουμε στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα καθώς και ποιά sites επισκεπτόμαστε. Το τι αποθηκεύουμε στο οποιοδήποτε cloud είναι συγκριτικά λιγότερο σημαντικό.

Εαν έχουμε τόσο σημαντικά προσωπικά δεδομένα που να δικαιολογούν σε κάποιον να "προσβάλει" τον προσωπικό μας χώρο στο διαδίκτυο, δεν μας σώζει ο προσωπικός server εκτός αν δεν μιλάμε για server αλλά για ένα δίσκο σε ένα μηχάνημα που δεν βλέπει internet.

- off topic mode off -

songless
10-01-12, 13:13
Πραγματικά απορώ γιατί θεωρείς ασφαλή γενικά την πρόσβαση στο internet, ενώ στο cloud όχι.δεν τη θεωρω ασφαλη ακομη και την απλη προσβαση προσπαθώντας να παιρνω μετρα οπως χρηση hardaware firewall, software firewall, proxy, linux λειτουργικο για το pc μου και φυσικα οχι αποθηκευση δεδομενων ,οπως τηλεφωνα , φωτογραφιες απο προσωπικες στιγμες, κειμενα τις δουλειας μου σε online υπηρεσιες, ειτε cloud ειτε mail.
Η τεχνολογια προχωραει αλλα δεν αρκει απλως να εντυπωσιαζει χωρις να εχει ουσια. Δεν ζουμε στην εποχη που απο το άροτρο πηγαμε στο τρακτερ, αλλα σε μια εποχη που φτανουμε σε περιττους ανταγωνισμους σε hardware και υπηρεσιες που ειτε τις χρησιμοποιεις ειτε οχι , δεν αλλαζει η καθημερινότητα και η παραγωγικότητά σου σε σχεση με ο,τι μας εχει προσφερει η τεχνολογια τα τελευταια 5 χρονια. Αποψη μου, αλλα δεν μου εχει προσφερει το cloud κατι που να το χρειαστω σε σχεση με αυτα που εκανα μεχρι τωρα, ισα ισα που νιωθω οτι με εγκλοβιζει σε πλατφορμες και να διαλεγω "στρατοπεδα" αντι για υπηρεσιες και συσκευες.

panosha
10-01-12, 13:46
Το dropbox σε εγκλωβίζει σε πλατφόρμες; Το GMail; Η πρόσβαση σε ιστοσελίδες; Οι δημοφιλείς εφαρμογές είναι παντού, σε όλες τις πλατφόρμες. Βλέπω για παράδειγμα αυτή (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=29505) την εξαιρετική εφαρμογή. Δηλαδή θα έπρεπε τα 350.000 σημεία ενδιαφέροντος, να είναι αποθηκευμένα τοπικά σε κάθε smartphone; Προτιμώ όχι, και χαίρομαι για τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης τους όποτε θελήσω, όπου κι αν βρίσκομαι, κι ας είναι στον server κάποιας εταιρίας, στο cloud. Αυτό λέγεται ευκολία, έχει περάσει πλέον στην καθημερινότητα μας με χίλιους τρόπους, κι εσύ νομίζεις ότι προστατεύεις κάτι. Νομίζω δεν μπορείς να προστατέψεις και πολλά, αφού είσαι εδώ.

Θα κάνουμε τις υποχωρήσει μας λοιπόν, και θα προσέξουμε ποιους εμπιστευόμαστε. Η τεχνολογία είναι για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο, δε νομίζω πως όλοι θέλουν να κλέψουν τις συνομιλίες, τις φωτογραφίες, τα τραγούδια, και τις ταινίες μας.

kkalog
10-01-12, 13:51
δεν τη θεωρω ασφαλη ακομη και την απλη προσβαση προσπαθώντας να παιρνω μετρα οπως χρηση hardaware firewall, software firewall, proxy, linux λειτουργικο για το pc μου και φυσικα οχι αποθηκευση δεδομενων ,οπως τηλεφωνα , φωτογραφιες απο προσωπικες στιγμες, κειμενα τις δουλειας μου σε online υπηρεσιες, ειτε cloud ειτε mail.
Η τεχνολογια προχωραει αλλα δεν αρκει απλως να εντυπωσιαζει χωρις να εχει ουσια. Δεν ζουμε στην εποχη που απο το άροτρο πηγαμε στο τρακτερ, αλλα σε μια εποχη που φτανουμε σε περιττους ανταγωνισμους σε hardware και υπηρεσιες που ειτε τις χρησιμοποιεις ειτε οχι , δεν αλλαζει η καθημερινότητα και η παραγωγικότητά σου σε σχεση με ο,τι μας εχει προσφερει η τεχνολογια τα τελευταια 5 χρονια. Αποψη μου, αλλα δεν μου εχει προσφερει το cloud κατι που να το χρειαστω σε σχεση με αυτα που εκανα μεχρι τωρα, ισα ισα που νιωθω οτι με εγκλοβιζει σε πλατφορμες και να διαλεγω "στρατοπεδα" αντι για υπηρεσιες και συσκευες.

