PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορα Time Capsule

iceage2609
18-10-11, 15:57
Σκεφτομαι την αγορα Time Capsule απο Αμερικη μιας και μια γνωση προκειτε να ερθει στις γιορτες,οποτε ενω εδω το βρισκω στα 290 ευρω περιπου τα 2Τ,εκει θα μου ερθει απο οτι υπολογιζω 210 ευρω.
Θελω να κανω καποιες ερωτησεις για οσους το εχουν ή γνωριζουν,μιας και ειδα σχετικα βιντεο και εκανα και εδω αναζητηση σε καποιο θεμα του 2009 αλλά μιας και πολλα πραγματα αλλαζουν ας σας ζαλισω με αποριες.

Ειναι ενας δισκος 2 ΤΒ οπου

1. Μπορω να παρω backup με το Time Machine
2. Μπορω να το χρησιμοποιησω σαν ρουτερ ασυρματο.(Εαν ναι,λογικα μπορω να απνενργοποιησω αυτη τη λειτουργια μιας και εχω ρουτερ ενω θα τον συνδεσω σε switchaki με ethernet)
3. Εκτος απο backup του Time Machine,μπορω να τον χρησιμοποιησω ή καποιο κομματι του εστω σαν δισκο αποθηκευτικο π.χ για τις ταινιες μου ? ή εαν το αφησω σαν Time Machine αλλά στην θυρα του πανω βαλω ενα usb δισκο,τον κανει προσπελασιμο ?
4. Δουλευει σαν ιντερνετικος δισκος.Δηλαδη να μπορω με απομακρυσμενη συνδεση να το δω απο μακρια απο το σπιτι ή να κολλησω με ενα VPN πανω στο ρουτερ μου και να τον δει local και να stremarw περιεχομενο ? ( ftp εχει ? )
5. Mεσα απο Airplay ειναι συμβατο με τα idevices μου,οπου υποθετω αλλλεπιδρουν με Airplay ή αλλους τροπους μεσα απο App.
Προσφατα βγηκε και Airport utility App.
Διαβασα και εδώ http://store.apple.com/us/product/MD032/Time-Capsule-2TB καποια πραγματα,αλλά διαφορετικα στην πραξη απο καποιους που τα δουλευουν.Εαν εχει ξανααπαντηθει και δεν το βρηκα στο search ας συγχωνευθει σαν θεμα και θα παραπεμφθω στο αναλογο.
Αξιζει σαν αγορα κατα την γνωμη σας σε αυτα τα χρηματα ? αν και υποκειμενικο για τον καθε χρηστη και τις αναγκες του αυτο το ερωτημα ή ειναο ακριβοτερη λυση σε σχεση με αλλες.

CarpeNoctum
18-10-11, 16:04
Αν θες την άποψή μου πάρε καλύτερα ένα Airport Extreme και βάλτου πάνω ό,τι δίσκο θες εσύ. Και πιο φθηνά θα σου έρθει και πιο σίγουρος ότι δεν θα έχεις υπερθερμάνσεις θα είσαι.

Με το TC ή το AEBS μπορείς να κάνεις όλα όσα λες εκτός από το Airplay. Δε μπορείς να συνδέσεις ηχεία πάνω του. Μόνο το Airport Express το κάνει αυτό.

Το θέμα του ιντερνετικού δίσκου με τα TC/AEBS είναι λίγο μπέρδεμα. Αν έχεις VPN οκ είναι αστείο (το VPN θα στηθεί πάνω σε υπολογιστή που θα είναι διαρκώς ανοιχτός γιατί τα TC/AEBS δεν είναι VPN Appliances), αλλά μέσω WAN εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ. Ίσως γιατί περιμένοντας το NAS μου δεν είχα όρεξη και να ασχοληθώ περισσότερο.

iceage2609
18-10-11, 16:39
Αν θες την άποψή μου πάρε καλύτερα ένα Airport Extreme και βάλτου πάνω ό,τι δίσκο θες εσύ. Και πιο φθηνά θα σου έρθει και πιο σίγουρος ότι δεν θα έχεις υπερθερμάνσεις θα είσαι.

Με το TC ή το AEBS μπορείς να κάνεις όλα όσα λες εκτός από το Airplay. Δε μπορείς να συνδέσεις ηχεία πάνω του. Μόνο το Airport Express το κάνει αυτό.

