PDA

Επιστροφή στο Forum : MLS Destinator SHINCO 350

speedtouch
14-02-07, 21:04
Ενδιαφερομαι για μια συσκευη gps για καθαρα θεμα πλοηγησης. Ετυχε και μου ειχαν κανει δωρο το destinator pn (original) + mio 168 αλλα δεν το χρησιμοποιησα σχεδον καθολου. Λιγο δυσκολευτηκα με το pda αυτο κλπ κλπ.

Εχω ακουσει οτι τα PNA εχουν καλυτερη ληψη σηματος και το συγκεκριμενο μοντελο SHINCO 350 "πολυ καλη" ληψη. Εχω παει εδω http://www.ngi.gr/page.php?languageid=2&pageid=59&categoryid=3 αλλα δεν βρηκα χαρακτηριστικα της συγκεκριμενης συσκευης. Π.χ cpu, μνημη, αυτονομια μπαταριας mAh, αν εχει φορτιστη αυτ/του μεσα το κουτι.

Επισης ηθελα να μαθω εαν δεχεται καρτα SD ή δεχεται το προγραμμα πλοηγησης μεσα σε εσωτερικη μνημη (με μεταφορα μεσω καλωδιου usb τυχον..).

Τωρα η συγκεκριμενη συσκευη εχει τον τιτλο "MLS Destinator SHINCO 350". Στο πακετο και στην τιμη των 399? περιλαμβανει και το προγραμμα πλοηγησης Destinator; Αν ναι ποιο; Το PN ή το 6; Ρωταω γιατι εχω ηδη το PN orignal και θελω η συσκευη που θα παρω να μπορει να δεχτει την νεα αναβαθμισμενη εκδοση DESTINATOR 6. Δεχεται αναβαθμισεις δηλαδη αυτο το PNA ή ειναι κλειδωμενο με την εκδοση λογισμικο που ερχεται μεσα στο κουτι του;

Sorry για το μακροσκελες ποστ μου αλλα δεν καταφερα να βρω πουθενα πληροφοριες.

Ευχαριστω.

bbbb
14-02-07, 21:24
Το συγκεκριμένο Pna έρχεται με το destinator nd 5.5 το οποίο εμφανισιακά μοιάζει με το 6 των pda.Το πρόγραμμα είναι φορτωμένο στην κάρτα μνήμης,η οποία είναι 128mb και δεν χρειάζεται ενεργοποίηση όπως το pn ή το 6 στα pda.Aν θέλεις όμως μπορείς να το αντιγράψεις σε μια μεγαλύτερη μνήμη sd για να μπορείς να βάλεις και mp3 τραγούδια.Δεν κατάφερα να το συνδέσω με το pc και την μεταφορά την έκανα με την χρήση card reader.Με το συγκεκριμένο pna μπορείς να κάνεις πλοήγηση και να ακούσεις mp3 ταυτόχρονα.Και αυτά τα 2 είναι τα μόνα πράγματα που μπορείς να κάνεις,με την συγκεκριμένη συσκευή.Όσο αφορά την πλοήγηση είναι πράγματι πολύ γρήγορο.Οσο για το πρόγραμμα αφού είναι στην κάρτα λογικά θα δέχεται και το 6.Το shinco το είχε πάρει ένας φίλος του αφεντικού μου,χωρίς να ξέρει ότι δεν μπορείς να βάλεις άλλα προγράμματα και το του αγόρασα με 60ευρώ και δίνοντας του το typhoon 7000xl γιατί ήθελε να κάνει και άλλα πράγματα με το pocket pc του.Αν το θέλεις μόνο για πλοήγηση μην το σκέφτεσαι αξίζει τα λεφτά του :D

speedtouch
14-02-07, 22:17
Κατ'αρχην σ'ευχαριστω. Το σκεφτομαι σοβαρα για αγορα και θελω να καταληξω ετσι ωστε να προβω τις επομενες ημερες στην παραγγελια του.