Με κάθε υπηρεσία και συσκευή διαλέγεις "στρατόπεδο" μην δαιμονοποιεις ειδικά το cloud. Δες το πιο διευρυμενα απο το cloud της Apple αν αυτο σε ενοχλεί για κάποιο λόγο. Δες, Google, Amazon, Dropbox, Box.net, Live 365. Πρόκειται για υπηρεσίες που λύνουν χέρια. Ίσως πολυ πιο ασφαλείς απο τη συνομιλία ή το SMS που στέλνεις με το κινητό σου.

Γιάννης
10-01-12, 14:41
Τι να το κανω το 5gb cloud που προσφερουν πολλοι;

Απλως δεν σε απασχολει αν σου πεσει το ρευμα στο σπιτι, αν μπυκωσει ο server, αν σου χαλασει το internet επειδη ψιχαλισε κλπ κλπ...

Και ολα αυτα ενω εισαι 500 χλμ μακρυα.

songless
10-01-12, 15:16
@Γιάννης Ενω αν εχω τα δεδομενα μου να τα διαχειριζεται αλλος δεν πρεπει να με απασχολει;

Φτασαμε να παρουσιαζουμε εξελίξη της τεχνολογιας το cloud και οχι την βελτιωση της ποιιοτητας της καθημερινης μας ζωης μεσα απο εξυπνες συσκευες που αλληλεπηδραμε ολοι μας καθημερινα. Απο την καφετιερα μεχρι το HiFi ηχοσυστημα στο σαλονι.
Το dropdox ειναι η πιο τρυπια εφαρμογη απο αποψη ασφαλειας και επαψα να τη χρησιμοποιω μετα απο μια εβδομαδα δοκιμης, αφου δεν μου προσφερε τιποτα παραπανω. Το gmail ειναι ενα email και τιποτα παραπανω. Υπαρχει εταιρικο email για λιγους που δεν ειναι το username μου για τις υπηρεσιες της google. Και ναι θα ηθελα τα pois να ειναι αμεσα προσβασιμα στη συσκευη μου χωρις να απαιτει internet. Και panosha επειδη εσυ μπορει να νομιζεις καποια πραγματα δεν σημαίνει οτι αλλοι δεν τα βλεπουν ενδιαφερον να τα "σκαλισουν". Εχω δει πτυχιακες να διαγραφονται απο σκληρους απομακρυσμενα γιατι ο αλλος απλα μπορουσε για πλακα να το κανει. Αφου διαλεξαμε να χρησιμοποιουμε το Internet καλο ειναι να το χρησιμοποιήσουμε με ασφαλεια οσο μπορουμε και μας επιτρέπεται. Νομιζω ειναι σώφρον απο το να χαριζουμε τη ζωη μας σε μια εταιρεια που ειμαι σιγουρος οτι πριν το κλικ κανεις δεν πατησε να διαβασει τους ορους αποδοχης.... Για τον ιδιο λογο που φοραμε ζωνη οταν οδηγαμε, αλλιως καλυτερα να μην οδηγουσαμε καθολου.

FJ
10-01-12, 15:42
Μην στεκομαστε στην συγκεκριμενη οικιακη συσκευη(το πλυντηριο) και το χλευάζουμε. Αυριο θα ειναι κατι αλλο και μετα κατι αλλο. Σιγουρα χρησιμα για πολλους σημερα, και σιγουρα πιο χρησιμα, για πιο πολλούς τοτε...

panosha
10-01-12, 15:56
Μην στεκομαστε στην συγκεκριμενη οικιακη συσκευη(το πλυντηριο) και το χλευάζουμε. Αυριο θα ειναι κατι αλλο και μετα κατι αλλο. Σιγουρα χρησιμα για πολλους σημερα, και σιγουρα πιο χρησιμα, για πιο πολλούς τοτε...
Χλευασμός δεν χρειάζεται, μια κριτική για τις προτεραιότητες της Samsung, όπως παραπάνω ανέφερε κι ο Κώστας, ίσως είναι χρήσιμη.