Το θέμα του ιντερνετικού δίσκου με τα TC/AEBS είναι λίγο μπέρδεμα. Αν έχεις VPN οκ είναι αστείο (το VPN θα στηθεί πάνω σε υπολογιστή που θα είναι διαρκώς ανοιχτός γιατί τα TC/AEBS δεν είναι VPN Appliances), αλλά μέσω WAN εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ. Ίσως γιατί περιμένοντας το NAS μου δεν είχα όρεξη και να ασχοληθώ περισσότερο.

Μμμ αυτο που λες οντως με συμφερει πιο πολυ,μιας και εχω 2 δισκους USB που καθονται.Θα μπορουσα να βαλω τον ενα πανω σε αυτο-->http://store.apple.com/us/product/MD031/AirPort-Extreme

Δηλαδη TC και AEBS εχουν σαν μοναδικη διαφορα οτι το ενα εχει μεσα ενσωματωμενο δισκο ?

Ηχεια να σου πω την αληθεια δεν θελω να συνδεσω πανω του άμεσα, οποτε δεν με πειραζει αυτο το κομματι που οπως λες κανει μονο το Airport Express.
Ομως και ενα τετοιο να μου φερει απο Αμερικη,βγαινει απο οτι βλεπω 72ευρω+130 ευρω (AEBS+δικο μου USB δισκο ) =202-210 ευρω.Oσο θα μου εβγαινε η Capsule αλλά θα εχω και ηχο.Ετσι δεν ειναι ?

Η λυση με το VPN ειναι κατι που με απασχολει σε αυτα που ειπες.Να εξηγησω τι εννοω.Αυτη τη στιγμη εχω VPN server στο MAC και οπως ειπες το Streamarisma του περιεχομενου σαν internetikoy δισκου θα ειναι ευκολο εφοσον κολλαω πανω του με VPN και τον δω Local απο οπου και να ειμαι.Σκεφτομουνα ομως να αποφυγω το ανοιχτο PC γμτ..

Οποτε εχω δυο λυσεις,ή σεταρω το Vigor που εχει πανω του VPN Server και κλεινω αυτον του PC.Οποτε δεν χρειαζομαι ανοιχτο PC υποθετω μιας και κανει τη δουλεια το ρουτερ αλλά βλεπω και το δισκο που εχω πανω στο AEBS και τραβαω το περιεχομενο του ή πρεπει να κανω ιντερνετικο τον USB του AEBS και με Forwarding να τον δω.Εαν ομως ειναι δυσκολο οπως λες καποιο τετοιο εγχειρημα θα με δυσκολεψει μιας και δεν ειμαι και κανενας φωστηρας.

Δεν ξερω αν τα λεω σωστα,οπου λεω κοτσανα διορθωνεις :-)

CarpeNoctum
18-10-11, 16:43
Sorry αλλά αν έχει Draytek Router γιατί το θες το AEBS;

iceage2609
18-10-11, 16:48
Sorry αλλά αν έχει Draytek Router γιατί το θες το AEBS;

Ηθελα απλα να εχω ενα δισκο να μπορω να παρω backup με το Mac,να εχει συμβατοτητα με ολα τα idevices και να ειναι ιντερνετικος ωστε να μπορω να δω το περιεχομενο του και να το stremarw στις συσκευες μου απομακυσμενα.

worry1worry1 Μπορω και αλλιως ε? :oops::oops::oops:

CarpeNoctum
18-10-11, 16:50
Από τη στιγμή που το Vigor έχει πάνω USB μπορείς να βάλεις δίσκο και να τον κάνεις ό,τι θες. Χώρισέ τον στα δύο, δώσε το ένα partition στο Time Machine και το άλλο κάντο NAS.

iceage2609
18-10-11, 16:53
Από τη στιγμή που το Vigor έχει πάνω USB μπορείς να βάλεις δίσκο και να τον κάνεις ό,τι θες. Χώρισέ τον στα δύο, δώσε το ένα partition στο Time Machine και το άλλο κάντο NAS.

Μα δεν εχει USB το Vigor -->http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.617010

CarpeNoctum
18-10-11, 17:12
Α sorry, νόμιζα ότι είχε tongue2

iceage2609
18-10-11, 17:21
Α sorry, νόμιζα ότι είχε tongue2

bigsmile Οχι δυστυχως δεν εχει.Οποτε ο συνδυασμος των 2 παραπανω νομιζω ειναι μια καλη λυση και μου βγαινει στο ιδιο ποσο με μια καψουλα.
Απλα το να λειτουργει σαν ιντερνετικος δισκος χωρις το ανοιχτο PC ειναι το μονο που μου απομενει,οπου υποθετω εχω τις 2 λυσεις που προανεφερα.
Αλλά για να λες εσυ οτι δεν μπορεσες να τον δεις απο WAN...σιγα μην τον δω εγω lotpotlotpot
Οποτε μαλλον θελει σεταρισμα μετα το VPN του ρουτερ,συνδεση με το π.χ ipad πανω του, και να τον βλεπω απο εκει ωστε να τον διαχειριζομαι.

