Επιστροφή στο Forum : ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Από τα τέλη Δεκεμβρίου (λίγες μέρες μετά την αναβάθμιση σε DEST-6) παρατήρησα καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του υπολογισμού νέας διαδρομής. Δηλαδή ενώ παλαιότερα με το που άλλαζα κατεύθυνση (μετά από καμιά δεκαριά μέτρα) το dest έκανε υπολογισμό νέας διαδρομής, τώρα την πραγματοποιεί μετά από 70μ περίπου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περνάω από τετράγωνα στα οποία θα μπορούσα να στρίψω, χωρίς να με έχει ενημερώσει έγκυρα το DEST.
Έχω δοκιμάσει:
1. Επαναφορά του παλαιού DEST-PN
2. Μεταφορά χάρτη από την SD στην κύρια μνήμη
3. HARD reset.
Καμία βελτίωση.
Γνωρίζετε αν είναι θέμα λειτουργικού, θέμα ύπαρξης και άλλων προγραμμάτων σχετικών με GPS (πχ GPS Sentry) ή θέμα H/W? Έχω το MIOP350.
Αν υπάρχει αρκετή ελεύθερη μνήμη γιά να τρέχει σωστά το πρόγραμμα τότε έχει σχέση με την σωστή ρύθμιση του GPS που προφανώς πείραξες από τότε που σου δούλευε καλύτερα. 8)
Νομίζω οτι οι ρυθμίσεις του GPS λίγο πολύ είναι standard :
NMEA στα 4800 τι άλλο?
Δεν ξέρω τι παίζει με το PDA σου ρώτα τα παιδιά στην ανάλογη κατηγορία. 8)
Kαλησπέρα παιδιά. Έχω το HP ipaq rx5710. Οι ρυθμίσεις στο GPS μου είναι από μόνες τους: COM1, 9600, NMEA. Είναι σωστό αυτό?
Νομίζω οτι οι ρυθμίσεις του GPS λίγο πολύ είναι standard :
NMEA στα 4800 τι άλλο?
Οι ρυθμίσεις είναι αυτές που αναφέρεις.Από εκεί και πέρα καλό είναι να κάνεις ένα soft reset και μετά να ξεκινάς μόνο το destinator,έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που απασχολεί την ram.Aπό εκεί και πέρα ως χρήστης παρεμφερούς με το mio p350 pda,κάποιες φορές αργεί να κάνει επανυπολογισμό διαδρομής,ιδιαίτερα όταν κινούμαι σε στενούς δρόμους.
Kαλησπέρα παιδιά. Έχω το HP ipaq rx5710. Οι ρυθμίσεις στο GPS μου είναι από μόνες τους: COM1, 9600, NMEA. Είναι σωστό αυτό?
Ναι και καλό είναι να μην ασχοληθείς με διάφορα προγράμματα που υπάρχουν στο forum για αλλαγή πρωτοκόλλου κτλ,αν δεν ξέρεις τι ακριβώς πειράζεις. 8)
Επισης να προσεξεις την ρυθμιση του gps που εχει το pda στα setting ειναι COM7
Παιδια εχω και εγω το γνωστο προβληματακι αν οχι παντα ομωs.Το σημα του gps ειναι αξιοποιστο με 11 δορυφορουs,απλα μερικεs φορεs στον υπολογισμο νεαs διαδρομηs καθηστερη πολυ να μου υπολογιση την νεα διαδρομη.Σιγκεκριμενα το παθαινω στην περιοχη τηs καλλιθεαs και στο περαμα.Η εγκατασταση του destinator 6 εχει γινει στην καρτα μνημηs και οχι στην μνημη του τηλεφωνου.Επησειs εχθεs στην καλλιθεα δεν μπορουσε να μου βρει <<τον τελικο προορισμο>> και με εκανε γυρο γυρο στα τετραγωνα τηs καλλιθεαs :evil: .Το βρηκε μετα απο 15 λεπτα αφου εκανα 4 γυρουs στο σιγκεκριμενο τετραγωνο :!: .Που λετε να οφειλοντε τα παραπανω φιλοι μου??.