Το θέμα είναι οι εταιρίες να σχεδιάζουν προϊόντα που εν τέλει εκτός από κέρδος, θα δώσουν δυνατότητες και θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας. Τώρα αν κάποιος προτιμά την ασύρματη διαχείριση του πλυντηρίου του, από μια αναβάθμιση του λειτουργικού του, είναι ένα θέμα. Αλλά θα μου πείτε μερικοί έβγαλαν άχρηστο το Siri, το πλυντήριο θα αντιμετώπιζαν καλύτερα;

azriel84
10-01-12, 16:11
Σε λίγο η Samsung θα βγάζει και αποχυμωτές με remote control...lotpot

Σοβαρά τώρα, πολύ καλή η κίνηση προς την οικιακή ολοκλήρωση, μου την σπάει που πρέπει να σταματάω την ταινία ή το αγαπημένο μου ΜΜΟ (για τους καμμένους αυτό) για να πάω να κλείσω το πλυντήριο. Βέβαια όπως λέει και ο Πάνος, άλλα πράγματα έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα κατ'εμέ, όπως πχ το εν λόγω πλυντήριο μετά από 2 χρόνια να παίρνει software update και να μην χρειαστεί να το αλλάξουμε για να πλένουμε καλύτερα τα ρούχα μας lol16

Όπως μας κατευθύνουν οι εταιρίες, μου έρχεται στο μυαλό το Demolition Man και η σκηνή όπου ο Snipes λέει "Illuminate! Deluminate". Όσοι το θυμούνται θα με καταλάβουν...

FJ
10-01-12, 16:27
Το θέμα είναι οι εταιρίες να σχεδιάζουν προϊόντα που εν τέλει εκτός από κέρδος, θα δώσουν δυνατότητες και θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας. Τώρα αν κάποιος προτιμά την ασύρματη διαχείριση του πλυντηρίου του, από μια αναβάθμιση του λειτουργικού του, είναι ένα θέμα.
Πολυ σωστα. Αλλα αλλο το ενα, και αλλο το αλλο... Το θεμα εδω ειναι η συγκεκριμενη δυνατοτητα, δεν μπορεις να μην το ριξεις το καρφακι σου! tongue2
Να υπενθυμισω οτι καποιες τελευταιες και ΟΛΕΣ οι επομενες συσκευες της Samsung θα αναβαθμιστουν σε ICS! Για φαντασου ομως και αυτες που δεν θα αναβαθμιστουν, να το πηγαίνουν ''τσίτα'' το πλυντηριο...lol2

PAVL-2
10-01-12, 16:38
Καλά το ότι θα επιβαρυνθεί μια οικία με ακόμη μια συσκευή με ραδιοσυχνότητες αυτό δεν ενδιαφέρει ,η όλα αυτά είναι αθώα .

azriel84
10-01-12, 16:39
Μας βαράνε ήδη τόσα πολλά...μόνο στο σπίτι μου έχω ακτινοβολία από 3 κινητά και 4 WiFi δίκτυα...

PAVL-2
10-01-12, 17:00
Αυτό δεν είναι δικαιολογία .

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έξυπνες συσκευές πχ e-BUS ενσύρματα με ελέγχο από κεντρική μονάδα με σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς RF όσο αυτό είναι δυνατό .

azriel84
10-01-12, 17:01
Ναι, επίσης να σκάψουμε τους τοίχους του σπιτιού για να βάλουμε παντού Gigabit Ethernet είναι επίσης μια λύση. Εναλλακτικές υπάρχουν, πόσο πρακτικές είναι δεν ξέρω.

Γιάννης
10-01-12, 22:14
@Γιάννης Ενω αν εχω τα δεδομενα μου να τα διαχειριζεται αλλος δεν πρεπει να με απασχολει;

Φτασαμε να παρουσιαζουμε εξελίξη της τεχνολογιας το cloud και οχι την βελτιωση της ποιιοτητας της καθημερινης μας ζωης μεσα απο εξυπνες συσκευες που αλληλεπηδραμε ολοι μας καθημερινα. Απο την καφετιερα μεχρι το HiFi ηχοσυστημα στο σαλονι.
Το dropdox ειναι η πιο τρυπια εφαρμογη απο αποψη ασφαλειας και επαψα να τη χρησιμοποιω μετα απο μια εβδομαδα δοκιμης, αφου δεν μου προσφερε τιποτα παραπανω. Το gmail ειναι ενα email και τιποτα παραπανω. Υπαρχει εταιρικο email για λιγους που δεν ειναι το username μου για τις υπηρεσιες της google. Και ναι θα ηθελα τα pois να ειναι αμεσα προσβασιμα στη συσκευη μου χωρις να απαιτει internet. Και panosha επειδη εσυ μπορει να νομιζεις καποια πραγματα δεν σημαίνει οτι αλλοι δεν τα βλεπουν ενδιαφερον να τα "σκαλισουν". Εχω δει πτυχιακες να διαγραφονται απο σκληρους απομακρυσμενα γιατι ο αλλος απλα μπορουσε για πλακα να το κανει. Αφου διαλεξαμε να χρησιμοποιουμε το Internet καλο ειναι να το χρησιμοποιήσουμε με ασφαλεια οσο μπορουμε και μας επιτρέπεται. Νομιζω ειναι σώφρον απο το να χαριζουμε τη ζωη μας σε μια εταιρεια που ειμαι σιγουρος οτι πριν το κλικ κανεις δεν πατησε να διαβασει τους ορους αποδοχης.... Για τον ιδιο λογο που φοραμε ζωνη οταν οδηγαμε, αλλιως καλυτερα να μην οδηγουσαμε καθολου.