Το θεμα ειναι οτι εχω original το Destinator PN & εχω κατεβασει ηδη την ver.6 του προγραμματος στο pc μου. Απλα θα ηθελα να μαθω απο εγκυρη πηγη αν οντως μπορει να διαβασει την ver.6

Οσον αφορα για το destinator nd 5.5 που ανεφερες πρωτη φορα το ακουω. Τι διαφορα εχει με το PN ή το 6; Ειναι καλυτερο; χειροτερο; Βγαινουν ενημερωμενοι χαρτες update οπως το pn;

speedtouch
14-02-07, 22:40
Οσον αφορα για το destinator nd 5.5 που ανεφερες πρωτη φορα το ακουω. Τι διαφορα εχει με το PN ή το 6; Ειναι καλυτερο; χειροτερο; Βγαινουν ενημερωμενοι χαρτες update οπως το pn;

Βρηκα απαντηση στο παραπανω ερωτημα μεσα απο το φορουμ.

Θα ηθελα ομως να παρω μια εγκυρη απαντηση σχετικα με το αν ειναι εφικτο το SHINCO 350 να δεχτει το destinator ver.6

speedtouch
22-02-07, 20:04
Βρηκα απαντηση στο παραπανω ερωτημα μεσα απο το φορουμ.

Θα ηθελα ομως να παρω μια εγκυρη απαντηση σχετικα με το αν ειναι εφικτο το SHINCO 350 να δεχτει το destinator ver.6

Απαντηση πανω σ'αυτο δεν πηρα απο κανεναν. Ελπιζω να μου απαντησει καποιος.

Παρ' ολα αυτα αγορασα το SHINCO οπου το παρελαβα σημερα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μεσα στην συσκευασια ο μετασχηματιστης/φορτιστης σπιτιου ειναι Αγγλικου τυπου και οχι για το ηλεκτρικο δίκτυο της Ελλαδας. Επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Για να το φορτισω δηλαδη θα πρεπει να κανω ολοκληρο ταξιδι μεσα στο αμαξι 2,5 ωρων :x

Επικοινωνησα τηλεφων. αμεσως ομως με την MLS Θεσ/νικης και ευτυχως ενας κυριος εξυπηρετικοτατος μου ειπε οτι γνωριζει το προβλημα και θα φροντισει να μου στειλει εναν ανταπτορα το συντομοτερο.
Για να δουμε..

bbbb
22-02-07, 20:58
έχεις δίκιο είχα ξεχάσει να το αναφέρω αυτό γιατί το φορτίζω με το φορτιστή του yakumo αφού τα volt και τα amber είναι ίδια
Στην λειτουργία πεζού υπάρχει η δυνατότητα να περιστρέφεται χειροκίνητα ο χάρτης όπως στα pda ή πρέπει να περιστρέφουμε την συσκευή?

ilpapp
16-03-07, 14:31
Καλησπέρα σας επειδη δεν εχω κανει χρηση Pna ποτε και ενδιαφέρομαι να αγορασω μεταξυ του Tibo A1000 και του Shinco 350 (εκτος απο την διαφορα τιμης) ποιο να προτιμήσω ????????
Μπορει καποιος να μου πει γνώμη?

bbbb
16-03-07, 15:39
Καλησπέρα σας επειδη δεν εχω κανει χρηση Pna ποτε και ενδιαφέρομαι να αγορασω μεταξυ του Tibo A1000 και του Shinco 350 (εκτος απο την διαφορα τιμης) ποιο να προτιμήσω ????????
Eάν σε ενδιαφέρει να βλέπεις και ταινίες και φωτογραφίες στο pna σου,το tibo προσφέρει αυτή την δυνατότητα.Επίσης το tibo έχει αριστερά και δεξιά φωτάκια που ανάβουν ανάλογα την κατεύθυνση στροφής.

