PDA

Επιστροφή στο Forum : Μερικές απορίες νέου

voyager
26-02-07, 02:03
Καλησπέρα. Εχω το Τibo με Destinator ND εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Νομίζω η έκδοση από τι είδα στις πληροφορίες είναι η 5.1. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά έχω κάποιες απορίες και παρακαλώ ας μπει κάποιος στον κόπο να τις ξεκαθαρίσει.

1. Όταν οδηγώ μερικές φορές με πάει από δρόμους που δεν θα ήθελα να ακολουθήσω. Αν παρεκκλίνω της πορείας υπολογίζει νέα διαδρομή για να με ξαναβάλει σε αυτό το δρόμο. Ξανά και ξανά. Πώς μπορώ να πω με 2-3 click "Οχι από εκεί" αφού έχω ξεκινήσει την διαδρομή; Δοκίμασα να πατήσω το κουμπί "Αποφυγή" αλλά δεν κάνει τίποτα.

2. Βλέπω όμως ότι σε αρκετούς μονόδρομους σε όλη την Αθήνα μου "λέει" να μπω αλλά ο δρόμος έχει απαγορευτικό. Κάποιους από αυτούς τους αναφέρω στην σελίδα αναφοράς λαθών της NGI (όσους μπορώ να θυμηθώ). Μου κάνει εντύπωση όμως το μεγάλο ποσοστό μονόδρομων που έχουν λάθος φορά. Υπάρχει περίπτωση αυτοί να είναι όλοι πρόσφατα αλλαγμένοι ή κάποιο πιθανό bug στον αλγόριθμο του Destinator;

3. Το Destinator 5.5 που έχει σχεδόν όλα τα καλούδια του 6, έχει και τον βελτιωμένο αλγόριθμο υπολογισμού διαδρομής; Είναι πιο εύχρηστο από το 5.1;
Αξίζει να ψαχτώ για αναβάθμιση; Ρωτάω επειδή βλέπω αρκετά μηνύματα που περιμένουν το 6, και κάποια που αναφέρουν το ND σαν μπακατέλα.

4. Πως πάει η αρίθμηση εκδόσεων; Destinator 3, ND, 5.5 ή 3, ND 5.1, ND 5.5, ND 6;

5. Την αρχική οθόνη που λέει "Η Destinator και η ΕΛΑΣΥΝ δεν ευθύνονται ..." πως την βγάζω;

6. Μερικές φορές βλέπω αποκλείσεις ανάμεσα στο στίγμα μου στον χάρτη και την πραγματική μου θέση. Δυο χτυπητά παραδείγματα είναι ότι ενώ ήμουν στην πρώτη έξοδο προς Ελευσίνα και πήγαινα προς Ιερά Οδό (Ελευσίνας) αυτό έδειχνε πως ήμουν επί της λεωφόρου Αθηνών. Και στον Κηφισό, στην έξοδο προς Πειραιώς αυτό νόμιζε ότι ήμουν ακόμα επί της Κηφισου. Στα σοκάκια βέβαια της Αθήνας με τις πολυκατοικίες δείχνει κανονικά με πολύ μεγάλη ακρίβεια ενώ τα παραδείγματα που ανέφερα έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα προς τον ουρανό. Πως εξηγείται αυτό;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ελπίζω να μην σας κουράζω με κουτές ερωτήσεις.

zeppelin
26-02-07, 17:53
1. Μπορείς να έχεις προεπιλεγμένες αποφυγές δρόμων ή να απαγορεύεις από τη λίστα στροφών κάποιες.

2. Αρκετοί Δήμοι κατά τη προεκλογική περίοδο προχώρησαν σε αλλαγές. Οι περισσότερες θα είναι διορθνωμένες στη νέα έκδοση του θα βγει στο τέλος Μαρτίου. Αλλά μου φαίνεται ότι μπορεί να έχει και προβλήματα με το gps σου.

3. Είναι πιο εύχρηστο (μεγάλο πληκτρολόγιο κλπ.). Γενικά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην πλοήγηση στις διάφορες εκδόσεις. Άσε να δούμε και το νέο χάρτη και θα κρίνουμε συνολικά.

4. για τα pna είναι nd (ή op ή...) 5 - 5.5 και προσφάτων 6.1

5. Με τη 5.5 θα τη δεις μόνο τη πρώτη φορά.

6. Αν σου πρότεινε να πας συνεχίσεις στη Κηφισού και βγήκες στην έξοδο για Πειραιώς είναι λογικό. Αν δεν έγινε έτσι δε ξέρω.

voyager
26-02-07, 19:36
Ευχαριστώ zeppelin. Όντως έτσι έγινε. Αυτό πρότεινε να συνεχίσω και εγώ παρέκλεινα της πορείας. Οπότε υποθέτω ανήκει στο περιθώριο λάθους για να μην κάνει συνεχείς υπολογισμούς. Όχι ότι είναι σπουδαίο πρόβλημα αλλά μου φάνηκε παράξενο. Καλύτερα έτσι παρά να υπολογίζει κάθε δευτερόλεπτο νέα διαδρομή :D

Οσο αφορά το θέμα της αποφυγής δρόμων, δεν νομίζω το να μπλοκάρω τελείως τον δρόμο είναι λύση. Παράδειγμα η Κηφισίας και η συνέχεια της (Βασσ. Ολγας αν δεν κάνω λάθος). Μερικές φορές είναι πήχτρα και μερικές φορές είναι σαν πίστα φόρμουλα. Αυτό που θα ήθελα είναι να ξεκινώ την διαδρομή και όταν πέφτω σε μποτιλιάρισμα να αλλάζω πορεία και ταυτόχρονα να του ορίζω αυτή τη φορά να μην υπολογίζει τον δρόμο αυτό (εννοείτε θα κάνω μία στάση στην άκρη του δρόμου πρώτα . :wink: ), αλλά τις επόμενες φορές να τον λαμβάνει υπόψιν κανονικά. Γίνετε αυτό;

Ευχαριστώ και πάλι

zeppelin
26-02-07, 20:19
Βάλε αυτούς του 5-10 δρόμους σε ένα set αποφυγής και ενεργοποισέ τους ανάλογα ακόμη κι έναν έναν ξεχωριστά.

voyager
26-02-07, 22:40
Ευχαριστώ :)