PDA

Επιστροφή στο Forum : πληροφοριες για shinco θα ηθελα απο τους φιλους

andreas
16-02-07, 12:08
επειδη δεν γνωριζω και πολλα για αυτα τα gps λιγα πραγματα απο το site μονο,το μοντελο shinco 350 το εχει καποιος να μου πει την γνωμη του ,εχει αναλυση αττικης και ελλαδος ,μπορω να εχω ευρωπη η να το αναβαθμισω με καποιο τροπο ,να βλεπω πχ ιταλια , και ποιο το κοστος
ευχαριστω.

andreas
16-02-07, 12:47
μια βοήθεια παιδια που τα ψάχνεται και γνωρίζεται λεπτομέρειες
ευχαριστώ

zeppelin
16-02-07, 13:02
To Shinco είναι το πιο γρήγορο device με Destinator που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Η κάλυψη του χάρτη είναι αυτή: http://www.ngi.gr/page.php?pageid=85&languageid=2 όπως και σε όλα τα προϊόντα της NGi.

pazo
16-02-07, 13:16
To Shinco είναι το πιο γρήγορο device με Destinator που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά.

Ευκαιρία να ρωτήσω, μιας και ενδιαφέρεται κάποιος συνάδελφος να το αγοράσει...

- Τρέχει το PN ή το 6;
- Η αναβάθμιση των χαρτών, πώς γίνεται;
- Μπορούμε να του περάσουμε τα "χιλιάδες" αγαπημένα που έχουν φτιαχτεί (speedcameras, dangerous points κλπ);

andreas
16-02-07, 13:31
ευχαριστω παιδια ,αν θελω να εχω αναλυση και πχ ιταλιας ,αυστριας που θα παω το καλοκαιρι ,γινεται ,πως και με ποιο κοστοσ zeppelin α ξερεις

zeppelin
16-02-07, 13:52
To Shinco είναι το πιο γρήγορο device με Destinator που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά.

Ευκαιρία να ρωτήσω, μιας και ενδιαφέρεται κάποιος συνάδελφος να το αγοράσει...

- Τρέχει το PN ή το 6;
- Η αναβάθμιση των χαρτών, πώς γίνεται;
- Μπορούμε να του περάσουμε τα "χιλιάδες" αγαπημένα που έχουν φτιαχτεί (speedcameras, dangerous points κλπ);

1. ND 5.5 μοιάζει πολύ στο 6. Interface + μεγάλο πληκτρολόγιο
2. Απλά τους βάζεις στην SD
3. Επίσης στη κάρτα μπορείς να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα "καλούδια"

zeppelin
16-02-07, 13:55
ευχαριστω παιδια ,αν θελω να εχω αναλυση και πχ ιταλιας ,αυστριας που θα παω το καλοκαιρι ,γινεται ,πως και με ποιο κοστοσ zeppelin α ξερεις

Δυστυχώς θα πρέπει να αγοράσεις όλο το χάρτη Ευρώπης με 189 ευρώ. Υπάρχει προϊόν στο e-shop. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μπορείτε να αγοράζετε το χάρτη που θέλετε μεμονωμένα με πολύ χαμηλότερη τιμή.

bbbb
16-02-07, 19:25
zeppelin μήπως ξέρεις πως συνδέεται με το pc το shinco?Στην συσκευασία είχε καλώδιο usb αλλά δεν υπήρχε cd με drivers.To συνδέω στο pc το αναγνωρίζει ως usb device αλλά δεν ξέρω ποιους drivers να εγκαταστήσω.

zeppelin
16-02-07, 19:44
Δε νομίζω ότι χρειάζεται drivers.

bbbb
16-02-07, 20:48
Δε νομίζω ότι χρειάζεται drivers.
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Το yakumo το αναγνώρισαν τα xp ως windows mobile based device και εγκαταστάθηκαν απευθείας οι κατάλληλοι drivers.Μάλλον θα είναι κλειδωμένο το shinco,ώστε να μην συνδέεται με pc.Πάντως η αντιγραφή των αρχείων γίνεται εύκολα με card reader.

grnikolis
16-02-07, 21:17
Δοκίμασε αυτούς τους drivers, 99.9% θα δουλέψει.

http://www.carputercenter.com/portals/0/downloads/S3C_USBDriver_CE.zip

Νίκος

bbbb
16-02-07, 23:03

Νίκος
Σε ευχαριστώ, θα τους δοκιμάσω.Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε είναι με τα αγαπημένα.Αντέγραψα τα dat αρχεία από το 6 του pda,χωρίς να αντιγράψω και τους αντίστοιχους ήχους(εκτός από τα speedcam).Είναι όλα ενεργοποιημένα χωρίς να υπάρχει στα αριστερά το κουτάκι για απενεργοποίηση και έτσι μου τα έχει πρήξει που ακούω κάθε τρεις και λίγο "σημείο ενδιαφέροντος"

panosha
16-02-07, 23:40
Σε ευχαριστώ, θα τους δοκιμάσω.Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε είναι με τα αγαπημένα.Αντέγραψα τα dat αρχεία από το 6 του pda,χωρίς να αντιγράψω και τους αντίστοιχους ήχους(εκτός από τα speedcam).Είναι όλα ενεργοποιημένα χωρίς να υπάρχει στα αριστερά το κουτάκι για απενεργοποίηση και έτσι μου τα έχει πρήξει που ακούω κάθε τρεις και λίγο "σημείο ενδιαφέροντος"
Δες το mail σου. 8)

zeppelin
16-02-07, 23:54
Στις ειδοποιήσεις υπάρχει η επιλογή εμφάνιση συμβόλου.

Για τα χρήσιμα θα πατήσεις το "κοντά" και στη συνέχεια θα δεις την επιλογή (νομίζω) "ενεργοποίηση..." και μετά τέλος.

bbbb
17-02-07, 14:09

Νίκος
Πράγματι δούλεψε. :D
Στις ειδοποιήσεις υπάρχει η επιλογή εμφάνιση συμβόλου.

Για τα χρήσιμα θα πατήσεις το "κοντά" και στη συνέχεια θα δεις την επιλογή (νομίζω) "ενεργοποίηση..." και μετά τέλος.
Και αυτό είναι όπως το λες :D
Δες το mail σου. 8)
Σε ευχαριστώ για το mail 8)

grnikolis
17-02-07, 16:39

Νίκος
Πράγματι δούλεψε. :D

Αναμενόμενο :-D

Με λυμένα όλα τα προβληματάκια σου λοιπόν, καλορίζικο το 350 σου, bbbb

Φιλικά,
Νίκος

andreas
17-02-07, 18:40
τελικα ρε παιδια , εψαχνα και για αλλα μοντελα στο σιτε και ειδα οκ ,απο οτι λετε ειναι γρηγορο και καλο το shinco ομως μηπως απο οτι διαβασα το ΜΙΟ 510 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥς ΧΑΡΤΕς ελλαδος αλλα και ευρωπης με 520 ευρω ενω το shinco για να παρω και την ευρωπη θελει αλλα 189 ευρω ,.τελικα μηπως ειναι προτιμοτερο το μιο 510