Σε ευχαριστω για τις info.

CarpeNoctum
18-10-11, 17:31
Βάλε το Draytek ως modem only και από πάνω το AEBS ως Router.

Δεν ξέρω αν το Draytek έτσι μπορεί να τρέξει το VPN.

iceage2609
18-10-11, 18:03
Βάλε το Draytek ως modem only και από πάνω το AEBS ως Router.

Δεν ξέρω αν το Draytek έτσι μπορεί να τρέξει το VPN.

Μηπως τοτε να παω για καποιον αλλο NAS δισκο πολυ καλά συμβατο με MAC και πιο ευκολο και σιγουρο σε δικτυωση ? ή ξεφευγουν τρελα σε τιμες αυτοι ?

CarpeNoctum
18-10-11, 18:23
Αν θες να φτιάξεις NAS δεν έχεις κανένα λόγο να πας σε TC/AEBS. Μπορείς να αγοράσεις ένα AEBS όταν τα παίξει το Draytek.

Αφού λοιπόν ο σκοπός είναι να αγοράσεις NAS, πες μου πόσα θες να δώσεις και τι χωρητικότητα θες να έχει.

Εγώ έχω ενα Synology DS210j (δεν κυκλοφορεί ακριβώς αυτό το μοντέλο πια) και πάνω έχω 2x2TB δίσκους. Όλο αυτό το πακέτο πήγε γύρω στα 400 ευρώ.

Ορίστε και ένα review που είχα γράψει όταν το αγόρασα:

http://www.newstech.gr/review-synology-nas-ds210j/

Μπορείς προφανώς να ρίξεις το κόστος πηγαίνοντας σε 1-bay unit για 1 δίσκο πάνω μέχρι 2ΤΒ.

Θεωρώ τη Synology απλά κορυφαία στους NAS δίσκους. Προφανώς και δουλεύει με Mac και έχει υποστήριξη για Time Machine, VPN, OpenDNS, iTunes Library, και τρέχα γύρευε.

http://www.synology.com/index.php?lang=default

SteliosM
18-10-11, 18:26
Σκεφτομαι την αγορα Time Capsule απο Αμερικη μιας και μια γνωση προκειτε να ερθει στις γιορτες,οποτε ενω εδω το βρισκω στα 290 ευρω περιπου τα 2Τ,εκει θα μου ερθει απο οτι υπολογιζω 210 ευρω.
Θελω να κανω καποιες ερωτησεις για οσους το εχουν ή γνωριζουν,μιας και ειδα σχετικα βιντεο και εκανα και εδω αναζητηση σε καποιο θεμα του 2009 αλλά μιας και πολλα πραγματα αλλαζουν ας σας ζαλισω με αποριες.

Ειναι ενας δισκος 2 ΤΒ οπου

1. Μπορω να παρω backup με το Time Machine
2. Μπορω να το χρησιμοποιησω σαν ρουτερ ασυρματο.(Εαν ναι,λογικα μπορω να απνενργοποιησω αυτη τη λειτουργια μιας και εχω ρουτερ ενω θα τον συνδεσω σε switchaki με ethernet)
3. Εκτος απο backup του Time Machine,μπορω να τον χρησιμοποιησω ή καποιο κομματι του εστω σαν δισκο αποθηκευτικο π.χ για τις ταινιες μου ? ή εαν το αφησω σαν Time Machine αλλά στην θυρα του πανω βαλω ενα usb δισκο,τον κανει προσπελασιμο ?
4. Δουλευει σαν ιντερνετικος δισκος.Δηλαδη να μπορω με απομακρυσμενη συνδεση να το δω απο μακρια απο το σπιτι ή να κολλησω με ενα VPN πανω στο ρουτερ μου και να τον δει local και να stremarw περιεχομενο ? ( ftp εχει ? )
5. Mεσα απο Airplay ειναι συμβατο με τα idevices μου,οπου υποθετω αλλλεπιδρουν με Airplay ή αλλους τροπους μεσα απο App.
Προσφατα βγηκε και Airport utility App.
Διαβασα και εδώ http://store.apple.com/us/product/MD032/Time-Capsule-2TB καποια πραγματα,αλλά διαφορετικα στην πραξη απο καποιους που τα δουλευουν.Εαν εχει ξανααπαντηθει και δεν το βρηκα στο search ας συγχωνευθει σαν θεμα και θα παραπεμφθω στο αναλογο.
Αξιζει σαν αγορα κατα την γνωμη σας σε αυτα τα χρηματα ? αν και υποκειμενικο για τον καθε χρηστη και τις αναγκες του αυτο το ερωτημα ή ειναο ακριβοτερη λυση σε σχεση με αλλες.