Παιδια εχω και εγω το γνωστο προβληματακι αν οχι παντα ομωs.Το σημα του gps ειναι αξιοποιστο με 11 δορυφορουs,απλα μερικεs φορεs στον υπολογισμο νεαs διαδρομηs καθηστερη πολυ να μου υπολογιση την νεα διαδρομη.Σιγκεκριμενα το παθαινω στην περιοχη τηs καλλιθεαs και στο περαμα.Η εγκατασταση του destinator 6 εχει γινει στην καρτα μνημηs και οχι στην μνημη του τηλεφωνου.Επησειs εχθεs στην καλλιθεα δεν μπορουσε να μου βρει <<τον τελικο προορισμο>> και με εκανε γυρο γυρο στα τετραγωνα τηs καλλιθεαs :evil: .Το βρηκε μετα απο 15 λεπτα αφου εκανα 4 γυρουs στο σιγκεκριμενο τετραγωνο :!: .Που λετε να οφειλοντε τα παραπανω φιλοι μου??.
Πάντως δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά, τι εννοείς δεν μπορούσε να βρεί τον τελικό προορισμό, αυτό το βρίσκει από την αρχή της πλοήγησης, έννοείς οτι δεν μπορούσε να σε πάει στον τελικό προορισμό ? Μήπως έχανες την επαφή με τους δορυφόρους και έκανε ξανά και ξανά επαναυπολογισμό διαδρομής γιατί δεν έβλεπε σωστά τη θέση σου ? Τι μηχάνημα έχεις ? 8)
Εχω το Mio P550 με Windows Mobile 05.Εχω δει πωs η καρτα μνημηs που εχω ειναι αρκετα αργη και μπορει να φταιει αυτο μαλλον!! :oops: .Αν και δεν γνωριζω,το μονο που εχω παρατηρησει ειναι πωs οταν ειναι εγκαταστημενο το προγραμμα στην μνημη τηλεφωνου το Destinator 6 το διαβαζει ποιο γρηγορα και γι'αυτο βγαζω το σιμπερασμα πωs μαλλον θα φταιει η εγκαταστασει στην καρτα μνημηs.Οσο για το προσανατολιζμο του κυριολεκτω,μεταξυ σοβαρου και αστειου ηταν απιστευτη εμπηρεια αλλα και απορια μου για το οτι δεν μπορουσε να βρει τον <<τελικο προορισμο!!!>>.Το σημα ηταν καμπανα αλλα ποτε σε αλλεs περιοχεs δεν εχανε το σημα μεσα απο πολυκατηκοιεs κτλ...! :!: :!:
Εχω το Mio P550 με Windows Mobile 05.Εχω δει πωs η καρτα μνημηs που εχω ειναι αρκετα αργη και μπορει να φταιει αυτο μαλλον!! :oops: .Αν και δεν γνωριζω,το μονο που εχω παρατηρησει ειναι πωs οταν ειναι εγκαταστημενο το προγραμμα στην μνημη τηλεφωνου το Destinator 6 το διαβαζει ποιο γρηγορα και γι'αυτο βγαζω το σιμπερασμα πωs μαλλον θα φταιει η εγκαταστασει στην καρτα μνημηs.Οσο για το προσανατολιζμο του κυριολεκτω,μεταξυ σοβαρου και αστειου ηταν απιστευτη εμπηρεια αλλα και απορια μου για το οτι δεν μπορουσε να βρει τον <<τελικο προορισμο!!!>>.Το σημα ηταν καμπανα αλλα ποτε σε αλλεs περιοχεs δεν εχανε το σημα μεσα απο πολυκατηκοιεs κτλ...! :!: :!:
Αν έχεις το 550 βάλε το Destinator στην βασική μνήμη και άφησε μόνο το χάρτη στην κάρτα μνήμης. :wink:
Τωρα αυτο θα κανω.Δεν γινετε αλλιωs.Εχθεs απο τιs διαδρομεs που εκανα εκτοs το συνβαν στην καλλιθεα με το να μην βρισκει την τελικη διαδρομη ολα οκ!! \:D/ .Τωρα οσο για τον υπολογισμο διαδρομηs,το (προβλημα) ειναι απο κοινου κατα καποιο τροπο πιστευω και δεν ανυσηχω ιδιαιτερα.Αυτο που ειπεs θα το κανω παντωs να δω πωs θα παει :smt028
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.