ilpapp
16-03-07, 15:42
Thanks αλλα θελω να σε ρωτησω εαν και σε σχεση ταχυτητας (λειτουργιας)επαναδρομολογ ηση,ευρεση δορυφορων,κλειδωμα...υπαρχε ι καποια διαφορα

bbbb
16-03-07, 15:50
Αυτό δεν το ξέρω.Το σίγουρο είναι ότι σε σχέση με τα pda είναι σαφώς πιο γρήγορα,αλλά υπάρχει ένα αλλά στο εξής:
Από ότι βλέπω στην υπογραφή σου,έχεις το mio 550 με destinator 6.Tα pna που ανέφερες χρησιμοποιούν το destinator nd(5.5) που είναι σχεδόν ίδιο με το 6.Aυτό το σχεδόν είναι που κάνει την διαφορά.Χρησιμοποιώ παράλληλα και τα 2 και μπορώ να πω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου,ότι το 6 έχει πολύ καλύτερο αλγόριθμό υπολογισμού "έξυπνων" διαδρομών.Ανεξάρτητα αν αργεί κάποιες φορές τον επανυπολογισμό νέας διαδρομής,σε σχέση με το Nd.Aλλά αυτό οφείλεται στο μηχάνημα και όχι στο πρόγραμμα.
Γιαυτό η γνώμη μου είναι να περιμένεις λίγο καιρό,για να δώσει η ngi το 6 στους χρήστες των Pna.

ilpapp
16-03-07, 15:56
Αυτό δεν το ξέρω.Το σίγουρο είναι ότι σε σχέση με τα pda είναι σαφώς πιο γρήγορα,αλλά υπάρχει ένα αλλά στο εξής:
Από ότι βλέπω στην υπογραφή σου,έχεις το mio 550 με destinator 6.Tα pna που ανέφερες χρησιμοποιούν το destinator nd(5.5) που είναι σχεδόν ίδιο με το 6.Aυτό το σχεδόν είναι που κάνει την διαφορά.Χρησιμοποιώ παράλληλα και τα 2 και μπορώ να πω από την μέχρι τώρα εμπειρία μου,ότι το 6 έχει πολύ καλύτερο αλγόριθμό υπολογισμού "έξυπνων" διαδρομών.Ανεξάρτητα αν αργεί κάποιες φορές τον επανυπολογισμό νέας διαδρομής,σε σχέση με το Nd.Aλλά αυτό οφείλεται στο μηχάνημα και όχι στο πρόγραμμα.
Γιαυτό η γνώμη μου είναι να περιμένεις λίγο καιρό,για να δώσει η ngi το 6 στους χρήστες των Pna.

Επειδη λοιπον εχω το Mio 550 που μου εχει βγαλει το λαδι γι αυτο θελω να παρω pna :roll:
Μετα απο τηλεφωνημα στην Ngi για το θέμα αυτο (πριν 2 ωρες) μου ειπε μια κοπέλα στο τηλέφωνο οτι τα δίνουν με ND 6 ???????
Μπορεις να καταλάβεις κατι απο αυτό?
Απο οτι ξέρω το Nd αντικαταστάθηκε απο το 6 για Pna τουλάχιστον στο εξωτερικό.
Μηπως υπάρχει καποιο λαθος εδω? Δεν καταλαβά κατι σωστα?

grnikolis
16-03-07, 17:07

Επειδη λοιπον εχω το Mio 550 που μου εχει βγαλει το λαδι γι αυτο θελω να παρω pna :roll:
Μετα απο τηλεφωνημα στην Ngi για το θέμα αυτο (πριν 2 ωρες) μου ειπε μια κοπέλα στο τηλέφωνο οτι τα δίνουν με ND 6 ???????

Το Destinator για PNAs, ακολουθούσε μια διαφορετική ονοματολογία σε σχέση με των εκδόσεων για PDAs (με εξαίρεση το PN).
Για PNAs έχουν κυκλοφορήσει εκδόσεις με ονόματα όμως: ND, DS, DG, OP, AG.
Βλέποντάς τες κάποιος δέν είναι δυνατό να διακρίνει την πραγματική έκδοση του software. Σωστά ο bbbb βάζει και το (5.5) μετά το ND όταν αναφέρεται σε αυτό. Οι περισσότερες εκδόσεις από τις παραπάνω που ανάφερα, είναι βασικά έκδοση 5.x (5.1, 5.5, 5.7).