panosha
17-02-07, 18:52
τελικα ρε παιδια , εψαχνα και για αλλα μοντελα στο σιτε και ειδα οκ ,απο οτι λετε ειναι γρηγορο και καλο το shinco ομως μηπως απο οτι διαβασα το ΜΙΟ 510 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥς ΧΑΡΤΕς ελλαδος αλλα και ευρωπης με 520 ευρω ενω το shinco για να παρω και την ευρωπη θελει αλλα 189 ευρω ,.τελικα μηπως ειναι προτιμοτερο το μιο 510
Που το είδες αυτό, γιά δώσε link. Destinator φοράει ? 8)

andreas
17-02-07, 18:58
στο e-galaxy.gr kai sto dis.gr

andreas
17-02-07, 19:06
loipon phga sto e-galaxy.eu kai to eixe to mio510 - 389 + xartes eyropis 119 μηπως συμφερει λοιπον καλυτερα ως προς τιμη,τωρα ακριβως το μιο510 αν λεει δεν ξερω ασ μας πουν οι ποιο εμπειροι ,εγω δεν ξερω

panosha
17-02-07, 19:07
στο e-galaxy.gr kai sto dis.gr
Σου ζήτησα link και δε μου δίνεις. Ας υποθέσω λοιπόν οτι μιλάς γι αυτό το προϊόν http://www.vnp.gr/index.php?menu=cat&id=119&action1=details&prod=525 ορίστε και με 380€.
Αλλά όταν μιλάμε γιά πλοήγηση πρέπει να έχουμε και σωστούς χάρτες. Γιά την Ελλάδα λοιπόν βρες κάτι με Destinator με χάρτες NGI γιά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν δεν έχεις σωστούς χάρτες η πλοήγηση γίνεται έως και επικίνδυνη. Πίστεψε με οι χάρτες της NGI είναι πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο γιά την Ελλάδα. 8)

andreas
17-02-07, 19:16
http://www.e-galaxy.eu/pinakasGPSPnaPda.htm
σου εδωσα και πριν την διευθυνση,γεια πες μου μου δηλ το shinco gia na μαθενω τι καλυτερο εχει ,ξερεις επειδη σε αυτα ειμαι νεος και ειμαστε στο forum tis ngi μηπως γιαυτο μου προτεινεις τους συγκεκριμενους χαρτες? δεν ξερω ρωταω

speedtouch
17-02-07, 19:22
andrea σου εχω στειλει pm.

grnikolis
17-02-07, 19:34

Ανδρέα, δες τα ΡΜ σου... :D
Γιατί προβληματίζεσαι με το ΜΙΟ, αφού με λιγότερα χρήματα παίρνεις PNA με destinator και ελληνικό και πανευρωπαικό χάρτη ? :wink:

andreas
17-02-07, 19:52
για ποιο εχει les destinator kai xartes gia to mio 510 ? η για αυτο που εστειλες στο πμ το navi ?

grnikolis
17-02-07, 20:53
όχι για το ΜΙΟ, για αυτό που σου έστειλα PM

panosha
17-02-07, 22:29
http://www.e-galaxy.eu/pinakasGPSPnaPda.htm
σου εδωσα και πριν την διευθυνση,γεια πες μου μου δηλ το shinco gia na μαθενω τι καλυτερο εχει ,ξερεις επειδη σε αυτα ειμαι νεος και ειμαστε στο forum tis ngi μηπως γιαυτο μου προτεινεις τους συγκεκριμενους χαρτες? δεν ξερω ρωταω
Φίλε δεν είμαι υπάλληλος της NGI, απλός χρήστης είμαι σαν κι εσένα, απλά λίγο πιό έμπειρος και δεν έχω κανένα οικονομικό όφελος. Απλά σου λέω την γνώμη μου γιά σε προστατέψω. Εσύ αποφασίζεις. 8)

όχι για το ΜΙΟ, για αυτό που σου έστειλα PM
Φίλε grnikolis νομίζω το να πιάνουμε κάποιον που δεν γνωρίζει και να προσπαθούμε μέσα από εδώ να του πουλήσουμε κάτι δεν είναι σωστό. Θα μπορούσες διακριτικότερα να επωφεληθείς από την παρουσία σου εδώ, προσπάθησα να στο πω διακριτικότερα στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα απ΄οτι βλέπω. 8)

zeppelin
17-02-07, 23:08
Ανδρέα, (εγώ είμαι της NGi) αν Θέλεις πλοήγηση στην Ελλάδα πάρε το shinco με τους χάρτες της NGi.

Για να μην έχεις τα ίδια προβλήματα:

http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2328
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=2734&start=0

Και δε θυμάμαι και πόσα άλλα.

Επίσης πάρε με ένα τηλέφωνο στην NGi τη Τρίτη και θα έχεις και καλύτερη τιμή στους χάρτες Ευρώπης.

Εξ' άλλου το shinco και σαν device είναι ανώτερο από τα mio (ίσως όχι στην εμφάνιση).

Και το καλύτερο στο φυλάω για το τέλος: η τεχνική υποστήριξη της mio δεν είναι και η καλύτερη του κόσμου και δε μιλάω για χάρτες και λογισμικό γιατί εκεί είναι και εκτός χώρου, αλλά για τα device που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω όπως η NGi αφήνει εντελώς δημοκρατικά τον οποιοδήποτε να γράψει στο forum, χωρίς να έχει σβήσει ούτε ένα Post στα πάνω από 2 χρόνια λειτουργία του forum, έτσι κι εσείς να μιλάτε δημόσια κι όχι "υπόγεια" με pm. O λόγος που υπάρχει αυτό το forum είναι για να πληροφορεί το κόσμο, όχι μόνο αυτούς που ρωτάνε αλλά πολλούς περισσότερους με τα ίδια ερωτηματικά που απλά θα τα διαβάσουν αν απαντηθούν δημόσια.

grnikolis
17-02-07, 23:19
Φίλε grnikolis νομίζω το να πιάνουμε κάποιον που δεν γνωρίζει και να προσπαθούμε μέσα από εδώ να του πουλήσουμε κάτι δεν είναι σωστό. Θα μπορούσες διακριτικότερα να επωφεληθείς από την παρουσία σου εδώ, προσπάθησα να στο πω διακριτικότερα στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα απ΄οτι βλέπω. 8)

Δηλαδή, εγώ τώρα διαβάζοντας αυτό:

Σου ζήτησα link και δε μου δίνεις. Ας υποθέσω λοιπόν οτι μιλάς γι αυτό το προϊόν http://www.vnp.gr/index.php?menu=cat&id=119&action1=details&prod=525 ορίστε και με 380€.

να υποθέσω, σκεφτόμενος όπως εσύ, ότι προσπαθείς να του πουλήσεις αυτή τη συσκευή για δικό σου όφελος ?????

Αλλά όταν μιλάμε γιά πλοήγηση πρέπει να έχουμε και σωστούς χάρτες. Γιά την Ελλάδα λοιπόν βρες κάτι με Destinator με χάρτες NGI γιά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν δεν έχεις σωστούς χάρτες η πλοήγηση γίνεται έως και επικίνδυνη. Πίστεψε με οι χάρτες της NGI είναι πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο γιά την Ελλάδα. 8)

Έχεις να προτείνεις στον Αντρέα κάτι σχετικό με αυτό που ΕΣΥ αναφέρεις στο κείμενο σου που σημειώνω παραπάνω ?? Μάλλον όχι. Εγώ τώρα, τι νομίζεις εσύ θα έπρεπε να κάνω, ΠΟΥ ΕΧΩ πρόταση ? Τι πιο διακριτικό από το να του στείλω pm ??