ολα ειναι εξελιξη της τεχνολογιας, τι ειναι σημαντικοτερο για τον καθενα τωρα ειναι αλλο...
δεν θα χαρισουμε πουθενα την ζωη μας, αλλα φαντασου οτι ειτε εχεις τις επαφες σου στο icloud ειτε στο yahoo mail. το ιδιο ειναι.

το θεμα ειναι να εχεις προσβαση σε αυτες οταν φας το πακετο και χρειαστεις κατι αμεσα.

πιο πολυ με απασχολει αν θα μου αδειασει καποιος την πιστωτικη, και οχι αν δει τις επαφες μου η τις φωτογραφιες μου παντως.

και απο την στιγμη που οι πληροφοριες σου μεταδιδονται με Internet παντα καποιος αλλος κανει την διαχειριση.
οταν θα δωσεις εντολη να παρει μπροστα το πλυντηριο σου, καποιος θα ξερει για τα απλυτα σου ας πουμε... μηπως η tassimo μηχανη σου διαβαζει και το bar code και ξερει και τι καφε πινεις δεν ξερω.

panosha
11-01-12, 12:52
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/zsMsBl6p6cc?rel=0&amp;hd=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

panosha
12-01-12, 11:58
http://img4.imageshack.us/img4/9628/samsungnavibots01.jpg

Αν θέλετε να ελέγχετε περισσότερα από το πλυντήριο/στεγνωτήριο σας, από το αγαπημένο σας Android smartphone, ολοκληρώνοντας το οικοσύστημα σας, η Samsung παρουσίασε στην CES 2012, μια ενημερωμένη έκδοση του NaviBot με τον κωδικό S. Χρησιμοποιεί μια κάμερα κι έναν αισθητήρα σκόνης, για να δει πόσο βρώμικα είναι τα πατώματα σας. Το NaviBot-S προσφέρει 100 ώρες χρήσης με τρεις ώρες φόρτισης.

CarpeNoctum
13-01-12, 13:57
Το smart house είναι ένα concept που θα παίξει πολύ στο άμεσο μέλλον. Προσωπικά το αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είδα όμως όλους τους πολέμιους των κλειστών οικοσυστημάτων της Apple που σε αναγκάζει (sic) να έχεις όλες τις συσκευές σου αγορασμένες από την Apple, να αναφέρουν κάτι για το οτι μιλάμε για samsung συσκευές.

Επίσης ενημερώνω όσους ενδιαφέρονται, ότι smart house λύσεις υπάρχουν πολλές και οι περισσότερες και πιο σοβαρές υποστηρίζονται και από iOS συσκευές. Δεν ξέρω αν μπορείς να ελέγξεις το πλυντήριο, αλλά μπορείς ήδη να ελέγξεις θέρμανση, φώτα, κλπ.

speed
13-01-12, 17:31
Μου θύμισε την ταινία WALL-E, όπου η τεχνολογία τους έκανε όλους "ευέλικτους".tongue2

Η τεχνολογία δεν θα σταματήσει να εξελίσσετε, έχοντας τα καλά της και τα άσχημα της.
Τώρα το πόσο δύσκολο είναι να πατήσεις το κουμπί από την στιγμή που θα γεμίσεις το πλυντήριο και χρειάζεται να πας στο γραφείο για να το κάνεις από το Smartphone δεν ξέρω.

Αυτό είναι απλά η πιο περιττή εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει.

panosha
20-04-12, 13:21
Ενδιαφερον βημα. Η samsung με ονομα στις οικιακες συσκευες μπορει να δημιουργησει προιοντα για το "εξυπνο" σπιτι. Κατι δηλαδη που χρειαζομαστε ολοι, σε αντιθεση με ενα cloud οικοσυστημα που χρειαζονται λιγοι.
Φημολογείται ότι στις 3 Μαΐου η Samsung θα παρουσιάσει και το δικό της S-Cloud, που δεν θα έχει τους περιορισμούς του iCloud. lol2