Οι περισσότερες από τις εκδόσεις αυτές επίσης, είναι "κομμένες και ραμμένες" για κάθε συγκεκριμένο PNA ώστε να αξιοποιούνται τα χαρακτηριστικά του hardware, π.χ. τα λαμπάκια στο Tibo, το Map rotate στο Altina κλπ.

Συγκρινόμενα όλα τα PNAs με τα PDAs η ταχύτητά τους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τώρα, για το τί υπάρχει στην αγορά:

Τα "παλαιότερα" PNAs (Tibo, Shinco κλπ), και αναφέρομαι στην πρώτη κυκλοφορία τους ημερομηνιακά και εμφάνισής τους στην αγορά, έχουν συνήθως το ND (5.5 ή 5.7).
Τα νεότερα, (Altina A600, SJ7, AtlasNavi) έχουν ως προεγκατεστημένο το 6 (ΟΧΙ το ίδιο build των PDAs όμως).

Το σημαντικό όμως είναι ότι όλα παίρνουν τους τελευταίους χάρτες.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Φιλικά,
Νίκος

ilpapp
16-03-07, 17:25

Το Destinator για PNAs, ακολουθούσε μια διαφορετική ονοματολογία σε σχέση με των εκδόσεων για PDAs (με εξαίρεση το PN).
Για PNAs έχουν κυκλοφορήσει εκδόσεις με ονόματα όμως: ND, DS, DG, OP, AG.
Βλέποντάς τες κάποιος δέν είναι δυνατό να διακρίνει την πραγματική έκδοση του software. Σωστά ο bbbb βάζει και το (5.5) μετά το ND όταν αναφέρεται σε αυτό. Οι περισσότερες εκδόσεις από τις παραπάνω που ανάφερα, είναι βασικά έκδοση 5.x (5.1, 5.5, 5.7).

Οι περισσότερες από τις εκδόσεις αυτές επίσης, είναι "κομμένες και ραμμένες" για κάθε συγκεκριμένο PNA ώστε να αξιοποιούνται τα χαρακτηριστικά του hardware, π.χ. τα λαμπάκια στο Tibo, το Map rotate στο Altina κλπ.

Συγκρινόμενα όλα τα PNAs με τα PDAs η ταχύτητά τους είναι πολύ μεγαλύτερη.

Τώρα, για το τί υπάρχει στην αγορά:

Τα "παλαιότερα" PNAs (Tibo, Shinco κλπ), και αναφέρομαι στην πρώτη κυκλοφορία τους ημερομηνιακά και εμφάνισής τους στην αγορά, έχουν συνήθως το ND (5.5 ή 5.7).
Τα νεότερα, (Altina A600, SJ7, AtlasNavi) έχουν ως προεγκατεστημένο το 6 (ΟΧΙ το ίδιο build των PDAs όμως).

Το σημαντικό όμως είναι ότι όλα παίρνουν τους τελευταίους χάρτες.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Φιλικά,
Νίκος

Σε ευχαριστώ Νίκο.

Επειδη εχω διαβασει post σου και κατάλαβα οτι τουλάχιστον μπορεις να βοηθησεις με τις γνωσεις σου μια τελευταια ερώτηση
πρωσωπικα τι προτεινεις
Τι ειναι καλύτερο απο αυτα που εχει δοκιμασει.
Μια αποψη μονο.

bbbb
16-03-07, 22:25

Kαι εγώ όταν τηλεφώνησα να ρωτήσω,μου είπε μια κοπέλα το ίδιο πράγμα..Μετά ζήτησα να μιλήσω με τον zeppelin, ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι εννοούσα. 8)

ilpapp
16-03-07, 23:28
Για να τα συνοψησω λοιπον οταν μου ειπαν ND μιλουσαν για το ND 6 ?

grnikolis
16-03-07, 23:51
Επειδη εχω διαβασει post σου και κατάλαβα οτι τουλάχιστον μπορεις να βοηθησεις με τις γνωσεις σου μια τελευταια ερώτηση
πρωσωπικα τι προτεινεις
Τι ειναι καλύτερο απο αυτα που εχει δοκιμασει.
Μια αποψη μονο.