.... νομίζω το να πιάνουμε κάποιον που δεν γνωρίζει και να προσπαθούμε μέσα από εδώ να του πουλήσουμε κάτι δεν είναι σωστό.

Επειδή ούτε και σύ ως φαίνεται γνωρίζεις, αυτό το ΚΑΤΙ που σε προσωπικό μήνυμα έθεσα υπόψη του Αντρέα, και αν θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει είναι:
PNA με Destinator + Χάρτες NGi + Χάρτες Ευρώπης σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που ανάφερε για το ΜΙΟ που δεν έχει Destinator. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, η πρότασή μου έχει ένα μειονέκτημα. Αναφέρεται σε συσκευή που δεν τη γνωρίζεις. Ζητώ συγγνώμη αν αυτό, έθιξε την "αυθεντία" σου !

Στην έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου που πήγαινα, στον τοίχο της τάξης είχε αναρτημένο ένα ρητό, που θα ήθελα να στο θέσω υπόψη σου.
Έγραφε:
"Να μη προτρέχει η γλώττα της διανοίας" (στην περίπτωση του forum όπου γλώττα, βλέπε τα δακτυλάκια στο πληκτρολόγιο)

panosha
17-02-07, 23:37
@grnikolis

Φίλε κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου.

Γράψε στην υπογραφή σου την ιδιότητα σου και την επαγγελματική σου δραστηριότητα.
Πιθανώς βάλε και κάποιο link αν έχεις ιστιοσελίδα. Δημιούργησε μία αν δεν έχεις.
Ανέπτυξε και περιόρισε την παρουσία σου στο φόρουμ στο να δίνεις βοήθειες όπου μπορείς.
Αφησε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν κάτι από σένα να σε δουν στο μαγαζί σου.
Αν προσπαθήσουν να ανοίξουν τέτοια συζήτηση εδώ μέσα απέτρεψε τους.

Υ.Γ. Εχεις σκεφτεί αν ανέπτυσα μιά δραστηριότητα σαν τη δική σου τι ωφέλη θα μπορούσα να έχω με τον τρόπο που χειρίζομαι τα πράγματα ?
Καλύτερα να παραδειγματίζεσαι και να μη βιάζεσαι να κάνεις κριτική. Οι πιό πάνω συμβουλές είναι φιλικές και επαγγελματικές. 8)

grnikolis
17-02-07, 23:53
Εγώ τώρα πάλι γιατί νομίζω ότι S/N --> 0 ??

(S/N: Σηματοθορυβικός Λόγος. Δείκτης που δείχνει την ποσότητα πληροφορίας σε σχέση με το θόρυβο σε ένα κανάλι επικοινωνίας)

panosha
17-02-07, 23:57
Εγώ τώρα πάλι γιατί νομίζω ότι S/N --> 0 ??

(S/N: Σηματοθορυβικός Λόγος. Δείκτης που δείχνει την ποσότητα πληροφορίας σε σχέση με το θόρυβο σε ένα κανάλι επικοινωνίας)
Ελα ντε. :-D

grnikolis
18-02-07, 13:52
@grnikolis
Γράψε στην υπογραφή σου την ιδιότητα σου και την επαγγελματική σου δραστηριότητα.
μμμ, ναι, πράγματι, πολύ διακριτικό έχεις δίκιο. Δε το σκέφτηκα. Μήπως και ένα τιμοκατάλογο ??

Για το S/N --> 0 αφού αναρωτιέσαι γιατί...

Πιθανώς βάλε και κάποιο link αν έχεις ιστιοσελίδα. Δημιούργησε μία αν δεν έχεις.
Έψαξα πολύ να βρω ανθρώπους, επαγγελματίες ή μη, να βάλουν πανιά (ΙΣΤΙΑ) στις σελίδες του site μου, αλλά δε βρήκα...

Ανέπτυξε και περιόρισε την παρουσία σου στο φόρουμ στο να δίνεις βοήθειες όπου μπορείς.

ΑνΆπτυξε, και όχι ανΈπτυξε...
ΑπΌτρεψε και όχι ΑπΈτρεψε...
Η προστακτική δεν παίρνει αύξηση.

Αν είναι να δίνεις συμβουλές δίνε τις σε σωστά ελληνικά, γιατί άλλο θες να πείς και άλλο λες.. Άκου να βάλω πανιά στις σελίδες.... Εκτός αν έχεις και συνταγή για ούριο άνεμο... :-D :-D

panosha
18-02-07, 13:56
Eυχαριστώ γιά τα μαθήματα Ελληνικών, δίκιο έχεις, ΑΛΛΑ μέτρα πόσες λέξεις έχω γράψει σε 10 μήνες εδώ, και πες μου πόσα λάθη έχω κάνει. Μετά μου απαντάς επι της ουσίας. 8)

c3250
18-02-07, 15:51
@grnikolis
μμμ, ναι, πράγματι, πολύ διακριτικό έχεις δίκιο. Δε το σκέφτηκα. Μήπως και ένα τιμοκατάλογο ??

Για το S/N --> 0 αφού αναρωτιέσαι γιατί...

Έψαξα πολύ να βρω ανθρώπους, επαγγελματίες ή μη, να βάλουν πανιά (ΙΣΤΙΑ) στις σελίδες του site μου, αλλά δε βρήκα...

ΑνΆπτυξε, και όχι ανΈπτυξε...
ΑπΌτρεψε και όχι ΑπΈτρεψε...
Η προστακτική δεν παίρνει αύξηση.

Αν είναι να δίνεις συμβουλές δίνε τις σε σωστά ελληνικά, γιατί άλλο θες να πείς και άλλο λες.. Άκου να βάλω πανιά στις σελίδες.... Εκτός αν έχεις και συνταγή για ούριο άνεμο... :-D :-D

Ms grnikolis
Θα ήθελα να σε ρωτήσω το μαγαζί σου που είναι? Τελικά γιατί έχω έρθει και δεν μπόρεσα να το βρω (εκτός αν είναι το υπόγειο, δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν είχε φώτα και δεν έβλεπα καλά ) και ούτε εσύ ήρθες ποτέ στο ραντεβού που σε περιμενα ???? πάνω από 30 λεπτά ούτε στις κλήσεις δεν απαντούσες καν ....σορυ που στα χώνω δημόσια αλλά με πείραξε πολύ το γεγονός ότι με έστησες και ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήρες να μου πεις έστω μια δικαιολογία, δεν κάνουν έτσι οι επαγγελματίες !!!!!!!