Αν θες ασύρματο δίκτυο & backup το οποίο είναι έτοιμο να δουλέψει μόνο με ένα κλικ τότε πας σε Time Capsule (http://www.apple.com/timecapsule/specs.html), στο οποίο μπορείς επίσης να συνδέσεις και άλλο USB δίσκο ή εκτυπωτή. Η χρήση του περιορίζεται αυστηρά για το Time Machine και όχι για ένα NAS γενικής χρήσης.

Διαφορετικά αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ψάξεις για άλλη λύση, πολύ προσεκτικά όμως καθώς οι πιθανότητες να πέσεις σε NAS που δεν είναι συμβατό με OS X, ή γενικά δυσλειτουργεί είναι πολύ μεγάλες.

Εγώ την έχω πατήσει έτσι με ένα NAS δισκάκι της Fujitsu / Siemens το οποίο δεν συνεργάζεται με κανένα σύγχρονο λειτουργικό! Είναι η πιο αναξιόπιστη συσκευή που έχω δει ποτέ. Εκτός αυτού έπαψα να το δουλεύεω απο την αρχή, πριν εμφανιστούν οι ασυμβατότητες, επειδή ο ανεμιστήρας του έκανε έναν εκνευριστηκό θόρυβο!

AirPlay (video/audio) μπορείς να έχεις μόνο με το Apple tv, και μόνο ήχο με το AirPort Express.

Το VPN περνάει από τον router αλλά υλοποιείται από τον Mac σου.

iceage2609
18-10-11, 18:48
Η ολη σκεψη μου ηταν αρχικα να εχω backup σε ενα δισκο ευκολα και γρηγορα με Time Μachine σε μια capsule κ να προσθεσω και εναν δευτερο δισκο στο usb της capsule,τον οποιο μπορω ευκολα να βλεπω μεσα απο το ιντερνετ και να τον διαχειριζομαι απο οποιο σημειο και αν ειμαι,χωρις να εχω ανοιχτο το PC.

Απο οτι καταλαβα ομως ο συνδυασμος αυτων των 2 με ενα μηχανημα δεν ειναι και τοσο ευκολος ή μαλλον εφικτος.

Οποτε αλλαζωντας ρότα σκεφτηκα να κρατησω τον Time machine δισκο που εχω,εναν 3,5" 500GB και να τον βαλω σε μια θυρα απο εναν NAS κουτι,και σε δευτερη θηκη να εχω εναν δευτερο 250GB που εχω που θα αποθηκευω διαφορα πραγματα,τον οποιο ομως να μπορω να τον ελεγξω απο Mac χωρις να μου βγαζει την ψυχη στην μεταφορα αλλά και να τον διαχειριστω απο μακρια ή να τον stremarw σε περιεχομενο,χωρις να ειμαι μαγος της τεχνολογιας.Ισως ζητω οντως πολλά.

Υποθετω το αναλογο μοντελο Νικο ειναι αυτο ? --> http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS211j⟨=enu#p_submenu (http://www.synology.com/products/spec.php?product_name=DS211j&lang=enu#p_submenu)

CarpeNoctum
18-10-11, 19:06
Ναι αλλά αυτός παίρνει 2 δίσκους και θα έχει κοντά στα 180 ευρώ χωρίς δίσκους μέσα. Ένας δίσκος 2TB κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ. Και σου λέω για 2TB γιατί ειναι κρίμα να πας να αγοράσεις έναν 1TB τώρα να πάς να τον βάλεις μέσα και σε 6 μηνες να θες άλλον.

Αν θες 2-bay unit πάρε αυτό, βάλε ένα δίσκο μέσα για αρχή και τον άλλο απ' έξω με USB και όποτε θες αγοράζεις άλλον ένα εσωτερικό.

zografos
19-11-11, 23:49
Συγνώμη για την ... "άγαρμπη" παρέμβαση, αλλά αν σ' ενδιαφέρει το Time Capsule, πουλάω το δικό μου. Για λεπτομέρειες κλπ επικοινώνησε με PM.