Μιας και σωστά λέγεται, αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, θα σου απαντήσω έμμεσα.
Εξ' όσων έχω δοκιμάσει, το "χειρότερο" PNA σε ότι αφορά στη λειτουργία πλοήγησης, είναι πολύ καλύτερο από τα PDAs. Είναι αυτό που λέει καιρό τώρα και ο Zep.
Θα σου έλεγα ότι καλύτερο PNA είναι αυτό που σε καλύπτει λειτουργικά (τι κάνει εκτός πλοήγησης και τι μπορεί να κάνει επιπλέον), αισθητικά (τελείως υποκειμενικό αυτό), οικονομικά (δύσκολοι καιροί) και από πλευράς χαρακτηριστικών (φωτεινότητα, αυτονομία, μέγεθος οθόνης, αναβαθμισιμότητα κλπ).
Γενικά, είμαι υπέρ της άποψης, του να δοκιμάζει κανείς κάτι πριν αγοράσει, όταν αυτό είναι εφικτό. Για το Altina, είναι... :wink:

Για να τα συνοψησω λοιπον οταν μου ειπαν ND μιλουσαν για το ND 6 ?
ND6, δεν νομίζω να υπάρχει.

Φιλικά,
Νίκος

ilpapp
17-03-07, 00:48
Ευχαριστω και παλι Νίκο .

Nd 6 εννοω οπως ND(5.5 5.7)

Κατι ελεγες για το Altina τιμη ομως δεν ειδα που θα μαθω και γι αυτο??????

grnikolis
18-03-07, 18:58

Για χαρά (να υποθέσω ως προς το όνομα) Ηλία ?? :roll:

πληροφορίες για το Altina μπορείς να βρείς στο :
http://www.carputercenter.com/PRODUCTS/GPSNavigationUnits/A600/tabid/240/Default.aspx
και άν έχεις οποιαδήποτε απορία, ρώτα :)

Φιλικά,
Νίκος

ilpapp
18-03-07, 19:28

Για χαρά (να υποθέσω ως προς το όνομα) Ηλία ?? :roll:

πληροφορίες για το Altina μπορείς να βρείς στο :
http://www.carputercenter.com/PRODUCTS/GPSNavigationUnits/A600/tabid/240/Default.aspx
και άν έχεις οποιαδήποτε απορία, ρώτα :)

Φιλικά,
Νίκος

Οι υποθέσεις ειναι σωστες Ηλιας λοιπον
Αν και ασχολουμε με CArPc και στο αυτοκίνητο μου εχω !!!!!
Ολα οσα εχω αγοασει τα εχω κανει εισαγωγη γιατι δεν εψαξα ΠΟΤΕ στην Ελλαδα.
Εαν πιστευεις τον λόγο το Site δεν το ειδα πριν :oops: :oops: :oops:
Φαντάσου οτι ειμαι κοντα στο μαγαζί σου .
Ελπίζω να δεχεστε επισκεπτες για να το δω απο κοντα ???????
Και να πάρω και πληροφορίες
Αληθεια μπορω να μάθω τις ωρες λειτουργίας σας??

grnikolis
18-03-07, 22:29
Ολα οσα εχω αγοασει τα εχω κανει εισαγωγη γιατι δεν εψαξα ΠΟΤΕ στην Ελλαδα.Εαν πιστευεις τον λόγο το Site δεν το ειδα πριν :oops: :oops: :oops:

Ελπίζω κανένα, ποτέ εξαγωγή, λόγω προβλήματος :)

Το συζητάς? Εννοείται, όποτε θες. Κάνουμε και πολύ καλό capuccino :D

Συνήθως είμαστε απογευματινές έως πολυυυύ βραδυνές (πρωινές σχεδόν) ώρες. Πάρε ένα τηλ. πριν ή στείλε με pm το δικό σου να σε καλέσω εγώ. Ν. Κόσμος-Καλλιθέα είναι ένα τσιγάρο δρόμος... ;)

Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Φιλικά,
Νίκος

ilpapp
18-03-07, 22:41
Ολα οσα εχω αγοασει τα εχω κανει εισαγωγη γιατι δεν εψαξα ΠΟΤΕ στην Ελλαδα.Εαν πιστευεις τον λόγο το Site δεν το ειδα πριν :oops: :oops: :oops:

Ελπίζω κανένα, ποτέ εξαγωγή, λόγω προβλήματος :)

Το συζητάς? Εννοείται, όποτε θες. Κάνουμε και πολύ καλό capuccino :D

Συνήθως είμαστε απογευματινές έως πολυυυύ βραδυνές (πρωινές σχεδόν) ώρες. Πάρε ένα τηλ. πριν ή στείλε με pm το δικό σου να σε καλέσω εγώ. Ν. Κόσμος-Καλλιθέα είναι ένα τσιγάρο δρόμος... ;)

Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Φιλικά,
Νίκος

Ευχαριστω για την πληροφόρηση που μου εδωσες σου στέλνω pm και να με περιμενεις σιγουρα μπορει και αυριο Εφοσον δεν τελειωσω και εγω πρωινες ωρες :D :D :D :D

Φιλικά

Ηλίας

tazio
01-05-07, 19:51
Μπορεί κάποιος να μου πει πόση αυτονομία έχει το 350, κι αν έχει και οικιακό φορτιστή στο αρχικό πακέτο αγοράς;

speedtouch
02-05-07, 21:06
Μπορεί κάποιος να μου πει πόση αυτονομία έχει το 350, κι αν έχει και οικιακό φορτιστή στο αρχικό πακέτο αγοράς;

Κοιτα εγω που πηγα Καβαλα - Θεσ/νικη, χρειαστηκε να το βαλω στον φορτιστη αυτ/του. Περιπου 2 ωρες η ολη διαδρομη. Βεβαια εκανα και καποιες δοκιμες απο πριν οποτε δεν μπορω να σου απαντησω αντικειμενικα για την αυτονομια του ακομη, γιατι δεν εκανα και καποιο μεγαλο ταξιδι ακομη.

Στο πακετο μεσα εχει φορτιστη κανονικα για να το φορτιζεις στο πριζα του σπιτιου. Ομως εγω οταν το αγορασα ειχε μεσα φις για Αγγλικη πριζα. Μετα απο τηλεφ. επικοινωνια που ειχα με την ΜLS μου στειλανε εναν ανταπτορα ΔΩΡΕΑΝ και με κουριερ μαλιστα.

Η δικη μου ερωτηση ειναι εαν θα μπορεσουμε και εμεις που εχουμε την ND να βαλουμε την νεα εκδοση 6.1 του destinator.

bbbb
02-05-07, 21:58
Mπορείς να κατεβάσεις από το λογαριασμό σου το destinator 6,1 δωρεάν.
http://www.ngi.gr/page.php?pageid=44&languageid=2
Kαι σε μένα στο πακέτο ο φορτιστής σπιτιού δεν είχε πρίζα για ελλάδα και χρειάζεται αντάπτορας.

speedtouch
02-05-07, 22:30
Mπορείς να κατεβάσεις από το λογαριασμό σου το destinator 6,1 δωρεάν.
http://www.ngi.gr/page.php?pageid=44&languageid=2
Kαι σε μένα στο πακέτο ο φορτιστής σπιτιού δεν είχε πρίζα για ελλάδα και χρειάζεται αντάπτορας.

Πως κανω λογ/σμο; Για να προχωρησω ζητα:

Destinator Device ID

Destinator License Key

Destinator Activation Key

Εμενα στο SINCO ειναι προεγκατεστημενο το ND μεσα στην συσκευη, οπως και εσενα λογικα. Πως θα βρω αυτα τα στοιχεια μου ζητα για να δημιουργησω λογ/σμο;

EDIT: To Destinator License Key το βρηκα ειναι πισω κολλημενο σε μορφη αυτοκολλητου στο pna. Τα αλλα ομως;

bbbb
03-05-07, 00:32
δεν χρειάζεσαι τα υπόλοιπα.μόνο το lincence key και το ονομα του μαγαζιου που το αγόρασες.