Υ.Γ Θέλω να δηλώσω ότι δεν κάνω αντιπαράθεση μαζί σου απλώς μια απάντηση περιμένω τίποτα άλλο.
Φιλικά Νικος

grnikolis
18-02-07, 17:00
Μετά μου απαντάς επι της ουσίας. 8)

Επί της ουσίας και για να ξαναγυρίσουμε στο αντικείμενο του forum που είναι τα συστήματα πλοήγησης, αυτό που έθεσα υπόψη στον Αντρέα, αν και στο ανάφερα προηγουμένως είναι:
αντί να σκέφτεται το MIO που δεν έχει Destinator ως software, υπάρχει εναλλακτική πρόταση που αποτελείται:
- PNA
- Destinator με χάρτες NGi
- Paneuropean Maps για το destinator
και ενώ το ΜΙΟ που ανάφερε ως οικονομική εναλλακτική του επιλογή κοστίζει 520Ε τα παραπάνω κοστίζουν 480Ε (τελική με ΦΠΑ)

Επί της ουσίας επίσης, δεν έχω να απαντήσω σε κάτι μιας και δεν έχω ερωτηθεί για κάτι. Αντίθετα, σου έχω γράψει και επ'αυτού περιμένω απάντηση:

Έχεις να προτείνεις στον Αντρέα κάτι σχετικό με αυτό που ΕΣΥ αναφέρεις στο κείμενο σου που σημειώνω παραπάνω (είχες, σωστά αναφέρει "Γιά την Ελλάδα λοιπόν βρες κάτι με Destinator με χάρτες NGI γιά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο") ?? Μάλλον όχι. Εγώ τώρα, τι νομίζεις εσύ θα έπρεπε να κάνω, ΠΟΥ ΕΧΩ πρόταση ? Τι πιο διακριτικό από το να του στείλω pm ??

@c3250
Ms grnikolis
Θα ήθελα να σε ρωτήσω το μαγαζί σου που είναι? Τελικά γιατί έχω έρθει και δεν μπόρεσα να το βρω (εκτός αν είναι το υπόγειο, δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν είχε φώτα και δεν έβλεπα καλά ) και ούτε εσύ ήρθες ποτέ στο ραντεβού που σε περιμενα ???? πάνω από 30 λεπτά ούτε στις κλήσεις δεν απαντούσες καν ....σορυ που στα χώνω δημόσια αλλά με πείραξε πολύ το γεγονός ότι με έστησες και ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήρες να μου πεις έστω μια δικαιολογία, δεν κάνουν έτσι οι επαγγελματίες !!!!!!!

Υ.Γ Θέλω να δηλώσω ότι δεν κάνω αντιπαράθεση μαζί σου απλώς μια απάντηση περιμένω τίποτα άλλο.
Φιλικά Νικος

MS grnikolis ??????? Πώς να το εκλάβω αυτό ?
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως, συνονόματε, για την ευκαιρία που μου δίνεις μιας και όπως λές περιμένεις απάντηση.

Κανένα πρόβλημα για το "δημόσιο χώσιμο" άλλωστε δεν αναφέρεσαι σε κάποιο ψευδές γεγονός.
Το μαγαζί (εργαστήριο) είναι στην Καλλιθέα. Σωστά ήρθες αλλά αν δε κάνω λάθος μιλήσαμε μετά στο τηλέφωνο και σου ζήτησα συγνώμη για το στήσιμο, έτσι δεν είναι? Άνθρωποι είμαστε και σε όλους τυχαίνουν αναποδιές.
Όπως σου είπα στο τηλέφωνο όμως, δεν πρόκειται να απολογηθώ για το ότι είναι υπόγειο, χωρίς φώτα όταν δεν είμαστε εκεί και για το ότι δεν υπάρχει ταμπέλα και φρου-φρου. Προτιμάμε να επενδύουμε σε γνώσεις, τεχνολογική υποδομή και έρευνα και όχι σε λάμπες και πινακίδες. Δε μας περισσεύουν και τα χρήματα άλλωστε. Μηχανικοί είμαστε, όχι διακοσμήτές εσω(εξω)τερικών χώρων.

Ανάφερε πριν ο Zep σε προηγούμενο μήνυμά του, αλλά και πολλοί άλλοι σε αυτό το forum, για το service της MIO στην Ελλάδα. Δεν έχω προσωπική γνώμη, αλλά δεν έχω και λόγους να το αμφισβητήσω. Όμως, φαντάζομαι ότι τα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΜΙΟ, είναι χιλιάδες φορές καλύτερα από το δικό μας χώρο.
Εμείς όμως σε αντιδιαστόλή:
- Έχουμε πλήρες απόθεμα ανταλλακτικών για όλες τις συσκευές μας πλην σπανίων περιπτώσεων
- Το service παρέχεται εδώ, στην Ελλάδα, άμεσα όποτε χρειαστεί. Δεν έχει σταλεί ποτέ συσκευή μας στο εξωτερικό.
- Έχουμε την υποδομή να αναπτύξουμε δική μας ROM καθώς επίσης και να κάνουμε customization στο hardware αν χρειάζεται για κάποιες εφαρμογές.
- Αναπτύσουμε δικού μας σχεδιασμού συσκευές και εφαρμογές

Τα κριτήρια επιλογής του καθενός, είναι προσωπική του υπόθεση. Πάντως όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Ειλικρινώς φιλικά και 'γω, επίσης χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης, και ζητώντας για άλλη μια φορά συγγνώμη για το στήσιμο (και μόνο),

Νίκος

panosha
18-02-07, 17:59
Δεν είμαι εδώ γιά να κάνω προτάσεις, καμιά φορά το κάνω κι αυτό, απάντησα στον Αντρέα γιά να τον αποτρέψω να πάρει ένα μηχάνημα που θα το μετάνιωνε και ήταν λάθος επιλογή. Αμέσως μετά υποψιάστηκε οτι είμαι υπάλληλος της NGI ( sic ) και εσύ άρχισες να στέλνεις PM.
Σκέψου τι εκόνα δημιούργησε ο άνθρωπος στην πρώτη του επαφή με το φόρουμ.

Θα ήθελα να γράψεις εδώ ποιά είναι η πρόταση με
- PNA
και ενώ το ΜΙΟ που ανάφερε ως οικονομική εναλλακτική του επιλογή κοστίζει 520Ε τα παραπάνω κοστίζουν 480Ε (τελική με ΦΠΑ)

Υ.Γ. Το φόρουμ αυτό δεν έχει σαν αντικείμενο τα συστήματα πλοήγησης αλλά υπάρχει γιά να παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στους χρήστες του Destinator και όχι γιά να βοηθά τύπους σαν εσένα να κάνουν άγρα πελατών. 8)

PEIRAIWTHS
18-02-07, 18:04
GRNIKOLIS OΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ PM ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.Ο ΖΕΠ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΣΝ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΤΟ SHINCO ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ 6+?

panosha
18-02-07, 18:16
GRNIKOLIS OΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ PM ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.Ο ΖΕΠ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΣΝ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Με αυτό μου έφυγαν και οι τελευταίες αμφιβολίες σε ποιό γκρούπ ανήκεις. :lol:

grnikolis
18-02-07, 18:42
Δεν είμαι εδώ γιά να κάνω προτάσεις, καμιά φορά το κάνω κι αυτό

Πολλές φορές, όχι καμιά φορά.. Please please please, μη με βάζεις να ψάχνω τώρα :)

....απάντησα στον Αντρέα γιά να τον αποτρέψω να πάρει ένα μηχάνημα που θα το μετάνιωνε και ήταν λάθος επιλογή.

Ακριβώς γι'αυτό του απάντησα και γω....

....και εσύ άρχισες να στέλνεις PM.
Το μήνυμα που έστειλα στον Αντρέα ήταν Πεμ Φεβ 15, 2007 6:40 pm Η κουβέντα για το ΜΙΟ έγινε στις 17/2, δύο μέρες μετά... Πάλι λάθος είσαι... ;)

Σκέψου τι εκόνα δημιούργησε ο άνθρωπος στην πρώτη του επαφή με το φόρουμ.

Φαντάζομαι ότι δύο άνθρωποι, εσύ και εγώ, προσπαθήσαν να τον αποτρέψουν από μια λάθος αγορά, και ότι ένας από τους δύο είχε και συγκεκριμένη πρόταση, όχι γενική... Φαντάζομαι... Αλλά εδώ είναι και ο Αντρέας να μας πει...

Θα ήθελα να γράψεις εδώ ποιά είναι η πρόταση με
- PNA

Altina A600, αυτό:

http://www.carputercenter.com/portals/0/downloads/P1010019.jpg

με αυτά:

GPS chip-set: 20 parallel channels. SiRF Star III
GPS antenna: Built-in patch antenna.
Functions: multimedia function : MP3,Video,Photo viewer
Processor: Sumsang 2410 , 266 MHz
Operating System: WinCE 4.2 core
Memory: 32 MB NAND flash and 64MB SDRAM memory for operating system and embedded applications.
Weight: 175 g
Size: 117 * 82 * 23 mm
Input voltage: 10 V ~ 30 V , 1.3A max.
Output voltage: 5V , 1A
Battery: Rechargeable 1350 mAh Li-ion 
Battery life: ~ 4 hrs
Extension Slot: SD card slot, support up to 1 GB.
Display: 3.5" TFT LCD , 65K colors with touchscreen
Mini-USB Connector: same USB 1.1

@peirawths

Δε ξέρω αν ξέρει ο Zep (θα φτερνίζεται ο άνθρωπος με τόσες αναφορές σε αυτόν :) ), αλλά εγώ δεν έχω ιδέα... Τι γίνεται ??

Για το Shinco, φαντάζομαι πως ναι, αλλά θα πρέπει να ρωτήσεις την MLS που το εισάγει μάλλον.

grnikolis
18-02-07, 18:44
Με αυτό μου έφυγαν και οι τελευταίες αμφιβολίες σε ποιό γκρούπ ανήκεις. :lol:

ποιό, ποιό, ποιό, καλέ, γιατί με ρωτά ο κόσμος και δε ξέρω να απαντήσω... Please enlight me :-D

PEIRAIWTHS
18-02-07, 18:46
KOITAΞΕ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ) ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΓΛΥΦΤΗΔΩΝ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝGI ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΠΙΤΟΥΡΟ ΝΑ ΦΑΣ.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ ΣΟΥ :-D

andreas
18-02-07, 19:37
Ήρεμα παιδιά ,μια παρέα είμαστε ,εδώ μέσα προσπαθούμε όλοι να μάθουμε από τα παθήματα ορισμένων με τις αγορές που έκαναν ,
Να μας πουν την εμπειρία τους πάνω στο προϊόν ,να μας προτείνουν κάποιο το οποίο έχουν μείνει ευχαριστημένοι ,σαν επίδοση άλλα και στην τιμή ,διότι τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα είναι άσχημα για αυτό ,εμείς οι 3000 χρήστες με τις γνώσεις και την εμπειρία θα απομονώσουμε τα παπαγαλάκια που πουλάν άσχετα πράγματα , φθηνά προϊόντα δήθεν καλά σαν ευκαιρία ,αλλά στην ουσία μηδέν ,
Θα τους μειώσουμε τις πωλήσεις με τις γνώμες μας που άλλοι θα διαβάσουν
Για αυτό ,ευχαριστώ και τον panosha και τον grnikolis για τις προτάσεις τους
Α.για το shinco με 399 με χάρτες Ελλάδος της ngi δηλαδή τέλεια κάλυψη και χάρτες Ευρώπης + 189 που μπορεί η τιμή να γίνει καλύτερη ενώ
Β. το altina α600 έχει ίδιους χάρτες ngi και με Ευρώπη το κόστος είναι 480
ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Εσείς ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ Πελάτες ,ΟΧΙ εσείς οι συγκεκριμένοι αλλά τα δυο αυτά μοντέλα έτσι και η αγορά που θα κάνω θα είναι αέρας κοπανιστός

Ποια είναι η διαφορά λοιπόν σαν έμπειρους στο θέμα και μιας εμένα με ενδιαφέρει μόνο η πλοήγηση στην Ελλάδα και Ευρώπη και που θέλω να έχω αναβάθμιση όποτε γίνεται , οκ το κόστος περίπου Κανά 60-80 , άλλο σημαντικό ?

panosha
18-02-07, 21:40
@ grnikolis
Mπορώ να ρωτήσω αν συμπεριλαμβάνονται στο Altina A600 νόμιμοι χάρτες Ελλάδας και Ευρώπης (πλήρεις και ποιά έκδοση), ποιά είναι η τιμή του πακέτου, αν σε αυτό περιλαμβάνεται απόδειξη αγοράς - τιμολόγιο, ποιός είναι ο αντιπρόσωπος και με τι είδους εγγύηση καλύπτεται το προϊόν και από ποιόν ? 8)

bbbb
18-02-07, 21:57
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας που είναι το shinco.Xθες το βράδυ χρειάστηκε να κάνω 200χλμ και είχα στο παρμπριζ το shinco στα αριστερά μου και στην μέση το yakumo delta x5(θυμίζω πως έχει την πλακέτα που χρησιμοποιεί το mio 550 χωρίς το wi-fi,αλλά με 512 rom αντί 128).Στο δρόμο το shinco έχει πιο ακριβές στίγμα και οι οδηγίες αναγγέλονται τουλάχιστον 1 sec νωρίτερα.Στον επανυπολογισμό της διαδρομής όμως είναι όλα τα λεφτά.Καταλαβαίνει τη λάθος στροφή 4-5 sec νωρίτερα και ο υπολογισμός νέας διαδρομής γίνεται ακαρίαια,σε αντίθεση με το yakumo που χρειάζεται να περιμένεις 2-3sec ακόμη για να υπολογιστεί η νέα διαδρομή.
Από εκεί και πέρα το destinator 6.1.40010 είναι σαφώς καλύτερο στην επιλογή ταχύτερης διαδρομής,κυρίως εντός πόλης.Το destinator nd του shinco κάνει μια "μίξη" ταχύτερης και συντομότερης διαδρομής στην επιλογή ταχύτερης διαδρομής.Για παράδειγμα στην ίδια διαδρομή Γρεβενά-Κοζάνη το 6 σε πηγαίνει από δρόμο(εθνική οδός κοζάνης-βέροιας) που είναι ο πιο μακρινός αλλά είναι ευθεία οπότε μπορείς να αναπτύξεις μεγαλύτερες ταχύτητες.Το nd ήθελε να με βγάλει στον κόμβο κοίλων και έπρεπε να περάσω μπροστά από το Τει Κοζάνης όπου ο δρόμος έχει απότομες στροφές,όπου δεν μπορείς να πας με περισσότερα από 50-60χλμ.
Επίσης στην διαδρομή για το σπίτι μου,με έβαζε να κάνω κύκλο(περίπου 500m περισσότερα),αλλά αφού το αγνόησα και έστριψα αλλού,υπόλογισε την διαδρομή που μου έδινε εξαρχής το 6αρι.
Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι καλό το shinco,γρήγορο,εμπνέει σιγουριά ότι θα φτάσεις στον προορισμό σου,αλλά το 6αρι δεν πιάνεται στην επιλογή των διαδρομών.
Η συμβουλή μου λοιπόν είναι πλέον μακριά από το shinco λόγω nd.Eπίσης θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται ένας τρίτος εισαγωγέας(ο grnikolis από ότι κατάλαβα,δεν έχει σχέση με την ngi και την mls) να πουλάει Pna με το 6,1 με τους χάρτες του επίσημου αντιπροσώπου στην Ελλάδα και οι επίσημοι εισαγωγείς να συνεχίζουν να δίνουν την παλιά έκδοση του destinator.

maximi01
19-02-07, 00:54
Παρακολουθώ λίγο έκπληκτος ομολογώ την τροπή της συζήτησης, στην οποία δεν θα ήθελα να συμμετάσχω γιατί πιστεύω ότι υπάρχει σωρεία παρεξηγήσεων.
Θα ήθελα να σταθώ όμως σε μερικά θέματα αρχής
1. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατί μόνο σύγχυση δημιουργούν στους τρίτους που τις παρακολουθούν.
2. Είναι γεγονός ότι όταν κάποιος ζητάει αντικειμενική γνώμη για πλοήγηση στο site της NGI είναι «κουμπωμένος» σε γνώμες που προκρίνουν την NGI έστω και αν αυτές είναι ειλικρινείς.
3. Κανονικά η πληροφορία αυτή θα έπρεπε να προέρχεται από συγκριτικά τεστ έγκριτων τεχνικών περιοδικών. Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα στην Ελληνική αγορά από σοβαρά τεχνικά περιοδικά και από σοβαρούς ενημερωμένους δημοσιογράφους. Κανονικά τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συγκριτικά τεστ θα έπρεπε να γίνονται από αυτούς αλλά όπως αποδεικνύεται και τα δύο σπανίζουν (υπάρχουν βέβαια λαμπρές εξαιρέσεις αλλά χάνονται στον σωρό).
Συμπέρασμα: καλώς ή κακώς θα ζήσουμε υποχρεωτικά μία περίοδο σύγχυσης στον χώρο αυτό μέχρι οι συσσωρευμένες μαρτυρίες δυστυχισμένος αγοραστών ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Βλέπεται πολοί επιτήδειοι επιχειρηματίες οι οποίοι μέχρι χθες πουλούσαν ψυγεία ή στην καλύτερη περίπτωση ηλεκτρονικά παιχνίδια μυρίστηκαν το «ψητό» και όρμησαν εφαρμόζοντας τις γνωστές γιʼ αυτούς πρακτικές. Υπομονή λοιπόν ...

grnikolis
19-02-07, 01:17
Για αυτό ,ευχαριστώ και τον panosha και τον grnikolis για τις προτάσεις τους
Α.για το shinco με 399 με χάρτες Ελλάδος της ngi δηλαδή τέλεια κάλυψη και χάρτες Ευρώπης + 189 που μπορεί η τιμή να γίνει καλύτερη ενώ
Β. το altina α600 έχει ίδιους χάρτες ngi και με Ευρώπη το κόστος είναι 480
ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Εσείς ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ Πελάτες ,ΟΧΙ εσείς οι συγκεκριμένοι αλλά τα δυο αυτά μοντέλα έτσι και η αγορά που θα κάνω θα είναι αέρας κοπανιστός
Ποια είναι η διαφορά λοιπόν σαν έμπειρους στο θέμα και μιας εμένα με ενδιαφέρει μόνο η πλοήγηση στην Ελλάδα και Ευρώπη και που θέλω να έχω αναβάθμιση όποτε γίνεται , οκ το κόστος περίπου Κανά 60-80 , άλλο σημαντικό ?

Αντρέα σε ευχαριστώ για την ορθολογική και πολύ σωστή σου τοποθέτηση.
Σε ό,τι με αφορά, αυτό που μπορώ να πώ είναι πως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε δημόσια κριτική ιδιαίτερα αρνητική, για το Altina ή ό,ποιο άλλο προϊόν, ή υπηρεσία.

@ grnikolis
Mπορώ να ρωτήσω αν συμπεριλαμβάνονται στο Altina A600 νόμιμοι χάρτες Ελλάδας και Ευρώπης (πλήρεις και ποιά έκδοση), ποιά είναι η τιμή του πακέτου, αν σε αυτό περιλαμβάνεται απόδειξη αγοράς - τιμολόγιο, ποιός είναι ο αντιπρόσωπος και με τι είδους εγγύηση καλύπτεται το προϊόν και από ποιόν ? 8)

Σαφώς και μπορείς, και είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνεις εξαρχής.

Στο πακέτο που ανάφερα για τον Αντρέα, με το Α600 δίνονται τα:
- Συσκευή με accesories
- Destinator 6.1.36 με πανευρωπαικούς χάρτες Navteq Q2 2006
- Destinator PN με χάρτες της NGi (για να είναι νόμιμος χρήστης των χαρτών, στην ουσία αγοράζει και το PN ξανά αν και δε χρειάζεται)

Εννοείται ότι η πώληση είναι με παραστατικό (τιμολόγιο ή απόδειξη). Ο αντιπρόσωπος, είναι η επιχείρησή μου, και η εγγύηση είναι δύο χρόνια όπως υποχρεώνει η Ευρωπαική Ένωση (ο κατασκευαστής δίνει ένα χρόνο, τον δεύτερο τον καλύπτουμε εμείς από την τσέπη μας) και η εγγύηση και το service παρέχεται από εμάς στην Ελλάδα (στο μικρό, σκοτεινό υπόγειο που ανάφερε σε προηγούμενο μήνυμα ο φίλος C3250

Η συμβουλή μου λοιπόν είναι πλέον μακριά από το shinco λόγω nd.Eπίσης θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται ένας τρίτος εισαγωγέας(ο grnikolis από ότι κατάλαβα,δεν έχει σχέση με την ngi και την mls) να πουλάει Pna με το 6,1 με τους χάρτες του επίσημου αντιπροσώπου στην Ελλάδα και οι επίσημοι εισαγωγείς να συνεχίζουν να δίνουν την παλιά έκδοση του destinator.

bbbb δε μπορείς να αντιληφθείς πόσο σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις.
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι απλή. Το Destinator 6.1 για PNA δεν το αγοράζω από την Ελλάδα. Έρχεται με τη συσκευή από τον κατασκευαστή του στην Ταιβάν. Δεν είμαι στο εργαστήριο τώρα, αλλά επιφυλάσσομαι να στείλω σκαναρισμένο το DVD. Οι χάρτες της Ελλάδας όμως, που περιέχονται στο DVD είναι της Navteq και όχι της NGi. Έτσι, για να έχει κάποιος και τους χάρτες της NGi που σε σχέση με της Navteq είναι ασύγκριτα καλύτεροι, είμαι αναγκασμένος να αγοράζω άλλη μια άδεια destinator PN (που στην ουσία είναι δεύτερη αγορά του Destinator που δέν κάνει για το PNA μόνο και μόνο για να αγοραστούν και οι χάρτες). Εξ'οσων γνωρίζω δεν είναι δυνατή η απόκτηση των χαρτών αυτόνομα.

Ελπίζω να απάντηση στην ερώτησή σου.

Φιλικά,
Νίκος

grnikolis
19-02-07, 01:19
Παρακολουθώ λίγο έκπληκτος ομολογώ την τροπή της συζήτησης, στην οποία δεν θα ήθελα να συμμετάσχω γιατί πιστεύω ότι υπάρχει σωρεία παρεξηγήσεων.
Θα ήθελα να σταθώ όμως σε μερικά θέματα αρχής
1. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατί μόνο σύγχυση δημιουργούν στους τρίτους που τις παρακολουθούν.
2. Είναι γεγονός ότι όταν κάποιος ζητάει αντικειμενική γνώμη για πλοήγηση στο site της NGI είναι «κουμπωμένος» σε γνώμες που προκρίνουν την NGI έστω και αν αυτές είναι ειλικρινείς.
3. Κανονικά η πληροφορία αυτή θα έπρεπε να προέρχεται από συγκριτικά τεστ έγκριτων τεχνικών περιοδικών. Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα στην Ελληνική αγορά από σοβαρά τεχνικά περιοδικά και από σοβαρούς ενημερωμένους δημοσιογράφους. Κανονικά τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συγκριτικά τεστ θα έπρεπε να γίνονται από αυτούς αλλά όπως αποδεικνύεται και τα δύο σπανίζουν (υπάρχουν βέβαια λαμπρές εξαιρέσεις αλλά χάνονται στον σωρό).
Συμπέρασμα: καλώς ή κακώς θα ζήσουμε υποχρεωτικά μία περίοδο σύγχυσης στον χώρο αυτό μέχρι οι συσσωρευμένες μαρτυρίες δυστυχισμένος αγοραστών ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Βλέπεται πολοί επιτήδειοι επιχειρηματίες οι οποίοι μέχρι χθες πουλούσαν ψυγεία ή στην καλύτερη περίπτωση ηλεκτρονικά παιχνίδια μυρίστηκαν το «ψητό» και όρμησαν εφαρμόζοντας τις γνωστές γιʼ αυτούς πρακτικές. Υπομονή λοιπόν ...

Ε Υ Γ Ε !!!!
Γενικά για την τοποθέτηση αλλά και ιδαίτερα για το νο.2

Ειλικρινά, ευχαριστώ πολύ

panosha
19-02-07, 01:54
@ grnikolis
Μπορώ να μάθω ποιός είναι ο αντιπρόσωπος και καλύπτει την εγγύηση ? Θέλω στοιχεία, η απάντηση σου ''είναι η επιχείρηση μου'' δεν με καλύπτει. 8)

bbbb
19-02-07, 02:03
με κάλυψε η απάντησή σου.
όσο για τα περιοδικά και γενικότερα την
ενημέρωση μέσω αυτών έχω σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους.ο δημοσιογραφικός χώρος στην ελλάδα,είναι κατευθυνόμενος.

grnikolis
19-02-07, 02:29
@ grnikolis
Μπορώ να μάθω ποιός είναι ο αντιπρόσωπος και καλύπτει την εγγύηση ? Θέλω στοιχεία, η απάντηση σου ''είναι η επιχείρηση μου'' δεν με καλύπτει. 8)

Μη μου πείς ότι δε γνωρίζεις το site μας :shock: Μένω άφωνος... :wink: www.carputercenter.com

@bbbb
όσο για τα περιοδικά και γενικότερα την ενημέρωση μέσω αυτών έχω σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους.ο δημοσιογραφικός χώρος στην ελλάδα,είναι κατευθυνόμενος

Έχεις απόλυτο δίκιο. Καμμιά δεκαριά χρόνια πριν, για μια παρουσίαση ενός προϊόντος από περιοδικό που γνώριζα τον εκδότη, όταν του ζήτησα να κάνουν ένα test και να το δημοσιεύσουν μου είπε "γράψτο εσύ και στείλτο μου" ;)

panosha
19-02-07, 02:47
@ grnikolis
Μπορώ να μάθω ποιός είναι ο αντιπρόσωπος και καλύπτει την εγγύηση ? Θέλω στοιχεία, η απάντηση σου ''Μη μου πείς ότι δε γνωρίζεις το site μας'' δεν με καλύπτει. Στο about us δεν γράφει τίποτα. Τίτλο εταιρίας, μορφή, δραστηριότητα κ.λ.π. θέλω. Πλήρη στοιχεία αντιπροσώπου τέλος πάντων. 8)

Υ.Γ. 1. Αλήθεια γιατί Αγγλικά ?
Υ.Γ. 2. Η τιμή του πακέτου που προτείνεις ποιά είπαμε είναι ?

grnikolis
19-02-07, 03:03
@ grnikolis
Μπορώ να μάθω ποιός είναι ο αντιπρόσωπος και καλύπτει την εγγύηση ? Θέλω στοιχεία, η απάντηση σου ''Μη μου πείς ότι δε γνωρίζεις το site μας'' δεν με καλύπτει. Στο about us δεν γράφει τίποτα. Τίτλο εταιρίας, μορφή, δραστηριότητα κ.λ.π. θέλω. Πλήρη στοιχεία αντιπροσώπου τέλος πάντων. 8)

Υ.Γ. Αλήθεια γιατί Αγγλικά ?

Δες λίγο καλύτερα βρε...
Για να σε βοηθήσω, δες το contact us page.

Τα Αγγλικά είναι διεθνή γλώσσα, γι'αυτό... Βλέπεις το κύριο αντικείμενό μας που είναι τα CarPCs είναι πολύ εξειδικευμένο, και επιλέξαμε τα Αγγλικά προσβλέποντας και στην Ευρωπαϊκή αγορά ώστε να μας συγκρίνουν σε προιόντα και τιμές με sites της Ευρώπης ;)

@bbbb
Επειδή είπα ότι θα το κάνω, να το DVD του Dest 6
http://www.carputercenter.com/portals/0/downloads/dvddest6.jpg

panosha
19-02-07, 10:12
@ grnikolis

Υ.Γ. 1. Αλήθεια γιατί Αγγλικά ?
Υ.Γ. 2. Η τιμή του πακέτου που προτείνεις ποιά είπαμε είναι ?
Nωρίτερα δεχόμουν μαθήματα Ελληνικών. Αν θέλεις απάντησε μου εδώ στα Ελληνικά. 8)

PEIRAIWTHS
19-02-07, 19:41
BBBB ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΑΝ ΤΟ PN EINAI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ(ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ) ΑΠΟ ΤΟ ND? ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ SHINCO ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ...ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ 6?

[/quote]

andreas
19-02-07, 20:00
σιγα σιγα τι ειναι PN KAI TI ND , ΕΜΕΙς που ειμαστε ασχετοι τελικα επιμένω υπαρχει διαφορά στους χαρτες για ελλάδα ?ή ειναι της ngi και τα 2 μοντέλα ,και επισης σαν χάρτες ευρώπης που με ενδιαφέρει ποιά η διαφορά στα 2 μοντέλα και φίλε grnikolis αναβάθμιση θα έχω στους χάρτες ?

bbbb
19-02-07, 21:02
BBBB ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΑΝ ΤΟ PN EINAI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ(ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ) ΑΠΟ ΤΟ ND? ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ SHINCO ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ...ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ 6?

[/quote]
Εγκατέστησα και πάλι το Pn στο Pda μου για να το συγκρίνω με το Nd.To nd λοιπόν ακολουθεί την λογική του Pn ως επί το πλείστον.Σε 1-2 περιπτώσεις η συντομότερη του nd αντιστοιχεί στην ταχύτερη του Pn,ενώ η ταχύτερη του nd δεν δίνεται στο Pn είτε ως ταχύτερη ή συντομότερη :lol:
Υπάρχει κάτι καλύτερο στα 280 που μου στοίχισε το shinco? 8) Για να μην παρεξηγηθώ :-D επειδή οι καιροί είναι περιέργοι :-D εξηγώ: 220 είχα πάρει το ppc που είχα χωρίς χάρτες(και χάλασα μια μεταφορά άδειας του pn για το νέο ιδιοκτήτη) και 60 euro επιπλέον που έδωσα.
σιγα σιγα τι ειναι PN KAI TI ND , ΕΜΕΙς που ειμαστε ασχετοι τελικα επιμένω υπαρχει διαφορά στους χαρτες για ελλάδα ?ή ειναι της ngi και τα 2 μοντέλα ,και επισης σαν χάρτες ευρώπης που με ενδιαφέρει ποιά η διαφορά στα 2 μοντέλα και φίλε grnikolis αναβάθμιση θα έχω στους χάρτες ?
destinator pn είναι το destinator για τα pda καi το οποίο έχει αντικατασταθεί από το 6,ενώ destinator nd είναι για τα Pna.

grnikolis
19-02-07, 23:06

Καλή Σαρακοστή Αντρέα και λοιποί !

Σχετικά με τις πολύ λογικές απορίες σου, θα προσπαθήσω να εξηγήσω ορισμένα πράγματα.
Καταρχήν, ένα σύστημα πλοήγησης αποτελείται από 3 βασικά τμήματα:
- Το μηχάνημα
- Το πρόγραμμα πλοήγησης
- Τους χάρτες που χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα

Παγκοσμίως υπάρχουν δύο εταιρίες κολοσσοί που κατασκευάζουν χάρτες. Η Navteq και η Teleatlas. Και οι δύο διαθέτουν χάρτες για την Ελλάδα, αλλά η κάλυψη, η ακρίβεια και η ορθότητά τους δεν είναι επαρκής. Είναι λογικό αν σκεφτείς το μέγεθος της χώρας μας και το μέγεθος της αγοράς της. Για να καλυφθεί το κενό αυτό, κάποιες Ελληνικές εταιρίες έχουν κατασκευάσει δικούς τους χάρτες για την Ελλάδα. Από τις εταιρίες αυτές, η NGi έχει τους πληρέστερους και ακριβέστερους χάρτες, οπότε και για αυτό όλοι προτείνουν σύστημα πλοήγησης με χάρτες της NGi.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα για πλοήγηση, αλλά οι χάρτες της NGi, υπάρχουν σε μορφή συμβατή μόνο για ένα από αυτά, που ονομάζεται Destinator. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, για την Ελλάδα, η λύση Destinator + NGi χάρτες είναι μονόδρομος αν θές την πιο ολοκληρωμένη λύση.

Θα μου πείς τώρα, ΠΟΙΟ Destinator και ΠΟΙΟΥΣ χάρτες της NGi.

Καταρχήν ο χαρτής της NGi είναι ένας, ίδιος για όλα τα destinator που υπάρχουν στην αγορά πλέον οπότε αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί. Οι αναβαθμίσεις των χαρτών, για το κάθε πότε θα βγαίνουν και αν θα είναι δωρεάν ή όχι, είναι αποκλειστική ευθύνη των κατασκευαστών του κάθε χάρτη (NGi για Ελλάδα, Navteq για Ευρώπη).
Για να μπορείς να γνωρίζεις την χρονολογική έκδοση των χαρτών γενικά, η destinator technologies ακολουθεί την εξής τυποποίηση:
Qx.YYYY

όπου
x=1,2,3,4 και αναφέρεται στο τρίμηνο που εκδόθησαν οι χάρτες και
YYYY = το έτος έκδοσης.
Για παράδειγμα οι τελευταίοι χάρτες της NGi είναι έκδοσης Q3.2006 (3ο τρίμηνο 2006)

Για το ΠΟΙΟ Destinator τώρα, έχουμε:

Υπάρχουν δύο κατηγορίες συστημάτων φορητών συστημάτων πλοήγησης που τρέχουν το destinator. Τα PDAs και τα PNAs.
Τα PDAs (Personal Digital Assistants) είναι μικροί υπολογιστές παλάμης που τρέχουν διάφορα προγράμματα μεταξύ των οποίων και το Destinator. Τα PNAs (Personal Navigation Assistants) από την άλλη, είναι πιο εξειδικευμένες συσκευές που είναι κατασκευασμένες για πλοήγηση και μόνο (αν και κάποια έχουν και δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων mp3, mpeg οπότε λειτουργούν και ως media players).

Για τα PDAs, η Destinator Technologies (η μαμά του Destinator) έχει κυκλοφορήσει τις εξής εκδόσεις (από το 2003 και μετά που μας ενδιαφέρει για την Ελλάδα):
Destinator 3 < Destinator PN < Destinator 6 (τελευταία έκδοση)

Για τα PNAs, επειδή είναι εξειδικευμένες συσκευές υπάρχουν εκδόσεις "κομμένες και ραμμένες" για κάθε συσκευή.
Τέτοιες εκδόσεις είναι οι:
Destinator ND, Destinator OP, Destinator DS, Destinator DG.

Σε αυτές δεν είναι εύκολο βλέποντάς τες να καταλάβει κάποιος το πότε κυκλοφόρησαν και με ποια έκδοση του Destinator για PDA αντιστοιχούν. Η τελευταία έκδοση του Destinator για PNAs όμως, ονομάζεται Destinator 6, κατ'αντιστοιχία με αυτή των PDAs, οπότε μπορείς να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της, διαβάζοντας αυτά της έκδοσης για PDAs.

Ελπίζω να κατάφερα αν απαντήσω στις απορίες σου, για οποιαδήποτε διευκρίνηση, "σφύρα";)

Φιλικά,
Νίκος

andreas
20-02-07, 09:37
εύγε ,φίλε μου ,ευχαριστώ

andreas
12-09-07, 14:27
τελικά αγόρασα το schinco ,αφου το δοκίμασα στην αθήνα ,το καλοκαίρι πήγα με το αμάξι
ιταλία και αυστρία . έμεινα κατάπληκτος για την ταχύτητα που μου έδειχνε που βρίσκομαι ,και τις αλλαγές διαδρομής άν έστριβα λάθος ,είχε όλα τα στενάκια ,μόνος θα χανόμουν και θα έκανα ώρες για να έβρισκα τα ξενοδοχεία μου
εύγε .δεν με νοιάζει η εμφάνιση ,δεν είναι και άσχημο ,η δουλειά που το ήθελα την κάνει με το παραπάνω και σωστά και γρήγορα
μπράβο zep για την αγορά
γνώσεις πολλές για αυτά δεν έχω άλλα με το αμάξι δεν με άφησε πουθενά .έτσι απλά και φτηνά μην ξεχνάμε
γιατί να δίνω 1000 και παραπάνω για να έχω ένα σωρό πράγματα ,άσε φιγουρατζίδες δεν έιμαστε ,την δουλεία μας να κάνουμε

teogin
17-12-07, 09:47
Δεν μπορώ να ενεργοποιήσω τη δυνατότητα αναβάθμισης των χαρτών και του Destinator. Μου λέει πως είναι άκυρο το κλειδί. Γιατί συμβαίνει αυτό;